Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Forumda aylardir birbirimize cok atip tuttuk.

Ve inatlastik.

Boylece epey de bir kutuplasma oldu.

Bence yapilmasi gereken en onemli sey bizlerin birbirimi elestirmektense ozelestiri yapabilmemiz.

Bu nedenle Turk ve Kurt tum arkadaslari kendi taraflarini elestirmeye davet ediyorum.

Kurt Sorunu cercevesinde hepinizden ozelestiri bekliyorum.

Umarim guzel yorumlar gelir...

Gönderi tarihi:

Öz ne eleştiri ne? Bakınız size daha önce yöneltilen bazı eleştirileri doğrular nitelikte ifadeleriniz var. Kürt ve Türk arkadaşların kendi taraflarını sorgulaması ne demektir? Böyle bir anlayışla "özeleştiri" olur mu? Bence önce bunun "özeleştirisini" yapmalısınız. Ben şimdi Türk ve Kürt diye iki taraftar grubu oluşturulan bir başlıkta neyi eleştireyim başka?

Gönderi tarihi:

Arkadaşlar, şunun anlaşılması lazım:

"Öz eleştiri" çağrısı yaparken bile "Türk-Kürt" ayrımı yapıyorsunuz...

Türk olmayı hala bir Irkı tanımlar gibi kullanıyorsunuz...

Böyle bir birliktelik çağrısı olmaz...

Böyle bir özeleştiri çağrısı olmaz...

Sizin, gerçekten özeleştiri yaptığınızdan hiç emin değilim...

Gönderi tarihi:

ben neyi eleştirecem Biz eşitlilk istiyoruz diyerek veryansın ederken bir yandan da siz Türkler biz kürtler diyen bir söylemimi

her lafın başı özeleştiri yapın sağduyu istiyoruz yok bilmem ne istiyoruz yok şunu istiyoruz... ya sadece istyorsunuz bir kerede verdiğiniz bir şey görmedim

Gönderi tarihi:

Öz ne eleştiri ne? Bakınız size daha önce yöneltilen bazı eleştirileri doğrular nitelikte ifadeleriniz var. Kürt ve Türk arkadaşların kendi taraflarını sorgulaması ne demektir? Böyle bir anlayışla "özeleştiri" olur mu? Bence önce bunun "özeleştirisini" yapmalısınız. Ben şimdi Türk ve Kürt diye iki taraftar grubu oluşturulan bir başlıkta neyi eleştireyim başka?

Sayin Ali,

Isteseniz de istemeseniz de iki taraf var bu sorunda. gercekler bunlar.

Bu ayirimi yaratan ben degilim ki?

Devletin Kurtleri ve onlarin degerlerini YOK SAYAN politikalaridir.

Ve iki tarafta birbirlerine suc atmaktan zevk aliyor.

Iki insan kavgaliyken bile birbirlerini elestirip sucu birbirine atar. Halbuki ozelestiri yapabilseler belki kavga da etmezler!

Sadece oturup olumlu ve yapici bir sekilde tartisalim konuyu dedim..

Ve hatirlarsaniz siz de bir suru yazinizda "Kurt Milliyetciligi", "PKK" gibi bir suru ayirim yaptiniz konunun etkenleri olarak Kurtleri ve PKK'yi gostererek.

Yani burada hepimiz AYIRIM yapiyoruz. Sadece Kurt arkadaslar degil!

Ve sayin Tenqeriin,

Bizler Turk degiliz! Bunu ister ayirim olarak niteleyin ister bir gercek, benim icin farketmez!

Gönderi tarihi:

Sayin Ali,

Iki insan kavgaliyken bile birbirlerini elestirip sucu birbirine atar. Halbuki ozelestiri yapabilseler belki kavga da etmezler!

Ve hatirlarsaniz siz de bir suru yazinizda "Kurt Milliyetciligi", "PKK" gibi bir suru ayirim yaptiniz konunun etkenleri olarak Kurtleri ve PKK'yi gostererek.

Ve sayin Tenqeriin,

Bizler Turk degiliz! Bunu ister ayirim olarak niteleyin ister bir gercek, benim icin farketmez!

tamam bırakalım duygusal manifestoları ...

madem ki karşılıklı olsun buyrun eleştirin bakalım... Bant kaydı gibi gene aynı şeyleri yazmayın eğer eleştiri dediğiniz o ise.....

Gönderi tarihi:

Özeleştiri denince, kişinin kendisinden başlaması gerekmiyor mu?

Sayın diyarbakırlı?

Kürt ve Türk farklı kutuplar mıdır, örneğin annesi Kürt ve babası Türk olan bir çocuk ne yapmalıdır?

Gönderi tarihi:

Sayın diyarbakırlı?

Kürt ve Türk farklı kutuplar mıdır, örneğin annesi Kürt ve babası Türk olan bir çocuk ne yapmalıdır?

Hayir farkli kutuplar degildir. Oyleyse neden birinin degerlerini ve kulturunu digerinden ustun gorelim sayin Sardunya?

Gönderi tarihi:
Hayir farkli kutuplar degildir. Oyleyse neden birinin degerlerini ve kulturunu digerinden ustun gorelim sayin Sardunya?

Ya hu, kimsenin, birini, diğerine üstün gördüğü yok...

Uluslar, ortak kimlikten hareket ederek ayakta dururlar.

Yapılan da, ortak paydaların önemsenmesi ve diğerlerinin de, etnik-unsurların kendilerinin geliştirmesi sürecidir...

Burada "Türk Ulusal Birliğini" savunan kaç kişi evinde oturup yayık ayran içip, harman dalı oynuyor ki?

Türkçe ile ne alıp veremediğiniz var bilemiyorum;

Türkçe, bu Ulusun ortak değeridir...

Bu, Türk Irkını üstün kılmak demek değildir.

Ayrıca, Türkiye'de üstün kılınacak bir Türk Irkı Toplumsallaşması göremezsiniz;

Neyi kime üstün kılacak!?

Gönderi tarihi:

Ya hu, kimsenin, birini, diğerine üstün gördüğü yok...

Uluslar, ortak kimlikten hareket ederek ayakta dururlar.

Yapılan da, ortak paydaların önemsenmesi ve diğerlerinin de, etnik-unsurların kendilerinin geliştirmesi sürecidir...

Burada "Türk Ulusal Birliğini" savunan kaç kişi evinde oturup yayık ayran içip, harman dalı oynuyor ki?

Türkçe ile ne alıp veremediğiniz var bilemiyorum;

Türkçe, bu Ulusun ortak değeridir...

Bu, Türk Irkını üstün kılmak demek değildir.

Ayrıca, Türkiye'de üstün kılınacak bir Türk Irkı Toplumsallaşması göremezsiniz;

Neyi kime üstün kılacak!?

Bizler Turk adini ULUS adi olarak kabul etmiyoruz. Madem ULUS kavrami o k adar onemli sizin icin, adinin ne olup olmadigi o nemli olmamalidir. TURKIYE ULUSU deseniz nasil olur? Ki su yanlis anlasilma ortadan kalksin. TURK adi bir halkin adidir. Sizler isinize gelince halk icin kullanip yine baska yerlerde ULUS icin kullaniyorsunuz. Etnisitenin mi adi yoksa ulusun mu? Yok ulusun adiysa o zaman etnisiteye ne demeli?

Bence ULUS adi olamaz, cunku zaten bir etnisitenin adi. Yani ulusa TURKIYE ULUSU dense daha yerinde olur!

Gönderi tarihi:

bir etnik kökenin kendi içsel zaafları o etnik grubun özelliği değildir ağar basan bireysel kişilik özelliğidir.Ha etnik grupta bundan çok ise yapacak bir şey yok.Ben etnik kökenim TÜRK.Yok mu benim etnik sınıfımda pis 5 para etmez insanlar olmaz mı zibil gibi ama aralarından iyileri seçmeyi bilmekte benim bireysel özelliğim.Kürt kökenli insanların arasında yok mu iyi insalar.Olmaz mı hemde deniz deki kum gibi ve onlarla günlük gülistan çok güzel yaşıyorum ben.

Bir etnik kökenin diğerinden üstün tutulduğu yoktur.Bunu geçmişte kimse yapmamıştır.Ancak burda üstüne basılacak olan nokta.Siz kürt-Türk kavramını iki tarafı bir etnik grup olarak mı ele alıyorsunuz yoksa kürdü etnik grup Türk kelimesini ise Ulus olarak mı ele alıyorsunuz.O zaman hata olur çünkü o ulus bağamında söylenen Türk kelimesinin içinde kürtte var hatta ve hatta arapta var,lazda var,çerkezde var,nogayda var varda var......

kavramları önce bir ayrıştırın.

Gönderi tarihi:

bir etnik kökenin kendi içsel zaafları o etnik grubun özelliği değildir ağar basan bireysel kişilik özelliğidir.Ha etnik grupta bundan çok ise yapacak bir şey yok.Ben etnik kökenim TÜRK.Yok mu benim etnik sınıfımda pis 5 para etmez insanlar olmaz mı zibil gibi ama aralarından iyileri seçmeyi bilmekte benim bireysel özelliğim.Kürt kökenli insanların arasında yok mu iyi insalar.Olmaz mı hemde deniz deki kum gibi ve onlarla günlük gülistan çok güzel yaşıyorum ben.

Bir etnik kökenin diğerinden üstün tutulduğu yoktur.Bunu geçmişte kimse yapmamıştır.Ancak burda üstüne basılacak olan nokta.Siz kürt-Türk kavramını iki tarafı bir etnik grup olarak mı ele alıyorsunuz yoksa kürdü etnik grup Türk kelimesini ise Ulus olarak mı ele alıyorsunuz.O zaman hata olur çünkü o ulus bağamında söylenen Türk kelimesinin içinde kürtte var hatta ve hatta arapta var,lazda var,çerkezde var,nogayda var varda var......

kavramları önce bir ayrıştırın.

Siz sirf "Bir etnik kökenin diğerinden üstün tutulduğu yoktur.Bunu geçmişte kimse yapmamıştır." dediniz diye olmaz demek te olmuyor. Belgeler var ve uygulanmis yasaklar ve asimilasyonlar var!

Siz ne kadar inkar ederseniz edin!

Gönderi tarihi:

Sayin Ali,

Ve sayin Tenqeriin,

Öncelikle Kürt Milliyetçiliği kavramını anlamayı kolaylaştırmak için bir genel çatı olarak ortaya attım; bu kavrama köken itibariyle Kürt olmakla birlikte farklı yönde siyaset izleyen vatandaşlarımızın dahil olmadığını da ilgili başlıkta özellikle vurguladım. Bu bir siyasi çatıydı benim için ve eleştirdim. Yaptıklarımız aynı şey değil. Siz açıkça "Kürt" ve "Türk" tarafları ayrımı yapıyorsunuz. Böyle olmaz. Ben fanatikleşmeye açık bir taraftarlaşmaya karşıyım. Kusura bakmayın ama bu şartlarda özeleştiri olmaz. Mesela ben kim olarak özeleştiri yapacağım sizin başlığa göre. Ben soy olarak ve hukuki olarak Türk doğduysam sizin doğal "kaşıtınız" mı olacağım! Olmaz böyle. Çünkü ben salt soy olarak Kürt doğduğu için kimseyi karşıma almam.

Gönderi tarihi:

Öncelikle Kürt Milliyetçiliği kavramını anlamayı kolaylaştırmak için bir genel çatı olarak ortaya attım; bu kavrama köken itibariyle Kürt olmakla birlikte farklı yönde siyaset izleyen vatandaşlarımızın dahil olmadığını da ilgili başlıkta özellikle vurguladım. Bu bir siyasi çatıydı benim için ve eleştirdim. Yaptıklarımız aynı şey değil. Siz açıkça "Kürt" ve "Türk" tarafları ayrımı yapıyorsunuz. Böyle olmaz. Ben fanatikleşmeye açık bir taraftarlaşmaya karşıyım. Kusura bakmayın ama bu şartlarda özeleştiri olmaz. Mesela ben kim olarak özeleştiri yapacağım sizin başlığa göre. Ben soy olarak ve hukuki olarak Türk doğduysam sizin doğal "kaşıtınız" mı olacağım! Olmaz böyle. Çünkü ben salt soy olarak Kürt doğduğu için kimseyi karşıma almam.

Iki halkin farkiliklarini TEHLIKE degil ZENGINLIK olarak gorursek, belki o zaman sizler de bizler kadar Turk ya da Kurt kimsenin birbirinin DOGAL KARSITI olmadigini gorursunuz!

Sadece kokenler, dil filan farkli olabilir ama bu illah AYIRIM ya da BOLUCULUK diye lanse edilmemelidir! Sirf bu paranoya yuzunden zaten Kurtlerin kulturel haklari yok sayildi yillardir. O mantigi degistirmemiz lazim. Bizlerin amaci ayirim yaratmak degil, Kurtler olarak kendi kendimizi ifade edemememizdir!

Zaten Turk Kurt bu topraklarda yasayan herkes ayni... Kardes bile demiyecegim, ayniyiz. Kimisi kalkar asiri TTurk Milliyetciligi yapar kimi de Kurt milliyetciligi ve bu sanki iki halk birbirlerine karsit iki halkmis gibi bir durum atar ortaya ama bunlar sadece birbirimizi anlayamamaktan kaynaklanan paranoyalardir bence!

Anlatabildim mi?

Gönderi tarihi:

Iki halkin farkiliklarini TEHLIKE degil ZENGINLIK olarak gorursek, belki o zaman sizler de bizler kadar Turk ya da Kurt kimsenin birbirinin DOGAL KARSITI olmadigini gorursunuz!

Sadece kokenler, dil filan farkli olabilir ama bu illah AYIRIM ya da BOLUCULUK diye lanse edilmemelidir! Sirf bu paranoya yuzunden zaten Kurtlerin kulturel haklari yok sayildi yillardir. O mantigi degistirmemiz lazim. Bizlerin amaci ayirim yaratmak degil, Kurtler olarak kendi kendimizi ifade edemememizdir!

Zaten Turk Kurt bu topraklarda yasayan herkes ayni... Kardes bile demiyecegim, ayniyiz. Kimisi kalkar asiri TTurk Milliyetciligi yapar kimi de Kurt milliyetciligi ve bu sanki iki halk birbirlerine karsit iki halkmis gibi bir durum atar ortaya ama bunlar sadece birbirimizi anlayamamaktan kaynaklanan paranoyalardir bence!

Anlatabildim mi?

Anlayamadım.

Ne dedik de bunları söyleyip duruyorsunuz; sizin zihninizde ben otomatikman "karşıda"yım zaten. Ben aynı şekilde yaklaşmadığım için konuya hangi sözlerime neden tepki gösterdiğinizi anlayamıyorum gerçekten. Bu pek çok forumdaşla yaptığım yazışmalar için de geçerli. Kalıplamayın beni,hatta kimseyi. Ne demişim de bana "farklılıkların tehlike olmadığını" anlatıyorsunuz! Ne dedik de "birbiriyle karşıt iki halk olmadığı" açıklanıyor! Geneleyse sözünüz benim iletimi alıntıladıktan sonra "bundan ayrı olarak", "genel olarak söylüyorum" gibi ifadelerle belirtin.

Anlayamadım sizi.

:excl:

Gönderi tarihi:

Önce iki noktayi inceleyip,sayin Diyarbakirli'ya yönelecegim:

a-"KÜRT" "PKK"denildiginden bahsediyor Diyarbakirli arkadas.Bu o kadar düsünmeden yazilmis ki insan ister istemez acaba Diyarbakirli PKK'yi ayri bir halk grubu olarak mi görüyor yoksa PKK'nin mesrulugunumu vurgulamaya calisiyor diye düsünmeden edemiyor.Halbuki tüm veriler gösteriyor ki Diyarbakirli'nin ifade tarziyla PKK hem Türk'lerin hemde Kürtlerin ezici cogunlugunun karsi oldugu bir terör örgütüdür.Marjinalleri hesaba katmiyorum. O zaman KÜRT kavrami ile PKK'yi ayni göstermek cok yanlis olur.

b-Ayirimcilik öyle bir raddeye gelmis ki,sanki Türkler Anadolu'ya geldiler,Kürt devletini ortadan kaldirdilar ve Kürtlerin vatanini topraklarini ellerinden alip onlari kölelestirdiler de simdi bu esaretten kurtulmaya calisiyorlarmis gibi.

Halbuki tarih tam tersini söylüyor:Yani,Türkler Anadolu'ya geldiklerinde Kürt devleti diye bir devlet zaten yoktu,olmayan bir devlet heralde ortadan da kaldirilmaz.Böyle olmadigi bir yana ta o dönemlerden bu yana o bölgelerde hala asiret yani feodal düzen devam etmektedir ki zaten ciddi tarihlerde Kürtler asiretler olarak verilir.Bkz:TÜRKIYE TARIHI YILMAZ ÖZTUNA 1-2-3.cild

Asiretler oldugu gibi birakilmistir.Bu bize o bölgenin siyasi yapisina hicbir revizyon getirilmemis oldugunu gösterir,yani Kürtler kendi kendilerine kalmislardir.Simdi imparatorluk dönemlerinde hemen her beylige,her asirete baskilar yapilmistir,bunlar gerek vergi gerek asker ve gerekse imparatorluk icersinde muhalif unsur olmamali siyasetidir.Impratorlugun dagilmasi isgal dönemlerinde Kürtlere isgal güclerinin vermis oldugu Kürdistan sözü Kürtleri elde tutabilmek amacini tasiyordu,ne var ki verdigimiz Kurtulus Savasi sonucu isgal gücleri bu sözlerini yerine getirememis dolayisiyla Kürtler sükutu hayale ugramislardir.Ama bunun suclusu Türkler degildir,Kürtlere Kürdistan sözü verenlerindir.Kürtlerin Kurtulus Savasi günlerinde isgalcilerle isbirligi yapmis olmalarina ragmen Lozan'la birlikte Kürtler bu Türkiye Cumhuriyetinin yurttaslari vatandaslari olarak kabul edilmis ve onlara vatandaslik imtiyazi verilmistir,onlar gibi Lazlar,Cerkezler vs.diger etnik kökenli müslüman toplumlara bu imtiyazlar taninmistir.Bu imtiyazlarin taninmasinin üzerinden onlarca yil gecti,bu onlarca yil icersinde gelmis gecmis onca iktidar döneminde hicbir demokratik reforma imza atilmamis dolayisiyla ülkemizde bir avuc mutlu azinlik disinda kalan büyük kesimler bu haklardan yoksun birakilmistir.Bugün yasanan sorunlarin kaynaginda bugünküde dahil tüm TC.iktidarlarinin vebali vardir.Ülkemizde filanca Kürt falanca Laz,falanca filanca,Cerkez veya Arnavut diye bir ayirim asla yapilmamis buna karsin belirli dönemlerde buna kalkisanlar susturulmustur.Insanlarin Kürt olarak TÜRKIYE cumhuriyeti vatandasi olmasi,veya Laz olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandasi olmasi kimleri ve neden rahatsiz etmektedir.Bu ülkeye 1071'de

kuruculari olan Türk'lerin adinin verilmis olmasi neden hazimsizlik yaratmaktadir.

Özelestiri yapilmalidir ama Türk ve Kürt ayirimi yapilmadan hepimizin bu topragin insanlari olarak özelestiri yapmamizla Türk ve Kürt ayirimi yaparak böyle bir elestiri yapmak bence farklidir ve ben sayin Diyarbakirli'nin eminim ki iyi niyetle yapmis oldugu bu teklif icinde bircok tuzaklarida barindiriyor.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Forumda aylardir birbirimize cok atip tuttuk.

Ve inatlastik.

Boylece epey de bir kutuplasma oldu.

Bence yapilmasi gereken en onemli sey bizlerin birbirimi elestirmektense ozelestiri yapabilmemiz.

Bu nedenle Turk ve Kurt tum arkadaslari kendi taraflarini elestirmeye davet ediyorum.

Kurt Sorunu cercevesinde hepinizden ozelestiri bekliyorum.

Umarim guzel yorumlar gelir...

Bu başlığı madem açmışsınız. Buyrun önce kendi TARAFINIZI eleştiriniz .Biz de görelim vay be diyelim.Helal olsun arkadaşımıza nasıl güzel özeleştiri yapmış. *****

Gönderi tarihi:

Selam ve sagyılar öncelikle...

Herkese ama herkese (Kurd'e, Türk'e, Laz'a, Arap'a vs vs)...

Ben yeni geldim bu foruma hatta böyle bi forumun olduğunu da a önce araştırma yaparken gördüm ve en son mesaj bu konudaydı die de baktım...

Yorumlamak geli içimden üyee olup geldim... Ve herhangi biriniin öncesini de bilem, o nedenle söyleyeceğim herhangi bi kelimenin bile size dokunur tarafı varsa peşinen öür diler saygılarımı sunarım...

Meseleye gelince yani konu başlıına indirgersek meseleyi, bana göre yanlış bi konu ve yanlış bi başlık... Zira kürtçede şöyle bi atasözü var, "Kes nabêje dewê min tirşe" yani türkçesi "kimse benim ayranım ekşidir demez", dese de az ekşidir der az bişey, o kadarı da kadı kızında da olur der...

Şimdi ben kurd'um ki zaten yukarda da anlaşılmıştır...

Kürt yanımla gururlandığım gibi Türk yanımla da gururluyum (yanım derken aynı çatı altındayız yoksa sülalece kürdüz)...

Şimdi benim pencereden bakıldığında ne kürtler nede türkler haklı, yani hepimizin suçu var...

Bizz kürtler herşeyi devletten bekleriz, herşeyi ama herşeyi...Ayagımıza batan dikeni devletten biliriiz.. dağda kurda giden koyunu dewlete mal ederiz, susuz kalırız dewlete, aç kalırız dewlete ne olursa dewlete ve dewlete derken de kenndi dewletimiz değilmiş gibi dewleta Tirko yani Türk ewleti die yakınırız...

yane böle bişey işte...

Ama bunları yazarken deletin suçu ypk dediğimi sakın sanmayın...

Ben sadece kendi tarafımdan bakalnarı az bişey anlattım daha doğrusu anlatacaktım dışardan çağırılıyorum gitmem gerek...

Türk tarafını da sizden bekler saygılarımı sunarım...

İlerde buraya tekrar cevap vermeye gelirim herhalde...

İii günler...

Gönderi tarihi:

Ben yeni geldim bu foruma hatta böyle bi forumun olduğunu da a önce araştırma yaparken gördüm ve en son mesaj bu konudaydı die de baktım...

Yorumlamak geli içimden üyee olup geldim... Ve herhangi biriniin öncesini de bilem, o nedenle söyleyeceğim herhangi bi kelimenin bile size dokunur tarafı varsa peşinen öür diler saygılarımı sunarım...

Meseleye gelince yani konu başlıına indirgersek meseleyi, bana göre yanlış bi konu ve yanlış bi başlık... Zira kürtçede şöyle bi atasözü var, "Kes nabêje dewê min tirşe" yani türkçesi "kimse benim ayranım ekşidir demez", dese de az ekşidir der az bişey, o kadarı da kadı kızında da olur der...

Kürt yanımla gururlandığım gibi Türk yanımla da gururluyum (yanım derken aynı çatı altındayız yoksa sülalece kürdüz)...

Şimdi benim pencereden bakıldığında ne kürtler nede türkler haklı, yani hepimizin suçu var...

Bizz kürtler herşeyi devletten bekleriz, herşeyi ama herşeyi...Ayagımıza batan dikeni devletten biliriiz.. dağda kurda giden koyunu dewlete mal ederiz, susuz kalırız dewlete, aç kalırız dewlete ne olursa dewlete ve dewlete derken de kenndi dewletimiz değilmiş gibi dewleta Tirko yani Türk ewleti die yakınırız...

yane böle bişey işte...

Ben sadece kendi tarafımdan bakalnarı az bişey anlattım daha doğrusu anlatacaktım dışardan çağırılıyorum gitmem gerek...

İii günler...

Iste altina imza atabilecegim ve ciddi olan herkesinde imzasini esirgemeyecegi bir yazi,birlestirici ve bütünlestirici ama objektif elestirici.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Sayın diyarbakırlı?

Ne mi yapmalıdır!

Bölsün kendisini ikiyelaugh.giflaugh.gif

Yahu neler ile uğraşıyoruz daha.Bu soru bana Hülya Avşar2ı hatırlattısleep.gif

Ben Kürdüm.Annem Türkçe bilmez.Abim asker oldu....ne olacak şimdi...!

....

Sevgili Diyarbakır'lı,

sırf bu yüzden artık yazmak istemiyorum.Burada neyin kavgası var,artık kestiremiyorum.

özeleştiri mi derseniz;empari derim.Eksik olan empati!!!!!!

Gönderi tarihi:

Iste altina imza atabilecegim ve ciddi olan herkesinde imzasini esirgemeyecegi bir yazi,birlestirici ve bütünlestirici ama objektif elestirici.

saygilarla

SImdi sizlerden bir ozelestiri alsak nasil olur? Kurtlerin ozelestirilerini TASVIP edercekseniz once kendi tarafinizdan bir ozelestiri ile baslayin yorumunuza!

Gönderi tarihi:

SImdi sizlerden bir ozelestiri alsak nasil olur? Kurtlerin ozelestirilerini TASVIP edercekseniz once kendi tarafinizdan bir ozelestiri ile baslayin yorumunuza!

Ben yukarda yazdigim yazida aslinda gerekli aciklamalari yapmis,ve yönetimlerin veballerini vurgulamistim.Nasil bir özelestiri beklediginizi ise hala anliyamadim.Bugün Türkiye'de son 60 yilin siyasi yanlislari ile meydana gelmis olan yoksulluk ve esitsizlik var ise burada benim veya arkadaslarin yönetim adina özelestiri yapmalarini beklemek biraz tuhaf degil mi?Ha kendi adima bir özelestiri yapmam gerekirse,zaman zaman uslüplarda ortaya cikan sertliklerden dolayi bu özelestiriyi yapabilirim.Ama sorunu yukardaki yazimda özetledim saniyorum.Kürtlere karsi özel bir ayricalik yapilmamistir bu genel bir sorundur Türkiye icin.Hakli olmak hakki elde edebilmek degildir.Hakli olabilirim ama bu asla hakkimi alacagim anlamina gelmiyor.Mücadeleler ülkenin birlik ve bütünlügünü bozacak davranislardan kacinmakla ve ortak degerlere saygiyla olur.Eger bunlari yok sayarak egoistsce bir mücadeleye kalkisirsak bunun sonucu hüzünle biter ve hicbirimize yarar saglamaz.

saygilarla

Gönderi tarihi:

yane böle bişey işte...

İii günler...

Genel olarak Türkiye toplumunun zayif noktasina dikkat cekmekte hakli olsanizda Kürt sorunu konusunda malesef yanlis düsünüyorsunuz. Kürt sorununun baslica sorumlusu devlettir. Bizler devletin yanlis politikalarina sahip cikmakla ayni yanlislari yapmis oluyoruz ve öz elestiri yapmak durumundayiz.

Ben kendi adima etnik köken bazinda baktigimizda Türkiye'de yasayan hemen hemen tüm etnik kökenlilere karsi yanlis politika uyguladik ve bu yanlislari halada savunmaya devam ediyoruz diyerek bu konuda öz elestiri veriyorum. Tabiiki Kürt vatandaslarimizda belirli yanlislari yapmistir, ama onlarin adina öz elestiri yapmaya hakkim yok. Kendileri yanlislarini görüp söylerlerse sevindirici olur. Bu ama hic bir zaman onlarin davalarinin yanlis oldugu anlamina gelmez. Tüm haklarini alana kadar demokratik mücadele vermelerini savunuyorum ve de destekliyorum.

Gönderi tarihi:

Yani savasa devam demek isteniyor.Yukarda bir Kürt arkadasin yazmis oldugu gercekleri bile hazmedemeyen zihniyet,ülkede savasin devam etmesini kimlerin istedigini daha belirginlestirmiyormu?Görülüyor ki,amac asla bir dil degildir.Amac bu ülkenin bölünmesidir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Yani savasa devam demek isteniyor.Yukarda bir Kürt arkadasin yazmis oldugu gercekleri bile hazmedemeyen zihniyet,ülkede savasin devam etmesini kimlerin istedigini daha belirginlestirmiyormu?Görülüyor ki,amac asla bir dil degildir.Amac bu ülkenin bölünmesidir.

saygilarla

Ha sunu da diyeyim, yillardir PKK PKK diye diye bir hal oldunuz ve simdi bakin bir jest olarak onlar bir suru kisi gonderdi teslim olmalari icin. Bakalim bu asamadan sonra kim savasa devam ve kim baris diyecek. Hepimiz ogrenecegiz! Biraz sabir! :)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.