Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Erzurumlular kızacak

DHA 17 Şubat 2009

Kayseri Büyükşehir Belediye başkanı Mehmet Özhaseki, Erzurumluları kızdıracak bir açıklama yaparak "2011 yılında Erzurum'da yapılması planlanan Üniversetelararası Kış Olimpiyatları konusunda şu anda Erzurum'da taş üstüne taş konulmadı.

Bizim Erciyes'de yapacağımız yatırımlar o tarihe tamamlanıyor. Kış Olimpiyatlarına talibiz" dedi.

"Ufuktaki kent Kayseri" konulu toplantıda, Erciyes dağının kış sporları ve turizm merkezine dönüştürüleceğini, bu amaçla dağa master plan çerçevesinde yeni yatırımlar yapacaklarını söyleyen Kayseri Büyükşehir Belediye başkanı Mehmet Özhaseki, "Erciyes dağında uluslararası bir kayak merkezi oluşturarak yüksek kaliteli ve entegre işletmeyle Ortadoğu ve Doğu Avrupa'ya hitap eden yüksek standartlı bir kayak merkezi oluşturacağız. 5 bin kişiye istihdam sağılayacak birinci etapta 100 milyon euro, tamamında ise 275 milyon euroluk yatırımla halen 9 kilometre olan pist uzunluğunu 160 kilometreye, 5 adet mekanik tesisin sayısını 20'ya, tüm kayak pistlerine yapay karlama üniteleri yaparak, yatak kapasitesini 5 bine çıkartacağız. Bu yatırımlardan dolayı 2011'de Erzurum'da yapılacak Üniversiade Kış Olimpiyatları'na talibiz. Zira, Erzurum'da halen bu konuda taş üstüne taş konulmadı. Hazırlıklarımızı tamamlayıp, bu oyunlara talip olacağız" şeklinde konuştu.

ULUSLARARASI 3 SPOR ETKİNLİĞİ DE KAYSERİ'DE YAPILACAK

Mehmet Özhaseki 32 bin 500 kişilik Kadir Has Stadı'nın 8 Mart'ta Fenerbahçe maçıyla hizmete gireceğini, 7 bin 500 kişilik Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi, olimpik kapalı yüzme havuzu, tartan pistli atlezim sahaları ve diğer spor tesisleri nedeniyle , 2009'daki Avrupa Kısa Kulvar Dünya Şampiyonası, 2011 yılındaki Dünya İşitme Engelliler Atletizm Şampiyonası, 2010 yılında Avrupa Basketbol Şampiyonası ayaklarından birine de talip olduklarını sözlerine ekledi.

Gönderi tarihi:
Zira, Erzurum'da halen bu konuda taş üstüne taş konulmadı. Hazırlıklarımızı tamamlayıp, bu oyunlara talip olacağız" şeklinde konuştu.

bılmıyorum kısıler erzurumdakı hazırlıkların nasıl gıttıgını yakından ızlıyorlar mı?

erzurum su zamana kadar benım gordugum zaman kadar en ıyı ısı sımdı cıkarıyor cıkardıda.Erzurumun bundan bır 10 yıl oncekı halını gorseydınız köyden farkı yoktu(kanımca).ama su anda gercekten modern bır sehır yolunda ılerlıyo ve halen yapılan calısmalar var.muhakkak eksıklerı var dogru ama bunu ben daha ıyı bılırım cunku evım olımpıyatların tam karsısında :)

tas ustunde tas bırakmadılar evet bırakmadılar o tasları susledıler pulladılar ve bu hale getırdıler.su ankı yonetım bence erzurum ıcın super ıs cıkardılar.Yanı Sayın Ahmet Kucuklere burdan tesekkur edıyorum.

Erzurumlu oldugum halde erzurum sevmıyorum yalnız palandoken dagına laf yok super bır tesıslerı var.cıg dusme tehlıkesı cok zayıf bır yer hemde.En cok rusların ugrak yerı olsada bır cok yabancı turıste ev sahıplıgı yapıyoruz. olımpıyatlara hazır olacagız.daha dogrusu o zamanda erzurumda olanlar olacak ben olmıyıcam :D

arkadaslar aksıne kayserı sehrını cok sevıyorum asıgım dıyebılırım yalnız bunu yapmaları hıc hos degıl. o lıstede sızde vardınız sıze nıye vermedılr demekkı bırseyler eksık.aynı fınal maclarını alı samıyene degılde sukrusaracogluna vermelerı gıbı.sımdı gs lılar kalksınlar bıze verın fınal macını bu cok sacma olur dmekkı alı samıyende bı eksıklık var mı demı :)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.