Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2009 Galiba yine yanlış anlaşıldım.Ben bu cümleyi terör örgütü için kullandım. Hala aynı noktadayım genelleme yapmadım özellikle baştan bağlantısı ile kontrol etmenizi rica ediyorum.Ayrıca buna rağmen yinede incinenler var ise rahat olsunlar şayet tümüne konuşsaydım yine konusurdum.Hoş yazdıklarım ortada ama size olan saygımdan ötürü yazdıklarımı izah etme ihtiyacı duydum. Umarım anlaşılmışımdır.Sevgiler Şimdi zamanım yok,iletilere dönemeyeceğim.En kısa zamanda tekrar tüm yazdıklarınızı okuyacağım.Yanlış anladıysam çok özür dilerim.Anlamak için çabalayacağım...sevgiler. Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 5 Mayıs , 2009 Evet Kardeşim sözün bittiği yer işte burası.Dün araplar dedelerimizin midesini hançerleyip altın arıyordu..Oysa biz onlara zulum etmemiş hizmet etmiştik.Ve ermeniler ve ıraklılar,mısırlılar aynı kinle atalarımızı bilmedikleri topraklara gömdüler.hiç merak ettinizmi o topraklarda bedenleri kimse tarafından bilinmeyen kaç türk askeri yatmakta..arap dininin kıblesi kabeyi savunan türk askerleri arap kurşunlarıyla öldürüldü ve bu gün mezarları dahi yoktur.Bizim söyleyeceğimiz hiç bir şey o arapların aczini göstermeyecektir biz söylediğimizde bize kininiz var diyorlar.Ama yaser arafat itiraf ettiğinde bende içimden Allah israile zeval vermesin dedim...Peki kürtlerin araplardan veya ermenilerden yada yunanlılardan ne farkı olacak.Zannediyormusun ki emperyalizm onlara gerçekten değer veriyor? Her şey anlaşılacaktır.Ve o gün bu gün bu saat burada sergilenen riyakarların yüzünü görmek isterdim.Yaser arafatın yüzü gibi.Hoş merhum en azından pişmanlığını ifade etme cesareti göstermiş...Ancak herkesin pişman olacak kadar vakti olmayabilir... Dun bize KANKA diyip daha bu yazinizda "onlarin araplardan farki yok" diyen siz degilmisiniz? Alıntı
Φ alpnoyan Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2009 Dun bize KANKA diyip daha bu yazinizda "onlarin araplardan farki yok" diyen siz degilmisiniz? -http://www.hurriyet.com.tr/gundem/11669373.asp?gid=229- Hamile kadını bedel usulüyle 2. kez evlendirdiler Konya'da 5 günlük bebeğini ekin tarlasına terk eden annenin berdel usulüyle evlenip hamile kaldıktan sonra eşinden ayrıldığı, ancak daha sonra yine berdel usuluyle ikinci kez evlendirildiği, ikinci kocasının çocuğu istememesi üzerine de bebeğini tarlaya bırakmak zorunda kaldığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, önceki gün Çeltik ilçesi Selçuk Mahallesi'nde 5 günlük olduğu tahmin edilen erkek bebeğin ekin tarlasında bulunmasının ardından jandarma soruşturma başlattı. Çalışmaların ardından bebeğin annesinin Şanlıurfa'dan Çeltik ilçesine pancar çapası yapmak üzere gelen işçilerden N.K. (26) olduğu belirlendi. Gözaltına alınarak ilçe jandarma karakoluna götürülen genç kadın ifadesinde, iki kez berdel usulüyle zorla evlendirildiği söyledi. Ailesinin zorlamasıyla erkek kardeşimin evlendiği kızın kardeşiyle berdel evliliği yaptığını ve hamile kaldığını belirten N.K'nin “Kardeşimin boşanmasıyla bizim de ayrılmamız istendi. Eşimden ayrıldıktan sonra boşanan erkek kardeşimin yeni evlendiği kızın kardeşiyle 6 ay önce yine berdel karşılığı evlendirildim. İlk eşimden 3 aylık hamile olduğumu yeni evlendiğim kişi bilmiyordu. Öğrendiğinde ise çocuğu istemedi. Bebek dünyaya gelince ekin tarlasına bırakmak zorunda kaldım” dediği öğrenildi. Bebeğin Konya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Yuvasına teslim edildiği, N.K'nin ise sığınma evine gönderildiği bildirildi. Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2009 4 Turk gazetesinde de ayni baslikla verildi bu haber Alinti oldugu icin balsigini da alinti olarak verdim. Bir de FAKATsiz, AMAsiz kinasaniz iyi olurdu simdi yani! Ama yapamadiniz! Bekledigim gibi! Ne yani herkes Ahmet Turk hakkinda, Ahmet Kaya hakkinda agzina geleni soyluyor ve sesiniz cikmiyor biz sizin Turk gazetesinin tekinden baslik atiyoruz zorunuza gidiyor. "Bizim Türk Gazetesi" mi? Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içerisinde yaşayan ve Türkiye Cumhuriyeti Devletine bağlı bir ilin de adını kensine ad olarak seçen birisi olarak nasıl ki "Sizin-Bizim" ayrımını en baştan yapıyorsanız, "DTP'li bilmem kim yakıldı" diyerek etiketlenen bir kimse, daha doğrusu "SİZ'DEN BİR KİMSE" için "BİZİM" üzülmemizi bekleyemezsiniz sanırım... (kaldı ki ben bunu, sizin açınızdan bu biçimde yazıyorum; değilse bir insanın öldürülmesinin acısını, kim olursa olsun elbette paylaşıyorum; haksız bilr ölüme kurban gittiği sürece ki, ölüm hakedilir bir şey midir o da tartışılır...) Ha ama şöyle deseydiniz, o zaman acınıza katılırdım: "Bu ülkenin meclisinde bulunan bi partinin; Dtp'nin bir il genel meclisi adayı, parası alınarak, yakılarak öldürülmüştür." Ve burada "DTP'li" olmasının değil de "Canice öldürülmüş olmasının" vurgusunu yapsaydınız o zaman size sonuna kadar katılırdım. Oysa ki kendi Etnik-Milliyetçiliğinizi haklılaştırmak için, bir gazetenin yaptığı hatayı burada tekrarlamışsınız; bilerek ve amaçlıca... Değilse; ilk iletinizde güdümünüzü açık ve net olarak söylemeliydiniz... Şu halde benim zihnimde uyanan şey; "Bizden olmayan, yani tümüyle PKK'yı desteklediği besbelli olan DTP adlı partinin bir üyesi (nedeni ne olursa olsun) öldürülmüştür." Benim de sizden beklediğim gibi, insanlık beklediğiniz bir konuda bile ne olursa olsun "İnsancıllığın" ardına saklanıp, apaçık bir Etnik-Milliyetçilik kışkırtıcılığı yapıyorsunuz. Tam da size yakışır bir biçimde... Öyle ki siz; aynı zamanda anti-emperyalistsinizdir değil mi? Etnik-Milliyetçiliğin, Emperyalizmin en önemli silahlarından ve kuklalarından birisi olmasına karşın! Gülerim... Siz ne kadar "Ama'sız" ve "Fakat'sız"sınız merak ediyorum doğrusu... Komik... Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2009 "Bizim Türk Gazetesi" mi?. . . Siz ne kadar "Ama'sız" ve "Fakat'sız"sınız merak ediyorum doğrusu... Komik... Hayir efendim etnik ayirima tepki gosteriyoruz bizler olsa olsa! Siz biz ayrimi yapmak cirkin ama herkesi de zorla BIZ yapmaya calisma biraz daha cirkindir bence! Ben DTP sempatizani olabilirim ama siz bu forumda her zaman kardeslikten ve baristan yana tavir koydugumu cok iyi bilirsiniz! Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2009 "Bizim Türk Gazetesi" mi?. . . Siz ne kadar "Ama'sız" ve "Fakat'sız"sınız merak ediyorum doğrusu... Komik... Size tek sorum var: Turkiye'de benzeri olaylara hic sahit olmadik mi? Linclere..araba taslamalara...Sopalamalara joplamalara! Kucuk cocuklari kemikleri kirilasiya dovmeye! Uydurmaca mi bu saydiklarim? Gazeteleriniz olayi oyle gecti ben de uzuldugum icin ornek olarak verdim! Cunku direk alintidan ibarettir bu yazi! Diyarbakirli... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2009 Hayir efendim etnik ayirima tepki gosteriyoruz bizler olsa olsa! Siz biz ayrimi yapmak cirkin ama herkesi de zorla BIZ yapmaya calisma biraz daha cirkindir bence! Ben DTP sempatizani olabilirim ama siz bu forumda her zaman kardeslikten ve baristan yana tavir koydugumu cok iyi bilirsiniz! Etnik Ayrımcılığa, Etnik Ayrımcılık yaparak mı tepki gösteriyorsunuz? Aman da ne ilkeli bir duruş bu böyle! "Bizleştirme" ya da "Ötekileştirme"nin her türlüsüne olduğu gibi "Siz-Biz" ayrımının yapılmasına ve "İnsani Değerlerin" üzerine çıkarılmasına karşı durmayı "Onurlu Olma Gereği" görüyorum. O kadar çok kardeşlikten yana tavır koyuyorsunuz ki; bir terör örgütünün sözcüğünü yapan ve meclis ayağını oluşturan bir partinin sempatizanısınız... Bu aynen, bugün birisinin çıkıp "Ben kardeşlikten ve demokrasiden yana tavır koyuyorum ve bu yüzden ABD'nin Irak'a demokrasi götürmesini destekliyorum!" demesine benziyor... Sizin mantığınız bu mudur? Yanlışları dile getirmek ve düzelterek ilermek yerine, aynı yanlışlıkları yaparak mı karşılık vermektir? Size tek sorum var: Turkiye'de benzeri olaylara hic sahit olmadik mi? Linclere..araba taslamalara...Sopalamalara joplamalara! Kucuk cocuklari kemikleri kirilasiya dovmeye! Uydurmaca mi bu saydiklarim? Gazeteleriniz olayi oyle gecti ben de uzuldugum icin ornek olarak verdim! Cunku direk alintidan ibarettir bu yazi! Diyarbakirli... Linçlemeleri, joplamaları, küçük çocukları dövmeleri desteklediğimi mi sanıyorsunuz siz? Bunu nereden çıkardınız söyler misiniz? Ya da bunların hesapları, bunları yapanlardan sorulmamalı diye mi savunuyorum sizce? Ha ama şu var: Örneğin 1 Mayıs İşçi Bayramında, gidip de DTP/PKK'nin kışkırtıcılığını yapıp, "Emekçi Bayramı"na RAĞMEN, Esnaf/Emekçinin dükkanını, Toplumun parkını/bahçesini/kaldırımını ve arabasını parçalayan adamlara nasıl yaklaşılmalı söyler misin? Ya da (hangi kefeye koyarsanız koyun ben) Öcalan gibi bir teröristin, can alıcının, katilin doğum gününü, Türkiye'nin bölünmesi özlemi ile kutlayanlara nasıl yaklaşalım ve bunu "Kardeşlik" anlayışının neresine koyalım? Sen burada joplamaları, çocuk dövmeleri falanı filanı kullanarak duygu sömürüsü yapıyorsun ama bilmem kaç yıldır yüzlerce-binlerce Türk-Kürt vatandaşımızı katleden PKK Terör Örgütüne "Terör Örgütü" demeyen ve aynı amaca yönelmiş olduğu besbelli olan DTP'nin sempatizanı olmayı nasıl tanımlıyorsun bana söyler misin lütfen? Senin "Kardeşlik" anlayışın bu mudur? Küçük çocukların dövülmesini ya da insanların joplanmasını duygu sömürüsü aracı yaparak; PKK destekçisi DTP'nin geri planda desteklediği kıyımları gözden uzak tutmak mıdır? Ayrıca joplanan ya da kemikleri kırılanlar kimlerdir; Kürtler mi? Hiç bir Öğretmenler ya da Memurlar joplanıp dövülmedi, kemikleri kırılmadı bu ülkede? Hiç mi Emekçiler dayak yemedi? Bunlar bırakıldı da Bölücü eylemlere destek verenlerin dövülmesi mi kaldı tartışılacak ve hakları! aranacak? Önce Emekçinin hakkını korumayı, kollamayı ve aramayı öğrenmelisin derim sana... Bunu öğrenemedikten sonra yaptığın şey yalnızca kuru laf olarak kalacaktır dostum... DTP sempatizanlığı yaptığını da söylüyorsun ya hani!? DTP, Etnik Milliyetçiliğin yani Emperyalizmin kuklalığının en güzel örneğidir. Hiç bir Gerçek Anti-Emperyalist; Etnik-Milliyetçilik temelinde birleşmez ve Etnik-Milliyetçilikten hareket edemez Türkiye'de; örneğini Kurtuluş Savaşı'nda gördük ve bugün de Emperyalizm karşısında görüyoruz... Etnik-Milliyetçiliğe de Etnik-Milliyetçilik yaparak karşılık verilmez; daha üst ve yetkin bir duruş vardır. DTP durmadan "kültürel kimliklerinin tanınmamasından" şikayet ediyor ana Etnik-Milliyetçilik yapıyor. Bu nasıl bir "tanınmamaklık"tır ki, Kürt vatandaşlar sınır ötesine geçmek yerine Türkiye'nin Batı illerine; Türklerin aralarına kaçıyorlar ve ne tuhaftır ki kimliklerini her zaman koruyorlar! Ya hu nasıl bir vekillik/partililik örneğidir ki; bu Doğu ve Güney Doğu Anadolu'nun asıl sorunu ekonomik sorunlarken, bu göz ardı ediliyor ve inadına illa ki kültür üzerinde duruluyor; insanlar cepheleştiriliyor... Ya yazıktır, ayıptır, aymazlıktır... Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2009 Etnik Ayrımcılığa, Etnik Ayrımcılık yaparak mı tepki gösteriyorsunuz?Aman da ne ilkeli bir duruş bu böyle! . . . Ya hu nasıl bir vekillik/partililik örneğidir ki; bu Doğu ve Güney Doğu Anadolu'nun asıl sorunu ekonomik sorunlarken, bu göz ardı ediliyor ve inadına illa ki kültür üzerinde duruluyor; insanlar cepheleştiriliyor... Ya yazıktır, ayıptır, aymazlıktır... - Ne olsun kardeslik anlayisim? Olan bitene EYVALLAH mi diyelim? - DTPye sempati ve saygi duyuyorum. Bu adamlar milliyetcilik yapiyor olabilirler ama TEPKISEL bir milliyetcilik. Peki ya MHPye ya da CHPye ne demeli? Ona hic sesiniz cikmiyor? Yani Turkiye partilerinin cogunlugu etnik milliyetcilik yaparken ortaya Kurtlerden de tepkisel bir etnik siyasi parti cikmasimi kotu. Ki adamlar baski altinda olan bir halki savunuyor, ve bence bu etnik milliyetcilige karsi durmaktir etnik milliyetcilik degil. - Emperyalizme sucu atmak kolay! - Suc onlar da degil, icimizde! Kendi kendimiz yarattik bu sorunu ve yine kendi kendimiz atese korukle gidiyoruz. Bizler yaptik diyebilelim artik! Neden her zaman kendimizi aklamaya yoneliyoruz? - Olaya maalesef tarafli yaklasiyorsunuz! Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2009 - Ne olsun kardeslik anlayisim? Olan bitene EYVALLAH mi diyelim?- DTPye sempati ve saygi duyuyorum. Bu adamlar milliyetcilik yapiyor olabilirler ama TEPKISEL bir milliyetcilik. Peki ya MHPye ya da CHPye ne demeli? Ona hic sesiniz cikmiyor? Yani Turkiye partilerinin cogunlugu etnik milliyetcilik yaparken ortaya Kurtlerden de tepkisel bir etnik siyasi parti cikmasimi kotu. Ki adamlar baski altinda olan bir halki savunuyor, ve bence bu etnik milliyetcilige karsi durmaktir etnik milliyetcilik degil. - Emperyalizme sucu atmak kolay! - Suc onlar da degil, icimizde! Kendi kendimiz yarattik bu sorunu ve yine kendi kendimiz atese korukle gidiyoruz. Bizler yaptik diyebilelim artik! Neden her zaman kendimizi aklamaya yoneliyoruz? - Olaya maalesef tarafli yaklasiyorsunuz! Sanırım sana en baştan başlamak lazım anlatmaya... "Tepkisel Milliyetçilik" diye bir şey yoktur canım kardeşim... DTP ise tepki ile doğmuş bir parti değildir... Söylediklerimizin en temel nedeni de Emperyalizmdir; ister benimse, ister benimseme... Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2009 Sanırım sana en baştan başlamak lazım anlatmaya... "Tepkisel Milliyetçilik" diye bir şey yoktur canım kardeşim... DTP ise tepki ile doğmuş bir parti değildir... Söylediklerimizin en temel nedeni de Emperyalizmdir; ister benimse, ister benimseme... Size kesinlikle katilmiyorum. ETKI=TEPKI bu doganin belkide en inkar edilemez gerceklerinden biridir. Eger ortada milliyetci bir Turkiye ve partileri varsa, baska halklara tahammul gosteremeyen bir anlayis varsa, bunu bir takim tepkileri cikarmasi cok normaldir. Kurtce yayin, egitim ve kimlik kabulu 30 sene once olsaydi, 12 Eylul darbeleri ve isnkeceler ve cezaevleri olmasaydi, o zaman PKK ve dolayisiyla DTP de var olmazdi. ETKI TEPKIyi yaratir, milliyetci ETKI ise milliyetci TEPKIyi yaratir... Bu bir gercektir... Ornekleri de cok: Alman anti-semitizmi ve milliyetciligi nelere sebep oldu, Dunya'nin en buyuk milliyetciligine, siyonizme! Ayni sekilde Turk milliyetciligi nelere neden oldu? Iki sonucu olabilirdi: Ya Kurt halki asimile olurdu, ya da kendi kimliklerine yonelirdiler. Ve onu yaptilar, ve sonuc olarak Turk Milliyetciligi Kurt Milliyetciligini dogurdu! Alıntı
Φ alpnoyan Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2009 Size kesinlikle katilmiyorum.ETKI=TEPKI bu doganin belkide en inkar edilemez gerceklerinden biridir. Eger ortada milliyetci bir Turkiye ve partileri varsa, baska halklara tahammul gosteremeyen bir anlayis varsa, bunu bir takim tepkileri cikarmasi cok normaldir. Kurtce yayin, egitim ve kimlik kabulu 30 sene once olsaydi, 12 Eylul darbeleri ve isnkeceler ve cezaevleri olmasaydi, o zaman PKK ve dolayisiyla DTP de var olmazdi. ETKI TEPKIyi yaratir, milliyetci ETKI ise milliyetci TEPKIyi yaratir... Bu bir gercektir... Ornekleri de cok: Alman anti-semitizmi ve milliyetciligi nelere sebep oldu, Dunya'nin en buyuk milliyetciligine, siyonizme! Ayni sekilde Turk milliyetciligi nelere neden oldu? Iki sonucu olabilirdi: Ya Kurt halki asimile olurdu, ya da kendi kimliklerine yonelirdiler. Ve onu yaptilar, ve sonuc olarak Turk Milliyetciligi Kurt Milliyetciligini dogurdu! Burada hangi etkiye tepki gösterdiniz.Bunu açıklayın.HAZIR IRKÇILIKTAN VE SOYKIRIMDAN KONUŞMA MEVSİMİ DEVAM EDİYORKEN MEMLEKETTE GERÇEKTEN SOYKIRIM HAREKETLERİNDEN BAHSETMEK İCABETMEKTEDİR. HAL BÖYLE OLUNCA İŞKEMBEDEN SOYKIRIM İCAD ETMENİN ZORLUĞU VE DAHİ MUTEBER OLMAYACAĞINDAN MEVCUT SOYKIRIMLARDAN ERMENİ OLAYLARINI ELE ALMAK İSABET OLUR DİYE DÜŞÜNDÜM. Not :burada ben sadece belgeleri ortaya koyacağım.Yorum ve eleştirilerinizi yaparken bu belgelerin benim şahsımın eseri olmadığını da gözönünde bulundurulması olayın objektif düşünülmesi açısından mühimdir. Başlangıç Bölge nasıl ısınıyor? 1877 Osmanlı Rus savaşı (93 harbi) Her ne kadar halkın bütün kesimleri çile çekmekte idiyse de, kürtler tarafından yapılan çapul-talan ve katliamlar baskınlarından çoğu,özel bir hışımla Ermenileri hedef alıyordu. Örneğin , Osmanlılar 1877-1878 savaşından önce,harput yakınlarındaki çemişgezekte (nedense yöre halkı bu gün kendisini 'özgürlükçü demokrat' olarak tanımlamakta.....)sürekli olarak bir tabur konuşlandırmakta idiler.Savaş sırasında bunu yapamadılar.Bunun sonucu olarak Kürt aşiretleri yöreye girdiler,köyleri ve özellikle Ermeni köylerini talan etti(1).Ancak oradakilerin tek hedefinin Ermeni köyleri olduğunu sanmak yanlış olur; bunlar kurbanlarını seçmekte öylesine ayrımcı değillerdi (2). 1: F.O. 78-2844,No.29 Biliotti'den Derby'e Trabzon 25 şubat 1878 : kürt saldırılarına ilişkin Ermeniler özelliklemi kurban seçiliyordu yoksa Avrupalılar sadece onların uğradığı zararımı bildiriyordu.....? 2: Seçici olmadıklarını bu günde gördük ve anladık Yıl 2008..... Van 15 Ekim 1877 Rassamdan Layarda (British dokuments I,No 43) (Rassam bölgeye müfettiş olarak gönderilen bir ingiliz konsolosudur) Duyduklarım ve gördüklerimin tümünden şu sonuca vardım ki,Diyarbekirden süleymaniyeye kadar uzanan yörede bulunan ,yaylalara yayılmış bütün kürt aşiretleri az yada çok zapt-ü rapta gelmez kimliktedir.Bunlar sadece vergi yükümlülüğünü hiç yerine getirmemekle ve askere gitme yükümlülüğünden kaçmakla kalmıyorlar(Çanakkalede bu yöreden şehit bulunmamasının açıklamasıda burada verilmiş oldu bu konuda çanakkalede hangi ilden kaç şehit verildiğine dair Genelkurmaya ait liste mevcuttur), ama keyiflerinin istediği gibi talan yürütüp adam ÖLDÜRÜYORLAR ve onların istediği şeyi kim yapmaz vermez ise hem canından hemde malından edileceği kesindir.Ancak yolculuklarım boyunca gözüme çarpan pek çok örnekte kürtlerin katliamından hristiyanlar kadar müslümanlarında zarar gördüğüne tanık olduğumu anlatımımda eksik bırakmamalıyım. Diyarbekir ile Muş arasındaki dağlarda yaşayan ruşkutan (Rojqutan?),şeyh dodan,sasun(Batman civarındaki Sason aşireti belirtiliyor) ve muktu (mutki aşireti) aşiretleri ne hristiyanı nede müslümanı esirgiyor ben diyarbekir paşalığında iken en azından üç müslüman malları sebebine bular tarafından öldürüldü. tarih okuyun İsteyenlere devamı gönderebilirim. İngilizce yada türkçe farketmez. Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2009 Burada hangi etkiye tepki gösterdiniz.Bunu açıklayın.. . . İsteyenlere devamı gönderebilirim. İngilizce yada türkçe farketmez. Hadi ya, sizlere yardim ettigimiz zaman yanininzda savastigimiz zaman zaptoluyorduk da baska zamanlar zapt olmadik oyle mi? Simdi cekinmeseniz bir de Ermeni Soykirimi'ndan da bizleri sorumlu tutacaksiniz. Acayip bir durum! Diyarbakirli... Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2009 Orda asırlardır köklü bir tarihi olduğunu idda eden sizsiniz. O zaman ermeniler önce sizi kesti. Madem etki tepkiyi doğurur. Bu da açıkça gösterir ki ; ermenilere karşı soykırımı da kürtler yapmıştır. Dediğiniz gibi acayip bir durum. Arkadaşımızın dediği gibi tarih okuyun. 2 Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2009 Orda asırlardır köklü bir tarihi olduğunu idda eden sizsiniz. O zaman ermeniler önce sizi kesti. Madem etki tepkiyi doğurur. Bu da açıkça gösterir ki ; ermenilere karşı soykırımı da kürtler yapmıştır. Dediğiniz gibi acayip bir durum. Arkadaşımızın dediği gibi tarih okuyun. Sanki gercekleri her inkar ettiginizde mukafatlandirilacaksiniz! Koklu tarihimiz yok oyle mi? Ermenileri de elele verip beraber haksizliga ugrattik zaten bunu inkar eden yok. Ama ipler yine Turklerin elindeydi! Dini istismar edip Ermeni olaylarini baslatanlar kimler? Yani ortaya attiginiz seylerin gercekle uzaktan yakindan bagdastigi yok! Yani biz Kurtlere hic bir haksizlik yapilmadi oyle mi? Lutfen cevap verin, Kurtlerin hakki yenildi mi yenilmedi mi? Bakalim ne dusunuyorsunuz bu konuda! Ne desek ne yapsak ta fark etmiyor! Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2009 Hadi ya, sizlere yardim ettigimiz zaman yanininzda savastigimiz zaman zaptoluyorduk da baska zamanlar zapt olmadik oyle mi? Simdi cekinmeseniz bir de Ermeni Soykirimi'ndan da bizleri sorumlu tutacaksiniz. Acayip bir durum! Diyarbakirli... (uzun oldu yazım, umarım sabırla okunur...) Öncelikle; "Ermeni Soykırımı" diye bir şey yoktur ve gerçekleşmemiştir. Ermeniler ile olan olay bir "Mukatele" yani "Öldürüşme" (iki toplumun birbirlerini öldürmeler, birbirleri ile çatışmaları eylemi) durumudur. Ve; evet... Ermeniler ile olan olay Osmanlı Kürtleri ile Ermeniler arasında meydana gelmiştir. Abdülhamit'in, zamanında kurduğu Hamidiye Alayları'nın amacı, bölgedeki Ermeni Oluşumlara ve Çeteciliğe karşı yerel kuvvetler oluşturmaktı. Bu alaylar, Kürt Beylerine paşalık, toprak, güç ve nüfus sağlıyordu. Üstüne üstlük Yavuz Sultan Selim'den beridir korunan Aşiret yapısı 19ncu yy.da bu sayede daha da kalıcı olarak güçlendirilmiş ve yine Yavuz Sultan Selim'den beridir Kürtleştirilen bölge Türkmenleri daha da hızlı Kürtleştirilmiştir. Dünya Savaşı sırasında Ermeni Çetelerle savaşan güçler bu Kürtlerden ve Kürtleşmek zorunda kalan Türklerden kurulmuş olan Hamidiye Alayları olmuştur. Göçen Ermenileri zabteden Jandarma Kolluklarına saldıran Ermeni Çetelere de bu Aşiret Güçleri karşılık vermiştir. Daha sonra bu Aşiret Güçlerinin artıkları ve onlardan kalan silahlar ile TBMM'ye karşı Kurtuluş Savaşı sırasında 4 ayaklanma düzenlenmiştir; ki bu silahlı güçlerin Osmanlının bir birliği olması, ayaklanmaların mantığını da bir nebze açıklar sanırım; Osmanlı kışkırtması... Üniversitede okurken, Van ve Mardinli bir çok arkadaşım, Dedelerinin Ermenileri nasıl öldürdüklerini güle oynaya anlatırlardı. Ha ama Ermenilerle çarpışmak bir yana göçtürülen Ermenilerin kimini barındıran Kürt Aşiretleri olmamış mıdır? Elbette var; özellikle Mardin ve Erzurumda... Dolayısı ile Ermenilerle çatışan ya da Ermenileri kollayan bir çok Kürt Aşiretinin adı ve belgesi var Genel Kurmay Arşivinde. Aşiretlerin hafızalarında da var bunlar, gidip araştırılırsa bulunur. Ayrıca zaten her yerde ve her sınırda cephesi olan Osmanlı'nın, o bölgeye Ermeniler ile mücadele için ayrıca Türklerden oluşan birlikler göndermesi 1915 yılında imkansızdır. Dolayısı ile bu görevi Kürtlerden oluşan ve hazır bulunan Hamidiye Alayları yapmıştır. Ha ama diyemiyoruz ki "Kürtler Yapmış tır" diye. Çünkü Hamidiye Alayları, Sistemin yani Osmanlının adamıdır. Yani Kürtler, Yavuz Sultan Selim'den beridir ve Abdülhamit'in de yenilik!'leri ile hep "Sistemin Adamı" olmuşlardır yüzyıllarca, bölgedeki Türkmen varlığına karşı. Ama biz ne yapmıyoruz? -Osmanlının bu uygulamasının ve Kürtlerin bu "Sistemin Adamını Oynamaları"nın hesabını sormuyoruz. Niçin? -Çünkü diyoruz ki; "Her şeye rağmen birlikte yaşayalım, geçmişi bırakıp, bir daha hata yapmayalım". Ama bazı arkadaşlar ne diyor? -"Türk Etnik-Milliyetçiliği, Kürt Etnik-Milliyetçiliğini doğurur ve Etnik-Milliyetçilik yapmakta haklıyım!" Peki arkadaş neyi bilmiyor? -Türk Milliyetçiliği temelde bir Etnik-Milliyetçilik değildir ve o yüzden Etnik-Milliyetçilik türünü tepki olarak doğurması olanaksızdır. Neden doğurmaz; yine geçmişe bakalım: -Kürt Etnik-Milliyetçiliği, Anadolu'da, Türk Etnik-Milliyetçiliğinden çok daha önce zaten vardır da ondan... Türkler ne Osmanlıda ne de Kurtuluş Savaşı sırasında Etnik Kökene dayalı bir cemiyetleşme oluşumunda bulunmamışlardır. Ancak Kürtler önce Hamidiye Alaylarının başına geçen Aşiret Reislerinin, sonra bu Aşiret üyelerinin çocuklarının okutulması için açılan Osmanlı okullarında Kürtçülük bilincine, Türklerin Türkçülüğü örgütlemesinden çok daha önce ulaşmışlardır ve buradan mezun olan Aşiret çocukları, ileride TBMM'ye karşı Kürt Ayaklanmalarını çıkarmışlardır. Dolayısı ile Kürt Etnik-Milliyetçiliği, Türk Etnik-Milliyetçiliğinden çok daha önce ortaya çıkmış ve hatta Kuvai Milliyelerden çok daha önce Kürt Teali Cemiyeti gibi cemiyetlerle örgütlenmiştir. Suriye'de bile gazete çıkarabilmişlerdir. İstabul'da gazete çıkarmayı bırakın, Kürt Öğrenciler bile gazete ve dergi çıkaracak Etnik Bilinçtedirler. Türkçü Etnik-Milliyetçilik ise Osmanlı bünyesinden en son olarak ortaya çıkma fırsatı bulmasına karşın yine de Tüm Anadolu toplumlarının kapsayan bir nitelikte gelişimini sürdürmeyi seçmiştir. Kürtçü Etnik-Milliyetçiliğe RAĞMEN Etnik-Milliyetçi bir kimliğe bürünmemiştir. Kürtçü Etnik-Milliyetçiliğe katılmayı tercih etmeyen Aklı-Başı yerinde Kürt Aşiretleri de bunun ayırdında olmuşlar ve bu yüzden Türk Kurtuluş Savaşına destek vermişlerdir. Ancak Kürtçü Etnik-Milliyetçiliği benimsemiş olan aşiretler, 4 tane ayaklanma çıkarmışlardır. İyi ama arkadaş bunu anlatmış olmamıza karşın yine de illa ki Türk Milliyetçiliğine karşıt olarak Etnik-Milliyetçilik türü olan Kürt Milliyetçiliğini sürüyor? -Çünkü kendisini meşrulaştırmak, onun için, kavramların gerçek anlamlarından çok daha önemli? Peki komik duruma düşüyor mu kendisi? -Ee bu da sorulur mu? Gülmekten katılıyoruz hatta... Neyi Bilmiyor; tekrarlayalım? -Kürt Etnik-Milliyetçiliği, Türk Etnik-Milliyetçiliğinden daha önce ortaya çıkmış ve örgütlenmiştir. Türk Etnik-Milliyetçiliği ise çıkma ve örgütlenme olanağı ve seçeneği varken yine de bunu yapmamış ve bambaşka ve daha kapsayıcı bir niteliğe bürünmüştür. Öyleyse ne yapıyoruz? -Arkadaşımızın biraz Tarih ve Kavram dersi almasını öğütlüyor ve tartışma yaşantısında başarılar diliyoruz... Saygılarımla... Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2009 . . . Saygılarımla... Neymis Turk etnik milliyetciligi milliyetcilik degilmis., Zaten siz yaparken dogal da bizler tepki amacli yaptigimizda ayip olur her zaman. Bir halkin dilini yasaklayan, yerlesim birimlerinin isimlerini degistiren, bir halka baski uygulayan ve asimile etmeye calisan milliyetcilik ETNIK milliyetciligin daniskasidir! 'Kurt yoktur, dag Turkleri vardir" diyenler kafatasi milliyetcisi degil oyle mi? Isterseniz gidin bu dusuncelerinizle Nobel baris odulune aday olun! Hay Allah! Sizinle yolumuz burada resmen ayrildi Yine Turkhalkini ve Turk milliyetciligine asilsiz anlatimlarla AKLADINIZ! Masallah! Ermenilerin ilumune gelince, simdi de olayi Kurtlerin uzerine atma gafletine bakiniz! Yahu ferman cikaran, kanun cikaran kim? Bastakiler kimler di Ermeni olaylari oldugunda? Kurtlerin sucu oyle mi? Yok daha neler! Diyarbakirli... Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2009 . . . Saygılarımla... Yani biz Kurtler o kadar milliyetciyiz ki kalkip Turkceyi yasaklamak istedik degil mi? Bizler o kadar milliyetciyiz ki kalkip Turkleri YOK saydik degil mi? Bizler o kadar milliyetciyiz ki cocuklariniz Turkce isimler verdiginiz de sizleri yargiladik degil mi? Bizler o kadar Milliyetciyiz ki, tum Turk sehirlerinin isimlerini zorla degistirdik degil mi? Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2009 Sizler kesmeseniz ermenileri korumak için techir kararı alınmazdı.Aslında ermeniler Türklere teşekkür borçlular. Anti parantez Osmanlı da üst yönetimde çok fazla Türk te yoktu ama. Siz öyle dediğiniz için sizi kırmak istemedim. Türkler almış olsun o kararı. Osmanlının Türke bakışını incelemenizde fayda var. Hatta bu forumda o konuda başlıklar da mevcut . Yine tarihe bakın diyeceğim. 2 Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2009 Sizler kesmeseniz ermenileri korumak için techir kararı alınmazdı.Aslında ermeniler Türklere teşekkür borçlular.Anti parantez Osmanlı da üst yönetimde çok fazla Türk te yoktu ama. Siz öyle dediğiniz için sizi kırmak istemedim. Türkler almış olsun o kararı. Yine tarihe bakın diyeceğim. Ve artik karar verin: Daha dune kadar Ermeni degilmiydik biz? Simdi de Ermenileri biz oldurduk! Cidden Gazze'yi de biz bombalamis olmayalim? Holokost'u da Kurtler yapti zaten! Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2009 Ve artik karar verin:Daha dune kadar Ermeni degilmiydik biz? Simdi de Ermenileri biz oldurduk! Cidden Gazze'yi de biz bombalamis olmayalim? Holokost'u da Kurtler yapti zaten! Ne isabet,Baskan Kennedy'i öldürenler Ergenekoncular degilmiydi yoksa,siz neden Gazze'yi bombalamis olmayasiniz veya Holocaust'u! saygilarla Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2009 Benim iletim ve her zaman olduğu gibi alakasız cevaplar. Size ermeni diyen mi var? Varsa bile ben demedim hiç bir zaman. Artı o topraklarda tarih uydurmaya ve 5 asırlık tarih yaratmaya çalışan kimler ? Kürtler. O halde orda yaşayan kimler? Kürtler Sizin iddalarınızla hareket ettiğimizde buraya kadar bir çelişki var mı? Bana kalırsa yok. O halde ermeni çetecilerin isyanları hangi bölgelerde başladı? Tarih uydurmaya ve federasyon istediğiniz topraklar üzerinde. O halde kimleri kestiler? Kürtleri Karşılıklı olduğuna göre bu olay, Ermenileri kim kesmiş oluyor? Kürtler Osmanlının Türke bakışı nedir? Bakınız bu konuyla alakalı başlıklara. Siz kesmeseydiniz Osmanlı Ermenileri korumak için o devrin şartlarına göre, en insancıl karar olan techir kararını alır mıydı? Bana göre hayır. Benim Ermeni techiri ve soykırımı , Osmanlının Türk' e bakışı konusundaki görüşlerim belli arkadaşım. Bunu o başlıklardaki iletilerime bakarak öğrenebilirsiniz. Sadece düştüğünüz ve düşünmeden yazdığınız iletilerdeki çelişkilerinizi göstermeye çalışıyorum o kadar. 1 Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2009 Neymis Turk etnik milliyetciligi milliyetcilik degilmis., Zaten siz yaparken dogal da bizler tepki amacli yaptigimizda ayip olur her zaman. Bir halkin dilini yasaklayan, yerlesim birimlerinin isimlerini degistiren, bir halka baski uygulayan ve asimile etmeye calisan milliyetcilik ETNIK milliyetciligin daniskasidir! 'Kurt yoktur, dag Turkleri vardir" diyenler kafatasi milliyetcisi degil oyle mi? Isterseniz gidin bu dusuncelerinizle Nobel baris odulune aday olun! Hay Allah! Sizinle yolumuz burada resmen ayrildi Yine Turkhalkini ve Turk milliyetciligine asilsiz anlatimlarla AKLADINIZ! Masallah! Ermenilerin ilumune gelince, simdi de olayi Kurtlerin uzerine atma gafletine bakiniz! Yahu ferman cikaran, kanun cikaran kim? Bastakiler kimler di Ermeni olaylari oldugunda? Kurtlerin sucu oyle mi? Yok daha neler! Diyarbakirli... Diyarbakırlı... Etnik-Milliyetçilik yapan birisi ile aynı yolda olamam zaten, kusura bakma. Ben sana diyorum "Antarktika"... Henüz Türk Milliyeçliğinin ne olduğunu, gelişimin, tarihsel sürecini bilmiyorsun. Bana gelmiş kulaktan dolma bilgilerle yazıyorsun. Osmanlı Devleti'nin aldığı bir kararı "Türk Ulusu"na mal edebilmene bakılırsa, zaten konuyada hakim değilsin. Git Ermeni Tehciri'ni bir incele. Göç ettirildikleri bölgeyi, göç ettirildikleri istikametleri, kimlerle karşılaştıklarını, kimlerle çatıştıklarını... Ondan sonra gel konuş olur mu canım kardeşim. Ben "Kürtlere Mal Etmiyorum". Çünkü dönemin Kürtlerinin önemli bir kısmı "Sistemin Adam"ıdır. Osmanlının adamıdır. Eğer yazıdımı daha düzgün ve art niyetsiz okusaydın bunu anlayabilirdin. Kimi Aşiretler, Ermenilere sahip de çıkmıştır dedim; isim bile verebilirim. Ama Ermenilerle çatışanlar da Osmanlı Vatandaşı Kürt Aşiretleridir. Bölgede Ermenilere tehlike oluşturabilecek kadar Türk kökenli kimse olmadığını benden daha iyi biliyor olmalısın? Ha ama "Hayır, vardı" diyorsan, "O zaman bölgede Kürtler mi çoğunlukta Türkler mi?" diye sorarım. Kaldı ki eğer Ermenilerle çatışanlar Türkler ise ve Türkler o kadar yoğunluktaysa, nasıl olurda sen Kürtçülük yapabiliyorsun, Doğu ve Güney Doğu'da Kürt nüfusunun çok olduğunu savlayarak? Ya hu al birini vur ötekine diyeceğim ama nereden alıp nereye vurayım? Sağlam ve tutarlı tek bir bilgin yok ki ortada? Sana adamakıllı anlatıyoruz ve diyorum ki; "Etnik-Milliyetçilik yapman, senin zararınadır." Hala inat ediyorsun. Onu bırak, hala gelmiş bana, sanki ben saydığın olumsuzlukları destekliyormuşum muamelesi yapıyorsun. Forumdaki herkes tanır beni ve tavrımı, desteklemediğimi, özgürlüklerin kısıtlanmasına karşı olduğumu bilir. Ama sen ne yapıyorsun? Beni, sırf senin işine gelmeyen şeyleri söyledim diye, hiç olumlamadığım eylemlerin faili konumunda lanse edip kışkırtıcılık yapıyorsun... Sana Etnik Kürt Milliyetçiliğinin de ne olduğunu, Türk Milliyetçiliğinin de ne demek olduğunu anlattım. İstersen işine gelmiyor diye anlamazlıktan gel, İstersen kabul et; en azından bir iki tutarlı bilgi edinmiş olursun... Saygılarımla... Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2009 . . . Saygılarımla... Turklerin Kurtlere bakis acisini eger etnik milliyetcilik olarak gormeyip, ustelik Kurtleri etnik milliyetci ilan ediyorsaniz! Sadece Kurtleri elestirip Turk arkadaslarin yazdiklari etnik milliyetci soylemlere sessiz kalarak... Ve ifadelerinzile benim gozumde tam bir Milliyetci konusma oluyor! Diyarbakirli... Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2009 Yazar Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2009 Diyarbakırlı... . . . Saygılarımla... Ben size bir kac ornek verdim Kurtlere yapilanlardan... Kitap uzerindeki sizin utopik Turk Milliyetciligi kavraminiza ihtiyacim yok benim. Pratikte neler olmus onlara bakip devletin ve Turk halkinin ne denli etnik milliyetci bir etken oldugunu kabul edemiyorsunuz... Zira sizin gibi mesajlar verenlere alistik ulkede yillardir! Bir yandan da Kurtler hakkinda asilsiz seyler soyluyorsunuz. Ermenileri sadece Kurtler oldurmusmus! Kurtler etnik milliyetcilermismis! - Ben sahsen hic bir Kurdun bugune kadar "Ne Mutlu Kurdum Diyene" dedigini, ya da "Turk diye bir halk yoktur, cark etmisler, tark etmisler daglarda sonra onlara Turk denilmis... Aslinda Dag Kurtleridir" dedigine de sahit olmadim?? Peki siz oldunuz mu? - Ben bugune kadar hic bir Kurdun ne bir Suryaniyi, ne bir Arabi ne bir Turku ya da Ermeniyi dislamis ve kendisini bu insanlardan ustun saymis olduguna da sahit olmadim! "Bir Kurt Dunya'ya bedeldir" dedigini duymadim! Peki ya siz? - Bugune kadar hic bir Kurdun "Turkce konusulmasin, Turkce yerlesim birimi sisimleri degistirilsin" dedigini de duymadim? Siz? - Ha bir de bugune kadar Turkce konustugu icin joplanip iceriye atilan ne bir vatandas gordum, ne de bir milletvekili! Peki ya siz? Gerci retorik sorular bunlar ve ne cevap vereceginizi cok iyi biliyorum ama yine de sordum! Cunku bu sorulara Kurt Turk artik herkes hem bir agizdan Kurtleri hakli gosteren cevaplar veriyor. Ve buna ragmen Kurtlerin baskiya karsi direnisine milliyetcilik diyebiliyorsunuz, ve bu baskiyi "Turkluk" adina yapanlari da guzelce akliyorsunuz! Utopik Turk Milliyetciligi kavramlarinizla! Siz daha bir Kurt Sorunu'nun var oldugunu bile kabul edemiyorsunuz! Hala bir takim haksizliklar olmustur kabul ediyorsunuz, ama Turk Milliyetciligine ve baskiya karsi direnmeyi Kurt Milliyetciligi olarak tanimliyorsunuz! Isterseniz sozlukte su iki kelimenin anlamina bakalim: Direnisci ve Milliyetci... Dedim ya burada utopik Turk Milliyetciligi kavramlari atmak kolay ortaya! Pratige ve sizin pratiginize bakalim, gercek olanin ne denli ETNIK bir milliyetcilik oldugunu cok iyi anlariz! Sorularimi cevaplayin ve Milliyetcilik kelimesinin anlamini arastirip karsilastirin cevaplarinizla! Bakalim kim etnik milliyetciymis! Diyarbakirli... Alıntı
Φ Tengeriin boşig Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2009 Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2009 Turklerin Kurtlere bakis acisini eger etnik milliyetcilik olarak gormeyip, ustelik Kurtleri etnik milliyetci ilan ediyorsaniz! Sadece Kurtleri elestirip Turk arkadaslarin yazdiklari etnik milliyetci soylemlere sessiz kalarak... Ve ifadelerinzile benim gozumde tam bir Milliyetci konusma oluyor! Diyarbakirli... Ufff... Tabii ki tam bir Ulusalcıyım ve tabii ki tam bir Ulusalcı biçiminde konuşacağım... Sanıyorum senin gibi Etnik-Milliyetçilik yapmamı tercih ederdin değil mi? Ben size bir kac ornek verdim Kurtlere yapilanlardan... Kitap uzerindeki sizin utopik Turk Milliyetciligi kavraminiza ihtiyacim yok benim. Pratikte neler olmus onlara bakip devletin ve Turk halkinin ne denli etnik milliyetci bir etken oldugunu kabul edemiyorsunuz... Zira sizin gibi mesajlar verenlere alistik ulkede yillardir! Sözünü ettiğim "Ulusalcığın" "Ütopik" olması için, ne geçmişte ve ne de bugün gerçekleşememiş olması gerekir. Ulusal Kurtuluş Savaşı sürecine bakarsan, başarıya ulaşmış bu savaşın kendisi "Türk Ulusalcılığı"nın "Ütopik" olmaktan çok öte, birebir "Gerçek" olduğunun kanıtıdır. Daha "Ütopya" nedir, ne değildir onu bilmiyorsun. Bir yandan da Kurtler hakkinda asilsiz seyler soyluyorsunuz. Ermenileri sadece Kurtler oldurmusmus! Kurtler etnik milliyetcilermismis! Arkadaşım, git önce bir 19 ve 20nci yy.da Kürtçülüğün ne olduğu ve gelişimi ile ilgili bir araştırma yap istersen. Gerek yerli gerek yabancı Tarih arşivlerinde hepsi mevcuttur arkadaşım. Konu ile ilgili onlarca kitap var. Ermeni ve Kürt çatışması ile ilgili Sosyolojik ve Tarihsel kaynaklar da mevcut. Senin gücüne gidiyor olabilir ama ne yazık ki gerçek böyle. Kürtçülük, Türkçülükten daha önce "Etnik-Milliyetçilik" olarak ortaya çıkmıştır. Türkçülük ise daha kapsamlı ve Anadoludaki tüm yaşayanları niteleyen geçmişe yönelik bir gerçeklik taşımak suretiyle ortaya çıkmıştır ve Etnik karakterli değildir. Bugün bazı insanların, Türk Ulusalcılığını "Etnik" olarak benimsemeleri, Türk Ulusalcılığını artık "Etnik Milliyetçilik" olarak benimseyeceğimiz anlamına gelmez. Senin Etnik-Milliyetçiliğin ne kadar değersiz ve anlamsızsa, bir Alperencinin ya da Ülkücünü de Etnik-Milliyetçiliği o kadar değersiz ve anlamsızdır benim için. - Ben sahsen hic bir Kurdun bugune kadar "Ne Mutlu Kurdum Diyene" dedigini, ya da "Turk diye bir halk yoktur, cark etmisler, tark etmisler daglarda sonra onlara Turk denilmis... Aslinda Dag Kurtleridir" dedigine de sahit olmadim?? Peki siz oldunuz mu? Sen desene "Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerine karşıyım" diye!? Demokrasiden ve Türkiye'ye bağlılıktan bahsedip, Kürt Etnik-Milliyetçiliği yapma. Bana ne Kürtlerin soyundan sopundan. Anadoludaki her eski topluluğun geçmişi ile ilgilenecek olsam Antropolog ya da Arkeolog falan olurdum. Kürtler geçmişte kimlerden gelmiş kimlerden gelmemiş zerre kadar umrumda değil. Eskiden Türkmüşler, yok efendim değilmişler; hiç umrumda olmaz. Beni "Bugün" ve "Bugünü biçimlendiren geçmiş" ilgilendirir. Kürtlerin adının "Kart kurt sesinden gelmesi"nden tutun da Kürtlerin soyunun Medlere dayandığı palavrasına kadar bütün uydurmacı tarihçiliğe karşıyım kardeşim. Hala benim düşünmediğim şeylerle nitelemek peşindesin beni. "Ne Mutlu Türküm Diyene"yi kavrayamazsın sen; bu belli... Atatürk'ün ve Türkiye Cumhuriyetinin "Türk" algısını anlattım sana; etnik bir "Türklük" değildir bu kimlik. Bunu sana daha nasıl anlatayım; resimli boyama kitabı mı hazırlayayım sana anla diye? - Ben bugune kadar hic bir Kurdun ne bir Suryaniyi, ne bir Arabi ne bir Turku ya da Ermeniyi dislamis ve kendisini bu insanlardan ustun saymis olduguna da sahit olmadim! "Bir Kurt Dunya'ya bedeldir" dedigini duymadim! Peki ya siz? Yine aynı saplantı... Önceki paragrafı tekrar etmek istemiyorum... - Bugune kadar hic bir Kurdun "Turkce konusulmasin, Turkce yerlesim birimi sisimleri degistirilsin" dedigini de duymadim? Siz? İlk iki eleştirimde Atatürk'ün Ulusalcılık anlayışını bilmem nereden anlayıp eleştirmenizin ardından bu söylediğiniz şeyi de sanki Atatürk'ün benimseyişiymiş gibi sorgulamanız yeterince bilmezce... Kürtçe'nin ne zaman yasaklandığı ve Kürtçe yer isimlerinin ne zaman değiştirildiğine bir bak önce. Sonra Atatürk'ün ne zaman yaşadığına bak... Sonra da önceki tüm iletilerimi ve mesajlaşmalarımızı oku ve benim bu yanlış uygulamaları destekleyip desteklemediğimi bir tekrar düşün bakalım. Senin tartışmanın kapsamını anlayamamak gibi büyük bir sorunun var dostum. - Ha bir de bugune kadar Turkce konustugu icin joplanip iceriye atilan ne bir vatandas gordum, ne de bir milletvekili! Peki ya siz? Bir önceki paragrafı tekrar oku... Gerci retorik sorular bunlar ve ne cevap vereceginizi cok iyi biliyorum ama yine de sordum! Cunku bu sorulara Kurt Turk artik herkes hem bir agizdan Kurtleri hakli gosteren cevaplar veriyor. Ve buna ragmen Kurtlerin baskiya karsi direnisine milliyetcilik diyebiliyorsunuz, ve bu baskiyi "Turkluk" adina yapanlari da guzelce akliyorsunuz! Utopik Turk Milliyetciligi kavramlarinizla! İlk eleştirimde söyledim; Ütopya, gerçekleşememiş ancak gerçekleşmesi idealize edilen düzen kurgusudur. Türk Ulusalcılığı ise gerçekleşmiş ve Emperyalizmi 1922de yenilgiye uğratmış durumdadır. Kavramları ve Tarihsel Süreçleri öğrenmelisin... Siz daha bir Kurt Sorunu'nun var oldugunu bile kabul edemiyorsunuz! Hala bir takim haksizliklar olmustur kabul ediyorsunuz, ama Turk Milliyetciligine ve baskiya karsi direnmeyi Kurt Milliyetciligi olarak tanimliyorsunuz! Isterseniz sozlukte su iki kelimenin anlamina bakalim: Direnisci ve Milliyetci... Olmayan bir sorunu nasıl "Var" kabul edebilirim ki? "Türk Ulusalcılığı"na nasıl karşı olabilirim söyler misin? "Türk Etnik-Milliyetçiliği"ne elbette karşıyım, ancak benim sözünü ettiğim "Türk Ulusalcılığı" başkadır; bunu kavrayamıyor musun? Kavra diye "Etnik" olanı "Milliyetçilik", benim savunumu "Ulusalcılık" olarak ayrıma tabi tutuyorum; daha ne yapayım? Birisini "Aha bak bu çiçek", diğerini de "aha bu böcek" diye mi adlandırayım ilkokuldaki gibi, anlatabileyim diye? Batı'nın "Şark Sorunu" ve kendi çapında yarattığı bir "Kürt Algısı/Kuklası" vardır... Hala Türk Ulusalcılığını, Kürt Milliyetçiliği gibi Etnik/Ucuz bir Milliyetçilik olarak benimsemeye çalışıyorsun; tarihe ihanettir bu. Eğer Türkiye Cumhuriyeti (eleştirdiğin Ne Mutlu Türküm Diyene ve diğerinin söylendiği dönem) gerçekten Etnik-Milliyetçi bir "Türk" algısına sahip olsaydı, 1922den 1938'e kadarki sürede bu doğrultuda yapılacak eylemler ve politikalar sonucunda, bugün "Türk Ulusalcılığını" Etnik-Milliyetçilik olarak yorumlayabilecek "Diyarbakırlı" lakabında bir birey yetişemezdi. Sanırım anlatabildim... Dedim ya burada utopik Turk Milliyetciligi kavramlari atmak kolay ortaya! Pratige ve sizin pratiginize bakalim, gercek olanin ne denli ETNIK bir milliyetcilik oldugunu cok iyi anlariz! Tarihte yaşanmış olay ve olgulardan daha pratik başka bir şey daha yoktur. Türkiye Cumhuriyetinin ilk 25 yılına ve Osmanlı Devletinin son 50 yılına bir bakın; topu topu 75 yıllık bir zaman dilimi... İyi özümseyin. O zaman belki anlarsınız Türk Ulusalcılığının ne kadar ütopik ne kadar gerçek olup olmadığını. Sorularimi cevaplayin ve Milliyetcilik kelimesinin anlamini arastirip karsilastirin cevaplarinizla! Bakalim kim etnik milliyetciymis! Bana "Milliyetçilik"in ne olduğunu öğretmeye kalkana bakın hele! "Tepkisel Milliyetçiliği" ortaya atabilecek kadar bilgi sahibi olduğuna göre, sanırım senden gerçekten ders almam lazım bu konularda... Merak etme kardeşim, Akademik olarak Tarihçilikle uğraşıyorum zaten, benim mesleğim bu; ve Milliyetçiliğin ve Ulusalcılığın ne olduğunu kökenlerini, senin gibi google'dan ya da basit bir sözlükten veya kulaktan dolma bilgilerden değilde menbaından öğrenecek kadar iyi biliyorum... Saygılarımla... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.