Φ SideSwipe Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2009 Gören de dağda insanların öldürülmelerinden zevk aldığımı sanacak. Kimse ölmesin, kürtler dağa çıkmasın, diğer vatandaşlar da onlarla çatışmasın ölmesin. Bi sorun var orada belli ama kimin sorunu? Bu sorunun nedenleri halledilsin vs. vs. vs... Bu dönemde her forumda açılan başlıkların hepsi sadece tek bir ırkla ilgili, onlar da Kürtler. Diğer ırkların Türkiye'de sorunları yok mu? Kürtler hep Türk ile Kürt ayrımı yaparlar, diğer ırkların varlığını farketmedikçe de sadece baktıkları yere bakabiliyor olmaktan öteye gidemiyecekler. Bu ülkede başka başka ırklar da var, onların da sorunları var. Onları tartışalım azıcıkda. Tek bir ırkı tartıştığınızda bu evrensel bişey olmuyo hiç. Haksızlık oluyor. Kürtler, kendilerinden başka ırkların da sorunlarının var olabildiğini kabul edebilecekler mi? Hitlerin kıyımlarından sonra sinema dünyası, edebiyat dünyası Yahudilerin duygu sömürüsü ile doldu taştı. Öyle bir izlenim yaratıldı ki sanki yeryüzünde birtek onlar mazlum, birtek onlar kıyıldı. Hep duygu sömürüsü. Bugünde Kürtler aynısını yapmak niyetinde. Ermeniler bayrağı Kürtlere kaptırmama savaşında. Asur, Süryani, Pontus, İzmir de de Yunan sözde katliamları kapıda, sırada onlar var daha bu duygu sömürüsü yarışına katılacak olanlardan, acele edin, bayrağınızı büyütün. Balkanlarda ve Kafkaslarda katledilen Türklerden, Çeçenlerden falan dem vuran yok, Filistin en fazla birkaç günlüğüne tartışılıyor. Uygurlar zaten kimsenin umrunda değil. Egede katledilen Türklerin de hesabını sormak derdinde değil Kürtler, Kürt değiller çünkü onlar. Bu konuyu Kürtlerle ilgili tartışmalara boğmayalım. Diğer ırklara haksızlık olmasın, onların sorunlarını tartışalım. Onların da sorunlarını tartışmadıkça hiç bir çözüm demokratik olmaz. Bir sürü ırk var Anadolu da. Kürtlerden başkasının sorunlarına eğilelim birazda. 3 Alıntı
Φ BamTeli Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2009 Bu konu Hakkında Çook Kişi Tartıştı Bu konu Yüzünden Çok Kişi öldü Çok Canlar Gitti Çok Canlar Yandı... Bu ülkenin Aslında Ne Türk Ne kürt Ne aLevi Ne Sünni .... vb gibi Sorunları Yok... Bu Ülkenin Tek Bi sorunu var Oda ABD... Sorunları yaratan onlar bence. Bu gün ve geçmiştede bunu Yapan Çok Oldu Herkez ABD nin Kölesi Olmayacaz diye Sokaklara Çıktılar ağırdılar Çağırdılar Maillerle Bazı Paylaşım Siteleriyle Bunu Duyurmaya Çalıştılar. Oysaki Geriye Dönüp Hiç Bi zaman bakmadılar... Biz ABD nin kölesi Çoktan Olmuşuz....Bi geri Dönüp Baksalar Ne oldugunu Anlayacaklar.... Onun İçin dil , din , ırk hakkında bende burda tartışmamıza gerek yok... Önce Sorunun Başının Bulunup Ondan Sonra o sorun Tartışılmalıdır.... 1 Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2009 Bu konuyu Kürtlerle ilgili tartışmalara boğmayalım. Diğer ırklara haksızlık olmasın, onların sorunlarını tartışalım. Onların da sorunlarını tartışmadıkça hiç bir çözüm demokratik olmaz. Bir sürü ırk var Anadolu da. Kürtlerden başkasının sorunlarına eğilelim birazda. Önce Sorunun Başının Bulunup Ondan Sonra o sorun Tartışılmalıdır.... 'SideSwipe' nin anlatmak istediklerini bir başka deyişle kendi penceremden ifade etmek istiyorum kısa ve öz... Sorunlarımız ortak ve her bir yurttaşı ilgilendiren ulusal sorunlardır. Sorunlarımızı o veya bu etnik kökenin sorunu olarak ele almamız çözümü değil çözümsüzlüğü getirecektir... *** Şimdi de 'BamTeli' nin önerdiği yoldan ilerleyerek sorunun kökenine inelim ve üzerinde yaşadığımız çoğrafyadan çıkıp, Ulusal ve sosyal sorunlarımıza tüm ulusları içine alan galobal gerçekleri de göz önünde tutarak irdelemeye çalışalım... *** Her ne kadar hakim sınıflar okullarda bizlere kendi istedikleri ve kurguladıkları tarihi dikte ettilerse de... Şimdiye kadar ki bütün toplumların tarihi etnik savaşlardan çok, sınıf savaşımlarının tarihidir. Tarih önceki çağlarında,hemen hemen her yerde toplumun ayrı ayrı katmanlara bölünerek düzenlenişini görüyoruz. Eski Roma'da patrisyenleri,şövalyeleri,plepleri,köleleri. Orta çağda feodal beyleri, vasalları, lonca ustalarını, kalfaları, çırakları ve serfleri görüyoruz. İçinde bulunduğumuz çağımızın, burjuvazinin hakim olduğu çağın farklı özelliği ise sınıf karşıtlıklarını basitleştirmiş olmasıdır. Artık toplumlar giderek daha çok iki büyük kampa doğru ayrışıp, birbirlerinin karşısına dikikilen iki sınıfa bölünmüş durumda. Burjuvazi ve Emekçiler... Yöneten ve yönetilenler... Sömüren ve sömürülenler... Birinci sırada yer alanlar, yani burjuvazi, yani yönetenler, yani sömürenler, modern sanayinin ve dünya pazarının kurulmasından bu yana Modern temsili devlette siyasal egemenliği yani yönetim erkini, gücünü tamamen ele geçirdi. Modern devletin yönetimi güncel global politikalarıyla, Artık tüm burjuvazinin ortak işlerini yöneten bir komite olarak işlevini sürdüren bir meknizmaya dönüştü. Burjuvazi, şimdiye dek saygı duyulan ve saygılı bir korkuyla bakılan bütün mesleklerin kutsallıklarını ve geleneklerini söküp attı. Tıbbın, Hukukun, dinsel kurumların,edebiyatın,bilimin bütün üretken kurum ve kişilerini kendi üçretli işçisi haline getirdi. Bedelsiz köşe dönmeciliği, "her koyun kendi bacağından aslırcılığı" daha çok karlılığa dayalı rekabetin Ve sömürünün olması gereken değer olduğunu toplumun beynine kazıyıp, İnsan ile insan arasında çıplak çıkardan, nakit ödemeden başka bir bağ bırakmadı. Karşılıklı parasal çıkara dayalı ilişkileri insani tüm değerlerin önüne geçirdi. Global insani değerleri "Global değişim" adı altında kişsel çıkarlar değerine dönüştürdü. Ve sayısız yok edilemez özgürlüklerin yerine, o tek acımasız özgürlüğü, ticaret özgürlüğünü koydu. Özetle, Siyasal ve dinsel yanılsamalarla gizlenmiş sömürünün yerine açık, utanmaz, ve vahşi sömürüyü koydu. Bizlere sunulan özgürlük ile kastedilen, burjuva üretim koşulları altında serbest ticaret, serbest alım ve satımdan başka bir şey değil. Burjuvazinin asgari üçretli köleleri olan bizlere ürettirdikleri ürenleri için sürekli genişleyen bir pazar ihtiyacı, Globalleşme adı altında burjuvaziyi yeryüzünün dörtbir yanına sürüklüyor. Her yerde barınmak, her yere yerleşmek, her yerde bağlantılar kurmak zorundalar. Ve bunu sağlamak ve etkinliklerini devam ettirebilmek için bütün ulusal sanayileri yıkıyorlar. Ulusların sanayileri, onların işbirlikcileri eliyle globalleşme, liberal ekonomi, özelleştirme adı altında gobal burjuvazinin egemenliğine teslim ediliyor. Ulusal sanayiler, yerlerini tüm uluslar için ölüm kalım sorunu durumuna gelen sahipleri global burjuvazi olan sanayileşmeye dönüşüyor. Ulusal sanayilerin yerini sömürülen diğer ulusların ham maddelerini işleyen, Ürünleri yalnızca ülke içinde değil yeryüzünün her kesiminde tüketilen "uluslar ötesi" global burjuvazinin sahiplendiği sanayilere dönüşüyor. O ülkenin üretimiyle karşılanan gereksinimlerin yerini, Global burjuvazinin eline geçen diğer uzak ülkelerin ürünlerine bağımlılık gerektiren yeni gereksinimler alıyor. Burjuvazi, bütün ulusları yok etme tehdidiyle burjuva üretim biçimini benimsemeye zorluyor. Onların uygarlık dedikleri şeyi, tüketim ekonomisiyle kuşatılmış bireyleri burjuvazinin çıkarlarını benimsemeye zorluyor. Kısacası, Üretim araçlarının ve mülkiyetinin uluslar arası azınlık bir sınıfın elinde toplanmasını sağlayarak, Uluslararası burjuvazinin sermayesine bağımlı, onların üretim ilişkilerini benimsemeye zorlanan uluslar yaratarak, Karşı çıkan ulusların egemenlik haklarına askeri güçleriyle el koyarak, Burjuvazinin gobal çıkarlarına hizmet etmesini istedikleri bir dünya yaratmaya çalışıyorlar. Yani özetle sevgili 'BamTeli', senin ABD olarak dillendirdiğin sorunu yaratanlar aslında "Uluslar arası Global Sermaye", Her ulusun kendi sosyalojik yapısına uygun sorunları devşirerek, Kendi işbirlikcisi "Ulusal Burjivazilerin" iktidar olmasını destekliyerek, "Finans kaleleri olan Bankaları" eliyle ulusal ekonomileri borçlandırarak, Olmadı "silahlı gücü Nato'ya üye ülkelerin orduları" eliyle zor kullanarak global iktidarını ve sömürüsünü devem ettirmek için gereğini yapıyor... 'SideSwipe' nin anlatmak istediği gibi, "Sorunlarımız ortak ve her bir yurttaşı ilgilendiren ulusal sorunlar" Sorunlarımızı galobal gerçekleri de göz önünde tutarak irdelemeden, Şu veya bu etnik kökenin sorunu olarak ele almamız ulusal çıkarlarımıza değil, "Uluslar arası Global Sermaye" hizmet edecektir... 2 Alıntı
Φ BamTeli Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2009 Gece Kuşu Dediklerinde Haklısın... Sonuçta Gizliden gizliye Bişeyler Dönüyor.... Bir Kesimin Rahat olması için Bir Kesimin Rahatsız Edilmesi Gerekiyor... Bir Kesimin Mutlu Yaşaması için Bir Kesimin Mutsuz Yaşaması Gerekiyor... Kısacası Birinin Yaşaması için Birinin Ölmesi Gerekiyor.... Yaşadığımız Şartlar Yaşadığımız olaylar bende Bu Mantığı Ortaya Çıkarıyor... Farklı Düşünen Arkadaşlar Mutlaka Olacaktır.... Saygı Duyarım .... Alıntı
Φ SideSwipe Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2009 'SideSwipe' nin anlatmak istediklerini bir başka deyişle kendi penceremden ifade etmek istiyorum kısa ve öz...Sorunlarımız ortak ve her bir yurttaşı ilgilendiren ulusal sorunlardır. Sorunlarımızı o veya bu etnik kökenin sorunu olarak ele almamız çözümü değil çözümsüzlüğü getirecektir... 'SideSwipe' nin anlatmak istediği gibi, "Sorunlarımız ortak ve her bir yurttaşı ilgilendiren ulusal sorunlar" Sorunlarımızı galobal gerçekleri de göz önünde tutarak irdelemeden, Şu veya bu etnik kökenin sorunu olarak ele almamız ulusal çıkarlarımıza değil, "Uluslar arası Global Sermaye" hizmet edecektir... Şaştım kaldım, tam olarak söylemek istediğim buydu. Kürt sorunu denilen şey, Kürtleri temsil ettiğini söyleyenler tarafından çözülebilecek birşey değil. Çünkü Türkiye'nin neresinde durduklarını bilmiyorlar ve şu an durdukları yeride söyleyemiyorlar. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2009 Gören de dağda insanların öldürülmelerinden zevk aldığımı sanacak. Kimse ölmesin, kürtler dağa çıkmasın, diğer vatandaşlar da onlarla çatışmasın ölmesin. Bi sorun var orada belli ama kimin sorunu? Bu sorunun nedenleri halledilsin vs. vs. vs... . . . Bu konuyu Kürtlerle ilgili tartışmalara boğmayalım. Diğer ırklara haksızlık olmasın, onların sorunlarını tartışalım. Onların da sorunlarını tartışmadıkça hiç bir çözüm demokratik olmaz. Bir sürü ırk var Anadolu da. Kürtlerden başkasının sorunlarına eğilelim birazda. Bırakın başka ırkları zazalar bile bu açılım,saçılımdan rahatsız dtp'yi aihm 'e şikayet ediyorlar bizim üzerimzden sisayet yapıp bizi asimile ediyor diye. üstelik bu haklar her zaman teröristlerden,bölücülerden ve bozgunculardan yana olmuştur. Bakın daha dün terörist zereyi af ettiler,oysa terörist zereden daha kötü durumda olan mahkumlar vardı,kim biliyordu bu felçli mahkumları,neredeydi bu sözde insan hakları savunucuları. Nasıl oluyorsa nerede bir terörist var insan hakları orada, ben almadım anlayan varsa benide aydınlatsın lütfen. 2 Alıntı
Φ SideSwipe Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2009 Bırakın başka ırkları zazalar bile bu açılım,saçılımdan rahatsız dtp'yi aihm 'e şikayet ediyorlar bizim üzerimzden sisayet yapıp bizi asimile ediyor diye. üstelik bu haklar her zaman teröristlerden,bölücülerden ve bozgunculardan yana olmuştur. Bakın daha dün terörist zereyi af ettiler,oysa terörist zereden daha kötü durumda olan mahkumlar vardı,kim biliyordu bu felçli mahkumları,neredeydi bu sözde insan hakları savunucuları. Nasıl oluyorsa nerede bir terörist var insan hakları orada, ben almadım anlayan varsa benide aydınlatsın lütfen. Kaplan Türkiye'deki diğer ırkların sorunlarını ve de onların bu sorunlara rağmen hala bu toplumun bi ferdi olmayı sindirebildiklerini, mesela ırkçılık yapmadıklarını ortaya koyalım ki, demokrasi ayağına ırkçılık yapanlar, ırkçı olduklarını itiraf edebilsinler. En azından neden sadece Kürtlerle sorun yaşanıldığını anlasınlar. Şimdi gelelim diğer insanlarımızın sorunlarına. Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2009 Kaplan Türkiye'deki diğer ırkların sorunlarını ve de onların bu sorunlara rağmen hala bu toplumun bi ferdi olmayı sindirebildiklerini, mesela ırkçılık yapmadıklarını ortaya koyalım ki, demokrasi ayağına ırkçılık yapanlar, ırkçı olduklarını itiraf edebilsinler. En azından neden sadece Kürtlerle sorun yaşanıldığını anlasınlar. Şimdi gelelim diğer insanlarımızın sorunlarına. He valla gelelim ..mesela Emekliler için bi açılım yapılsın tez elden.. aman yanlış anlaşılmasın..sadece EKONOMİK bir açılımdır istediğim.. 3 Alıntı
Φ BamTeli Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2009 Kaplan Türkiye'deki diğer ırkların sorunlarını ve de onların bu sorunlara rağmen hala bu toplumun bi ferdi olmayı sindirebildiklerini, mesela ırkçılık yapmadıklarını ortaya koyalım ki, demokrasi ayağına ırkçılık yapanlar, ırkçı olduklarını itiraf edebilsinler. En azından neden sadece Kürtlerle sorun yaşanıldığını anlasınlar. Şimdi gelelim diğer insanlarımızın sorunlarına. Ya Benim Anlamadıgım 3-5 Sokak Kavgalarından Başka Kim Kime Irkçılık Yapmış Yapan Varmı bilen var mı ? Kürtlere Kim Dedi Siz Okuyamazsınız Diye ? Kürtlere Kim DEdi Sen Doktor Avukat vs... Olamazsın Diye ? Kürtlere Kim Dedi Sen Devletin Hastanesini Kullanamazsın Diye ? Kürtlere Kim Dedi Sen Bu Devletten Yararlanamazsın diye ? Kürtlere Kim Dedi Sen Siyaset Yapamazsın Diye ? ... [ Dtp Haricinde bi Çok Kürt Kökenli Siyasetçi Var ] Aksine Bu Devlet onlara Körfez Savaşından Sonra Bi Çok İnsana Kimlik Vermedimi Kapıyı Açmadımı ?? Kim Irkçılık Yapmış Bakalım ?? Bilen Varsa Söylesin Bana Lütfen ? 1 Alıntı
Φ ilker01 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2009 Ya Benim Anlamadıgım 3-5 Sokak Kavgalarından Başka Kim Kime Irkçılık Yapmış Yapan Varmı bilen var mı ? Kürtlere Kim Dedi Siz Okuyamazsınız Diye ? Kürtlere Kim DEdi Sen Doktor Avukat vs... Olamazsın Diye ? Kürtlere Kim Dedi Sen Devletin Hastanesini Kullanamazsın Diye ? Kürtlere Kim Dedi Sen Bu Devletten Yararlanamazsın diye ? Kürtlere Kim Dedi Sen Siyaset Yapamazsın Diye ? ... [ Dtp Haricinde bi Çok Kürt Kökenli Siyasetçi Var ] Aksine Bu Devlet onlara Körfez Savaşından Sonra Bi Çok İnsana Kimlik Vermedimi Kapıyı Açmadımı ?? Kim Irkçılık Yapmış Bakalım ?? Bilen Varsa Söylesin Bana Lütfen ? Şimdide o kapılarını açıp kimlik verdikleri insanlar ihanet ediyolar. 4 Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2009 Sayın Side, "Bu konuyu Kürt sorunu" ile boğmayalım dedikten sonra,Sayın GeceKuşu'na; " Şaştım kaldım, tam olarak söylemek istediğim buydu. Kürt sorunu denilen şey, Kürtleri temsil ettiğini söyleyenler tarafından çözülebilecek birşey değil. Çünkü Türkiye'nin neresinde durduklarını bilmiyorlar ve şu an durdukları yeride söyleyemiyorlar." yanıtınız ile yine Kürt Sorununa bakışınızı bu başlıkta özetlemişsiniz! Ama ben yine de "bu ülke de Kürt Sorunu dışında da birok sorun vardır" deyip,sizin başladığınız yerden devam edeceğim... Bu ülkede en büyük sorunu "insan olamama sorunudur". İnsan olmayı beceremeyenlerin;başka insanları tahammül edememe sorunu var bu ülkede. Sokakta yaşayan/çalışan çocuklarımız... Şiddet ve taciz furyasına kapılan çocukluğumuz... Gövde gösterisine dönüşen "ben erkeğim" tokadını hergün yüzünde hisseden kadınlarımız... İşsizliğim,açlığımız,günden güne bitişimiz... Duyarsızlığımız,yalanlarımız,bize benzeyen meclisimiz ve nihayetinde irademiz... Asmalarımız,kesmelerimiz,dizilerimiz.... Özüne yabancı kalmış ülke insanımın savrukluğuna kurban verilen bir gelecek sorunu var bu ülkede. Bu ülke de sadece Kürt Sorunu yok;Kürt Sorunu ile bedel ödemiş bir ülke var! Sayamayacağım sorunlar ülkesinde; hiçbir sorun;diğer bir sorunun ateşini söndüremez! İşkence de ölen Ceber'in acısı da can yakar;sırtından vurulan Uğur'un acısı da... 2 Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2009 Yine doğruların içine serpiştirilmiş yalan,yanlışlar ve propagandalar ! bir kaç doğrularla kendisini haklıçıkratma siyaseti. hiçbir sorun;diğer bir sorunun ateşini söndüremez! İşkence de ölen Ceber'in acısı da can yakar;sırtından vurulan Uğur'un acısı da... Bunların yanında hain kurşunla, mayınlarla şehit olmuş askerlerimiz ve çocuklarımızda. yine İnsan olmayaı beceremeyen katil teröristleri her fırsatta çaktırmadan aklayan ve yanlız teröristler söz konusu olunca aklına insan hakları gelen zihniyetlerin sorunlarınıda unutmamak gerek ! 2 Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2009 Burada kimseyi akladığım yok.Yahu Allah aşkına kelime oyunları yapmayın.Söyleyin bana;işkencede öldürülmedi mi Ceber,sırtından vurulmadı mı Uğur...?Sadece bunlara hayır diye yanıt verin;susayım. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2009 Burada kimseyi akladığım yok.Yahu Allah aşkına kelime oyunları yapmayın.Söyleyin bana;işkencede öldürülmedi mi Ceber,sırtından vurulmadı mı Uğur...?Sadece bunlara hayır diye yanıt verin;susayım. Yina anlamazdan geliyorsun. Siz diyorsunuzki İşkence de ölen Ceber'in acısı da can yakar;sırtından vurulan Uğur'un acısı da... bende diyorumki ; Bunların yanında kurşunlarla ve mayınlarla şehit olmuş askerlerimiz ve çocuklarımızda var. Bunları neden görmüyorsun,bunları neden yazmıyorsun.. Bunlara evet yada hayır diye yanıt ver diyerek olayı başka yöne çekmeye çalışmayın bu ucuz numaraları yemeyeceğimi bilirsiniz. Siz neden şehit olaları görmüyorsunuz,teröristlerin bombalarından ölen sivil,asker ve polislerimizi, bombalanan tren yolları ve bunca alayları neden görmüyorsun? Her fırsatta ölülerin arkasından propaganda yapıyorsun.Bunu diyorum lütfen yine anlamazdan gelmeyin. Hani ölenlerin acısı sizi yakıyorya ! Sözde insanlık adına canınızın yandığını söylüyorsunuz,Şehit olanların yada pkk teröristlerinin öldürdükleri sizin canınızı yakmıyormu? onları neden yazmıyorsun?Bu suruyu sanırım size yüz defa sormuşumdur yinede anlamazdan geliyorsunuz. 2 Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2009 Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2009 Kıyaslama istemeyin bende;açın başlık "şehitler ölmez" diye.Yazayım bende.Başlığı açtınız;ben de "Kürt olmayanların" sorununu yazdım.Yine Kürt dediniz,sordum;cevap vermediniz. Bana sorularımın cevabını verin.Benden kıyaslama bekleyip de;kendinizi haklı çıkarmayın. Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 3 Aralık , 2009 Gönderi tarihi: 3 Aralık , 2009 Kıyaslama istemeyin bende;açın başlık "şehitler ölmez" diye.Yazayım bende.Başlığı açtınız;ben de "Kürt olmayanların" sorununu yazdım.Yine Kürt dediniz,sordum;cevap vermediniz. Bana sorularımın cevabını verin.Benden kıyaslama bekleyip de;kendinizi haklı çıkarmayın. Konunun başlığına birdaha bakın, ne alaka şimdi . Kimse ölsün diye midir haykırışımız?başlık fakat siz aynı propagandadadan başka ölenleri yazmıyorsunuz ..kürt yada türk ile ilgili değil. Ayrıca ''Yine Kürt dediniz,sordum;cevap vermediniz.'' derken ne demek istediğinizde anlamadım. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.