Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Yakın olmak mı zor uzakta kalmak mı?

Baharı envai çeşit kokularıyla karşılar ruhumuz, baharı, senin baharını...Kucak açmak mı zor boşluğa koşmak mı?

Bir yaz gecesi yasemen çiçekleriyle memlu balkona sarılır gölgemiz, gölgelerimiz...Karanlığa birlikte yürümek mi zor yoksa aydınlıkta bir başına kalmak mı?

Bir üzüm vadisini düşün demiştim mesela Turfan'da...Bir üzüm vadisi, bir sen, bir asma dalları talvarlara dolanan, bir hakikat ışığı güneş, gözlerimizi yakan...Sana doğru koşmak mı zor senden öteye kaçmak mı?

Elma çiçeklerini açmış bir ağaç, elma çiçekleri saçlarına ilişir, saçların bir başka bahara erişir, düşünmek mi zor mavilerini, mavilerinden atlas perdeler yapmak mı?

Seni bir kaç defa kaçırdım, birinde çocuktum adın bir başka şeydi hatırlamak istemediğim. Birinde gençtim kütüphanelerde dolana dolana, otobüslerde salına salına ve bir başkasının kütük defterine adını yazdırdım konuşa konuşa...Şimdi adını hatırlamak ızdırap veriyor lakin bir de rüyalar olmasa sevincini getiren...

Birinde ise artık ihtiyarlamıştım seni kaçırmak için ya da kaçırmamak..İhtiyarlık dizlerde bir ağrı, gözlerde bir perde ama düşünce o kadar daha berrak ki gençliğimden...Bu defa kaçırmamak elimde değildi..

Şimdi papatya elinden kaçırmak mı zor yoksa kaçırmamak mı?

bozan

Gönderi tarihi:

Cevaptır…

Lütfen, başkalarının sözlerini ardınıza bırakın.

Korkmayın, kelimeleriniz sizin onların kelimelerinden çok daha güzel.

Sizin kelimeleriniz güzel, dizeleriniz güzel, devrik cümleleriniz güzel, gölgeniz, gölgeleriniz güzel, lütfen kendinizi bu kadar saklamayınız..

Sevdanız sizin hiç üşüyemez, siz güneşsiniz, Şems’i Mevlana’dan ayıramayan bu insanlar sizin sevdanızı sizin ateşinizden hiçbir zaman ayıramayacaktır. Yeter ki küllerinizi ateşgahtan taşımayınız, ebedi ateşimiz, ateşgedeleri sonu olmaksızın yakmaya devam edecektir.

Bugünden sonrasını ancak bugünü olmayanlar arayacaklardır, siz bugünü en çiçekli, bugünü en mavili kişi olarak kalınız ve bırakınız yarını bugünü olmayanlar özlemlesin…

Ve sevgili papatya, seveceksiniz hep seveceksiniz… Keşke sevmemek her kişinin yazısı olsaydı, lakin muhafaza ettiğiniz ateş etrafınızı ve kendiniz o kadar çok yakıyor ki sevmemeniz ve sevilmemeniz kabil değil… Siz ne sevilmek hürriyetinde ne de sevmemek hürriyetindesiniz ve fakat mesut olmak mecburiyetindesiniz…

Muhabbetle kalınız…

bozan

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.