Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Mutfak Aletleri, yemek tarifleri ve bu konuda erkeklerin görüşü..

Şimdi tabiki erkekler bu başlığı görünce.. değil cevaplamak...misafir bölümünden okur ve kacar sanırım...diye düşünüyorum

haksız olduğumu ıspatlayın derim ozaman...ne dersiniz ?

Ocak - Fırın

Cakmak bulamadığımızda sıgara yakmak dışında da bir kullanım alanı varmış.

Yemeklerimizi onun üzerinde pişirecegiz.

Tencere-Tava

Bunlar piyasada icleri boş olarak satılıyormuş. Yani default halleri boş.

Biz bi şeyler yapıp icine koyacağız. Kısaca yiyecekleri pişirmeye yarıyorlar. Uzunsaplı olanları tava, kenarında kulak gibi şeyleri olanlar Tencere

(tencerelerin kapakları da oluyor).

Buzdolabı

Yazık ki bunlar da icleri boş olarak satılıyor. Reklamlarda tıka basa dolu

Gösterildiğine bakmayın. Bunun da içini biz dolduracağız.Biraların soğuk olmasına

yarıyorlar. Yemekler de bunun icine konuyor ama onun sebebini anlayamadım henüz.

Ne zaman bi yemeği buzdolabına koysanız sonra cıkarıp yine ısıtmak zorunda kalıyorusunuz.

Ocakla ortak yaşar gibiler. Birbirlerini tamamlıyorlar. Her ikisinin de aynımarka olduğuna şaşmamalı.

Lavabo

En önemli mutfak gereclerinden. Kirlettiğimiz tabak canağı bunun içinedolduruyoruz,bir ceşit depo görevi görüyor.

Yemeklerin yapılması gereken saatler var.

Ideali. O saatlerde televizyonda izlenecek pek bi şey olmadığından yakma riski çok az.

Ketcap

Yaptığımız yemeklerin içine sıkıyoruz. Kırmizi ve tadı domatese benziyo.

Basit yemekler

Domatesli Biberli Yumurta

Büyükce bir tavaya yağ domates ve biber koyup bi sıgara yakıyoruz.

Sıgaranın külü yere düşmek üzereyse yumurtaları eklemenin zamanı gelmişdemektir.

Yumurtaları kırıp sıgaramızı bitiriyoruz. Pişmiştir herhalde ocağın altınıkapatıyoruz

Domatesli Yumurtalı Biber

Her gün domatesli biberli yumurta yemekten sıkıldığımızda yapabileceğimiz buenfes yemek tıpki biberli yumurtalı domates gibi pişiriliyor.

Makarna

Bir tencere dolusu sıcak suya makarna poşetini boşaltıp mac izlemeye başlıyoruz.

Ilk yarının ortalarında doğru kalkıp altını kapatıyoruz. Tencerenin içindensectiğimiz makarnayi fayansa fırlatıyoruz

Yapışırsa pişmiş demektir. Devre arasında hala içinde su kaldıysa tencereninkapağını kapatıp lavabodaki en kirli tabağın üzerine doğru döküyoruz

(o zaman hem tabak temizleniyor hem de makarnalar catalla yenebiliyor) üzerineketcap sıkıp yiyoruz.

Ps: fayansa fırlattığınız makarnayı bi ara oradan alın. Sayıca fazlalaştıklarındabazen hangisini fırlattığınız karışıyor.

Tuzlu Markna

Yapılışı aynı makarnaya benziyor. Tek farkı bu kez makarnaları suya atmadan önce

Tuz koymayı akıl ediyoruz. Öyle daha güzel oluyor.

Gönderi tarihi:

Pilav

Pilav aslında basit bir yemek değil. Aranan kriterler var. Tuzlu yumuşak ve tane tane olması gerekiyor.

Sonuncusu kolay. Pirincleri tek tek pişirdiğimizde tane tane oluyorlar ama uzunsürüyor. Mahrifet hepsini bir arada

pişirebilmetke,

ama çok da sorun etmeyin. Nasıl olsa icine yoğurt koyup bulamac haline getirdiğizmizde hepsi birbirine yapişiyor.

Kısaca yağ koyup üzerine pirinc ekliyorusunuz. Sonra da su ve tuz koyup pişiriyorsunuz..

Hem bunu süzmeye de gerekyok.

Patates Kızartması

En kolay islerden biri. Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz ve kızgın

Yağa atıyorsunuz. Tek yapmanız gereken altını zamanında kapatmanız. Yoksa tencere alev alabiliyor. Bu yüzden

sadece tv de pembe dizi varken yapın. Birde diğer yemeklerin aksine bunu tencereden yiyemiyoruz.

Mutlaka tabağa koymak gerekiyor. Onun dışın da çok kolay.

Orta zorluktakı Yemekler

Pizzamızı fırinımızsa atıp pişmesini bekliyoruz, daha sonra fırından cıkarıp yanık yerlerini

Bıcakla kazıyoruz. Dikkat edilmesi gereken tek şey kazırken üzerindekimalzemeleri mutfak tezgahına yapıştırmamak.

Hazır Köfte

Bu da nispeten zor bir yemek. Bir miktar sıvı yağı teflon tavaya koyupköfteleri içine diziyoruz.

Köfteler tavaya aynı renk olmadan altını kapatmak gerekiyor. O yüzden başındabeklemek lazım.

Zor Yemekler

Konserve Türlü

Bir miktar yağ ve salcayı tencereye koyup konservenin icindekileri döküp üzerine su koyuyoruz.

Pişmesi çok uzun sürüyor. O sebeple başında beklemiyoruz Gidip TV izliyoruz.

Her seferinde yandıkları icin henuz tadına bakamadım ama Konserveninüzerindeki resme bakılırsa güzel bi şey benziyor.

Tavuk

Yapılışı makarna gibi. Sıcak suyun icine atıyoruz arada pişip pişmediğinebakmak icin hayvanın kaba etine catal saplıyoruz. Bu yemek piştikten bir iki günsonra üzeri jelibon gibi oluyor. Bu yüzden pişirirken isteğe bağlı olarak bolcatoz şeker eklenebilir.

Puf noktalar

Asla sade pilav yapmayın. Domatesli pilav yaptığınızda altını tuttursaniz bilerenginden anlaşılmas

Mutlaka soğanlı bir yemek yapacaksanız asla soğana dokunmayın. Özelliklerendelediğinizde elleriniz çok kötü kokuyor. Bunun Yerine soğana ekmek tahtasıylabeş altı kez vurmayı deneyin. Aynı işi görüyor.

Patates kızartacaksanız soyduğunuz patatesleri asla yıkamayın. Kızgın yağa attığınızdaçok kötü patlıyorlar.

Yemekler asla kendi başlarına harekt etmezler. Şayet gecen ay yaptığınız

Tavuk kendi kendine kimildamaya başladıysa kurtlanmış demektir. Sakın yemeyin.Sebzeleri pişirdikce vitamin değerli düşer.

Mümkün olduğunca ciğ tüketin.Karpuz tabağa koyulmaması gereken bir meyvedir. Ikiye ayırıp ortasından kaşıkla yiyebilirsiniz.

Tencere kapağı en mukemmel tabaktır

Sebzeliğin kapağını sıkı kapatirsanız cürüyen şeylerin kokusu dolaba daha az yayılır. Spagetti pakedini acmak için pakedi ortasından sıkıca kavrayın ve altınıtüm gücünüzle fayansa vurun . Pakedin üst tarafı yırtılacaktır. Belki bu işlemsırasında makarna unufak olabilir ama risk almaya değer.

Özellikle misafirlerinyanında yaparsanız I ediyoruz

öyle daha güzel bu sizde cok maco bir hava verir.

Sağda solda kulağıma calınıyordu..

Hemen gidip aldım bi tane eve gelip kutusunudan cıkardığımda itiraf etmeliyimki hayal kırıklığına uğradım biraz

Ben acıkcası c3pogibi birşey bekliyordum, bu bildiğimiz tencerenin plastiği.

Icinde de vantilator gibibişey var. Bununla birlikte bi ton plastik zımbırtı.

Daha cıktı icinden ama bi ise yarayacaklarını sanmıyorum.

Neyse fişini taktım denemek icin bi tane soğan attum içine. Bakalum ne yapacak diye bekledim.

Kabuklarini bile soymadı

Paramparca etti bıraktı.

Sinirlendim attım bi kenara, yazdan beri duruyo orada yıkayıp o vantilator gibiolan şeyi bilgisayarıma komayı

düşünüyorum. Belki fan olarak iş görür. Onun dışında tamamen para tuzağı

sıra sizlerde

Saygılar

Buraya kadar seneler öncesi yazmışdım hatırlıyorum, bulamadım... tekrar yazayım dedim.

Devamı az sonra :)

Gönderi tarihi:

Erkekleriçin mutfağı cazip hale getirecek bir şeyler mi gerekiyor acaba ? Mesela:

·Çiçekli-böcekli-meyveli mutfak önlükleri yerine, Örümcek Adam, Terminatör,X-Man desenli önlükler yapılsın.

·Fırın eldivenleri kaleci eldiveni gibi tasarlansın.

·Çöp kutusu yüksekçe bir yere koyulsun; basket atmayı severler !

·İsviçre çakısını da severler mesela; onun gibi birden fazla fonksiyonu birarada sunan aletler üretilsin.

·Mutfakta içi her daim dolu bir bira fıçısı şart !

·Televizyon mutlaka olsun ve öyle bir ayarlansın ki yalnızca Fashion TV,Kurtlar Vadisi ve futbol maçları izlenebilsin.

·Mümkünse porselen, kristal gibi ‘kırılgan’ maddelerden yapılmış kap-kacak bulundurulmasın !

Demir çelik olabilir.

·Deterjanı kendisi koyan, bulaşıkları kendisi yerleştiren ve uzaktan kumandayla çalışan bulaşık makineleri icat edilsin.

·Mutfak aletlerinin kullanım kuralları mümkün olduğunca basitleştirilsin.

·Ocağı yakmak için kullanılan çakmak Zippo olsun.

·Mutfakta, internete bağlı bir adet dizüstü bilgisayar olsun ki makarna suyunun kaynamasını beklerken ayaküstü oyun oynayabilsinler.

·Etrafta çerez dolu kaseler, küllük ve benzeri mühimmat bulundurmak faydalıolabilir.

·Yemek kitaplarının dili değişsin, yeni bir mutfak terminolojisi oluşturulsun.“Bir tutam tuz” yerine “çakının ucuyla tuz” diye yazılsın mesela.

·Tencere, tava, cezve gibi mutfak eşyaları yıldız futbolcu desenleriylebezensin. (Takım kuracağım diye onlarca tencere almaya kalkabilirler, bumaddeyi yeterince büyük bir mutfağınız varsa dikkate alın).

·Yemeğin yanması ya da başına başka bir felaket gelmesi durumunda acil çözümiçin mutfak panosunda pizzacı, kebapçı, hamburgerci telefonları bulundurulsun.

Bu şartlar yerine gelirse erkeklerin mutfaktan uzak durması için hiçbir sebep kalmayabilir.

Gıda sektörü her ne kadar onların yeme-içme alışkanlıklarınahizmet eden hazır paket ürünler sunsa da,

kurutulmuş bir patlıcan lokmasını kaynar suya bırakınca onu kendiliğinden karnıyarığa dönüştürebilecek

bir devrim henüz yapılmadı... :)

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Salata yapmaktan ve yumurta pişirmekten bihaber olan ve erkek adamın mutfakta ne işi var diyen bir çok erkek nedense mangal ve balık pişirme konusunda bayağı bir iyiler.

Bence erkekler güzel yemek yapıyor sadece tek eksik yanları mutfağı savaş alanına çevirmeleri :) Eğer bir erkek size yemek yaptıysa yemek yeme işi bitine kadar (kadınlara söylüyorum bunu) mutfağa sakın girmeyin derim ben. Yoksa alimallah dudağınız uçuklayabilir.

Gönderi tarihi:

Mutfak Aletleri, yemek tarifleri ve bu konuda erkeklerin görüşü..

Şimdi tabiki erkekler bu başlığı görünce.. değil cevaplamak...misafir bölümünden okur ve kacar sanırım...diye düşünüyorum

haksız olduğumu ıspatlayın derim ozaman...ne dersiniz ?

ben de diyorum ki... Sen erkek görmemişsin o zaman :catikkas::laughing:

ispatlarım

şahit gösteririm ve hepsi kadın :D

Gönderi tarihi:

Salata yapmaktan ve yumurta pişirmekten bihaber olan ve erkek adamın mutfakta ne işi var diyen bir çok erkek nedense mangal ve balık pişirme konusunda bayağı bir iyiler.

Bence erkekler güzel yemek yapıyor sadece tek eksik yanları mutfağı savaş alanına çevirmeleri :) Eğer bir erkek size yemek yaptıysa yemek yeme işi bitine kadar (kadınlara söylüyorum bunu) mutfağa sakın girmeyin derim ben. Yoksa alimallah dudağınız uçuklayabilir.

yok yok belli sende erkek görmemişsin :stuart:

buyrun bi yemek yapıyım size , ardından mutfaka da beklerim ...

burası kız tavlama topici mi nee :P

sanki sizi yemeğe davet ettim gibi oldum bir an için ama yok öyle bişiii :lol:

Gönderi tarihi:

yok yok belli sende erkek görmemişsin :stuart:

buyrun bi yemek yapıyım size , ardından mutfaka da beklerim ...

burası kız tavlama topici mi nee :P

sanki sizi yemeğe davet ettim gibi oldum bir an için ama yok öyle bişiii :lol:

Sadece yemek mii,çamaşır da yıkar oğlumuz..:w00t:

Gönderi tarihi:

Sadece yemek mii,çamaşır da yıkar oğlumuz..:w00t:

aaaa eveettt unuttum onu söylemeyi hemi de eldee çitii çiitiii :D maaşallah

e bunun ütüsü var bi de

tost makinasız tost yapabiliyorum birde (ütüyle değil ama başka bir şekilde )

oo daha çok cevher var bende :P

Gönderi tarihi:

aaaa eveettt unuttum onu söylemeyi hemi de eldee çitii çiitiii :D maaşallah

e bunun ütüsü var bi de

tost makinasız tost yapabiliyorum birde (ütüyle değil ama başka bir şekilde )

oo daha çok cevher var bende :P

Gel gel oğluma elinden su içiricem..:stuart:

Gönderi tarihi:

Gel gel oğluma elinden su içiricem..:stuart:

:blushing::blushing::blushing:

kaç zamandır kızarmıyodum :D

Gönderi tarihi:

:blushing: :blushing: :blushing:

kaç zamandır kızarmıyodum :D

Bende özlemiştim domates halini...:lol::hug:

Gönderi tarihi:

Katılıyorum sana Mouchette, hemde son noktasına kadar :) Teşekkürler...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.