Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Ayni mahkemeler 1972'de Deniz Gezmis ve arkadaslarinida yargilamisti, ama nedense suclari sabit bulunarak idam edildiler ve bugün onlarin idamlarini hala tartisiyoruz. Gene ayni mahkemeler Nazim Hikmet'i vatan haini ilan etmislerdi ve simdi Nazim icin en büyük Türk sairi diyoruz ve mezarini Türkiye'ye getirmek istiyoruz.

Turkiye öyle bir ülke ki Yazicioglu gibilerinin yaptiklari ve yaptirdiklari cinayetler tesbit edilemiyor, Catli ve diger mafya ve fasist sebeke üyelerinin yaptiklari cinayetler yanlarina kar kaldigi gibi birde devlet adina cinayetler yaparak bizlere vatanperver bile gösterilmeye calisiliyorlar.

Yazicioglu ve benzerlerinin gecmiste yaptiklarini yasadigi dönemde bile dile getiriliyordú, ama kimi kime sikayet ediyorsunki. Sesimizi duymak isteyenmi vardiki?

Biz kimin ne oldugunu iyi biliyoruz. Kimse bize Yazicioglu'nu tekrardan anlatmasin. Ben o sahsin en yakin akrabasini bile taniyorum. O akrabasi bile kendisinden yaptiklarindan dolayi hic sevmiyor.

Hala kendi zihniyetinden başka birşeyi görmeyenlere tekrar ahatırlatayım 12 eylülde yoldaşlarınızla beraber öldürülen sağcı gençlerden ...

Ahmet Kerse, 31 Ocak 1983, Gaziantep Cezaevi'nde idam edildi.

Ali Bülent Orkan, 13 Ağustos 1982, Ankara Merkez Kapalı Cezaevi'nde idam edildi.

Cengiz Baktemur, 2 Mayıs, 1982, Elazığ Kapalı Cezaevi'nde idam edildi.

Cevdet Karakuş, 4 Haziran 1981, Elazığ Kapalı Cezaevi'nde idam edildi.

Fikri Arıkan, 27 Mart 1982, Mamak Askeri Cezaevi'nde idam edildi.

Halil Esendağ, 5 Haziran 83, İzmir Buca Cezaevi'nde idam edildi.

İsmet Şahin, Paşakapı Cezaevi'nde idam edildi.

Mustafa Pehlivanoğlu, 7 Ekim 1980'de ve Selçuk Duracık, 5 Haziran 1983'te idam edildi............... ve niceleri.

Gördüğünüz gibi deniz gezmişinizden başka asılanlarda varmış.

Ayrıca bahsetmiş olduğunuz katliamların döneminde solcu partiler iktidardı ve kendi yaptıkllarını gizlediler suçu sağcılara attılar bu günki ergenekon misali.

işinize nasıl geliyorsa öyle anlıyorsunuz...

• Cevaplar 108
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Bu ülkede 12 Eylül öncesinde sağ-sol görüş adı altında binlerce genç programlı ve sistematik bir şekilde birbirine kırdırıldı..

Kardeşin kardeşiyle olan kavgası Türk-Kürt kavgası değildir.Gerçek kardeş kavgası işte o sağ-sol olaylarıdır..

Benim şahsen tanıdığım o dönemi bizzat içerisinden yaşayan iki farklı görüşe mensup öz kardeşler var öyle ki vurulan kardeşini kendisinden farklı görüşten diye ziyaret etmeyip yıllarca küs kalanlar...Bugün onlar o olayları yaşayan ve yaşatanlar bile kendilerinin nasıl kullanıldığını farkına vardıkları halde ne kadar tuhaftır ki hala bazıları o yarayı kaşıtıp kanatmaktan zevk almaktadır..

Önümüz 1 Mayıs dikkat ederseniz onca yaşanan şeylere rağmen birileri kanlı bir mayısların intikamını almaktan söz edebiliyor bu ülkede,bu ülkede huzuru ve refahı açıkça istemeyen bir guruh mevcut..

Ben bu topraklarda herkesin,her görüşün,her fikrin acı çektiğini görebiliyorken ve bunu söylemekten çekinmezken bazılarının nasıl görmediğini yada görmezden geldiğini anlamaya çalışıyorum.

İşte Suhedanın bakış açısı ile sizin bakış açınız arasındaki fark budur..

Ben açık bir pencereden geniş bir ufka bakarak olayları değerlendirirken sizin hala küçük pencerelerinizden karanlığa taş atışınızı hayretler içerisinde seyrediyorum..

Kokuşmuş ideolojilerinin kölesi olmuş hastalıklı ruhların tarih boyunca yaşanmış hiç bir olaydan ders almayıp konuşurken onlar ve biz diyebilmesini sonrada kalkıp kendilerinin ötekileştirildiğinden dem vurmasını ikiyüzlülüğün daniskası olarak adlandırabiliyorum..

Hiç kimse kendini acındırma moduna sokmasın herkes acı çekti bu topraklarda,ben dürüstçe bunu söyleyebiliyorum peki ya siz?

Bu kadar danışıklı yazıların içerisinde kendinizi ne kadarda güzel ifade ediyorsunuz sevgili suheda.Sizi gerçekten tüm samimiyetimle kutluyorum çünkü onca danışıklı yazıların içerisinde göstermek istenmeyenleri ortaya çıkarıyorsun ardından hala görmezden anlamazdan geliyorlar.

Dünyayı kendi gördüklerinden ibaret sanıyorlar...

Sizi çok iyi anlıyorum, emin olunki sizi anlayan milyonların olduğunuda biliyorum.Bu düşüncelerinizle başka bir forumda olsaydınız daha farklı yorumlar alırdınız hatta buradakilerin bile bir çoğu anlıyor söylediklerinizi fakat o görmez ideoloji varya işte o görmez ideoloji gerçeği kabul etmesine müsade etmiyor.

Seni burada farklı yapanda zaten bu görmez ideolijilere karşı baklışındır.

Saygılar.

Gönderi tarihi:
Hala kendi zihniyetinden başka birşeyi görmeyenlere tekrar ahatırlatayım 12 eylülde yoldaşlarınızla beraber öldürülen sağcı gençlerden ...

.

.

....

Biz yorumumuzu konu basligi olan sn Yazicioglu icin verdik. Olaylari bir bütün olarak inceleyin derim. Biz sagcilardan iskence gören olmadi falan demedik, idam olanda olmadi demedik. Ama onun devaminada bakin derim. Neler olmus, o katillerin nasil sonunda devletten itibar gördügünü göreceksiniz. Örneklerini verdik, tekrarlayayim mesela Catli. Sn Yazicioglu'nunda sicil dosyasi burada bazilarinin anlattigi gibi o kadarda temiz degil.

Türkiye'de derin devletin ve onlarin usakligini ve piyonlugunu yapan katil sebekelerin gecmiste nasil katliamlar yaptigini biliyoruz. CHP'nin iktidarda olmasi demek derindevletin temiz is yapacagi anlamina gelmiyor.

Diger taraftan sn Yazicioglu'nun ölümünde bile süphe varsa ve bu süphe sonunda gercek olarak cikarsa arkasinda gene derin devlet cikacaktir. Dolayisiyla socu ikttidar dediginiz CHP'ni katliamlar döneminde iktidarda olmasi demek olaylari fasist cetelerin yapmadigi anlamina gelmez. Sivas olayina bakin gene ayni, o dönemde de sol parti iktidar ortagiydi, ama serriatci gericiler polisin ve askerin gözleri önünde "sriat isterüüüüz" diye haykirarak insanlari yaktilar. Türkiye gercegini iyi tanimak gerek. Bazilarimiz hala tanimiyoruz, daha dogrusu Türkiye gercegini tanimamakta inat ediyoruz.

Gönderi tarihi:
Siz bu yorumlarinizla asinda iddaa ettiginiz gibi acik pencereden genis bir ufka bakarak olaylari degerlendirmiyorsunuz. Siz bir taraftan sn Yazicioglu'nun gecmiste ve hatta yakin gecmisinde bile yaptiklarini "iskence gördü ve mahkelemerde sucu sabit bulunmadi" diyerek haklarken, diger taraftan 1 mayis 1977 de katledilen isci ve genclerimizin katillerinde hesap sorulmasi gerektigini söyleyenlere intikam almak istiyorlar diye elestiride bulunuyorsun. Bumu ufka genis bakmak? Gecmisiyle hesaplasmaktam kacan ve katilleri saklayan bir toplum asla genis bir ufka bakarak olaylari degerlendiremez. Bunu iddaa etmek sadece kendin pisir kendi ye misaline benzer ve kendisinden baskada buna kimse inanmaz.

Pardon hangi katillerden hesap sorulacak?

Nerede o katiller?yok hayır bizim bilmediğimiz bir şeyi biliyorsanız söyleyin..

Ben ne diyorum bir gençlik sistematik ve programlı bir şekilde birbirine kırdırıldı.Hala bir çok olayın faili yada faillere meçhulken siz kime hesap sormayı düşünüyorsunuz?

Yada kimden intikam almayı ;)

Bu arada söylediklerime inanmanız çokta umurumdaydı yaa,benim kendimi ıspat etme gibi bir derdim yok düşüncelerimi ifade ediyorum o kadar..

Biz yorumumuzu konu basligi olan sn Yazicioglu icin verdik. Olaylari bir bütün olarak inceleyin derim. Biz sagcilardan iskence gören olmadi falan demedik, idam olanda olmadi demedik. Ama onun devaminada bakin derim. Neler olmus, o katillerin nasil sonunda devletten itibar gördügünü göreceksiniz. Örneklerini verdik, tekrarlayayim mesela Catli. Sn Yazicioglu'nunda sicil dosyasi burada bazilarinin anlattigi gibi o kadarda temiz degil.

Türkiye'de derin devletin ve onlarin usakligini ve piyonlugunu yapan katil sebekelerin gecmiste nasil katliamlar yaptigini biliyoruz. CHP'nin iktidarda olmasi demek derindevletin temiz is yapacagi anlamina gelmiyor.

Diger taraftan sn Yazicioglu'nun ölümünde bile süphe varsa ve bu süphe sonunda gercek olarak cikarsa arkasinda gene derin devlet cikacaktir. Dolayisiyla socu ikttidar dediginiz CHP'ni katliamlar döneminde iktidarda olmasi demek olaylari fasist cetelerin yapmadigi anlamina gelmez. Sivas olayina bakin gene ayni, o dönemde de sol parti iktidar ortagiydi, ama serriatci gericiler polisin ve askerin gözleri önünde "sriat isterüüüüz" diye haykirarak insanlari yaktilar. Türkiye gercegini iyi tanimak gerek. Bazilarimiz hala tanimiyoruz, daha dogrusu Türkiye gercegini tanimamakta inat ediyoruz.

Aradaki farkı çözmüş olmanız gerekiyor,yargılandı suçlu bulundu asıldı,yargılandı suçsuz bulundu beraat etti..

Ha kim gerçek suçlu kim değil orası tam bir muamma herkes karşı görüştekini suçlu ilan ederek olayı çözmüş :)

Bu arada hep söylerim ikide bir Sivas'ı gündeme getirenler neden bir kez olsun Başbağlardan bahsetmez orada yananlar canıdıda oradakiler neydi,Onlar bu vatanın evlatları değilmiydi,bu nasıl bir çifte standarttır?

Şimdi size bir soru:siz Sivasın faillerini buldunuz,peki Başbağları kim yaktı?

Gönderi tarihi:

Yukarıda sizin verdiğiniz örneği kırmızı ile işaretledim kendi yazınızı birdaha okuyun isterseniz.

Yorumu yazıcıoğlu için verdiğini söylüyorsun fakat asılan solculardan deniz gezmişleri örnek gösterirken karşı görüşleri ise serbest bırakıldı gösteriyorsun,bende buna istinaden onunla beraber asılan karşı görüşteki insanları örnek gösterdim.

Yani anlamazdan gelemeyesiniz diye hatırlatmak maksadıyla.

Gönderi tarihi:
Şimdi size bir soru:siz Sivasın faillerini buldunuz,peki Başbağları kim yaktı?

Sivas'i yaktiranlar Basbaglar'ida yaktirdi. Bunu hala göremiyorsak daha bize kim ve nasil yardim etsinki. Amac belliydi, derin devlet devamli kaos ortami yaratarak kendine ve diger güclere zemin hazirlar. Bu Sivas ve Basbaglar'da da ayniydi, faili mechullerde de ayni ve bazi katil ve fasist ceteleri devlet adina katillik yaptiranda ayniydi. Yaptiranlar derin devlet iken, yapanlar hangi zihniyete hitmet ettiklerini biliyorlarmiydi acaba? Yoksa yaniliyorumda, yapanlar ve yaptiranlar dis güclermiydi dersiniz?

Gönderi tarihi:
Yukarıda sizin verdiğiniz örneği kırmızı ile işaretledim kendi yazınızı birdaha okuyun isterseniz.

Yorumu yazıcıoğlu için verdiğini söylüyorsun fakat asılan solculardan deniz gezmişleri örnek gösterirken karşı görüşleri ise serbest bırakıldı gösteriyorsun,bende buna istinaden onunla beraber asılan karşı görüşteki insanları örnek gösterdim.

Yani anlamazdan gelemeyesiniz diye hatırlatmak maksadıyla.

Ben olayi tüm olarak degerlendiririm. Türkiye'de olsun diger devletlerde olsun her zaman göstermelik olarak sagdan da soldan da insanlari yargilamislardir ve hatta idam bile etmislerdir. Ama asil amaclari sadece insanlarin gözünü boyamak ve amaclarini ört bas etmektir. ülkücü gecinen sahislarin hangi dönemlerde kimler tarafindan kimlere karsi kullanildigini bilmeyen yok. Bir bakiyorsunuz grev yapan iscilerin üzerine sopalarla yollanmislardir, haklarini savunan üniversite ögrencilerine satir ve sopalarla saldirmislardir, bir bakarsiniz vatan kurtarmak adina devrimci ve sosoyalist genclerin üzerine yollanmislardir, bir bakarsin "vatan haini kizilbas koministler" in üzerine yollanmislardir. Örnekleri cogaltabiliriz. Yani bunlar her dönem derin devletin tesaranlugunu yapmislardir ve halada yapmaktadirlar.

Dolayisiyla sn Yazicioglu ve benzerlerinin neler yaptigini türkiye halki olarak bilmeyen yoktur. Bizden kimse dünyayi yeniden kesf etmemizi beklemesin. Derin devlet karanlik bir sebekadir ve onunla iliskide olanlarin sonlari malesef gene karanlikla sonuclaniyor. Derin devlete bel baglayan ve onunla calisanlar gene ayni taktiklerle belrli sebeblerden dolayi ortadan kaldiriliyorlar. Derin devleti ile ortaklasa calisipta sonra gene derin devletin kurbani olanlara hic acimiyorum.

Gönderi tarihi:
Ben olayi tüm olarak degerlendiririm. Türkiye'de olsun diger devletlerde olsun her zaman göstermelik olarak sagdan da soldan da insanlari yargilamislardir ve hatta idam bile etmislerdir. Ama asil amaclari sadece insanlarin gözünü boyamak ve amaclarini ört bas etmektir. ülkücü gecinen sahislarin hangi dönemlerde kimler tarafindan kimlere karsi kullanildigini bilmeyen yok. Bir bakiyorsunuz grev yapan iscilerin üzerine sopalarla yollanmislardir, haklarini savunan üniversite ögrencilerine satir ve sopalarla saldirmislardir, bir bakarsiniz vatan kurtarmak adina devrimci ve sosoyalist genclerin üzerine yollanmislardir, bir bakarsin "vatan haini kizilbas koministler" in üzerine yollanmislardir. Örnekleri cogaltabiliriz. Yani bunlar her dönem derin devletin tesaranlugunu yapmislardir ve halada yapmaktadirlar.

Dolayisiyla sn Yazicioglu ve benzerlerinin neler yaptigini türkiye halki olarak bilmeyen yoktur. Bizden kimse dünyayi yeniden kesf etmemizi beklemesin. Derin devlet karanlik bir sebekadir ve onunla iliskide olanlarin sonlari malesef gene karanlikla sonuclaniyor. Derin devlete bel baglayan ve onunla calisanlar gene ayni taktiklerle belrli sebeblerden dolayi ortadan kaldiriliyorlar. Derin devleti ile ortaklasa calisipta sonra gene derin devletin kurbani olanlara hic acimiyorum.

Nasılsa aynı duygularn tersinide ben düşünüyorum,bende diyorumki bunların bütün sebepleri solculuk,demokraratlık,kürtçülük maskesine bürünmüş kendilerini öyle gösteren bölücülerin işi olduğunu düşünüyorum. ben ne bir mhp liyim ne ülkücü ne türkücüyüm.

Fakat demokrasi ,özgürlük,kürtçülük maskesi altında ortalık yağmalanıp,teröristin posterleri açılıyorsa bunlara karşı gelmekte insanım diyen inasan niteliği taşıyanın en doğal hakkıdır.

Şimdi bana bilindik onları yapan provakatör demeyin .....müsade eden kim?

Gönderi tarihi:
Nasılsa aynı duygularn tersinide ben düşünüyorum,bende diyorumki bunların bütün sebepleri solculuk,demokraratlık,kürtçülük maskesine bürünmüş kendilerini öyle gösteren bölücülerin işi olduğunu düşünüyorum. ben ne bir mhp liyim ne ülkücü ne türkücüyüm.

Fakat demokrasi ,özgürlük,kürtçülük maskesi altında ortalık yağmalanıp,teröristin posterleri açılıyorsa bunlara karşı gelmekte insanım diyen inasan niteliği taşıyanın en doğal hakkıdır.

Şimdi bana bilindik onları yapan provakatör demeyin .....müsade eden kim?

Istediginizi düsünmkte ve söylemekte özgürsünz, ama gercekleri asla degistiremezsiniz. Türkiye'de neler oldugunu bilmeyen yok, inkarda etsek, olayi baskalarinin üzerne yikmayada calissak dogru tektir ve ülkeyi karistiranlar her dönem belliydi, simdide belli. Konuyu iyi arastirirsaniz PKK ile derin devletin nasil ortak calistiklarini göreceksiniz ve hatta hizbullah bile bu artakligin icinde. Sizin bahsettiginiz Kürtcüler, Türkcüler ve ben buraya dincileri de eklersem derin devletin masasi olarak ülkede her dönem kaos ortami yaratmislardir.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.