Zıplanacak içerik

Türkiye’nin süper devlet olma yolundaki müthiş adımları tüm dünyada hissediliyor

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Bir devletin süper devlet olma kriterleri nelerdir diye bir belirleme var mıdır

Süper devletlerin ortak özelliği nedir ? Ekonomi, teknoloji, ağır sanayi, silah sanayi, ithalat-ihracat oranı, enerji gibi alanlarda dünyanın geri kalanından ileride olan devletlerdir.

 

Sanırım ben soruyu yanlış düzenledim, düzelteyim, bir devletin süper devlet olması için gerekenler nelerdir anlamında sormuştum. Yani bir devlet ne yaparsa ekonomi, teknoloji, ağır sanayi, silah sanayi, ithalat-ihracat oranı, enerji gibi alanlarda dünyanın geri kalanından ileride olan bir devlete, yani süper devlete dönüşür?

Gönderi tarihi:

Sanırım ben soruyu yanlış düzenledim, düzelteyim, bir devletin süper devlet olması için gerekenler nelerdir anlamında sormuştum. Yani bir devlet ne yaparsa ekonomi, teknoloji, ağır sanayi, silah sanayi, ithalat-ihracat oranı, enerji gibi alanlarda dünyanın geri kalanından ileride olan bir devlete, yani süper devlete dönüşür?

 

Eğitimli bir topluma sahip olmak. Bağımsız bir ekonomiye sahip olmak. Ulusal birliğe sahip olmak. Bağımsız politikalar üreten bir siyasi iradeye sahip olmak. Bunlar temel kriteler, olmazsa olmazlardır. Gerisi, uzun yıllar alacak istikrarlı bir çalışma sürecidir.

  • 2 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Yok canım bunlara ne gerek, hitabet sanatını iyi bilen, bol bol hamaset yapan, propoganda araçlarını iyi kullanan bir lider olsun yeter, o ülkenin süper devlet olması için.

 

O zaman Amerikanya'ya bile kafa atarız valla :D

Gönderi tarihi:

Türkiye Türk İslam Birliğini kurup lider olarak başa geçtiğinde gerçek güce sahip olacak, şimdi atılan adımlar

Türk İslam Birliğinin kurulma adımları, çok yakında bu birliğin kurulduğunu göreceğiz.

 

Tabii ki, Turkiye deki tarihi, kulturel, cografya, arkeoloji ile ilgili yonlerden dolayi, Turkiye Dunyanin en enteresan, en şahane ulkelerinden biridir. Bu özellikler Islam dolayisle degilde, Turkiyenin Musluman ulkesi olmasina "rağmen" dir.

 

Turkiye Islama dogru donmesi ve dahada fazla araplasmasi onu yanliz kendi özelliklerinden uzaklastirir. Arap ulkeleri, ornegin Suudi Arabistan, Kuveyt Turkiye yi hakiki Musluman ulke olarak bile benimsemezler. Bu yuzden Turkiyenin Islam birliginin lideri olmasi mantiksiz olur. Erdogan Hukumeti Turkiyeyi arap birligine dogru goturmesine ragmen, Turkiye asla super bir devlet olamaz. Super Devlet olmasi icin, Hukumet "halki" temsil etmesi lazim. Herkesin (Kadin ve erkekleri) haklarini eşit tanimasi lazimdir. Islama dogru donmesi bu eşitlikten uzaklasmaktir. Hic bir devlet kendi halkinin %50 sinin (yani, kadinlarin) haklarini çiğneyerek super olamaz. Buna super devlet degilde, faşist devlet derler.

Gönderi tarihi:

Tabii ki, Turkiye deki tarihi, kulturel, cografya, arkeoloji ile ilgili yonlerden dolayi, Turkiye Dunyanin en enteresan, en şahane ulkelerinden biridir. Bu özellikler Islam dolayisle degilde, Turkiyenin Musluman ulkesi olmasina "rağmen" dir.

 

Belki biliyorsundur ama öyle de olsa hatırlatmış olayım; dünyada, Bulgarlar, Avarlar, Hazarlar, Onogurlar ( Macarları oluşturan boylardan biri ) gibi tarihsel süreç içerisinde Hristiyan, Yahudi olmuş Türk ırkından gruplar da vardı. Ve bunların hiçbirisi, bulundukları tarihi, kulturel, cografya, arkeoloji ile ilgili yonlere '' rağmen '', Türkiye gibi dunyanin en enteresan, en şahane ulkelerinden birine benzer bir ülke kuramadan benliklerini yitirerek yok olmuşlardır. Bunun nedeni, büyük ölçüde Hristiyan veya Yahudi olmaları kaynaklıdır.

 

Yürüttüğün mantığın tam tersine, Kırım Tatarları, Kazan Tatarları, Kafkasya Türkleri ( Karaçaylar, Balkarlar, Nogaylar ) yukarıda saydıklarımla aşağı yukarı aynı coğrafyalarda yaşamış olmalarına rağmen müslüman olmaları sayesinde benliklerini yitirmeyip günümüze ulaşabilmişlerdir. :)

Gönderi tarihi:

Türkiye’nin süper devlet olma yolundaki müthiş adımları tüm dünyada hissediliyor

 

‘Türkiye yeni bir Osmanlı olma yolunda mı?’ başlıklı yazımda Türkiye’nin Ortadoğu’da çok güçlendiğini, Osmanlı İmparatorluğunun tekrar kurulabileceğini ve tüm Türki Cumhuriyetlerin de, İslam ülkelerinin de bunu gönülden desteklediğine değinmiştim. Hem Türkiye’de hem de dünya basınında Türkiye’nin bu süper devlet olma yolunda nasıl hızlı adımlarla ilerlediğini gösteren haberlerler yankılanıyor. Neredeyse her gün çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Bildiğiniz gibi yazılarımda daima gelişmeleri aktarmak ve gerçekleri tam olarak gözler önüne sermek istiyorum. Basında arada rastlanan haberler belki bir kişinin gözünden kaçabilir ama bütün gelişmelere aynı anda bakıldığında inkar edilemeyecek bir tablo ortaya çıkmaktadır.

 

 

"TÜRKİYE'NİN ESKİ OSMANLI COĞRAFYASINDA KURACAĞI EGEMENLİĞİN İZLERİNİ ŞİMDİDEN GÖREBİLİRSİNİZ.SÜREÇ ZATEN BAŞLADI… "

 

161042.jpg

 

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.