Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Ve benim yazımdan ermeniler öldürülmedi diyebir sonuç çıkarmanızda, İLGİNÇ 

Siz benim "soy kirimi yapilmistir" sözümü gösterir misiniz?

Hiç kimsenin benim hakkimdaki görüsleri beni zerre kadar ilgilendirmiyor. Ben burada hiç kimseyi tatmin etmek icin yazmiyorum. Birilerinin böyle bir tavri olabilir, beni alakadar etmez.

Ben size bu sorunlarin neden hala cözülemedigini soruyorum. Benim icin olmadik atifta bulunacaginiza dünya kamuaoyu önündeki halimizi degerlendirmeniz daha saglikli olur. 

Ben sizin yazinizdan öyle bir sonuc cikartmadigim icin ne anlatmak istediginizi sormusum. Sizin ve bir cok "arkadasinda" yorumlari tersten okuyup anlamak istedikleri gibi bir sonuc cikarttiklari icin benim hakkimdaki tesbitlerininde kendi acilarindan ne kadar hakli oldugu ortaya cikmis oluyor.

Dostum sizin yazdiklarinizda benim yazdiklarimda ortada, hani yazimda sizin "Ermeniler öldürülmedi" diye bir cümle kullandiginizi veya ima ettiginizi yazmisim? Ben sadece soru sormusum, tam olarak anlayayim diye. Ama tabiiki siz kafanizdaki resimlere göre bir soru ve cevap cikardiginiz icin böyle bir sonuca varmis olmanizda gayet normal.

Gönderi tarihi:

Birde karsi tarafin yaslilarina sorunki olaylari cok daha iyi kavrayain derim. Kimse burada Ermeni cetelerinin rahat durduklarinida söylemedi. Itiraz edilen durum ayrim yapilmadan tüm Ermeniler'in ayni kefeye konup teshis yoluyla ölüme atilmalari ve Türk fasist ve cetelerinden korunmamalari. Ama söyledigim gibi siz benim gibilerin kusuruna bakmayin, bildiginiz yaldan devam edin. Tüm dünya bir olmus anlasmislar ve Türk'lere karsi koalisyon icerisindeler. Herkes yanlis biliyor tek sizin gibi düsünenler dogru biliyor. Bu mantikla her yil Mart aylarinda kabus görmeye devam edecegiz. Vatana millete hayirli olsun.

Ermeni çetelerinin rahat durmadığını söylüyorsunuz. Sizce o gün, o şartlarda nasıl bir tedbir alınabilirdi? Biz dedelerimize inanıyoruz, onların yaşlılarına sormaya gerek yok; zaten dünya onlarla beraber. Bu da yetmiyor kendilerinin Türk olduğunu söyleyip aynı fikirleri savunan enteller de var.

Çanakkale de birlik olup ülkemizi işgal edenler her daim anlaşırlar. Yanlışları da doğru diye bizlere kabul ettirirler.

saygılar...

Gönderi tarihi:

kelime oyunlariyla, yok efendim Ermeni'ler icin "büyük felaket" soykirimi anlamina geliyormus gibi iddaalar ile olayi carptirmaya gerek yok.

Ne çarpıtması? Ne kelime oyunu? Ne iddiası ?

"Büyük Felaket" Ermeniler'in "Ermeni Soykırımı"na verdikleri isimdir. Bu bir iddia değil, konu hakkında iki satır okumuş herkesin bildiği birşeydir.

Kişi açar, herhangi bir Ermeni kaynağını, "Ermeni Soykırımı" için hangi ismi kullandıklarına bakar.

Söz konusu imza metni, "Ermeni Soykırımı" için Ermeniler'den özür dilemek amacıyla hazırlanmış bir metindir. Türkiye'de "Ermeni Soykırımı"nın olduğun söylemek suç oluşturduğu için, "Ermeni Soykırımı" ifadesi yerine, Ermeniler'in kullandığı "Büyük Felaket" adını kullanmışlar.

Ben biz diyorsam Türkiye'den bahsesiyorum. Sorunu cözecek olan sirf ben degilimki bireysel konusayim. Biz degilmiyiz 90 yili askin yasanan olaylari komsumuz ile bir araya oturup medenice cözemedigimiz?

Önce 1915'te neler olduğunu bir oku ondan sonra "medenice çözüm" için tartışma yapabilirsin. Zira şu ana kadar yazdıklarından anladığım, bu konuda bir malümatının olmadığı;

tüm Ermeniler'in ayni kefeye konup teshis yoluyla ölüme atilmalari ve Türk fasist ve cetelerinden korunmamalari. Ama söyledigim gibi siz benim gibilerin kusuruna bakmayin, bildiginiz yaldan devam edin.

Arkadaşımız 1915 yılında Osmanlı'da "faşist" bulmuş. Artı, sürekli Kürt ve Kürtlük vurgusu yapan arkadaşımız, işine geldiğinde bir anda Kürtleri, "Türk faşisti" yapmış :)

"Ermeni Soykırımı" iddiaları, 1915 yılında tehcir edilen Ermeniler'in, doğudaki Kürt aşiretlerine bağlı milisler ve bunların örgütlediği "çapulcular"dan oluşan Hamidiye Alayları tarafından sistematik ve bilinçli olarak öldürüldükleri savıdır.

Ermeniler'in iddia ettikleri "soykırım"ın, iddia ettikleri failleri, "faşist Türk çeteleri" değil, Hamidiye Alayları'na bağlı milisler ve "çapulcular"dır.

Ermeniler, İttihat Terakki'nin ırkçı ideolojiye sahip olduğunu ve "Ermeni Soykırımı"nın arkasında "ırkçılık" olduğunu iddia etmezler. İttihat Terakki'nin Ermeniler'i, yolda katletmek için tehcir ettiğini de iddia etmezler. "Ermeni Soykırımı" tezleri, senin kafanda kurduğun gibi değildir.

Tarihte yasanan hatalari, kötü olaylari medenice kabul ederek,yeri geldiginde özür dileyerek ortadan sorun olarak kaldirabiliriz. Varmi biz Türk toplumunda böyle bir erdemlik?

Valla dostum ben tam anlayamadım. Kimden özür istiyorsun ? İddia edilen "soykırım"ın gerçekleştiğini, ve "katiller"in özür dilemesi gerektiğini düşünüyorsan, "Türk toplumu" tanımı senin daha önceki yazılanlarınla çok çelişiyor :)

Ne güzel manevraymış bu böyle ya. Ne oldu dostum? Birden bire Kürtlerin, karda yürürken kart kurt sesi çıkardıkları için "Kürt" diye anılan Türkler oldukları tezini mi savunur oldun da, Kürt aşiretlerine bağlı milisleri, "Türk faşisti" yapıverdin ?

Özür mü istiyorsun? Git, Ermeniler'in kafilelere saldıran Hamidiye Alayları'nın komutanı olarak baş organizatör diye ismini verdikleri Hüseyin Kanco'nun torunu Ahmet Türk'ten dedesi adına özür iste...

Ama dediğim gibi herşeyden önce 1915'te neler olmuş? "Ermeni Soykırımı" denilen iddialar neyi içeriyor ? Bunları bir oku.

Gönderi tarihi:

Siz benim "soy kirimi yapilmistir" sözümü gösterir misiniz?

Hiç kimsenin benim hakkimdaki görüsleri beni zerre kadar ilgilendirmiyor. Ben burada hiç kimseyi tatmin etmek icin yazmiyorum. Birilerinin böyle bir tavri olabilir, beni alakadar etmez.

Ben size bu sorunlarin neden hala cözülemedigini soruyorum. Benim icin olmadik atifta bulunacaginiza dünya kamuaoyu önündeki halimizi degerlendirmeniz daha saglikli olur. 

Ben sizin yazinizdan öyle bir sonuc cikartmadigim icin ne anlatmak istediginizi sormusum. Sizin ve bir cok "arkadasinda" yorumlari tersten okuyup anlamak istedikleri gibi bir sonuc cikarttiklari icin benim hakkimdaki tesbitlerininde kendi acilarindan ne kadar hakli oldugu ortaya cikmis oluyor.

Dostum sizin yazdiklarinizda benim yazdiklarimda ortada, hani yazimda sizin "Ermeniler öldürülmedi" diye bir cümle kullandiginizi veya ima ettiginizi yazmisim? Ben sadece soru sormusum, tam olarak anlayayim diye. Ama tabiiki siz kafanizdaki resimlere göre bir soru ve cevap cikardiginiz icin böyle bir sonuca varmis olmanizda gayet normal.

Evet sn dominik sizin yazdıklarınız ve sorduklarınızda ortada, benim yazdıklarımda. Önce neyi niçin savunduğunuzu bir anlasak ,ama bunun için tarihi bilmeniz gerekiyor, olayların nasıl geliştiğini .Yapamayacaksanız tartışma bir işe yaramayacağı gibi, çözüm bulma önerinizde pek samimi olmayacaktır. Somut gerçeklere dayanmayan ve tarafsız bakılmayan tartışmaların havanda su dövmekten pek farkı yoktur.

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Somut gerçeklere dayanmayan ve tarafsız bakılmayan tartışmaların havanda su dövmekten pek farkı yoktur.

Bakin bu söyzlerinize sonuna kadar katiliyorum. Ve diyorumki, bu mantiga sahip zihniyet sayesinde tüm sorunlarimkz hali alti yapilmis ve simdi karsimiza bir cig gibi cikiyor.

Ama nedense sorunlari hali alti yapan ve hatta inkar eden devlet siyasetini ve politikasini savunanlar burada somut gerceklerden ve tarafsiz arastirmalardan bahsediyorlar. Vahim olan durumda burasi.

Bu sorunlari cözememek dahi basiretsizligi gösterir. Ama bizlere sorunlardan medet ummayi ögrettikleri icinde halimizden memnuna benziyoruz. bazilari icin gene "biz" kelimesi kullandim ve gene bireysel konus diyecekler ama , gercek bu. Bize yani bireysel konus diyenlerede aynen inkar ve ezber ögretildigi icin ayni hikayeleri duymaktan artik kimin ne diyecegini önceden kestirebiliyorum.

Gönderi tarihi:

Ve diyorumki, bu mantiga sahip zihniyet sayesinde tüm sorunlarimkz hali alti yapilmis ve simdi karsimiza bir cig gibi cikiyor.

O değil de, ne oldu dostum? Ermeniler'in kafilelere saldırmakla itham ettikleri kişilerin Kürt aşiretlerine bağlı milisler olduğunu, Ermeniler'in, kafilelerin katledildiğini iddia ettiği güzargahın, Kürtler'in yaşadığı iller olduğunu öğrenince bakıyorum, iddialara olan ilgin birden azaldı :)

Oysa bir ileti önce "Türk faşistleri" "Türk toplumu" ne güzel yazıyordun?

Zaten Türk'ler disindaki tüm toplumlar arsiv falan okumadan sirf bize düsmenliklarinda dolayi elestiriyorlar.

Bir dahakine, başkalarının iddialarını sahiplenirken, en azından o kimselerin ne iddia ettiklerine bir göz at dostum.

Gönderi tarihi:
O değil de, ne oldu dostum? Ermeniler'in kafilelere saldırmakla itham ettikleri kişilerin Kürt aşiretlerine bağlı milisler olduğunu, Ermeniler'in, kafilelerin katledildiğini iddia ettiği güzargahın, Kürtler'in yaşadığı iller olduğunu öğrenince bakıyorum, iddialara olan ilgin birden azaldı :)

Oysa bir ileti önce "Türk faşistleri" "Türk toplumu" ne güzel yazıyordun?

Bir dahakine, başkalarının iddialarını sahiplenirken, en azından o kimselerin ne iddia ettiklerine bir göz at dostum.

Dostum, belirli kesimin içinde bulunduğu çelişkilerden birisi de budur zaten...

Nasılsa "Türk" adında bir günah keçisi bulunmuştur ve her işten onlar sorumludurlar!!!

Bilseler Hamidiye Alayları'nın ne menem bir bela olduğunu ve bölgedeki Türkmenlerin ve Ermenilerin ve hatta Şafii olmayan Kürtlerin bile bu Şafii/Kürt Alayların başındaki Kürt Aşiretlerinden neler çektiklerini...

Bu bir "Denge Oyunu"dur.

Osmanlı Devleti, II. Abdülhamit, Ermenilere karşı ve yüzyıllardır sürdürdüğü Türkmen Karşıtı politika gereği Şafii/Kürtleri Aşiret Alayları/Hamidiye Alayları ile örgütlemiş ve silahlandırmıştır.

Bu çerçevede bu Alayları kuran Aşiretlere ayrıcalıklar ve kayırmalar tanımıştır.

Bunların hepsi belgelerde ve arşivlerde kayıtlıdır; vardır.

Daha sonra İttihat ve Terakki'nin Abdülhamit'i 1909'da tahttan indirmesi ile Abdülhamit'in güdümünde olan bu Aşiretler, İttihatçılara düşman kesilmişlerdir.

Çünkü kendilerini var eden padişahı tahttan onlar indirmiştir.

Osmanlı Devletinin de Anadolu'daki Ulusal Mücadeleyi, sürekli olarak "İttihatçıların İşi" olarak nitelemesini de göz önünde bulundurursak eğer

Bugün bile Türkiye Cumhuriyeti'ne düşmanlık besleyen Kürt Aşiretlerinin, bu düşmanlıklarının temel nedeni kavranmış olur.

Bunun yanında Türkiye Cumhuriyeti kurulduğunda, Osmanlı'nın bu kayırmacı ve asimilasyoncu anlayışına son vermiş ve Halkçı uygulamalara girişmiştir.

Egemenliği ve toprağı Aşiret ağalarından alıp, halka vermek istemiştir.

Osmanlı'da kazanmış olduğu ayrıcalıkları, Türkiye Cumhuriyeti'nde yitirmekle karşı karşıya kalan

Ve yüzlerce yıl ayrıcalıklara alışmış olan Kürt Aşiretleri, Egemenliğin Halka teslimini sindirememişler

Böylece İttihat ve Terakki'ye olan düşmanlıklarını, Türkiye Cumhuriyeti ve Ulusal Mücadele ile sürdürmüşlerdir.

Çok net hatırlıyorum;

Van-Muradiye'li bir arkadaşım, dedesinin, hamile Ermeni kadınını, göç sırasında nasıl da öldürdüğünü güle-eğlene anlatıyordu:

"Onlar da bizimkileri öldürmüşler çünkü!" diyerek...

Ha ama tüm Kürt Aşiretlerini de kötüleyemeyiz.

Dediğim gibi bu bir denge siyasetidir.

Abdülhamit'in güdümü ile belirli bir "Ermeni Karşıtlığı" çerçevesinde örgütlenmiş olan Kürt Aşiretleridir bunları yapan.

Çünkü örgütlenmelerinin temelinde "Ermeni Düşmanlığı" yatar.

Fakat bu biçimde örgütlenmemiş olan Kürt Aşiretlerinin, Ermenilere bu türlü saldırılarda bulunmadığını görürüz.

Örneğin Mardin'de Rutan Aşireti'nde mesela, bu göç sırasında korunmuş, sahiplenilmiş oldukça fazla Ermeni vardı.

Ya da Erzurum civarında da Ermenilerden, bu türlü Kürt Aşiretlerine sığınanlar olmuştur.

Bu Kürt Aşiretlerine baktığımız zaman, İttihat ve Terakki ile de anlaşmazlıkları olmadığını görüyoruz.

Bunun yanında aynı zamanda bu Kürt Aşiretleri, ne Ulusal Mücadele'ye ve ne de Türkiye Cumhuriyeti'ne bir uyumsuzluk sergilemiyorlar.

Hatta İstiklal Madalyası bile almışlar.

Yani olay kimi Kürt Aşiretlerinin Egemenliği Halka bırakıp-bırakamama sorunudur...

Osmanlı'dan elde ettiği ayrıcalıkları, Ulusal Egemenlik yolunda terkedebilme ya da edememe sorunudur...

Gönderi tarihi:

Olaylari zaten "ERMENI CETELERI "diye dar bir kaliba sokmak bile bilgilerin eksik ve tamamen yanlis oldugunu anlatiyor.Eger tarih okumus olsalar,görecekler ki Ermeniler ve Türkler arasinda savas yasanmistir.Ermenilerden elde edilen silah ve cephane bir orduyu donatacak kadar büyük rakamlara ulasiyordu.Ermenistan'dan Türkiye'ye sizmis olan Hincak ve Tasnak'lar yabanci ülke (KOMISERLERININ)bilgisi dahilinde Anadolu'da bir Türk avi baslatmislardir.Genelde erkeklerin cephede olmasini firsat bilerek köylere ve kasabalara baskinlar düzenleyip o köy ve kasabalarda yasayan Ermeni irkdaslarinin katkilariyla cok büyük katliamlar yapmis,Istanbul hükümetinin o bölgelerde bulunan yabanci ülke Komiserlerine yaptiklari basvurular ise,basit olaylar diye gecistirilmis dolayisiyla Ermenilerin Türklere yaptiklari katliamlar görmezden gelinmistir.Bunlari bilmek icin tarih okumak ve bilgilenmek gerekir.

Sirf yandas olacagim diye,sadece bir tarafin hikayeleri ile beynimizi doldurursak iste böyle alameti farikalar cikar karsimiza.

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.