Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2009 Bu işin ilacı; din, felsefe ve bilim alanlarının birbirinden tam bağımsızlığını tanımaktan geçer. Bunu söylerken de kimilerinin "reçete sunan kurtarıcı" rolleri kestiğimi söylemelerine peşinen katlanıyorum. Ben söyleyeyim de, isteyen dikkate alsın, isteyen almasın... İşin ilacını sunmak! hemde demirefe tarafından, bakalım ne yazmış iletisinde ve objektif olabilmişmi? Bilim asla "tanrı yoktur" iddiasını kanıtlamaya uğraşmaz. Bu kadar peşin fikirli üstelik "determinist" bir kafa yapısı az bulunur!... "Kuantum" a sığınacak"... Bu konuda ise dogma karşıtlarını haklı, dogma savunucularını kabahatli buluyorum. "NEDEN"... **** Bir kere "BİLİM" teori öne sürer, araştırır,deneyerek, kendi doğrularını öne sürer bu doğrular, yeni bir icat,yeni bir buluş olana yani aksi ispat edilene kadar geçerliliğini korur ve bu durumda Big Bang ve Evrenin genişlemesini bize determinist takılan demirefe nasıl izah edecek... Geç... Bilim olmadığında karanlık basar, tam bağımsız ve özgür çalışmadığında alacakaranlık kuşağı sarar. Bu karanlıkta "KARADELİK" gibi bilimsel buluşlar varmı... Özgür çalışan bilime "İSLAM" ın itirazı nedir... Sakın! sanal ortamda gezip birşeyler yazan çok bilmişlerden örnek değil "OTORİTE" sayılan ve "DİN VE BİLİM" üzerine bilenlerden hem bilimsel, hemde Din'i argüman ortaya koymak gerekir... Yoksa; ben böyle düşünüyorum böyle demek olurki... Bunu söylerken de kimilerinin "reçete sunan kurtarıcı" rolleri kestiğimi söylemelerine peşinen katlanıyorum. Ben söyleyeyim de, isteyen dikkate alsın, isteyen almasın... Bu yazdığın durum ortaya çıkar... Olay bu. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2009 Olay bu. Ben bu olaydan hiç bir şey anlamadım. Neye yanıt olduğunu, hangi tezimi çürütmeye çalıştığını anlasam yanıt vereceğim de, ortada anlaşılabilir bir şey yok. Anlaşılan sadece şu: "Ben senin ak dediğin her şeye kara, kara dediğin her şeye ak diyorum!" E, bu kafada devam et, başka ne diyeyim? 1 Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2009 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2009 Ben bu olaydan hiç bir şey anlamadım. Neye yanıt olduğunu, hangi tezimi çürütmeye çalıştığını anlasam yanıt vereceğim de, ortada anlaşılabilir bir şey yok. Anlaşılan sadece şu: "Ben senin ak dediğin her şeye kara, kara dediğin her şeye ak diyorum!" E, bu kafada devam et, başka ne diyeyim? Sen yine de iyi sabrettin Demirefe... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2009 Bende aksine bu tartışmanın, konu hakkında bilgi sahibi olanlar ve yeterli bilgi sahibi olmayanlar arasında cereyan ettiğini düşünüyorum. Burada tartışılan konular ve kavramlar hakkında asgari olarak eğitime dayalı bilgisi olan kullanıcılar ister tanrı inancına sahip olsunlar ister olmasınlar aynı şeyi söylemiştir. Bu arkadaşlarımız iddilarını yüzlerce bilimsel kaynakla kanıtlamışlardır. Ancak buna karşı, bir yandan iddia ettiklerine herhangi bir bilimsel kaynak sunamayan. Öbür yandan sürekli karşısındakini doğmacılıkla bilmemnecilikle suçlayarak tartışmaya çalışanlar olmuştur. Kaldı ki, bu tartışmada halan "siz bu iddia ettiklerinizi nereden duydunuz, hangi bilimsel kurumdan, hangi üniversiteden, hangi bilimsel kaynaktan" şeklinde ki yüzlerce sorumuz hala havada beklerken, iddia ettiklerine dayanak göstermek yerine, aksini söyleyen tartışmacıları birşeylerle suçlayarak haklı çıkma çabasının klasik bir tezahürü olarak görüyorum. Ben kesinlikle insanları eğitimli olup olmamakla yargılamam. Ancak, henüz üniversitenin birinci sınıfında öğretilen bilgilere şiddetle muhalefet edip, ardından doğrusunu söyleyenleri etikletlemeye çalışan olursa buna da göz yummam. Bilime aykırı iddiaları, bilime yamamaya çalışmak abesle iştigaldir. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2009 Ben de muhaliflerimi bırak bilmemeyi, çağ dışı kalmakla, modern çağı anlamamakla, hâlen skolastik çağda yaşamakla itham ediyorum, ne olacak şimdi? Böyle suçlamayla, polemikle, bilmeme iddiasıyla tartışma olmaz. Herkesin bir bildiği vardır, fikrini söyler, berikinin fikri başkadır. Olabilir. "Koyun kurt ile gezerdi, fikr başka başka olmasa..." 1 Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2009 Herkes herkesi oturduğu yerden herşeyle itham edebilir. Ama iş bilgiye gelince, bilgi oturduğu yerden hiçbir çaba göstermeden, okumadan, eğitim almadan edinilecek birşey değildir. İthamla, saldırıyla bilgisizliğin üstünü örtmeye çalışmak başarısız teşebbüsten öteye gitmez. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2009 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2009 Valla şimdi "ben biliyorum sen bilmiyorsun" iddiasına aynı cümle kopyalanarak karşılık verilir. O halde biz bu konuyu halledemedik, bir çözüme ulaştıramadık. Konu ile ilgilenenler karar versin, hangisini doğru buluyorlarsa benimsesinler, başka ne diyelim? 1 Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.