Φ Haluk Alper Gönderi tarihi: 10 Aralık , 2012 Gönderi tarihi: 10 Aralık , 2012 aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Yemeğin Adı: Kelle Paça Çorbası Tarif:: Kelle Paça Çorbasının Yapılışı ve Malzemeleri Malzemeler 1 adet koyun kellesi 1 adet koyun işkembesi (koymayabilirsiniz- o zaman yemeğin ismi sadece kelle olur) 1 adet koyun boynu (et miktarını artırmak için iyi oluyor ama bunu da koymayabilirsiniz) Haşlanmış nohut Tuz,karabiber, bol sarımsak 2 adet Soğan Salça (eklemeyebilirsiniz) Yemeğin Yapılışı Yüzüp temizletilmiş olan kelleye bir adet soğan, tuz ve karabiber koyulup karıştırılıp iyice ovalanır ve bir gece buzdolabında bekletilir. Ertesi gün kelle ve temizlenmiş işkembe büyük bir tencereye alınır. Bir soğan dörde bölüp tencerenin içerisine ilave edilir. Üzerini geçecek kadar su koyarak pişmeye bırakılır. Kaynamaya başladıktan sonra tenceredeki su dökülür. Yerine temiz kaynar su koyulur ve ocakta pişmeye bırakılır. Boyun da ekleyeceksek bu aşamada ekleyebiliriz veya ayrı bir yerde pişirip etini sonradan katabiliriz. İşkembe daha geç piştiği için kelle piştikten sonra tencereden alıp etleri ayıklayalım. İşkembe iyice pişip yumuşadıktan sonra tencereden alıp küçük parçalar haline doğranır. Salçalı yapmak istiyorsak etlerle birlikte suyun içine salça da katabiliriz, tuzu, karabiberi ve bol ezilmiş sarımsak ve haşlanmış nohut ilave edilir. 5 dk. daha pişirdikten sonra ocak kapatıp servise sunulur. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.