Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2009 15 yıl Admin Bir Terör Filmi (2008) - The Baader Meinhof Complex - Der Baader Meinhof Komplex Filmi daha önce birkaç filmini seyrettiğim Uli Edel yönetmiş oldukça güzel bir film. Biraz belgesel havası versede film oldukça akıcı ve detayları çok akıllıca önünüze getirmesi açısından çok değerli bir film. Film 1960'lı yıllarda Batı Almanya'daki Kızıl Ordu örgütünün öyküsü. Filmde örgütün eylemlerini ve bu eylemlere katılan insanların psikolojik durumlarını size ayrıntılı olarak veriyor ve kendinize sormanız gereken sorulara ışık tutuyor. Oldukça güzel bir film kesinlikle seyredin diyorum. Kaçırmayın... Yönetmen: Uli Edel Oyuncular:Martina Gedeck, Moritz Bleibtreu, Johanna Wokalek, Nadja Uhl, Jan Josef Liefers, Stipe Erceg, Niels-Bruno Schmidt, Vinzenz Kiefer, Simon Licht, Alexandra Maria Lara Uli Edel directs this Best Foreign Language Film Oscar nominee charting the birth of West Germany's Red Army Faction, a radical left-wing terrorist group formed in the late 1960s amid a climate of revolution and a fallen generation. Staging a series of bombings, kidnappings and assassinations, the RAF waged a war against fascism with a direct assault against the powers of American imperialism and the fledgling German democracy. Director: Uli Edel Cast:Martina Gedeck, Moritz Bleibtreu, Johanna Wokalek, Nadja Uhl, Jan Josef Liefers, Stipe Erceg, Niels-Bruno Schmidt, Vinzenz Kiefer, Simon Licht, Alexandra Maria Lara
Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2009 15 yıl Yazar Admin spoiler http://www.youtube.com/watch?v=6IVKAAsqcrI
Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2009 15 yıl Batı Almanya'daki Kırmızı Ordu örgütünün öyküsü. Çok hoş bir tercüme olmuş dostum Gidip yanaklarını sıkasım geldi valla bu ordunun üyelerinin
Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2009 15 yıl Baader-Meinhof'la ilgili eger ayni filimlerden bahsediyorsak,yapilmis olan dökümanter tarzi filmi ben de izledim,birkac bölümden olusuyordu.Türkce versiyonunun nasil verildigini bilmiyorum ama Almanca versiyonda,sizinde bahsettiginiz gibi örgüt üyelerinin icinde bulundugu psikolojik ruh halinin disinda,güclü kesimin yargisinin eylemlere bakis acisinin yanisira ,örgüt üyelerine yaptiklari psikolojik operasyonlarda cok dikkatle incelenmesi gereken noktalar olarak bellegimde kaldi.Filimde yargi tam bir adil yargi seklinde degilde,tamamen tarafli bir pozisyon icersindeydi.Üyelerin avukatlarina bile tam bir savunma hakkinin da verilmemis olmasi Baader-Meinhof örgütünün yargilanmasinda sadece konunun terör yaninin islendigi fakat konunun özüne inilmekten özenle kacinildigida dikkatimden kacmadi. saygilarla
Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2009 15 yıl Yazar Admin Çok hoş bir tercüme olmuş dostum Gidip yanaklarını sıkasım geldi valla bu ordunun üyelerinin Pardon Kızıl olacaktı sanırım... veya kısaca Baader-Meinhof örgütü...
Gönderi tarihi: 25 Şubat , 2010 15 yıl Tür : Dram / Tarihi / Biyografi Yönetmen : Uli Edel Senaryo : Bernd Eichinger , Stefan Aust (Kitap) Müzik : Peter Hinderthür , Florian Tessloff Yapım : 2008, Almanya , 150 dk. Bu filmi geçen gün henüz yeni tanıştığım biri tavsiye etti izlemem için. Konusunu anlattığında ilgimi çekti. Alman kızıl ordu fraksiyonu RAF'tı konu. Filmde gerçek görüntülerinde kullanılması ile belgesel tadını da yakalıyorsunuz.70 lerin antifaşit ve antimilitarist öğrenci hareketinin yaşadıkları bir nebzede. Filmin başında 96 1 Mayısı geldi aklıma Güzel seyirlik bir film.RAF hakkında bilgiler öğrenebileceğiniz bir film. İzleyiz....
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.