Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

bourdain.jpg?w=425&h=320

Travel Channel da No Reservations adlı bir yemek programı üreten kişidir kendisi. Program 2005 te yapılmış ama ben daha 4-5 aydır takip ediyorum ve alışkanlık yaptı bu program. Dünyanın çeşitli ülkelerini geziyor ve oralarda yaşayan gerçekten de çok sıcak bulduğum arkadaşları ile ülkeyi şööle bir dolaşıyor ve nerde izbe bir lokanta var veya sokak satıcıları var onları muhakkak tespit ediyor.Onlarda bulunan ne kadar garip yemek var hepsinin tadına bakıyor. Acayip bir et obur ne bulursa yiyor. Bir de çok karizma kendileri. Harika bir gülüşü var.Ukala, lafını hiç esirgemez, elinden sigarayı düşürmeden yapar programı. Çok rahat.Dedim ya yemek bahane :) Çoğu yemek programının aksine Antony Bourdain o ülkelerin geleneksel yemek kültürlerini o kadar harika bir dille anlatıyor ki. Mesela geçenlerde bir eskimo ailesine konuk oldu. Aile bir hayvanı parçalamış , yere oturmuş ve içinde ne kadar gereksiz uzuv varsa hepsini çiğ çiğ yiyorlar. Elleri yüzleri kan içinde. Evin küçük çocukları dahi böyle ve bundan o kadar keyif alıyorlar ki. Normalde bu görüntüleri görsem midem kalkardı ama Antony beyfendimiz öyle büyük bir iştahla tadıyor ki hayvanın organlarını sanki insanın iştahı açılıyor. Elinde hayvanın gözü ve gözün içini yiyor ve en sonunda da ne güzel bir lezzet diyor. Enterasan bir adam bu vesselam.

anthony-1.jpg?w=300&h=204bourdaininbeirut.jpg

no_reservations_cover.jpg?w=411&h=500

Gönderi tarihi:

Dün akşam Hindistandaydı.Belki de şimdiye kadar izlediğim Hindistanı en güzel anlatan programdı bu. Çok keyif aldım ben. Rajasthan da gezdi biraz takım elbiseler içinde. Ee ne de olsan kral ona yemek yapacaktı. FAkat takım elbiseyi maymun kıyafeti olarak nitelendiren Bourdain bir an önce onlardan kurtulup kot ve t-shirt giyip yerel halkın arasına karıştı. Kalacağı oteli onun tabiri ile popçuların abuk subuk programlarda ev gezdirmesi vardır ya hani aynen ona benzeterek gösterdi. Daha sonra bir arkadaşı ile buluşup yerel yemeklerden oluşacak menüyü (acayip vejetaryan besleniyorlar bu arada hintliler) beklerken evin küçük çocuğuna bakıcılık yaptı.Gülmekten koptum Bourdain'in hallerine. Ben bir kendimi bilirdim çocuklardan bu kadar ürken.Yalnız programın en komik bölümü bir medyumu ziyarete gitmesi idi. Çok mistik bir ortam filan diye söze başladı ki mistik bir müzik çalmaya başladı. O da ne bu ses medyumun cep telefonundan. En garibi de medyum amcamızın medyumluğu güzel bir laptop üzerinden yapması. Hele Bourdain'in o laptop a bakışı ve yorumları öldürdü beni.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.