Misafir birce Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2009 2012 Büyük bütçeli felaket filmlerinin değişmez yönetmeni Roland Emmerich yine benzer bir yapımla karşımızda. Bazı teorisyenlere göre 21 Aralık 2012 tarihinde dünyanın sonunun geleceğini öngören Maya medeniyetinin bu öngörüsünün doğru çıktığı bir geleceğin anlatıldığı 2012 adlı filmde insanların hayatta kalma mücadelelerine tanık oluyoruz. Filmin kadrosu oldukça sağlam: John Cusack , Thandie Newton , Woody Harrelson , Amanda Peet , Danny Glover , Oliver Platt ve Chiwetel Ejiofor ilk göze çarpan isimler. Tür : Aksiyon, Bilim Kurgu, Dram, Gerilim Oyuncular John Cusack Amanda Peet Danny Glover Woody Harrelson Thandie Newton Süre: 2 saat 17 2012 filminden Türkiye rekoru Roland Emmerich'in yönetiği, ''2012'' adlı film, Türkiye'de tüm zamanlar en iyi yabancı film açılış hafta sonu hasılatını elde etti. Warner Bros Türkiye'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 13 Kasım Cuma günü vizyona giren film ilk 3 günde 3 milyon 507 bin 405 TL hasılata ulaştı. Bu rakam ile tüm zamanlar en iyi yabancı film hafta sonu hasılatını elde eden film, ABD'de de yine gösterime girdiği ilk 3 günde yaklaşık 65 milyon dolar hasılat ile hafta sonu en çok izlenen film unvanını kazandı. Film tüm dünyada, ilk 3 günde yaklaşık 225 milyon dolar hasılata ulaştı. Independence Day ve The Day After Tomorrow gibi filmleriyle tanınan yönetmen Roland Emmerich'in hem yönettiği hem de senaryosuna katkıda bulunduğu ''2012''de, asırlar önce yaşayan Maya uygarlığının takvimi doğrultusunda 2012 yılında yaşanması beklenen kıyamet konu ediliyor. Görsel efektleriyle dikkat çeken filmin başrollerinde John Cusack, Chiwetel Ejiofor, Amanda Peet, Oliver Platt, Thandie Newton, Glover ve Woody Harrelson yer alıyor Merak ettim bir izleyim .. Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2009 Ilk Türkçe alt yazılı olması , bir hayli filmin kendisini takip etmekte zorlandırıyor başlarda.. Filmi mi izleyim, yoksa alta yazılarımı okuyayım bilemedim. Ingiliscesi kuvetli olan için sorun değil bu tabi ki.. Ilk başları oldukça zor geçti , takip acısından.. sonra sonra hadiseler başlayınca.. araya koyulmuş, yerlerin çatlaması evlerin yıkılması aynen fragman de ki gibi.. o zaman kendini filme vermeye başlayabiliyorsun yavaş yavaş.. pek konuşanlar da olmuyor.. yada kısa kısa cümleler yer alıyor ve sonradan alışıyorsun bu duruma yadırgamıyor takip edebiliyorsun. biraz abartılmış bir film diyeceğim fakat bu da doğru olmaz, çünkü aslı nasıl olacak bu abartılmış dediğimden binlerce kat daha berbat bir şekilde de olabilir, mümkün... ki ben öyle düşünüyorum, olacak ise, olur ise... ? ayrıca filmde bulunan çocuklar vardı.. yaşları olsa olsa 8 -10 arası bunu da hiç doğru bulmadım. Birde yeşil kart olayına çok sinirlendim, film olsa dahi az çok gecekleri yansıtma cabasın da, yada olacakları yansıtma amacı ile çevrilmedi mi bu film. Ora da bile yeşil kartın ne kadar önem taşıdığını gösterilmesi, konuya işlenmesi oldu. Diğer taraftan bakıldığın da ise ne kadar da gerçek denilebilinir. Insanların hiç bir değeri .. bir an geliyor olmadığını çok net bir şekilde sergilemişler Merak için aynen benim gibi gidenlerden dolayı rekor kırmış daha ilk günlerden olabilir Fakat beni tatmin etmedi. Eviniz de çok sakin bir hava var ise ve az sese ihtiyacınız var ise.. o zaman gidin görün derim. Saygılar Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2009 Film beş dakikada bir buram buram Amerikan Propagandası kokuyordu... Hayatımda hiç bir filmde bu kadar koyu bir propaganda yapıldığını görmedim desem yeridir... Resmen efektlerinin ve konunun çekiciliğinin bu kadar iticileştirildiği başka bir film daha görmedim... Bir taraftan Hıristiyanlık propagandası... Diğer yandan Amerikan... ...Spoiler içerir; izlemeyenler okumasın... Dünyayı sular seller basıyor; Nuh tufanındaki gibi bir gemi yapılıyor... Geminin kapağı takılıyor ve o kapak kim sayesinde çalışıyor bilin bakalım: "Nuh" adlı bir ufaklık sayesinde! En komiği de; "O kadar Amerikan Propagandası yaptık, diğerlerine haksızlık olmasın!" mantığı ile Çin sokulmuş işin içine... Yok efendim insanlığın felaket görmeyen tek yeri Afrika kalmışmış... İnsanlığa umut veren yer neresi dersiniz? "Ümit Burnu".... Sömürgeciliğin yükselişini temsil eden yer... Ama J.F.Kennedy Uçak Gemisi'nin Beyaz Saray'ın ve ABD Başkanı'nın tepesine indirilmesi; "Siz beni öldürttürür müsünüz? Alın işte!" der gibi olmuş! Hele o radyo yayını yapan eleman tuhaftı... O günü Amerika'nın Yıkılışı diye heyecanla karşılıyordu; Ama nedense arabasında ABD Bayrağı vardı! "Her şeye rağmen Amerikalıyız yani; boşversene sen!" diyor ABD Başkanı olarak Morgan Freeman yerine Danny Glover'ın oynaması beni hayal kırıklığına uğrattı açıkçası. Severim Danny'i ama Morgan, Siyah Başkan'a daha çok alıştırmıştı bizi... Neyse ama toplumuna seslenirken; "Bütün dinlerimizin ortak noktası..." diyerek söze başladığı ve dile getirdiği ifade şu: "Tanrı Benim Çobanımdır..." Tabi tabi... Her dinin ortak noktası... Yine Yeşil Kart'ın dağın tepesinde bile işe yaraması zaten işin cabası... Filmin efektleri, konusu falan çok güzeldi ama dediğim gibi bu propagandalar o kadar çok göze batırılmış, o kadar çok abartılmış ki Resmen filmi boğmuş yaa... Şöyle düşünün; Bu türlü propagandaların olduğu sahneleri çıkarttığımızda, film heralde bir yarım saat kısalırdı... Yazık olmuş filme... Ama Rus hatunun ölmesine üzüldüm; Neden kadınlar, bu tür filmlerde hem sarışın hem de Rus ise mutlaka ölüyorlar? Ama şunu ekleyeyim, konu belki belli ölçülerde ilgi çekici; Özellikle popüler olması nedeniyle... Ama artık; Her bu türlü felaketten, ne olursa olsun kurtulmayı başarabilen güçlü-umutlu Amerikan Ailesi klişesi artık sıkmaya başladı... Abi nedir bu yaaa; Her felaket filminde aynı şey... Ya hu başka bir konu yok mu işleyecek? "Yarından Sonra"dan tutun "Derin Darbe"ye kadar her filmde aynı şeyleri görmekten sıkıldık... Onlarca film oldu, bıkmadılar mı aynı konudan! Alıntı
Φ AKHENATON Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2009 Filmin 2012 teorisiyle uzaktan yakından ilgisi olmayıp olayı güneş patlamalarına çekmek için propaganda amacıyla çekilmiş düzmece bir film, nette izlediğim kadarıyla para vermeye değmez. Alıntı
Φ nyx-fallen angel Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2009 Bu senenin ilk aylarinda 2012 ve Mayalarin Takviminle ilgileniyordum ve fragmani gördümde filmi izlemek izledim yanliz bekledimden de kötü cikti film. Yesil kart ile olan düsüncem gercekten böyle birsey olmus olsaydi beklerdim politikailardan böyle birsey yapmalarini. Onlar insanlari secer kulturuldu... Ama unuttuklari birsey var ölüm geldiginde kartsiz gelir gelsede hepimize bir gün kirmizi karti gösterir. Birde aklimdan gecti yesil karti zenginler, bilim adamlara filan vermeleri iyide ama düsünürsek dünyayi yeniden kurmak icin en önemli insanlar bence köylüler ciftcililer... düsünüyorumda o zengin gucci filan insanlari tarla isi yapmasini dünya yeniden batar valla Hosuma gitmeyen bölümlerden biride filmin sonuna karsi adamla kadin beraber geliyorlar ya öpüorlar hersey normala dönüsüyor gibi happy aile oynuyorlar... Bayanin sevgilisi oysa 3 dakika önce ölmüs oluyor... ne is ? hani insan ölünün arkasindan 3 dakikadan cok beklenmez mi fazit: seyretmesenizde hic birsey kacirmazsiniz. Alıntı
Φ Felicie Gönderi tarihi: 11 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 11 Aralık , 2009 Filmi buyuk bir heyecanla bekliyordum. Ama cok hayal kirikligina ugradim. Amerikan filmlerindeki su bitmez ve tukenmez ulke ve insanlik sevgisine hayranim gercekten. Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 25 Mart , 2010 Admin Gönderi tarihi: 25 Mart , 2010 sadece 15 dakika dayanabildim... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2010 Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2010 Film güzel yapılmış. Ben sevdim. Çok süper olduğunu iddia edemeyeceğim, ama yeterliydi. Küresel bir felaket bu kadar canlandırılabilirdi, elinden geleni yapmış Emmerich. Yani beni alıp küresel felaketin içine çekti mi, evet diyebilirim. Ben bu filmde bilimin öngörebilme gücünün bilimcilere verdiği hazzı, ama bilimin de sonuçta paranın satın alma gücüne kul edildiğini gördüm. Öyle uçuk, fantastik, idealist, propagandist bir film olduğu eleştirilerine katılamıyorum. Yükselen Çin faktörünün eleştirisi ise gülümsetici ve güzeldi... Tıpkı Yarından Sonra'da Amerikalıların Meksika'ya sığınması gibi... Her felaket filminde Hürriyet heykeline bir şeyler olur, bu kesin kuraldır, sahi bu filmde bu kural ihlal ediliyor muydu, hatırlayamadım! Alıntı
Φ PufLand Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2010 Gönderi tarihi: 27 Mayıs , 2010 Tüm film klişelikle doluydu ama en azından amerikan başkanının dünyaya hitap ettiği kısmı biraz orijinal yapsalarmış. Arabanın peşisıra yarılan dünya... Tek pilotluk deneyimi planör uçurmak olan birinin yanan binaların altından üstünden ortasından geçmesi, oldukça ilginç noktalar. Bir de böyle bir felakette İngiltere kraliçesi Elizabeth'in köpekleri kadar kıymetimiz olmadığını fark edince hafif depresyon etkisi yaptı bende=) Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.