Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2009 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2009 Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü PKK'ya ait kamplardan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan 2 terörist serbest bırakıldı. Edinilen bilgiye göre, Irak'ın kuzeyindeki terör örgütünün kamplarından kaçarak Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim olan 2 terör örgütü üyesiyle ilgili soruşturma dosyası, Silopi Cumhuriyet Başsavcılığınca Özel Yetkili Diyarbakır Cumhuriyet Savcısına gönderildi. Burada yapılan incelemenin ardından ''etkin pişmanlık'' hükümlerinden yararlandırılan 2 terör örgütü üyesi salıverildi. AA Daha dün verdiğimiz dört şehidin kanı kurumadı.hacı hoca ayağına yatarsınız Allahınızdan bulun dilerim aleme ibret olursunuz. Beddua etmekten başka birşey gelmiyor elimden. Düşüncelerimi yazsam foruma uygun olmayacak yazmasam olmayacak. ''Kandile gönüllüler''Kervanına vicdanı olan herkesi bekliyorum. 2 Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2009 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2009 Varsa hukuki süreçte yanlış ve eksikler belirtirsiniz; üzerine de gidilmelidir böyle durumlarda ancak siz sadece kendi aklınıza yatmıyor diye hukuku bu kadar da ayaklar altına alamazsınız. Bakınız "kan kurumadı" edebiyatıyla olmaz bu işler. Suçta ve cezada şahsilik bence insanlığın en önemli kazanımlarındandır. Varsa ilgili şahıslar hakkında bildikleriniz yetkililere iletiniz. 1 Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2009 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2009 Elbette suç kişiseldir ama, ortam çok kuşkulu. Yapılmak istenenleri göre göre kuşkulanmamak resmen ayakta uyumak olur. Bir subayın hatası, hakkında gerekli işlem yapıldığı halde tüm orduya maledilmeye çalışılırken, ne ile suçlandığını bilmeyen insanların tutukluluk durumları akıl almaz süre uzatılıyorken, terör örgütüne üye olmuş birinin kolayca serbest kalması son derece tuhaf... Hiç olmazsa "uyuyun uyuyun, bir şey yok, gerine gerine, horlaya horlaya uyuyun, bir şeycik yok..." diye ninni bari okumayın... Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2009 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2009 Elbette suç kişiseldir ama, ortam çok kuşkulu. Yapılmak istenenleri göre göre kuşkulanmamak resmen ayakta uyumak olur. Bir subayın hatası, hakkında gerekli işlem yapıldığı halde tüm orduya maledilmeye çalışılırken, ne ile suçlandığını bilmeyen insanların tutukluluk durumları akıl almaz süre uzatılıyorken, terör örgütüne üye olmuş birinin kolayca serbest kalması son derece tuhaf... Bakınız siz diyorsunuz ki "tuhaf"; doğal olarak işin iç yüzünü bilmediğiniz için sadece şüpheleniyorsunuz. Ben de bilmek isterim daha ayrıntılı bir şekilde. Ama başlığa baktığımızda çok farklı bir şey görüyoruz. Doğrudan başlanıyor söylenilmeye ve gerekçesi gösterilmiyor. Şimdi ben de bilmiyorum kim ne için geldi savcıya, savcı hangi gerekçeyle "etkin pişmanlık" dedi? Siz biliyor musunuz, başlığı açan vatandaş biliyor mu? Bunlar çok dikkat edilmesi gereken şeyler. Hele de böyle bir gündemde herkes gerilmişken sadece bir haber ve altında "kan kurumadı" üzerine kurgulanan sert ifadeler varsa bu sakıncalıdır bence. Eklediğiniz cümleyi gördüm ve anladım ki; "ne anlatırsan anlat, herkes kendi istediğini okur-yazar". 1 Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2009 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2009 Balık baştan koktuğunda kuyruğu da kokmuş mudur acaba diye merak etmek safdilliktir. Kaplan kardeşin yoğun kuşkularına sonuna kadar hak veriyorum... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2009 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2009 etkin pişmanlık uyarınca suça karışmadığı tespit edilen terör örgütü üyeleri teslim oldukları taktirde cezalandırılmıyor. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2009 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2009 Balığın mis gibi denizden yeni çıkmış tam ızgaralık olmadığı çok kesin de... Bayatlığın derecesini şimdi burada fazla açmaya gerek yok. Kuşkularımızı her başlıkta dile getiriyoruz zaten... Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2009 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2009 Etkin pişmanlık TCK nın221 .maddesinde düzenlenmiştir.Şöyle diyor: MADDE 221. - (1) Suç işlemek amacıyla örgüt kurma suçu nedeniyle soruşturmaya başlanmadan ve örgütün amacı doğrultusunda suç işlenmeden önce, örgütü dağıtan veya verdiği bilgilerle örgütün dağılmasını sağlayan kurucu veya yöneticiler hakkında cezaya hükmolunmaz. (2) Örgüt üyesinin, örgütün faaliyeti çerçevesinde herhangi bir suçun işlenişine iştirak etmeksizin, gönüllü olarak örgütten ayrıldığını ilgili makamlara bildirmesi hâlinde, hakkında cezaya hükmolunmaz. (3) Örgütün faaliyeti çerçevesinde herhangi bir suçun işlenişine iştirak etmeden yakalanan örgüt üyesinin, pişmanlık duyarak örgütün dağılmasını veya mensuplarının yakalanmasını sağlamaya elverişli bilgi vermesi hâlinde, hakkında cezaya hükmolunmaz. (4) Suç işlemek amacıyla örgüt kuran, yöneten veya örgüte üye olan kişinin, gönüllü olarak teslim olup, örgütün yapısı ve faaliyeti çerçevesinde işlenen suçlarla ilgili bilgi vermesi hâlinde, hakkında örgüt kurmak, yönetmek veya örgüte üye olmak suçundan dolayı cezaya hükmolunmaz. Kişinin bu bilgileri yakalandıktan sonra vermesi hâlinde, hakkında bu suçtan dolayı verilecek cezada üçte birden dörtte üçe kadar indirim yapılır. (5) Etkin pişmanlıktan yararlanan kişiler hakkında bir yıl süreyle denetimli serbestlik tedbirine hükmolunur. Denetimli serbestlik tedbirinin süresi üç yıla kadar uzatılabilir. Bu maddedeki şartlara uyuyorsa bırakılmalarından doğal hiç bir şey olamaz. Bu forumda içinde kürt kelimesi geçen her haberi," vay bak görüyor musunuz kürtleri nasıl eziyorlar" diyenler varken , içeriğini bilmeden "vay işte bak teröristler serbest bırakılıyor" diye vermek bana pek doğru gelmiyor açıkçası. 3 Alıntı
Φ fittirik Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2009 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2009 adamlar teslim olmuş.beyaz bayrak sallayınca serbest bırakılır.birşey yapılmaz.kurallar böyle. Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2009 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2009 Vaka doğruysa hukuk bu vakalarda nasıl bir hüküm vermeli acaba?Nasıl bir hüküm vermeli ki canlarını toprağa vermiş aileleri,onların hissiyatını taşıyan gönülleri bir nebze olsun rahatlatmalı ve bu hüküm bu suça bulaşmak isteyenleri caydırmalı,suç örgütünü ortadan kaldırmaya faydalı olmalı? Eğer şehit ailelerine sorarsanız büyük oranda belki tamamı hakkıyla kısasa kısas diyecek idamını isteyecektir.İdam insani bir hüküm olmaması gerekçesiyle bizim yasalarımızda yok birçok dünya devleti yasasında olmadığı gibi.Bunu geçtik nasıl bir hüküm verilmeli.Suça bulaşma oranına göre hapis cezası verir bir nebze yaralı gönülleri rahatlatır suçu engelleme faydasını da tesis edebilirsiniz.Bir de yasalarımızda etkin pişmanlık maddesi var, arkadaşımız yukarıya ayrıntılarıyla yazmış bunu.Ne amaçlanıyor bundan peki?Hukuğumuz insan odaklı olduğunu, insanı yaşatmadan yana tavır koyduğunu göstererek ve bu suçu belirlenen oranda işlediği tesbit edilenlerden hareketle suçun geneline yönelik suç unsurunu yok etmede bir bakış sergiliyor.Peki verilen bu hüküm vicdanları nasıl etkiliyor?Vicdanları rahat ettirdiğini kimse iddia edemez sanırım. Eğer ki bu madde amacının dışında işletiliyorsa, amaca hizmet etmiyorsa hukuğun,huzurun,vicdanın bittiği yerdir artık. Diğer boyutunda ise onları dağa çıkartan her türlü sebebi iyice düşünüp,gerçekçi bir şekilde bulmak o sebepleri insani,hukuki bir şekilde def etmek gerekiyor diye düşünüyorum.Bugün bunu tartışıyoruz zaten... MUHABBETLE... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2009 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2009 Her neyse, etkin pişmanlık yasası devletimizin çıkardığı bir yasadır ve mutlaka ki bazı gerekler gözetilerek çıkarılmıştır. "Hiç bir terör örgütüne katılan yoktur ki, bir hatadır yapıp suç işlemeden pişman olup vaz geçmiş olsun" diye kesin bir kural da koyamayız şimdi, insaf edelim. Terör örgütünde bir çözülme meydana getirmek amacıyla bu yasa çıkarılmış. "Bir kez dağa çıktın, bir daha bir çatışmada öldürülmeden kurtuluşun yok!" şeklinde bir hava yaratmak da yararlı olmaz. Örgüt "teslim olanlara şöyle böyle yapıyorlar" diye beyinlerini yıkayabilir. Zaten genelkurmayın yaptığı açıklamaya göre 31 terörist teslim olmuş, çoğu adliyeye sevkedilmiş. Bu iki kişi de tutuksuz yargılanacakmış yine. Bence bu işi bu noktada uzlaştıralım, çok da tepkisel olmayalım. Bazen hepimizin sabır taşı çatlayabiliyor, ama soğukkanlılık her zaman iyi bir haslettir... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2009 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2009 Bu yasa Türkiye tarafından icat edilmiş bir yasa değildir. Benzer örgütlerin faaliyet gösterdiği bir çok ülkede kullanılan ve verim getiren bir yasadır. Yasaların iki amacı vardır. Birincisi kamu düzenini sağlamak, ikinci, tali amacı ise toplumun adalet duygusunu tatmin etmektir. Yani, bir suça verilecek ceza hem caydırıcı olmalı, hem kamu düzeninin sağlanmasında (bu örnekte suçla mücadele ve suçun önlenmesi) etkin rol oynamalı. hem de vatandaşların adalet duygusunu tatmin etmelidir. Vatdaşlar suç işleyen kimsenin aldığı cezadan tatmin olmalıdır. O kimsenin hakettiği cezaya çarptırıldığına ikna olmalıdır. Yasa koyucu bu dengeyi gözetmek zorundadır. Yasa koyucunun önünü açan ve kapayan kamuoyunun tavrı olur. Örnek vermek gerekirse, bugün Murat Karayılan teslim olup, örgütün yurtiçi ve yurtdışı finans kaynaklarını, bağlantılarını, kararlarını, bankalardaki hesaplarını, hücre evlerini deşifre etmeyi bunun karşılığında ceza almamayı teklif etse yasal olarak Türkiye'de mümkün olmaz. ABD'de ya da o sistemin olduğu bir başka ülkede ise mutlaka hükümet kabul eder. Tanık koruma programına sokar verdiği bilgileri kullanır. Daha sonra kimliğini vs değiştirip yerleştirdikleri bir evde yaşamasına izin verir. Ancak Türkiye'de bırakalım böyle bir yasa çıkarmayı teklif etmeye dahi hiçbir parti cesaret edemez. Neden? Bu topiğin başındaki gibi tepkiler yüzünden. Örgütleri çökerten en büyük faktör örgüt içinden önemli kimselerin örgütü satması olmuştur hep. Bunun içinde bir "fiyat" olmalı. Bir fiyat vermezseniz, hiçbirşey alamazsınız. 1 Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 4 Eylül , 2009 Etkin pişmanlık TCK nın221 .maddesinde düzenlenmiştir.Şöyle diyor: MADDE 221. - (1) Suç işlemek amacıyla örgüt kurma suçu nedeniyle soruşturmaya başlanmadan ve örgütün amacı doğrultusunda suç işlenmeden önce, örgütü dağıtan veya verdiği bilgilerle örgütün dağılmasını sağlayan kurucu veya yöneticiler hakkında cezaya hükmolunmaz. (2) Örgüt üyesinin, örgütün faaliyeti çerçevesinde herhangi bir suçun işlenişine iştirak etmeksizin, gönüllü olarak örgütten ayrıldığını ilgili makamlara bildirmesi hâlinde, hakkında cezaya hükmolunmaz. (3) Örgütün faaliyeti çerçevesinde herhangi bir suçun işlenişine iştirak etmeden yakalanan örgüt üyesinin, pişmanlık duyarak örgütün dağılmasını veya mensuplarının yakalanmasını sağlamaya elverişli bilgi vermesi hâlinde, hakkında cezaya hükmolunmaz. (4) Suç işlemek amacıyla örgüt kuran, yöneten veya örgüte üye olan kişinin, gönüllü olarak teslim olup, örgütün yapısı ve faaliyeti çerçevesinde işlenen suçlarla ilgili bilgi vermesi hâlinde, hakkında örgüt kurmak, yönetmek veya örgüte üye olmak suçundan dolayı cezaya hükmolunmaz. Kişinin bu bilgileri yakalandıktan sonra vermesi hâlinde, hakkında bu suçtan dolayı verilecek cezada üçte birden dörtte üçe kadar indirim yapılır. (5) Etkin pişmanlıktan yararlanan kişiler hakkında bir yıl süreyle denetimli serbestlik tedbirine hükmolunur. Denetimli serbestlik tedbirinin süresi üç yıla kadar uzatılabilir. Bu maddedeki şartlara uyuyorsa bırakılmalarından doğal hiç bir şey olamaz. Bu forumda içinde kürt kelimesi geçen her haberi," vay bak görüyor musunuz kürtleri nasıl eziyorlar" diyenler varken , içeriğini bilmeden "vay işte bak teröristler serbest bırakılıyor" diye vermek bana pek doğru gelmiyor açıkçası. . Yıllarca dağda kalmış birçok eyleme katılmış birçok insanın kanına girmiş bebek katillerinin Teslim olmaktan başka çaresi kalmayınca mecburen güvenlik güçlerine gelerek ben pişman oldum, bunca yıl dağda kalmama rağmen her hangi bir olaya karışmadım diyerek serbest bırakılıyor. Böyle bir yasa varken aklı başında olan biri ben bu kadar eylem yaptım bu kadar adam öldürdüm diyebilirmi. Siz hala hayata pembe gözlükle bakmaya devam edin. 2005 yılından bu yana 295 terörist aftan yararlanarak serbest bırakıldı Bunların yarısından çoğu tekrar dağa çıkarak asker ile girdiği çatışmalarda öldürüldü. PKK terörünün teslim olan teröristleri serbest bırakacağını düşünebiliyor musunuz? Daha önce teslim olup öten teröristler örgüt peşimizi bırakmazlar mutlaka bizi öldürür diyordu. Yani, bu teröristler kendi akıbetlerini biliyor bu virüsü kaptıktan sonra temizlemesin ne kadar zor ve imkânsız olduğunun farkındadır. Dağdaki teröristleri topluma kazandıracaklarmış. Dağdaki teröristleri topluma kazandıracaklarını söylüyorlar ama tek suçu vatanını sevmek olan bedelini canıyla ödeyen, vergisini, elektriğini, suyuna kadar zamanında ödeyen masum vatandaşı ise toplum dışına itiliyor. Eve dönüş yasasıyla bu teröristlere ne kıyaklar geçiliyor. İsteyene devlet tarafından estetik ameliyatı bile yaptırılacak diyor. Vatana ihanet etmeyenler bu ekonomide işsizlik ve parasızlıktan bunalım geçirip intihar ederken, teröristlere İş bulunacak, eğitilecek, ne isterlerse verilecek… Öyle ya onları toprak altında yatan 40 bin insan terörist yaptı! Onlar masum! Hiç mi hiç suçları yok! Anaların ak sütü gibi tertemiz çocuklar! Bu dünyayı garanti ettiniz, oldum olası ahiret için de bir şeyler yaptırın bari… Bu teröristlerin serbest bırakılmasının sebebi ebetteki TCK 221. maddesidir. Bizim sitemimizde bunadır zaten. Kim ben adam öldürdüm eylem yaptım diyecek. Böylesine saçma kanunları kendilerine göre yorumlamakta vicdan işidir. O nedenle Allah’a havale ediyorum bu hacı hoca geçinenleri. 1 Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2009 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2009 Arkadaşım öncelikle şunu belirtmeliyim. Benim yazılarımı eğer takip ediyorsanız ; 1- vatan haini olmadığımı bu konuda en şiddetli eleştirileri yapanlardan biri olduğumu görürsünüz 2-Hukuk devleti hukuk devleti diye tutturup sonra var olan yasaları görmezden gelemezsiniz. İstediğiniz polis devleti,faşizan bir yönetim değilse eğer. 3- Böyle bir yasa varken aklı başında olan biri ben bu kadar eylem yaptım bu kadar adam öldürdüm diyebilirmi. Bu cümleyi kuruyor olmanız devletin aczini kabul ediyor demeniz anlamına gelir ki ; bu da devlet bir işe yaramaz, hiç bir istihbaratı yok,ya öyle mi evladım deyip "ben adam öldürmedim " diyeni serbest bırakıyor. 4- Kanun açıktır yoruma da gerek yoktur. O zaman ne yapalım sayın kaplan hepsini asalım mı ? Bu vatan için şehit olmuşlara hiç bir kimsenin sözü olamaz. Devlet bunlara sahip çıkmıyorsa eğer, bu devletin ayıbıdır. Dün gece bir program izledim. Hulki Cevizoğlu'nun şöyle dedi bir yerinde; -Seneler önce emekli bir üst rütbeli asker programıma konuk olmuştu ( adını söyledi ancak şu an aklıma geldi).Bize şu iddalarda bulunmuştu. Özal kara kuvvetlerinin uzun süre bu işin içine girmesine izin vermeyerek PKK nın büyümesine neden olmuştur. Oysa biz bu adama anıt mezar yaptık. İddalar doğru ise; bunca şehitin kanının akmasında eemeği geçen adama. Devlet kin tutmaz,tutmamalı,ama hiç bir zamanda unutkan olmamalı, yaraları adil bir biçimde sarmalı. Adaleti öyle dağıtmalı ki taraflar bundan rahatsızlık duymamalı. Sizin gibi aşırı milliyetçi kesimler kusura bakmayın ama bazen kantarın topuzunu kaçırıyorlar aynen kürt milliyetçilerinin yaptıkları gibi. 3 Alıntı
Φ kaplan-200 Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 5 Eylül , 2009 Arkadaşım öncelikle şunu belirtmeliyim. Benim yazılarımı eğer takip ediyorsanız ; 1- vatan haini olmadığımı bu konuda en şiddetli eleştirileri yapanlardan biri olduğumu görürsünüz 2-Hukuk devleti hukuk devleti diye tutturup sonra var olan yasaları görmezden gelemezsiniz. İstediğiniz polis devleti,faşizan bir yönetim değilse eğer. 3- Bu cümleyi kuruyor olmanız devletin aczini kabul ediyor demeniz anlamına gelir ki ; bu da devlet bir işe yaramaz, hiç bir istihbaratı yok,ya öyle mi evladım deyip "ben adam öldürmedim " diyeni serbest bırakıyor. 4- Kanun açıktır yoruma da gerek yoktur. O zaman ne yapalım sayın kaplan hepsini asalım mı ? Bu vatan için şehit olmuşlara hiç bir kimsenin sözü olamaz. Devlet bunlara sahip çıkmıyorsa eğer, bu devletin ayıbıdır. Dün gece bir program izledim. Hulki Cevizoğlu'nun şöyle dedi bir yerinde; -Seneler önce emekli bir üst rütbeli asker programıma konuk olmuştu ( adını söyledi ancak şu an aklıma geldi).Bize şu iddalarda bulunmuştu. Özal kara kuvvetlerinin uzun süre bu işin içine girmesine izin vermeyerek PKK nın büyümesine neden olmuştur. Oysa biz bu adama anıt mezar yaptık. İddalar doğru ise; bunca şehitin kanının akmasında eemeği geçen adama. Devlet kin tutmaz,tutmamalı,ama hiç bir zamanda unutkan olmamalı, yaraları adil bir biçimde sarmalı. Adaleti öyle dağıtmalı ki taraflar bundan rahatsızlık duymamalı. Sizin gibi aşırı milliyetçi kesimler kusura bakmayın ama bazen kantarın topuzunu kaçırıyorlar aynen kürt milliyetçilerinin yaptıkları gibi. Sizin düşüncelerinizi biliyorum sevgili gelincik bu yorumu size karşı değil gösterdiğiniz kanun maddesine yazdım. Ayrıca bir terörist bir aylık hatta üç günlük bir zaman içerisinde serbest bırakılamaz. Ergenekonu savunduğumdan değil fakat, ergenekon adı altında kaç suçsuz insan tutuklandı, aylardır göz altına alındı üstelik hiç bir suçu olmadığı halde.Şimdi bu insanla dağdaki teröriste yapılan davranış size göre adilmi. Evet sevgili gelincik bu durumda Devletimiz acizdir,bu gün bütün insan hakları AB adına teröristlerin,hainlerin bölücülerin lehine çalışıyor. Vatana ihanet ve bölücülük içeren davaları takip etmek için insan haklarından gözlemci geliyor ve mahkemeyi takip ediyor dolayısıyla mahkemeyide etkilemiş oluyor. Aynı şekilde olan davaları örn ergenekon yada diğerleri gibi davalarında neden insan hakları gözlemcileri gelmiyor . Bununla beraber dtp ve pkk nın sözcüleri her fırsatta türklüğe hakaret ederken,çatışmalarda öldürülen teröriste devletin aracını tahsis ederken,kürdistan haritalı havuz yaptırırken ve pkk teröristlerine türkiye cumhuriyeti sınırları içerisinde belediye tarfından anıt mezarlar yaptırılırken aciz olmayıp da ne oluyor. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2009 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2009 Bazı şeylere hadi eyvallah ettik ama, kaplan-200 çok yerinde itirazlarda bulunuyor. Çok yerinde ve haklı sorular soruyor. Hiç normal bir süreç yaşamıyoruz. Cumhuriyetin tüm değer ve kurumları elden gelen her açıdan baskı altına alınmaya çalışılıyor... Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2009 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2009 Sayın kaplan ve sayın demirefe ; Eleştirileriniz konusunda ;ergenekon , gözlemci bulundurmak vs. Zaten sıkıntımız bu konulardaki hukuksuzluk değil mi? Ergenekonda önce suçlu bulundu sonra suç yaratıldı, usulsüz dinlemeler bu, zaten yasaların doğru uygulanması mıdır? Ya da senin devlet olarak bu adamları ülkene sokmama hakkın var ,bu etkilemeleri önleme hakkın var. Devlet olarak bunu yapmıyorsa eğer, devletin aczi söz konusudur. Derdimiz açık ; hukuk kurallarını hiçe saymak ve bunları yeterince uygulamamak.O halde yukarıda bahsettiğim bir madde düzenlenmişken ve yasa Türkiye cumhuriyeti devletinin düzenlediği bir madde ise, buna uygun şartlar gerçekleştiğinde uyulması en doğal olanıdır. Bahsettiğiniz tüm endişeleri bende fazlasıyla taşıyorum. Ama bir devlet yönetilirken duygular olmaz. Ayşeye Fatmaya göre ; onların etlerini lime lime doğrasan intikam alınmış olmaz. Ama devlet Ayşe, Fatma değil. Bu zamana kadar şu veya bu biçimde yapılan basiretsizlikler ve yanlış uygulamalarla bu noktaya gelindi. Buna çözüm bulunmalı devlet ve ülke çıkarlarını incitmeden. Sayın cyrano zaten belirtmiş: Yasaların iki amacı vardır. Birincisi kamu düzenini sağlamak, ikinci, tali amacı ise toplumun adalet duygusunu tatmin etmektir. Yani, bir suça verilecek ceza hem caydırıcı olmalı, hem kamu düzeninin sağlanmasında (bu örnekte suçla mücadele ve suçun önlenmesi) etkin rol oynamalı. hem de vatandaşların adalet duygusunu tatmin etmelidir. Vatdaşlar suç işleyen kimsenin aldığı cezadan tatmin olmalıdır. O kimsenin hakettiği cezaya çarptırıldığına ikna olmalıdır. Yasa koyucu bu dengeyi gözetmek zorundadır. Yasa koyucunun önünü açan ve kapayan kamuoyunun tavrı olur. Örnek vermek gerekirse, bugün Murat Karayılan teslim olup, örgütün yurtiçi ve yurtdışı finans kaynaklarını, bağlantılarını, kararlarını, bankalardaki hesaplarını, hücre evlerini deşifre etmeyi bunun karşılığında ceza almamayı teklif etse yasal olarak Türkiye'de mümkün olmaz. ABD'de ya da o sistemin olduğu bir başka ülkede ise mutlaka hükümet kabul eder. Tanık koruma programına sokar verdiği bilgileri kullanır. Daha sonra kimliğini vs değiştirip yerleştirdikleri bir evde yaşamasına izin verir. Ancak Türkiye'de bırakalım böyle bir yasa çıkarmayı teklif etmeye dahi hiçbir parti cesaret edemez. Neden? Bu topiğin başındaki gibi tepkiler yüzünden. Örgütleri çökerten en büyük faktör örgüt içinden önemli kimselerin örgütü satması olmuştur hep. Bunun içinde bir "fiyat" olmalı. Bir fiyat vermezseniz, hiçbirşey alamazsınız. 2 Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2009 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2009 Buna çözüm bulunmalı devlet ve ülke çıkarlarını incitmeden. Ben de zaten bazı şeylere eyvallah ettiğimi bu yüzden söyledim. Benim söylediğim, Sayın kaplan-200'e tümüyle haksız olduğunu söyleyemediğim, haklı bazı yanlarının olduğu, başka bir şey değil. Artı, şu ortamda, Ergenekon tam gaz, deniz feneri tıss ortamında yani, iktidara hiç güvenmediğim. Konu sadece bu... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.