Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

System Of A Down


seytani_ölüm

Önerilen İletiler

System Of A Down grubunun ortaya çıkışı ;Serj Tankian ( vokal+keyboard) , Daron Malakian ( gitar+vokal ) ve Shavo Odadjian ( bass )’dan oluşan kadrosu ile 1993 yılında Soil adıyla çalmaya başlayan gurup daha sonra 1995’de Daron Malakian’ın bir şiirinden esinlenerek, System Of A Down adını alır.Daron'un gruba ilk düşündüğü isim ise Victims Of A Down'dır.Bu isim değişikliğinin nedenini ise ''System" kelimesinin daha yumuşak bir ifade olmasına bağlıyor Serj Tankian. Grubun bateristi John Dolmayan ise gruba daha sonra katılımıştır.Aralarında Dolmayan’ı da alan gurubun çıktığı Güney California turnesindeki canlı performansları büyük ilgi çeker. Dörtlünün Los Angeles'ta kısa zamanda elde ettiği şöhret, kaydettiği üç parçalık demo sayesinde ABD'nin sınırlarını aşıp Avrupa'ya kadar ulaştı.1997 yıılında Hollywood Viper Room’da çalarken Slayer, Red Hot Chili Peppers ve Johnny Cash’in de prodüktörü olan Rick Rubin tarafından keşfedilirler. İlk albümlerini de Haziran 1998’de yine Rubin’in American Records şirketinden (Sony Music) çıkarırlar. Grup ile aynı adı taşıyan albüm özellikle Tankian’ın ilginç vokallerini ile öne çıkar ve Dünya çapında 850.000 satışa ulaşır. Gurubun müziği“alternatif metal ve programlanmış ritimlerin Doğu Avrupa etkileri ile harmanlanması” olarak yorumlanmıştır.Grubun en sessiz gözüken elemanı Odadjian kendilerini “Biz bir rap veya rock hareketi değiliz. Biz müzik yapan dört herifiz. Herhangi bir tarzın parçası değiliz. 1998’de ortaya çıkıverdik ve sadece SOAD müziği yapıyoruz” diye anlatıyor.Serj ise müzik tarzları ile ilgili olarak “Aynı kayıtları tekrar yaratmayacağız. Bir gurubun ilk kayıtlarının aynısı ile tekrar tekrar ortaya çıkmasından nefret ediyorum. Hissettiğim ve gidip satın alamayacağım müziği yapmak istedim.” diyerek özgün olmalırının ardındaki sırrı açıklıyor.

 

Metal ve biraz da caz öğeleri bulunduran “eklektik” olan grup,müziklerini sistem karşıtı ve Ermeni kökenlerine dayandırdıkları sözlerin üzerine kurmuştur.Bu nedenle de Türkiye'den baya bir tepki almaktadır.Grup kısa sürede Family Values ve Ozzfest başta olmak üzere verdikleri konserler sayesinde ününü ve başarısını katlamıştır.Grubun asıl büyük adımı ise 2001 yılında çıkardıkları 'Toxicity' albümü ile geldi.Bu albümle ile adından övgüyle söz ettiren dörtlü, sadece müziğiyle değil, politik duyarlılığıyla da dikkatlerine üzerine çekti.SÖZDE Ermeni soykırımı propagandası yapmanın yanında dünyada süregelen savaş,açlık ve bunun gibi insan yaşamına olumsuz etki eden konuları sıkça işlediler parçalarında.Toxicity albümü için 30 kadar parça kaydeden grup bunların sadece 14'ünü albüme koydu.Çok geniş bir yelpazedeki konuların işlendiği albümde sosyo-politik konuları ele alan “The Prison Song” (Hapishane şarkısı), Tankian’ın “seri katil Charles Manson’ın gözünden dünyaya baktıklarını” söylediği “ATWA” (Air, Trees, Water, Animals – Hava, Ağaçlar, Su, Hayvanlar) ve şehirlerindeki kirlenmeyi anlattıkları “Toxicity” gibi şarkılar var. Ayrıca albümde gerek Türkiye’deki film müzikleri ve Sezen Aksu ile yaptığı işler, gerekse yurtdışındaki gurubu Night Ark ve Al DiMeola ve Chet Baker gibi cazcılar ile yaptığı işler ile tanınan Arto Tunçboyacıyan’ın boş bir kola şişesi ve su dolu bir kova çalarak katıldığı “isimsiz” bir kayıt da bulunuyor. Rolling Stone dergisindeki habere göre bu şarkı “Ermenilerin ölülerin ardından yaptıkları bir büyü”...Bu gizemli müzik bir çeşit Ermeni ağıtı olmakla birlikte "Arto" olarak biliniyor.

 

Rolling Stone, Q Magazine, Kerrang! ve Rocksound gibi dergilerde henüz piyasaya çıkmadan ses getiren albümü, Kerrang’dan Ben Myers “yılın metal albümü” ilan etmişti o zamanlar.Prodüktör Rubin “Kendilerini yeniden icat ettiler. Geçen sefere göre çok daha iyi ve büyük olmaya çabaladılar. Çok farklı yönlere ulaşabilmek için birçok şarkılar yazmaya çabaladılar. Albümün bu kadar uzun sürmesinin sebebi bu oldu.” diyor. Basçı Odadjian “Düzensiz zaman değişimleri var” diyor ve ekliyor “Albüm halen çok acaip. Biliyorum ki dinleyicileri kalabalıkları yukarı aşağı oynatacak şeye sahip. Ayrıca melodi de çok gelişti.” Rolling Stone’a göre çıkış albümünde bol bol “haykıran” Serj Tankian bu sefer “şarkı söylüyor”. Rubin “Onun muhteşem bir sesi olduğunu ve güzel söyleyebileceğini biliyordum. Vokallerin güzelliği aklımı başımdan aldı. Bu sert müziğe dünya standartlarında vokal yapıyor. Böyle bir vokalist daha yok.” diyor Tankian’ın için.

 

“Bu albüm piyasada tutulmasa bile iyi bir albüm” diyor Tankian. “Gerçek sanatın, ticari başarı ile alakası yoktur. Kayıtların satın alınması ikincil önem taşır. Yapılıp kaydedilmesidir önemli olan. Sonrasında onun birisi tarafından dinlenip alınması ikincil önem taşır.” Politik tavırları ve sistem karşıtı duruşları ile Rage Against The Machine’in (R.A.G.M.)’in boşalttığı tahta da aday gösteriliyorlar. Tankian gurubun internet sitesinden “Her kanalda aynı şeyleri görüyoruz. Bu çok tasarlanmış. Çok fazla filtrelenmiş” diye seslenerek duruşunu ortaya koyuyor. Ayrıca gurubun Ermeni köklerine bağlılıklarını da “War?” (Savaş) ve “P.L.U.C.K.” (Politically, Lying, Unholy, Cowardly Killers – Politik, Yalancı, Kutsal olmayan, Ödlek Katiller) gibi şarkılarının sözlerinde anayurtlarınıda yaşadıkları SÖZDE zulümlere çekilen perdeyi reddederek gösteriyorlar.

 

Toxicity albümü ile 2 platin plak ödülü alan grup Toxicity albümü için kaydedip bu albüme almadıkları parçalara Daron Malakian'ın yedi yıl önce yazdığı akustik parça Roulette'i de ekleyip Steal This Album adlı albümü çıkardılar(26 Kasım 2002).Serj Tankian 'Steal This Album!'deki parçalara iyi olmadıkları için değil, 'Toxicity'nin bütünlüğünü bozmamak için o albümde yer vermediklerini söylüyor.Bu albüm daha piyasaya çıkmadan aylar önce internette dolaşıyordu.Hatta bazı akıllılar çalınan parçaları aranjmanları yapılmamış halde Toxicity 2 adıyal korsan yollardan satışa bile sundular.Bu nedenle albümün ismi "Bu Albümü Çal" anlamına gelen "Steal This Album" oldu.Ayrıca albüm kartonetsiz, korsan CD gibi duran bir grafik tasarımıyla yayımlandı bu çalınma olayına bir tepki olarak.'F**k The System', 'A.D.D.'

(American Dream Disorder) gibi parçalarıyla dikkat çeken albüm, 'Toxicity' ile kıyaslandığında daha sert bir sound'a sahip.Albümde dikkat çeken diğer parçalar ise Ego Brain,Mr.Jack,Streamline ve tabii ki Daron'dan izler taşıyan Roulette.

 

Sürekli daha iyiyi yapıp tamamen özgün olmaya çalışan grup neredeyse yılın tamamını dünya çapında konserle geçirdikten sonra 4.full proje albümün kayıltlarına başladı.Bu sefer de ortaya çok fazla kayıt çıktığından duble albüm yayınlamaya karar verdiler.17 Mayıs 2005'te Mezmerize/Hypnotize adlı ikili projenin ilk bölümü Mezmerize piyasaya çıktı.Bu albümde eskiden farklı olan ve ilk göze çarpan değişiklik ise Daron Malakian'ın prodüktörlük yapmasının yanında kendine has sesini albümdeki parçalara katmış olması.Hatta bazı yorumlarda Daron'un Serj'in tahtına göz diktiği espirisi bile yapılmıştır.Mezmerize albümü toplam 1 parçadan oluşuyor.Albüm ve web sitesinde yer alan grafik tasarımları ise Daron'un babası Vartan Malakian imzası taşıyor.Bu albümde yine SOAD'ın alışılmış düzene karşı tepkiler,günlük yaşamdaki ve özellikle medyadaki yozlaşma ve tek düzelik,ölüm ve ölümden sonraki hayat temaları işleniyor.Kısa sürede dünya listelerinde üst sıralarda yer almayı başaran ve BYOB adlı single ve klibi yayınlayan grup ikinci klibi ve single'ı ise Question! adlı parçaya yaptı.

 

Türkiye'de çok fazla hayranı olan grubun SÖZDE Ermeni soykırımına yaptıkları maddi manevi destekten dolayı seveni olduğu gibi sevmeyeni de çok fazla.Ama bu önyargı ve nefretin oluşma nedenlerinden en önemlisi ise kulaktan kulağa dolaşa dolaşa herkesin her yorumda kendi kafasından yalan bazı yorumlar eklediği "Türkler ve köpekler giremez" ve "bayrak yakma" vakasıdır.Bu eylemlerin ikisinin de yapılmadığını Serj Tankian ve diğer grup üyeleri röportajlarında açıklamışlardır.Ayrıca Türklere düşman olmadıklarını sadece Türk Hükümeti'nin SÖZDE soykırımı reddetmesine tepkili olduklarını dile getirmişlerdir.Geçmişte Slayer'ın alt grubu olarak turnelerde yer alan grup Türkiye'ye gelmeyi sahnede kendilerine ve söyleyecekleri parçalara kısıtlamalar getirileceği gerekçesiyle reddetmiş ve Türkiye'ye gelmemişleridir.Ama Türkiye'deki hayran kitlesi katlanarak çoğalmaktadır ve bu gidişle gelmeden yapamayacaklar.

 

DİĞER PROJELER

 

Grubun vokali Serj Tankian'ın Türkiye'de de tanınan Ermeni sanatçı Arto Tunçboyacıyanla birlikte yaptığı SerArt adlı bir çalışması var.Chet Baker, Al DiMeola, Joe Zawinul ve Paul Winter gibi önemli müzisyenlerle birlikte çalışan Arto Tunçboyaciyan, Tankian ile 2000 yılında Armenian Music Award'da tanıştı. Arkadaşlıkları ilerleyen ikili ilk müzikal birlikteliğini System of a Down'ın 'Toxicity' albümünde gerçekleştirmişti.

İkilinin kendi prodüktörlüğünde kaydettiği ilk albümü, Serj Tankian'ın kurduğu Serjical Strike Records etiketiyle piyasaya çıktı.. Ortadoğu melodileri, Afrika ritimleri ve perküsyonla süslü klasik motiflerle dolu albüm, 12 dakikalık özel bir DVD hediyesi içeriyor.

 

Ayrıca grubun solisti Serj Tankian'ın eski Rage Against The Machine üyesi, Audioslave'den Tom Morello ile birlikte kurduğu 'Axis Of Justice' da yine dünya üzerindeki insan hayatını olumsuz etkileyen savaş,açlık,sömürgecilik gibi konularda çalışmaları da bulunuyor.

 

Grubun gitaristi Daron Malakian ise 2005'te bir derginin yaptığı araştırmada Dünya'nın en iyi gitaristleri listesinde 7.sırada yer almayı başardı.Görüldüğü gibi grup elemanları müzik dışında da çok yetenekli.Shavo Odadjian ise SOAD kliplerinin yegane yaratıcısı olarak biliniyor.Toxicity albümündeki Aerials ve son albüm Mezmerize'daki Question kliplerinin co-prodüksiyonunu Shavo Odadjian yaptı.

 

Dracula 2000 filmi için yaptıkları “Metro”, Blair Cadısı 2 için yaptıkları “Mind” (Akıl) ve Scream 3’deki “Spiders” (Örümcekler) gibi şarkıları SOAD'ı tanımayanlar tarafından da çok seviliyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

:P

türk düşmanı olmaları bişey değiştirmez biz onlar kadar iyi müzik yapamıyoruz ki.....

bende amerikan düşmanıyım o zaman herkes bilsin !! :devil:

 

Eyvallah...

 

Ben sadece haberi olmayanlar vardır diye duyurmak istedim...

 

Millet bilsin kimi dinlediğini...

 

Tekrarlayayım şarkıları çok güzel...

 

:zorro:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

walla türk düşmanı olduklarını biliyorum.

isterse grup bna düşman olsun ben hala bu gtubu dinleyip fanı olacağım.şarkıları süper çnkü.dinlerken kendimden geçiyorum.

siyasi nedenlerden dolayı grubun şarkılarını beendikleri halde grubu dinlemeyi bırakanları anlayamıyorum

soad fanı olanlar varsa ne mutlu bana onlara çok teşekkür ederim grubu dinlemeyi sürdürdükleri için:D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...
  • 4 hafta sonra...

adamlar gusel muzık ypaıyorlar

sarkıları gusel ben dınnıyorum

turk dusmanı olmayanmı var :lol:

 

bir kere Türk olan bir insanın böyle düşünmesi beni gerçekten çok üzdü.bu grubun amacının müzik adı altında sadece genç beyinlere bazı ideolojik sorunları empoze etmek olduğunu bilmeyen ya da kavrayamayan ne kadar çok bilinçsiz Türk genci var aramızda.şarkılarında Türkiyemize,Atatürk ümüze,tarihimize sövenlerin melodilerine kafa sallayan onlarla beraber şarkıları söyleyen insanlar var ne yazık ki aramızda.yani bu şey gibi;karşında ki sana çok küfür ediyor ve sen ooo ne kadar güzel küfür ediyorsun,devam et demek gibi birşey bu.ben yaptığı müziğe bakarım diyenler,kendilerini bu tarihin,bu vatanın,bu atanın çocukları olarak göremeyenlerdir zaten.pluck ve byobs olması gerek bu şarkıların sözlerine dikkat ederseniz ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.çok iyi sanatçı olabilirsiniz çok iyi müzisyende bunları olmak çok kolay ama önemli olan çok iyi birer insan olabilmek.ayrıntılı bilgi

www.anti-soad.org

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

Türkiye'de çok fazla hayranı olan grubun SÖZDE Ermeni soykırımına yaptıkları maddi manevi destekten dolayı seveni olduğu gibi sevmeyeni de çok fazla.Ama bu önyargı ve nefretin oluşma nedenlerinden en önemlisi ise kulaktan kulağa dolaşa dolaşa herkesin her yorumda kendi kafasından yalan bazı yorumlar eklediği "Türkler ve köpekler giremez" ve "bayrak yakma" vakasıdır.Bu eylemlerin ikisinin de yapılmadığını Serj Tankian ve diğer grup üyeleri röportajlarında açıklamışlardır.Ayrıca Türklere düşman olmadıklarını sadece Türk Hükümeti'nin SÖZDE soykırımı reddetmesine tepkili olduklarını dile getirmişlerdir.Geçmişte Slayer'ın alt grubu olarak turnelerde yer alan grup Türkiye'ye gelmeyi sahnede kendilerine ve söyleyecekleri parçalara kısıtlamalar getirileceği gerekçesiyle reddetmiş ve Türkiye'ye gelmemişleridir.Ayrıca internette dolaşan ve herkesin izleyip vay şerefsizler dediği sözde Türklere ve Atatürke küfür edilen Holy Mountains isimli şarkının klibi'de tamamen sahtedir.Bu klip bazı resimlerin üstüne şarkı konularak kaydedilmiş ve grubu karalamak için yapılmış aciz bir harekettir.Bu tür davranışlar ne S.o.a.d'ın hayran kitlesinin azalmasını sağlar nede bizlerin onlara ve metale olan sevgisini azaltır.S.o.a.d'ın Türkiye'deki hayran kitlesi katlanarak çoğalmaktadır ve bu gidişle gelmeden yapamayacaklar.Sizlerden ricam önyargılı olmayıp bazı şeyleri araştırıp tepki göstermenizdir.

 

soadqf8.jpg

 

Ben bu grubu çok seviyorum ve dinliyorum bence müzikleri harika.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

soad ın bildiğim kadarıyla böyle bi türk yada türk hukümeti düşmanlığı var.ateş olmayan yerden duman cıkmaz derler.ama oyle olsa bile müziklerine hayranım.sanatlarını sırf kişiliklerinden dolayı inkar etmek olmaz en azından kafası basanlar için söylüyorum.mesela EİNSHTEİN türk düşmanı olsaydı onun matematiksel zekasını inkar etmk mümkün olurmuydu?hayır.soad ın ermeni ve türk düşmanı olsalar da onların müziğini dinlemeye devam etcem kardeşim.kimse tutamaz beni.daha iyisini yapabilen varsa onu dinlerim elbet.hem bizim memlekette bisürü salak şarkıcı die gecinen varken bi de onları dinleyenlere katılmaya hiç nietim yok.yok kırcan mı belimi yok becerebilirsen zaptet hadi yok bisürü saçmalık.adam gibi söz koysunlar da biz de yurdun malını dinleyelim.arada bizimkilerden de iiler var onlara sözümüz yok ama türkiyedeki piyasaya bakarsak büyuk kısmı böyle ve bundan para kazanıyolar.yaparlar tabi.onları dinleyeceme soad ı dinlemeye tercih ederim.bu onlarla hemfikirim anlamına gelmez.[hem bu arada ben köpekleri çok severim!!!:)]

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • 1 ay sonra...

bu ********* dinleyenin türklüğünden şaşarım adamlar türklerle köpekleri aynı kefeye koyuyor ve bizim cok bilmişler diyorki ben yaptıkları sanata bakarım diyor hadi ordan canım sende adamlar resmen sanatı bahane edip siyaset yapıyor ATAMIZA dil uzatıyor bırakın kardeşim o zaman cok seviyorsanız defolun bu memleketten.bu memleket için bir şeyler yapın daha dün geçti ermeni yasası adamlar bizim paralarımızla bizlere karşı propoganda yapıyor sizler hala ben seviyorum bu adamları diyorsunuz yaaaa yuhhhh size sizlerin türklüğünden şüphe ediyorum.****** *****yaaaaa

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 hafta sonra...
  • 3 hafta sonra...
bu ******** dinlemem

 

Türkün Türkten başka dostu yoktur

 

Türkiyede ne guruplar var ama para sıkıntısından hiç birini göremiyoruz onlarda çıkış yapamıyor sonra Türkiyed iyi müzik yapan yok deriz

 

Onların parası varsa bizim yüreğimiz var

Çok haklısın arkadaşım.Türkiye'de çok iyi gruplar varken. sadece müzik yapan(siyaset yapmayan) gruplar varken neden hala S.O.A.D??

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

Ya..

Ben sizin gibi insanlara ne diyeyim..

Bakın TÜRKÜZ bizim TÜRKlüğümüzü kendimizden başka kimse bozamaz...

Yok soad türk düşmanıymış bu rockçıyı dinleyen türkler ******miş..

MASAL!!

Ben açıkçası SYSTEM OF A DOWN'u türk düşmanı diye dinlemeyenleri kınıyorum..

 

Lütfen böyle yapmayalım türküz diye geçiniyoruz ama nerdeyse türkiyenin yarısı daha inanınçları ve eski türk milletleri konusunda

hiç bişe bilmiyorlar...

 

Özet olarak diyorum ki:

 

Bırakın bu işleri artık şu TÜRKLÜK kavramınnı anlayalım!!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben yaptıkları müziğin kalitesiyle ilgili konuşalım diorum

 

TAMAM soad kötü soad türk düşmanı ama yaptıkalrı müzik gerçekten kaliteli

 

Bende türküm ama sizin gibi yapmıyorum!!

 

soadın müziğiyle deilde baska şeyleriiyle uğraşmakta israr ediyosanız baska baslıkta bi konu açın..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yemişim abi müziğini... Güzel müzel ama adamlar "Türkler ve Köpekler Giremez" diyo yav... Adam bizim "Rocker Apti"ye "Köpek" diyo, bizim "Rocker Apti"; "Sen yeter ki de, ben köpekte olurum" diyo...

 

Yok kardeşim, Müzik falan tamam da, bi yere kadar ama... Bence biraz duyarlı olunmalı. Ben dinlemiyorum... DAha adam gibi gruplar var kardeşim, S.O.A.D'a mı kaldı Rock?

 

Ha benim dinlememem onların umrunda mı? Değil tabi... İstenmediğin yerde yüzsüzlük edipte durmıcaksın...

 

Adamlar kliplerinde resmen Atatürk'e "Katil" diyorlar... Bizim Apti bunu dinliyo, biliyo ve hala "Yok abi müzik bu müzik" diyo...

 

Bizde biri böyle "Irkçı" bir müzik yapsa ve klip çekse "Rock" adına ve de en güzel müziği yapsa, buradaki "en baba Rockçı" bile karşı çıkar. Niye? Çünkü bizden ya, o yüzden... Eziğiz ya biz, o yüzden... "Duyarlı" olunur hemen, denir ki "Rock'ı Irkçılığa Alet Etmeyin..."... Ama başkası bize karşı yapınca "Kaliteli Müzik" oluyor... Komik ötesi... Mantık dışı... Ezikliğin daniskası...

 

"İnsan Olarak ta Kaliteli Olmak" lazım bence... Bazı şeyler Müzikten önce geliyo... O adamlar "Ermeni Irkçılığını" müzikten önce tutuyorlar ve "Türkleri Aşağılamayı" müzikten önce tutuyorlar ve bunu açık açık yapıyorlar ve bizim "Rockçı!!! Duyarlı Gençlik" hala "Yok abi müzik yapıyo adamlar" diyebiliyor... İlginç... Bu aynen şey oluyor, size küfreden birine "Yok abi adam sevgi gösterisinde bulunuyor, savaşma seviş demek istiyor" demek gibi bir şey oluyor...

 

Dinlemem System of a Down'u ve sevmem... ve "Türk" olduğunu iddia edip dinleyeni de anlayamam, Türk'te diyemem, Atatürkçü de diyemem...

 

Selametle...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Aslında bi yerde herkes haklı...

Bu düşüncelerin ortak yolunu bulmak lazım..

Benim çözüm yolum isteyen soad dinlesin isteyen dinlemesin ama dinleyenler kimseye sen neden dinlemiosun diye çıkışmasın dinlemeyenlerde dinleyenlere neden dinliosun onlar türk düşmanı köpeklerle bizi aynı kefeye koyuyolar deyipte çıkışmasın!!!!

Ama varya aslında önce kendimizi adama sokucaz!!!!

Halimiz yaman bunu kimse yalanlayamaz...

Önce bi böyle internet te chat yapana kadar açıp bi bakıcaz Türkiye'nin geçmişine okulda öğrenmekle çöpçü bile zor olursun!!!!

Gerçekten 18 20 yaşlarında yaşadığı devletle ve inanınçlarıyla ilgili pek bişe bilmeyen insanlar var...

Sonra yapacağımız ilk iş bize karşı kendince hakaret eden insanları susturmak olucak...

 

Daha fazla konuya yazarsam heralde soad düşmanları beni katletcek:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...
Yemişim abi müziğini... Güzel müzel ama adamlar "Türkler ve Köpekler Giremez" diyo yav... Adam bizim "Rocker Apti"ye "Köpek" diyo, bizim "Rocker Apti"; "Sen yeter ki de, ben köpekte olurum" diyo...

 

Yok kardeşim, Müzik falan tamam da, bi yere kadar ama... Bence biraz duyarlı olunmalı. Ben dinlemiyorum... DAha adam gibi gruplar var kardeşim, S.O.A.D'a mı kaldı Rock?

 

Ha benim dinlememem onların umrunda mı? Değil tabi... İstenmediğin yerde yüzsüzlük edipte durmıcaksın...

 

Adamlar kliplerinde resmen Atatürk'e "Katil" diyorlar... Bizim Apti bunu dinliyo, biliyo ve hala "Yok abi müzik bu müzik" diyo...

 

Bizde biri böyle "Irkçı" bir müzik yapsa ve klip çekse "Rock" adına ve de en güzel müziği yapsa, buradaki "en baba Rockçı" bile karşı çıkar. Niye? Çünkü bizden ya, o yüzden... Eziğiz ya biz, o yüzden... "Duyarlı" olunur hemen, denir ki "Rock'ı Irkçılığa Alet Etmeyin..."... Ama başkası bize karşı yapınca "Kaliteli Müzik" oluyor... Komik ötesi... Mantık dışı... Ezikliğin daniskası...

 

"İnsan Olarak ta Kaliteli Olmak" lazım bence... Bazı şeyler Müzikten önce geliyo... O adamlar "Ermeni Irkçılığını" müzikten önce tutuyorlar ve "Türkleri Aşağılamayı" müzikten önce tutuyorlar ve bunu açık açık yapıyorlar ve bizim "Rockçı!!! Duyarlı Gençlik" hala "Yok abi müzik yapıyo adamlar" diyebiliyor... İlginç... Bu aynen şey oluyor, size küfreden birine "Yok abi adam sevgi gösterisinde bulunuyor, savaşma seviş demek istiyor" demek gibi bir şey oluyor...

 

Dinlemem System of a Down'u ve sevmem... ve "Türk" olduğunu iddia edip dinleyeni de anlayamam, Türk'te diyemem, Atatürkçü de diyemem...

 

Selametle...

 

Çok haklısın, çok güzel yazmışsın, sana tamamen katılıyorum. Biz de olsa, rockla ermeni ırkçılığını karıştırmayın derler. Tıpkı bize bağnaz dedikleri gibi. Oysa bi papanın lafıyla bile dünyanın siyaset gündemi değişiyor. Kendileri yapınca bağnalık olmuyor. Neyse konuyu saptırmayayım, arkadaşlar sonuç olarak başka milletlerin bizi ezmesine izin vermemeliyiz, bu masum gibi görünen bi müzik grubu olsada. Tabii isteyen dinlesin, dinleyenin fikrine de saygım var ama böyle birşeye de asla katılmıyorum. Benim için ülkem, milliyetim, atatürküm, bi kaç ermeni topluluğundan daha üstündür, o topluluk kendine sanatçı diyor bile olsa. Şayet sanatçıysa da sanatçılığını bilsin, ülkeme ve değer verdiğim şeylere dil uzatmasın! Biz yapsak yine dünyanın siyaset gündemi çalkalanır ''Türklerde ermeni düşmanlığı'' diye manşet manşet gazetelerde çıkar, bizim Türk grubunu ***** ederler, bütün devletler yuhalar. Oysaki ermeni soy kırımını savunan orhan pamuk'a nasılda verdiler nobeli?? Edebiyat, müzik, ..... hikaye arkadaşlar. Beyin yıkamaktan başka bişi değil. Herkes kendi çıkarları peşinde, ve onlar doğrultusunda hareket ediyor. Uyanın artık. Neler dönüyor şu dünyada, haberiniz yok!! Arkadaşlar sözlerime alınmayın gücenmeyin lütfen, ben sadece anlatmak istiyorum bildiklerimi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yemişim abi müziğini... Güzel müzel ama adamlar "Türkler ve Köpekler Giremez" diyo yav... Adam bizim "Rocker Apti"ye "Köpek" diyo, bizim "Rocker Apti"; "Sen yeter ki de, ben köpekte olurum" diyo...

 

Yok kardeşim, Müzik falan tamam da, bi yere kadar ama... Bence biraz duyarlı olunmalı. Ben dinlemiyorum... DAha adam gibi gruplar var kardeşim, S.O.A.D'a mı kaldı Rock?

 

Ha benim dinlememem onların umrunda mı? Değil tabi... İstenmediğin yerde yüzsüzlük edipte durmıcaksın...

 

Adamlar kliplerinde resmen Atatürk'e "Katil" diyorlar... Bizim Apti bunu dinliyo, biliyo ve hala "Yok abi müzik bu müzik" diyo...

 

Bizde biri böyle "Irkçı" bir müzik yapsa ve klip çekse "Rock" adına ve de en güzel müziği yapsa, buradaki "en baba Rockçı" bile karşı çıkar. Niye? Çünkü bizden ya, o yüzden... Eziğiz ya biz, o yüzden... "Duyarlı" olunur hemen, denir ki "Rock'ı Irkçılığa Alet Etmeyin..."... Ama başkası bize karşı yapınca "Kaliteli Müzik" oluyor... Komik ötesi... Mantık dışı... Ezikliğin daniskası...

 

"İnsan Olarak ta Kaliteli Olmak" lazım bence... Bazı şeyler Müzikten önce geliyo... O adamlar "Ermeni Irkçılığını" müzikten önce tutuyorlar ve "Türkleri Aşağılamayı" müzikten önce tutuyorlar ve bunu açık açık yapıyorlar ve bizim "Rockçı!!! Duyarlı Gençlik" hala "Yok abi müzik yapıyo adamlar" diyebiliyor... İlginç... Bu aynen şey oluyor, size küfreden birine "Yok abi adam sevgi gösterisinde bulunuyor, savaşma seviş demek istiyor" demek gibi bir şey oluyor...

 

Dinlemem System of a Down'u ve sevmem... ve "Türk" olduğunu iddia edip dinleyeni de anlayamam, Türk'te diyemem, Atatürkçü de diyemem...

 

Selametle...

 

 

Çok haklısın, çok güzel yazmışsın, sana tamamen katılıyorum. Biz de olsa, rockla ermeni ırkçılığını karıştırmayın derler. Tıpkı bize bağnaz dedikleri gibi. Oysa bi papanın lafıyla bile dünyanın siyaset gündemi değişiyor. Kendileri yapınca bağnalık olmuyor. Neyse konuyu saptırmayayım, arkadaşlar sonuç olarak başka milletlerin bizi ezmesine izin vermemeliyiz, bu masum gibi görünen bi müzik grubu olsada. Tabii isteyen dinlesin, dinleyenin fikrine de saygım var ama böyle birşeye de asla katılmıyorum. Benim için ülkem, milliyetim, atatürküm, bi kaç ermeni topluluğundan daha üstündür, o topluluk kendine sanatçı diyor bile olsa. Şayet sanatçıysa da sanatçılığını bilsin, ülkeme ve değer verdiğim şeylere dil uzatmasın! Biz yapsak yine dünyanın siyaset gündemi çalkalanır ''Türklerde ermeni düşmanlığı'' diye manşet manşet gazetelerde çıkar, bizim Türk grubunu ***** ederler, bütün devletler yuhalar. Oysaki ermeni soy kırımını savunan orhan pamuk'a nasılda verdiler nobeli?? Edebiyat, müzik, ..... hikaye arkadaşlar. Beyin yıkamaktan başka bişi değil. Herkes kendi çıkarları peşinde, ve onlar doğrultusunda hareket ediyor. Uyanın artık. Neler dönüyor şu dünyada, haberiniz yok!! Arkadaşlar sözlerime alınmayın gücenmeyin lütfen, ben sadece anlatmak istiyorum bildiklerimi.

 

:clover::clover::clover:

 

yukarıdaki eleştiriler tam yerinde olmuş bana göre...bu bölüme daha önce hiç gelmemiştim..ama artık rock müziği takip eden dinleyen biri olarak burada da bulunmak istedim..

öncelikle şunu belirteyim ki...şu an burada bize bişeyleri vermiş yüce Atatürk için yapılan onca küfür var ortada...ben önceleri dinliyodum yalan sölemeyim...ama hazırladıkları klibi izledikten sonra nasıl denir bilmem ama Atatürkçü olmasa bile bi Türk'ün dinlemesini doğru bulmuyorum...

tengeriin arkadaşım umurunda olmadığını söylemiş onların...ama düşünsene...sennin benim ve angel gibi düşünen onca kişi dinlemezse bi yerlere dokunur bana göre...dokunmalı da...!!!sadece Atatürk için değil...tüm tarihçilerimiz için...Türkler için yapılan hakaretler...!!acı..!!

ne demek bir bayrağa hakaret yaa...ben yakın takipteydim o sıralar bu olayları....grup kendi sitesinde türk bayrağını hakaret eden bir resmi,galerisine koymuş....varmı böyle bişey....!!! ben bu insanı dinlemem...sevmem de...ama şöyle bişey var..

elbet dinleyene saygım var.....

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

:clover::clover::clover:

 

yukarıdaki eleştiriler tam yerinde olmuş bana göre...bu bölüme daha önce hiç gelmemiştim..ama artık rock müziği takip eden dinleyen biri olarak burada da bulunmak istedim..

öncelikle şunu belirteyim ki...şu an burada bize bişeyleri vermiş yüce Atatürk için yapılan onca küfür var ortada...ben önceleri dinliyodum yalan sölemeyim...ama hazırladıkları klibi izledikten sonra nasıl denir bilmem ama Atatürkçü olmasa bile bi Türk'ün dinlemesini doğru bulmuyorum...

tengeriin arkadaşım umurunda olmadığını söylemiş onların...ama düşünsene...sennin benim ve angel gibi düşünen onca kişi dinlemezse bi yerlere dokunur bana göre...dokunmalı da...!!!sadece Atatürk için değil...tüm tarihçilerimiz için...Türkler için yapılan hakaretler...!!acı..!!

ne demek bir bayrağa hakaret yaa...ben yakın takipteydim o sıralar bu olayları....grup kendi sitesinde türk bayrağını hakaret eden bir resmi,galerisine koymuş....varmı böyle bişey....!!! ben bu insanı dinlemem...sevmem de...ama şöyle bişey var..

elbet dinleyene saygım var.....

Teşekkür ederim arkadaşım :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.