Φ Kanlı Baykuş Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2009 Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2009 Türkler et pişirmeyi bilmiyorlar. Bizim kültürümüzde etleri çok pişirmek makbul. Uzun dinlenmiş etler ise fazla piştiğinde ziyan olur ve sertleşir. Hangi etin ne kadar pişirilmesi konusunda bilgimiz yok. Genellikle fazla pişmiş et tercih ediyoruz. İnsan evlenirken de yemek yerken de hep kökenine bakar. Bizim kökenimizde de hep çok pişmiş etler var. Zaten tencere yemeklerinde etin az pişme ihtimali yok. En çok yediğimiz etlerin başında kuzu pirzola geliyor ki o da pişmekten en çok nasiplenen et. Türklere az pişmiş et yedirmek çok zor. Ben kan görmeye dayanamam diye etleri geri yollarız genellikle. Oysa bizim örf ve adetlerimizde et kesilirken tüm kan dışarı çıkar. Yani kırmızılık aslında kan değil etin suyudur. Tıpkı ıspanağın yeşil suyu olduğu gibi. Kırmızı gözüken şey etin suyudur ve bu da lezzetli olması için gereklidir. Ette kan göremem diye diretenlerin yapacağı en iyi şey ise; etini ince ince dilimleyip ateşe göstermek. Kırmızı renk kaybolur ancak etin yumuşaklığı ve pişme derecesi aynı kalır, böylece lezzeti de kaybolmaz. Afiyet olsun. Alıntı
Φ TTR Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2010 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2010 AYNEN BEN YAPTIM AMA YEMEK KISMET OLMADI YEMEK YANDI! Alıntı
Φ water_light Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2011 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2011 pişmemiş et nası yenir yaa çiğ çiğ Alıntı
Φ mor burunlu tavşan Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2011 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2011 peki bir şey sormak istiyorum, normalde restaurantta et yediğimizde et kalın olsada pamuk gibi yumuşacık oluyor... ben evde en iyi eti dahi alıp ızgara yapsam dışarda yediğim etin lezzeti kesinlikle olmuyor. bir kaç kişiye sordum restaurantta etler kola, soya ya da özel soslarda uzun süre bekletiliyor farklı tarzda soteleniyormuş. bunu bilen var mı? yoksa gerçekten 1 porsiyon lezzetli et yemek için ufacık bir dilime 25-30 tl vermeye devam mı edeceğim? Alıntı
Φ whitecatnova Gönderi tarihi: 23 Aralık , 2011 Gönderi tarihi: 23 Aralık , 2011 Et pişirilirken her iki yüzünü de birer defa pişirmek gerekiyor. eti sürekli ters yüz yapmak sertleştirir. Ayrıca eti biraz şarap ve zeytinyağı ile soslayıp bu sosta birkaç saat bekletin. Tavanızı hiç yağ koymadan önceden ısıtıp sonra eti sosunu üzerinde yıkamadan koyun. Yüksek ateşte (kısık ateşte olursa et tamamen kuruyacaktır) her iki yüzünü de birer defa pişirin. Kesinlikle et pişerken üzerine bastırmayın ve tavanızın kapağını kapatmayın. Tabi aldığınız etin kalitesi de çok önemli. Bir de etiniz ne kadar ince olursa o kadar sert olacaktır. Bu nedenle restaurantlarda yediğimiz gibi eti biraz kalın kestirin mümkünse dövdürmeyin. Alıntı
Φ saygamzem Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2012 merhaba, çok güzel bilgiler... selamlar, Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.