Φ arci Gönderi tarihi: 23 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 23 Mart , 2009 RUH: Gelelim ruh meselesine;insanda ruh yoktur,insana yalnız ruh üfürülmüştür, hicr suresi29."Onu, amaçlanan düzgünlüğe ulaştırıp öz ruhumdan içine üflediğim zaman, önünde hemen secdeye kapanın." secde suresi 9.ayetSonra onu düzenli bir şekle sokup, içine kendi ruhundan üfledi ve sizin için işitmeyi, o görmeleri ve gönülleri yaptı. Siz çok az şükrediyorsunuz! sad suresi71.Bir vakit Rabbin meleklere demişti ki: "Haberiniz olsun, Ben bir çamurdan bir insan yaratmaktayım. 72. Onu şekillendin? ruhumdan ona lifledim mi, derhal ona secdeye kapanın!" tahrim suresi12. Irzını korumuş olan, İmrân kızı Meryem'i de Allah örnek gösterdi. Biz, ona ruhumuzdan üfledik ve Rabbinin sözlerini ve kitaplarını tasdik etti. O, gönülden itaat edenlerdendi. Cebrail meleğinede CENABI ALLAH ayetlerde Cebrail, bazende ruh diye hitap eder; isra suresi85.Bir de sana ruhtan soruyorlar. De ki: "Ruh Rabbimin emrindendir. Size ise pek az bilgi verilmiştir." nahl suresi2.Kullarından dilediğine melekleri, emrinden olan ruh ile şöyle diyerek indirir: "Gerçek şu: Benden başka ilah yok, o halde benden sakının!" nahl suresi102.De ki: "İman edenleri güçlendirip kökleştirmek için ve Müslümanlara bir müjde ve kılavuz olarak, Ruhulkudüs onu, senin Rabbinden indirdi. mümin suresi15. O Refî'dir, dereceleri yükseltendir; arşın sahibidir. Buluşma günü hakkında uyarmak için emrinden olan Rûh'u kullarından dilediğine indirir. şura suresi52.İşte böylece sana da emrimizden bir ruh vahyettik. Sen, kitap nedir, iman nedir bilmezdin. Fakat biz onu, kullarımızdan dilediğimizi kendisiyle kılavuzladığımız bir nur yaptık. Hiç kuşkusuz, sen, dosdoğru bir yola kılavuzluk etmektesin. şura suresi193.O güvenilir Rûh indirdi onu, bakara suresi87. Yemin olsun ki, Mûsa'ya Kitap'ı verdik. Ve arkasından da resuller gönderdik. Meryem oğlu İsa'ya da açık-seçik deliller verdik ve kendisini Ruhulkudüs'le güçlendirdik. Bir resulün size, nefislerinizin hoşlanmadığı bir şey getirdiği her seferinde büyüklük taslamadınız mı? Bir kısmını yalanladınız, bir kısmını da öldürüyorsunuz. nisa suresi171.Ey Ehlikitap! Dininizde aşırılığa gidip doymazlık etmeyin! Allah hakkında gerçek dışı bir şey söylemeyin! Meryem'in oğlu İsa Mesih, Allah'ın resulü ve kelimesidir. Onu, kendisinden bir ruhla beraber Meryem'e atmıştır. Artık Allah'a ve resullerine inanın. "Üçtür!" demeyin. Son verin, sizin için daha iyi olur. Allah Vâhid'dir, tek ve biricik ilahtır. Kendisi için bir çocuk olmasından arınmıştır O. Yalnız O'nundur göklerdekiler ve yerdekiler. Vekil olarak Allah yeter. meariç suresi4.Melekler ve Rûh, miktarı elli bin yıl olan bir günde yükselirler O'na. nebe suresi38.O gün, Rûh ve melekler saf bağlayıp kıyama geçerler. Rahman'ın izin verdiği dışındakiler konuşamazlar. O izin verilen, doğruyu söyler. kadir suresi4.Melekler ve Rûh, Rablerinin izniyle o gecede her iş için iner de iner! ALLAH insanın ölümünde ruhunu değil,canını alır,işte ispatı; zümer suresi42.Allah, canları, ölümleri sırasında alır, ölmeyenleri de uykuları sırasında. Sonra, haklarında ölüm hükmü verdiklerini alıkoyar; ötekileri, belirlenen bir süreye kadar salıverir. Bunda, iyice düşünen bir toplum için elbette ibretler vardır. insanlara KURAN'DAKİ gerçek manada RUH anlatılmadığı için belkide binlerce yıldır tartışılan konudur,ama gerçeği bundan ibarettir. Alıntı
Φ darvingüzel Gönderi tarihi: 23 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 23 Mart , 2009 Güzel bir konu ve bir o kadar da ilginç olabilir. Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2012 Upanişadlara göre her şeyin özünde Atman vardır. Bir Hindu Rişisi bu konuyu öğrencisine etkili bir örnekle anlatır: "Hiçbir şey yok ki O özden gelmemiş olsun. Her şeyin içinde bu öz varlıktan vardır, o gerçektir. O, her şeyin özüdür. Sen de O’sun Svetekatu. Atman bir ağaç dalını bırakacak olursa o dal ölür, tüm ağacı bırakırsa tüm ağaç ölür. Atman bedeni terkettiğinde beden ölür, ama o öz Atman ölmez." - Ne olur bana biraz daha bu öz varlığı anlatır mısın. - "Anlatacağım. Bana bir Hint inciri getir." - "İşte burada efendim." - "Onu yar." - "Yardım efendim." - "Ne görüyorsun?" - "Küçücük çekirdekleri var içinde." - "Yar o çekirdeklerden birini." - "Yardım efendim." - "Şimdi ne görüyorsun?" - "İçi boş efendim." - "İşte o çekirdeğin içindeki senin göremediğin özden koskoca Hint inciri ağacı oluşuyor. Bana inan oğlum, işte o incir çekirdeğindeki boşluk o öz ile doludur. Her şey varoluşunu o öze borçludur. İşte gerçek budur. İşte o öz varlıktır. Sen de O’sun." - "Bana lütfen Atman'dan biraz daha söz eder misin?" - "Peki.. Bu tuzu suya dök ve yarın bana getir." Çocuk denileni yaptı. - "Tuz nerede?" diye sordu babası. - "Göremiyorum". - "İç bakalım nasıl tadı?". - "Tuzlu". - "Peki şuradan ya da buradan içersen? - "Yine tuzlu. Her yanı tuzlu." Babası dedi ki: - "Tuzu görmesek de tuz her yerdedir. Aynı şekilde Atman da her yerdedir.. Onu görmesek bile o, her şeyin içindedir. Her şey varoluşunu o öze borçludur. İşte gerçek budur. İşte o öz varlıktır. Sen de O’sun." Çandogya Upanişad Alıntı
Φ İNTERLOCK Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2012 ekmek.. ekmek kelimesini sürekli tekrar ederek.. karnınızı doyuramazsınız ki.. ruh.. ruh.. diyerek de.. ruh enerjisini kullanmak.. ya da kontrol edebilmek.. asla mümkün değildir.. evvel emr'de.. ruh nedir bilmemiz gerekir.. apaçık soruyorum efendim; bana ruh nedir anlatacak.. tarif edecek biri var mı? yok! hemen şu ayeti ileri süreceklerdir: "Ve yes’elûneke anir rûh, kulir rûhu min emri rabbî ve mâ ûtîtum minel ilmi illâ kalîlâ" mealen: "Sana ruh hakkında soru soruyorlar. De ki: “Ruh, Rabbimin bileceği bir şeydir. Size pek az ilim verilmiştir.” İsra suresi: 17/85. Ayet. Diyanet'in bu çevirisini aynen kabul etsek dahi.. dikkat ediniz, "ruh bilinmez.." denmiyor.. "ilminiz az.. yetmez anlamanıza.. hatalı anlıyorsunuz ve hatta anlamıyorsunuz.." diyor.. kimse saklanmasın efendim.. "ruh" hakkında bilgimiz yok.. açıkça söyliyelim.. söyliyelim ki.. belki bundan sonra birazıcık araştırmaya.. danışmaya.. öğrenmeye çalışabilelim.. ayıp değil ki bilmemek.. .. 2 Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2012 TDK Güncel Türkçe Sözlük: ruh isim (ru:hu) Arapça r°§ 1. isim Dinlerin ve dinci felsefelerin insanda vücuttan ayrı bir varlık olarak kabul ettiği öz, tin, can kuşu 2. En önemli nokta, öz "Lakin oyunun ruhunu anlamak mümkün değil." - M. Ş. Esendal 3. Esans "Bazısı ruh koklatır, bazısı alnına sirke sürer, bazısı kollarını, bileklerini ovuşturur." - H. R. Gürpınar 4. Duygu "Nesri gibi güzel bir ruhu olan Falih Rıfkı, Türk gazeteciliğini bir vatan hizmeti telakki etmiş ve kutsi bir vazife gibi ifa ediyor." - Y. K. Beyatlı 5. felsefe Bedeni etkin kılan canlılık ilkesi, bedenin hayat gücü Alıntı
Φ İNTERLOCK Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2012 .. efendim.. anladık.. çocuk bile okur sözlüğü ve anlar.. da; tüm bu anlatılanlara diyorum bendeniz efendim, niçin "ruh" adı verilmiş.. "zuh" denilmemiş? ya da "gum" denilmemiş.. anlaşılıyor ki; ruh kavramında kullanılan "r ya da R" -ki farklı anlamlar taşırlar- "u" ile h - ki benim bilebildiğim efendim; 5 farklı h harfi vardır kur'anda- hangi h ve neden o h kullanılmıştır.. diyorum.. afedersiniz.. .. 1 Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2012 .. efendim.. anladık.. çocuk bile okur sözlüğü ve anlar.. da; tüm bu anlatılanlara diyorum bendeniz efendim, niçin "ruh" adı verilmiş.. "zuh" denilmemiş? ya da "gum" denilmemiş.. anlaşılıyor ki; ruh kavramında kullanılan "r ya da R" -ki farklı anlamlar taşırlar- "u" ile h - ki benim bilebildiğim efendim; 5 farklı h harfi vardır kur'anda- hangi h ve neden o h kullanılmıştır.. diyorum.. afedersiniz.. .. Zümer Suresi 39/42. ayetlerin farklı kişilerce yapılmış meallerine baktım da, ''ruh'' kelimesi yerine ''can,bilinç, nefs'' kelimeleri kullananları da gördüm.Adres: -http://www.agnostik.org/kuranda-ara.php?sure=39&ayet=42- Sitenin ismine takılmayın lütfen! Hangi kelimeyi Allah'ın ifade etmek istediği kelime olarak alacağız, Arapça karşılığında gerçekten ''ruh'' kelimesi mi kullanılıyor bunu öncelikle tesbit etmek lazım.Bunu tesbit ettik diyelim, Kura'nın kendi içinden açıklamasını, yorumunu yapamayacağımız başka bir anlam yüklenmiş olabilir mi bu kelimeye?Bu sorunun cevabını bulabileceğimiz bir yaklaşım, bir kaynak var mı?Şifreli olabilir mi diyorsunuz? Konuyla bağlantılı olarak, biz namaz diyoruz, yanlış bilmiyorsam Kuran'da namaz kelimesi yokmuş, namaz için ''salat'' kelimesi geçiyormuş, bilmediğimiz, bildiğimizi zannettiğimiz ne kadar da çok kavram, bilgi, düşünce var değil mi? ''ruh'' kelimesine dönecek olursam Kuranda ayetlerde bu kelime bu şekliyle kullanılıyorsa, zahir yorumu da ayetlere bağlı olarak yapılıyor, ruhun mahiyeti nedir konusunda bir bilgi yoksa, Kuranda kullanılan kelimelerin bilmemiz gereken başka manalarının olduğu söylenmemişse, anlam yükleyin denmemişse, zahiri anlamının dışında anlamları da vardır, herkes bilemez denmemişse aşikar olandan hareket edeceğiz, olmayanı kimse bilmiyorsa kimse bilmiyordur. Muhabbetle efendim... 1 Alıntı
Φ İNTERLOCK Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2012 söylediklerinize aynen katılıyorum.. bu noktada bi tereddüd yok.. zaten efendim.. ben de biliyorum demiyorum ki.. bilemeyiz de zaten.. "en doğrusunu allah bilir.. biz bilemeyiz.." sözlerim sizler gibi tartışan, öğrenmek için emek sarfeden.. düşe kalka hak yolunda cihad edenlere değil.. bilmiş bilmiş dolaşıp.. ona buna sataşanlara idi.. siz sonradan konuya dahil oldunuz.. muhabbet daimdir.. te alâ da dinler.. Alıntı
Φ Pasifik Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2012 Yazdıklarınızı okumak büyük keyif. Sizlerden öğrenecek çok şeyim var. İyi ki varsınız ve bunları konuşuyorsunuz. İyi ki varız ve iyi ki Allah var. Alıntı
Φ FUZULİ Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2012 .. efendim.. anladık.. çocuk bile okur sözlüğü ve anlar.. da; tüm bu anlatılanlara diyorum bendeniz efendim, niçin "ruh" adı verilmiş.. "zuh" denilmemiş? ya da "gum" denilmemiş.. anlaşılıyor ki; ruh kavramında kullanılan "r ya da R" -ki farklı anlamlar taşırlar- "u" ile h - ki benim bilebildiğim efendim; 5 farklı h harfi vardır kur'anda- hangi h ve neden o h kullanılmıştır.. diyorum.. afedersiniz.. .. Konunun benim açımdan mizahi yanına gözüm ilişti de birkaç kelam etmeden geçemeyeceğim. ''...Çocuk bile okur sözlüğü, anlar da.'' düşüncenize katılmıyorum, okuma yazma öğrenmiş 1. sınıf öğrencisi sözlükten paylaştığım kısmı okur ama sadece okuduğuyla kalır, sonra bakar etrafına, işte katılmadığım mizahi nokta. Muhabbetle... Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2012 ]"Sana ruh hakkında soru soruyorlar.De ki: “Ruh, Rabbimin bileceği bir şeydir. Size pek az ilim verilmiştir.”[/b] demek oluyor ki ; insanin kendine ait bir ruhu yoktur .. ruh hakikat manasinda Allahin kendi ruhudur ; insanin kendisinde bir tecelli gibi duran ruhu Allahin en yakin alameti hukmundedir .. ayet acik ; ruh ufurulmustur . bilinc insani degil ; insan bilinci takip eder . hz. Yusufun da ruhu vardi hatta Allah cok yogun olarak tecelli ediyordu ; oyle ki girdigi ortamlardaki butun ruhlar onunkine boyun egmekteydi .. koleydi ama sahibinin ruhu onunkine boyun egmisti . ruhun ne oldugunu Allahin bilmesi yeter ; bazi seylerin bilinmemesi ama derin derin hissedilmesi gerektigini Allah bir nimet olarak yaratmistir ... neticede bir gizem ve bir dikkat yakalama var ; o ruh bizi kusatan en acik bir delilken hem de .. 1 Alıntı
Φ İNTERLOCK Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2012 her kez "kendince anlar" efendim.. "bilinç" hakkında ne kadar bilginiz var? Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2012 mesela interlock hocamin ruhu cosku dolu ; heryazdigi ile carpici etki birakiyor .. fuzuli de oyle .. sanki dingin ve keskin bir ruhaniyet tespit etmis ... Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2012 her kez "kendince anlar" efendim.. "bilinç" hakkında ne kadar bilginiz var? sahsen yorumdan ibaret : )) bilimsel butun gelismeler isiginda derinlesiyor yorumlarim gittikce .. ama Kurana da paralel olmasinin tadi bi harika .. 1 Alıntı
Φ İNTERLOCK Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2012 dennise.. esasen ben sana şaşıyorum.. bir yerde yaşını sormuştum.. sonra daldık gittik.. sahi,, kaç yaşındasın? sahsen yorumdan ibaret : )) bilimsel butun gelismeler isiginda derinlesiyor yorumlarim gittikce .. ama Kurana da paralel olmasinin tadi bi harika .. hepimiz yorum yapıyoruz.. fekat.. ve eğer mümkünse.. daha ileriye gidebilmek için.. tefsirlerden sıyrılmaya çalışalım.. ve özgün olalım.. hata yapmaktan korkmamalı.. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2012 benim pek sinirim yoktur da toplum beni deli sancak daha ileri gidersem yas 26 , yolun yarisi 1 Alıntı
Φ İNTERLOCK Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2012 sadece maaşallah.. allah seni nazardan saklasın dennise.. ama.. yavaş yavaş.. "tedric" te alâ'nın kaçınılmaz olarak uyulması gereken yasasıdır.. derler ya; "acele işe şeytan karışır.." zaten karışmış-karışıyor yeteri kadar.. di mi? 1 Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2012 oyle hocam haklisin : )) 1 Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2012 ruh icin her tanimlama bir sinirlama olucaktir bence .. ama benim otantik bi teorim var ; mesela benim ruhumla interlock hocamin ruhu belki de su anda biyerlerde berabet takiliyorlardir .. sakalasiyorlardir falan nasi da + elektrik yuklu hocam Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2012 Ruh=Bilinç aslinda; ruhun karisik yan anlamlarindan daha iyi siyirarak anlatan baska bir tanim da yok gibi Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2012 aslinda; ruhun karisik yan anlamlarindan daha iyi siyirarak anlatan baska bir tanim da yok gibi Mantık yürütsene sence başka ne olabilir ? Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 17 Temmuz , 2012 bilinc dedin iyi dedin omar mesela ben bilinc altlarini cok severim Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2012 NUR=BİLGİ.. Bigiyi güncelleyip kullanabilen RUH,lanmış kişi.. Futbolda sıkça duyarız takım yeniliyorsa..yuuuuuuuuuuuuuuuhhhhhhhhhhhhhhhh RUH,suzlarrrrrrrrrrrrrrr.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.