Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Uyandırmasın kimse uyuyan bu çocuğu,

Bir zamanlar karnımda böyle derin uyurdu.

Hiçbirşey söylemeyin uyanınca yakalar,

Bırakın da uyusun dokunmayın insanlar.

Çağıl çağıl usulca akıyordu nefesi,

Kapamış gözlerini artık çıkmıyor sesi.

*

Bazen olur,söz dize gelmez.Yutkunursunuz...

Bazen olur,zulüm sizden oluverir.Boyun eğersiniz...

Savaş...sabahın en erken saatinde Bağdat'ta bomba patlar,üç aylık bebek usulca ağlar.Önce ağıdlar, sonra yakarışlar.

Herkes tanıdık iken herkes yabancı...Irak işgal altında kan kaybetmeye devam ediyor.Kadınlar ölüyor,yaşlılar ölüyor...ÇOCUKLAR ÖLÜYOR!

Canımdan can,insanlığımdan insan çalınıyor.İşgal sürüyor,diğerleri susuyor.Kadınlar ölüyor,yaşlılar ölüyor...ÇOCUKLAR ÖLÜYOR!

ÇOCUKLAR ÖLÜYOR,DUYUYOR MUSUNUZ?ÇOCUKLAR ÖLÜYOR,ACIYI HİSSEDEBİLİYOR MUSUNUZ!

Üçüncü sayfa haberlerinde yazıyor,Kerkük'te intihar bombacısı yine öfkesini kusmuş işgale.Üçüncü sayfa haberlerinde yazıyor,Ayşe daha altı yaşında,paramparça artık bedeni.

Haber bültenlerine takılı kalmış gündemimiz.Deniz Seki,tek bir cümle ile özgür.Dalga dalga gelen bir hürriyet.Hürriyet gibi anlamını yitirmiş insanlık!Haber bülteninde yine takılı kalmış gözlerim;sunucumuz gayet alışkın;"Irak'ta pazarda patlayan bombada çoğu çocuk olmak üzere 61 kişi öldü"ve bitti!Deniz Seki ile devam ediyor hürriyet aşkımız.

Sevgili forumdaşlar,sevgili kardeşlerim.

Irak işgali üzerine o kadar çok yazılıp çizildi ki!Amerika savaş uçakları ile Irak topraklarına demokrasi götürdü(!)

O demokrasi de kan vardı,zulüm vardı,çıkar vardı.

Ve o demokrasi de ölüm vardı.

Ölümler her daim erkendir.Acı veririr.Ama bazı ölümler vardır ki;işte bu ölümler bir de utanç veririr.

Irakta "....................." var!.......IRAKTA UTANÇ VEREN ÖLDÜRÜLMÜŞ ÇOCUKLAR VAR!

Bizler ise hala kendi çocuğumuzun gözlerinde yarını kovalıyoruz.Utanmıyoruz,Irak'ta savaş var ve biz utanmıyoruz.

ÇOCUKLAR ÖLÜYOR,DUYUYOR MUSUNUZ?ÇOCUKLAR ÖLÜYOR,ACIYI HİSSEDEBİLİYOR MUSUNUZ!

Üç yaşında ki Muhammed'in gözlerinde barut var,annesi geçmişte...ABD bilerek aldatıyor,bizler bilerek inanıyoruz.

IRAKTA ÇOCUKLAR ÖLMEYE DEVAM EDİYOR...HALA GÖKYÜZÜNE BAKABİLİYOR MUSUNUZ?

*alıntı

Gönderi tarihi:

Sadece Irak'mı? Nerede basiretsiz yöneticiler varsa, emperyalistler o ülkenin insanlarına dokunuyorlar ve bu insanlar dünya yaşamlarında sadece çile dolduruyorlar. Basiretsiz yöneticilere ne mi oluyor? Bazıları yakalanıp öldürülüyor. Bazıları ellerini kollarını sallayıp -üstelik nifak tohumlarını ekip- o ülkenin insanlarını birbirine katıp yollarına devam ediyorlar.

"Yurtta barış, dünyada barış" diyen bir 'Ulu Önderin' düşünüş tarzı ile yönetileceğimize, yöneticilerimiz emperyalist güçlerin düşünüş tarzlarını ve dayatmalarını farz biliyorlar. Hatta, bu yöneticiler hainlikleri ile emperyalist güçleri bile geride bırakarak kendi ülkelerine ihanet ediyorlar.

Bu hain yöneticilerin gözünde o ülkenin vatandaşı ne? Seçim zamanı sırtlarından çıkar ve kazanç sağlanması gereken ******.

Gönderi tarihi:

Sadece Irak'tamı dünyanın heryerinde çocuklar ölüyor ve savaşlarda en çok çocuklar ve kadınlar acıyı yaşıyor.Üstelik o savaş kararlarında onlar bi haberlerken..

Hiç bir çocuk,hiç bir anne bir savaş kararına imza atmaz,ama her savaşta en çok onlar onlar ölüyor..

Haluk Levent'mi söylüyordu bu şarkıyı

Dolaşırım Dünyayı bir uçtan bir diğer uca

Savaşlar yoksul halklar bombalar olen çocuklar

Nükleer denemeler Filistin'den ölümler

Karabağ Azarbeycan Kafkasya neler neler

Terör bomba kin ve nefret dünya bu kadar

İstersen değişir herşey ölmesin çocuklar

Dünya kan içinde dünya yokluk içinde

Haydi sende katıl artık bize ölmesin çocuklar

Düşünürüm Dünya'yı bir uçtan bir diğer uca

Darbeler darbeciler açlık kokan Afrika'da

Çernobil'den iz kaldı sakat doğdu çocuklar

Bosna Irak farketmez Küba'daki kontralar

Terör bomba kin ve nefret dünya bukadar

İstersen değişir herşey ölmesin çocuklar

Dünya kan içinde dünya yokluk içinde

Haydi sende katıl artık bize ölmesin çocuklar

Gönderi tarihi:

*

.

Üç yaşında ki Muhammed'in gözlerinde barut var,annesi geçmişte...ABD bilerek aldatıyor,bizler bilerek inanıyoruz.

IRAKTA ÇOCUKLAR ÖLMEYE DEVAM EDİYOR...HALA GÖKYÜZÜNE BAKABİLİYOR MUSUNUZ?

*alıntı

Sayin Mavi ben bu yazdiklarinizi sadece takiye olarak görüyorum.Irak'ta kan gölüne neden olanlarin birisi Cumhurbaskani,birisi,basbakan bir digeride Kuzey Irak Kürt yönetimidir.Türkmenlerin akan kanlarinin nedeni Barzani'dir.Halbuki o ayni Barzani daha dün Saddam'in vahsetinden Türkiye'ye siginmisti.

Gercekler bazen acidir ama gercekleri kendi dünyaniza göre sekillendirirseniz,asil resmi göremezsiniz.

Gercek ise,Irak ve Türkiye'nin bölünme projeleridir.Irak halledilmistir,Türkiye'de halledilmek üzeredir,hersey zamanla.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Uyandırmasın kimse uyuyan bu çocuğu,

Bir zamanlar karnımda böyle derin uyurdu.

Hiçbirşey söylemeyin uyanınca yakalar,

Bırakın da uyusun dokunmayın insanlar.

Çağıl çağıl usulca akıyordu nefesi,

Kapamış gözlerini artık çıkmıyor sesi.

*

.

.

.

Evet Irak'ta bir cok cocuk öldürülmekte, ama bunun sucu sadece Irak ve ABD degil tabiiki. Bakin AKP de bu oyunun icinde. AKP ülkeyi böylemk icin ABD ve AB ile anlasip Barzani ile Kürdüstan haritalari cizecegine, Irak'taki cocuklarin ölmemesi icin ABD'yi tenkit edebilir. Ama AKP'nin amaci tabiiki baska. Seriat düzenini getirebilmek icin ülkenin bölünmesine bile razi. Tabiiki ulusal güclerin direncini kiramayacaklari icin, her sey hayal olacak onlar icin.

Gönderi tarihi:

illuminati arkadaşlar.. 1776 dan bu yana oynanan her oyun.. Amerika nın bile efendisi, tek dünya devleti projesi.. Saddam gibi anlaşmaya yanaşmayana yaptıklarını hep beraber izledik aslında.. başarısızlık başarısızlık çakallar şunlar bunlar derken, askeri dayadılar ikinci kez oldu bitti işte.. akp de anlaşmak zorunda, yoksa ya suikaste kurban gidecek ya ölecek ya ölecek.. anlaşırsa yedi sulalesi garantiye alınacak.. bizim ülkede Van a kadar olan topraklar bile vaad edilmiş topraklar alanına giriyor bu arada.. e niye pkk yaratıldı ve destekleniyor..

Gönderi tarihi:
Sayin Mavi ben bu yazdiklarinizi sadece takiye olarak görüyorum.Irak'ta kan gölüne neden olanlarin birisi Cumhurbaskani,birisi,basbakan bir digeride Kuzey Irak Kürt yönetimidir.Türkmenlerin akan kanlarinin nedeni Barzani'dir.Halbuki o ayni Barzani daha dün Saddam'in vahsetinden Türkiye'ye siginmisti.

Gercekler bazen acidir ama gercekleri kendi dünyaniza göre sekillendirirseniz,asil resmi göremezsiniz.

Gercek ise,Irak ve Türkiye'nin bölünme projeleridir.Irak halledilmistir,Türkiye'de halledilmek üzeredir,hersey zamanla.

saygilarla

takiye mi :excl:

hayır,takiye değil Politika.Sadece aklımdan geçenler!

Evet,Irak bugün kan gölü.Bunun baş mimarı emperyalizmdir.Diğerleri ise dönen çarka göre suyu taşıyanlar.

Ben de biliyorum,Irak'a geçit verenleri.

Yalnız,bana olan ithamlarınızı tam olarak anlamış değilim.Biraz daha açık yazar mısınız?

Evet Irak'ta bir cok cocuk öldürülmekte, ama bunun sucu sadece Irak ve ABD degil tabiiki. Bakin AKP de bu oyunun icinde. AKP ülkeyi böylemk icin ABD ve AB ile anlasip Barzani ile Kürdüstan haritalari cizecegine, Irak'taki cocuklarin ölmemesi icin ABD'yi tenkit edebilir. Ama AKP'nin amaci tabiiki baska. Seriat düzenini getirebilmek icin ülkenin bölünmesine bile razi. Tabiiki ulusal güclerin direncini kiramayacaklari icin, her sey hayal olacak onlar icin.

AKP...dünden bugüne samimi bir duruş sergilemeyen bir siyasi geleneğin devamı...

suç kimde?sadece egemenlerin değil,biraz da egemenler ile susmayı tercih edenlerin!

Gönderi tarihi:

Sadece Irak'ta mı ölüyor çocuklar?

Tabi ki hayır!

İnsanın olduğu her yerde her tarihde çocuklar ölüyor.

Ölmeye de devam edecek.

Habil ile Kabil'in öfkesi var hala bizde!

İlkel insanın elinde mızrağı,ölen çocuktu.

Modern insanın elinde savaş uçağı,ölen çocuktu.

Nazi zulmunden kaçan annenin elinde yitirdiği de çocuktu,Filistin de bedeni parçalanan da.

Ben,zaten "sadece Irak" demedim,Irak'ta var dedim.

NASIL ANLATABİLİR UTANÇ,NASIL ANLATABİLİR BİR ÇOCUĞUN ÖLÜMÜ?

Diyeceğim daha altı aylık,şaşkın hala bakışları.Patlayan bomba,altı aya yetmeyen ama altı parçaya bölünen bir beden,eksik kalacağım.

Diyeceğim daha sekiz yaşında,bir elinde çamura bulanmış çocukluğu diğer elinde boşluk.Kırgın ve ağlamaklı,yine eksik kalacak.

IRAK'TA İŞGAL ALTINDA ÇOCUKLAR ÖLÜYOR,SUDAN DA AÇLIKTAN ÇOCUKLAR ÖLÜYOR...........................!

Çocuklar ölüyor,hepimizin gözleri önünde...Her yerde ve her zamanda!

Gönderi tarihi:

Dün Amerika'yi "ne olur;bize demokrasi getir"diye davet edenlerin bugün Irak'ta cocuklarin ölmesinden sikayet etme haklari olamaz.Amerika'ya karsi Irak'ta mücadele verenleri "TERÖRIST"diye tanimlayanlarin,Irak'ta cocuklarin ölmesinden sikayet etme haklari olamaz.Saddam bahanesiyle Irak'in bölünmesine canak tutanlarin Irak'ta cocuklarin öldürülmesinden sikayet etme haklari olamaz.Irak'ta cocuklarin ölmesinin nedeni,adam gibi biraraya gelerek Saddam'i tahtindan indiremeyip ybancilardan hemde emperyalistlerden yardim dileyen Siiler,Kürt gruplar bugün Irak'ta ki mezalimin mimarlaridirlar.

Türk milleti,1919 tarihinde,sadece kendi gücü ve imani ile bir kurtulus savasi verdi,o günlerde o savasi hazirlayanlara icimizden bazilari eskiya diyordu.Bugün Irak'ta isgale karsi direnenlere terörist dendigi gibi.90 yil sonra hala o bazilari yine bu ülkeyi satma sevdasina kapildi,ve karsi olanlari da demokrat olmamakla sucluyorlar,sanki demokrat olunca ülkeyi satisa cikarmak demokrasi oluyormus gibi.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Dün Amerika'yi "ne olur;bize demokrasi getir"diye davet edenlerin bugün Irak'ta cocuklarin ölmesinden sikayet etme haklari olamaz.Amerika'ya karsi Irak'ta mücadele verenleri "TERÖRIST"diye tanimlayanlarin,Irak'ta cocuklarin ölmesinden sikayet etme haklari olamaz.Saddam bahanesiyle Irak'in bölünmesine canak tutanlarin Irak'ta cocuklarin öldürülmesinden sikayet etme haklari olamaz.Irak'ta cocuklarin ölmesinin nedeni,adam gibi biraraya gelerek Saddam'i tahtindan indiremeyip ybancilardan hemde emperyalistlerden yardim dileyen Siiler,Kürt gruplar bugün Irak'ta ki mezalimin mimarlaridirlar.

Türk milleti,1919 tarihinde,sadece kendi gücü ve imani ile bir kurtulus savasi verdi,o günlerde o savasi hazirlayanlara icimizden bazilari eskiya diyordu.Bugün Irak'ta isgale karsi direnenlere terörist dendigi gibi.90 yil sonra hala o bazilari yine bu ülkeyi satma sevdasina kapildi,ve karsi olanlari da demokrat olmamakla sucluyorlar,sanki demokrat olunca ülkeyi satisa cikarmak demokrasi oluyormus gibi.

saygilarla

Tabi tabi,Amerika oraya birileri bize "demokrasi getir" dediği için gitti.Pardon Amerika'nın bu duyarlılığını unutmuşum ben,çok özür dilerim.

Siz de biliyorsunuz ki bende biliyorum ki,Saddam'ı tiranlığa taşıyan ABD.

Başka mezhepleri katleden Saddam'ın arkasında duran ABD,Kürtler üzerinde egoları tatmin eden Saddam'a o gücü veren ABD...

Politika,yapmayın dostum...çıkar var ortada,hesap var ortada...

Saddam,benim için çok şey ifade etmiyor.O bir ******.ABD onunla hesaplar yaptı,işine gelmeyince onu ezip geçti.

Eğer ki halk,ABD'den medet umuyorsa,suç halkın değil SADDAM HÜSEYİN'indir.

Türkiye ile karşılaştırmada ki amacınızı biliyorum,sanmayın ki Türkiye ile cevap vereceğim.

Konumuz Irak ve konumuz,konulara araç olan öldürülmüş çocuklar...

hiçbir insan sizin gerekçeniz ile öldürülmeyi hakketmiş olamaz.HİÇBİR ÇOCUĞUN ÖLÜMÜ BU CÜMLELER İLE AÇIKLANAMAZ.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.