Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2009 16 yıl Aşkı ölçüp değersiz filan bulmamışlar, "aşk yoktur, sanal bir kültür mitidir" demişler. Değersiz bulsalar, az çok iyi kötü bir varlığı olurdu. Yok ki bir değer ataması yapılsın? Bilimciler hiç bir şeyi hiç bir yerlerinden atmazlar. Sözünü ettiğim araştırma yıllar sürmüş ve yüzlerce denek kullanılmış çaplı bir araştırmadır. Demirefe gerçekten anlamıyorum. aynı bilimadamları özlemi de araştırsınlar, sizce ne sonuca çıkarlar? ya aşk var mı yok mu bunu isterlerse binlerce yıl daha araştırsınlar, isterlerse yüzlerce denek değil herkesi tek tek araştırsınlar ŞUDUR diye bir sonuca varamazlar. vardık desinler varsın! ne gam! demirefe bence aşk var ya da yok diye üzrinde tartışılabilecek bir konu değil. sanal demişler. evet sanaldır. varsın sanal olsun. kültür miti olsun. anlamadığım şey aşkın varlığı ya da yokluğu üzerinde tartışmak. belki de benim cahilliğimdendir bu da pek umurumda değil =) benim kendimce hissetiğim birşeye birileri derse ki o beynin bilmem ne kısmının bilmem ne hareketi ya da salgılanan şu hormon yüzünden hissedilen şudur vs vs vs. ne farkeder. yokluğu ıspatlansa ne farkeder varlığı ıspatlansa ne farkeder. bilimciler hiçbirşeyi bir yerlerinden uydurmazlar demişsiniz. ben bilim düşmanı değilim. bilime karşı da değilim. aksine! üniversite eğitimim de fizik üzerinedir. bilim adamı olmak üzere eğitildim =) sayısız deneyler yaptım laboratuarlarda =) zevkle hemde. iki boyutlu uzayda esnek çarpışmayı denedik bilyalarla :D çok da keyiflidir. neyse demek istediğim ne bilime karşıyım ne bilime yabancıyım. bilim adamları bir yerlerinden bir şeyler uydurur demirefe. ama demiyorum ki bu onların ortak özellikleridir. ama uyduranı vardır. hem de tarihin gidişatını değiştirecek derecede yapanlar da var bunu. ama aşkı konusunda da bunu yapıyorlar demiyorum. diyorum ki "bilimcilerin de uydurukçuları vardır" =) yanılanları kastetmiyorum demirefe. kasten hatalı bilgi ortaya koyanları. la.kin =)
Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2009 16 yıl Sayın La.kin affınıza sığınarak bir tavsiyede bulunabilir miyim?Üzerinde tartıştığımız fikirler hususunda düşüncenizi, katılıp katılmadığınız yeri net bir ifadeyle ortaya koyarsanız olası devam edecek muhabbetimiz daha sağlıklı ve daha güzel olur diye düşünüyorum. Anladığıma göre ibadeti siz insanın kendisi için yapması emredilen değil, Allah'ın ihtiyacı olduğu için emredilen bir fiil olarak temellendiriyorsunuz?İbadetin kişiye faydası yoksa yapılan boştur fikrinde hemfikiriz ben bunun tersini söylemedim yine söylüyorum.Ama yazılarınızda kurguladığınız mantıktan hareketle size ''okuma'' örneğini verdim sizden anladığım bakış açısıyla örnek nihayetinde çıkarılacak sonucun bakışınızla ilgili doğruluğunu sordum. Fuzuli ben kesinlikle ibadet etmenin gerekliliği, farz oluşu gibi bir şekilde fikir belirtmiyorum. ben Allah ın ihtiyacı olduğu için yapılan demedim hiç biryerde. o yüzden bence yanlış anlamışsınız. ya da ben yanlış ifade etmişimdir bir diğer ihtimalde. ama net olarak soruyorsunuz tekrar belirtiyim. yapılan hiç bir ibadetin ALlah'a faydası yoktur.
Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2009 16 yıl Üstelik tactical ops, cs'nin bile taklidi sayılır Gerçekten Counter S. ın bir çok yönden üstün olduğunu bilmeme rağmen niye Tacticalcı olmakta ısrar ettiğimi ben de anlamıyorum. Tactical'da bazı hatalar çok soğutucu olmasına karşın beni bu oyunu oynamakta ısrar ettiren şeyin ne olduğunu ben çözemedim. Ha, tabii saatlerimi bir oyuna asla vermem. Kafam çok çalışıp şişti mi açarım, teröristler bir round bile alırsa tepem atar, belki biraz uzatabilirim. Fakat bir saati bulmayı ciddi bir vakit kaybı sayarım. Neyse, özeli de nerden açtık. Konuya gelirsem: la.kin, bilim aşkı işte, ne yaparsın... Bilim benim için çok ciddi bir tutkudur. Savunma refleksim bir anda harekete geçer. "Toz kondurmuyor" derler ya, o tür bir refleks. Yoksa tabii, bilimi çıkarına alet eden bilimci yok mu dersen, elbette var. Bilimciler adlı sütten çıkmış ak kaşık çatal bıçak seti diye bir şey yok!
Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2009 16 yıl Aslolan Sevgidir demişti bir düşünür ama kimdi hatırlayamadım Gladyatör gibi birşeydi galiba herhalde yanlış hatırlıyorum
Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2009 16 yıl Aslolan Sevgidir demişti bir düşünür ama kimdi hatırlayamadım Gladyatör gibi birşeydi galiba herhalde yanlış hatırlıyorum Ana ve Babanın SEVGİsinden başka nesinki.. mamaylamı büyüttüler sanıyorsun seni.. dayıya hitaben söylenmiş bir cümledir.. Kim ne derse desin..en büyük özür SEVGİSİZLİKTİR..buda böyle bilinsin.. Not:Sohbet güzel..samimi ve içten..bu güzel muhabet için herkese teşekkürde bizden..
Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2009 16 yıl Gerçekten Counter S. ın bir çok yönden üstün olduğunu bilmeme rağmen niye Tacticalcı olmakta ısrar ettiğimi ben de anlamıyorum. Tactical'da bazı hatalar çok soğutucu olmasına karşın beni bu oyunu oynamakta ısrar ettiren şeyin ne olduğunu ben çözemedim. Ha, tabii saatlerimi bir oyuna asla vermem. Kafam çok çalışıp şişti mi açarım, teröristler bir round bile alırsa tepem atar, belki biraz uzatabilirim. Fakat bir saati bulmayı ciddi bir vakit kaybı sayarım. Neyse, özeli de nerden açtık. Konuya gelirsem: la.kin, bilim aşkı işte, ne yaparsın... Bilim benim için çok ciddi bir tutkudur. Savunma refleksim bir anda harekete geçer. "Toz kondurmuyor" derler ya, o tür bir refleks. Yoksa tabii, bilimi çıkarına alet eden bilimci yok mu dersen, elbette var. Bilimciler adlı sütten çıkmış ak kaşık çatal bıçak seti diye bir şey yok! önce delta force vardı sonra queke =) half life, cs falan derken bizde baya vakit geçirmiştik internet cafelerde =) şimdi rahmete anıyoruz o günleri =) bilim iyidir severiz kendisini..
Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2009 16 yıl Kim ne derse desin..en büyük özür SEVGİSİZLİKTİR..buda böyle bilinsin.. Böyle bir özür kabul edilebilir elbette sevgililerin dayısı
Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2009 16 yıl Hey gidi rahmeti Aşık Veysel, aşık sanal olduğunu söyleseler yine yazar mıydın büyük bir aşkla şiirlerini? Güzelliğin on para etmez Şu bendeki aşk olmasa Eylenecek yer bulaman Gönlümdeki köşk olmasa Tabirin sığmaz kaleme Derdin dermandır yareme İsmin yayılmaz aleme Aşıklarda meşk olmasa Kim okurdu kim yazardı Bu düğümü kim çözerdi Koyun kurt ile gezerdi Fikir başka başkaa olmasa Senden aldım bu feryadı Bu imiş dünyanın tadı Anılmazdı Veysel adı 0 sana aşık olmasa Aşık Veysel Şatıroğlu MUHABBETLE...
Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2009 16 yıl Hey gidi rahmeti Aşık Veysel, aşık sanal olduğunu söyleseler yine yazar mıydın büyük bir aşkla şiirlerini? Güzelliğin on para etmez Şu bendeki aşk olmasa Eylenecek yer bulaman Gönlümdeki köşk olmasa Tabirin sığmaz kaleme Derdin dermandır yareme İsmin yayılmaz aleme Aşıklarda meşk olmasa Kim okurdu kim yazardı Bu düğümü kim çözerdi Koyun kurt ile gezerdi Fikir başka başkaa olmasa Senden aldım bu feryadı Bu imiş dünyanın tadı Anılmazdı Veysel adı 0 sana aşık olmasa Aşık Veysel Şatıroğlu MUHABBETLE... Her dediğinde içimden geçenleri demiş Aşık
Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2009 16 yıl Fuzuli ben kesinlikle ibadet etmenin gerekliliği, farz oluşu gibi bir şekilde fikir belirtmiyorum. ben Allah ın ihtiyacı olduğu için yapılan demedim hiç biryerde. o yüzden bence yanlış anlamışsınız. ya da ben yanlış ifade etmişimdir bir diğer ihtimalde. ama net olarak soruyorsunuz tekrar belirtiyim. yapılan hiç bir ibadetin ALlah'a faydası yoktur. Aradığınızı bulduğunuzda, bulduğunuz, hakikaten bulunması gereken olur umarım Sayın la.kin.Bu arada güzel bir söz geldi aklıma:'' Ne aradığını bilmeyen ne bulduğunu da anlamaz.'' Yabancı biriydi galiba söyleyen. MUHABBETLE...
Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2009 16 yıl Aradığınızı bulduğunuzda, bulduğunuz, hakikaten bulunması gereken olur umarım Sayın la.kin.Bu arada güzel bir söz geldi aklıma:'' Ne aradığını bilmeyen ne bulduğunu da anlamaz.'' Yabancı biriydi galiba söyleyen. MUHABBETLE... teşekkürler güzel temenniniz için Fuzuli. biraz da eleştiri var gibi geldi bana. "sen ne aradığını bilmiyorsun" gbilerinden. bir önceki mesajınızdan da hareketle böyle düşündüm. yanlış düşündüyse özür dilerim. yine de anladığım şekline cevap vereyim. ben ne aradığımı biliyorum. nerde arayacağımı tam olarak bilemiyorum. ama nerde bulamayacağımı artık kesin olarak biliyorum =)
Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2009 16 yıl teşekkürler güzel temenniniz için Fuzuli. biraz da eleştiri var gibi geldi bana. "sen ne aradığını bilmiyorsun" gbilerinden. bir önceki mesajınızdan da hareketle böyle düşündüm. yanlış düşündüyse özür dilerim.yine de anladığım şekline cevap vereyim. ben ne aradığımı biliyorum. nerde arayacağımı tam olarak bilemiyorum. ama nerde bulamayacağımı artık kesin olarak biliyorum =) Eleştirim sizi kırdıysa affola, gayem yargılamak değil muhabbetten yana..Hakikati bulmak ve buldurmak dileğiyle. MUHABBETLE...
Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2009 16 yıl Eleştirim sizi kırdıysa affola, gayem yargılamak değil muhabbetten yana..Hakikati bulmak ve buldurmak dileğiyle. MUHABBETLE... Hayır Fuzuli kırılmadım. Yargılasanız da kırılmam. muhabbetinizden de şikayetçi değilim. =)
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.