Φ shankara Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2006 BUNLAR KURAN'DA = DİN'DE YOK 1 Kuran'ın tek başına yetersiz olduğu iddiası 2Hadislerin dinin kaynağı olması 3Mezhep alimlerinin fetvalarıyla helal haram belirlenmesi 4Mezhep çıkarımlarına göre dini uygulamaların yapılması 5Mezhepleri dinle eşitlemek 6Kuran'ı musiki kitabı gibi anlamadan okumak 7Kuran'ı ölüler için okunan bir kitaba çevirmek 8Peygamber'in hadislerle Kuran dışı hükümler oluşturması 9Tüm canlıların Peygamberimiz sayesinde yaratılmış olması 10Peygamberler'i yarıştırma, Peygamberimiz'i en üstün Pey gamber ilan etmek 11Peygamberimiz'in, Peygamberlik öncesi hayatını bile taklide kalkmak 12Kuran eksiktir, detaylar başka kitaplardadır demek 13Bazı kimseleri evliya kabul edip Cennetlik ilan etmek ve mezarlarında anormal saygı gösterileri yapmak 14Tarikat şeyhlerini ilahlaştırmak 15Tarikatlardaki rabıta gibi uygulamalar 16Bir tek Sünniler'in veya bir tek Şiiler'in Cennetlik olduğunu iddia etmek 17Yahudi ve Hıristiyanlar'ın hepsini Cehennemlik ilan etmek 18Dine Arap geleneklerini sokmak 19Şahsi görüşlerine uydurmak için dini reformla değiştirmeye kalkışmak 20Kuran dışında Peygamber’in sünneti başlığıyla ayrı hükümler oluşturmak 21çoğunluğun her zaman doğru olduğunu savunmak 22Mezheplerin tarihsel sürecini mezheplerin doğruluğuna delil saymak 23Hanefilik diye bir mezhep 24Şafilik diye bir mezhep 25Hanbelilik diye bir mezhep 26Malikilik diye bir mezhep 27Caferilik diye bir mezhep 28Sünnilik, Şiilik veya herhangi başlıklı bir mezhep 29Maturudiye, Eşariye veya itikadi herhangi bir mezhep 30Mecelle diye bir kaynak 31Aklı inkar etmek, taklitçiliği üstün tutmak 32Bilim düşmanlığı 33Sanat düşmanlığı 34Buhari diye bir hadis kitabına uymak 35Müslim diye bir hadis kitabına uymak 36Kütübü Sitte veya başka hadis kitaplarına uymak 37Peygamberimiz'in dışında dinimizin kutsal kişileri 38Sahabelerin (Peygamberimiz'i gören herhangi bir Müslüman) hangisine uyarsak uyalım doğruya erişeceğimiz iddiası 39Başörtüsü takmak 40Peçe takmak 41Haremlikselamlık uygulaması 42Kadının tek başına seyahat edememesi 43Kadının, erkeğin tüm vücudu irinle kaplı olsa, o vücudu yalayarak temizlese, yine de erkeğin hakkını ödeyemeyeceği düşüncesi 44Allah'tan başkasına secde edilseydi, kadının kocasına secde etmesinin gerekeceği iddiası 45Kadının yönetici, devlet başkanı olamayacağı 46Kadının yöneticileri seçme hakkının olmadığı 47Kadının sesinin erkek tarafından duyulmaması gerektiği 48Kadının Cuma namazını kılmaması 49Kadının aybaşılıyken namaz kılmaması, oruç tutmaması, Kuran okumaması, camiye girmemesi 50Kadınları çarşaf, pardesü gibi üniformalarla örtmek 51Kadınla erkeğin el sıkışma yasağı 52Kadının kalktığı yere soğumadan oturulamayacağı 53Kadının kapalı bir yerde, erkekle baş başa kalmasının haram olması 54Kadının, köpek ve domuzla beraber namazı bozan unsurlardan olması 55Kadınların çoğunun Cehennemlik olması 56Kadınların şerli olması 57Kadınların eksik akıllı olması 58Kadınlara evde hapisvari hayat yaşatmak 59Kadınların kocası dışında erkeklerin duyacağı koku sıkmasının haram olduğu 60Kadınların makyaj yapamayacağı 61Kadının kocasına her işte itaatinin farzlaştırılması 62Kadının kocasının cinsel çağrısına her seferinde cevap vermesinin mecburi olması 63Şahitlikte, bir erkek eşittir iki kadın ilkesinin uygulanması 64Kadının ailesinden izin almadan evlenmesinin yasaklanması 65Zina edenin taşlanarak öldürülmesi 66Zina ayetinin bir keçinin yemesiyle yok olduğu 67Maymunların bile zina edenleri öldürdüğüne dair izahlar 68Erkeklerin altın takmasının haram olması 69Erkeklerin ipekli giysiler giymesinin haram olması 70Yemekte altın, gümüş takımların kullanılmasının yasak oluşu 71Heykel yasağı 72Resim yasağı 73Satrancın yasak oluşu 74Müzik enstrümanları ve müzik ile ilgili yasaklar 75Midye, karides gibi deniz ürünlerinin haramlaştırılması 76At, eşek, vahşi hayvan etlerinin haramlaştırılması 77Böbrek ve koç yumurtasının mekruh sınıfına sokulup, yenmesinin çirkin gösterilmesi 78Sigaranın mekruh olması veya haramlaştırılması 79Mekruh diye haramlardan ayrı yasaklar listesi ve üç mekruh eşittir bir haram izahı 80Cinsel ilişkinin örtü altında olmasının gerekliliği 81Eşlerin cinsel ilişki esnasında bile birbirlerinin cinsel organlarına bakamayacağı 82Mastürbasyonun yasaklanması 83Doğum kontrolünün yasaklanması 84Yıkanırken bile kişinin cinsel organının açıkta olmaması gerektiği, meleklerden utanması gerektiği, peştemalle yıkanmak gerektiği 85Erkeklerin sünnet olması 86Kadınların sünnet olması 87Sakal bırakmanın sevaplığı 88Sakal kesmenin haram olması 89Saçları ortadan ayırmada sünnet sevabı arama 90Saçları yağlamanın sevaplığı 91Saçlara, sakala kına yakmanın sevaplığı 92Erkeklerin sürme çekmesinin sevaplığı 93Yüzü koyun yatmanın şeytan işi olması 94Yer yatağında yatmak 95Sağ ayakla evden çıkmak, eve girmek, yatağa girmek 96Sol ayakla tuvalet gibi pis yerlere girmek 97Tuvalet temizliğinin suyla olmasını farzlaştırmak 98Oturarak küçük tuvalet yapmak 99Tuvaletin kıbleye karşı yapılmasının haram olması 100Sol elle yenenleri şeytanın yemesi 101Sarık sarmak 102Misvak kullanmak 103Cübbe giymek 104Entari giymek 105Şalvar giymek 106Beyaz, yeşil, siyah renkli giysilerde sevap aramak 107Sarı, kırmızı renkler giymemek 108Hurma, kabak gibi yiyeceklerde sünnet sevabı aramak 109Yemeği yer sofrasında yemek 110Yemeği aynı kaptan yemek 111Elle, üç parmakla yemek 112Suyu üç yudumda içmek 113Suyu oturarak içmek 114Yemeğin bitiminde parmakları yalayarak temizlemede sünnet sevabı aramak 115Alkollü koku sürmemek 116Kolonya kullanmamak 117Kara köpekleri öldürmek 118Köpekleri eve sokmayı yasaklamak 119Geceleri aynaları kapamak 120Kuran'la veya Kuran'sız büyü yapmak 121Muska yazmak, taşımak 122Kuran'ı üfürük kitabı gibi kullanmak 123Islık çalmanın şeytan işi olması 124Tahtaya vurmaktan, nazar boncuğundan hayır beklemek 125Falcıları, cincileri dindar hoca sanmak 126Ramazan ve Kurban bayramları 127Merdiven altından geçmemek, kara kediyi, kara köpeği uğursuz saymak, kurşun dökmek 128çamaşırı belli günlerde yıkamanın, cinsel ilişkiye belli günlerde girmenin gerekliliğini iddia etmek 129Mevlit 130ölünün 7., 40., 52. günlerinde törenler yapmak 131Kabir azabı ile ilgili hikayeler, kabir azabının kendisi 132Sırat köprüsünün kıldan ince olduğu, kesilen kurban üzerinde sıratın geçileceği izahları 133üzerine idrar sıçratanın en çok kabir azabı çekecek kişi olması 134ölünün yerine oruç tutmak 135ölünün yerine Hacca gitmek, birisini göndermek 136ölünün arkasından ağlayınca ölüye azap olması 137Kıyametin saati hakkında açıklamalar 138Mehdi 139Deccal 140Dabbenin fil kulaklı, hınzır gözlü, öküz başlı olduğu 141İsa'nın yeniden yeryüzüne geleceği 142Yecüc ve Mecüc'ün Türkler olması 143Irkçılık, Arap ırkını üstün görmek 144Yecüc ve Mecüc'ün yerin altında bir karışlık adamlar olması 145Kuran'da belirtilmeyen namaz vakitlerini farzlaştırmak 146Kuran'da geçmeyen rekat sayılarını farzlaştırmak 147Namazın yalnız Arapça kılınması gerektiğini iddia etmek 148Namazı kadının kıldıramaması 149Rüku ve secdede hep aynı şeyleri söylemenin gerekliliği 150Fatiha Suresi'ni her rekatta okumayı farzlaştırmak 151Namazdaki son oturuşu farzlaştırmak 152Namazın farzı, sünneti, vacibi gibi ayrımlar listesi 153Namazda el bağlama şeklini, ayakların kaç santim araklıklarla duracağını belirlemek 154Orucu kasten bozanın iki ay kesintisiz oruç tutması gerektiğini söylemek 155Teravih namazı, bayram namazı 156Haccı birkaç güne sıkıştırıp insanları perişan etmek 157Hacda şeytan taşlamak 158Kurban bayramında kurban kesmek 159Belli haramların Hacdan sonra başladığı düşüncesi 160Zemzem suyunda, okunmuş şeker, tuz gibi maddelerde sevap aramak 161Zekata 1/40'lık ölçü getirmek 162Deveye, koyuna tarım ürünlerinin her birine ayrı ayrı zekat ölçüsü getirme 163Abdesti, tuvaleti yapma dışında başka şeylerin de bozduğu iddiası 164Boy abdestini cinsel ilişki dışında başka şeylerin bozduğu iddiası 165Abdestin sırasını farzlaştırma 166Abdestte ve boy abdestinde ağız burun çalkalamayı farzlaştırma 167Abdestte ayağın topuklarla beraber yıkanması gerektiği 168Boy abdestinde önce sağ, sonra sol tarafa üçer defa su dökmek gibi teferruatlar getirmek 169Abdestin, boy abdestinin namaz dışında Kuran okumak için de mecbur tutulması 170Boy abdestsiz atılan her adımda günah olması 171Diş dolgusu olanların abdest ve boy abdestinin geçersiz olması 172Dövmesi olanların abdestinin ve boy abdestinin geçersiz olması 173Deprem ve selde ölenlerin şehit olması 174Karın ağrısından ölenlerin şehit olması 175Dünya'nın öküz ve balık üstünde olduğu 176Depremin bu balığın sallanması sonucu olduğu 177Ay'a gidilemeyeceği 178Güneş'in batışının, Güneş’in secde etmek için kaybolması olarak açıklanması 179Güneş ve Ay tutulmalarının, Güneş ve Ay'ın kulplu arabalarla çekilmeleri olarak tanımlanması 180Boğa, aslan, kartal suretinde meleklerin var olduğu iddiası 181Cebrail'in 600 kanadına ilişkin açıklamalar 182Allah'ın Cennette baldırını açması 183Allah'ın Peygamber'in sırtına dokunması 184Allah'ın özel günlerde yeryüzüne inip, insanlarla tokalaşması 185Allah'ın Peygamber'le sıkı bir pazarlık sonucu namazı elli vakitten, beş vakite indirmeye razı olduğu 186Halifelik müessesesi 187Saltanat, halkın siyasi otoriteye kullaştırılması 188Cami imamı, müezzini gibi sınıflar 189Arap dilini Cennet dili, harflerini Cennet harfi diyerek kutsallaştırmak 190Darül harp iddiasıyla terör yapmak 191Darül harp iddiasıyla kendi dışındakileri soymak,haklarını çiğnemek 192Namaz kılmayanı öldürmek veya dövmek 193Orucu zorla tutturma, tutmayanı dövme 194Makyajlı açık kadınları dövmek, makyajı yasaklamak 195Müslümanlığı bırakanları öldürmek 196Mezhebini değiştirenlere, bırakanlara sopa cezası uygulamak 197Sırf ganimet için fetihlere kalkışmak 198İçki içenleri dövmek 199Baskıyla dini yaşatmak 200Dinimize İslam dışında şeriat gibi, mezhep isimleri gibi isimler takmak Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2006 8Peygamber'in hadislerle Kuran dışı hükümler oluşturması 9Tüm canlıların Peygamberimiz sayesinde yaratılmış olması 10Peygamberler'i yarıştırma, Peygamberimiz'i en üstün Pey gamber ilan etmek Şu maddeleri biraz açıklayabilirmiyiz ? Peygamberimiz Kuranı dışlayarak hangi kafasına göre hükmü vermiştir ? Kim demiş tüm canlılar peygamberimiz için yaratılmışlardır diye ? '' bİZ SENİ ALEMLERE EN ÜSTÜN OLARAK KILDIK '' ayeti kimin içindir ? Alıntı
Φ ercan1980 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2006 8Peygamber'in hadislerle Kuran dışı hükümler oluşturması 9Tüm canlıların Peygamberimiz sayesinde yaratılmış olması 10Peygamberler'i yarıştırma, Peygamberimiz'i en üstün Pey gamber ilan etmek Şu maddeleri biraz açıklayabilirmiyiz ? Peygamberimiz Kuranı dışlayarak hangi kafasına göre hükmü vermiştir ? Kim demiş tüm canlılar peygamberimiz için yaratılmışlardır diye ? '' bİZ SENİ ALEMLERE EN ÜSTÜN OLARAK KILDIK '' ayeti kimin içindir ? Selam Arman dost! Shankara dostun alıntıladığı bu yazı ve ilgili açıklamalar "www.kurandakidin.net" adlı sitede ayrıntılandırılmıştır. Arkadaş kaynağını da ekleseydi altına iyi olurdu! Gelelim verdiğin örneğe; ayette "elçinin diğer yaratılmışlara üstün tutulduğu" yazmaz, üstün olan elçinin tebliğ ettiği dindir "48/28 O, tüm dinlere üstün kılmak üzere elçisini hidayetle ve gerçek dinle gönderendir. Tanık olarak ALLAH yeterlidir". Sözkonusu ayette geçen ifade ise "21/107 Biz seni tüm halklara bir rahmet olarak gönderdik" tir. Yani bu ikisi farklı şeyler! Selametle!!! Alıntı
Φ shankara Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2006 Selam Arman dost! Shankara dostun alıntıladığı bu yazı ve ilgili açıklamalar "www.kurandakidin.net" adlı sitede ayrıntılandırılmıştır. Arkadaş kaynağını da ekleseydi altına iyi olurdu! Gelelim verdiğin örneğe; ayette "elçinin diğer yaratılmışlara üstün tutulduğu" yazmaz, üstün olan elçinin tebliğ ettiği dindir "48/28 O, tüm dinlere üstün kılmak üzere elçisini hidayetle ve gerçek dinle gönderendir. Tanık olarak ALLAH yeterlidir". Sözkonusu ayette geçen ifade ise "21/107 Biz seni tüm halklara bir rahmet olarak gönderdik" tir. Yani bu ikisi farklı şeyler! Selametle!!! ne yazıkki bilginin paylaşılması tartışılması gereken bu alanlarda sadece kendi bilgilerini değerli gören ve edindikleri bilgiyi satmaya yer arayan kişiler herzaman vardır. ancak ulaştığımız her doğruyu başkalarına aktardıkça çoğul bir doğru kümesi olabiliriz. ve yukarıdaki her nokta islam için doğru olan kuran bilgisinden dışarıdadır. Alıntı
Φ ercan1980 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2006 ne yazıkki bilginin paylaşılması tartışılması gereken bu alanlarda sadece kendi bilgilerini değerli gören ve edindikleri bilgiyi satmaya yer arayan kişiler herzaman vardır. ancak ulaştığımız her doğruyu başkalarına aktardıkça çoğul bir doğru kümesi olabiliriz. ve yukarıdaki her nokta islam için doğru olan kuran bilgisinden dışarıdadır. Sayın shankara benim yazımı alıntı yaparak birşeyler söylemişsiniz! Şu kısım için "ne yazıkki bilginin paylaşılması tartışılması gereken bu alanlarda sadece kendi bilgilerini değerli gören ve edindikleri bilgiyi satmaya yer arayan kişiler herzaman vardır" söylediklerinizi üzerime alınmalı mıyım? _ Evet ise kaynak olarak verdiğim site ile bir ilgim yok, doğruları söylüyorlar ... Madem ki "ulaştığımız her doğruyu başkalarına aktardıkça çoğul bir doğru kümesi olabiliriz" tamam işte ben de buna katkıda bulunuyorum! Diğer taraftan ulaştığım bilgileri satmak gibi bir terbiyesizliğe bugüne kadar bulaşmadım! Benim savaşımım "bilgisini satanlarla-dır" asıl! _ Hayır ise o halde hiçbir sorun yok! Selametle!!! Alıntı
Φ shankara Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 6 Şubat , 2006 Sayın shankara benim yazımı alıntı yaparak birşeyler söylemişsiniz! Şu kısım için "ne yazıkki bilginin paylaşılması tartışılması gereken bu alanlarda sadece kendi bilgilerini değerli gören ve edindikleri bilgiyi satmaya yer arayan kişiler herzaman vardır" söylediklerinizi üzerime alınmalı mıyım? _ Evet ise kaynak olarak verdiğim site ile bir ilgim yok, doğruları söylüyorlar ... Madem ki "ulaştığımız her doğruyu başkalarına aktardıkça çoğul bir doğru kümesi olabiliriz" tamam işte ben de buna katkıda bulunuyorum! Diğer taraftan ulaştığım bilgileri satmak gibi bir terbiyesizliğe bugüne kadar bulaşmadım! Benim savaşımım "bilgisini satanlarla-dır" asıl! _ Hayır ise o halde hiçbir sorun yok! Selametle!!! sevgili ercan o yazıyı senin yazına bir cevap olarak değil bir ek olarak koymak istedim. yukarıdaki din dışı unsurları gerçek belleyen ve körükörüne edindikleri bu tarz yanlış bilgilerle din tartışmalarına girenlere hitaben. Alıntı
Φ ahrar Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2006 sevgili ercan o yazıyı senin yazına bir cevap olarak değil bir ek olarak koymak istedim. yukarıdaki din dışı unsurları gerçek belleyen ve körükörüne edindikleri bu tarz yanlış bilgilerle din tartışmalarına girenlere hitaben. esselam aleykum size birkaç soru sizce kuran-I kerimde geçen bütün emirlerin nasIl uygulanacagI gibi hususlarda örnek verilmismidir ???? peki elestirmis oldugunuz konularIn birKIsmI bidad onlar icin sözümüz yok onlarI bizde elestiriyoruz peki onun dIsInda birçok sünnette var peki biz müslümanlarIn bu emirleri anlayabilmemiz ve uygulIya bilmemiz için örnek hükmündeki peygamber efendimiz Hz MUHAMMED MUSTAFA sav in sünnetlerini göz ardImI etmeliyiz"4077 - Yine Hz. Ali radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Kim, benden sonra öldürülmüş olan bir sünnetimi ihya ederse beni seviyor demektir. Beni seven de benimle beraberdir." ???? peki gözardI eder isek nasIl ve nereden ögrenicez saKIn herkez okuyacak anladIgI kadarIyla demeyin o taktirde bir deyil birçok artI adIna ne denir bilemiyorum ancak "mezhep mi yoksa dinlermi "denir artIk onun adInI siz koyun o taktirde muhakkak bir teblig edicinin geregi var ve bu basta peygamber efendimiz Hz MUHAMMED MUSTAFA sav"52 - İmam Malik'e ulaştığına göre, Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) şunu söylemiştir: "Size iki şey bırakıyorum. Bunlara uyduğunuz müddetce asla sapıtmayacaksınız: Allah'ın Kitab'ı ve Resûlünün sünneti". daha sonrada sahabe dir "4332 - İmran İbnu Huseyn radıyallahu anhüma anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "İnsanların en hayırlıları benim asrımda yaşayanlardır. Sonra bunları takip edenlerdir, sonra da bunları takip edenlerdir. İmran radıyallahu anh der ki: "Kendi asrını zikrettikten sonra iki asır mı, üç asır mı zikretti bilemiyorum." bu sonuncuları takiben öyle insanlar gelir ki kendilerinden şahidlik istenmediği halde şahidlikte bulunurlar, onlar ihanet içindedirler, itimad olunmazlar. Nezirlerde (adak) bulunurlar, yerine getirmezler. Aralarında şişmanlık zuhûr eder." Bir rivayette şu ziyade var: "Yemin taleb edilmeden yemin ederler."4334 - Hz. Cabir radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Ashabıma sebbetmeyin (dil uzatmayın). Nefsim elinde olan Zât-ı Zülcelâl'e yemin olsun (sizden) biri, Uhud dağı kadar altın infak etse, onlardan birinin infak ettiği bir müdd'e hatta yarım müdd'e bedel olmaz."daha sonrada alimlerdir Alıntı
Φ ercan1980 Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2006 esselam aleykum size birkaç soru sizce kuran-I kerimde geçen bütün emirlerin nasIl uygulanacagI gibi hususlarda örnek verilmismidir ???? peki elestirmis oldugunuz konularIn birKIsmI bidad onlar icin sözümüz yok onlarI bizde elestiriyoruz peki onun dIsInda birçok sünnette var peki biz müslümanlarIn bu emirleri anlayabilmemiz ve uygulIya bilmemiz için örnek hükmündeki peygamber efendimiz Hz MUHAMMED MUSTAFA sav in sünnetlerini göz ardImI etmeliyiz"4077 - Yine Hz. Ali radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Kim, benden sonra öldürülmüş olan bir sünnetimi ihya ederse beni seviyor demektir. Beni seven de benimle beraberdir." ???? peki gözardI eder isek nasIl ve nereden ögrenicez saKIn herkez okuyacak anladIgI kadarIyla demeyin o taktirde bir deyil birçok artI adIna ne denir bilemiyorum ancak "mezhep mi yoksa dinlermi "denir artIk onun adInI siz koyun o taktirde muhakkak bir teblig edicinin geregi var ve bu basta peygamber efendimiz Hz MUHAMMED MUSTAFA sav"52 - İmam Malik'e ulaştığına göre, Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) şunu söylemiştir: "Size iki şey bırakıyorum. Bunlara uyduğunuz müddetce asla sapıtmayacaksınız: Allah'ın Kitab'ı ve Resûlünün sünneti". daha sonrada sahabe dir "4332 - İmran İbnu Huseyn radıyallahu anhüma anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "İnsanların en hayırlıları benim asrımda yaşayanlardır. Sonra bunları takip edenlerdir, sonra da bunları takip edenlerdir. İmran radıyallahu anh der ki: "Kendi asrını zikrettikten sonra iki asır mı, üç asır mı zikretti bilemiyorum." bu sonuncuları takiben öyle insanlar gelir ki kendilerinden şahidlik istenmediği halde şahidlikte bulunurlar, onlar ihanet içindedirler, itimad olunmazlar. Nezirlerde (adak) bulunurlar, yerine getirmezler. Aralarında şişmanlık zuhûr eder." Bir rivayette şu ziyade var: "Yemin taleb edilmeden yemin ederler."4334 - Hz. Cabir radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Ashabıma sebbetmeyin (dil uzatmayın). Nefsim elinde olan Zât-ı Zülcelâl'e yemin olsun (sizden) biri, Uhud dağı kadar altın infak etse, onlardan birinin infak ettiği bir müdd'e hatta yarım müdd'e bedel olmaz."daha sonrada alimlerdir 45/6 Bunlar, sana gerçek olarak okuduğumuz ALLAH'ın ayetleridir. ALLAH'tan ve ayetlerinden başka hangi hadise inanıyorlar? 12/111 Onların tarihinde, bilinç sahipleri için bir ders vardır. Bu, uydurma bir hadis değil; fakat kendisinden öncekilerin doğrulayıcısı, herşeyin detaylı açıklaması ve inananlar için bir hidayet ve Rahmettir. 39/23 ALLAH en güzel hadisi, tutarlı ve ikişerli bir kitap halinde indirdi. Rab'lerini sayanların derileri ondan dolayı ürperir. Sonra derileri ve kalpleri ALLAH'ın mesajına karşı yumuşar. Bu, ALLAH'ın yol göstermesidir; dilediğini ve/veya dileyeni ona ulaştırır. ALLAH'ın saptırdığı bir kimseye rehber bulunmaz. 31/6 İnsanlardan bazısı var ki, halkı bilgisizce ALLAH'ın yolundan saptırmak ve onu hafife almak için temelsiz hadislere sarılırlar. Onlar için aşağılayıcı bir azap vardır. Alıntı
Φ shankara Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2006 bakınız ahrar kardeş arkadaş size güzel bir cevap vermiş. ancak sizinde ne demek istediğinizi anlıyorum. diyorsunuz ki örneğin Kur-an da namaz vakitleri verilmemiştir ancak biz peygamberimizden kalan bilgilerle namazımızı niyez ediyoruz. peki kimler nasıl namaz kılıyor sünnetler değişiyor farzlar tartışılıyor her inssan farklı yorumlayabiliyor ve elinizde kanıt yok ne yapacaksınız bizim nşyetimi ekbetteki dini yani asıl dini asıl hatları tartışmak değil onları korumaktır. ancak yukarıdaki maddelerin hangi birini savunabilirsiniz ki saygılar Alıntı
Φ antitez Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2006 orada o yok burada bu yok ne var peki Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.