Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

AH BE GÜZELİM

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

ATV'de bu akşam izlediğim bir yarışma programının adı bu.

yarışmanın formatı, üç takım halinde altı bayan hazırlanmış basit sorulara cevap veriyorlar. Her bayan takımı ile eşleştirilmiş birer erkek takımı var. Onlara da bayanların daha önce cevap verdikleri soruları gösteriliyor ve kendi eşleştikleri takımda ki bayanların bu sorulara doğru mu yoksa yanlış mı cevap vermiş olabilecekleri soruluyor.

Çıkan sonu; vay anam vay :)

Şöyle söyliyeyim bayanlar soruların %90 ına yanlış cevap verdi. Sorular ise

Hamamda kese yapanlara ne isim verilir a- tellal b-tellak c- telve

Önlerindeki Türkiye haritasından Türkiye'nin en güneyde ki ilini seçmeleri.

Romanya'ya gitmek için hangi tren istasyonundan trene binilmelidir a-sirkeci b-haydarpaşa c-pendik

Fotoğraftaki sanatçı kimdir

Devekuşu'nun kaç tane bacağı vardır gibi sorular

fazlada yorum yapmak istemiyorum ama tablo feci :)

Gönderi tarihi:
ATV'de bu akşam izlediğim bir yarışma programının adı bu.

yarışmanın formatı, üç takım halinde altı bayan hazırlanmış basit sorulara cevap veriyorlar. Her bayan takımı ile eşleştirilmiş birer erkek takımı var. Onlara da bayanların daha önce cevap verdikleri soruları gösteriliyor ve kendi eşleştikleri takımda ki bayanların bu sorulara doğru mu yoksa yanlış mı cevap vermiş olabilecekleri soruluyor.

.

.

fazlada yorum yapmak istemiyorum ama tablo feci :)

Hemen ilk tablo güzel olacak diye bir kaide yoktur, zaman' a bırakalım :)

Gönderi tarihi:

Dostum,

önündeki haritada Türkiye'nin en güneyinde ki il olarak Aydın'ı, KKTC'yi seçen

Romanya'ya gitmek için Haydarpaşa'dan ve Pendik'ten trene binen

"Uzaya ilk olarak köpek gönderilmiştir" bu doğru mudur yanlış mıdır sorusuna "köpek uzay aracını nasıl kullanacak ki" diyerek insan gönderilmiştir cevabı veren

Doktorun verdiği 3 adet yapın ilkini hemen, yarımşar saat ara ile de ikinci ve üçüncü hapı içtiğinizde. toplam kaç saatte içmiş olursunuz 3 hapı sorusuna "5 saatte" yanıtını veren

Neşet Ertaş kimdir sorusuna "Rockçı" cevabı veren.

Fotoğrafta ki sanatçı Yıldız Kenter'in resmine bakıp Müşfik Kenter cevabını veren.

Güneşin, dünyanın uydusu olduğu cevabını veren

28 gün çeken ayın Kasım ayı olduğunu düşünen.

Cumhuriyet Dönemi düşünürlerine örnek olarak Mevlana'yı veren.

Cevabı "jelatin" olan bir soruya "giyotin" cevabını veren

ve daha bunun gibi sorulara böyle cevaplar veren bayanlardan bahsediyorum :)

Not: sorulara takımda ki iki bayan bir beş on dakika tartıştıktan, fikir yürüttükten sonra cevap vermektedir.

Gönderi tarihi:
Not: sorulara takımda ki iki bayan bir beş on dakika tartıştıktan, fikir yürüttükten sonra cevap vermektedir.

:blushing::)

Gönderi tarihi:

Boyle bir yarismada bende cok kotu gorunurum doylemeliyim hele Turkiye ile ilgi okulda ogrenilmis bilgilerim malesef ayni degil ve cogu sanatci, polotikaciyi vs bilsemden ya ismini hatirlamam yada resimden cikaramam :sweatingbullets:

Ama sucu kendimede bulmuyorum :stuart:

Gönderi tarihi:

Umarım bu programda olanlar tamamen şakadan ibarettir :) ya hangi insan evladı otopsi için öldürülmüş insan şarttır der.

Format şu ; güzel bacaklı kızlar bir yere oturtulur , giydirilir, süslenilir. Çokta güzel olmalarına gerek yoktur. Sadece sevimli sevimli gülsünler olabildiğince aptalca cevaplar versinler. Erkekler de ne kadar aptal bunlar diyip ayrıca ağızları bir karış açık şekilde kızlara alkışı tutsunlar. Ya aslında sözün özü alan memnun satan memnun işte :)

Gönderi tarihi:
Umarım bu programda olanlar tamamen şakadan ibarettir :) ya hangi insan evladı otopsi için öldürülmüş insan şarttır der.

"Devekuşlarının kaç tane bacağı vardır" sorusunu kendi aralarında tartışırlarken, devekuşunun ne olduğunu hatırlayamayan :) arkadaşına, devekuşunu "ya varya iki ayağıyla koşan koşarken elleriyle! yerden destek alan. nesli tükenen! hayvan" diye anlatan insan der.

Format şu ; güzel bacaklı kızlar bir yere oturtulur , giydirilir, süslenilir. Çokta güzel olmalarına gerek yoktur. Sadece sevimli sevimli gülsünler olabildiğince aptalca cevaplar versinler. Erkekler de ne kadar aptal bunlar diyip ayrıca ağızları bir karış açık şekilde kızlara alkışı tutsunlar. Ya aslında sözün özü alan memnun satan memnun işte :)

Kadraj kızların sadece belden yukarısını görüyordu program boyunca. Bu altı kızın üniversite mezunu ve üniversite öğrencisi olduğunuda unutmayalım :)

Gönderi tarihi:

Yukarıda ki videoda ki sokak röportajları, mankenlere basit soruların sorulduğu programdan sonra getirilen "mankenler eğitimsiz, niye onlara soruyorsunuz " tarzı eleştirilerin odağı olan Fox tv'nin, üniversite öğrencisi genç kızlarla yaptığı röportajlardır

"Yaşar Büyükanıt'ı nasıl buluyorsunuz ?

- valla bir yorum yapamacağım. vermiyeceğim oyumu. oyumu ona vermeyeceğim"

:)

Gönderi tarihi:
"Yaşar Büyükanıt'ı nasıl buluyorsunuz ?

- valla bir yorum yapamacağım. vermiyeceğim oyumu. oyumu ona vermeyeceğim"

:)

Sabah sabah hem güldüm hem üzüldüm hem de içim ağladı.

Bizim asıl düşmanımız cehalet! Vay tikiler vay...

Gönderi tarihi:
Kadraj kızların sadece belden yukarısını görüyordu program boyunca. Bu altı kızın üniversite mezunu ve üniversite öğrencisi olduğunuda unutmayalım :)

Seni tebrik ediyorum Cyrano :) bacaklara bakmamışsın seni o kadar şaşırtmış ki kızlar fırsatın olmamış

ah-be-guzelim-atv-2.jpg

ah-be-guzelim-atv-1.jpg

sabah sabah banada bacak hele hele kız bacağı arattırdın ya :)

Gönderi tarihi:
Sabah sabah hem güldüm hem üzüldüm hem de içim ağladı.

Bizim asıl düşmanımız cehalet! Vay tikiler vay...

İşin vahim boyutu, bu kızlar okulu bitirecektir, evlenecektir ve sonra ev kadınlarının, altın günü düzenler gibi herhafta bir komşunun evinde buluşup, ikramlar eşliğinde o hafta okumaya karar verdikleri kitabı tartıştıkları (buna bir isim veriyorlardı ama hatırlamıyorum) ülkelerde ki kadınlarla neden aynı haklara, özgürlüğe sahip olmadığını düşünecektir.

Tayyip Erdoğan'ın bir yaklaşımını haklı bulmuştum. Kadın örgütlerinden bir temsilci, Erdoğan'a neden mecliste kadın milletvekili sayısı için kota yok gibi bir soru sormuştu. O da bu işler kotayla olmaz, siyasete aktif olarak katılırsınız koltukları kazanırsınız demişti.

Çok doğru aslında. Daha önce bahsetmiştim, Üniversite öğrencisi genç kızlar arasında yapılan araştırmada, araştırmaya katılan genç kızların %70'i evlendikten sonra çalışmayı düşünmediğini söylemişti. %60'ı evleneceği erkekte ilk arayacağı kriterin maddi imkanları olduğunu açıklamıştı.

Üniversite eğitimini, daha iyi koca bulmayı sağlayacak bir araç olarak gören. Hayatta tek gayesi, iyi bir koca bulup, hemen çocuk yapıp konumunu güvence altına alıp. Ömrünü bir ev kadını olarak geçirmek olan genç kızların çoğunlukta olduğu bir ülkede, kadınlar "kadın milletvekili için yasal kota" vs gibi fasarya uygulamalarla eşit ve özgür olamazlar.

Atilla Atalay üstat, harika bir gözlemcidir. O kıvrak zekası ile toplumsal gözlemlerini mükemmel bir mizaha çevirir.

Sıdıka kendi kendini yetiştirmiş, sanata, kültüre, dünyaya duyarlı, meraklı zeki bir kızdır. Ancak ataerkil baba baskısı onu hayattan soyutlamaktadır. Fakat bu formatın altında, asıl baskının annesi Safiye'den geldiğini görürüz. Safiye, hayatından ve kocasından sürekli şikayet ettiği halde, kızını aynen kendisi gibi olacak şekilde yetiştirmeye çalışır. aynen babası gibi bir koca bulması için yönlendirir ve zorlar.

Erkek çocuklar her ne kadar babayı model alsada, asıl eğitimini anneden alır.

Bu kısır döngüde ülkemizde böyle sürer gider. Eğitim vs zihniyeti değiştirmeye yeterli midir ? Asla.

Kadınlar, şikayet ettikleri , mutsuz oldukları sistemin en gönüllü ve en serdengeçti bekçileri olmaktan vazgeçmedikleri sürece.

Gönderi tarihi:
Erkek çocuklar her ne kadar babayı model alsada, asıl eğitimini anneden alır.

Bu kısır döngüde ülkemizde böyle sürer gider. Eğitim vs zihniyeti değiştirmeye yeterli midir ? Asla.

Kadınlar, şikayet ettikleri , mutsuz oldukları sistemin en gönüllü ve en serdengeçti bekçileri olmaktan vazgeçmedikleri sürece.

Bu dediklerine katılmamak elde değil. Her zaman her yerde benim de savunduğum ve çoğu zaman kız arkadaşlarımla veya çevremdeki yaşça epey büyük bayanlarla sürekli tartışmama sebep olmuş bir konudur bu. Her zaman yaptıkları hataları veya yapamadıkları şeyleri bir okul okuyamamaya veya üniversite eğitimi almamaya bağlayan bir çok kadın var. Ama dediğin gibi ilk önce evde kendi kız çocuklarını kendileri gibi olmamaları için yetiştirseler sorunun epey bir kısmı zaten kendiliğinden hallolmuş olacak. Ama yengem gibi kızını küçük yaştan beri zengin ve hizmetçili bir koca bulabilmesi için ve evinde ayakkabılarını çıkarmadan yaşayabileceği bir hayatı garantilemesi için yemeyip içmeyip kolej de ve özel üniversite de okutan ve en nihayetinde bütün amaçlarına ulaşan ana-kız mıdır akıllı olan :) Bi nevi oda kendince kendi gibi olmaması için yetiştirdi kızını... Ama sorsan ona da devekuşunu bırak neslinin tükendiği veya iki ayağı olup olmadığı hakkında kritik yapmayı suratına bakıp ayyyyy tırnağım kırıldı bak gördünmü eskiden deve kuşu mu varmış canım diyip o sevimli kahkasını basar ve recep ivedik müsfettesi kocasının bi kerecik daha gözdesi oluverir.

ve şu genellemeyi de unutmayalım;

erkekler sorgulamayan pek fazla düşünmeyen kadınlarla mutlu olurlar.makbul olan budur. kafanın bişeylere çalıştığını anladıkları anda bir bakmışsın ki kaçmışlar yanından. çünkü çok can sıkıcısındır.

Gönderi tarihi:
ve şu genellemeyi de unutmayalım;

erkekler sorgulamayan pek fazla düşünmeyen kadınlarla mutlu olurlar.makbul olan budur. kafanın bişeylere çalıştığını anladıkları anda bir bakmışsın ki kaçmışlar yanından. çünkü çok can sıkıcısındır.

Yanlış bir genelleme bana göre ancak genellemenin yanlışlığı doğruluğuda önemli değil.

Referans noktası erkeklere göre hangi kadın tipinin makbul olduğu mudur ? Yani yaşamda hedef olarak öne koyulan konum x tipte ki erkeğin karısı olmak ise ancak bu genelleme referans olabilir kadınlar için.

Artı aynı kadın sadece kızını değil oğlunuda böyle yetiştirecektir. Dediğim gibi erkekler babayı model asla da asıl eğitimi anneden alırlar. Neden damat kayınpeder ilişkisi genel olarak iyi iken, gelin kaynana ilişkisi sorunludur ? Ülkemizde töre cinayetlerinin yoğun olduğu bölgelerde bu töre cinayetlerinde annelerin rolünün en az diğer erkek aile büyükleri kadar artı bazende erkek aile büyüklerinden daha fazla olduğunu biliyor muydun ?

kökende ki zihniyet değişmelidir

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.