Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2009 Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2009 Yanlış anlaşılmasın ben bunlar gerçekten demokrattır demiyorum, onların demokratlığını da hakiki demokratlık olarak savunmuyorum. Sadece gerçek demokratlık artık her neyse bizim ülkemizde bu demokratların kolayca teşhis edilemeyeceğini söylüyorum çünkü bir yerde darbeyi savunuyoruz, bir yerde darbenin karşısında oluyoruz, bir yerde baskıyı savunuyoruz, bir yerde özgürlük istiyoruz.... Sayın Fuzuli, sizde AKP ile ilgili konularda bir eşitleme çabası görüyorum. Yani, işte efendim onlar da şu durumda demokrat değildi falan diye. Biz bunlar yok demiyoruz ki, onları eleştirmeyelim demiyoruz ki... Birinci çoğul şahıs zamiri ile konuşuyorsunuz ama ben şahsen üzerime alınmıyorum açıkçası. Darbelere her koşulda karşı çıkan insanlar da var bu ülkede ama konu bu değil. Çünkü, önemli olan burada ilkeler üzerinden tartışmak ve doğruları ortaya koymaya çalışmak. Mesela, Veli Küçük demokrat mı ? Değil! Ama, Veli Küçük'ün demokrat olmaması AKP'yi aklamak için bir ölçüt olabilir mi ? Olamaz! Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2009 Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2009 Sayın Fuzuli, sizde AKP ile ilgili konularda bir eşitleme çabası görüyorum. Yani, işte efendim onlar da şu durumda demokrat değildi falan diye. Biz bunlar yok demiyoruz ki, onları eleştirmeyelim demiyoruz ki... Birinci çoğul şahıs zamiri ile konuşuyorsunuz ama ben şahsen üzerime alınmıyorum açıkçası. Darbelere her koşulda karşı çıkan insanlar da var bu ülkede ama konu bu değil. Çünkü, önemli olan burada ilkeler üzerinden tartışmak ve doğruları ortaya koymaya çalışmak. Mesela, Veli Küçük demokrat mı ? Değil! Ama, Veli Küçük'ün demokrat olmaması AKP'yi aklamak için bir ölçüt olabilir mi ? Olamaz! Sayın Dogrucudavut ilkeler üzerinden tartışmak demek bir ilkeye bir örnek olay bulup o ilke üzerinden salt o olayı tartışmak demek değil bence. İlkeler üzerinden tartışıyorsak ilke ön planda olaylar ikinci plandadır.Bizim burada tartıştığımız demokrasi ilkesi üzerinden farklı görüşe sahip kişilerin, düşüncelerin, farklı eylemlerin demokrasiye uygun olup olmadığı değil. Burda tartıştığımız aklımızdaki demokrasi anlayışına bir gurubun uyup uymadığı ve o gurubun demokrat olmadığının kabul edilmesi üzerinedir. Benim takıldığım nokta belirlenmiş olaylar üzerinden hareketle bunlar bunlar demokrat değil vurgusunun yapılmak istenmesiyle geriye kalan anlayışlardan bahsedilmeyip o anlayışların demokratik gibi anlamlandırılmaya çalışılması. Ayrıca biz ilkeler üzerinden tartışıyoruz derken kendiniz dışında kimleri kastettiniz onu anlayamadım? MUHABBETLE... Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2009 Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2009 Sayın Dogrucudavut ilkeler üzerinden tartışmak demek bir ilkeye bir örnek olay bulup o ilke üzerinden salt o olayı tartışmak demek değil bence. İlkeler üzerinden tartışıyorsak ilke ön planda olaylar ikinci plandadır.Bizim burada tartıştığımız demokrasi ilkesi üzerinden farklı görüşe sahip kişilerin, düşüncelerin, farklı eylemlerin demokrasiye uygun olup olmadığı değil. Burda tartıştığımız aklımızdaki demokrasi anlayışına bir gurubun uyup uymadığı ve o gurubun demokrat olmadığının kabul edilmesi üzerinedir. Benim takıldığım nokta belirlenmiş olaylar üzerinden hareketle bunlar bunlar demokrat değil vurgusunun yapılmak istenmesiyle geriye kalan anlayışlardan bahsedilmeyip o anlayışların demokratik gibi anlamlandırılmaya çalışılması. Ayrıca biz ilkeler üzerinden tartışıyoruz derken kendiniz dışında kimleri kastettiniz onu anlayamadım? Sayın Fuzuli, demokratım diye ortalıkta gezinenlerin iç yüzünü ifşa etmek, üstelik ''Bir düşünceyi temsil eden insanların tarihi süreçteki değişikliklerini araştırmak,ifşa etmek bunları bilmek de akılıca bir duruş,düşünüş için gerekli inanıyorum buna.'' diyerek hak vermenize rağmen sizi niye bu kadar rahatsız ediyor anlamıyor değilim ama madem bizim ( biz derken bir önceki iletimde bu başlıkta tartışan herkesi kastetmiştim ama şimdi AKP'yi eleştiren başlıkları açanları kastediyorum ) aklımızdaki demokrasi anlayışımıza göre başlık açıp AKP'yi eleştirmemize takılıyorsunuz, siz de kendi anlayışınıza göre eleştirdiğiniz diğer partilerle ilgili başlıklar açın, sizi tutan mı var ? Ayrıca, bizim demokrasi anlayışımız, sizin demokrasi anlayışınız nedir ben de ona takıldım şimdi. Demokrasinin tanımı tek değil mi? Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2009 Gönderi tarihi: 12 Eylül , 2009 Sayın Fuzuli, demokratım diye ortalıkta gezinenlerin iç yüzünü ifşa etmek, üstelik ''Bir düşünceyi temsil eden insanların tarihi süreçteki değişikliklerini araştırmak,ifşa etmek bunları bilmek de akılıca bir duruş,düşünüş için gerekli inanıyorum buna.'' diyerek hak vermenize rağmen sizi niye bu kadar rahatsız ediyor anlamıyor değilim ama madem bizim ( biz derken bir önceki iletimde bu başlıkta tartışan herkesi kastetmiştim ama şimdi AKP'yi eleştiren başlıkları açanları kastediyorum ) aklımızdaki demokrasi anlayışımıza göre başlık açıp AKP'yi eleştirmemize takılıyorsunuz, siz de kendi anlayışınıza göre eleştirdiğiniz diğer partilerle ilgili başlıklar açın, sizi tutan mı var ? Ayrıca, bizim demokrasi anlayışımız, sizin demokrasi anlayışınız nedir ben de ona takıldım şimdi. Demokrasinin tanımı tek değil mi? Sayın Dogrucudavut şu an tartışılan bugün güçlü olan,ülkeye yön veren, ülkeye yön verdiğini düşündüğümüz bir iktidar veya onun arkasındakiler. Biri AKP'yi ya da onunla ilgili bir şeyi eleştiren bir başlık açtı diye ben niçin buna karşılık sırf AKP eleştirildi diye onun karşısında olanları salt eleştirmek için başlık açayım? Ama ilkeler üzerinden tartışıldığı söyleniyorsa demokrasi ilkesi üzerinden CHP,MHP v.s başlığı da ilkesel tartışanlar tarafından açılmalı.Tek demokratlığı ilkesel bağlamda tartışılması gereken salt AKP ya da destekçileri olmamalı kanımca. Ben bir parti üzerine tartışma açmam, ilkesel bağlamda tartışma açanlara tartıştığınız ilkeyi herkes için açın diyorum.Gidip de cevap olsun diye buna karşın başlık açmam zaten baştan taraf belirlememdir. Demokrasinin tanımına gelince Sayın Dogrucudavut tanımında herkes hemfikirdir diye düşünüyorum. Lakin AKP de,MHP de, CHP de v.s. de bu tanımı farklı anlayış uygulamalarıyla ortaya koyuyorlar değil mi? Şimdi siz bana söyleyebilir misiniz hangisinin uygulamada tarif ettiği demokrasi tanımı değişmeyen demokrasi? Sizin demokrasi anlayışınızla benim anlayışım farklı noktalarda ayrılabilir gönül isterki siyasi her düşüncenin,eylemin demokrasi terazisinde net karşılığını bulabilelim de tartışamayalım olayları demokrasi var mı yok mu diye, demokratik mi değil mi diye? Neyse Sayın Dorucudavut şu an başım ağrıyor daha fazla yazamayacağım. Muhabbetle... Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2009 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2009 Ben 12 Eylül'le ilgili bircok yazi yazdim ve bu yazilarimda 12 Eylül'ü hazirlayan nedenleri siraladiktan sonra bu nedenlere firsat veren siyasi iktidari ve muhalefeti terazinin diger kefesine koyarak onlarin oturdugu kefenin daha agir bastigini vurguladim ki öyledir.Darbenin olacagi bilindigi halde buna göz yumanlar asil darbecilerdir dedim. Aydin oldugunu sanan ve etrafa kendilerini öyle yutturan bazi isimler dün bu askerlerin yanindaydilar,onlari alkislayip tapacak kadar darbelerini savundular.Bugün ise onlara karsilar.Bu bence komik olmaktan öte ahlaki erozyondur.... saygilarla Çok ilginç,ikinci defa aynı şeyi düşünüyoruz Darbeyi yapanlar suçlu,darbeyi yapanlar kadar;darbeye taşıyanlar ve darbeye susanlarda suçlu. Evet,riyakarlık bir ahlaki erozyondur.Ve maalesef,tek amaç çıkar olunca...riyakarlık meslek haline gelinebiliyor. Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2009 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2009 Sayın Dogrucudavut şu an tartışılan bugün güçlü olan,ülkeye yön veren, ülkeye yön verdiğini düşündüğümüz bir iktidar veya onun arkasındakiler. Biri AKP'yi ya da onunla ilgili bir şeyi eleştiren bir başlık açtı diye ben niçin buna karşılık sırf AKP eleştirildi diye onun karşısında olanları salt eleştirmek için başlık açayım? Ama ilkeler üzerinden tartışıldığı söyleniyorsa demokrasi ilkesi üzerinden CHP,MHP v.s başlığı da ilkesel tartışanlar tarafından açılmalı.Tek demokratlığı ilkesel bağlamda tartışılması gereken salt AKP ya da destekçileri olmamalı kanımca. Ben bir parti üzerine tartışma açmam, ilkesel bağlamda tartışma açanlara tartıştığınız ilkeyi herkes için açın diyorum.Gidip de cevap olsun diye buna karşın başlık açmam zaten baştan taraf belirlememdir. Sayın Fuzuli,biz FIFA gözlemcisi değiliz ki, her konuda tarafsız olalım. Elbette ki herkesin bir siyasi görüşü olacak, bunu saklamak zorunda da değiliz. Hatta aramızda partizanlar da olabilir. Bundan daha tabii bir şey olamaz. Siz de bu tür başlıklar açabilirsiniz, zaten diğer partileri eleştiren başlıklar açan forumdaşlar da var. Gayet tabii olarak, açılan başlığın konusu tartışılır, doğrular ortaya konur, konu kapanır. Ama gelipte ''onu eleştiriyorsunuz ama bunu niye eleştirmiyorsunuz'' demek tartışılan konuya bir katkı sağlamaz üstelik konunun dağılmasına da sebebiyet verir. Yani, bu tutum pasif savunma güdüsü ile bir çeşit konuyu dağıtma yönteminden başka bir şey değildir. Demokrasinin tanımına gelince Sayın Dogrucudavut tanımında herkes hemfikirdir diye düşünüyorum. Lakin AKP de,MHP de, CHP de v.s. de bu tanımı farklı anlayış uygulamalarıyla ortaya koyuyorlar değil mi? Şimdi siz bana söyleyebilir misiniz hangisinin uygulamada tarif ettiği demokrasi tanımı değişmeyen demokrasi? O zaman, açarız kaynakları ne yazıyor, demokrasi neymiş diye. Hangi tanım, hangi partinin anlayışına uyuyor, genel geçer tanım nedir ona göre karar veririz. Olaya izafet yükleyip çıkmaza sokmanın alemi yok. Sizin demokrasi anlayışınızla benim anlayışım farklı noktalarda ayrılabilir gönül isterki siyasi her düşüncenin,eylemin demokrasi terazisinde net karşılığını bulabilelim de tartışamayalım olayları demokrasi var mı yok mu diye, demokratik mi değil mi diye? Mesela, saf ırk yaratalım diyen bir partinin olmayışı veya şeriatı savunan partinin eksikliği sizce demokrasinin varlığını tartışmalı mı yapar ? Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2009 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2009 Sayın Fuzuli,biz FIFA gözlemcisi değiliz ki, her konuda tarafsız olalım. Elbette ki herkesin bir siyasi görüşü olacak, bunu saklamak zorunda da değiliz. Hatta aramızda partizanlar da olabilir. Bundan daha tabii bir şey olamaz. Siz de bu tür başlıklar açabilirsiniz, zaten diğer partileri eleştiren başlıklar açan forumdaşlar da var. Gayet tabii olarak, açılan başlığın konusu tartışılır, doğrular ortaya konur, konu kapanır. Ama gelipte ''onu eleştiriyorsunuz ama bunu niye eleştirmiyorsunuz'' demek tartışılan konuya bir katkı sağlamaz üstelik konunun dağılmasına da sebebiyet verir. Yani, bu tutum pasif savunma güdüsü ile bir çeşit konuyu dağıtma yönteminden başka bir şey değildir. O zaman, açarız kaynakları ne yazıyor, demokrasi neymiş diye. Hangi tanım, hangi partinin anlayışına uyuyor, genel geçer tanım nedir ona göre karar veririz. Olaya izafet yükleyip çıkmaza sokmanın alemi yok. Mesela, saf ırk yaratalım diyen bir partinin olmayışı veya şeriatı savunan partinin eksikliği sizce demokrasinin varlığını tartışmalı mı yapar ? Eleştirinize katılıyorum Sayın Dogrucudavut. Konuyu dağıtma niyetiyle bu tutumu sergilemedim.Ama eleştirim bu konunun içinde yabancı durdu doğru. Muhabbetle... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2009 Gönderi tarihi: 18 Eylül , 2009 Şimdi açın zaman'ı, samanyolu tv'yi falan, kendileri gibi düşünmeyen kim varsa binbir komplo teorisiyle 12 eylül'cü, darbeci vs ilan etmişlerdir. Ne tuhaf değil mi? 12 Eylül'ün darbe öncesi ve darbe sonrası en önemli sivil işbirlikçisi, 12 Eylül'ü gerçekleştiren cuntacıların kafalarındaki Türkiye'yi hayata geçiren kişi kim ? Turgut Özal. 12 Eylül dönemi için bugün ne yazıyor bu tarikatın yayın organları ? Peki bu dönemde başbakan olan Özal'dan nasıl bahsediyorlar ? "Demokrasi Havarisi". Yani, 12 Eylül dönemi kötüymüş, baskıcıymış ama o dönem başbakanlık yapan kişi "Demokrasi Havarisi" imiş. Peki bu baskıcı kanlı 12 Eylül döneminde bu tarikatın tavrı ne ? 12 Eylül darbesini ve 12 Eylül'cüleri yerlere göklere sığdıramıyorlar. Ne övgüler, ne güzellemeler, ne teşekkürler. Bizzat Fethullah Gülen, kanlı darbecileri övmek için sözcük bulamıyor, ne kadar güzelleme varsa döktürüyor. Ondan sonra, 12 Eylül'de üniversiteden, devlet kurumlarından atılan, işkence gören, yıllarca hapis yatan, yıllarca sürgünde yaşayan insanlara "12 Eylül'cü" yaftası vur. Sormak lazım bu adamlara ? Ne değişti ? 12 Eylül'de yüzbinlerce insan tutuklanıp, işkenceden geçirilip, hapsedilirken, yüzlerce insan katledilirken darbecileri ve darbeyi övmek desteklemek için elinizden geleni ardınıza koymamışsınız. 12 Eylül anayasasına "evet" oyu verilmesi için çağrı üstüne çağrı yapmışsınız. Peki ne değişti ? "12 Eylül'le hesaplaşma" bu sizide kapsıyor mu ? 12 Eylül'ün sivil destekçileri olarak bu hesaplaşmaya sizde dahil misiniz ? Özal'ı da kapsıyor mu ? 1 Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.