Gönderi tarihi: 14 Mart , 2009 16 yıl ARINÇ KİMDİR NEYİN NESİDİR? __________________________ Arınç'tan generallere salvo! 'Allah'a şükrediyorum ki bunların zamanında bir savaşa girmemişiz' AA 22. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Bülent Arınç, Ergenekon Davası kapsamındaki emekli orgenerallerin askerlikten başka her türlü işi yaptıklarını dile getirerek, "Allah'a çok şükrediyorum ki Türkiye bunların zamanında bir savaşa falan girmemiş, yoksa bunların savaşacak halleri yok" dedi. Bülent Arınç, bazı gezi ve incelemelerde bulunmak üzere uçakla İzmir'den Van'a geldi. Van Ferit Melen Havaalanı'nda Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekilleri Kayhan Türkmenoğlu, İkram Dinçer, Kerem Altun, Gülşen Orhan, Van Belediye Başkanı Burhan Yenigün ve partili üyeler tarafından karşılanan Bülent Arınç, konvoy eşliğinde bindiği seçim otobüsü ile seçim bürosuna geldi. Burada partili üyeler tarafından coşkuyla karşılanan Arınç, partililerle selamlaştı. Ardından kısa bir konuşma yapan Mili Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Bülent Arınç'ı Van'da ağırlamaktan dolayı son derece mutlu olduklarını ifade etti. Çelik, Arınç'a eski meclis başkanı demediklerini 'Eskimez meclis başkanı' diye hitap ettiklerini dile getirdi. Daha sonra partililere hitaben konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Bülent Arınç, AK Parti iktidarının yapmış olduğu hizmetlerden bahsetti. Konuşmasında muhalefetin kendilerine yönelik yürüttüğü engelleri de eleştiren Arınç, Türkiye gündemini meşgul eden Ergenekon Davası ile de ilgili açıklamalarda bulundu. Arınç konuşmasını şöyle sürdürdü; "Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü kimler dinamitlemiş, siyasi suikastların arkasında ne varmış. Türkiye'yi karıştıran güçler neyi hesaplamış ve AK Parti iktidarı bütün bunlara karşı nasıl dimdik ayakta kalmış bunu görüyoruz. Emekli orgenerallerin ses kayıtları var. Aman Allah'ım neler konuşmuşlar, neler söylemişler. Allah'a çok şükrediyorum ki Türkiye bunların zamanında bir savaşa falan girmemiş yoksa bunların savaşacak halleri yok. Askerlikten başka her şeyi yapmışlar. Çünkü siyasetle uğraşmışlar, darbelerle uğraşmışlar memlekette kendi kafalarına göre uygun buldukları işleri yapmak için maalesef yasa dışı güçlerle bile iş yapmaktan çekinmemişler. Çok yanlış bir şey. Ama bunlara karşı eğer Türkiye'de AK Parti hükümeti olmasaydı hiçbir hükümet ayakta kalamazdı. Bizi biz yapan bunlarla mücadele etme noktasında yasanın önüne yargının önüne alıp bunları getiren kolluk kuvvetleriyle güçlü bir iktidarımız var. Bu dönemde bunlar ortaya çıkıyor ve biz bu dönemde Türkiye'nin hangi badirelerden geçtiğini görüyoruz. Olay yargıya intikal etti yargı en adaletli kararını verir. Ama duyduğumuz ve okuduklarımız bile bizim aklımızı başımıza getirmek için yeterli olsa gerek. Dolayısıyla bu iktidarın güçlenerek devam etmesi ve Davos da nasıl Türkiye'nin Başbakanın sadece Türkiye'deki halkımızın sözlerini, inancını konuşan bir başbakan değil. Dünyadaki mazlumlar için gerçekleri söylemişse AK Parti iktidarının yapacağı bu hizmetlere kimse engel olmamalıdır. Bakın Davos'ta o konuşmayı yaparken, bizde çok monşer var. Eyvah bu diplomasiye aykırı oldu. İsrail bize kızacak, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) bize küsecek. Dünyada yalnız kalacağız. Bu söylenir mi? Hem de kaba kaba söylenir mi? adama sus diyerek, ver diyerek dur diyerek, yanındaki yaşlı adama karşı 'Sen yaşlısın böyle konuşuyorsun bak sen adam öldürmeyi iyi bilirsin zalim adam' demek olur mu diye çok üzüldüler. Perez den daha çok üzüldüler. Aman Allah'ım ağladılar sabaha kadar. Değerli dostlar sizler namuslu olursanız şahsiyetli olursanız dürüst ve inançlı olursanız ve Allah'tan başka kimseden korkmazsanız Allah sizi izzetli yapar onurlu yapar." Gün içerisinde çeşitli ziyaretlerde bulunacak olan Bülent Arınç'ın, geceyi Van'da geçirdikten sonra yarın İzmir'e döneceği belirtildi.
Gönderi tarihi: 14 Mart , 2009 16 yıl Çok teknik bir kişidir kendileri.O kadar tekniktir ki dinlediğiniz takdirde etkilenmemek pek mümkün değildir.Doğrularını saklamakta çok usta ama doğruları anlatmaktada ondan ustadır. Onu dinlerken muhakkak bir açık verecek umudu ile dinleyipte ağzımın açıkta kaldığı çok olmuştur. Kendilerinin ses rengi allah vergisidir.Fonotik bir karektere sahiptir.Kendisi de bunun bilincindedir. %47 lik oyların nereden geldiğini çok iyi bildiğinden aynı senaryonun değişik bir versiyonunu üretmeye çalışmaktadır. Bu iddialara cevap verildiği takdirde aynı oyuna düşüleceği kesindir.Türkiyenin yumuşak karnını kaşıyacaklardır . Demek ki bu misyon Bülent Arınç'a verilmiş.İsabetli bir seçim . Polemiğe girmek oyuna dahil olmaktır. Bence G.kurmay hiçbir cevap vermemeli. Seçimlerin ertesinde istediği gibi polemiğe girebilir. sevgilerimle,
Gönderi tarihi: 14 Mart , 2009 16 yıl Yazar İstiklal Marşı çıkışı Bülent Arınç özel toplantılara ve lig maçlarına İstiklal Marşı ile başlanmasını eleştirdi Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik sözleri siyaset gündemine bomba gibi düşen TBMM Eski Başkanı AKP Milletvekili Bülent Arınç bu kez özel toplantılara ve lig maçlarına İstiklal Marşı ile başlanmasını eleştirdi, bu '12 Eylül'den kalan bir alışkanlık' dedi.DHA
Gönderi tarihi: 14 Mart , 2009 16 yıl Ergun Poyraz,Bülent Arinc'in kim oldugunu güzel bir arastirma ile ortaya cikarmistir.Aslinda Bülent Arinc'i bu foruma tasimak bile ona oldugundan fazla bir deger vermektir.Ege'de devlet statüsünün degismesini isteyecek kadar Yunan tezlerine yatkin olanlarin dünkü Cerkez Ethem'lerden hangi farki olabilir? saygilarla
Gönderi tarihi: 15 Mart , 2009 16 yıl Aslinda Bülent Arinc'i bu foruma tasimak bile ona oldugundan fazla bir deger vermektir. Katılıyorum. Bu nasıl bir kompleks, bu nasıl bir arabesk isyan ki; "Ben emir eri değilim!" diye aklı sıra çıkış yapıyor. Yahu sana "Rahat! Hazırol! Marş marş!" diyen mi oldu, ne emir eri yahu, emir eri nerden çıktı? Ha pardon, şimdi yeni açılım arabesk de değil artık, rep! "Fark vaar! fark vaar!" Bir de arabeski batıya taşıma moda: "Vammünüt! Hop, vammünüt!" Gişeler de "Recep" İvedik'e teslim nasılsa... Benim merakla beklediğim, "göbeğini kaşıyan adam" filmi ne zaman vizyona girecek ki?
Gönderi tarihi: 15 Mart , 2009 16 yıl Yazar Ergun Poyraz,Bülent Arinc'in kim oldugunu güzel bir arastirma ile ortaya cikarmistir.Aslinda Bülent Arinc'i bu foruma tasimak bile ona oldugundan fazla bir deger vermektir.Ege'de devlet statüsünün degismesini isteyecek kadar Yunan tezlerine yatkin olanlarin dünkü Cerkez Ethem'lerden hangi farki olabilir? saygilarla Sayin politika' Bülent Arinc gibisini tabiki böyle degerli bir foruma tasimak istemezdim fakat o sahis Yunan tezlerine yatkin olan o sahis bugün ege nin incisi olan izmirden önce gelen Manisa´yi.. sirtlamis durumda anliyacagin birileri ülkemizi sirtlamis bölünmeye götürüyor artik bu durumda.. bunlarin suratlarindaki maskelerinin altinda ne yatiyor bunu göstermekde yarar var diye düsünüyorum.. Ülkemizi bölünmeye ve cözülmeye dogru giden bir ülke konumuna sürüklemek icin aday olan bu sahislarin maskesini düsürmek vatan severlerin bir görevidir. Öyle mi sayin politika'
Gönderi tarihi: 15 Mart , 2009 16 yıl maskelerinin altinda ne yatiyor bunu göstermekde yarar var diye düsünüyorum.. Şimdi ben de politika'ya hak verdim, ondan belirtiyorum: Sayın politika seni eleştiri babında söylemedi elbette, bu kişiye karşıtlığını o tonda belirtti, ben de o bağlamda kendisine hak verdim. Sana eleştiri değil Sayın Türkler, lütfen rahat ol...
Gönderi tarihi: 15 Mart , 2009 16 yıl Sayin politika' Bülent Arinc gibisini tabiki böyle degerli bir foruma tasimak istemezdim fakat o sahis Yunan tezlerine yatkin olan o sahis bugün ege nin incisi olan izmirden önce gelen Manisa´yi.. sirtlamis durumda anliyacagin birileri ülkemizi sirtlamis bölünmeye götürüyor artik bu durumda.. bunlarin suratlarindaki maskelerinin altinda ne yatiyor bunu göstermekde yarar var diye düsünüyorum.. Ülkemizi bölünmeye ve cözülmeye dogru giden bir ülke konumuna sürüklemek icin aday olan bu sahislarin maskesini düsürmek vatan severlerin bir görevidir. Öyle mi sayin politika' Sayin efendi,sanirim yanlis anlasildim,tabii ki konuyu getireceksiniz ve tartisilacak,tartisilmasi gerekirde,ben sayin Demirefe'nin de ifade ettigi gibi sadece Arinc'a olan tepkimi öyle dile getirdim. saygilarla
Gönderi tarihi: 16 Mart , 2009 16 yıl Biz birilerini dini siyasete alet ediyorlar diye eleştiriyorduk, bu adamların sırada siyasete alet edecekleri ne kaldı diye merak etmeye başladım. Yakında Küresel ısınmayı da siyasete alet ederler. Kennedy suikastini, Görelilik teorisini siyasete alet etmeleri çok yakındır. Bununla kalmayıp siyaseti de kendi emellerine alet ediyorlar. Siyaset etiğinin hiç bu kadar düştüğünü görmemiştim. Cumhuriyet tarihinin en yozlaşmış iktidarı ile, Damat Ferit Paşa hükümetinden bile berbat iktidarı ile karşı karşıyayız...
Gönderi tarihi: 16 Mart , 2009 16 yıl Biz birilerini dini siyasete alet ediyorlar diye eleştiriyorduk, bu adamların sırada siyasete alet edecekleri ne kaldı diye merak etmeye başladım. Yakında Küresel ısınmayı da siyasete alet ederler. Kennedy suikastini, Görelilik teorisini siyasete alet etmeleri çok yakındır. Bununla kalmayıp siyaseti de kendi emellerine alet ediyorlar. Siyaset etiğinin hiç bu kadar düştüğünü görmemiştim. Cumhuriyet tarihinin en yozlaşmış iktidarı ile, Damat Ferit Paşa hükümetinden bile berbat iktidarı ile karşı karşıyayız... Demirefe,izninizle gülebilir miyim? Çok içten bir tepki olmuş (sakın yanlış anlaşılmasın,bunu biri yanımda ifade etseydi,saatlerce gülme krizinden kurtulmak için çırpınırdım,iyi niyetimle) Değerli dostum,bundan sonra iktidarımız şöyle bir sloganla karşımıza çıkarsa hiç şaşmam. "hey,lennnnnnnnnn,çekilin bakalım,kaldı mı siyasete alet edilmeyeniniz." hoş,alanlar buna da alkış tutardı ya "sen çok yaşa padişahım"
Gönderi tarihi: 16 Mart , 2009 16 yıl Katılıyorum. Bu nasıl bir kompleks, bu nasıl bir arabesk isyan ki; "Ben emir eri değilim!" diye aklı sıra çıkış yapıyor. Yahu sana "Rahat! Hazırol! Marş marş!" diyen mi oldu, ne emir eri yahu, emir eri nerden çıktı? Ha pardon, şimdi yeni açılım arabesk de değil artık, rep! "Fark vaar! fark vaar!" Bir de arabeski batıya taşıma moda: "Vammünüt! Hop, vammünüt!" Gişeler de "Recep" İvedik'e teslim nasılsa... Benim merakla beklediğim, "göbeğini kaşıyan adam" filmi ne zaman vizyona girecek ki? Değerli forumdaşım, bence o film 50'lerden bu yana vizyonda. 80 de aldığı rüzgarla bu günlere geldi.
Gönderi tarihi: 16 Mart , 2009 16 yıl Yazar 'Arınç'ın altimetresi bozulmuş!' CHP'li Öymen, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın geçtiğimiz hafta TSK ve Ergenekon ile ilgili sözleri üzerine de "Siyasetçiler uçağa benzer. Sayın Arınç'ın altimetresi bozulmuş galiba. Sonu hayır olur inşallah" yorumunda bulundu
Gönderi tarihi: 18 Mart , 2009 16 yıl Demirefe,izninizle gülebilir miyim? Ne demek, rica ederim, izin ne haddime? Gül ki gökyüzün artık biraz mavi olsun!
Gönderi tarihi: 19 Mart , 2009 16 yıl İstiklal Marşı çıkışı Bülent Arınç özel toplantılara ve lig maçlarına İstiklal Marşı ile başlanmasını eleştirdi Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik sözleri siyaset gündemine bomba gibi düşen TBMM Eski Başkanı AKP Milletvekili Bülent Arınç bu kez özel toplantılara ve lig maçlarına İstiklal Marşı ile başlanmasını eleştirdi, bu '12 Eylül'den kalan bir alışkanlık' dedi.DHA Tabi doğru söylemiş bence besmele ile başlamalı üç kulfü ile bitirmeli toplantıları...
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.