Φ brc Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2006 arkadaşlar benim mutualist yaşam hakkında bir proje ödevim var bana bu konu hakkında bilgi verebilirmisiniz.lütfennnn acil yardımm Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2006 En basit canlı topluluğunda bile yüzlerce tür birbiriyle ilişki içindedir. Bu ilişki genelde iki canlı türüne de fayda sağlar. Örneğin kartallarla bir çayırdaki otlar arasında ilişki kurmak zordur, ama bu iki canlı türü de dolaylı olarak birbirlerine bağımlıdır. Kartallar ot yiyen tavşanlarla beslenerek otlara yardım eder; bunun karşılığında otlar da tavşanları besleyerek kartallara doyurucu bir yiyecek hazırlar. Eğer iki canlı türü arasındaki ilişki doğrudan doğruya iki türe de çıkar sağlıyorsa buna mutualist yaşam (ortak yaşam) denir. Doğadaki canlılar her zaman birbirleri ile iyi geçinmezler. Bunu daha çok yırtıcı hayvanlarla avları arasında görürüz. Av yırtıcının yaşamını devam ettirmesine yardım ederken yırtıcı da avın yaşamını noktalamasına yardım eder. Bu tür bir ilişkide bir tür (avcı) diğerine doğrudan doğruya zarar verirken diğer tür (av) avcıya yabana atılmaz bir yarar sağlar. Buna benzer bir ilişki de parazitler ve bunların üzerinde yaşadığı canlılar arasında görülür. Hayvanlar arasındaki belli başlı ilişkilerden biri de kommensalizmdir. Burada bir tür diğerinden fayda sağlarken diğer türe hiçbir zarar gelmez. Bu ilişkiye en güzel örnek ağaçlar ve üzerinde yuva yapan kuşlar arasında görülür. Kuş ağacın üzerinde yavrularını büyütürken ağaç bundan hiçbir zarar görmez. Birçok hayvan aslında tek başına yaşayan bir bireymiş gibi görünse de üzerinde barındırdığı onlarca canlı türü ile aslında yürüyen bir hayvanat bahçesidir. Beraber yaşayan tüm canlılar hastalıkta ve sağlıkta, iyi günde ve kötü günde bir arada yaşamak üzere evrim tarafından birleştirilmişlerdir. Alıntı
Φ brc Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2006 saol dostum ama bnm salaklığım konuyu yanlış almışım ama cewabın için teşekkürler asıl projem mutasyon ve etkileri imişş manyak hocam bana bunu hep mutualist yaşam die sölemiş nesse hallettim o konuyuu tekrar saolll Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2006 saol dostum ama bnm salaklığım konuyu yanlış almışım ama cewabın için teşekkürler asıl projem mutasyon ve etkileri imişş manyak hocam bana bunu hep mutualist yaşam die sölemiş nesse hallettim o konuyuu tekrar saolll ciddi olamazsın Alıntı
Φ brc Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 22 Şubat , 2006 maalesef ciddiyim ödewi tekrar baştan yazıyorumm öffff yaaaaa Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.