Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

bilimselci

haklısın ne diyeyim... sözün doğrusu çok bildiğini sanan çok yanılır,

maymundan gelmek mantıklı ama çamurdan oluşmak değil öylemi... peki maymunun geldiği yer neresi ya da oluşumu nerde başlar nasıl başlar bu konuda teorileriniz neler...

bazı hareketleri insanabenziyor diye neden atamız maymun oluyor, evrimleşen bunu başarmış ta evrimleşemeyen günümüz maymunları neden yapamamışlar?

solucanın bile gen yapısı insanınkine %70 oranında benziyor, bu ne demek oluyor?

çünkü hepimiz aynı gezegende yaratıldık, toprağımız aynı,hamurumuz aynı,o bakımdan tüm canlılar birbirine benzer özellikler taşıyor...

maymun teorimi çok saçma ve gerçek dışı hiç bir bilimsel dayanağı da yok, sadece Darwin denen adamın uydurduğu ve onun gibi düşünenlerin sadece fikren savunduğu ama asla kanıtlayamadığ bir teori sadece...

selamlar

• Cevaplar 83
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

bilimselci

haklısın ne diyeyim... sözün doğrusu çok bildiğini sanan çok yanılır,

.

.

.

.

maymun teorimi çok saçma ve gerçek dışı hiç bir bilimsel dayanağı da yok, sadece Darwin denen adamın uydurduğu ve onun gibi düşünenlerin sadece fikren savunduğu ama asla kanıtlayamadığ bir teori sadece...

selamlar

Tebrikler sardunya kardeş...

"haklısın ne diyeyim... sözün doğrusu çok bildiğini sanan çok yanılır,"

O halde deyimleştirelim. Çok bil çok yanıl, az bil az yanıl. İmza SARDUNYAM...

Bu sözü de google arama motoruna vermekten vazcaydım...

Bu tavrını(dürüstlüğünü), sürdürürsen daha çok konuda anlaşacağız...

Evrim konusunu(maymun...insan) , kısa kısa daha sonra tartışırız...

Acelem var forumdan çıkıyorum...

İyi dileklerimle...

Gönderi tarihi:

Arkadaşım farz olan şeye sen ne diyosun! ***** ******* **** ****** Lütfen dine kendi görüşlerimiz katmayalım! Hristiyanlığa çevirmeyelim!

Namazın farz olduğu konusunda aksi bir iddiam yok. Yol üzerinde duran bir taşı kaldırman sana farz değildir. Bunu yaparsan bunun karşılığında bir mükafat alacaksın ancak namaz farz olan bir yükümlülüktür. Buna örnek vermek gerekirse

Bir sekreter her gün on sayfa yazı yazması karşılığında işe alınmıştır. Bu yazıyı yazmazsa işi tehlikeye girer. Ama on sayfa yazıyı tamamladı diye maaşından fazlasını alamaz. Benim söylemek istediğim budur.

Gönderi tarihi:

Yasar N Özt. sünneti göz önüne almaksizin fetva veriyor.

Önce Kuran a bak orada bulamassan hadislerde ara sonrada saglam alimlere sormak gerekir.

Benim bildigim Kuranda apacik yazilanlara yanasamiyor, elinden gelse onlarida tahrib edecek ama onun ilk atapta plani hadisleri murdar etmek.

Bu yola takilip tanidigim arkadaslar bulunmakta. Kuran ve sünnette yazilanlar hoslarina gitmedigi zaman Yasar N. Öztürkün yazilarini okumaktalar. Onlarin görüs istikametide CHP tayfasindan.

Onun ile dini konulari konustugumuzda devamli kimligi ne oldugu bilinmeyen Yasar Nuri Öztürk den bahseder.

Gönderi tarihi:

y.nuri baştan hata yapıyor siyasette dimi

bir insan ya din alimidir yada siyasetçi bir yandan siyaset yapıp öte yandan fetva vermek olmaz

siyaset ve din biberle şeker gibidir bir arada olunca berbat olurlar

şimdi siz AKP yi sorucaksınız bu da din ve siyaset değilmi diyeceksiniz

kesinlikle hayır zira R.T.Erdoğan hiç fetva vermemiştir necmetin erbakan olabilirde bu olamaz

İşte bilmeden konuşma dediğim bu!!!!!!!!!

Yaşar Nuri Öztürk'ün bu konudaki sorulara verdiği cevaplardan bir tekini okudun mu acaba!!!!!

Yaşar Nuri Öztürk televizyonlarda bu sorulan sorulara şöyle cevap veriyor. Bu zaman kadar dini konularda bir çok eser verdiğini ve bir çok kişinin yetiştirildiğini söylüyor. Siyasete girişinden itibaren dinle yani müslümanlar arasında tartışılan konularda fikir belirtmeyeceğini gerekli bilgiyi siyasetten önceki hayatı boyunca verdiği eserlerde olduğunu söylüyor.

Gönderi tarihi:

peygamber efendimizin hanımları kızları başörtüsü takardı ama bu adam gerek yok diyor

Gerek yok şeklinde bir şey demiyor. Kur'an'da baş örtüsünün saçın tek bir telinin bile görünmeyecek şekilde örtülmesi gerektiğine dair bir emrin olmadığını söylüyor.

O dönemde erkekler bile başı örtülü bir şekilde geziyor çünkü çöl şartları ve arabistandaki sıcaklık bunu gerektiriyor. Kur'an'daki örtünme ile ilgili ayetler iyi incelenirse bunların genelde zihnetlerin örtülmesi amacıyla istendiği görülüyor.

Eğer başın tek bir saç telinin bile görünmesinin büyük bir günah olduğu gerçek olsaydı. Allah kul hakkının yenmesi konusunda kesin bir şekilde bir çok yerde Kur'an'da bahsetmesine rağmen tek bir yerde bile saçınızın bir tek teli görünmeyecek şekilde başınızı örtün demezmiydi.

Allah işkenceye maruz kalan kullarına dinini sözle inkar etmeleri durumunda bir günah yazmayacağını söylerken, eğitimi için başının örtüsüne izin vermeyen bir sistemde günahı onların boynuna diyerek açamazmıydı.

Ama inançlarından dolayı değilde dini rejim peşinde koşarak türbanı isteyenler istediklerine hiç bir zaman ulaşamayacaklar. Bugün bir yabancıya islam dendiğinde baştan ayağa örtülü kadınlar, hırsızlık yapınca eli kesilen insanlar, dörde kadar evlenebilen erkekler geliyorsa bunlar Kur'an'ı kendi çıkarlarına göre yorumlamış insanların ürünüdür. İslamın akılcılığı ve ilime olan uygunluğu üzerine çöken arap kültürü dinimizi geriliğin sembolü haline getirmiştir.

"Bu Kur'an, akıl sâhiplerinin, âyetlerini iyice düşünüp anlamaları ve ders almaları için, sana indirdiğimiz saadet kaynağı bir kitabtır" (Sâd: 29).

Bugün yaşlı dedelerimize ninelerimize anadolu'daki köylerimizde halka bir sorun bakalım. Kur'an meali okurlar mı? Okumazlar niye köylerde hocalar fıkıh okumayan Kur'an'ı anlamaz derler.

Ben kendi köyümden örnek vereyim. Benim köyümde insanların yüzde doksanı meal okumaz. Yalnızca arapçasını okur. Sebep sorarsın bu daha sevap derler. Biraz daha sıkıştırırsan meal tam karşılığı değil derler.

Sad suresi 29. ayet bunun tam tersini söyler. Tam karşılığı olmaması durumu Kur'an'a saygıdandır. Allah kelamı bir kitabın anacak orjinal haline Kur'an denile bilir. Mealine Kur'an denmez. Bu yalnızca saygıdandır.

Bu kitap akla inmiştir. Yüzyıllardır hurafeler din olmuş dinin gerçeklerini perdelemiştir. Bugün bir çoklarının savunması bin yıllık şeyi mi değiştireceksin. Bu aynen putperestlerin biz atalarımızı ne üzere bulduysak ona devam ederiz mantığıdır.

Aklı olan her insan Kur'an'ı anlayabilir.

Gönderi tarihi:

Yasar N Özt. sünneti göz önüne almaksizin fetva veriyor.

Önce Kuran a bak orada bulamassan hadislerde ara sonrada saglam alimlere sormak gerekir.

Benim bildigim Kuranda apacik yazilanlara yanasamiyor, elinden gelse onlarida tahrib edecek ama onun ilk atapta plani hadisleri murdar etmek.

Bu yola takilip tanidigim arkadaslar bulunmakta. Kuran ve sünnette yazilanlar hoslarina gitmedigi zaman Yasar N. Öztürkün yazilarini okumaktalar. Onlarin görüs istikametide CHP tayfasindan.

Onun ile dini konulari konustugumuzda devamli kimligi ne oldugu bilinmeyen Yasar Nuri Öztürk den bahseder.

Hayatında acaba bir kitabını alıp okudun mu? Bilgisizce kahve muhabetlerine benzeyen sohbetlerde edindiğin bilgilerle burada yazı yazma yazımın başında bilgiye dayanan yorumlar istediğimi belirttim.

" Kur'an'ın ayetlerine de dal atacakmışta hadislerle başlamış" düşünce okumak gibi bir kabiliyetin olduğunu bilme beni şaşırttı. Bana şu konuda yanlış düşünüyor. Bak Kur'an onun tersini söylüyor. veya hadis onun tersini söylüyor diye tek bir örnek getir.

Bugün piyasada gezen hadis kitapları doğru hadisler olduğu gibi yalan hadislerde vardır. Bu yalan hadisler kendi görüşlerini dine sokmak istiyenlerin ürünüdür. Bir hadisin inanılırlığı Kur'an'la çelişip çelişmediğine bakılarak karar verilir. Bu sınavı geçemeyen hadis geçersizdir. Ki hadislerde kendi içinde güvenilir ve güvenilmez hadis olarak aktaran kişinin davranışlarına ve sözlerine göre nitelendirilir.

Gönderi tarihi:

YAŞAR NURİ ÖZTÜRK FATİHA SURESİ TEFSİRİ ADLI KİTAPTAN

Fatiha'ya bir bütün olarak baktığımızda üç temel unsur dikkatimizi çeker: Yaratan (Allah), yaratılan (insan), bu ikisi arasında ki ilişki (hidayet veya sıratı mustakim)

Bu diyaloğa oluş dersek, Fatiha bize gösteriyor ki oluşun çıkış noktası, yöneticisi ve besleyici şuuru Yaratıcı Kudret yani Allah'tır. Allah, birdir ve kudret ve tasarrufuyla tektir. O'nun hakim sıfatı merhamettir. Bütün varlıkları oluş sahnesine çıkaran ve her birini oluştaki görevleri icra edecek şekilde donatan, besleyen, düzene koyan O'dur. Allah bütün bunları kahır ve gazap üzerine değil, RAHMET VE MERHAMET üzere yapar.

Oluş macerasının adı dindir.

Oluşu yönetip yönlendiren kudret Allah, işte bu yüzden "din günü'nün" sahibidir.

oluştan Yaratıcı'ya bir benlik olarak ilk hitap insandan gelmektedir. Fatiha böylece varlık ve oluşta Allah'tan sonra benlik (ego) hüviyetini taşıyan tek gücün insan olduğunu vurgulamaktadır...

Fatiha'nın Allah ile kul arasındaki bir diyalog oluşuna Hz.Peygamber basit ama insanı doyuran en yüksek boyutta anlamlar içeren bir sözle işaret etmiştir. "Allah buyurdu ki" ben namazı benimle kulum arasında ikiye böldüm: yarısı benim, yarısı kulumundur. ve kulumun istediği kendisine verilecektir. "kul" "hamd" alemlerin Rabbine der, Allah'ta kulum bana hamd etti der. ........................

bir hadis: ibn kesirden. " sana benzeri ne Tevrat'ta ne incilde ne de zeburda inmiş bir sure öğretmemi istermisin? O sure Fatiha suresidir."

Allah'ım! bizleri, ataların örflerini ilahlaştırarak vahyin beyanlarını arkaya atmaktan ve atalarının kabullerini Allah'ın dininin önüne geçiren ecdatperestlerin fitne ve fesadından koru... amin

yorumsuz

Gönderi tarihi:

Hayatında acaba bir kitabını alıp okudun mu? Bilgisizce kahve muhabetlerine benzeyen sohbetlerde edindiğin bilgilerle burada yazı yazma yazımın başında bilgiye dayanan yorumlar istediğimi belirttim.

" Kur'an'ın ayetlerine de dal atacakmışta hadislerle başlamış" düşünce okumak gibi bir kabiliyetin olduğunu bilme beni şaşırttı. Bana şu konuda yanlış düşünüyor. Bak Kur'an onun tersini söylüyor. veya hadis onun tersini söylüyor diye tek bir örnek getir.

Bugün piyasada gezen hadis kitapları doğru hadisler olduğu gibi yalan hadislerde vardır. Bu yalan hadisler kendi görüşlerini dine sokmak istiyenlerin ürünüdür. Bir hadisin inanılırlığı Kur'an'la çelişip çelişmediğine bakılarak karar verilir. Bu sınavı geçemeyen hadis geçersizdir. Ki hadislerde kendi içinde güvenilir ve güvenilmez hadis olarak aktaran kişinin davranışlarına ve sözlerine göre nitelendirilir.

Evet okumadim onun kitablarindan.

Tv de gördügüm ve kahvebaslarinda sohbetlerden aldim sonucu. Gercekten sevmedigim kisilerin kitablarini okumam, ne ona para veririm ne ona zaman ayiririm.

Gecen bir yasar n. ö. savunan bir arkadas ile konusmustuk ve söyledigi buraya ayip olur diye yazmamistim, simdi yaziyorum ve ceza alirsam suc senin :D

Oral sex yasar n öztürke göre Kuranda yasaklanmadigini söylentide bulundu arkadas, ve sonucta müslümanlar bunu uygulayabilir diye bahsetti.

Ayrica kadina arkadan yanasma, escinsel kadin ve erkeklerin yanasmalari Kuranda acikca yasak oldugu kullanda.

O kadarini biliyordu ve ona ben fetva verilbilmesi icin sünneti ve peygamberimizin hayatindan örnekler gerektigini söyleyisin bana Kuran dogrudur onda süphem yok ama hadisler uygularsan sevab uygulamassan zarari olmaz dedi. Kuran in tamamen aciklamadigini insanin yorumlamasina biraktigini söyledi ve insan bu konuda hür oldugunu söyledi.

Bende hadislerin sahih, dogrulari vardir ve dogru olmadiklari vardir. Bunlari ayird edebilmen icinde Kuran ile baglasmayanlari yanlis olanlar bölümünden sayabilirsin cevabini verdim.

Oral sex konusunada böyle cevab verdim.

Peygamberimiz sex hayati, isik altinda degilde karanlikta birbilrlerini ciblak halde görmedigi bir durumda olmustur. Hz. Aise validemizde kadinin avret mahallini görmemeyi tavsiye etmis, cünkü tiksenibilirsiniz diye söz gecmisti.

Ayrica erkegin organi *********** etmek icinde kullanilmakta, bizim taret etme konularinda cok hassas ve önem verdiklerimizi bilmektesiniz, insan yemek yemek icin kullandigi agzi bu gibi pis oyunlara yakistiramiyorum.

Ayrica basörtü konusundada gögüsleri örtme konusuna deginde ve basörtü konusunu art etti. Peygamberimizin ailesi nasil yasadi ve nasil giyindi ve Peygamberimizin hadislerini kabul etmedi.

Benim verebildigim cevab kisacasi bu ve arkadasin bana karsi verebildigi cevabtan ise y. n. ö sünneti agirlik vermeden fetva verdigi sonuc dogdu.

Gönderi tarihi:

simdi yaziyorum ve ceza alirsam suc senin :D

Oral sex yasar n öztürke göre

arkadan yanasma,

escinsel kadin ve erkeklerin yanasmalari

Peygamberimiz sex hayati,

isik altinda degilde karanlikta

birbilrlerini ciblak halde görmedigi bir durumda

kadinin avret mahallini görmemeyi tavsiye etmis,

cünkü tiksenibilirsiniz diye söz gecmisti.

Ayrica erkegin organi *********** etmek icinde kullanilmakta,

bizim taret etme konularinda cok hassas ve önem verdiklerimizi bilmektesiniz,

agzi bu gibi pis oyunlara yakistiramiyorum.

Ayrica basörtü konusundada gögüsleri örtme konusuna deginde ve basörtü konusunu art etti. Peygamberimizin ailesi nasil yasadi ve nasil giyindi ve Peygamberimizin hadislerini kabul etmedi.

Benim verebildigim cevab kisacasi bu ve arkadasin bana karsi verebildigi cevabtan ise y. n. ö sünneti agirlik vermeden fetva verdigi sonuc dogdu.

Şimdi bu forumda böyle şeyleri anlatarak...

Hemde arkadaşınla yaptığın dedikoduyu...

Kaynaksız, bir fikir adamını suçlayarak...

Suç senin diyerek bir başka arkadaşı sorumlu göstererek...

Ne yapmaya çalışıyorsun?...

Fantezimi, teşhircilikmi, insanları tacizmi, dedikodumu, iftiramı ?...

Hangisi ?...

Gönderi tarihi:

Bilimselciye katılıyorum lütfen usluba dikkat edelim.

Yaşar Nuri Öztürk fetvalarıyla benimde dikkatimi çeken bir ilahıyatçı çokta onayladığımı söyleyemiyceğim ama bazı yorumlarını gerçekten çok takdir etmişimdir.

Ramazan ayında ki asıl bence tartışılması gereken kişi Zekeriya Beyaza sorulan bir soru vardı günlerce gündemde kalmıştı bu soruyu hatırlarsınız tekrar yazmayacağım.ATV haberde Ali Kırca tarafından Yaşar Nuri Öztürke soruldu cevap olarak dedi ki;"çok rica ediyorum ilahıyatçı arkadaşlarımızdan lütfen bu tip sorulara cevap verip kendilerini ve dinmizi eğlence durumuna düşürmesinler"hatta bunu söylediğini bir ayeti kerime ilede onayladı"dininizi eğlenmek aracı olarak kullanmayınız"dedi.Sonrasında kendi başından geçen mahkemelik olduğu bir olayı anlattı,anlattıkları ve yorumları çok etkileyiciydi ve ben gerçekten çok takdir etmiştim.

Gönderi tarihi:

@bilimselci arkadasim benim ceza kelimesini kulladigim niyet oral sex kelimesinden ibaret.

Forumkurallarina aykiri olabilir diye yazmamistim, arkadasimiz bastan beri kaynak ve örenekler istedigi icin son care olarak bunu gerek gördüm ve düsündüklerimin gercegini buraya yazdim. Yoksa kaynaklarini arayip bulduktan sonra yazssaydim benim düsüncem bundan kaynaklandi diye yalan söylemis olurdum.

Tabi gercek düsüncem neden ibaret oldugunu yazdigim sucsa orasini bilemem.

Iftirada degil gercek konustuklarimizi yazdim. Ben zaten yazdiklarim konustuklarimdan ibaret oldugu icin inanmak veya inanmamak size kalmis. Belgeleri ile yazmis olsaydim sizi zaten ginede inandiramazdim, cünkü her kapinin kapindigi yerden bazilari baska kacamaklar bulabilmekteler.

Kaynaksiz yazi yazdigim icin özür dilerim .

Saygilar

Gönderi tarihi:

Evet okumadim onun kitablarindan.

Tv de gördügüm ve kahvebaslarinda sohbetlerden aldim sonucu. Gercekten sevmedigim kisilerin kitablarini okumam, ne ona para veririm ne ona zaman ayiririm.

Gecen bir yasar n. ö. savunan bir arkadas ile konusmustuk ve söyledigi buraya ayip olur diye yazmamistim, simdi yaziyorum ve ceza alirsam suc senin :D

Oral sex yasar n öztürke göre Kuranda yasaklanmadigini söylentide bulundu arkadas, ve sonucta müslümanlar bunu uygulayabilir diye bahsetti.

Ayrica kadina arkadan yanasma, escinsel kadin ve erkeklerin yanasmalari Kuranda acikca yasak oldugu kullanda.

O kadarini biliyordu ve ona ben fetva verilbilmesi icin sünneti ve peygamberimizin hayatindan örnekler gerektigini söyleyisin bana Kuran dogrudur onda süphem yok ama hadisler uygularsan sevab uygulamassan zarari olmaz dedi. Kuran in tamamen aciklamadigini insanin yorumlamasina biraktigini söyledi ve insan bu konuda hür oldugunu söyledi.

Bende hadislerin sahih, dogrulari vardir ve dogru olmadiklari vardir. Bunlari ayird edebilmen icinde Kuran ile baglasmayanlari yanlis olanlar bölümünden sayabilirsin cevabini verdim.

Peygamberimiz sex hayati, isik altinda degilde karanlikta birbilrlerini ciblak halde görmedigi bir durumda olmustur. Hz. Aise validemizde kadinin avret mahallini görmemeyi tavsiye etmis, cünkü tiksenibilirsiniz diye söz gecmisti.

Ayrica erkegin organi *********** etmek icinde kullanilmakta, bizim taret etme konularinda cok hassas ve önem verdiklerimizi bilmektesiniz, insan yemek yemek icin kullandigi agzi bu gibi pis oyunlara yakistiramiyorum.

Ben senin arkadaşının ******* düşüncelerini kendine göre Yaşar Nuri Öztürk'e atfetmesini savunmuyorum. Ben Yaşar Nuri Öztürk'ün kitaplarında açıkladığı toplumumuzda müslümanlar arasında tartışılan "gerçek" sorunlardan bahsediyorum. Bütün islamla ilgili sorular bittide oral sex kaldı.

Görüşlerini beğenmediğin yazarların kitaplarını okumuyorsan, bir konuda yaptığı yorumadn da habersizsindir. Bundan dolayı haklarında fikir yürütmeyide bıraksan daha doğru olur.

Bugün internette Yaşar Nuri Öztürk adına dinle ilgili soruları cevaplıyacağını söyleyen bir mail adresi dolaşıyor. Yaşar Nuri Öztürk'ün bunlarla ilgisinin olmadı HYP nin internet sitesinde açıklandı. Sence hangi haysiyetsiz insan İslamdan uzaklaştırılmak istenen aklı ön plana çıkarıyor diye bu adamı yıpratmaya çalışır.

Görüşleri hakkında bilgi sahibi değilsen hakkında yorum yapmaya da hakkın yoktur.

Senden artık bir cevap veya soru görmek istemiyorum. Bu başlık altında bir daha yazmazsan sevinirim.

Saygılarımla,

Ya Sev Ya Sevr

Gönderi tarihi:

Allah'ım! bizleri, ataların örflerini ilahlaştırarak vahyin beyanlarını arkaya atmaktan ve atalarının kabullerini Allah'ın dininin önüne geçiren ecdatperestlerin fitne ve fesadından koru... amin

Gönderi tarihi:

Burda Y.Nuri Öztürkün anlatimi.

KUR’AN’DAKİ İSLAM sayfa: 613 ve devamı

Nur suresi ayet: 31

S-Yaka yırtmaçlarının üzerine vurulup örtülmesi istenen himarlar nedir?

C-“…Bizim görüşümüz bu üçüncü ihtimalin esas olması yönündedir. Çünkü mütevatir sünnetin verileri Hz. Peygamberin bu son şekli esas aldığını gösteriyor. Buna göre maide suresindeki yasak tüm uyuşturucuları, Nur suresindeki emir ise baş örtüsünü kapsamına alır.

Ancak bu baş örtüsünün şeklini, boyutunu, kapatması gereken yerleri santimler vererek belirlemek mümkün değildir. Bu yöndeki tesbitlerin Kur’an’a dayandırılması imkansızdır. Baş örtüsü kullanılacaktır. Ancak bunu “bir tel saç görünürse cehennemde 40 yıl yanarsın” şekline dönüştürmek bir saptırmadır. Şu muhakkak ki, başörtüsünü o şekilde yani daha titiz bir biçimde kullanmak isteyen kullanır, böyle bir titizliği gösterdiği için de kendisine saygı duymak gerekir. Ama başını herhangi bir biçimde örten, saçının belli bir kısmı açık kalacak şekilde örten kişiler Kur’an’ın beyanına aykırı davranmakla suçlanamaz. Hiçbir tartışmaya imkan bırakmayan nokta, göğsün tamamen kapatılmasıdır. Saçların bütünüyle görünmeyecek şekilde kapatılmasını emreden bir ifade yoktur. Cenabı Hak bunu kulunun tercihine bırakmıştır. Her Müslüman bunu, yaşadığı iklim şartlarına ve toplum örfüne göre kendisi belirler. Ve baş örtüsünü ona göre seçer.

Burada işaret edilmesi gereken bir husus daha var. Kütübü Sitte’de yer alan bazı hadislere göre, Peygamberimiz devrinde Müslümanlar kadın ve erkek birlikte aynı kaptan (min inain vahid) abdest almakta idiler. (Bk.Buhari, vüdu 43, Ebu Davud, taharet,39; Nesai, taharet, 56, İbni Mace, taharet,36) Bu hadislerin Ebu Davud’daki şeklinde “Kadın ve erkek, ellerimizi aynı kaba sarkıtıp daldırarak toplu halde abdest alırdık.” denmektedir.

Bu hadislerdeki ifadeler bir kolektif uygulamayı haber vermektedir. Yani bunlar hadis tekniği açısından haber’i vahidden daha kuvvetli, hatta mütevatir sayılabilecek beyanlardır. Ve bize gösterirler ki Asrı Saadette kadınlar, erkekler yanında abdest uzuvlarını açabiliyorlardı. Bize göre nur suresi 31. ayeti “ziynetlerinin açılabilecek kısmı müstesna” ifadesi işte bu noktalara işaret etmektedir. O halde dirseklere kadar kollar, ayaklar, yüz ve başın abdeste, meshe esas olacak kısmı serbesttir. Tekrar edelim ki, bu yerleri de abdest dışındaki zamanlarda kapatmak hassasiyetini gösterenlere saygı duyulur. Ancak bunu yapamayanlar hor görülmez.”

(Öztürk’ün sözü burada bitti.)

Y.Nuri Öztürk ise gögüsler örtünsünde gerisi kisiye kalmis sekliyle anlatmasidir ve tamamen yaniltidadir. Bastan Peygamberimizden bahsetmektedir. Sonra baslarini tam örtenlere saygi duydugunu söyler ama biraz sonrada bütün bunlari birden tersine cevirerek basörtü kuralini , cenabi Hak bunu kulunun tercihine birakmistir, der. Her müslüman bunu yasadigi iklim sartina ve toplum örfüne göre kendisi belirler diye ayetin manasini tamamen sinsice kendi yasama tarzina veya ondan istenilen sekle sokmaktadir. Peygamberimizi andigi halde onun hadislerini ve yasantisini gözardi eder, cünkü Peygamberimize karsi düsman birisidir. Öylelikle Allahin resulune ve Allaha karsi düsmanligi ortaya cikar. Sonuc olarakta banada düsmanlikta bulunmus sayilir.

O kisi Peygamberimizi, hadislerini ve hayatini kabul etmemekte; ayrica bütün halifelerimizide alimlerimizide kabul etmedigi icin sallamadan havadan sudan fetvalarina varmakta.

Assagida saydigim kaynaklar cok önemli ve konuyu aydinlatici agirlik tasimakta. Belge olarak neden Peygamberimize tabi olmamizi kanitlar.

*yildizli isaretlediklerim ayrica agirligi bulunmakta

Buda cokca duyduguz Nur suresi ayet 31 meali (hakiki meal)

31- Mü'min kadınlara da söyle: "Gözlerini (harama çevirmekten) kaçındırsınlar ve ırzlarını korusunlar; süslerini açığa vurmasınlar, ancak kendiliğinden görüneni hariç. Baş örtülerini, yakalarının üstünü (kapatacak şekilde) koysunlar. Süslerini, kendi kocalarından ya da babalarından ya da oğullarından ya da kocalarının oğullarından ya da kendi kardeşlerinden ya da kardeşlerinin oğullarından ya da kız kardeşlerinin oğullarından ya da kendi kadınlarından ya da sağ ellerinin altında bulunanlardan ya da kadına ihtiyacı olmayan (arzusuz veya iktidarsız) hizmetçilerden ya da kadınların henüz mahrem yerlerini tanımayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Hep birlikte Allah'a tevbe edin ey mü'minler, umulur ki felah bulursunuz."

Azab 33

Ey Peygamber! Hanimlarina, kizlarina ve müminlerin kadinlarina (bir ihtiyaç için disari çiktiklari zaman) dis örtülerini üstlerine almalarini söyle. Onlarin taninmasi ve incitilmemesi için en elverisli olan budur. Allah bagislayandir, esirgeyendir

Kaynak : Seadeti ebediyye / Tam Ilmihal

Sayfa 17

Imami Gazali(r.a) (Kimya-i seadet) kitabinda bulunuyor, mesela kizlarin, kadinlarin, baslari kollari, bacaklari acik gezmeleri haramdir. ince dar süslü renkli seylerde örtünerek gezmeleride haramdir. Böyle gezenler Allahü tealaya asi olduklari, günaha girdikleri gibi, bunlarin basinda bulunan, baba, zevc, birader ve amcadan hangisi böyle gezmeye razi verir ise bu da isyan ve günahta ortak olur.

Sayfa 123

Hür olan kadinlarin avuc iclerinden ve yüzlerinden baska her yerleri ellerinin üstü, ayaklari avrettir. Namaz kilarken ve sokaga cikarken buralarini örtmeleri farzdir.

Sayfa 171

Hele kadinlarin basi, kolu, bacagi acik, camiy´e girip mevlid, vaz ve hafiz dinlemeleri haramdir, büyük günahtir. Hristiyan kadinlari bile, kiliseye giderken, böyle acik degildir.

Sayfa 520

Halife Ömer(r.a) bir calgici, sarkici kadini görünce kirpacla basina vurdu. Bas örtüsü acildi. (Ya Emir-el-müminin!Kadinin basi acildi) dediler. Allahü teala haram ettigi seyi ehemmiyet vermiyen kimse, islam serefini gayp etmistir. Islam serefi kadinlari örterek kiymetlendirir), buyurdu.

Sayfa 533

Marifetname (Erkekelerin kadinlara nasil güzel muamelede bulunmalari gerektigini anlatilir)

Nokta26. Zevce yalniz evde zevcine karsi süslenip , baska kimselere karsi süslenmemelidir. Zevcesi ve kizlari acik gezen erkekler onlarla birlikte cehenneme gidecek, cok aci azab cekecekler

(Halebiyi kebir) de diyorki:

(Hür kadinin avuc icinden ve yüzünden ve ayaklarindan baska bütün vucudu avrettir. Cünki Peygamberimiz (s.a) ( Kadin avretdir. Acik olarak cikarsa, seytan gözlerini cok acarak ona bakar) buyurdu. Ayaklarina avret diyenler de oldu. Allahü teala Nur suresinde, müsliman kadinlari(zinetleri göstermesinler!is yaparken zaruri acilanlar günah olmaz. Bas örtülenleri yakalarina kadar örtsünler ( Böylece saclari, kulaklari ve gögüsleri iyi örtülsün) buyurdu. Ayeti kerimde (zinet) yani (süs) leri örtsünler demek, zinet takilan, süslenen yerlerinizi örtün demektir. Acilmasi günah olmiyan zinet yerlerinden , yüz ile el oldugunu, peygamberimiz bildirdi

Yine bu surede (kadinlarin ayakalrini yere vurarak yürümesinler ki, ayaklarindaki örtülü zinetlerin sesleri isitilmesin)

buyuruldu. Ayaklarin avret oldugu buradan anlasilmaktadir.

*Kadinlarin örtünmeleri Kuranda acikca bildirilmemistir. Bunu kiskanc olan bazi kocalar söylemistir demek dogru degildir. Böyle sözler din cahillerin, hatta din düsmanlarinin, müslüman kadinlarini aldatmak icin yaptiklari cirkin iftiradir. Allahü teala Kurani kerimde herseyi acikca bildirmediki, din düsmanlarinin bu iftiralarinin bir degeri olsun. Bes vakit nemazin kac rekat olduklari, her rekatda kac secdenin farz oldugu ve daha nice farzlar Kurani kerimde acikca bildirilmedi.

*Bu farzlari acik olarak peygamberimize bildirmistir. Peygamberimizin bildirdigi farzlar ve haramlar da, Kurani kerimde acikca bildirilen farzlar, haramlar gibi kiymetlidirler.

*Bunlarada inanmayan kabul etmeyen dinden cikar ve kafir olur. Cünkü Allahhü teala Kurani kerimde 17 yerinde (Allahi seviyorsaniz bana tabi olunuz! Bana tabi olanlar Allahü teala sever) ve ( Allaha ve Resulune itaat ediniz! itaat etmesseniz Allah kafirleri elbet sevmez, buyurmaktadir.

Böylelikle Peygamberi ve hadislerini inkar etmek neye yol actiginin üzerinde düsünmeye davet ediyorum.

Birde kadinlarin iki sözlerine imkan verelim.

Artik ben de tesettüre girmek istiyorum ama çevremdeki bazi insanlarin korkusundan kapanamiyorum, çok çaresizim

Bizim oralarda tesettürlü bir komsu kizi var, universitiye giderken bir ay önce Alman bir müslüman ile tanisir. Komsu kizi Alman müslümanin basi acik oldugundan onu müslüman olarak taniyamadigini söyler. Alman kizda "basörtü örtmek istiyorum ama bana hakaret ve assagilayici olurlar diye korktugumdan tasiyamiyirum" diye söylemis.

Allah´im Kuran´i degistirme gayretinde olan kisinin cezasi bizim elimizden degilde biranönce senin elinden gerceklesmesini sagla, yarabbim. Onun sinsice yazdiklari yalanlarida önceden Kurani tahrif ve bozmak isteyenlerin yazdiklari gibi köklerini kurut. Inanmayipta kalbi ve gözü ilme ve bilime acik, istekleri olup nefislerine zor geldigi icin zorlananlarada, bizede hidayet nasib eyle.

Amin.

Gönderi tarihi:

Sayın sardunya,

Galiba bana diyorsun...(!)

Ben de amin deyip sıyrılayımmı mesajın hedefi olmaktan...

İnsanların olması gereken en ilk özelliklerinden birisi de,

çok açık ve net olmaları...

Bizler, Türk insanları, mesajı hemen kavrayamayacağımız içinde,

ayrıca netlik gerekiyor...

Şimdi birde o bahsettiğin örflerden birkaç tane misal istiyoruz,

vahyin önüne geçen...

İyi dileklerimle...

Gönderi tarihi:

sayın bilimselci

hayır mesaj sana değildi. ama amin dersen sevinirim... :D

atalarımızın uyguladığı örf ve adetlerden dinin getirdiği vahyin önüne geçen o kadar çok uygulama var ki... anlatmaya sayfa yetmez...

mesela toplumumuzda KURAN ı hiç Türkçe okumamış ama birilerinden öyle duyduğu için KURAN da öyle diyor diye ahkam kesebiliyorlar, soruyorsun KURAN 'nın neresinde öyle diyor açıklayamıyor, çünkü Türkçe okumuyor bilmiyor ama başka fikirleri kendi fikriymiş gibi bize satıyor...

KURAN ı Türkçe alfabeyle okuyana anlatıyorlar, "Türkçe okursan sevabı az, çünkü Arabçası makbul" diye sözüm ona ahkam kesiyor bazı insanlar... Oysa KURAN ALLAH'ın kullarına mesajı, anlamadığın dilde okursan o mesajı nasıl anlayacaksın? İşte bir örf bunu uygulayan o kadar çok insan var ki...

daha fazlası var, arkadaşlarımın da katkılarını bekliyorum... Örf ve Vahiy diye bir başlık mı açsak acaba?

selamlar

Gönderi tarihi:

benim şahsi inancım farklı bakış açılarını yakalayarak zihnimde daha farklı pencereler açabilmek... oralardan dünyaya bakabilmek...

yalnız bir aydın ya da bir fikir adamı hakkında yorum belirtirken, onun herhangi bir eserini okumadan, ya da kendisinin ne söylediğini tam olarak anlamadan yorum yapmak doğru değildir... başkalarının fikrini kendi fikrimizcesine ortaya koymamalıyız...tam aksi eğer toplumun genelinde bir tepki oluşmuşsa bu aydına karşı, büyük ihtimalle o toplumda din diye yerleşmiş örf ve adetlere bağlılıktan (yani bilinçsizce) bir tepki doğmuştur... o bakımdan tepkinin nedenini iyi anlamak gerekir...

sevgili adaletimiş

Y.Nuri Öztürk'ün KURAN ı değiştirmeye çalıştığı hakkındaki düşüncelerine katılmıyorum... Tam aksi günümüz Türkçe'si ile daha anlaşılır bir biçimde meal yazdığını düşünüyorum, pc'mde ve evimde kendisinin Kuran çevirisi bulunmakta ayetleri daha detaylı ve daha anlaşılır yazdığını düşünüyorum...

Bir şey daha var bütün bildiklerimizden başka (ömer hayyam)

Gönderi tarihi:

kuran'ı gerçek ve tam maanasıyla bilen sadece Tanrıdır...din adamları anlamamıza yardımcı olacak vesiledir sadece...

hamdi yazırdan tutunda yaşar nuriye ve hatta diyanet işlerinin meallerinde farklılıklara rastlarsınız...yaşar nuri kabul edilemeyecek hiçbir şeyi savunmamıştır...

başörtüsü konusunda konuşmaya gerek yok ama kuran da hiçbir ayette böyle bir emir yoktur...bunun aksini iddaa etmek toplumu kendi istediği şekle sokmak istemektir...radikal çözüm arayışı içinde olanların derdidir!

yaşar nuri islamiyete yıllarını vermiş bir insadır.ona din istismarcısı vb. gibi ithamlarda bulunmak anlamamaktır kanaatimce......birini yargılayacaksanız kahve köşelerinden, otobüsten dolmuştan duyulanlarla yapılmaz bu iş! önce anlamaya çalışır sonra değerlendirir sonrada sonuca varırsınız...kör cahillik yapmayın!

Gönderi tarihi:

sayın bilimselci

selamlar

Sayın sardunya,

Mesajın bana olmadığını bildiğim için ünlem işareti koymuştum...

Olmayacak duaya neden amin diyeyim...

atalarımızın uyguladığı örf ve adetlerden dinin getirdiği vahyin önüne geçen o kadar çok uygulama var ki... anlatmaya sayfa yetmez...

Örfler, adetler, dinlerin vahy'leri, toplumların ve onların saygı duyduğu kişilerin(bilge)oluşturduğu,

metafizik kuramlardır...

Bilimsel tarafları yoktur...

mesela toplumumuzda KURAN ı hiç Türkçe okumamış ama birilerinden öyle duyduğu için KURAN da öyle diyor diye ahkam kesebiliyorlar, soruyorsun KURAN 'nın neresinde öyle diyor açıklayamıyor, çünkü Türkçe okumuyor bilmiyor ama başka fikirleri kendi fikriymiş gibi bize satıyor...

Çok biliyorum sanan, çok yanılır... :D

KURAN ı Türkçe alfabeyle okuyana anlatıyorlar, "Türkçe okursan sevabı az, çünkü Arabçası makbul" diye sözüm ona ahkam kesiyor bazı insanlar... Oysa KURAN ALLAH'ın kullarına mesajı, anlamadığın dilde okursan o mesajı nasıl anlayacaksın? İşte bir örf bunu uygulayan o kadar çok insan var ki...

Sayın sardunya,

Senin aydın olman buradan başlıyor,

Ama korkuyorsun devam edemiyorsun...

daha fazlası var, arkadaşlarımın da katkılarını bekliyorum... Örf ve Vahiy diye bir başlık mı açsak acaba?

başlıkların fazlalaştırılıp konuları dağıtılması pek hoş olmuyor...

Aynı şeyler bütün başlıklarda tartışılıyor zaten...

Bu başlık bile uygun devam edilebilir...

İyi dileklerimle...

Gönderi tarihi:

kuran'ı gerçek ve tam maanasıyla bilen sadece Tanrıdır...din adamları anlamamıza yardımcı olacak vesiledir sadece...

hamdi yazırdan tutunda yaşar nuriye ve hatta diyanet işlerinin meallerinde farklılıklara rastlarsınız...yaşar nuri kabul edilemeyecek hiçbir şeyi savunmamıştır...

başörtüsü konusunda konuşmaya gerek yok ama kuran da hiçbir ayette böyle bir emir yoktur...bunun aksini iddaa etmek toplumu kendi istediği şekle sokmak istemektir...radikal çözüm arayışı içinde olanların derdidir!

yaşar nuri islamiyete yıllarını vermiş bir insadır.ona din istismarcısı vb. gibi ithamlarda bulunmak anlamamaktır kanaatimce......birini yargılayacaksanız kahve köşelerinden, otobüsten dolmuştan duyulanlarla yapılmaz bu iş! önce anlamaya çalışır sonra değerlendirir sonrada sonuca varırsınız...kör cahillik yapmayın!

sevgili arkadaşım tercümelerde az çok farklılıklar olacaktır fakat hepsi aynı şeyi işarat eder.

başörtüden kastın örtünmek ise Kur'an'da bu kesinlikle geçer, örtünmek vardır.Kur'an'da bu yoktur demek

çok büyük bir hata olur

24/31- Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz!

24/60- Artık evlenme ümidi beslemeyen, hayızdan ve doğumdan kesilmiş yaşlı kadınların zinetlerini göstermeksizin dış elbiselerini çıkarmalarında kendileri için bir günah yoktur. Ama yine sakınmaları onlar için daha hayırlıdır. Allah hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.

33/33- Evlerinizde oturun. Önceki cahiliye dönemi kadınlarının açılıp saçıldığı gibi siz de açılıp saçılmayın. Namazı kılın, zekatı verin. Allah’a ve Resülüne itaat edin. Ey Peygamberin ev halkı! Allah sizden ancak günah kirini gidermek ve sizi tertemiz yapmak istiyor.

Gönderi tarihi:

Sayın sardunya,

Mesajın bana olmadığını bildiğim için ünlem işareti koymuştum...

Olmayacak duaya neden amin diyeyim...

Örfler, adetler, dinlerin vahy'leri, toplumların ve onların saygı duyduğu kişilerin(bilge)oluşturduğu,

metafizik kuramlardır...

Bilimsel tarafları yoktur...

Çok biliyorum sanan, çok yanılır...D

Sayın sardunya,

Senin aydın olman buradan başlıyor,

Ama korkuyorsun devam edemiyorsun...

başlıkların fazlalaştırılıp konuları dağıtılması pek hoş olmuyor...

Aynı şeyler bütün başlıklarda tartışılıyor zaten...

Bu başlık bile uygun devam edilebilir...

İyi dileklerimle...

Sevgili Bilimselci;

Konunun dağıtılması sözüne takıldım,senin bunu yapman tezat oluşturmuyormu kendi sözünle?Bilimin herşeyi açıklayamayacağının farkındasın sanırım.Senin yaptığın davranış biçimi,kendim için konuşuyorum benim herşeyi islamiyetin açıklayabileceği söylemi gibi bişey oluyor.Farkındaysan biz bile senin kadar bağnaz değiliz.Evet doğru okuyorsun,hayatın tek gerçeğinin bilim olduğunu bu kadar savunman bunun göstergesi.Hatırlarsan sana geçmiş yazılarımın birinde ''fenomenleri nasıl açıklıyacaksın'' diye sormuştum.Senden bir cevap gelmedi.Gelemez bilimin gücü buna yetemez.Bilimin yaptığı bizim bilmeceler bölümünde yaptığımıza benzer.Varolan sonucu bulmak.Burada tekrar iddia ediyorum bilim ayrı bir dindir.Vardığı sonuçlarla,bulduğu her çözümle ego kendini yüceltmeye,benden büyük yoktur demeye başlar.Bilimde tanrı kişinin kendisidir (Sümme haşa).Ne kadar çok sırrı açığa çıkarırsan o kadar büyüksün.Peki yaradılışın,varoluşun,yarattığı evrenin,gaybın ve bilmediğimiz(aslada bilemeyeceğimiz) herşeyi bilen Allah'ın varlığını görmemizi engelleyen öğrendiğimiz bunca şeymidir.O'nun,içinden bir ağacı çıkan incir çekirdeğini yaratırken kullandığı ilmin yanında,bizim öğrendiklerimiz nekadar kalır bir düşünsene.

Bunu tüm benliğinle inandığın bilim yapabilir mi?Yine kendi adıma söylüyorum;ben bilime ve faydalarına inanırım.Uzayda yaşam olabileceğine inanırım.Atatürk hangi inanca sahip olursa olsun ki bence müslümandır,bu ülke için yaptıklarına müteşekkirim.vs..Benimde tuttuğum bir futbol takımı,görüşlerini benimsediğim siyasi parti var.Ama hiçbirinde bağnaz=fanatik olmadım olmayacağım.yukarıda demişsinki

Çok biliyorum sanan, çok yanılır...D bu hepimiz için geçerlidir.Ama az bilmeye tercih ederim herzaman.Saygılar.. B)

Gönderi tarihi:

@sardunyam o kisinin cok tv lerde ve tartismalarini her gördügümde sinirlerim tepelerime atiyordu.

Insan hali degilmi ilk etabta kendimi böyle kisilere karsi korumak icin onu reddetmekteyim. Ben ne alimim nede ben hatalara karsi kendimi tamamen koruyabilirm. Kendi nefsim icabi hataya düsünler gibi gercek Islami yasama yerine isteklerim ve arzularima göre alim secme tehlikesi dogabilidiginden ve yanilanlarla birlik olmak istemedigimden o yolu sectim.

Cünkü yukaridaki anlatimindanda alindigi gibi o kisi yalniz Kurana bakarak fetva vermekte yol göstermekte. Bosluk buldugu yerde kurallari istedigi yere uzatmakta. Misal "Saçların bütünüyle görünmeyecek şekilde kapatılmasını emreden bir ifade yoktur. Cenabı Hak bunu kulunun tercihine bırakmıştır." yukaridan alinti.

Bu durumda müslüman kendi düsüncesine göre hüküm verebilirmis, yasadigi kültüre veya hava iklimlere göre karar verebilirmis konusu, ayni Avrupadakiler müslümanlarin domuz eti önceden yimezlerdi, cünkü buzdolabi yoktu ve sicak iklimlerde etin cabuk bozulmasina yolactigi icin yemediler. Buzdolabin varsa yada hemen yersen zararli olmadigina göre yiyebilinir sonucu gibilere benzemis.

Kuranin tam aciklamadigi konulari Peygamber, halife, sünnet, hadis ve saglam alimlere dayali degilde orada bulunan ve su noktalari göze almaksizin hareket etmekte.

*Kadinlarin örtünmeleri Kuranda acikca bildirilmemistir. Bunu kiskanc olan bazi kocalar söylemistir demek dogru degildir. Böyle sözler din cahillerin, hatta din düsmanlarinin, müslüman kadinlarini aldatmak icin yaptiklari cirkin iftiradir. Allahü teala Kurani kerimde herseyi acikca bildirmediki, din düsmanlarinin bu iftiralarinin bir degeri olsun. Bes vakit nemazin kac rekat olduklari, her rekatda kac secdenin farz oldugu ve daha nice farzlar Kurani kerimde acikca bildirilmedi.

*Bu farzlari acik olarak peygamberimize bildirmistir. Peygamberimizin bildirdigi farzlar ve haramlar da, Kurani kerimde acikca bildirilen farzlar, haramlar gibi kiymetlidirler.

*Bunlarada inanmayan kabul etmeyen dinden cikar ve kafir olur. Cünkü Allahhü teala Kurani kerimde 17 yerinde (Allahi seviyorsaniz bana tabi olunuz! Bana tabi olanlar Allahü teala sever) ve ( Allaha ve Resulune itaat ediniz! itaat etmesseniz Allah kafirleri elbet sevmez, buyurmaktadir.

Sizin bilginiz ve kendinize hakemiyetiniz benden saglam olabilir ve okudugunuzda hatali yerleri kolaylika kenara atip bu dogru degildir diye ayird edebilirsiniz. Ben ise kendimi o kadar saglam iradeli, bilgili hissetmiyorum ve o yüzden onun yazilarini okumamda tehlikeli sonuclar dogurabilecegini inanmaktayim.

Tabi imaninda cok saglam ve gercekten büyük tecrübeye sahib olanlar okuyabilirler ama yine cok dikkatli okunmasi gerekir.

Saygilarimi sunarim

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.