Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

iyilikleri niçin yaparız  

6 üye oy verdi

1. 1. siz bir yere yardım yaparken niçin yaparsınız

• Allah istediği için cennet için
      3
    • sosyal sorumluluk
      0
    • onlarda bana yardım etsin diye
      0
    • hiçbiri
      3

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

şahet Allah yoksa sen bir rasrantı eseri oluştun.....peki bunu kendi gururuna nasıl yediriyorsun hiç amaç yok hedef yok kimsenin hedefi yok eğer cennet yoksa neden iyi olsasın acaba Allah yoksa toplum ne olurdu suçlar alır başını gideridi Allah yoksa sen niye varsın ki

Gönderi tarihi:

şahet Allah yoksa sen bir rasrantı eseri oluştun.....peki bunu kendi gururuna nasıl yediriyorsun hiç amaç yok hedef yok kimsenin hedefi yok eğer cennet yoksa neden iyi olsasın acaba Allah yoksa toplum ne olurdu suçlar alır başını gideridi Allah yoksa sen niye varsın ki

neden allah yoksa bir rastlantı eseri oluşayım arkadaşım...senin allah diye tanımladıgın ne?bir enerji mi,görünmez varlık mı,...ne?elbetteki herkes yaradılışını bir yere bağlayarak açıklıyor ya da henüz yaradılışı açıklayacak bilimsel degerleri yeterli görmediğinden hiçbirşeye inanıyor....

cennet yoksa neden iyi olayım?nasıl insanlık dışı bir sorudur bu...?cennet diye bahsedilen nedir,iyi-kötü adına bir simgeden ibarettir...yeşil çimlerle,renkli çiçeklerle süslü,eşsiz güzel yerdir,bu mudur yani cennet?bu tanımlamalar,anlatımlar simgeselliğin barındırdıklarına hitabendir...insan cennete gitmek,sevap işlemek için bir iyilik yapıyorsa(ki ben ona iyilik demem)asıl amaçsızlık,asıl ayıp buradadır...senin vicdanın,insanlıgın da evrende,dinin de...

allah yoksa toplum nolurdu?güldürme beni toplumun sanki maşallahı var,herşey yerli yerinde,herşey güzel,iyi,kimse acı çekmiyor,kimse aç değil,her yer mutlu,huzurlu,temiz kalpli,sorunsuz insanlarla dolu da gelmiş bunun nedenlerini arıyoruz...senin bu söylediğinden yola çıkarak birçok insan 'allah' diye bir inanca sahip değil,birçoğu 'allahın adaleti buysa' diye yakınarak yitiriyorlar 'allah inanç'larını...

Gönderi tarihi:

bakın adaletin sembolü kimdir?

HZ Ömer dimi onun bir zamanlar sert ve zalim bir insan dı ama islamı seçtikten sonra adaletin sembolü oldu hem toplum islamı tam yaşıyormu Allaha şükür benim ailem bana dini eğitimi mi verdi risaleler de bana bu konuda çok yardımcı oldu islam bana iyilik yapma alışkanlığını kazandırdı çünkü cennet var mesela gene ilk örneğim HZ Ömer bir insanı acayip biçimce dövüyormuş daha sonra bırakmış demişki Sanma ki merhamet ettim de bıraktım yoruldum demiş bakın pek çok aile kredi kartlarına gelen faizler yuzunden dağalıyor faiz haramdır içki kazalara yol açıyor içki de haramdır zekat yani yardımlar ise Farz dır bakın islam ideal toplum için herşeyi hazırlıyor hem size bir şey sorucam kanunlar olmasaydı toplumdaki suç oranı nasıl olurdu insanlar neden suç işlemiyorlar kanundan korktukları için işte cennet gibi bir mükafat cehennem gibi bir ceza insanları çaydırırmı sizce tabiki evet Osmanlı ne zaman ki islamdan uzaklaştı duraklama dönemi başladı alın size örnekler

Gönderi tarihi:

Bu biraz gönül gözüne bakar arkadaşım...

Paranın kimde olduğu belli olur;imanın kimde olduğu belli olmaz...

:zorro:

Allah bilir...

:zorro:

Gönderi tarihi:

bakın adaletin sembolü kimdir?

HZ Ömer dimi onun bir zamanlar sert ve zalim bir insan dı ama islamı seçtikten sonra adaletin sembolü oldu hem toplum islamı tam yaşıyormu Allaha şükür benim ailem bana dini eğitimi mi verdi risaleler de bana bu konuda çok yardımcı oldu islam bana iyilik yapma alışkanlığını kazandırdı çünkü cennet var mesela gene ilk örneğim HZ Ömer bir insanı acayip biçimce dövüyormuş daha sonra bırakmış demişki Sanma ki merhamet ettim de bıraktım yoruldum demiş bakın pek çok aile kredi kartlarına gelen faizler yuzunden dağalıyor faiz haramdır içki kazalara yol açıyor içki de haramdır zekat yani yardımlar ise Farz dır bakın islam ideal toplum için herşeyi hazırlıyor hem size bir şey sorucam kanunlar olmasaydı toplumdaki suç oranı nasıl olurdu insanlar neden suç işlemiyorlar kanundan korktukları için işte cennet gibi bir mükafat cehennem gibi bir ceza insanları çaydırırmı sizce tabiki evet Osmanlı ne zaman ki islamdan uzaklaştı duraklama dönemi başladı alın size örnekler

Demek Osmanlı'nın duraklamasının sebebi İslamdan uzaklaşması öyle mi? Devlet idaresinin bozulması, coğrafi keşifler, devletin doğal sınırlarına ulaşması, askeri teşkilatın bozulması, Rönesans ve reform sonucu Avrupa'da bilim ve tekniğin gelişmesi gibi sebepler değildir yani... Size nasıl bir tarih öğrettiler?

Yalnızca tanrı inancı insanların suç işlemesine engel olacak ise, dinin kendi içinde koyduğu cezalar nedir? Bir suç işlendiğinde, tanrı hemen cezalandırılmasını istiyor da, iyilik yaptığında neden öteki dünyaya bırakıyor?

Gönderi tarihi:

yeniçeri galiba şunu demek istedi iki pencerenin bulunduğunu birisinden bakıldığında sonsuz bir hayat diğerinden bakıldığında ise sonlu bir hayat madem diyo sonlu bir hayata inanıyorsunuz o halde sonlu bir hayatın sonunda bir hesab vermek yoksa neden zorluk çekiyorsunuz zorluğa katlanıyorsunuz istediğinizi özgürce yapabilir istediğiniz gibi hareket edebilirsiniz o zaman dünya size eğlenceden oyundan başka bir şey olmaz bunun içinde eğlence ve oyun için her türlü yola başvurabilirsiniz.hiç bir şeyin sizi ilgilendirmemesi lazım çünkü zaman sizin için her şeyden daha kıymetli her anını eğlence yeme içme o tür şeylerinen geçirmeniz lazım çünkü ölüveriseniz sizin için herşey bitti o yüzden burda zaman kaybetmeyin demek istiyor yanlış anlamadıysam.

Gönderi tarihi:

hesap inansanda inanmasanda mutlaka var ben şöyle demek istedim islam da belli başlı kurallar vardır bu kurallar genellikle nef e ağır gelir ama toplumun baya faydasınadır ve ödül olarakta cennet verilmiştirki insanlar bu kurallara uygun yaşasın mesela zekat paranın belli bir kısmını başkasına vermek nefse ağır gelir ama bu sayede hırsızlıklar azalır ve ekonomik denge sağlanır şimdi Allah olmasa cennet olmasa ben neden durduk yere paramın bir kısmını bir yere verim ancak karşılıklı bir çıkar (maddi çıkar) olursa ama zekat müessesi sayesinde çıkar var ama öteki tarafta şimdi siz öteki tarafa kaldığı için fazla beklendiğini cezalarınsa neden hemen verildiğini soruyorsunuz dimi

bi kere bazı cezalar burada verilir ve günah hafifler bazı cezalar ise ötelerde verilir ve azabı korkunçtur aslında sizin bu bahsettiğiniz sistem hayatın her yerinde var mesela okulda ders çalışmak sıkıcıdır dimi ama sonucu çok iyi dir ama bir bu sonucu nerdeyse 9 ay sonra görülürüz ama ödev yapmayınca veli aranır dimi bazen aranmaz sene sonunda 1 veya 2 not düşer ki bu daha kötüdür(veli arandıktan sonra öğrenci ders çalımaya mecburen başlar ben kendimden biliyorum ve notlar düzelir)ve de siz rönesans reformdan ve bilimsel gelişmeden dolayı osmanlının çötüğünü idda ediyorsunuz peki ya islamın ilmi teşfikleri vardır hatta bir hadiste

ilim için yola çıkan kimse eve dönünceye dek Allah yolunda dır

diyor Allahın resulu yani Osmanlı nın ilmi konularda geri kalması demek Allah ın resulunun teşvik ettiği bir konudan uzaklaşmak demektir çünkü özellikle fen bilimleri üstad Beyduzamanın tarifiyle bize Allahın gücü nü gösteriri en basitinden bioloji dersindeki konular mesela bildiğiniz gibi insanlar anneden 23 babadan 23 kromozom alırlar 1 tane fazla olursa bebek mongol olur 1 tane eksik olursa çoçuk doğmaz dimiz peki bu nasıl ayarlanıyor işte Allahın hikmeti eğer Allah bunu ayarlamasa çoğumuz ya mongol olurduk yada doğmazdık dimi diğer sosysal bilimler ise insanın kendini ifade etmesine fayda sağlar ve toplumu güçlendirir zira başkalarınız romanlarını okuyanlar belli zaman sonra o insanlar gibi olur

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.