Misafir Domuzbağı Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 12 Nisan , 2009 Zeki Sezer, DSP Genel Başkanlığı'ndan RESMEN İSTİFA ETTİ Sezer, istifa dilekçesini bugün sunacak. Geçen hafta basın toplantısı düzenleyip "Benden bu kadar" diyen Zeki Sezer “Bugün DSP Genel Başkanlığından istifa ediyorum” diyerek resmen istifa ettiğini açıkladı. Sezer, partisinin il ve belediye başkanları toplantısının açılışında yaptığı konuşmada çeşitli konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yerel seçimlerin ardından sonuçlara ilişkin değerlendirme döneminin başladığını anlatan Sezer, “Her konuşmamda 'başarılı olamayanların bulundukları kurumun da ülkenin de önünü tıkamaması gerektiğini' söyledim. Bugün DSP genel başkanlığından istifa ediyorum” diye konuştu. Saygılar... Alıntı
Misafir Domuzbağı Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 14 Nisan , 2009 Rahşan Ecevit, Zeki Sezer'in ekibini de İSTİFAYA ÇAĞIRDI Yazılı bir açıklama yapan Rahşan Ecevit, 'Yönetim Kurulu ve Parti Meclisinin de Genel Başkanla birlikte ayrılması gerekirdi' dedi. Rahşan Ecevit, "Seçimlerin her zaman kazanılamayacağını, ancak DSP'nin aldığı oy oranının bu kadar düşmesinde, parti yönetiminin hatalarının açık seçik ortada olduğunu" öne sürdü. Rahşan Ecevit, yaptığı yazılı açıklamada, birkaç gün önce DSP Yönetim Kurulunun Parti Meclisi ile çok uzun süren bir toplantı gerçekleştirdiğini, toplantı sonunda bir bildiri yayınlanmadığını anımsattı. Merkez Yönetim Kurulunun, il başkanları ile yaptığı ve yine saatler süren toplantı sonunda bildiri yayımlanmadığını belirten Ecevit, şöyle devam etti: "Belli ki bir sıkıntı vardı. Seçimler her zaman kazanılmaz, kazanılamaz. Ancak DSP'nin aldığı oy oranının bu kadar düşük olmasında parti yönetiminin hataları açık seçik ortadadır. Bunun en başında yönetimin örgütleri ihmal etmesi geliyor. Örgütler eğitilmedi, parti okulumuz değerlendirilemedi. Onlara diğer partilerin faaliyetleri karşısında ne gibi çalışmalar yapabilecekleri anlatılmadı. Türkiye'nin ve diğer ülkelerin gündemindeki konularla ilgili bilgiler verilmedi. Bilgilendirilmedikleri için de bölgelerinde yetersiz kaldılar. Örgütlerimizde konuşma yeteneği olan da vardır, olmayan da vardır. Ellerine muntazaman yazılı metinler ulaştırılmadı. Yalnız kaldılar, başarısız oldular, huzursuzlandılar ve bu huzursuzluk birkaç gün önceki Merkez Yönetim Kurulunun Parti Meclisi ile yaptığı toplantıya ve daha sonra da Merkez Yönetim Kurulunun il başkanları ile yaptığı toplantıya yansıdı. Genel Merkez Yönetim Kurulu hatalıydı. Dürüstlüğü ve temizliği ile ün salmış DSP'nin maddi ve manevi birikimleri hovardaca harcandı. Başarısızlıklarını örgütlerin üzerine yıkmamalıydılar. Genel Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri siyaset yapma konusunda yetenekli olmayabilirler. Bu bir suç, bir kusur değildir. Ama bu nedenle bir başarısızlık söz konusu olunca bunun bir bayrak yarışı olduğu kabul edilerek bayrağı yeni bir ekibe teslim etmekte tereddüt etmemek en doğru davranış olur. DSP yönetimi başarısız olmuş, bir seçimi kaybetmişti. Bu nedenle 4.5 yıldır görev başında olan Genel Başkan görevinden ayrıldı, ancak yönetimi ayrılmadı. Oysa parti çalışmaları ekip işidir. Yönetim Kurulu ve Parti Meclisinin de Genel Başkanla birlikte ayrılması gerekirdi. Böylece yeni genel başkana kendi ekibiyle çalışma imkanı tanınmış olurdu, olunmalıdır da." Rahşan Ecevit, "DSP'li örgütlerin inançlı, yürekli, ilkeli ve sabırlı olduklarına" işaret ederek, "onların DSP'yi yeniden iktidar yapabilecek güçte olduğunu" vurguladı. Saygılar... Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 15 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 15 Nisan , 2009 Rahşan Ecevit, Zeki Sezer'in ekibini de İSTİFAYA ÇAĞIRDI Yazılı bir açıklama yapan Rahşan Ecevit, 'Yönetim Kurulu ve Parti Meclisinin de Genel Başkanla birlikte ayrılması gerekirdi' dedi. . . ... Iki yorumum var: - Rahsan Ecevit hanimefendinin artik siyaseti erbablarina birakmasi gerekiyor. DSP bir hanedanlik degildir, Kocadan esine gecemez! - Bu olay eger CHP'nin de sosyal demokratik ilkelerden uzaklasip adeta milliyetci bir hareket haline gelmesi gercegini de eklersek, Turkiye'de solun cokusunu gosteriyor! Sosyal Demokrat ilkelere sadik bir Zeki Sezer de ringe havlu atiyorsa, o zaman Turkiye'nin resmen sagci ve radikal bir ulke haline geldiginin gostergesidir! Yani siyaset su an CHP-MHP ikilisinin basi cektigi sagci kesimle, AKP'nin temsil ettigi radikal kesimi arasinda geciyor! Alıntı
Φ phantom_lord Gönderi tarihi: 15 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 15 Nisan , 2009 Aha buraya yazıyorum... Mustafa Sarıgül ilk kongrede adaylığını koyar ve rahat bir biçimde genel başkan olur... Tabi Rahşan Ecevit engellemezse... (Zeki'yi gönderdin Mustafa'yı getirme Rahşan Hanım... Solun selameti için yalvarıyorum...) Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 16 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 16 Nisan , 2009 Ya arkadaş Ecevit bu kadına nasıl katlandı onca yıl Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 16 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 16 Nisan , 2009 Ya arkadaş Ecevit bu kadına nasıl katlandı onca yıl Hayatta bir gun bunu soyleyecegimi zannetmezdim: COK HAKLISINIZ! Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 17 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 17 Nisan , 2009 Hayatta bir gun bunu soyleyecegimi zannetmezdim: COK HAKLISINIZ! Allahım inanmıyorum bugünün tarihini kayıtlara geçin ilk kez Diyarbakırlı ile ortak bir noktada buluştuk.. Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 18 Nisan , 2009 Gönderi tarihi: 18 Nisan , 2009 Allahım inanmıyorum bugünün tarihini kayıtlara geçin ilk kez Diyarbakırlı ile ortak bir noktada buluştuk.. Evet hadi darisi yine bizim basimiza...Hayirli olsun! Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.