Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Yok Peres'e kizdi yok moderatore kizdi, amma asabi baskanimiz varmis nereden buldunuz bunu bulunmaz hint kumasi madem bukadar asabi birisi bence psikolojik destek almali bir an once.. ayrica sayin basbakan monserlerle ayni masaya oturacagini bilmiyormuydu basbakana bir komplomu duzenlenildi Peres ve moderator daha sonradanmi davetliler listesine alindilarda Basbakanimizin nevri dondu birden bire .. Monserlere laf soyluyor ama unuttugu birsey varki one minute one minute monserlerin kullandigi bir dil degilmi ..:)Monserleri begenmez ama monserlerle herturlu anlasmalara imza atmakta AB'ye bir monser olmak icin uye olmaya calismiyormu .. Yoksa basbakan ne yaptigini nelere imza attigini bilmiyormu bu gidishat iyi degil Basbakanin acilen psikolojik destek lazim nezaman ne yaptigini bilmiyor cunku.. Saygilar Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Hemşocuğum ne güzelde analiz etmişsin böyle Olayları değerlendirirken ve yorumlarken siyasi düşüncelerimizi bir kenara bırakamazsak ortaya böyle tuhaf bakış açısı çıkar. Başbakanın konuşmasından önce Peres'in konuşmasına ya dikkat etmemişsin yada az önce söylediğim tavır içerisindesin.Adam tabiri caizse avaz avaz parmağını yüze karşı sallaya sallaya meydan okuyor ama sen onun nasıl kültürlü nasıl saygılı biri olduğuna hayran kalmışken bir diğerini kültürsüzlükle itham ediyorsun..Üstelik bağırarak konuştuğu için"sesim duyulmuyordu sanmıştım"gibi bir bahaneyi mazeret ediyor oturum sonunda.. Orada başbakan oturumu yöneten kişinin elle uyarmasına kadar son derece soğuk kanlı son derece kendinden emin bir şekilde konuşuyordu nette videoları mevcut tekrar bakabilirsin.. Kim ne düşünürse düşünsün ben Peres'e söylediği her kelimenin altına imzamı atıyor "tek bayrak tek vatan" diye başlayan sözünden sonra ikinci kez kendisini kutluyorum. Ha bir şu planlanmış oyun söylentileri varya çok komik geliyor bana,ne hikmetse oyunun diğer başrol oyuncusu (Peres) nasıl bir fedakarlıktır ki tüm dünyanın gözü önünde İsrail hükümetinin katillikle suçlanmasına razı geliyor.. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 12 Şubat , 2009 Hemşocuğum ne güzelde analiz etmişsin böyle Olayları değerlendirirken ve yorumlarken siyasi düşüncelerimizi bir kenara bırakamazsak ortaya böyle tuhaf bakış açısı çıkar. Başbakanın konuşmasından önce Peres'in konuşmasına ya dikkat etmemişsin yada az önce söylediğim tavır içerisindesin.Adam tabiri caizse avaz avaz parmağını yüze karşı sallaya sallaya meydan okuyor ama sen onun nasıl kültürlü nasıl saygılı biri olduğuna hayran kalmışken bir diğerini kültürsüzlükle itham ediyorsun..Üstelik bağırarak konuştuğu için"sesim duyulmuyordu sanmıştım"gibi bir bahaneyi mazeret ediyor oturum sonunda.. Orada başbakan oturumu yöneten kişinin elle uyarmasına kadar son derece soğuk kanlı son derece kendinden emin bir şekilde konuşuyordu nette videoları mevcut tekrar bakabilirsin.. Kim ne düşünürse düşünsün ben Peres'e söylediği her kelimenin altına imzamı atıyor "tek bayrak tek vatan" diye başlayan sözünden sonra ikinci kez kendisini kutluyorum. Ha bir şu planlanmış oyun söylentileri varya çok komik geliyor bana,ne hikmetse oyunun diğer başrol oyuncusu (Peres) nasıl bir fedakarlıktır ki tüm dünyanın gözü önünde İsrail hükümetinin katillikle suçlanmasına razı geliyor.. Sesi duyulmadi diye biraz yüksek sesle konustugunu söyleyip sonra da telefon acarak özür diledi sesinin yüksek cikmasinin yanlis anlasilmis olmasindan. Bence danisikli bir dögüstür hemso;A-Neden öyle bir platform olusturma geregi duydu Erdogan,cünkü o platform gayriresmi bir platformdu,neden Perez'le tartisma geregi duydu,B-Ermeni moderatöre neden bile bile lades dedi,yoksa Ermeni diasporasi ile Amerika'yi mi etkilemek istemisti.Siyasetci herseyden nem kapabilen bir zihniyete sahip olabilmeldir.Ermeni moderatörle yanyana oturmayi kabul eden bir basbakan omuzuna dokunulabileceginide hesap etmeliydi. C-Hem Israil'de secimler olacakti,hem Türkiye'de yakinda yerel secimler var.Iki tarafta oy hesaplari pesindedir.Bir taraf kendini mazlum gösterip oy toplayacak diger taraf babayigitlik gösterisi ile oy toplayacak,evet benden bu kadar bir yorum hemso. saygilarla Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2009 Yok Peres'e kizdi yok moderatore kizdi, amma asabi baskanimiz varmis nereden buldunuz bunu bulunmaz hint kumasi madem bukadar asabi birisi bence psikolojik destek almali bir an once.. ayrica sayin basbakan monserlerle ayni masaya oturacagini bilmiyormuydu basbakana bir komplomu duzenlenildi Peres ve moderator daha sonradanmi davetliler listesine alindilarda Basbakanimizin nevri dondu birden bire .. Monserlere laf soyluyor ama unuttugu birsey varki one minute one minute monserlerin kullandigi bir dil degilmi ..:)Monserleri begenmez ama monserlerle herturlu anlasmalara imza atmakta AB'ye bir monser olmak icin uye olmaya calismiyormu .. Yoksa basbakan ne yaptigini nelere imza attigini bilmiyormu bu gidishat iyi degil Basbakanin acilen psikolojik destek lazim nezaman ne yaptigini bilmiyor cunku.. Saygilar Başbakan ileri derecede epilepsi hastasıymış hani al ananı git, askerlik yan gelip yatma yeri değildir, araba içinde baygınlık geçirdiği anlar ilaçlarının tesirinin geçtiği anlarmış...! Hani bilirsiniz epilepside bir sinir hastalığı, esasen öyle ise bu hastalığa sahip birinin memurluk yapması bile mümkün değil! Zaten başbakanda kendi özel doktorundan başka bir doktora görünmüyormuş! siyasi görüşlerimizden kurtulamazsak bazı arkadaşlarımız gibi yanlı açıklamalar ve hayranlık nidalarından öteye geçemeyiz... Siyasette bir kura vardır, bir siyasinin en önemli özelliği mikrafon elindeyken ve kürsüdeyken meydan okuması ancak kapalı kapılar ardında türlü fekalarlıklar etmesidir... bu siyasiyi gayet iyi tanıyorsunuz one minute... Ayrıca Peres'in fedakalarlığı, R.T. Erdoğan'ın İsrail'in projeleri için gösterdiği fedakarlığın yanında sıfırdır... Ne oldu yani, ne değişti, Peres, Türkiye'ye ve başbakana küstümü? Yani birine hayran olabilirsinizde bunun gözlerinizi kapatmasına izin vermeyin yoksa gerçekleri göremez süreli hayal kurarsunuz... Alıntı
Misafir Domuzbağı Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2009 General Avi Mizrahi, Erdoğan’a “aynaya bak” diye seslendi. KUDÜS - Haaretz gazetesinin haberine göre, yabancı askeri temsilcilerin katıldığı bir toplantıda konuşan General Avi Mizrahi, Türklerin uzun yıllar önce Ermenileri katlettiğini, aynı politikanın bugün de Kürtler üzerinde sürdürüldüğünü iddia etti. General, İsrail’i Filistin topraklarını işgal etmekle suçlayan “Başbakan Erdoğan’ın ülkesinin Kuzey Kıbrıs’ı işgal ettiğini” savundu. İsrail Kara Kuvvetleri komutanı, Erdoğan’ın İsrail’in BM’den çıkarılması çağrısını da hatırlattı ve “Böyle bir durumda, Türkiye de İsrail’in yanına eklenmelidir.” dedi. Hadi buyrun bakalım... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2009 Karaman'in koyunu sonra cikar oyunu!Bu daha hic birseydir.Daha olacak olan cok seyler var.Bu adam Türkiye'nin basinda oldugu sürece Türkiye asla huzura kavusamaz.Bunlarin amaclari artik gün yüzüne cikmistir.Bunlar ülkeyi yönetmeye degil,ülkeyi batirmaya geldiler.Türk milletinin haysiyeti bes paralik edilmistir.Hala bravo iyi yapti diyenler var ki onlara da saygi duymaktan baska birsey yapamiyoruz. saygilarla Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2009 Türkiye'den Israil'e NOTA! Dün Israil Kara Kuvvetleri Komutaninin,maksadi asan konusmasi üzerine bugün Israil'e bir nota verildi. TSK.yapilan bu konusmanin maksadi asmis oldugunu belirtti. Ne dersiniz,taslar yerli yerine oturuyor mu,yoksa daha sürprizler olabilir mi? saygilarla Alıntı
Φ yazgan Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2009 Nasıl Davos'taki politikanın 86 yaşındaki tilkisi Şimon Perez'in hazırladığı oyun sahneye konup, Ortadoğu'da İsrail ve ABD aleyhine tehlikeli bir şekilde siyasi gücünü arttıran İran'ın yerine, ABD'nin emrinden çıkamayan bir Türkiye'nin Arapların gözünde "kahraman " olması sağlanmışsa; aynı şekilde şimdi de İsrail'in kara kuvvetleri komutanı diliyle Türkiye'ye bir bilinçli sataşma yapıldı. Türkiye'nin İsrail'e vereceği nota ile bu imaj daha da pekişecek. Böylece Arap kamu oylarının sempati desteğine sahip olmakla birlikte ABD ve İsrail ile ilişkilerini hiçbir zaman bozmayı göze alamayacak, tam tersine onlarla iyi geçinmenin ülke çıkarına olduğunu düşünen iktidarlar tarafından yönetilen bir Türkiye ön planda kalarak İran tehlişkesi uzaklaştırılmış olacaktır. Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2009 Isterseniz,Notanin cevabi gelene kadar,bizde teoriler üretelim,ne dersiniz? Ilk teori benden olsun: "Israil bizim verdigimiz nota'ya karsi cok sert bir yanitla karsilik verecek,ve en kisa zaman da Ermeni davasini kabul edecek. Bununla da yetinmeyecek,ilk firsatta,verdigimiz siparisleri donduracak,ve Türk tarafi özür dileyene kadar diplomatik iliskileri askiya alacak,Amerika Ermeni davasini görüsmeden önce,Türkiye'ye Kuzey Irak Kürt federe devletini tanimasi icin baski yaparak,Güneydogu'ya özel bir statü taninmasini Ermenistan sinir kapisinin acilmasini isteyecek." saygilarla Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2009 Allah aşkına,yazarken bir kez de olsun düne dönelim,bir kez olsunda gözlüklerimizi bir tarafa bırakalım.Çok merak ediyorum,bizden olanlara bu şekilde yaklaşabiliyor muyuz? Hepimiz,kendimiz ile çelişiyoruz. Sayın Erdoğan'da bizden biri...nedeni bu olmasın mı? Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2009 Başbakanın salonu terk etmesi tabiki moderatöre olan tepkiydi,ama öncesinde İsrail Cumhurbaşkanına söylediği sözlerdir önemli olan özellik"sesinizi bu kadar çok yükseltme sebebiniz suçluluk psikolojisinin gereğidir"tanımı ve söyleyiş tarzı oldukça etkileyeciydi.. Kim ne derse desin kimsenin cesaret edemediğine cesaret etti,biz hala hafızalarımızda koltuk kenarında ayakayak üstüne atmış bir şekilde oturmuş Clinton'ın karşısında elleri bağlı bir vaziyette duran dönemin başbakanı Bülent Ecevit resmini muhafaza ederken böyle bir çıkışın olması gerekiyordu.. Oldukça yanlış bir örnek olmuş. Erdoğan'ın tavrına karşı örnek olarak Bülent Ecevit'i göstermek , lütfen adamın kemiklerini sızlatır. El Aksa İntifadasında, çıkıp "İsrail, Filistin'de soykırım işlemektedir" diyen kişi idi Bülent Ecevit. Siyasi yaşamı boyunca dış dayatmalar ve tehditlere net ve açık bir tavırla karşı koyan, bu yüzdende koltuğundan indirilmesi için yapılmayan kalmayan bir adamdı Ecevit. Onlarca ciddi suikast girişimine maruz kalan adamdı. İngiliz Dışişleri bakanı'nın açık bir dille tehdit telefonuna, Sabah Türk savaş uçaklarıyla Rum milli muhafızlarına ait botları batırarak cevap veren bir adamdı Bülent Ecevit. ABD'nin Demirel ve Nihat Erim'i tehdit ederek koydurduğu haşhaş ekim yasağını iktidara gelir gelmez kaldıran adamdı Ecevit. Muammer Kaddafi'den çadırda bir saat boyunca azar yiyip, babasının karşısında oturan suçlu bir çocuk gibi boynunu büken Necmettin Erbakan portresi bir karşı örnek ve kıyas tablosu olabilir. Ama bu örnek için Bülent Ecevit verilebilecek en kötü örnektir. Erdoğan ile Ecevit'i kıyaslarsak, Ecevit yapısı itibariyle kibar bir insandı. Ama dış tehdit ve zorlamalara lafla , fiziksel tepki ile değil. Direk icraatla yanıt veren bir insandı. Erdoğan'ın ise, sözlü ve fiziksel tepkisi dışında bir icraatını göremedik. Gösterdiği tepki doğru ve yerindedir. Ancak, başbakanlık makamı icraat makamıdır. Bir enstantane İngilizler Türkiye'nin Kıbrıs'a toplu bir askeri harekat düzenleyeceğinden bihaberdir. Ancak istihabaratçıları, Eokacılar tarafından ele geçirilen Lefkoşa havalanına Türk ordusunun bir hava operasyonu düzenleyeceği istihbaratını edinmiştir. İngiliz Dışişleri bakanı gece konutundan diplomatik direk hatla, Bülent Ecevit'i arar. Kendi ifadesiyle, diplomatik temayüller içinde kullanılabilecek en sert ve tehditkar uslupla, Ecevit'e böyle bir maceraya kalkışmaları durumunda İngiliz savaş uçaklarının cevap vermekten kaçınmayacağını söyler. Ecevit son derece kibar bir dille, Lefkoşa havaalanına saldırmayacakları teyminatını verir, iyi geceler diler ve telefonu kapatır. Sabaha doğru uyandırılan bakana, Türk Ordusu'nun Kıbrıs'a müdahele ettiği Türk savaş uçaklarının Rum milli muhafızlarına ait savaş botlarını batırdığı, Türk komandoların paraşütlerle Kıbrıs kırsalıan indirildiği, Türk çıkarma gemilerinin Kıbrıs'a varmak üzere olduğu, an itibariyle Türklerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerin Türk ordusunun eline geçtiği bilgisi iletilir. Telefona sarılan bakan, Ecevit'e kendisine teyminat verdiğini hatırlatır. Ecevit; Aynı kibarlığı ve sakinliğiyle, verdiği teyminatın geçerli olduğunu, Türk ordusunun kesinlikle Lefkoşa havalanına yönelik bir saldırda bulunmadığını ve bulunmayacağını, "sayın bakan siz benden Lefkoşa havalanına yönelik bir saldırı yapılmamasını rica etmiştiniz, bizimde Lefkoşe havaalanına yönelik süren veya planlanan bir saldırımız yok" der ve telefonu kapatır. Ecevit telefonda İngiliz bakana siz benimle nasıl böyle konuşursunuz vs deyip. Ondan sonra Kıbrıs Müdahelesinide iptal etseydi ? Alıntı
Misafir Domuzbağı Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2009 Sayın Ecevit diplomatik akılla, Sayın Erdoğan ise antidiplomatik uslupla nasıl cevap verilmesi gerektiğini gösteren iki insan. Bizim toplumda hangisi iş yapar derseniz. Mangalda kül bırakmamak tabi. Ne hakkediyorsak onu görüyoruz ve bundan sonra daha berbat durumlar da olacak. Saygılar... Alıntı
Φ Dogrucudavut Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2009 Eceviti gözden düşürme kampanyalarına ait bir fotoğraf enstantanesini delil olarak sunup, Erdoğanla kıyaslamaya kalkışmak, ya bilgisizlikten ya da Erdoğanın ''selvi boyuna, tarzına, tavrına hayran'' olan, ülkemizde de sık görülen insanları beden diline, fiziksel özelliklerine göre değerlendiren sığ bakış açısına sahip olmaktan herhalde. Bu bakış, o dönem hastalığına rağmen kıtalararası yolculuklara katlanıp ülkesi için bir şeyler yapmaya çalışan Eceviti taktir etmez. O bir anı tespit eden fotoraftaki görüntüye göre iktidar değiştirir. Çıkarılan ekonomik krizin de sebeplerini araştırmaya gerek duymaz. Öyle ya, yerine kapı gibi bir başbakan gelmiştir. Para da oluk oluk akmaya başlamıştır. Nerden ve niye geldiğinin ne önemi var ? Yeter ki, bağırıp çağıran, kapı gibi biri olsun başımızda ve karnımız doysun. Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2009 Kim ne derse desin bu fotoğraf Türkiye'nin ABD karşısında ki durumuyla birebir örtüşen bir fotoğraftır,ve gerçekten can sıkıcıdır.. Ben burada Ecevit Erdoğan kıyası yapmadım benim nazarımda Ecevit neyse Erdoğan'da odur ama Davos'ta bugüne kadarki çizgiden farklı bir potre çizmiştir Erdoğan ve takdir toplamıştır.İşte takdirin nedeni budur. Benim kadar siyasetle ilgilenen birine Ecevit Erdoğan mukayesesi yapıp o budur şu budur söylemleri ile cevap verme çabası yine yukarıdaki iletimde yazmış olduğum gibi olayları yorumlarken siyasi görüşün etkisi altında kalmaktan başka birşey değildir. Oy Oy Emine Nedir Bu Güzellikler Nedir Bu Güzellikler. Parmağında yüzükler kolunda bilezikler.... Oy sana dolanayım İÇ POLİTİKA Nedir bu güzellikler nedir bu güzellikler..... İsrailli generalden Erdoğan’a sert cevap İsrail Kara Kuvvetleri komutanı, Başbakan Erdoğan’ın Davos’ta İsrail Cumhurbaşkanı Peres’e yönelik, “Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz” sözlerini sert bir dille eleştirdi. General Avi Mizrahi, Erdoğan’a “aynaya bak” diye seslendi. KUDÜS - Haaretz gazetesinin haberine göre, yabancı askeri temsilcilerin katıldığı bir toplantıda konuşan General Avi Mizrahi, Türklerin uzun yıllar önce Ermenileri katlettiğini, aynı politikanın bugün de Kürtler üzerinde sürdürüldüğünü iddia etti. General, İsrail’i Filistin topraklarını işgal etmekle suçlayan “Başbakan Erdoğan’ın ülkesinin Kuzey Kıbrıs’ı işgal ettiğini” savundu. İsrail Kara Kuvvetleri komutanı, Erdoğan’ın İsrail’in BM’den çıkarılması çağrısını da hatırlattı ve “Böyle bir durumda, Türkiye de İsrail’in yanına eklenmelidir.” dedi. Kaynak: NTV Ama ama hani tüm bunlar karşılıklı bir oyundu neden şimdi İsrail hükümeti oyun bozanlık yapıyor Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2009 Son zamanlarda internette en çok dolaşan şiiri meraklıları için yayımlıyoruz. Tayyip Erdoğan'ın unutulmaz baş yapıtı: Van Münits geldim para mı verdiniz bir de beni gerdiniz nedir sizin derdiniz daha gelmem davosa moderator akıllı ol bana yapma el ve kol sağ gösterdim vurdum sol daha gelmem davosa hava zaten soğuktu salon tümden boğuktu moderatör bozuktu daha gelmem davosa zamanımı çaldılar beni benden aldılar ..... gibi kaldılar daha gelmem davosa ismi şimon perezmiş sanki bana çerezmiş az biraz da teresmiş daha gelmem davosa perez bana bağırdı cinlerimi çağırdı sözlerim çok ağırdı daha gelmem davosa kaşındılar kaşıdım perez değil yaşıdım nerde hava taşıdım daha gelmem davosa adamı böyle yaparım çenenizi kaparım gece rahat yatarım daha gelmem davosa gelip de ne yapacam bakteri mi kapacam öpsün perezi amcam daha gelmem davosa van minütü anlamaz hepisi de beynamaz bunlar beni bağlamaz daha gelmem davosa dünya pereze kalmaz akıllı olsun az biraz öper onu bülent korkmaz daha gelmem davosa kahraman'ım çok mutlu gelecekten umutlu hava bugün bulutlu ben de gitmem davosa 16.2.2009 Alıntı
Φ yazgan Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2009 .. . Ama ama hani tüm bunlar karşılıklı bir oyundu neden şimdi İsrail hükümeti oyun bozanlık yapıyor ... Fotoğraftaki duruşuyla Ecevit her zamanki meşhur kibarlığını yansıtmış. Ama keşke, mensuplarının çoğunluğu tarafından DIŞ GÖRÜNÜŞE ve BOŞ LAFLARA önem veren bir halkın lideri olduğunu düşünüp, aldatılmayı ve kandırılmayı seven insanlarımızın hatırına biraz rol yapaeak KAHRAMANLIK taslasaydı. Hani kahramanlık taslamaya hakkı yok değil. Ne de olsa, onun bir ünvanı KIBRIS FATİHİ değil miydi? Sahi Erdoğan ne FATİHİYDİ? Davos Fatihi !... Ecevit, Kıbrısın ancak kuzeyini Türk toprağı yapabilmişti? Erdoğan nereyi Türk toprağı yaptı acaba? Sahi unuttum, Davos artık bizim.Türkiye'nin 82. vilayeti Siyasi görüşünün etkisi altında düşünce üretmek tabiki eksik ve yanlış olur, ama olayların sadece dış görünüşüne göre "siyasi görüş sahibi olmak" çok daha yanlıştır, tuzaklara düşürür insanı. Zaten siyasetçilerin en iyi bildiği iş, halkı kandırmaktır. Oyun daha bitmedi, merak etme devam ediyor. İsrail'in planı, İsrail'le yaptığı hiçbir anlaşmadan geri adım atamayan, Ortadoğuda onun en sadık müttefiki R.Tayyip Erdoğan'ı Arap halklarının gözünde "kahraman" yaparak, AZILI DÜŞMANI "İran'ı"devreden çıkrmak, onun tahtına "lafta kabadayı-İcraatta uysal koyun" olanları getirmek. Hedefine adım adım ilerliyor İsrail, hem de alkışlarla, alkışlarla... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 16 Şubat , 2009 Sayin Yazgan yazisinda Kibris'a deginmis,eminim rahmetli Ecevit'in kemikleri sizliyordur. Bugün Kibris'ta,Birlesik Kibris partisi bir eylem gerceklestirip,Türkiye aleyhinde bir protesto düzenleyip,Kibris'i Türkiye'nin yönettigini iddia ederek Türk askerini de Kibrista Isgalci olarak niteledi. 1974 tarihi Kibris Türk'ü icin bir dönüm noktasi daha dogrusu bir milad olmustu.AKP yönetime gelene kadar gerci Kibris'ta hicbirsey yapilmamis ama Kibris halki Türkiye'ye minnettarligini esirgemiyordu.AKP'nin yönetime gelmesi,devlet statükosunun Türkiye aleyhine düzenlenmesi ile önce Kibris'ta kirilma yasanmaya baslandi.Denktas'in yaptigi onca hizmete karsi AKP yönetiminin basi ve Rumcu M.Ali TALAT ve Karen FOG isbirligi ile Kibris'ta Türkiye karsiti bir siyaset gelismeye basladi.AKP'nin ilk disisleri bakani,daha ilk günden Türk askerinin Kibris'ta isgalci oldugunu söylemesi,onu takiben o günlerde henüz muhalefette olan Talat'in Türk ordusunun isgalci oldugunu söylemesi,buna ragmen AB-ABD güdümünde ki AKP yönetiminin Kibris Türk kesimini Rumlarla birlestirme cabalari iste yavas yavas meyvelerini vermeye baslamistir. Ülkeleri distan yikmak mümkün degildir helede güclü ülke olursa,ama icten yikmak en kolayi ve de en korkuncudur.Irak,Yugoslavya,yakinda Kibris ve pek yakinda kimbilir.....! saygilarla Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2009 O fotoğraf hiçte öyle kibarlık fotoğrafı değildir orada çıplak gözle görünen hocasının sözlüye kaldırdığı bir öğrenci,üstüne bilgi veren bir ast,eziklik de ne dersen de işte.. Duyanda ABD nin Afganistan'a saldırısını destekleyen Ecevit değilde bir başkasıdır sanacak Ecevit'i Kıbrıs fatihi ilan edenler acaba 37.hükümette Ecevit tek başınamı iktidardı..yani o olay Ecevitin tek başına yaptığı bir olay değildir.birde müdahele yapmasalardı bari Türkiye'nin bir parçası yüzlerce insan işkenceyle öldürülüyor müdahale etmeyip oturup seyredeceklerdi öylemi? Ecevit sizin nazarınızda büyük bir lider olabilir ama benim değil üzgünüm.. Terörist başını şartlı teslim alıp cam faunus içine yerleştiren çarçabuk idam yasasını kaldıran hükümette Ecevit hükümetiydi. Ekmeğin karne ile alındığı yıllardada Ecevit hükümetteydi. IMF ile yapısal uyum paketini imzalayan Ecevit değilmidir?AB uyum yasaları hangi hükümet zamanında kabul edilmiştir? Kime ne anlatıyorsunuz siz yaa,bugün yerden yere vurulan Erdoğan icraatlarının mimarı kimdir. Ayrıca daha dün Vahdettin için hain değildir,Fethullah Gülen okulları için gereklidirler dediği için hakkında söylenilmedik söz bırakılmayan Ecevit nasıl olduda şimdi karşısındaki kişi Erdoğan olunca yere göğe sığdırılamamaya başlandı Alıntı
Φ yazgan Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2009 O fotoğraf hiçte öyle kibarlık fotoğrafı değildir orada çıplak gözle görünen hocasının sözlüye kaldırdığı bir öğrenci,üstüne bilgi veren bir ast,eziklik de ne dersen de işte.. Duyanda ABD nin Afganistan'a saldırısını destekleyen Ecevit değilde bir başkasıdır sanacak Ecevit'i Kıbrıs fatihi ilan edenler acaba 37.hükümette Ecevit tek başınamı iktidardı..yani o olay Ecevitin tek başına yaptığı bir olay değildir.birde müdahele yapmasalardı bari Türkiye'nin bir parçası yüzlerce insan işkenceyle öldürülüyor müdahale etmeyip oturup seyredeceklerdi öylemi? Ecevit sizin nazarınızda büyük bir lider olabilir ama benim değil üzgünüm.. Terörist başını şartlı teslim alıp cam faunus içine yerleştiren çarçabuk idam yasasını kaldıran hükümette Ecevit hükümetiydi. Ekmeğin karne ile alındığı yıllardada Ecevit hükümetteydi. IMF ile yapısal uyum paketini imzalayan Ecevit değilmidir?AB uyum yasaları hangi hükümet zamanında kabul edilmiştir? Kime ne anlatıyorsunuz siz yaa,bugün yerden yere vurulan Erdoğan icraatlarının mimarı kimdir. Ayrıca daha dün Vahdettin için hain değildir,Fethullah Gülen okulları için gereklidirler dediği için hakkında söylenilmedik söz bırakılmayan Ecevit nasıl olduda şimdi karşısındaki kişi Erdoğan olunca yere göğe sığdırılamamaya başlandı Aslında yukarıda belirtmiştim kısmen, biraz daha açayım sözlerimi. Ecevit'in elştirilecek yanı yok değil; hattâ, kusurları ve yanlışları Erdoğan'dan az olmayabilir, fazla da olabilir. Erdoğanın iyi yanları ve doğruları, başarıları da az değildir. Ki ikinci seçimde boşu boşuna oyları %47'ye kadar çıkmadı. Bunlar ayrı bir konu. Bizim şimdi tartıştığımız, Davos'taki tavrı ile Erdoğanın yüceltilmesi karşısında Ecevit'in, koltuğun kenarına amerikanvârî oturmuş olan Bil Klintın (Bill Clinton) karşısında ayakta dikilmesi, niye onun da aynı şekilde oturmamış olması. Zaten Klintın kadar boyu uzun olmayan bir kişinin aynı şekilde koltuğun kenarına oturmaya kalkması durumunda ayakları yere ermeyen bir çocuk gibi kalacağı için daha komik durumuna düşeceğini de takdir edersiniz. Ecevit'in eleştirilecek çok hatası var ama bu değil. Sizin iddianızda olduğu gibi Ecevit, "ABD'den çok korkan" bir kişi olduğu için öyle ayakta durmuş değildir. Eğer öyle olsaydı 1974 'de Kıbrıs Harekatına gidecek Türk savaş gemilerinin karşısına ABD, 6.Filo ile onun uçak gemisini çıkardığı ve "harekattan vazgeçin, karşınızda 6. Filo var " diye TC'ne nota verdiği zaman "biz de yanından geçeriz" demeyip, "biz bakkal dükkanı değil, ülke yönetiyoruz, bu müzik notası değil, askeri nota !" diyen Erdoğan gibi konuşur ve harekattan vazgeçerdi herhalde. Öyle oturmakla, "yan geli yatmakla", bağırıp çağırmakla olmuyor bu işler. Son Kuzey Irak harekatının uzun süreceği, PKK'nın bütün kampları yerle bir edilmeden dönülmeyeceği belirtildiği halde, Türkiye sınırına en yakın olan sadece tek bir kampa girildikten sonra, Buş'un (Bush) ""Derhal harekata son verin" demesiyle birlikte, hemen o gün, daha harekat başlayalı henüz bir hafta olmuşken apar topar, kaçar gibi Kuzey Irak'ı terketmezdi askerlerimiz Sn Erdoğan'ın emriyle. Erdoğan'ın övülecek çok yanı var ama bu değil. Alıntı
Φ ulusalmücadele Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2009 AKP sadece bir sov yapmistir, milli gücleri yikmak icin ABD-AB-Israil güdümlü bir politika yapmaktadir. Amac sdece halki kandirip, Atatürk Türkiye'sini seriat sistemine cevirmek. AKP bunlari ABD ve AB destegiyle her gün daha da fazla yapmaya calisiyor. Ergenekon safsatasi bunun en iyi bir örnegidir. Alıntı
Φ suheda_ Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2009 Erdoğan'ın övülecek çok yanı var ama bu değil. ben Erdoğan'ın çokta fazla övülecek yanına şahit olmadım varsa bildiğiniz yazın.. Bunların hepsi birbirinin aynıdır ne kadar prosedür olarak farklı gözükselerde temelde hepsi aynı sisteme hizmet eden etmek zorunda olanlardır.. bu yüzden kimse kalkıpta bana birini yerden yere vuruken bir diğeri övüp durmasın.. benim dediğim nedir?Sonuçları ne olursa olsun ben Davos'taki Peres'e hitaben söylenen sözleri beğenmiş takdir etmişim ama bir diğeri beğenmez onun bileceği iş.. Netice olarak söylemek istediğim başbakanın Davostaki tavrını eleştiren dünyada yalnızca iki ülke ve bizim ülkemizde dtp liler dışında kimse yok yani buradaki şu forum ortasında yazıp çizenlerin hemen hepsi beğense bile siyasi görüş olarak konuları ele alıp yorumladıkları için duvarlarını aşamıyorlar.. anlatmak istediğim buydu.. ok... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2009 ben Erdoğan'ın çokta fazla övülecek yanına şahit olmadım varsa bildiğiniz yazın..Bunların hepsi birbirinin aynıdır ne kadar prosedür olarak farklı gözükselerde temelde hepsi aynı sisteme hizmet eden etmek zorunda olanlardır.. bu yüzden kimse kalkıpta bana birini yerden yere vuruken bir diğeri övüp durmasın.. benim dediğim nedir?Sonuçları ne olursa olsun ben Davos'taki Peres'e hitaben söylenen sözleri beğenmiş takdir etmişim ama bir diğeri beğenmez onun bileceği iş.. Netice olarak söylemek istediğim başbakanın Davostaki tavrını eleştiren dünyada yalnızca iki ülke ve bizim ülkemizde dtp liler dışında kimse yok yani buradaki şu forum ortasında yazıp çizenlerin hemen hepsi beğense bile siyasi görüş olarak konuları ele alıp yorumladıkları için duvarlarını aşamıyorlar.. anlatmak istediğim buydu.. ok... Hemso,sizin ki siyasi görüs olmadi mi?Yani bütün dünyanin seyrettigi bir tartismada dayi olmanin begenilecek siyasi yani neresidir,AKP'li olmak mi,Erdogan'i begenmek mi,yoksa Israil'e karsi olmak mi?Yoksa,yoksa Arap liderligine soyunmakmi? Erdogan'in tavrini tüm dünya elestirdi,onu begenen ise sadece Türkiye'deki bazi kesimlerAKP'liler ve Hamas oldu.Tamamen sizin söylediklerinizin tersi.Ne kazandi Türkiye?Veya ne kazanmak icin Erdogan öyle gürledi?Sonra niye cark etti? saygilarla Alıntı
Φ sarıgöl Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2009 Şimdi Kemal Kılıçdaroğlu'nun üslûbunu kullanacağım. Sorularıma başlıyorum. Burnuma yolsuzluk kokuları geliyor. 1) Ali Özcan'ı tanıyor musunuz? 2) Ali Özcan, CHP eski İl Başkanı mıydı? 3) Özcan'a ait Yapı Üretim AŞ'ye, davetiye usulü ile, 21.3 milyar TL'ye, Göztepe Hastanesi onarım işini verdiniz mi? Neden herkese açık bir ihale yapmadınız? 4) 7 yıl içinde, % 2119'luk artışla, Özcan'a, Göztepe Hastanesi'nin onarımı için, 21. 3 milyar lira yerine, 466 milyar lira ödediniz mi? 5) Adil Özçırpıcı'yı tanıyor musunuz? 6) Adil Özçırpıcı'ya İstanbul Merdivenköy Dispanser inşaatını davetiye usulüyle verdiniz mi? Niçin herkese açık ihale yapmadınız? 7) 50 milyar liralık ihale bedelini, % 596 artışla, 348 milyar liraya çıkardınız mı? 8) Ali Rıza Olcay'ı tanıyor musunuz? 9) Ali Rıza Olcay hemşeriniz mi? 10) 1993'te, ona, Tunceli Sağlık Meslek Lisesi'nin inşaatını, davetiye usulü ile, 23.6 milyar liraya verdiniz mi? 11) 4 yılda ihale bedelini, % 747 artışla, 195 milyar liraya çıkardınız mı? 12) 200 yataklı iki hastane ile bir hastane ek bina inşaatı ve bir hastanenin genel onarım ihalesini, ihalesiz olarak, OYAK İnşaat'a verdiniz mi? 13) 1998'de, 1 trilyon 598 milyar liraya OYAK İnşaat'a verilen Denizli'deki 200 yataklı hastane inşaatı için, 4 yıl sonunda, 2 trilyon 440 milyar lira mı ödediniz? 14) Yalova'daki 200 yataklı hastane inşaatı için, gene OYAK'a 1 trilyon 598 milyar lira yerine, % 51'lik artışla, 2 trilyon 410 milyar liralık bir ödeme yaptınız mı? 15) 1992'de, SSK'ya genel müdür olduğunuzda, kurum (bugünün rakamlarıyla) 128 bin lira kâr ediyordu. 1999'da, SSK'dan ayrıldığınızda, zarar 1 milyar 111 milyon liraya mı yükselmişti? 16) Bu zararın oluşmasında, davetiye usulü verilen ihalelerin ve kadrolara doldurulan militanların ne ölçüde payı var? -http://www.haber7.com/haber/20090217/Cita-50ye-cikti.php- Erdoğan gelmesin kılıçdaroğlu gelsin... Ülkemiz elden gitmesin... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2009 Kemal Kilicdaroglu,Türkiye de bugün iktidarda olan ückagitcilarin yolsuzluklarini aciklamaya devam edecek.Türkiye'ye Kilicdaroglu gibi dürüst insanlar gerekiyor.Milleti,türban,Ergenekon,Davos'la uyutup kendilerini kahraman ilan ettirenlerin gercek kimlikleri ortaya ciktikca,yandaslardan cizirtilar gelmeye basladi.Iran Sahi tüm sülalesini zenginler arasina katmisti.Iran'in en zengini olan 500 kisi Sah Riza Pehlevi'nin akarabasi ve tanidigiydi.Iran halki ise yoksullari oynuyordu.Türkiye'de bugün öyle bir iktidar var ki,tüm akraba ve yakinlarini zengin etmis,kendine özel medya ve yargi kurmus,ve rüsvetle oy gaspetmektedir.Halk perisan,esnaf ve tüccar caresiz,yetim hakkini yüzleri kizarmadan yiyenler ülkede önemli yerlere getirilmistir.Simdi bir telas aldi onlari.Almanya arabalarinin tekerine tas koydu,yakinda Almanya'ya da gürlemeye baslarsa Basbakan kimse sasmasin.Cünkü basbakan her gittigi yerde bagiran birisidir. Suclu olanlarin sesleri yüksek cikar-Recep Tayyip Erdogan'dan alinti. saygilarla Alıntı
Φ ulusalmücadele Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2009 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2009 Kemal Kilicdaroglu,Türkiye de bugün iktidarda olan ückagitcilarin yolsuzluklarini aciklamaya devam edecek.Türkiye'ye Kilicdaroglu gibi dürüst insanlar gerekiyor.Milleti,türban,Ergenekon,Davos'la uyutup kendilerini kahraman ilan ettirenlerin gercek kimlikleri ortaya ciktikca,yandaslardan cizirtilar gelmeye basladi.Iran Sahi tüm sülalesini zenginler arasina katmisti.Iran'in en zengini olan 500 kisi Sah Riza Pehlevi'nin akarabasi ve tanidigiydi.Iran halki ise yoksullari oynuyordu.Türkiye'de bugün öyle bir iktidar var ki,tüm akraba ve yakinlarini zengin etmis,kendine özel medya ve yargi kurmus,ve rüsvetle oy gaspetmektedir.Halk perisan,esnaf ve tüccar caresiz,yetim hakkini yüzleri kizarmadan yiyenler ülkede önemli yerlere getirilmistir.Simdi bir telas aldi onlari.Almanya arabalarinin tekerine tas koydu,yakinda Almanya'ya da gürlemeye baslarsa Basbakan kimse sasmasin.Cünkü basbakan her gittigi yerde bagiran birisidir. Suclu olanlarin sesleri yüksek cikar-Recep Tayyip Erdogan'dan alinti. saygilarla Söylediginiz gibi sucunu bastirmak icin genelde insanlar öyle bagirirlarki karsidaki de cekinir ve sesini keser. Kemal Kilicdaroglu AKP'nin tüm yolsuzlugunu gözler önüne sermistir. Umarim cesareti devam eder ve diger degisik fiyaskolarini da bizlere gösterir. Ülkede isverenlerin devletten is alabilmeleri icin neredeyse camiye gittiklerini önceden isbatlamasi gerekiyor. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.