Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Siyasetin gözyaşları...

KIZILCAHAMAM kampında Başbakan, İstiklal Marşı’nın sözlerini okumaya başlayınca kimi AKP milletvekilleri ve bakanlar ağladılar.

Hiç duymamıştım:

Başbakan ulusal marşın sözlerini okuyor, milletvekili ve bakanlar ağlıyorlar.

O zaman iki olasılık var:

Ya Başbakan’ın gözüne girmek için ağladılar. Ya da İstiklal Marşı’nı yeni duydular.

Başbakan, bilhassa "Yırtarım dağları, enginlere sığmaz taşarım..." dediğinde, salonda ilk "Fırttt..." sesi duyuldu.

Bir bakan ağlıyordu.

Başbakan da duygulandı kendi okuduğuna...

Sesini daha da kalınlaştırıp, işaret parmağını önce sağ tavana, sonra sol tavana dikerek "Arkadaş..." diye adeta kükrediğinde, kimi milletvekilleri "Efendim..." diye fırladılarsa da, o "Arkadaş, yurduma alçakları uğratma sakın..." diyerek devam etti.

O zaman üç ayrı noktadan "Fırt..." sesi geldi.

Artık tüm salon ağlamaktaydı.

İstiklal Marşı’nı duydular, ağlıyorlar.

*

Sonra sıra geldi Unakıtan’ı kurtarmaya.

Şöyle diyor ulusal marşımız:

"Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma sakın! / Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın. / Doğacaktır sana vaat ettiği günler Hakk’ın. / Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın..."

Şimdi bunun içinde kaçak villa, 2-B arazisini kapatma, hayali ihracat, sahte fatura, Galata limanını pazarlama, yolsuzluk iddiaları, haksız kazanç, likit yumurta var mı?..

Yok...

Ya da o "cennet vatan"ın hukukuna hesap vermekten kaçmak?..

Ama AKP’nin Kızılcahamam kampında "Unakıtan’ın sorgulanmasına" izin vermeme kararı aldılar ağlayanlar.

Bugün gensoru görüşülecek TBMM’de.

Göreceksiniz; AKP’liler, toplumun vicdanını hiçe sayarak, Başbakan’la ters düşmekten korkarak, tüm iddiaların, dosyaların sorgulanmasını "reddedecek"ler.

*

O zaman İstiklal Marşı’nın neyine ağladılar?..

Pekiii...

O ilk sözcük "Korkma"yı da anlamamış olabilirler mi?

İnsan kendi gözyaşından utanır.

Bekir Coşkun, 14/03/2006 tarihli Hürriyet gazetesinden alıntı...

Gönderi tarihi:

madem bu kadar duygusal anlar yaşanmış :unsure:

o zaman bizde kendilerine hacı yağı ve gülsuyu ikram edelim :P

belki üzerlerindeki yolsuzluk kokularını dağıtmalarına yardımcı olurmu dersiniz :P

Gönderi tarihi:

ARKADAŞ YURDUMU ********** UĞRATMA SAKIN!!!!

keşke bu lafı anlamış olsalar da ondan duygulanmış ve içleri cısssssss etmiş olsa

biz niye satıyoruz vatanı

biz niye eziyoruz halkı

biz niye haksızlıkları

biz niye yapıyoruz yolsuzlukları

vicdanları sızlamışmıdır ki :unsure:

Gönderi tarihi:

Hakkaten yaa.. Elimizde ki duygu ölçer aletleri sayesinde o adamların yalandan yere ağladığını anladık ya hadi gelin bunları iktidardan indirelim.. İndirelim indirmesine de kimi getirelim başa ? :)

Gönderi tarihi:

Ama AKP’nin Kızılcahamam kampında "Unakıtan’ın sorgulanmasına" izin vermeme kararı aldılar ağlayanlar.

O zaman İstiklal Marşı’nın neyine ağladılar?..

Evet tam da şu saatlerde Maliye Bakanı Kemal Unakıtan hakkındaki gensoru önergesi reddedildi.

Bu vatanın ulusal marşı karşısında gözyaşlarına boğulup, aynı vatanın hukukundan, yargısından kaçmak

nasıl bir çelişki acaba.

Gerçi bizler bu çelişkilere fena halde canımız sıkıldığı için tescilli vatan hainleriyiz ya, insan yine de

şu manzaraya bakıp, vatanseverlik buysa, vatan haini olmak daha hayırlıdır diye düşünmeden edemiyor.

Askerde çok gördüğümüz bir yazı vardı,

"Vatanını en çok seven, ona en çok hizmet edendir" diye

Eğer bu gözü yaşlı vekiller gerçekten vatanseverse, bu veciz cümleyi şöyle değiştirmekte yarar var.

"Vatanını en çok seven onu en çok soyandır."

Duyguların samimiyetini uygulamalara bakıp ölçebiliyoruz sevgili Arman.

Bu ülkeyi samimiyetle sevmek, bu vatanı ve bu bayrağı hırsızların üçkağıtçıların pisliğini, arsızlığını

örtmek için kullanmamaktır.

Bu anlamda gerçek vatanseverlik ve gerçek vatanseverler konusu bir kez daha düşünülmeli.

Gönderi tarihi:

Duygu ölçüm aletinizi anladım da soruma cevap alamadım Asterix...

Bu iktidarın yerine kim gelsin istersiniz ?

Gönderi tarihi:

Bu konudaki ölçümü de sağ siyaset başlığında belirtmiştim.

Benim bu ülkede siyaset yapmak iddiasında olanlardan kabaca beklentilerim

orada yazıyor.

Yani iktidarı gerçek anlamda halk adına kullanıp, halk adına düzenlemeler yapacak

olan bir partinin şu anda tabelasında ne yazdığı çok da önemli değil benim için.

Ayrıca şu da unutulmamalı, mevcut düzen içerisinde halkçı bir partinin oluşmaması

ya da ortaya çıkmaması, ne iktidar partisine hırsızlık yapma hakkı verir, ne de halkı bu

iktidarlara mahkum eder. Yani hırsızlık alternatifsizliğin alternatifi değildir.

Gönderi tarihi:

Benim fikrime göre Abdülkadir ve 150 civarı Kürt milletvekili neden "Ey Reqip" okunmuyor diye hislenmiş ve ağlamışlar Tayyip ve kalan 350 milletvekili ise yediklerini hazmedemediklerinden dolayı acılarından ağlamışlardır.Bu arada Unakıtan yumurtlarını herkese tavsiye ederim,Unakıtan gemicilikte işini iyi yapan profesyonel saygın bir şirkettir. :D

Yiyin efendiler yiyin aksırıncaya tıksırancaya patlayıncaya kadar yiyin.

Hewallo sizde üzlümeyin yiyiciler ve uyuyan bir halk olduğu müddetçe elbet siz o marşı bir gün okursunuz,Mersin limanından donanma bile çıkarır Mezopotamya tarihinde bir ilke imza atarsınız. :D

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Benim fikrime göre Abdülkadir ve 150 civarı Kürt milletvekili neden "Ey Reqip" okunmuyor diye hislenmiş ve ağlamışlar Tayyip ve kalan 350 milletvekili ise yediklerini hazmedemediklerinden dolayı acılarından ağlamışlardır.Bu arada Unakıtan yumurtlarını herkese tavsiye ederim,Unakıtan gemicilikte işini iyi yapan profesyonel saygın bir şirkettir. :D

Yiyin efendiler yiyin aksırıncaya tıksırancaya patlayıncaya kadar yiyin.

Hewallo sizde üzlümeyin yiyiciler ve uyuyan bir halk olduğu müddetçe elbet siz o marşı bir gün okursunuz,Mersin limanından donanma bile çıkarır Mezopotamya tarihinde bir ilke imza atarsınız. :D

Neden hüzünlendi milletvekilleri,çok açık;aldıkları eğitim çarpık! Çoğunun eğitim aldıkları imam ve hatip liselerinde istiklal marşı okutulmamış ki! Tam sofu düzeyinde eğitim almışlar! Ders kitaplarının birinde "sol düşüncede olanlar Atatürk taraftarı ve cehennemlik,sağ düşüncede olanlar bizden olur ve cennete gider" diye yazıyorsa ve bunun gibi bilgiler körpe beyinlere küçük yaşlarda işleniyorsa daha ne beklersiniz ki?Tabii ki duygulanıp ağlayacaklar!

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.