Φ sardunyam Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2009 Dünya dindarlaşıyor arkadaşlar, çünkü daha dindar toplumlar daha kolay yönlendiriliyor... Her dinin, her mezhebinin bir lideri var onlar ne derse o oluyor... Pakistan'da da artık Talian yavaş yavaş yerleşiyor, yeni yüzyıl keskinleşmiş ve bileylenmiş toplumlar varediyor... Irkçılık ve faşizm hortlamıştır... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 18 Şubat , 2009 Türkiye Israil'e verdigi nota'nin cevabini bekleyedursun,bugün OLMERT'den gelen cevap iliskileri daha da gerecege benziyor. Olmert,yaptigi konusma da;"Ben en yakin dostum Sarkozy'ye,Bush'a bile söylemedim Gazze'ye saldiracagimizida,herhangi bir ülkenin basbakanina mi söyleyecektim"diyerek Türkiye'yi herhangi bir ülke seviyesine getirdi.Olmert devamla;"Gazze'ye saldiracagimizi ben de bilmiyordum,bize atilan 70-80 raketten sonra'artik bu kadar yeter dedik'"diyerek saldiriyi savundu. Israil sucludur veya degildir,bu tartisilir ama tartisamiyacagimiz bir nokta var ise o da Erdogan'in Davos'ta hem kendi organize etmis oldugu bir paneli Ermeni bir gazetecinin yönetmesine evet demesi,hem de kendi organize ettigi o panelde moderatörü bahane ederek Perez'e "SIZ ADAM ÖLDÜRMESINI IYI BILIRSINIZ"demesidir.Erdogan tepkisinde hakli olabilir ama bunun bir adabi vardir siyasette.Adabi ise kabadayilik degildir.Bush bile yapabilecegi halde kabadayilik yapmiyor,bakin ayakkabi atilirken ne yapti,sadece gülümsedi.Demek ki Erdogan olsaydi o gazeteci hapi yutmustu orada. saygilarla Alıntı
Misafir Domuzbağı Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2009 Erdoğan'dan Mitchell'e: Hamas'sız çözüm olmaz ABD'nin Ortadoğu Temsilcisi Mitchell, Ankara'da Başbakan Erdoğan'la görüştü. Erdoğan'ın, Mitchell'a verdiği en önemli mesaj; "Hamas'ı dışlayan çözümün gerçekçi olamayacağı" yönündeydi. Görüşmeden, ABD Dışişleri Bakanı Clinton'ın mart ayı başında, Türkiye'ye geleceği haberi de çıktı. Görüşmede Bşbakan Erdoğan Hamas’ı dışlayan çözümün geçekçi olamayacağını söyledi. Hamas seçimi kazandıktan sonra barış sürecine katkıda bulunması için Türkiye'nin Hamas’a telkinde bulunduğunu belirten Erdoğan "Bu konuda olumlu gelişmeler var dedi. Görüşmede karşılıklı pozisyonlar dile getirildi. Her iki tarafta eşit mesafede durulması gerektiğinin ayrıntıları üzerinde duruldu. Ayrıca Başbakan görüşmede Hamas’ın barış sürecine dahil edilmesi gerektiğini söyledikten sonra "Devlet politikalarında süreklilik önemlidir, biz bunu Hamas’a telkin ediyoruz" dedi. İsrail’in Hamas’la bir araya gelme şartlarından biri eskiden imzalanan anlaşmaları Hamas’ın tanıması gerektiği idi. Başbakan bunun sağlanması için Hamas’a telkinde bulunduklarını söyledi. Bu arada Amerika Dışişleri Bakanı Hilary Clinton’ın önümüzdeki günlerde yakın bir zamanda Türkiye'ye geleceği ifade edildi. Mart ya da Nisan aylarında Türkiye'yi ziyaret edeceği ifade edildi. Başbakan görüşmede insani yardım kapıların açılması konusunda Amerika’nın da çaba göstermesi gerektiğinin altını çizdi. Amerika’nın Ortadoğu özel temsilcisi Mitchell, Türkiye'nin arabuluculuğunda Suriye ile İsrail arasında yapılan görüşmelerin devam etmesini istediklerini söyledi. Görüşmede Davos’ta yaşanan gerginlik ve Afganistan gibi konuların hiç gündeme gelmediği belirtiliyor. Saygılar... Alıntı
Misafir Domuzbağı Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2009 Mitchell: Türkiye'den liderlik bekliyoruz ABD Başkanı Obama’nın Özel Temsilcisi Mitchell, Türkiye’nin Ortadoğu barışı için gösterdiği çabalar nedeniyle Obama’nın “müteşekkir” olduğunu söyledi. Mitchell, “Barışın sağlanması için Türkiye’den liderlik bekliyoruz” dedi. ABD Başkanı Barack Obama’nın Ortadoğu Özel Temsilcisi George Mitchell, Ankara’daki temaslarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kendisine gösterilen misafirperverlik ve tavsiyeler için teşekkür eden Ortadoğu Özel Temsilcisi Mitchell, Türkiye’nin Ortadoğu barışının sağlanması konusunda önemli bir güç olduğunu söyledi. Türkiye’nin ABD’nin önemli bir müttefiki olduğunun altını çizen George Mitchell, “İsrail’le önemli ilişkilere sahip Türkiye, kapsamlı bir diyologda etkin bir rol oynayabilir” dedi. Başkan Obama’nın Türkiye’nin kapsamlı barış ve iki devletli bir çözüm için müteşekkir olduğun belirten Mitchell, “Ortadoğu’da barışın sağlanması için Türkiye’den liderlik bekliyoruz” diye konuştu. Mitchell, ABD Başkanı Obama’nın “Türkiye’nin Ortadoğu’da kapsamlı barışın sağlanması ve iki devletli bir çözüm için gösteriği çabalar için meteşekkir olduğunu” kaydetti. Özel Temsilci Mitchell, Türkiye’nin Mısır’ın Şarm El Şeyh kentinde Gazze’nin yeniden yapılandırılması için düzenlenecek toplantıya katılacak olmasından memnuniyet duyduklarını söyledi. Mitchell, Başbakan Erdoğan’la yaptığı görüşmede “Bölgedeki tüm hakların refahı için birlikte çalışmalıyız” dediğini de aktardı. Saygılar... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2009 Anlasilan o ki,Erdogan AB'den umudu tamamen kesti,yoksa liderlik teklifi alamazdi. saygilara Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 2 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2012 Bence Friedman bu kehanetinde yaniliyor ve öyle saniyorum ki bu kehanet ile Erdogan'i gazlamaya calismis.Türkiye'nin Israil-Iran savasinda,Iran'a saldirilmasina karsi cikacagini bu nedenle ABD ile arasinin acilacagini bununda Türkiye'ye yarayacagini söylemesi tam bir yanilgi.Peki Friedman olasi bir ABD -Türkiye savasini neden tahminlerinin arasina alamiyorHatirladigimiz kadariyla ABD;Nevada Cölünde Türkiye'yi istila etme senaryolu bir tatbikat gerceklestirmisti.Yani Türkiye'nin Iran'a saldiriya karsi olmasinin neden Türkiye'nin isine yarayacagini anlamakta zorlaniyorum.Böyle bir durumda Türkiye ABD karsiti ittifak icine girmis olmuyormu dolayisiyla AB/D ittifakina karsi bir ittifak icine girmis olmuyor mu? Sadece soruyorum saygilarla Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.