Φ İDRAK Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2006 Kıral 10 kuyumcusunu yanına çağırır ve her birinin 10 ar adet , 10 ar gıramlık külçe altın hazırlamasını ister. ve atölyelerine gönderir. hemen arkasından da casusunu çağırır. "git kuyumcular çarşısına araştır bakalım" der . "beni aldatmak isteyen çıkacak mı " casus ertesi gün geri döner ve şu istihbaratı verir. "efendim öğrenebildiğim kadarı ile kuyumculardan biri külçelerden birer gıram çalacakmış , yani 10 adet külçe getirecek ama 10 ar gıram değil 9 ar gıram yapacakmış . ama bunu hangi kuyumcunun yapacağını bulamadım" Kıral , sen bunu dert etme der ben bunu hangi kuyumcunun yaptığını ; tartıyı sadece 1 kere kullanarak bulabilirim demiş. bunu nasıl yapacak. Alıntı
Φ yumote Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2006 Kıral 10 kuyumcusunu yanına çağırır ve her birinin 10 ar adet , 10 ar gıramlık külçe altın hazırlamasını ister. ve atölyelerine gönderir. hemen arkasından da casusunu çağırır. "git kuyumcular çarşısına araştır bakalım" der . "beni aldatmak isteyen çıkacak mı " casus ertesi gün geri döner ve şu istihbaratı verir. "efendim öğrenebildiğim kadarı ile kuyumculardan biri külçelerden birer gıram çalacakmış , yani 10 adet külçe getirecek ama 10 ar gıram değil 9 ar gıram yapacakmış . ama bunu hangi kuyumcunun yapacağını bulamadım" Kıral , sen bunu dert etme der ben bunu hangi kuyumcunun yaptığını ; tartıyı sadece 1 kere kullanarak bulabilirim demiş. bunu nasıl yapacak. buna benzer bi soru görmüştüm cevabı özeline attım Alıntı
Φ mahoniy Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2006 1 den 10 a kadar her kuyumcuya bir numara verip her kuyumcunun numarasına göre altın alıp tartar normalde 55 gram gelmesi gereken altınlar 50 gelirse 5. kuyumcu 49 gelirse 6. kuyumcu vb. altınları eksik yapmıştır. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.