Φ dennise Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 simdi omar sana bakalim ne yonden karsilik vericek Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 sayın omar123 *** hırsızlık yapanın ellerini kestide engelyebildi mi? zina yapanı taşladı da engelleye bildimi ? sizin tezineze göre o vakitten sonra böyle olaylar olmamlıydı öyle değilmi sayın ömer bey. evet inançlıyken namaz kıldım. peygamberler tahini okurkende höküre hönküre salya sümük ağlamıştım da şimdi düşünüyorum da yazık etmişim kendime. fakat arapça okuduğum sureler bende hiç bir etki ve tesir yaratmadı bundan dolayıda araştırma içersine girdim ve yalan olduğunu gördüm. miras hesabındaki hileyi de çıkaracam bunun için yazı hazırlıyorum bekleyin. Daha öncede karşılaştıım bu şekildeki matematık oyunlarıyla bütünü içinden çıkarııp tekrar bir bütün oluşturarak dağıtıım yapılmıştı da hissedarlardan az laması gereken fazla, fazla alması gerekende az almıştı. Matematikte kurallar vardır bu kuralların dışına çıkarsanız ve yanlışlık fark edilir ve hesap tuttu gibi görünürken hesabın tam olmadığı ortaya çıkar. Ayrıca bir yazı daha hazırlıyorum tokat gibi gelecek size ve siz hem gülücek, hemde kahrolacaksınız. sayın omar123 benim soruma cevap vermediniz. 165 ci mesajın ilk iki paragrafındaki çelişkiye lütfen cevap verin arkasandan bir soru daha sormak istiyorum. Kalın sağlıcakla. Sevgili cooldelta...Benim tezime göre değil olması gereken o...Şu an ülkemizde bir hırsız ikigün sonra serbest bırakıldığı sürece 3.gün aynı şeyi birdaha yapıcaktır..Tecavüz eden adam 2 yıl sonra dışarı çıktığında yine aynı şeyi yapıcaktır...Allah bu gibi ayetlerle bütün ülkelere mesaj verdiğini düşünüyorum...Asıl maksad elleri ayakları kesmek değil,cezayı olabildiğince ağır ver güvenliği sağla mesajıdır..Asıl güvenlik böyle sağlanır... Siz zaten masala ağlamışsınız...Yani size göre diyorum bunu...oysa ben hiçbir zaman ağlamadım..Şu işe bak..Ben özellikle Peygamberler arasında İsa Mesih'i çok sevdim..Bu sevgi onun yaptığı mucizelerden değil,karakteri sözleri ve öğretileridir..Sizin kıldığınız namazlardan hiçbirinde birşey fark etmediyseniz körü körüne inancınızın olduğunu söylemek isterim..Yalan olduğunu ayetler tabi görürsünüz çünkü doğruyu bilmemişsinizki..Allah'ın verdiği ahlak gram kapmamışsınız..Biraz fazla oldu sanırım ama beni yanlış anlamayın gördüğümü söylüyorum...Bana bakın,dennise bakın,Dayıya bakın,Halukgtaya bakın hiçbirimiz size benziyor mu hiç...Oysa biz birbirimizi çok iyi biliyoruz... Cevap vereyim..Şimdi Hz.Muhammed ile Yaşar nuri öztürk arasında ne fark var dememi bekliyorsunuz...Evet fiziksel olarak ikiside insan..Ama Allah Hz.Muhammed'i seçmiş ayetlerini ona söylemiştir..Hz.Muhammed duyduğunu bize aktarmıştır..Hz.İsa Mesih te duyduğunu söylemişti...Bunu oda belirtti..Ne dersin,evrende bizden üstün canlılar bizimle kafamı buluyorlar acaba ? Diğerlerinide görmek istiyorum bizi bilgilendirirseniz sevinirim... Saygılar Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 Beyin Ölümü (Koma) Nedir? . . . Kalın sağlıcakla. Niye beyin ölümünü söylüyorsunki..Bugünki tıp bir serçe parmağının bile olmaması psikolojik olarak insanda büyük yara bıraktığını söylüyor..Şimdi serçe parmağı ile mi mutlu oluyoruz biz..Bunu mu anlıyoruz hemen...İnsan zehirlendiği zamanda beyin çalışıyor..National geographic belgesellerinden zehirin bilinmeyen gücü adlı belgeseli boş vaktiniz olursa seyredin..Orada bir adam zehirli bir balık yiyiyor..Zehir omurilikte vücudu resmen ikiya bölmüş gibi yapıyor..Adam herşeyi görüyor,algılayabiliyor ama elleri ve ayaklarını geç gözünü kıpırdatamıyor...Bildiğin ölü gibi ama yaşıyor...Bu ifade size bir anlam ifade ettimi ? Şu son soruniçin cevap vereyim..Kendimi çok güzel hissediyorum Alıntı
Φ cooldelta71 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 Sağduyu; doğru, akla uygun yargılar verme yeteneği, aklıselim, hissiselim. doğru ile yanlışı birbirinden ayırma ve doğru yargılama gücü. Vijdan: Kişiyi kendi davranışları hakkında bir yargıda bulunmaya iten, kişinin kendi ahlak değerleri üzerine dolaysız ve kendiliğinden yargılama yapmasını sağlayan güç, duyunç. Yukarıda tanımlarını verdim ; akıl süzgecinden geçirerek doğruyu yapmaktır kalp ile bir alakası yoktur. dini islam olan bir toplum içinde yaşadığımıızdan ötürü böyle yanlış inanışlara taparcasına bağlanır ve saplanr kalırsınız Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 Sevgili cooldelta...Benim kalp hakkında yorumlarımı okudunuz mu ? Sözü edilen kalp,gönül gibi manadır...Anlayış,kavrayış bir nevi zihin olarak geçer...Mesela bu forumda ünlü bir ateistimize ben ne dersem o uydurma olarak algılıyor..Bu bir tür meseleye bakma konusudur...Kafirlerin hakkındada sözü edilen bu..Kalplerinde kilitler mi var..Başka bir anlamda "sizin bakışınız dalga geçmek uydurma görmek olarak mı kitlendi" anlamına gelebilir..Taş çatlasın bu manaya getirebiliriz...Bir kişinin düşünceleri ilk önce hissettikleriyle alakalıdır...Ateist dini bir masal olarak hisseder ve öyle düşünür..İnan insan ise derinden dine bağlıdır ve esas olarak düşünür..Umarım anlatabilmişimdir...Size yardımcı olmak istiyorum..Kafama taktım bütün gece sana yardımcı olacağım...Dediğimi anladıysanız ayetler üzerinden bir okuyun.. Saygılar Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 Sağduyu; doğru, akla uygun yargılar verme yeteneği, aklıselim, hissiselim. doğru ile yanlışı birbirinden ayırma ve doğru yargılama gücü. Vijdan: Kişiyi kendi davranışları hakkında bir yargıda bulunmaya iten, kişinin kendi ahlak değerleri üzerine dolaysız ve kendiliğinden yargılama yapmasını sağlayan güç, duyunç. Yukarıda tanımlarını verdim ; akıl süzgecinden geçirerek doğruyu yapmaktır kalp ile bir alakası yoktur. kalbi hala organ saniyosun tamam kalp organ da sembolize edilmistir ... vijdan anlamindadir kalpleri uzerine muhur vurduk (ayet) e muhuru de murekkepli muhur zannet bari de tam olsun ya da vucut organi misali olarak kalbi nasil da vijdani kanahat organi olarak ele aldigimizi zannedebilirsin 1 Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 Bak işte sevgili dennise ne demiş..Sana yardımcı olacağım hiç merak etme...Kafanda yanlış giden çok şeyler var..Eğer varsa seninde başka çelişkilerin hepsini yaz...Senden istediğim budur... Saygılar.. Alıntı
Φ cooldelta71 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 sayın omar123 sorumu böyle sorayım aksi tadirde hep soruların kenarından geçmektesiniz aşağıdakı iki paragraf size ait şimdi buna göre: 1, Kuranı kerim den yazın başkalarının laflarını yazamayın hadislerde birtür insan yazmasıdır demektesiniz 2. ama kuranda olmayan yazılardan örnekler vermekte de bir behis görmemektesiniz hangisne inanalım 'Üstelik size şunuda söylemek istiyorum..Bir adamın söylediği lafları yada görüşlerini yazmayın,Kur'an-ı Kerimden yazın..Hadislerde bir tür insan yazmasıdır çoğunluğuna katılmam...Kur'an-ı Kerim'le konuşursak daha iyi olur nitekim Allah'ın sözüdür' 'Bir adam çıktı...Sesler duyuyor kafayı yiyecek şekilde 70 kat battaniyenin içine saklanmış tir tir titriyor...Bu adam Hatica adında bir kadınla evli..İlk önce derdini ona anlatıyor sonra bu adamın İsa'nın İncil'de bahsettiği adam olduğu vurgulanıyor..Bu adam toplumun dini inanışlarına karşı çıkıyor..Kendisinin bir Peygamber olduğunu söylüyor..Kaç yıl bekledi...Sayıları 15'ten fazla bile olmadığı söylenir...Toplumun büyükleri bu adamla anlaşmaya çalışıyor...Para veriyorlar yok,pul veriyorlar yok..Bu adama ve buna inananlara yıllarca baskı yapılıyor..Dövülüyorlar küfürler ediliyor..Yeri gelip öldürmeye bile kalkıyorlar....Ve Adam inandığı Tanrı'nın izniyle savaş açıyor...Az kişi olmalarına rağmen...' Alıntı
Φ cooldelta71 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 beyin ölümünü söylememin sebebi insan beyniyle düşünür akleder beyin ölürse bu aktiviteleri yerine getiremezsiniz ama kalp halen çalışmaya devam eder bu şu demek düşünme organı beyindir beyin ölürse kalp çalışsada sen bir hiçsin ne allahı bilirsin ne imanı nede susamak ve acıkma hissini bilebilirsin selamlar Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 Kur'anda olmayan olarak sanırım 70 kat yorgana taktınız..Ben o hadisi neden tuttuğumu söyleyeyim..Hayatnızda eminimki gaibten hiçbirşey duymadınız..Ben duydum..İnsan çıldırır 70 kat yorganı bulsan altına saklanırsın..Bana bakın hiç yalancı birine benziyor muyum...Dediğime inanın gaib sesi çok korkunçtur...Ben kendi yaşantımda gördüğüm için o hadisi tuttum..Zaten olması büyük ihtimal..Gaibten ses duyupta korkmayacak olan insan var mı? Adam "Millet çok mutluyum bir yerden çıplık sesleri geliyor" der mi hiç... Şöyle belirteyeyim..Allah Hz.Muhammed ile konuştu ve ona ayetlerini söyledi..Oda muhtemelen bize aktardı..Burada bir sorun var mı? Sonra ise bu adam öldü ve buna inanan insanlar onun hakkında yorumlar yaptılar anlaşmazlığa düştüler yollarını ayıranlarda oldu...Burdada bir sorun var mı? Eğer yok ise iş bitmiştir...Bak adam yaşadı öldü ve gitti ama arkasındaki insanların yorumları o insanlara aittir...İsa Mesih öldükten sonra ne olduğunu okudunuz mu? Okumadıysanız ben söyleyeyim...Öğrencileri ön planda olduğu yazar ama katılmam..Ne zaman İsa gitti o zaman İsa Tanrıdır meselesi başladı..İsa Mesih İncil'de şöyle der..Bana kimi insanlar Ya Rab diyecekler ama Göklerdeki Babaya Ya Rab demedikçe hiç kimse göklerin hükümranlığına alınmayacaktır...Bana Ya Rab diyen insanlara sözüm şu olacak...Gidin başımdan ben sizi hiçbir zaman tanımadım.... Çelişki varsa hala mesajınızı yazınız.. Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 beyin ölümünü söylememin sebebi insan beyniyle düşünür akleder beyin ölürse bu aktiviteleri yerine getiremezsiniz ama kalp halen çalışmaya devam eder bu şu demek düşünme organı beyindir beyin ölürse kalp çalışsada sen bir hiçsin ne allahı bilirsin ne imanı nede susamak ve acıkma hissini bilebilirsin selamlar Beyin ölümü zaten kısa süren bir şeydir..Bazı dinciler beyin ölümü sırasında kişinin Azraille konuştuğunu söylerler...Böyle birşeyin olmadığını bilmiyorum ama Beyin ne olduğunu unutmamak gerek..Vücuttaki her organ beyin ile ilişkili değil mi...Beyin ölümü olan insan düşünüyorsa bilebilirmiyizki..Bir belgesel örneği vermiştim size...Şahıs hiçbiryerini oynatamıyor gözünü bile kırpamıyordu...Ama herşeyi gerçek yaşantıdaki gibi algılayabliyor...Dinde sözü edilen kalp başkadır...Siz sevdiğinizi nerden anlarsınız ? Sevgilinle konuşurken onda sıcak duyguyu hissetmezmisiniz..Hiç başka biriyle onunla konuştuğunuz gibi konuşabilirmisiniz..Tabiki hayır...Bir yakınının öldüğünü gördün..Nerenle üzülürsünüz...Kalbinizle...İşte budur...O sırada sizden hiç düşünmeniz ve kafa patlatmanız beklenmez..Dinlenmeniz beklenir..Neden beyin çok mu yoruldu..Hayır çünkü çok üzüldünüz..Sorun varsa belirtiniz.. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 cooldelta ; beni dikkate almiyor olmanin ozel bi sebebi var mi ? Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 vijdan olur mu yahu: VİCDAN...VİCDAN... agresifleşmek istemiyorum; şunları doğru yazın, takıntılı adamım kardeşim. yakında konuya müdahil olacağım, hazırlanın Alıntı
Φ cooldelta71 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 sayın omar123 'Bak işte sevgili dennise ne demiş..Sana yardımcı olacağım hiç merak etme...Kafanda yanlış giden çok şeyler var..Eğer varsa seninde başka çelişkilerin hepsini yaz...Senden istediğim budur...' siz ne kadar uğraşırsanız uğraşın beni çeviremezsiniz ben doğruyu buldum boşuna heveslenmeyin. Bu dini ve allah inancını terketmek için bir çok nedenim var tüm detalarıyla yazmak günler alır. ama yinede ufaktan değinirim şöyleki: inançllar derki arapça çok zengin bir dil geliyorum demek için bile 8-9 tane kelime var. külliyen yalan ama neye göre yalan Bilindiği gibi Arap yazısında NOKTALAR VE HAREKELER YOKTUR. Araplarda İslâmın ilk devirlerinde Nabatı ile Kûfî adını alan Hiyrî yazı vardı. Kur'an'ı Hiri yâni Kûfî yazı ile yazarlardı. Buna baştan Hicazi denirdi. Bir tek harfi olmayan,o güne kadar Alfebe edinememiş süper cahil Araplar Nebati harfleriyle yazmışlardır Kuranı. Daha sonra muaviye harekelri getirmiştir anlamları değişmiştir daha öncede yazdım kuranın kitaplıştırılmadığı peygambere döneminde kalma papirüs kemik gibi nesnelerin üzerine yazılan orjinal yazılar dünyanın hiç bir yerinde yoktur oysakı bu kadar önemli bir konuda bunların korunmuş olması gerekmekte idi ama korunmadı dönemin sahabe ve halifeleri tarafından, onlarında zaten umurlarında olmadığı ortada. ama diğer tarftan baktığımızda arapçadan çok daha gelişmiş dillerin edebi eserleri hemde kurandan yüz yllar önce yazılmış kil tabletler günümüze kadar geliyor örnek gılgamış destanları duvardaki yazlar google amcaya sorarsan gösterir size kuranın yazıldığı döneme göre değerlendirmek lazım gelir arapçayı bu günkü arapçayla değerlendirirsen hataya düşersin kureyşte konuşula gelen arapça dili m.s 2 y.y oluşmuştur yani daha yenidir bir çok nesne ve varlığın anlamları yoktur kelime olarak kuranı kerimde 77000 civarında kelime olduğu görüyoruz bunların birçoğuda ya eş anlamlı yada tekrarlardır aşağıda bazılarını görebiliriz Ayrıca kureyşte kuranda önce yazılmış bir tek edebi bir eser gösteremezsiniz BU ALINTIDIR: Yedi Gök" tabiri 7 kere geçer. "Göklerin yaratılışı (halku semavat)" ifadesi de 7 kere tekrarlanır. "Gün (yevm)" tekil olarak 365 kere geçerken, çoğul yani "Günler (eyyam ve yevmeyn)" kelimeleri 30 defa tekrarlanır. "Ay" kelimesinin tekrar sayısı ise 12'dir. "Hıyanet" kelimesi 16 kere geçerken, "habis" kelimesinin tekrar sayısı da 16. "Bitki" ve "ağaç" kelimelerinin tekrar sayısı aynı: 26. "Ceza" kelimesi 117 kere yer alırken, Kuran'ın temel prensiplerden olan "affetmek" ifadesi bu sayının tam 2 katı kadar yani 234 kere tekrarlanıyor. "De" kelimelerini saydığımızda çıkan sonuç 332. "Dediler" kelimesini saydığımızda da aynı rakamı görüyoruz. "Dünya" kelimesi ve "ahiret" kelimesinin tekrarlanış sayıları da aynı: 115. "Şeytan" kelimesi 88 kere geçiyor. "Melek" kelimesinin tekrar sayısı da 88. "İman" (tamlama almadan) kelimesi Kuran boyunca 25 kere tekrarlanır, "küfür" kelimesi de... "Zekat" kelimesi 32 kere tekrarlanırken, "bereket" kelimesinin tekrarlanış sayısı da 32. "Rahmet" kelimesi 79, "hidayet" kelimesi de 79 kere tekrarlanır. "İyiler (ebrar)" 6 kere, "facirler" ise tam yarısı kadar yani 3 kere geçer. "Yaz-sıcak" kelimeleri ile "Kış-soğuk" kelimelerinin geçiş sayıları da aynı: 5. "Sizi (insanı) yarattı" ifadesi ve "kulluk" kelimesinin geçiş sayıları da aynı: 16. "Şarap (hımr)" ve "sarhoşluk (sekere)" kelimeleri de aynı sayıda tekrarlanır: 6. "Zenginlik" 26 ve "fakirlik" ise yarısı kadar, 13 kere geçer. "İnsan" 65 kere geçer; insanın yaratılış safhalarının sayısının toplamı da aynıdır: Toprak (turabun) 17 Nutfe (nutfun) 12 Embriyo (alak) 6 Bir çiğnemlik et (meda'a) 3 Kemik (ızamun) 15 Et (lehmun) 12 alinin öldürülmesi, osmanın öldürülmesi, hüseyinin öldürülmesi muaveyi yezid aişenin savaşa dahil olması islam tarihine baktığınzda görürsünüz daha önce yazmıştım ama sizden tık yok bu konularda nisa suresinin 90,91, 92,93 cü ayetleri söylemiştim müslüman müslümanı öldürürmü savaşırmı hemde bu savaşanlar halife ve sahabeler birbirleriyle savaşıyor kafirlerle değil şimdi kuranını emri kafirleri nerde bulursanız öldürün diyor bunların hangisi kafir söylermisiniz bunun neresi islamıyet alevi bir arkadaşım var ona sormuştum alinin durumunu neden aynı anda iki tane halife olduğunu osmanın kim tarafından öldürüldüğünü cevap veremedi ama ben biliyorum osmanı ali ve taraftarları öldürdü halifeliği almak için nerden biliyorsun diyeceksin halifelik yüzüğü vardı osmanın parmağında osman öldükten sonra o yüzük aliye geçti daha sonrada ali öldürldü bunun gibi birçok inanış ve hikaye ortalıkta gezer nasıl öldürldü kim öldürdü tam olarak ortada yok ama bir gerçek varki bunlar islam adına öldürüldüler hemde din kardeşleri tarafından işte budur islam sadece siyasi otorite ve güç muhammedin yaptığında farklı birşey değil o da aynını yaptı daha birçok neden var kalın sağlıcakla Alıntı
Φ cooldelta71 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 kardeşim denisse yok öyle bişey ama bende tekim biliyorsun hangi birinize laf yetiştireyim senide seviyorum merak etme Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 agresifleşmek istemiyorum; şunları doğru yazın, takıntılı adamım kardeşim. yakında konuya müdahil olacağım, hazırlanın ben de tam cikicaktim konudan ... temam ben de konudayim yakinda cok yakinda kaming suun .. kardeşim denisse yok öyle bişey ama bende tekim biliyorsun hangi birinize laf yetiştireyim senide seviyorum merak etme he iyi 2 ye 2 Alıntı
Φ cooldelta71 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 sayın omar123 beyin ölümü denen şey kısa süren birşey değildir yıllarca o şekilde yaşayan insanlar var bir link veriyorum daha fazlasını sizde bulabilirsiniz. http://blog.milliyet.com.tr/hastanin-yasam-belirtisi-cok-az-bile-olsa-asla-yasam-unitesinin-fisini-cektirmeyin-/Blog/?BlogNo=334711 Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 Sevgili cooldelta...Herkes doğruyu bulduğunu zannettiği için hiçbirşey anlaşılmıyor ya..Tanrı vardır...Her yönden Tanrı'nın var olduğuna ulaşılabilir... Şimdi çelişkide olduğumuz konuları birlikte atlattık sanırım..Çünkü ötekilere geçtiniz... Arapça dili ile ilgili birkaç şey yazdınız o konuda benle değil denise ile anlaşmazlığa düştüğünüz için dennise ile aranıza bırakıyorum.. Ali'nin öldürmesi yada Osmanın öldürülmesi bu konulara girmeme gerek var mı? Hani Kur'an hakkında tartışacaktık...Peygamberden sonra kim kral olmuş ve ne yapmış...Kesin bir delil var mı ? Cariyeleri kim kucağına almış ? Araplar putu bırakıp Aliyi yada bir başkasına secde etmişler mi ? Daha çok var sorucaklarım ama bunlar hakkında ne kadar tartışsak boştur... Şimdi bir konuda ben yine zor duruma düştüm...Çünkü ne sorduğunuzu anlamadım..Ayetlerde savaşta bir müminin bir bir mümini öldürmesi kolay karşılanacak bir olay olmadığını göstermekte...Belliki o zamanlar inanan kimseler bunun planını kuruyorlardı..Kin bildikleri birileri vardı ve savaşta onları öldürmeye kalkıcaklardı...Ayette yazarki yanlışlıkla olması başkadır...Olur ya savaş bu böyle hatalar tabiki olabilir...Eğer yanlışlıkla birisini öldüren hakkında hükümlerde verilmiştir... halife ve sahabeler birbirleriyle savaşıyor mu? Daha ayrıntılı yazarmısınız Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 sayın omar123 beyin ölümü denen şey kısa süren birşey değildir yıllarca o şekilde yaşayan insanlar var bir link veriyorum daha fazlasını sizde bulabilirsiniz. http://blog.milliyet.../?BlogNo=334711 Nedense beyin ölümü olan herkesi hep 1-2 gün sonra öldüğünü okumuştum..Yıllarca yaşanması mantıklı değil.. Alıntı
Φ cooldelta71 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 sayın omar123 bu soruyu sormamdaki sebep hadis ve rivayetlerin hangisinin doğru hangisinin yanlış olduğunu biz bilemiyiz size bir hadis örneği vermiştim de siz kuran üzerinden gidelim demiştiniz. ve bu hadisi tutmadığınzı üstü kapalıı olarak red etmiştiniz. kuranda zekat bir kaç yerde geçer fakat ne kadar olduğunu belirtmez ama miras konusunda payları söyler şimdi siz zekatınzi verirken neye göre veriyorsunuz ? bu konuda hadis var 40/1 olacak diye isa mesih in söylediğnii alıntıladığınız yazıının doruluğunu nasıl teyit edeceksiniz zira bir çok kutsal kitap var ve bunlar isanın ölümden çok daha sonra yazıldı aynı şekilde hadislerde muhammedin ölümünden 200 yıl sonra yazılmaya başlandı uykum geldi yatacam artık kalın sağlıcakla. Alıntı
Φ cooldelta71 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 sayın omar123 yazınızı gördüm ama artak uykum geldi yatmak istiyorum savaşlarla ilgil linkleri yarın yazacam sizde oradan okursunuz bu konularla ilgili bir çok link ve anlatım var ama gerçek olan şuki müslüman müslümanla savaşmıştır yanlışlıkla olan bir şey yoktur biliyorsunuz ali muhammedin hem damadı hemde yeğenidir hasan ve hüseyinde alinin oğullardır ve başka oğullarıda vardır. muaviye yezid in babasıdır ve hepside müslümandır osman da muaviyenin kabilesindendir ve 3 cü halifedir. islama yaptığı hizmetler tartışılamaz. ali ile muaviye nin savaşmalarının anlatır Aişe muhammedin karısıdır. 3 cü halife Osman nın öldürülmesi ve alinin kendisini halife ilan etmesi aişe tarafından red edilmiştir ve osmanı katledenleri buluncaya kadar alinin halifeliğini tanımayacağın söylemiş ve aliye karşı savaşmıştır sizde googleden ararsanız daha doyurucu bilgilere ulaşabilirsiniz benim link vermem gerek yok offfffffffff yine bi dünya yazdm artık başıma ağrı girdi uykusuzluktan. kalın sağlcakla. Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 Zekat hakkında Kur'an ne söylemişdir...Siz cevabını verin yeter... İsa Mesih İncil'in yazılacağını biliyordu..O öldükten sonra akılda kalanlar İncil'i oluşturdu..4 kişinin yazdıkları ufak tefek değişiklikler olsada hepsinden ortak bir yere varılabilir...Zekat konusunda miktar belirlenmez....İyiliği gizli yap sağ elin sol elinin iyilik yaptığını bilmesin der... Zekatın anlamıda bizi sonuca ulaştıracaktır... İsa Mesih söyledimi söylemedi mi? Test edelim...Ayetler üzerinden düşünmek,bunu İsa söylemiş olabilir mi? Senin okuduğun İsa Mesih yada Kur'an bir bütün olarak ahlakı koruyorsa bu bir kanıttır...İsa Mesih dedi ama ne demek istedi? Sorgulamakla onun ne söylediğini anlayabiliriz...İsa Mesih'te Hz.Muhammed gibidir...Mesela yukarıya ne yazdım iyiliği gizli yap sağ elin sol elinin ne yaptığını bilmesin..Şöyle bir şey atıyorum bak iyi tut...De ki "İyiliği gösteriş için yapmayın,gizli yapın...Sağ elin sol elin ne yaptığını bilmesin"...Umarım anlatabilmişimdir... Bugünlük burada bırakalım,herkese iyi geceler... Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 30 Mart , 2012 sayın omar123 . . . offfffffffff yine bi dünya yazdm artık başıma ağrı girdi uykusuzluktan. kalın sağlcakla. Sana birşey söyleyeyim mi? Kur'anla hiçbiri örtüşmüyor...Mekkeliler putlara tapardı..Ve hiçbiri müslüman değildi...Medineye hicret eden müslümanların mallarını yaktılar...daha birçok hasar verdiler..Sonra ayetler üzerine Bedr savaşı yapıldı...624 Uhud Savaşı (625) Bedir Savaşı’nda mağlup olan Mekkeliler, bu yenilginin acısını çıkarmak için Medine üzerine yürüdüler. Uhud dağı eteklerinde yapılan savaşı Müslümanlar kaybettiler. Bu olay en çok Yahudileri sevindirmişti. Hz. Muhammed Uhud Savaşı sırasında önceden yapılan anlaşmaya uymayan Yahudileri şehir dışına sürgün etmiştir. Hendek Savaşı (627) Yahudilerin maddi destek vererek Mekkelileri kışkırtması ve Mekkelilerin Müslümanların gelişmesini engellemek istemeleri Hendek Savaşı’na neden olmuştur. Hendek Savaşı’nın sonucunda; • Müslümanların kuvvetlerinin arttığı ve mağlup edilemiyeceği Kureyşliler tarafından anlaşılmıştır. • Kureyş’in mağlup olmasıyla etraftaki kabileler arasında İslâmiyet’in yayılması hızlanmıştır. • Yahudiler Medine’den çıkarılarak içeriden gelebilecek tehlikeler önlenmiş, böylece Medine tamamen Müslümanların denetimine geçmiştir. • Hendek Savaşı Müslümanların son savunma savaşı oldu. Bu savaştan sonra Mekkeliler savunmaya çekilmiştir... Hz.Muhammed öldükten sonra ne olduğunun kesin bir delili yoktur...Bir tane adam bu sözümü imza yaptı..."İspatsız olan herşey boştur" bu yüzden...İçlerinden olumlu baktığım vardır,olumsuz baktığım...Ama derimki Kur'an-ı Kerim le gidersek hepsi çözülür...Hadisleri Kur'anla analiz etsek bir sürü yanlışlıklar ortaya çıkar...İşte bu yüzden...Şu an tvde hikayeler sallayan insanların hadislerdekinden başka hiçbir farkı yok... İyi geceler... Alıntı
Φ cooldelta71 Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2012 Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2012 sayın omar123 " Senin okuduğun İsa Mesih yada Kur'an bir bütün olarak ahlakı koruyorsa bu bir kanıttır " Hayır efendim kanıt değildir iyi ahlak sahibi olmak için ilahi bir varlıktan geldiğine inanmak insan aklına hakarettir bak elin Japonuna Çinine iyi ahlak sahibi olmak için allaha ve indirdiği kitaba ihtiyaç mı duyuyorlar bilge ve düşünürlerin ve insanın kendi özünün çıkarımıları iyi ahlak sahibi olmak için yeterlidir. Fazla söze gerek yok. Zekatın anlamıda bizi sonuca ulaştıracaktır... Ben size zekatın anlamını değil borçlardan arta kalan kısmın ne kadarının verilmesi gerektiğini sordum, zira hadiste 40/1 der kuranda nekadar olacağı yazmaz. yine sorularn kenarından geçmektisiniz sayın omar123 benim anlattığım muhammedin kafirlere karşı verdiği savaşları değildir muhammedin ölümünden sonra müslümanların birbirleri ile savaşmaları bunu müslümanlğın neresine koyuyorsunuz bunlardan hangisi veya hangileri kafir ali mi, aişe mi, osman mı, muaviye mi, yezid mi, hüseyin mi hagileri kafirde birbirleri ile savaşmış ve kellelerini uçurmuştur tabi burdan yanlış anlaşılmasın bunlar teke tek savaşmadı yanlarında bir çok müslümanlarda vardı hüseyin 70 kişiyle yezide karşı 3000 kişi bir çoğu öldü hüseyinin ardnda kadın ve çocuklar kaldı. diğer aralarında savaşanlar da aynı şekilde savaşmışlardır nisa suresinin ilgili ayetlerini ve daha birçok yerde geçen yakaladğnız yerde ÖLDÜRÜN ayetlerini biliyorsunuz TEKRAR SORUYORUM BU İSMİNİ ZİKRETTİĞİM KİŞİLER VE ORDULARINDAN HANGİLERİ KAFİR. kalın sağlıcakla. Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2012 Gönderi tarihi: 1 Nisan , 2012 Sevgili cooldelta...Japonları örnek vermişsinde...Tanrı onları birçok doğa felaketleriyle denedi...Japonyada şu anda kaç tane uydurma ilah var biliyor musun...İçlerinden Tanrıya inananlarda var inanmayanlarda...Üstün Japon ahlakının yok olması bir felakete bakar..Ki Allah ansızın azab eder hiçbiri birşey yapamaz...Ama dediğim gibi Tanrı aslında azab etmek istemez... Eğer Kur'anda ne kadar olacağı yazmıyorsa sende gönlünden geçeni ver... Sevgili cooldelta...Biz seni hala Kur'ana bir türlü yaklaştıramadık...Ama olucak...Ayet ne için inmiş..Kabe etrafı hariç bulduğunuz yerde onları öldürün...Kimleri...Putperestleri şirk koşanları...Senin dediğin savaş neymiş..Müslümanlarla savaşılmış...Kusura bakma ama Kur'an Kur'an Kur'an...Diyelimki dediğin mutlak doğru..O zaman Hz.Muhammed'ten sonraki insanlar şirk koşmuş ayetleri çiğnemiş...Hz.Ali veya Hz.Osman olsun bunlar seninle benim gibi birer insanlar...Belki iyilerdi belki kötü...İsa Mesih'i ele veren onun en yakın öğrencilerinden Yahuda idi daha söze gerek varmı dostum...Kur'an-ı Kerim anlamak böyle birşey işte...Kimin ne olduğunu daha iyi görüyorsun... Sen hala Allah'tan gelen bir Kitap olduğunu düşünmüyorsun....O adamların günah işlemek yada şirk koşmamaları gibi bir özellikleri var mıdır..Onlarda birer insan...Kısasları hiç mi okumadın Allah aşkına...Ben gerçek hayattan bir hikaye yazayımda üzerinde düşün o zaman anlayacağından eminim...Sonuna kadar oku... Metin ve yanında bir genç iki denizin birleştiği yere gidiyorlardı...Ama yolda giderken yanındaki genç yemekleri almayı unuttu...Dinlenme molası verirlerken bunu Metin fark etti..Gence kızdıktan sonra onca katlettikleri yolu geri gitmeye koyuldular..Derken yolda bir adamla karşılaştılar...Adam çok bilgili ve kuvvetli bir adama benziyordu..Metin geri dönmek yerine adamla birlikte kalıp onun yardımcıları olmayı teklif etti...Adam ise sen benimle beraberliğe asla sabredemezsin dedi ve şunu sordu "İçyüzünü bilmediğin birşeye asıl sabredersin" Metin "Beni sabırlı bulacağından eminim" dedi.. Adam "O halde bana tabi olacaksan,ben sana soru sormadıkça hiç birşey konuşmayacaksın" Derken yola koyuldular...Bir gemiyi binerken adam gemiye bir delik açtı..Metin hemen şunu sordu" Sen o deliği içindekilerin boğulması için mi deldin" Adam "Ben sana benimle beraberliğe sabredemezsin demedim mi ? Metin "Unuttuğum için bana kızma1 dedi.. Yine yola koyuldular..Yolda giderken erkek bir çocuk karşılarına çıktı ve adam çocuğu hemen öldürdü... Metin "Sana birşey yapmadığı halde suçsuz birini neden öldürdün? Çok kötü birşey yaptın" dedi Adam " Sana benimle beraberliğe sabredemezsin demedim mi " Metin "Eğer sana birdaha soru sorarsam yollarımızı ayırırız..Bu senden son özür dileyişim" dedi.. Sonra yine yola koyuldular...Bir şehre vardılar..Şehrin halkından yiyecek istediler..Halk onları fazla konuk etmek istemedi..Derken orada yıkılmaya yüz tutmuş bir duvar gördüler adam o duvarı hemen doğrulttu.. Metin" Vay be...Bu iş için çok güzel para alabilirdin.." dedi.. Adam " Buda bizim artık yollarımızın ayrılıyor demektir"...Şimdi sana sabredemediğin şu şeylerin içyüzünü anlatayım.. "O gemi denizde çalışan bir takım yoksul kimselere aitti..Onu yaralamak istedim çünkü ileride gemileri zorla alıkoyan bir Kral vardı.. Çocuğa gelince..O çok sapık birisiydi..Annesi babası mümin insanlardı ve onlarıda sağıklığa sürüklemesinden korktum..Allah'a o aileye daha hayırlı bir çocuk vermesini dilerim.... Duvar ise şehirdeki iki yetim çocuğa aitti..Orada kalıyorlardı..Babaları iyi bir insandı ve duvarın altında define vardı...Allah onların olgunluk çağına ulaşmalarını ve definelerini çıkarmalarını istedi...İşte sabredemediğin şeylerin içyüzü budur" Hikayeyi okursan daha iyi anlayacağından eminim...Hem günümüz için hem geçmiş tarihimiz için..Burada ismini değiştirdim...Dikkatli oku diye..Metin diye yazdığım kişi Hz.Musa idi...Adamın ise kim olduğu bilinmiyor.... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.