Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2009 15 yıl Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) dönem verilerini gerektiği gibi zamanında açıklıyor. İşsizlik oranları, enflasyon, milli gelir, iç-dış borç derken içimizi karartan tabloları her zaman olduğu gibi önümüze koyuyor. Aslında anlayan kişinin yüzüne çarpıyor. Ülke batıyor vatandaş haberin olsun diyor… İşte 5 yıllık teorilerim. Halk başını borçtan kurtaramadığı için bu ayı, bu haftayı nasıl geçireceğim diye düşünüp dururken bu verilere bakmaya vakti olmuyor. Baksa da anlamıyor, zaten seçim zamanı kurt siyasetçiler gariban halkın gönlünü almaya başarıyor… Ülkemizi gidişini hiç iyi görmüyorum. Zamanla yaşadıkça konular hakkında bilgi sahibi olunca anlıyorum ki bu ülke düzelmez (Düzeltmezler!). Her zaman bu kötü sonuçlar ile karşılaşıyorum. Geçmişe, yakın tarihe baktığımda iyi veriler yok değil. Fakat her gelen hükümet bir adım geri götürmüş ülkeyi, belli ki planlı bir oyun sergileniyor. *** *** *** Gerçek işsizlik “Halkı refaha kavuşturacağız” sözlerini içinizde duymayan yoktur. Oy veririsiniz olan refahınızda gider. Bu ülkenin şuanda en önemli konusu İŞSİZLİKTİR. Üretmiyoruz tüketiyoruz. İşsizlik açıklanan rakamlara göre %13,5, 15 yaş üstü 50 Milyon çalışmaya hazır nüfusunda bu kadar işsiz olması yaklaşık 7 milyon işsiz demektir. Gerçek işsizlik verileri ise ülkede bana göre rahat 10 milyon kişinin üzerindedir. Bu rakamlar üniversitelerin her yıl mezun vermesi ve 15 yaşında yani sınırda olan kişi sayısının da 2 yıl içinde araştırma verilerine girmesi ile daha da katlanacaktır. *** *** *** 2012 Kötü yılların başlangıcı 2010 yılına girdik artık. 2009 yılında ülkemizi teğet geçen krizin etkisi ile halen toparlanmaya çalışan orta ölçekli firmalar önümüzde yıllarda maalesef batacaklar eğer kendi öz sermayesi dışında kredi ile büyüyen firmaların bu yıllarda ayakta kalması mümkün değil. Bulunduğumuz yıldan 2010’dan 2012’ ye işgücüne katılma oranlarına karşın nüfusun istihdam olması bire bir olmayacaktır. Şuanda dahi bir çok üniversite bitirmiş gençler işsizken, lise mezunlarını şuanda okul okuyan nüfusu ve 12-13 yaş grubunu da bu genellemeye aldığımızda ortaya şaşırtan rakamlar çıkacak. Benim tahminlerim; 2012 yılında işsizlik 15 milyon dolaylarında olacak. *** *** *** Ekonomik darboğaz 2013-2015 Daha önce “Akp’nin son iktidarı” yazımda bahsettiğim bir tarih vardı. (2013-2015 yılları) Seçimler sonunda Akp’nin seçimleri kazanacağı yazmıştım. Bu düşünceye hala sahibim. Üçüncü kez Akp iktidar olacaktır. Neden derseniz? Daha parti ülkedeki misyonunu tamamlamadı. Bunu gerçekleştirmek için bir dönem daha başa gelecektir. Verdiğim tarihlerde ise şuanda meclisten geçen bazı kanunların, özelleştirmeler, yeraltı madenleri gibi kanunları için gündemde tartışmalar olacak. Yani bundan 3-4 sene sonrasının yılın büyük bir bölümü bunları tartışmak ile geçirilecek. Olan zengin ülkemizin sömürülen madenlerine olacaktır. Akp’nin son iktidarı olması nedeniyle belirttiğim tarihlerde ekonomik anlamda dışarıya tavizler vereceğiz. Zaten iyi olmayan Türk ekonomisi yıkılacaktır. Şuanda bankaların etkilenmemesi yabancı kaynaklı olması ve diğer ülkelere göre ülkemizdeki bankaların daha çok kara yönelik olması müşteriyi koruyacağına halkımızı sömürülecek birer mal olarak görmesi kara geçmelerinin en önemli nedenidir. *** *** *** Sonuç; Gelecekte işsizlik oranında büyük bir artış olacak. Buna karşılık istihdam oranı azalacak. Yukarıda söylediğim siyasi nedenlerden dolayı ekonomideki istikrarsızlık artacak. Dalgalı Kur’a etkili İMKB bundan oldukça etkilenecek. Avrupa Birliği için verdiğimiz tavizlerin sonuçlarını 2015’e kadar bize gösterecekler… S&S
Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2009 15 yıl Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) dönem verilerini gerektiği gibi zamanında açıklıyor. İşsizlik oranları, enflasyon, milli gelir, iç-dış borç derken içimizi karartan tabloları her zaman olduğu gibi önümüze koyuyor. Aslında anlayan kişinin yüzüne çarpıyor. Ülke batıyor vatandaş haberin olsun diyor… İşte 5 yıllık teorilerim. . . . S&S Sayin S&S,secim dönemine girildiginde,yine kandiracak bir takim bonbonlar bulurlar,milletimiz bonbonu cok seviyor maalesef,o bonbonun tadinin gecici oldugunu düsünemiyor ve hep bu yüzden kaybetmistir bugüne kadar. saygilarla
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2009 15 yıl Ben ortada gerçek bir Türkiye Partisi yada Türkiyenin sorunlarına çözüm olabilecek parti öremiyorum,Askerden geldikten sonra 4 Ay boyunca işsiz gezmiş biri olarak Türkiyenin genel sorunlarına yaklaşım ve Türkiye Partisi olabilme konusunda en doğru adımları Akp'nin attığını görüyorumTürkiyedeki en yüksek oya sahip diğer 3 partiye baktığınız zaman Chp : Zümre partisi haline gelmiş ve bu zümrenin dilek ve şikayetlerine uygun,birazda şoven duygularla hareket eden bir partidir. Mhp : Türk Milliyetçiliği yapan ülkedeki diğer etnik ve dini grupları dışlayan bir tutum içerisindedir. Bdp : Her ne kadar söylem olarak Türkiyenin genel sorunlarına doğru bazı çözümler getirsede,tutum ve davranışlarıyla Bir kısım Kürt halkından başkası tarafından benimsenmesi mümkün görünmemektedir. 2011 seçimlerinde benim şahsi görüşüme göre Akp :%35-38,Chp :21-23,Mhp :15-17,Bdp :6-7 arası oy alacaktır,Bdp'liler seçime bağımsız girecekler ve mecliste 30'un üzerinde millet vekiliyle yer alacaklardır,Akp tek başına Hükümet kuamayacak ve bu 3 partiden biriyle koalisyon oluşturacak ve bu partide büyük olasılıkla Mhp gibi görünmektedir ve bu koalsyonun sonucu ülke için pekte içaçıcı görünmemektedir. bu yazdıklarım belki biraz kahinliğe kaçmış olabilir ama bu benim şahsi düşüncemdir....
Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2009 15 yıl DTP'nin en büyük yanlisi kendini PKK'nin siyasi uzantisi olarak kabul edip,Türkiye kamuoyunada bu anlamda bunu vurgulamis olmasidir.DTP Lokal bir parti olmaktan öteye gecememistir.Daha da kötüsü,demokratik olarak secilen DTP'li bir kisim Belediye baskaninin acik acik PKK Yörüngesinde görev yapmalaridir.DTP ileri sürdügü Demokratik acilim söylemlerini sadece Kürtcülük bazinda yürütmüstür.Yani DTP bir Türkiye partisi olamamis etnik alanda siyaset yapmistir.Osman Baydemir bir daha ki Belediye secimlerinde yerini eger bir AKP'liye kaptirirsa hic sasmam. Secimler icin öngörüleriniz isabetli olabilir.Ne var ki CHP ve MHP ile ilgili tanimlamalariniz dogru degildir.Türkiye'nin bugün icinde bulundugu bu cok kritik dönemde CHP ve MHP gayet sorumlu ve birlestirici siyaset yapmaktadirlar ki siz bunlara Türkcülük veya sövenizm diyorsunuz,bu dogru degildir.Ne Mhp Ne CHP demokratiklesmeye karsidir,onlarin karsi olduklari AKP'nin tehlikeli dayatmalaridir.AKP birtakim yandas medya ile acilimi tartisacagina Türkiye'nin akademisyenleri,aydinlari,akil adamlari ile tartismis olsaydi bugünkü duruma gelinmezdi. Issizlik sorunu,gittikce kangren olmaya baslamistir.Halk gittikce daha yoksullasmaya baslamis ve tüm ümitlerini kaybetmistir.Kredi karti toplumu olduk.Iktidar ülkedeki bu yoksullugu bu vahim durumu örtbas etmek icin suikast gündemleri olusturarak halki yönlendirmektedir.Subaylarin gözaltina alinmalari ise tamamen bir komplo sonucudur ki bu komploda Arinc'in bile parmagi olabilir. saygilarla
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.