Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ALMANYA’YA GİREMEZSİN..Cem Yılmaz, Yahşi Batı”nın galası için gittiği Almanya’da pasaport kontrolüne takıldı. Yılmaz’ı ülkeye almak istemeyen görevli

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Onu tanımadılar

Cem Yılmaz, “Yahşi Batı”nın galası için gittiği Almanya’da pasaport kontrolüne takıldı.

Herr Polizei Cem'i tanımadı

Cem Yılmaz, “Yahşi Batı”nın galası için gittiği Almanya’da pasaport kontrolüne takıldı. Yılmaz’ı ülkeye almak istemeyen görevli, onun basında çıkmış haberleriyle ikna edilebildi.

ALMANYA’YA GİREMEZSİN

9745489.jpg

* Birkaç gün önce “Yahşi Batı”nın galası için Almanya’ya giden Cem Yılmaz, ülkeye girişte kriz yaşadı. mgdmagazin.com sitesinin haberine göre, pasaport polisinin kendisine giriş izni veremeyeceğini söylemesi, ünlü komedyeni şoke etti. Pasaportun geçerlilik süresinin çok az kalması nedeniyle sorun çıkardığı ileri sürülen görevli, Yılmaz’ın tüm ikna çabalarına rağmen geri adım atmadı.

GAZETE HABERLERİ İKNA ETTİ

* Bunun üzerine film ekibi, Cem Yılmaz’ın Türkiye’de ne kadar ünlü bir oyuncu olduğunu ve yeni filminin Almanya galasına katılacağını kanıtlamak için onun gazetelerde çıkan haberlerini pasaport polisine göstermeye başladı. Teknik ekip ve oyuncuların yanlarında getirdikleri haberlerde Cem Yılmaz’ı ve “Yahşi Batı” afişlerini gören polis, sonunda ikna olup Yılmaz’ın Almanya’ya girişine izin verdi.

31 Ocak 2010

-http://www.hurriyet.com.tr/magazin/magazinhatti/13627888.asp?top=1-

Gönderi tarihi:

Sanatçılar topluma örnek olmalı. Ülkede bir çok sorun varken ha.. hi.. ile millet uyutuluyor. Komedi yapılırken de insanlara birşeyler verilmeli. Bizim sanatçılarımız milleti uyandıracakları yerde tam tersi uyutuyorlar. Bir Levent Kırca yok. Adam tek başına baskılara rağmen birşeyler yapmaya çalışıyor. Cem Yılmaz kim? Bizim bakanların üstü aranıyor.

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:

y.yılmaz çok haklısın Cem Yılmaz'ı sinemacı olarak çok amatör buluyorum bilmem ne kadar ciro ile film yapması beni alakadar etmiyor bilmem ne kadar izlenmeside önemli değil ama yaptığı filmler çok kötü, alalade espiriler, saçma sapan konular ve izleyiciye hiç bir etki yaratmayan filmler zaten mesaj kaygısı taşımıyor kendiside bence tamamen gişeye yönelik film yapıyor...

Levent Kırca çok cesur çok aydın ve gerçekten sosyal kaygı taşıyan programlar yapıyor eskiden beri topluma güldürürken düşündürmeyi hedefliyor ve bunu başarıyor ancak Fox Tv'de ki programı siyasi baskı nedeniyle kaldırıldı... Televizyonun tek malum iktidarı eleştiren komedi programını kaldırdılar işte Türkiye bu kadar demokrat ve ancak bu kadar eleştiriye açık... Karikatür eleştirilerine bile tahammül edemeyen RTE gibi bir başbakanla ancak bu kadar cesur olabilir sanatçılar...

Cem Yılmaz'ın Almanya'ya girememesini de esefle kınıyorum Türk sanatçının kendisini kanıtlaması bu kadar mı zor, yabancı sanatçılar Türkiye'ye gelince nasıl karşılayacağımızı bilemiyoruz ne kadar tanındığının önemi bile yok üstelik. Biz neredeyiz onlar nerede?

Gönderi tarihi:

Cok Cem Yılmaz lar gördük pasaport kontrolüne takilan.. kimsenin bu onur kirici davranisa sesini yükseltigini de görmedik.. Temelinde o sahislar öyle ama böyle yeter ki girsinler avrupa topraklarina, islerini yapsinlar gezsinler, birde üzerine bavul bavul dolusu esyayla geri dönsünler onlarin bati anlayisi bak ben girebildim, dolu dolu batili batili döndüm..artik bunun adina ne koyarsiniz koyun fakat ortada onurunu satanlar var.

Bu sahislar onurlarini toparlasalar bu toplumun sesi olur bir cok seye imza atabilirler ama o bilinc yok yok..

Cok Cem Yılmaz lar gördük dedik..

Ama bundan sonra yasanacak yasanabilecek olaylar daha aci olacak?

Ne mi efendim.. AB havalimanlarinda 1 Nisan´dan itibaren biyometrik pasaport ve kimliklere gecilecek. 2004´ten bu yana biyometrik pasaportlara gecemeyen Türkiye vatandaslarini yurtdisina cikista sancili bir sürec bekliyor, bu sanci Avrupada yasayan vede o ülkenin vatandasligina gecmeyen.. gecmeyi uygun görmeyen süresiz oturum veyahut oturum hakki olan cifte vatandaslari vuracak..

Türkiye´nin diger ülkelerle imzaladigi chicago konvansiyonu geregi bir nisan dan itibaren havaalanlarinda biyometrik pasaport ve kimliklere gecmek zorunda iken 2004 den beri acilan ihalelerde herhangi bir gelisim olmadi..tabii kasit var mi tabii ki var?

Daha önceleri gurbetcilerimizin temel istegi olan 10.senelik pasaport süresi nihayetinde kabul görmüsken.. ve pasaport bedeli 500 euro civarinda düsünülürken su anda ki 5. senelik pasaport lari sadece göz önüne alirsak Türkiye, en pahali ülkelerden biri.

Ancak imzalanan 2004 de ki anlasmaya göre biyometrik pasaportlarin AB standartlari uyum cercevesinde düzenlenmesi gerekiyor bu durumda da yeni fiyatlarin 40 euro civarinda olmasi gerekiyor

Bu durum maliye bakanligi icin önemli gelir kapisi olan pasaportlarin bu gelirden mahrum duruma düsürmeleri kara kara düsündürdügü muhakak imzayi at fakat acili mi yapma..inaniyorum bununda yolunu bulurlar.. 2010. dayiz aradan alti sene gecti ve binlerce vatandasimiz bu arada büyük miktarlar vererek pasaport islemlerini yapmakta

Evet bu durumda nisan ayina kadar yetismesse vatandaslarimiz ikinci vatanlari gördükleri ülkelere giriste vatansiz olduklarini büyük eziklikle hissedecekler artik onlar icin aksama olmasin diye ayri giseler konurmu konur. Cem Yılmaz lar etkilenmez onlarin bilincine vardik.

Bakalim gurbetcilerimizi bu hükümet nasil vatansiz birakiyor nasilda bir kücük deniz feneri örnegi sergiliyor.. veya sergileyecek görecegiz.

Gönderi tarihi:

Türkiye´nin diger ülkelerle imzaladigi chicago konvansiyonu geregi bir nisan dan itibaren havaalanlarinda biyometrik pasaport ve kimliklere gecmek zorunda iken 2004 den beri acilan ihalelerde herhangi bir gelisim olmadi..tabii kasit var mi tabii ki var?

Daha önceleri gurbetcilerimizin temel istegi olan 10.senelik pasaport süresi nihayetinde kabul görmüsken.. ve pasaport bedeli 500 euro civarinda düsünülürken su anda ki 5. senelik pasaport lari sadece göz önüne alirsak Türkiye, en pahali ülkelerden biri.

Ancak imzalanan 2004 de ki anlasmaya göre biyometrik pasaportlarin AB standartlari uyum cercevesinde düzenlenmesi gerekiyor bu durumda da yeni fiyatlarin 40 euro civarinda olmasi gerekiyor

Bu durum maliye bakanligi icin önemli gelir kapisi olan pasaportlarin bu gelirden mahrum duruma düsürmeleri kara kara düsündürdügü muhakak imzayi at fakat acili mi yapma..inaniyorum bununda yolunu bulurlar.. 2010. dayiz aradan alti sene gecti ve binlerce vatandasimiz bu arada büyük miktarlar vererek pasaport islemlerini yapmakta

Anlasilan sorun Türk devletinden kaynaklaniyor. Yillarca onlar hem kurbetcilerimizi hemde yurt disina cikan Türk turustleri sadece para kaynagi olarak gösrüler ve gösrmeye devam ediyor. Konut fonu gibi cag disi uygulamalar herhalde sadece Türkiye gibi ülkelerde yasaniyordur. Kendi vatandasini 2. sinif gören bir ülkenin pasaportuda yurt disinda itibar göremez.

Gönderi tarihi:

Kardeşim Almanya da, eşinden ayrı yaşıyor. Annem ara sıra oraya gider, pasaport işlemlerini de ben yaparım. Evrak olarak tapu, banka hesabı, emklilik belgeleri, sigorta poliçesi, biyometrik resim (aklıma gelenler bunlar), her türlü belge isteniyor. Konsolosluk önünde millet bunları hazırlamak için koşuşturup duruyor. Tapunun fotokopisini götürdüğümüz halde aslı olmadığı için evrakları kabul etmediler. 2 gün sonra Adapazarı ndan İstanbul a tapu için bir daha gittik, 1 hafta sonraya randevu verdiler. Sabahın 8 inde soğuk havada (kış ayları) kuyrukta bekleyen insanlar, evrak tamamlamaya uğraşanlar... Bu rezilliği bir türlü hazmedemiyorum. Biz habire vize kaldırıyoruz, yahu bi Allah ın kulu da bize kaldırsın. Bu da Dışişlerimizin ne kadar başarılı olduğunu bize gösteriyor.

Saygılarımla...

Gönderi tarihi:

Anlasilan sorun Türk devletinden kaynaklaniyor. Yillarca onlar hem kurbetcilerimizi hemde yurt disina cikan Türk turustleri sadece para kaynagi olarak gösrüler ve gösrmeye devam ediyor. Konut fonu gibi cag disi uygulamalar herhalde sadece Türkiye gibi ülkelerde yasaniyordur. Kendi vatandasini 2. sinif gören bir ülkenin pasaportuda yurt disinda itibar göremez.

Bu konuda size hak vermemek elde değil...

Saygılarımla...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.