Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ABD'den neden nefret ediyoruz ?

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Halkından, insanlarından bahsetmiyorum. Bir devlet olarak ABD'den neden nefret ediyoruz ?

Uluslararası alanda, olumsuz olan ne varsa parmağı olduğu ve olumlu olan ne varsa O'na rağmen gerçekleştiği için olabilir.

Dünya insanalarının kanını yakıt olarak kullanan bir makine olduğu için olabilir.

Tek başına çevre kirliliğinin üçte birine sebep olması olabilir.

En son gerçekleşen Honduras Darbesi bize göstermiştirki bu vahşi devletin elinin uzanabildiği yerde yaşıyorsanız insan gibi yaşama şansınız yoktur.

Bu başlıkta ABD'nin 20. ve 21 yüzyıldaki suçlarının bir dökümünü çıkaracağım. Komplo teorileri, söylentiler vs ile değil.

Gönderi tarihi:

Öncelikle ABD toplumundan biraz bahsetmek istiyorum. Zira insan düşünmeden edemiyor, bilimde bu kadar başarılı bir devletin halkı nasıl olurda dünyanın hiç görmediği kadar korkunç bir dış politikaya sahip, hergün bir insanlık suçu icra eden devletlerinin yaptıklarına duyarsız kalabilir.

ABD denilince bir çok insanın aklına şöyle bir tablo gelir; iyi eğitimli, kültürlü, bilinçli beyaz nüfus. Bunun yanında eğitimsiz, kültürsüz, bilinçsiz göçmen nüfusu. Tablo aslında böyle değildir. ABD'nin yerli beyaz nüfusunun önemli bir bölümü(Kurucu göçmenlerin torunları) "Redneck" ve "White Trash" diye adlandırılan tipe uymaktadır.

Nedir bunlar ? Yanlış bilinen bu kavramların, eğitimsiz, düşük gelirli beyazlara özgü kavramlar olduğudur. Oysa bu kavramlar gelir grubu ya da sosyal statüyü ifade etmez. Yaşam biçimi, yaşama bakış biçimi ve kültür seviyesini ifade eder. Irkçıdılar. "Neden ırkçı düşünceye sahipsiniz?" şeklinde bir soru sorsanız verecekleri cevapta, ırkçı düşünceler besledikleri insanlara atfettikleri ne varsa hepsine sahiptirler. Cahil ve kültürsüzdürler. Sadece eğitim olarak düşünmeyin. Ekonomik durum olarakta düşünmeyin.

Bunların alt gelir grubundakilere örnek olarak ABD'de yaşayan türklerin "Coni" ismini taktıkları tipleri düşünebiliriz.

Orta gelir grubundakilere örnek olarak Discovery Channel'daki "American Chopper" programındaki baba ve oğullarını (yaptıkları motorların hastasıyım o ayrı) düşünebiliriz.

Üst düzey gelir grubundakilere örnek olarak ise George Bush'u düşünebiliriz.

Bu verdiğim prototipleri gözünüzün önüne getirdiğinizde tablo netleşir. Cahil, kültürsüz, tembel insanlardır. Ve çalışkan göçmenlerin ABD'de yüksek mevkileri işgal etmesine sinirlenip ırkçı safsatalar koyarlar ortaya. Çünkü göçmenler hayatın zor olduğu yerlerden gelmişlerdir. "Fırsat" ın ne demek olduğunu çok iyi bilirler.

Family Guy'un bir bölümünde Peter, Güneyi şöyle tarif etmişti "zencilerin tembel olduğu. beyazların da en az zenciler kadar tembel olduğu. ve tembel oldukları için zencilere kızdığı yer".

Ve bu kesim ABD'nin vahşi dış politikasına koşulsuz destek veren kesimdir. Beyinleri boş olduğu için, içine ne koyarsanız alır. 50'lerden kalma "milliyetçi" söylemler yeterlidir. Bir adayın konuşması sırasında "Irak'ta özgürlüğümüz için savaşan askerlerimizi tanrı korusun" demesi yeterlidir. "Çünkü bu İsa'nın istediği" demesi yeterlidir. Rambo filmleri (birincisi hariç) yeterlidir. Tutucu bir rahip başkan, ayı avlarken çekilen resimleriyle "maço kadın" imajı çizmeye çalışan bir kadın valide başkan yardımcısı adayları olabilir. Meksikalıların "meksikaca" konuştuğuna inanabilen. Yapılan ankette dehşet bir oranının haritada ABD'nin yerini bulamadığı bu kesim göçmenleri çıkardığınızda ABD toplumunun baskın çoğunluğunu oluşturur. Homer Simpson'ın ABD'de "biz gerçekten böylemiyiz" şeklinde bir infial yaratması boşuna değildir.

Bunun içindirki internette hasbelkader konuştuğunuz bir ABD'li bile size "ya neden dünya üstümüze geliyorki. Neden bizim özgürlüğümüzü tehdit ediyorlarki" diyebilir. Çünkü dünyadan gerçekten habersizdirler.

Bruce Wills milliyetçiliği, Dolly Parton vatanseverliği yeterlidir onlar için. Ne yazık ki baskın olan budur.

Gönderi tarihi:

suda cok ılgınc degılmı

abd sılahla savasla mermılerle tanklarla hıc bır savas kazanamadı ve basarı gosteremedı

ne zaman halkları bırbırıne dusurdu o zaman galıp geldı

Gönderi tarihi:

biz derken kimi kastediyorsun ? Türkiye'yi değil sanırım.

Bu başlıkta mal edilen"leri değil. ABD tarafından icra edilenleri yazacağım.

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

ABD'den neden mi nefret ediyoruz?

Gonullu olarak, elestirmemize ragmen, sucu her seferinde onlara atmamiza ragmen ABD'nin kolesi bir ulke oldugumuz icin!

Diyarbakirli...

Bravo.

smile.gif

Gönderi tarihi:

Turkiyede ABD'ye nefret nedenlerinin sebeplerinden biri, toplum olarak kollektif dusunceyi takip etmektendir. Bakin arkadasimiz Sayin Cyrano ABD'ye nefret konusundan bir forum acmis ve bunu devlete mal atmesine ragmen, Amerikan toplumuna nefret etmesi konusunda yazilar acmistir. Cunku, Amerikada 2 tane parti var. Bu partiler her secimde, Amerikanin toplam olarak %95-%98 arasinda atilan oylari alirlar. Bir secimde Cumhuriyet partisi kazanir. Diger secimde Demokrat partisi kazanir. Yani hangi parti kazanirsa kazansin, ABD'den arkadisimiz nefret ediyormus. Bu nefret edilen devlet yukarda bahsettigim gibi, %98 Amerikan halkini temsil ediyor.

Gönderi tarihi:
Halkından, insanlarından bahsetmiyorum. Bir devlet olarak ABD'den neden nefret ediyoruz ?

Kore , Vietnam, Nagazaki-Hiroşima, Ortadoğu ve dünyanın daha bir çok ülkesinde demokrasi ve özgürlük getireceğiz diye yüzbinlerce kişinin ölümüne sebep olmasından ,Dünya Ticaret Örgütü ,Birleşmiş Milletler, Dünya Bankası, Uluslararası Para Fonu gibi kuruluşları kontrol etmesinden ve ticari açgözlülüğünden dolayı nefret ediyorum.

yetmez mi ? daha ne olsun ...

Gönderi tarihi:

Amerika Birleşik Devletlerinin çiftestandartlı politikalarından, dünya insanlarını ve Amerikan vatandaşlarıda dahil olmak üzere apolitize edilmiş toplumları aldatıcı siyasi planlarından, küresel ekonomi ve küresel ekoloji üzerinde yaptıkları tahribatlardan, açtıkları savaşlardan, sözde demokrasi ve barış dayatmalarından, bölmek üzere kurulu sistemlerini dünyaya başka türlü yutturmalarından ve daha bir sürü şeyden dolayı başta İsrail devleti olmak üzere Amerika ve Avrupa birliğinden nefret ediyorum...

Son elli hatta belki daha fazla yılın dünya politikasını ülkelerin iç işlerinde karar alıcı etkide yürütülen Amerikan dayatmalarına ve sömürüye sonuna kadar hayır diyorum... Onlarla aynı görüşte olan her ülke ve topluluğa da öyle...

Gönderi tarihi:

Muhakkak ki halktan nefret etmiyoruz,halk denince,bizlerde halkiz her nekadar aklimiz var ise de yine de yönlendirilmeye meyilliyiz.Nefret etmemiz gereken olgu siyasettir,bu baslik Amerikan devletinin dünya jandarmasi olma yolunda isledigi günahlari tartisma zemini yaratmaktadir.Surasi bir gercek ki,"insan haklari"nin,"demokrasi"nin öncüsü oldugu yönünde;hep diger devletlere tavsiyelerde bulunan,tehditler savuran Amerika'da insan haklarinin oldugunu iddia edebilen varmi?Ayni Amerika'nin kendi cikarlari gerektirdiginde,baska toplumlarin "insan hakki"na saygi gösterdigini iddia edebilen varmi?Filistin'lilerin insan haklarina ABD ne kadar saygilidir.Irak'ta bir milyona yakin insanin ölmesine neden olan Amerika Irak halkinin insan haklarina nekadar saygi duymustu.Ayni Amerika,Irak'a uygulanan insanlik disi ambargo ile yüzbinlerce cocugun ölümüne sebep olurken insan haklarina ne kadar saygiliydi.Kimse bana "IRAK'TA DIKTATÖR VARDI ABD DEMOKRASI GETIRDI"demesin,cünkü Irak'a demokrasi degil ölüm geldi.Irak bölündü.Simdi Amerika'nin yeni göz agrisi Iran'dir.Ve büyük ihtimalle,Iran ile ABD arasinda cikacak olan bir sicak catismada Türkiye bu catisma ortamina cekilecektir.Alinan silahlar bence bu kuskuyu güclendiriyor.Amerikan halki kadar,filimlerde Amerikan rambosu görmekten cildiran,zevkten tavanlara vuran baska bir halk varmidir acaba.Irak'ta dökülen kandan Amerikan halkinin ne kadar bilgisi vardir acaba.Amerika kendisinden nefret edilmesi icin mümkün olan her yolu denemektedir,bu onun yasam stratejisidir.Cünkü nefret edilen ABD kendinden nefret edene karsi yaptirim uygulayabilmek icin firsatlari hep degerlendirmistir.Afganistan'da Amerika ne is yapiyor.Cin'i kusatacagim diye Afgan halkini yillardir birbirine kirdiran Amerika'dan nefret etmekte haksizmiyiz acaba.Surasi cok iyi biliniyorki Amerika'nin Afganistan'da bulunmasi asla demokrasi ve insan haklari icin degildir.PKK terör örgütünü yillardir Türkiye'ye karsi kullanan güclendiren,Irak siyaseti icin PKK'yi kanatlari altina alan Amerika nefreti kendisi yaratmaktadir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

benim belirtmek istediğim farklı bir nokta var.

ABD den nefret eden ABD düşmanıyım diyen ne kadar insan gördüm ise en ufak fırsatta ABD ye gidebilmenin yollarını arıyordu...:D buda bir çelişki

Gönderi tarihi:

Ben ABD den nefret filan etmiyorum. Süheyla haklı, Türkiye'de ABD den nefret edilmesi gerektiği yönünde oluşmuş bir kolektif kanaat bulunuyor. Buna bir kılıf uydurmak ve bu nefretin nedenlerini açıklamak belki gereklidir, bilmiyorum. Eden etsin, karışmam. Ben nefret filan etmediğim için...

Gönderi tarihi:

Ben ABD den nefret filan etmiyorum. Süheyla haklı, Türkiye'de ABD den nefret edilmesi gerektiği yönünde oluşmuş bir kolektif kanaat bulunuyor. Buna bir kılıf uydurmak ve bu nefretin nedenlerini açıklamak belki gereklidir, bilmiyorum. Eden etsin, karışmam. Ben nefret filan etmediğim için...

Tabii söylede diyebiliriz:Devletler, güclü olmali,ABD'ye ihtiyac duymamali,ABD'nin dümne suyuna kendilerini kaptirmamalilar,böyle oldugunda da nefret kavrami kendiliginden ortadan kalkmis olur.

Mandacilik konusunda ilk mecliste yapilan tartismalarda,Refet(Bele)pasa,"...Amerika kefaletini kabul etmek mecburiyetindeyiz.Bu asirda 500 milyon borcu,harap bir memleketi,pek münbit olmayan bir topragi,on-on bes milyon varidati olan bir kavim icin dis yardim olmadan yasamak imkani olmaz.Böyle bir dis daynisma ile gelisemezsek gelecekte ihtimaldir ki Yunanistan'in bile taarruzuna karsi kendimizi savunamayiz.Dolayisiyla Amerikan mandasi yardim ve kefil yönünde lazimdir"diyordu.

Mandacilarin basi olan Kara Vasif bey;"Bizi itilaf devletleri tanisalar bile biz yardima muhtaciz.Amerikalilar mandadan korkmamamizi söylüyorlar."diyordu.Ve neredeyse neden mandaciligi kabul etmiyorsunuz diye de israrliydi.

Mustafa KEMAL bu konuda apayri düsnüyordu:

Atatürk Erzurum kongresi bildirisinin 7.maddesinin cok yanlis yorumlanmasi mandaciligin ortaya cikmasina neden olmustur demistir.Bildirinin 7.maddesi söyledir:

"Teknik ve ticari durumumuzu ve ihtiyaclarimizi takdir eden,devletimizin ve ulusumuzun ic ve dis bagimsizligi ve yurdumuzun bütünlügü korunmak kaydiyla.6.maddede belirtilen sinirlar icersinde ulusculuk ilkelerine saygili ve ülkemizi ele gecirme amaci gütmeyen herhangi bir devletin teknik,sinai,ticari yardimini sevincle karsilariz,insanca ve adil kosullar iceren bir barisin ivedilikle gerceklesmesi,insanligin esenligi ve dünyanin rahatligi adina ulusal hedefimizdir."

Yukarda ki aciklama, Atatürkten sonra ülkemizi yönetenler tarafindan ya anlasilmamis ya da sahsi cikarlari gerektirdigi icin ülkemizi ve ulusumuzu Amerikanin mandasina terketmislerdir.Konuya böyle bakarsak Amerikadan degil bizi yönetenlerden nefret edilmesi gerektigi ortaya cikiyor.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Amerikadan degil bizi yönetenlerden nefret edilmesi gerektigi

Doğru söze ne denir. Ancak onaylanır...

Gönderi tarihi:

"Nefret edilen devlet ABD halkını temsil ediyor". Eee ne yapalım ? Üçüncü Reich, Nazi Almanya'sı da, Alman halkını temsil ediyordu. Hitler, herhangi bir Amerikan başkanından çok daha fazla halk desteğine sahipti. Ne yapalım Alman halkını temsil ediyor diye? Yani Nazi Almanyası adlı devletten nefret edilmemesi mi gerekiyor? Alman halkından nefret etmiyor insanlar, etmedide. Nefret ettikleri Nazi Almanyası idi. Ve nazi propagandistleri bu söylemi kullanıyordu. Hitler, Alman halkının seçilmiş lideridir temsilcisidir. Üçüncü Reich'a getirilen tüm eleştirileri böyle göğüslüyorlardı.

Ahmedinejad, %64 civarında oy aldı. Barack Obama %52 civarında. Ahmedinejad, kesinlikle İran halkını temsil ediyor. Eee ne yapalım ?

İran rejiminden nefret edenler, Ahmedinejad %62 oyla İran halkını temsil ediyor diye, İran halkından mı nefret etmiş oluyor ? Nazi Almanyası'ndan nefret edenler, Hitler Alman tarihinin en çok desteklenen ve sevilen lideri olduğu için mi Alman halkından nefret etmiş oluyor ?

Türk insanınında büyük bir çoğunluğu ABD'den nefret ediyor. Hatta dünyada ABD'den en çok nefret eden kamuoyu Türk kamuoyu olmuştu araştırmalarda. ABD halkından nefret ettikleri için değil. Hem ülke olarak Türkiye, hem de içinde bulunduğu Ortadoğu, ABD'nin vahşi, saldırgan, yayılmacı dış politikası yüzünden kanın birgün bile durmadığı bir coğrafya olduğu için.

Türkiye'nin 50 yıldır başına gelen en büyük felaketler olan, darbeler, iç çatışmalar, terör, gericilik ABD merkezli aktörler eliyle yürütüldüğü için.

Tabi, bir yandan ABD stratejisi çerçevesinde Türkiye'de yaşananlardan şikayet eden, ABD tarafından desteklenen, kollanan, finanse edilen hareketlerin ürettiklerini Türkiye için en büyük tehlike olarak gören, öbür yandanda ABD aşkıyla yanıp tutuşan insanlar da var. Onların durumu bilinçsizliğin sıradan bir örneğinden öte değildir.

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

abd nin 1900 lü yılların başından itibaren ekonomik ve askeri üstünlüğü sayesinde işlediği suçlar ansiklopedilere sığmaz.1800 lerin ingilteresinin günümüz halidir adeta.dünya ekonomilerini ve siyasetini kendi çıkarlarına göre biçimleme ısrarı milyarlarca insanı olumsuz manada etkilemiştir.dünya genelinde toplumların abd hakkındaki negatif düşünçelerinin sebebi 100 yıllık bir baskı rejimine duyulan tepkiden ibarettir.

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Kimse kusura bakmasın ama ABD'yi de kendimizi de tanımadığımız için ortada "nefret" olabilir ancak. Şöyle ifade edersem yanlış olmaz diye düşünüyorum: ABD'yi tanımadığımız gibi kendimizi de tanımamamız işimize gelmeyen her şeyde kendimizi aklayıp "iç ve dış güçleri" karalamaya zemin sağlıyor.

Gönderi tarihi:

Amerikadan olmasada Amerikan yönetiminden ve politikasından nefret ediyorum tıpkı aynı politikayı güden AB ve İsrail yönetimlerindende olduğu gibi... Faşistçe ve diktatörce yöneten idarelerden dünya halklarına bir yarar olmayacaktır devletlerin başlarına getirilenler tüketim toplumu varetmekle mükellef kuklalardır ancak... Hepsi onlara emir veren ağaların, gizli güçlerin güdümündedir... Amerika en başta olmak üzere pek çok zengin ülke yoksul ve gelişmemiş ülkeleri ölümüne sömürmektedir... İşte bundan dolayı Amerikadan nefret edilmektedir... Artık azda olsa insanlar gerçekleri görmekteler internet bu gerçeklerin ortaya çıkmasında çok yararlı henüz medyayı olduğu kadar sanal ortamı kontrol edemiyorlar halklar buralardan özgürce düşüncelerini ve bildiklerini paylaşmaktalar ve gerçekler böylelikle yavaşta olsa su yüzüne çıkmakta... Gelecek yıllarda sanal ortamlara daha fazla sansür geleceğini düşünüyorum...

Bu yüzyıl insanlığın kitlesel uyanış yüzyılıdır zor günler insanlığın tamamını bekliyor...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.