Zıplanacak içerik

dünyada adaletin sağlanması için dünyada herkesin eşit hakka sahip olması gerektiği düşüncesine katılıyormusunuz 3 üye oy verdi

1. 1. dünyada adaletin sağlanması için dünyada herkesin eşit hakka sahip olması gerektiği düşüncesine katılıyormusunuz

• evet
    • hayır
      0

Lütfen bu ankete katılmak için ya giriş yapın yada üye olun.

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Bilindiği üzere adalet kavramı eşitliğe dayalı bir kavramdır adaletin oluşması için kimsenin kimseden üstünlüğünün olmaması ve herkesin eşit hakka sahip olması gerekmektedir ama dünyaya baktığımızda dünya eşit olarak paylaştırılmamıştır ve bazı toplumlar dünyadan daha fazla yararlanırken bazı toplumlarsa yararlanamamaktadır. İşte bu yüzdende adalet söz konusu olmamaktadır yani dünya herkesin eşit olarak hakka sahip olduğu bir yer değildir. Bu da maalesef adaletsizlik doğurmaktadır. Dünya üzerinde herkesin eşit hakka sahip olması gerekmektedir ki tam olarak adaletten bahsedebilelim ama maalesef durum böyle değildir kimi daha çok hak sahibi olurken kimide çok az hak almakta ya da hiç alamamaktadır. Bu durum adalete ters düşmektedir.

Günümüz demokratik devletleri insan haklarına göre yönetildiği halde bu haksızlığı görmemekte ve dünyayı herkesin eşit hakka sahip olduğu bir yer haline getirmeye çalışmamaktadırlar. Oysa ki bu kendi devletlerinin amacı olan insan haklarını koruma prensibine ters düşmektedir ve maalesef bu şekilde dünya adil olmayan bir yer haline gelmektedir ve güçlünün kazandığı bir sistem oluşturmaktadır. Bu da adalete büyük bir darbe vurmaktadır.

Bu düzeni değiştirecek olan bizleriz dünyayı herkesin eşit hakka sahip olduğu bir yer yapmak bizim elimizde ve bunun için elimizden geleni yapmalıyız. Hepinizi bu amaç için uğraşmaya davet ediyor ve günümüz devletlerinin yaptığı bencil ve kendi çıkarlarını gözeten ırkçı tavırlarına tepki göstermenizi rica ediyorum. Çünkü sadece kendi toplumunu düşünen bencil ve ırkçı davranış maalesef adalete, eşit haklara darbe vurmaktadır. Çünkü bu sistemde güçlü olan en çok hakka sahip olmaktadır. Ama bu adalete ters bir kavramdır. Buna olabildiğince karşı çıkmalı ve dünyaya adaleti getirmeye çalışmalıyız.

Hepinizi bu gayrete çağırıyor saygılar sunuyorum.

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Dünyanın haksız bir şekilde paylaşılmasının önlenmesi için dünyanın birleşmesi ve herkesin eşit hakka sahip olması gerekmekte ve herkes eşit hakka sahip olacağı gibi herkesin minimum geliri askari ölçülerde geçinebilecek şekilde olması gerekmekte fakir olanlara devlet yardım edip bu askari geçinebilme seviyesine getirilmeye çalışılmalıdır.

Bu seviye evde en az bir kişinin çalıştığı ve evlerinin olmadığı yani kirada oturdukları düşüncesine dayalı olmalı ve günlük sağlıklı bir şekilde yaşayabilecek ve ulaşım giderleri,yakacak giysi giderleri gibi temel olan ihtiyaçlarıda düşünülerek minimum düzeyde karşılayabilecek şekilde belirlenerek yaşayan herkesin en azından bu seviyeye getirilmeleri çalışılmalı ve fakir olanlar bu seveyiyeye gelebilmeleri için yardım edilmeli yani kısacası herkesin en az bu seviyede olmaları sağlanmalıdır.

Ayrıca kurulacak siyasi sistem bilgi gerektirdiğinden ve bilginin kaynağı bilim olduğundan yönetimin bilim insanları öncülüğünde toplumun herkesiminin görüşü alınarak yani tam bir katılımcı ve demokratik bir şekilde yapılandırılması gerek.

Bu görüşlerimi (yeni bir siyasi sitem) de açıkladım oradan nasıl bir siyasi temelle oluşturulacağını oraya bakarak öğrenebilirsiniz. İşte bu şekilde yapılandırılacak bir siyasi sistem en doğru siyasi sistem olacaktır.

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:
  • Yazar

dünyayı bölük börçük eden ve parçalayan zihniyet ırkçılık ve bencillik ve sen ve ben gibi kutuplaşmalardır ama insanlık böylesi ırkçı ve kutuplaşmacı tavırlar sergileyeceğine adil bir yaklaşım sergileyerek dünyada herkesin benim hakkım kadar hakkı vardır zihnyetini kabuletse ve herkesin eşit haklara sahip olması gerektiğini görse bu ayrımcı zihniyet ortadan kalkacaktır kanısındayım dünya ne türk milletine nede başka bir topşluluğa aittir dünya tüm dünyada yaşayan herkese ve eşit hakka sahip bir şekilde aittir bu adaletin temelidir yoksa ırkçı ve kutuplaşmacı tavırlar adalete terstir ve insan haklarını ihlaldir.

bu konudaki görüşlerinizi bekliyorum.

Gönderi tarihi:

Sn.Raif Bostan, dedikleriniz çok doğru. Herkes eşit haklara sahip olmalı. Dünyayı sömüren o gelişmiş ülkeler de böyle söylüyor, herkes eşit olmalı, ırkçılık olmamalı vs. İnsan Hakları Mahkemesi bile kurmuşlar. Irak a, Afganistan a dünyanın bir ucundan kalkıp saldıran ABD, Cezayir de katliam yapan Fran sa da öyle söylüyor. Ama iş söylemde kalıyor, uygulamaya gelince rabbena hep bana.

Ülkeler çıkar hesaplarına göre yönetilir. Bu kapitalist sistemde önce yıkarlar, vururlar, öldürürler sonra da imar ederler, ilaç satarlar, cesetleri gömerler bunların karşılığında da paranızı alırlar.

Seninki rüyada bile göremeyeceğin bir dünya. Hayallerini yıkmak istemezdim ama ne yazık ki gerçekler bunlar.

saygılar...

Gönderi tarihi:
  • Yazar

arkadaşım şimdi öncelikle biz kendimizi değiştirmemiz yani ırkçılık yapmamaız lazım ve herkese bu doğruyu açıklamamız gerekmekteki insanlar bu ırkçı tutumlarından vaz geçsin bir birlerini yabancı ve düşman olarak görmesin zira insanlar bu ayrımcı ve ırkçı havaya kapılmış gidiyorlar ama aslında yaptıklarının yalnış ve insan haklarına aykırı bir şey olduğunun farkında değiller yoksa insanlar insan hakların hemen hemen hepsi saygı duyarlar ve insan hakkı zorunlu durumlar olmadıkça yemezler ama düşünkü açsın sokakta yatıyorsun işte ozaman insan hırsızlık yapabilir belki ama bu tür durumlar için geçerlidir bu durum ama maalesef insanlar insan haklarına saygılı oldukları halde maalesef ırkçı ve ayrımcı tutum sergileyerek insan haklarına aykırı bir tavır sergilediklerinin farkında değiller buda farkın olmadıklarındandır yoksa kötü niyetli oluşlarından değildir.

işte bu manada ben bu farkındalığı ortaya çıkarmak için böyle bir yazı yazdım ve bunun farkına varan kişilerde başkalarını bu ırkçı ve ayrımcı yani herşey benim toplumumun ve beim olsun mantığının insan haklarına zıt olduğu ve herkesin dünya üzerinde tıpki kendisi kadar hakka sahip olduğu gerçek adaletin bu olduğunu kavradığı zaman bunu anlatırsa hepimiz bu konuda aydınlanır ve dünyayı değiştiririz önemli olan aydınlanmamız ve başkalarının aydınlanması için çaba sarfetmemizdir onun için hepinizi bu çabaya davet ediyorum.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.