Φ OBJEKTİVİST Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2006 . Bu Nasıl Muhammet Ümmeti Olmak!... Danimarka basınında çıkan İslam peygamberi Hz. Muhammet 'i terörist gösteren karikatür, İslam dünyasında tepki alınca, bu kez düşünce özgürlüğü bağlamında Danimarka basınını destekleyen 10 Avrupa ülkesindeki bazı basın organları da aynı karikatürü yayımlayarak tepkileri doruklaştırdılar... Kan akıtmadan, can almadan gösterilen tepkilere biz de katılıyoruz. İnanç önderi sayılan hiçbir peygamberin çirkin söz ve davranışlarla küçük düşürülmesini asla kabul etmiyoruz... ''Hizbullah gelecek, sizi bulacak!'' sloganı atarak azgınlaşan Muhammet ümmetinin de söz ve davranışlarıyla ölçülü olmalarını, hiç kimsenin inancına saldırarak hakaret etmemelerini ve kan akıtmamalarını salık veriyoruz... Ama görüyoruz ki kendilerini Muhammet'in ümmeti sayanlar, Muhammet'in Ehlibeyti'ne ve onlara gönülden bağlı olanlara saygı duymuyorlar, onları katletmekten geri durmuyorlar... Ehlibeyt'e yönelik ilk katliamı, Hz. Muhammet'in Hakk'a yürüdüğü yıl olan 632'de, halife Ebubekir 'in buyruğu ile Fedek hurmalığının elinden alınmasına direnen sevgili kızı Fatima-i Zehra 'yı zor kullanarak ölümüne neden olan Ömer gerçekleştirdi. İkinci katliam, 661'de halife Hz. Ali 'yi zehirli hançerle şehit eden melun Mülcem ile gerçekleştirildi. Üçüncü katliam, 670'te Hz. Hasan 'ı, karısı Cüde 'ye zehirlettiren fitneci Muaviye tarafından ve dördüncü katliam ise halife makamında oturup Muhammedî İslamı Emevi İslama dönüştüren melun Yezid 'e biat etmediği için 10 Ekim 680 günü Kerbela'da Hz. Hüseyin 'in 72 sahabesiyle beraber şehit edilmesiyle gerçekleştirildi. Daha sonra Emevi hükümranlığı ile Abbasiler döneminde Oniki İmamlar'ın hançerlenerek veya zehirlenerek katledilişleri tarih sayfalarında yer aldı. Osmanlılar döneminde de Ehlibeyt bendeleri olan Alevi-Bektaşiler yine kendilerini Muhammet'in ümmeti sayanlar tarafından aşağılanarak türlü hakaretlere ve kıyımlara uğradılar... Bu acı kıyımlar tarih sayfalarında kalmadı; günümüze dek uzandı ve 9 Şubat 2006 günü düzenlenen 10 Muharrem Aşure Günü'ndeki yası matem törenine bomba ile saldıran Muhammet ümmeti Sünniler, Pakistan'da 22, Afganistan'da ise 3 Şii Muhammet ümmetini katlettiler. Bu Sünni Muhammet ümmeti olan saldırganlar, 2004 ve 2005 yıllarındaki aşure gününde de bombalı saldırıda bulunarak Irak'ta ve Pakistan'da 300 dolayındaki Şii Muhammet ümmetini katletmişlerdi... Peki bu nasıl Muhammet ümmeti olmak ki, Hz. Muhammet'in en sevdiği ve abası altına alıp ''İşte benim Ehlibeytim bunlardır'' dediği Hz. Fatima-i Zehra'yı, Hz. Ali'yi, Hz. Hasan'ı, Hz. Hüseyin'i ilk aşamada katledip daha sonra soyunu sürdüren Oniki İmamlar ile onların bendeleri olan Alevi-Bektaşi ve Şiileri, hem de en acılı günlerinde yas tutarken katlediyorlar?.. Öte yanda Muhammet ümmetinden biri olan TBMM Başkanı Bülent Arınç ise yaptığı açıklamada, yası matemde olan Alevi-Bektaşi ve Şiilerin ''10 Muharrem Aşure Günü'' nü kutlayıverdi!.. Bunların geldikleri yere bakarsak, peygamberin sevgili torunu Hz. Hüseyin'in ne zaman, nerede ve kim tarafından, niçin şehit edildiğini, Muharrem orucunun ne amaçla tutulduğunu, aşure gününün neyi ifade ettiğini bilmemelerine şaşmamak gerek. Bunlar şeriatın ''kanlı mı, kansız mı'' geleceğinin hesabını yapan siyasi babaları Necmettin Erbakan okulunda yetiştiler. Refah Partisi ile iktidara geldiler. Adalet Bakanlığı koltuğuna oturan Şevket Kazan 12 Şubat 1997 günü yaptığı konuşmasında Alevilere ''mum söndü'' hakaretinde bulundu Recai Kutan, 6 Ekim 1998 günü parlamentoda yaptığı konuşmada, Alevilere ''Sapık'' demekten kendini alamadı. 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen ve Karacaahmet Cem Evi inşaatını dozerlerle yıktıran Recep Tayyip Erdoğan, 2003'te başbakan olunca, devlette kadrolaşma politikasıyla Diyanet İşleri Başkanlığı'na getirdiği Ali Bardakoğlu, ''Cem evleri ibadet yeri değildir'' dedi. Yardımcısı Tayyar Taş ise ''Cem evleri cümbüş yeridir'' demek suretiyle Alevi-Bektaşilerin inanç yerlerine hakaret etme cesaretini kendisinde buldu... Bunların Muhammet ümmetinden olmaları sahtedir. Gerçekten Muhammet ümmeti olanlar, Muhammet'in sevgili Ehlibeyti'ne saygılı olurlar, canlarına kastetmezler ve onların yolunu sürdüren Alevi-Bektaşilere kin kusmaz, hakaret etmezler... ________________________________________________________. LÜTFİ KALELİ Alıntı
Φ Cengizhan212 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2006 Tebrik ederim OBJEKTİVİST, gerçekten Objektif bir yazı olmuş. Kısaca bir şeyler eklemek istiyorum, hiç bir mezhebe tabi değilim (şirk'tir). Alevi olduğum düşünülmesin diye yazdım. Alıntı
Φ okyanus01 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2006 LÜTFİ KALELİ ya Allah tan hidayet ve rahmet diliyorum. Ölülerin arkasindan söyleriz genelde bu papaganca lafi,esasen bu kardeslerimizin rahmete ihtiyaci var. Ne onun yazdiklarinin gercek Muhammed ümmeti ile alakasi var , nede bu tür elestiriyi yapanlarin alevilikle alakasi var , tekrerdan kendisine Allah tan rahmet ve gani gani hidayet diliyorum. --------------------------------------------------------------------------------- Yazinin iceriligi dehset ki dehset , bir res´mini cizmeye calistim anlatilmaz ki anlatilamaz. Kinden nefretten , tiskintilerden örülmüs bir koza VE bu kozanin icinde kendini paralarcasina yirtinan caresiz bir Insan . Kizmaya ve yargilamaya hakkim yok olamaz , ona bu malzemeyi verenler , ona bu kozayi örmesine sebeb olanlar kendilerini sorgulasinlar. ----------------------------------------------------------------------------------- Islam Dini evrende sistemin adidir. Bu sistemin icinde yasayan her canli ki cansiz hic birsey yok , bu dönen carkin dislilerinden biridir. Meger ki bu dislilerden biri kirilsin veya yozlassin , bu cark dönmeye devam eder onunla veya onsuz. Her fert Islam semsiyesi icindedir ISTISNASIZ. Siz bu dislinin adina Alevi deyin , Müslüman degin , ne derseniz deyin . Tipki bir annenin cocuklari ve isimleri gibi. Bazen cocuklar seker kavgasi ederler , ederler ve bir müddet barisir otururlar yerine . Anne bu durumu zaten bilir ve cogukez kale almaz bile onlarin bu tavirlarini. Islam Dini ve onun teblig edicisi olan Hz. Muhammed (s.a.s ) tüm alemlere ve birimlere Rahmet olarak gönderilmesi hasebi ile tüm insanlari kucaklamis degeri yüce bir ZAT. Eger onun bu degerinden kusku duyulmuyorsa ve onun bu yüce degerine saygimiz var ise yeryüzünde yapilan cahillikleri onun hesabina yazmak NE KADAR VICDAN ISIDIR ? Insani insandan kayiran , Gerek din , gerek millet , gerek cinsiyet , gerek irk , gerek alevi , gerek sunni , gerek , gerek , gerek , ne tür idoloji ve kavram var ise vicdan sahibi olarak hepsine RED oyunu kullaniyorum ! Ayrimciligi körükleyen ne var ise, gerek FUTBOL , gerek mezhepcilik , gerek cemaatcilik , gerek siyasetcilik , Ayrimciligi körükleyen her tür Ilim, Bilim , felsefe, hepsine RED - HAYIR Birilerinin birseyleri kusmasi gerekiyorsa bunlari laubada yapmasi gerekiyor ! Bu gibi platformlar , forumlar , sadece fikirlerin üzerine tartisilmasigereken yerler olmasi gerek. Insana saldiri akil ve vicdan isi degil . Dünde yasamanin insana verdigi en büyük izdirabin tablosuydu bu okudugum yazi. En az HZ ALI yi sevenler kadar aleviyim , onu sevmekle alevi olunuyorsa . O yüce Zat lar bu hayat senaryosundan görevleri bitti ve elip gittiler. Meydani elestirmeye degil , kardesligi yaysinlar diye , birbirlerini kucaklasinlar diye , INSAN A INSANCA DEGERLERINI VERSINLER diye bizlere emanet etmisler. EHLI BEYT TE MUHAMMED ÜMMETI DIR !!! AYRI GÖRMEK ZATEN CAHILLIGIN SEMBOLÜDÜR. Elestirdiginde sen , elestirende sen sözüm ona. Yazik, elestirenle elestirilenin farki kalmamis. Hz.Ali , Hz Ebu Bekir , Hz. Ömer , Hz Osman Bu yüce zatlari ALLAH ü teala Kurani Kerimde bizzat övmekte ve cennetle müjdelemekte. Buna inanmak inanmamak elbette kisinin özgürlügü . Ben yanlis yapiyorsam ve Allah a da inaniyorsam , burada Allah i mi sorgulamamiz gerekir ? Ben yanlis yapiyorsam ve Hz.Aliyi de cok seviyorsam , Hz Aliyi mi sorgulamamiz gerekiyor ? Yoksa yildizlara tükürsün dursun kisiler kime ne . Beni ilgilendirmiyor dogrusu , ben fikrin üzerine tartisirim ,cahilin yaptigi cahilliginin üzerine degil. Her Ehli beyti seve dogru düzgün olacak degil ya , Ebu Cehiller de Ehli Beytten di !!! Alıntı
Φ OBJEKTİVİST Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2006 LÜTFİ KALELİ ya Allah tan hidayet ve rahmet diliyorum. Ölülerin arkasindan söyleriz genelde bu papaganca lafi,esasen bu kardeslerimizin rahmete ihtiyaci var. Ne onun yazdiklarinin gercek Muhammed ümmeti ile alakasi var , nede bu tür elestiriyi yapanlarin alevilikle alakasi var , tekrerdan kendisine Allah tan rahmet ve gani gani hidayet diliyorum. --------------------------------------------------------------------------------- Yazinin iceriligi dehset ki dehset , bir res´mini cizmeye calistim anlatilmaz ki anlatilamaz. Sevgili okyanus01... Öncelikle konuya ilginizden dolayı teşekkür ederim. Her zaman olduğu gibi konuya duygusal ve ruhani bir yaklaşım ile çözmeye çalışmışsınız ve tabiki sizi anlıyor ve saygı duyuyorum. Ancak Yukarıda belirtmiş olduğunuz düşünce sanıyorum gerçeklerin kabul edilmezliğin kaygısının en acı tarafını gösteriyor. Evet bugüne kadar inandıklarınmız / inanılır kılınanlar bizlere gösterilenlerin sadece buzun görünen kısmını oluşturuyor. Kaldıki bu da bizleri eksik bir bilgilenme sonucuna götürmekten öteye gidemiyor. Bu nedenlede zevgili okyanus1 tabiki düşünsel anlamda etkisinde bulunduklarımız sayesinde inanılanlar bizi koşulsuz ve şartsız kabul edilebilirliğe götürmesini olanaklı kılıyor. Bence burada düşünen, sorgulayan, araştıran birini esas itibari ile görünmeyenleri de, bilinmeyenleri de, derinlerdekileri de görebilme bilincini olgunlaştırmaya götürmeli ki şartlanılmış bilgilerin tutsağı olunmasın. Son olarak size şunu belirtmek isterim ki bilinç ancak gerçekliğe uyarlı olduğu zaman. gerçekliğin bilgisini kendisinde taşıdığı zaman. gerçekliğin özel bir yansısı olabildiği zaman mutludur. Bilinçle gerçeklik arasındaki kopukluk mutsuzluğu getirir, giderek bunalıma yol açar. Olayın daha anlaşılır hale gelebilmesi için şunları tekrar gözden geçirmenin (DÜN ve BUGÜN) faydalı olabileceğini düşünüyorum... DÜN..____ EHLİBEYT'E YÖNELİK KATLİAMLAR... 1-___Ehlibeyt'e yönelik ilk katliamı, Hz. Muhammet'in Hakk'a yürüdüğü yıl olan 632'de, halife Ebubekir 'in buyruğu ile Fedek hurmalığının elinden alınmasına direnen sevgili kızı Fatima-i Zehra 'yı zor kullanarak ölümüne neden olan Ömer gerçekleştirdi. 2-___İkinci katliam, 661'de halife Hz. Ali 'yi zehirli hançerle şehit eden melun Mülcem ile gerçekleştirildi. 3-___Üçüncü katliam, 670'te Hz. Hasan 'ı, karısı Cüde 'ye zehirlettiren fitneci Muaviye tarafından ve 4-___Dördüncü katliam ise halife makamında oturup Muhammedî İslamı Emevi İslama dönüştüren melun Yezid 'e biat etmediği için 10 Ekim 680 günü Kerbela'da Hz. Hüseyin 'in 72 sahabesiyle beraber şehit edilmesiyle gerçekleştirildi. 5-___Daha sonra Emevi hükümranlığı ile Abbasiler döneminde Oniki İmamlar'ın hançerlenerek veya zehirlenerek katledilişleri tarih sayfalarında yer aldı. Osmanlılar döneminde de Ehlibeyt bendeleri olan Alevi-Bektaşiler yine kendilerini Muhammet'in ümmeti sayanlar tarafından aşağılanarak türlü hakaretlere ve kıyımlara uğradılar... BUGÜN..____ BUGÜN YAŞANAN PSİKOLOJİK KATLİAMLAR... 1-___Bunlar şeriatın ''kanlı mı, kansız mı'' geleceğinin hesabını yapan siyasi babaları Necmettin Erbakan okulunda yetiştiler. Refah Partisi ile iktidara geldiler. 2-___Adalet Bakanlığı koltuğuna oturan Şevket Kazan 12 Şubat 1997 günü yaptığı konuşmasında Alevilere ''mum söndü'' hakaretinde bulundu Recai Kutan, 6 Ekim 1998 günü parlamentoda yaptığı konuşmada, Alevilere ''Sapık'' demekten kendini alamadı. 3-___1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen ve Karacaahmet Cem Evi inşaatını dozerlerle yıktıran Recep Tayyip Erdoğan, 2003'te başbakan olunca, devlette kadrolaşma politikasıyla Diyanet İşleri Başkanlığı'na getirdiği Ali Bardakoğlu, ''Cem evleri ibadet yeri değildir'' dedi. 4-__Yardımcısı Tayyar Taş ise ''Cem evleri cümbüş yeridir'' demek suretiyle Alevi-Bektaşilerin inanç yerlerine hakaret etme cesaretini kendisinde buldu... Sevgi ve saygılarımla... Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2006 BUGÜN..____ BUGÜN YAŞANAN PSİKOLOJİK KATLİAMLAR... 3-___1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen ve Karacaahmet Cem Evi inşaatını dozerlerle yıktıran Recep Tayyip Erdoğan, 2003'te başbakan olunca, devlette kadrolaşma politikasıyla Diyanet İşleri Başkanlığı'na getirdiği Ali Bardakoğlu, ''Cem evleri ibadet yeri değildir'' dedi. 4-__Yardımcısı Tayyar Taş ise ''Cem evleri cümbüş yeridir'' demek suretiyle Alevi-Bektaşilerin inanç yerlerine hakaret etme cesaretini kendisinde buldu... Ali Bardakoğlunun söylemesine gerek yok Cem Evleri İbadet yerleri değildir... İbadet evleri diye çoğul bir kavram yoktur zaten. Muharrem oruç ayların da bile Cem Evlerin de ibadet yapıldığını hiç sanmıyorum..... Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2006 Müslümanların ibadethaneleri camilerdir. Ve müslüman ibadetini Allah için yapar . Ali Ayşe Hasan Hüseyin için değil. Alıntı
Φ antitez Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2006 aleviler, bektaşiler, müslümanlar. bu toplulukların hepside islam kaynaklı inançların üyeleridir. cami ve cem aynı kökten sözcüklerdir. ibadetin şekli veya nerede yapılacağı konusunda hüküm bizlerin değildir. zira kuranda bunlar yazmaz. alevilik yoktur demek ne kadar saçmadır. sünnet denilen namaz bölümlerini neden kılıyorsunuz? madem ki tek ibadet sahibi allahtır. tarih objektivistin bahsettiği gibi ehlibeyt katliamları ile doludur. ancak islam dünyasında tarih katliamlarla doludur. binlerce anadolu türkmeni sırf alevi bektai olduğu için katledilmedimi? kırımlar yapıldı ne için sırf farklı inançlar içinmi hayır siyasi sebeplerle. hasan ve hüseyin taraftarları ile birlikte katledilmedimi? aynı şekilde ehlibeytten olanlarda katledildi. Alıntı
Φ okyanus01 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2006 Merhaba sayin Objektivist , Ilk önce yazinizi okudugumda sadece Lütfi Kareli nin düsüncelerinden ibaret sanmistim , yanilmisim . Yanilmamin sebebi su basliginizin sonuna koydugunuz ( YORUMSUZ ) kelimesi yüzünden idi . ( BU NASIL MUHAMMET ÜMMETİ OLMAK.... (Muhammet'in EHLİBEYT'ine saygıyı bırakın onları KATLEDİYORLAR...) (EHLİBEYT'e yönelik Tarihsel KATLİAMLAR ) ( YORUMSUZ ) Yazinin basligini okuyup ve sadece baslikta kalan , ve kafasinda kalan bu telkinle Islam Ümmetine bir ön yargi edinecek insanlari düsündünüz mü ??? Yil 632 yaziyi yazan orada mi imis ? ki ( Ömer gerceklestirdi ) diyor . Kaynak yok , tamamen kulaktan doldurma , yanlis nakil bilgilerle konulari eksik ve yanlis bicimde bu platformlara tasimak bilimsel olmadigi gibi , sizin deyiminizle tamamen duygusalligin ve kinin sebebi olabilir . 1-___Ehlibeyt'e yönelik ilk katliamı, Hz. Muhammet'in Hakk'a yürüdüğü yıl olan 632'de, halife Ebubekir 'in buyruğu ile Fedek hurmalığının elinden alınmasına direnen sevgili kızı Fatima-i Zehra 'yı zor kullanarak ölümüne neden olan Ömer gerçekleştirdi. 2-___İkinci katliam, 661'de halife Hz. Ali 'yi zehirli hançerle şehit eden melun Mülcem ile ( gerçekleştirildi ). 3-___Üçüncü katliam, 670'te Hz. Hasan 'ı, karısı Cüde 'ye zehirlettiren fitneci Muaviye tarafından ve 4-___Dördüncü katliam ise halife makamında oturup Muhammedî İslamı Emevi İslama dönüştüren melun Yezid 'e biat etmediği için 10 Ekim 680 günü Kerbela'da Hz. Hüseyin 'in 72 sahabesiyle beraber şehit edilmesiyle ( gerçekleştirildi ). 5-___Daha sonra Emevi hükümranlığı ile Abbasiler döneminde Oniki İmamlar'ın hançerlenerek veya zehirlenerek katledilişleri tarih sayfalarında yer aldı. Osmanlılar döneminde de Ehlibeyt bendeleri olan Alevi-Bektaşiler yine kendilerini Muhammet'in ümmeti sayanlar tarafından aşağılanarak türlü hakaretlere ve kıyımlara uğradılar... Sayin Objektivist belirtilen tarihlerde neler olmus neler yasanmislari ve günümüze bu bilgilerin hangi kaynakli geldigi konusunda yillardir insanlar hala tartisirlar . Hz Alinin , Hasan ile Hüseyin in sehadeti nin suclularini nasil Hz. Muhammed Ümmetine baglarsiniz ? Mü`min insanin siddeti savunmasi düsünebilinirmi ? Bunu yapmis insanlarin Müslümanlikla , Mü `minlikle alakasi olabilirmi ? Sizler 14 asirdir aleviler müslümanlara , müslümanlar alevilere düsmandir mesajini mi vermek istiyorsunuz ? Hangi siyasi görüs , hangi cemaat , hangi bireysel görüs birakin siddeti , zorlamanin Z sini savunuyor ise savundugu sadece kendi seviyesini arz eder . ISLAM ve ÜMMETINI degil. Kaldiki Islam da farkli görüs topluluklari yoktur . Farkli dini inanclar yoktur . ISLAM HER BIREYI KUSATMIS ve KUCAKLAMISTIR. Bu gibi tartismalarin ne size ne kimseye yarar getirmeyecegi gibi , kamoyunu bölücülüge telkinden baska bir sey ifade etmez !!! Saniyorum siz bunu daha iyi bilmektesiniz , sevgi adina baris adina mesaj iceren herhangi bir sözcük icermeyen yazilari sunmakta ne gibi yarar elde edilir düsündürücü dogrusu. Konulara duyarli olmak , insanlara barisi telkin etmek DUYGUSALLIK DEGIL , olsa olsa duyarliliktir. Sahsiniyla degil fikirleriniyle ilgilendigimi tekrar vurgulamak istiyorum. 2006 senesinde yasiyoruz , mazi tüm güzel ve cirkin yönleri ile geride kaldi. Küresellesme ve Globallsmeden söz edilirken , insanlari kavgaya , ayrimciliga , bölücülüge , sürükleyen kavram ve konulardan uzak kalmak , insanlik adina dahada akilci ve duyarci sayilmazmi ??? Gelecek nesillere kavga ve gürültü yerine , baris ve sevgi iceren dialoglar sunmak daha güzel olmazmi ??? Bakin , ne bir alevi kardesimiz , nede bir gercek müslüman kardesimiz bu dünyaya gelirken , icinde yasiyacagi sartlari kendi secmedi . 1400 sene önce olanlar ve yasananlar günümüze sadece savasmi birakti ? Bu günki nesil orada olmamasina ragmen , hic bir olayla alakali olmamasina ragmen, neden bu konularin icine cekilmeye calisiliyor. BI TAKIM CAHIL INSANLARIN LAFLARI ILE TÜM DÜSÜNCE VE INANCI TÖHMET ALTINDA BIRAKMAYA CALISMAK NE KADAR VICDANA SIGAR ??? Bir yangin aninda veya bir kaza aninda size yardima kosan insanlar arasindan sen alevi , sen müslüman , sen su zihniyet , sen bu zihniyettensin diye nasil bir tercih sözkonusu degil ise !!! Kürdü ile , Türkü ile , Lazi ile , Cerkezi ile Alevisi ile , Müslümani ile , Hiristiyani ile , Musevisi ile bu insanlar ic ice yasamakta, ve her daim birbirine muhtac vaziyettedirler. Bu bir sirkulasyondur ,cark tir . Kim derse bu cark yanlis dönmekte ve kendini bu sistemin disinda tutuyorsa bu gün yalniz oldugu gibi yarin topraktada yapayalnizdir , inandiklariyle !!! Bana göre tüm bu saydigim özellik ve kavramlar bir kenara . Benim icin Insan Insandir . Insana Insan gözüyle degilde bir baska gözle bakanlar ise sadece Insan olmaya calisan ( insansilar ) 10 000 üyelik bir site , taktir etmemek elde degil , Insanlara verebilecegimiz nice güzellikler var iken , zamanda ve o sartlarda yasamamis iken günümüze göz cikartici konulari tasimak cok ama cok düsündürücü . BEN BURADAN BU YAZILARI OKUYACAK OLAN MÜSLÜMAN ve ALEVI KARDESLERIMIZE SU RICADA BULUNUYORUM Lütfen tepki vermeyiniz , yasantinizi , günlük yasaminizi tekrar gözden geciriniz ! Tüm provakalara karsi sevgiyle yanit veriniz . Verecek birseyiniz yok ise , onlarin uslubundan olmayin !!! Karsiniza cikan yazilarin kaynagi alevi görünüpte alevi olmayan iki yüzlü bir provakatör olabilir, veya ikiyüzlü bir müslüman görünümlü bir münafik olabilir, kimin ne oldugunu ALLAH bilir. O yüzden sabirli olun , sevgi ve saygi ile cehalet kimden olursa olsun PRIM vermeyin !!! Cehaletin milliyeti olmaz , felsevesi olmaz , mekani olmaz , cemaati olmaz , topluluklari olmaz. Cehalet her bir birimin icinde mevcuttur . Sadece kimi icine sindirir , kimi disari yansitir . CEHALET RADYASYONUNU SACACAKTIR KIYAMETE KADAR SIZ DE AYDINLIGINIZI SACMAYA DEVAM EDIN -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sayin Objektivist yine derseniz, sadece gercekleri kabullenmek istemiyorsunuz diye , yazdiklarimdan birsey anlamamissiniz demek olacak. Ne benim 1400 sene öncesinden dolayi kimseyi suclama ve lekelemeye hakkim var nede bir baskasinin beni !!! Assagidaki notlariniza da iki söz sohbetim olacaksa eger oda söyle olurdu . BUGÜN..____ BUGÜN YAŞANAN PSİKOLOJİK KATLİAMLAR... 1-___Bunlar şeriatın ''kanlı mı, kansız mı'' geleceğinin hesabını yapan siyasi babaları Necmettin Erbakan okulunda yetiştiler. Refah Partisi ile iktidara geldiler. Peki sayin Objektivist , bir avuc zevat i mi elestiriyorsunuz yoksa Islam Ümmetini mi ? 2-___Adalet Bakanlığı koltuğuna oturan Şevket Kazan 12 Şubat 1997 günü yaptığı konuşmasında Alevilere ''mum söndü'' hakaretinde bulundu Recai Kutan, 6 Ekim 1998 günü parlamentoda yaptığı konuşmada, Alevilere ''Sapık'' demekten kendini alamadı. O zevatin sözünden bana ne ÜMMETI BAGLAR MI ??? 3-___1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen ve Karacaahmet Cem Evi inşaatını dozerlerle yıktıran Recep Tayyip Erdoğan, 2003'te başbakan olunca, devlette kadrolaşma politikasıyla Diyanet İşleri Başkanlığı'na getirdiği Ali Bardakoğlu, ''Cem evleri ibadet yeri değildir'' dedi. DEDI DE CEM EVLERI IBADET YERI OLMAKTAN CIKTI MI ??? 4-__Yardımcısı Tayyar Taş ise ''Cem evleri cümbüş yeridir'' demek suretiyle Alevi-Bektaşilerin inanç yerlerine hakaret etme cesaretini kendisinde buldu... CEM EVLERI CÜMBÜS YERI OLMADIGINA GÖRE NIYE ÜZERLERINE ALIYORLAR ??? Yazdiklarimi elestiri den ziyade BARIS VE SEVGIYI , insanlar arasinda saglam bir dialog cagrisi olarak kabul edin . Lütfen bireysel cehaletler icin toplumlari yargilamayin ! 1400 sene öncesinde yasamadigimiz icin , en basta sayilan ön yargilarin icin kimse kimseyi suclayamaz ! Bu kin bu inad 14 asir sürdü ise , bir 14 asir daha sürer , BU MANTIGA GÖRE . BUNU MU CAGRISTIRIYORSUNUZ ? BARIS VE SEVGI ADINA YAPILAN MÜCADELELER in adina DUYARLILIK ve OLGUNLUK DENIR !!! AYRIMCILIGI körükleyen kavramlarin sayisi sayilamayacak kadar coktur ! Bu kavramlari cagristirmak DUYGUSALLIGIN ve CEHALETIN ESERIDIR !!! Baris ve Sevgiyi haykiran kavram bir tanedir , oda VICDAN SAHIBI OLMAKTIR !!! Vicdanlar rahat ise mesele kalmamistir . Sayin Objektivist insallah daha objektiv konularda görüsmek ümidiyle diyorum , sahsinizi elestirmedigimin altini cizmek istiyorum. Fikir alisverisimizde birbirimize hak hukuk gecti ise benden yana helal olsun ,sizde helal edin lütfen . Sevgi ile kal . SEN BENSIN , BEN DE SEN INSAN KARDESIM Alıntı
Φ Kazazlı Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2006 İbadet sadece Allaha yapılır tabii...Ama siz sünnet diye kılınan namazların peygambere kılındığını zannediyorsunuz oysa hem sünnet hemde farzlar sadece ve sadece Allaha kılınır... İkincisi Sünniler katil de alevi veya bektaşiler.........veya diğerleri melekler mi..? İslamın tek kaynağı var o da Kurandır, ona uyanlar doğru yapar aykırı gidenler ise yanlış yapar.. Ama kaç alevi gördümse bir kerre olsun Kur'an okumadıklarını(anlayarak okumaktan bahsediyorum) kendilerine göre bir yol tutuklarını gördüm kendi aralarında da 30-40 gruba/fırakaya ayrılmış oldukları da gerçektir... Sünniyim diyenlerinde tek vücut olduğuda söylenemez... onlar da öyle... Alevi veya sünniler kendilerine Kur'anı rehber edinmedikçe hiçbir esas üzere değillerdir ves'selam selamlar Alıntı
Φ antitez Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2006 İbadet sadece Allaha yapılır tabii...Ama siz sünnet diye kılınan namazların peygambere kılındığını zannediyorsunuz oysa hem sünnet hemde farzlar sadece ve sadece Allaha kılınır... kazazlı ------------------------------------- allahın direk emretmediği bir ibadeti yapmak o istemeden hemde. nafile namaz gibi adı üzeri bir uygulama inssanlığın amellerini yerine getirmeden. ne bu konu üzerinde durmak. ne de tartışmak anlamsız. katli görüldüğü üzre hep amacının barış olduğunu bunu tanrı adına yaptıklarını söyleyenler yapıyor. bu yüzden iki ordu birbirine doğru süngülerle koşarken "barış" diye bağırıyor. kim haklı hiç kimse. kme göre sorusuna sebebiyet verir. Alıntı
Φ OBJEKTİVİST Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2006 Merhaba sayin Objektivist , Ilk önce yazinizi okudugumda sadece Lütfi Kareli nin düsüncelerinden ibaret sanmistim , yanilmisim . Yanilmamin sebebi su basliginizin sonuna koydugunuz . . . YANIT:__________ Sevgili okyanus01... Tabiki sizlere saygı duyuyorum. Tabiki forumda tartışmaya açılan her konu kişisellikten uzak değer yaratmaya ve fikir üretmeye hizmet ediliyor olunmalı... Ama tüm bunların sonucunda mutlaka barışa, kardeşliğe, sevgiye, dostluğa ve kısacası insan adına insana dair hizmet ediliyor olsun... Son olarak konuya katkı açısında kısaca şunları belirtmekte fayda görüyorum... GÜNÜMÜZ GERÇEKLERİNDEN YOLA ÇIKARSAK; Günümüzde ekonomik, sosyal ve politik anlamda gerek inancı, gerekse bozuk düzene başkaldıran yapısı nedeniyle büyük kıyımlar yiyen ve sindirilmek istenen Anadolu Alevisi, bin yıldır Anadolu kırsalında kapalı toplum olarak yaşamaya itilmiş; Ulusal Kurtuluş Savaşı'ndan sonra kentte yer almaya başlamıştır. Ne var ki, bu kentleşme, gerçek anlamda yaşanmamıştır. Kırsal alanda toprak emekçisi olan Alevinin büyük bölümü, kentte fabrika işçisi olarak varoşlarda köylülüğünü yaşar olmuş; başta yasama, yürütme ve yargı erki olmak üzere devlet birimlerinde kadrolaşamamış; sanayide, ticarette, medyada, siyasette etkin biçimde yer alamamıştır. İnancı gereği tutucu olmayan, daima yeniliğe açık olan Alevilerin dün solda yer aldığı için Alevileri ''potansiyel suçlu'' gören ve ezen zihniyet, bugün Alevilere sıcak bakar durumdadır. Ancak Aleviler, dünkü Aleviler değil artık... Aleviler üzerinde o denli oyunlar oynandı ki, şimdi Alevilerin birliğini sağlamak pek olanaklı değildir. Öteden beri Alevi köylerine cami yaptırarak kitaplar ürettirip yayınlar yaptırarak Aleviler, Sünnileştirilmeye çalışılmaktadır. Bu yöntemle yapılan asimile politikasına, son zamanlarda daha etkili olabileceğine inanılan ''Aleviyi, Aleviyle vurma'' yöntemini eklediler. Kimi Alevilere seçimde üç trilyon vaadinde bulunup ''el altı ödenekten'' para akıtılarak ''Alevi İslam'' söylemiyle Alevileri Sünnileştirmek isterlerken kimi Alevilere de İran sermayesi akıtılarak Aleviler, Şii şeriatına çekilmek istenmektedir. Görülen o ki, Aleviler üzerine oynanan oyun; Sünni-şeriat ile Şii-şeriatın nikahlığında, Aleviler ya Sünnileştirilecekler ya da Şiileştirilecekler yönündedir. Gerek Sünnileşmeye, gerekse Şiileşmeye karşı çıkan ve direnen demokrat Aleviler ise bu bağlamda ''ateist'' suçlamasıyla etkisiz hale getirilmek istenmektedir... Yine görülen odur ki, oynanan bu oyun, sadece Alevileri asimile etmekle kalmayıp Türkiye'nin Sünni şeriata teslim edilmesine yönelik niyet taşımaktadır: Sincan ilçesinde düzenlenen ''Kudüs Gecesi'' ve sözde Aleviler adına düzenlenen ''Ehlibeyt Kurultayı'' bu niyetlerin dışa vuran sinyalleridir. Her iki eylemde şii şeriatı gözlenmektedir. İşte en büyük tehlike de buradadır... Aleviler, ülke nüfusunun üçte birini oluşturmalarına karşın hâlâ Alevi adıyla tabela asan bir Alevi örgütüne sahip değillerdir. Çünkü Alevilik yasal değildir. Hukuk sisteminde ''din ve dince kutsal'' sayılan değerler arasında yeri yoktur. O nedenle federasyon gibi bir üst Alevi örgütü kurulamıyor; gerçek anlamda bir Alevi Birliği sağlanamıyor. İyi bir örgütlenme yaşanmadığı için, her siyaset, Alevi tabanından yararlanmak istiyor ve maalesef kötüler etkin oluyor... ARTIK ONLARI FARK EDİP VE BU GERÇEKLERİ GÖRÜP UYANMAK GEREKMİYORMU SİZCE?... Sevgi ve saygılarımla..... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.