Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

TRTenekon

Ergenekon gömüsü ararken, Selçuklu testisi buldular...

Ankara Radyosu'nun önündeki kazıda Hasan Mutlucan'ın kasedini bulmaları an meselesi.

*

Şaka bir yana...

Ben artık TRT-2 seyrediyorum.

*

Müthiş habercilik yapıyorlar!

*

Sabih Kanadoğlu'nun evinin basıldığını,

Sabih Kanadoğlu ve yengeden bile, tam 4 saat önce, TRT-2 duyurdu mesela...

İstanbul'da 20 bin tane gazeteci var,

Dalan'ın İstanbul'daki kasasından tabanca çıktığını Ankara'daki TRT verdi!

*

Eskiden olay olur, biz olay yerine giderdik...

Şimdi TRT seyrediyoruz, "olay var" diyor, gidiyoruz olay yerine,

canlı yayın araçları filan kuruluyor, 5 saat sonra polis geliyor, ki hakikaten olay çıkmış...

TRT Haber Dairesi'nin başına "medyum" getirdiler herhalde!

*

Önceki gece telaşla polisi aradık mesela, "Mezarlığı kazıyormuşsunuz" diye...

Henüz polisin haberi yoktu. Polis de telaşlandı.

TRT'deki "son dakika" alt yazısını görünce dayanamadım, olay yerindeki muhabir arkadaşımı aradım,

"Dut ağacıyla kuyunun arasına baksınlar" diye...

Onlar bakana kadar, baktık ki, TRT spikeri "ele geçirilen" bombaların listesini okuyor!

*

Tutuklu olduğu için soramadık ama,

teslim olan yarbay da muhtemelen, teslim olduğunu TRT'den öğrenmiştir.

*

Pulitzer verilmeli TRT'ye...

Pulitzer.

*

Olmuş haberi babam da verir...

Henüz olmamış haberi vereni, ben dünya basın tarihinde ilk kez görüyorum çünkü.

249b.jpg

Gönderi tarihi:

Cümleten geçmiş olsun

İstanbul depremi ne zaman?

Ergenekon hahamı açıklıyor...

Azzzz sonra!

*

Hiroşima'yı Baykal mı vurdu?

Ergenekon hahamı açıklıyor...

Azzzz sonra!

*

Ben böyle kepazelik görmedim.

*

Saygın sivilleri darbeci ilan ediyor, genelkurmay başkanlarına çeteci,

işadamlarına eroinci, anamuhalefet liderine ajan diyor;

Kudüs Paktı'ndan giriyor, Şanghay Beşlisi'nden çıkıyor.

*

Ne belge var.

Ne kanıt.

Resmen ağız ishali.

Bulaştır bulaştırabildiğin kadar.

Bir kişi de çıkıp...

"Kim ... bu lavuk?" demiyor.

*

Demedikleri gibi, devletin televizyonuna canlı yayına çıkarılıyor...

Muz ortalar yapılıyor, boş kaleye goller attırılıyor...

Bu memlekette bakanlık yapmış adam, utanmadan oturmuş oraya, "sayın" filan diyerek, otorite muamelesi yapıyor...

E o da "sayın" dedikleri için, sayıyor!

*

Dünü belirsiz sahte haham "hukuk manifestosu" haline getirilirken...

"Darbecilikten" içeri tıkılmaya çalışılan Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu odama giriyor.

"Geçmiş olsun" diyorum.

Gülümsüyor:

"Eğer bu ülkede, ucu açık soruşturmanın savcısı siyasi iktidarın başı ise...

Eğer bu ülkede, yargının bağımsızlığı tam ve gerçek anlamıyla ortaya konmamış ise...

Eğer bu ülkede, 70 milyon kişi, izleme imkánına kavuşturulan bir siyasi iktidar ile karşı karşıya ise...

O zaman ben de, 70 milyon yurttaşıma geçirdikleri her gün için geçmiş olsun diliyorum!"

*

Cümleten geçmiş olsun

*

249b.jpg

Gönderi tarihi:

TRT bi tek kimi haber yapmıyor?

Gene bomba bulundu... "Subayevleri Durağı"nda!

Dün nerde bulunmuştu? "Ergenekon Apartmanı"nda!

*

Mevzu sitcom’a dönüyor ufak ufak.

*

Hoşgörüsüne sığınarak yazıyorum... Gökberk Ergenekon’u alırlarsa, şaşmayın!

*

Bakın, sitcom dedim, aklıma TRT geldi...

Yayına başlamasının 41’inci yıldönümünde "41 kere maşallah" dedirten haberler yapan TRT.

*

Kanadoğlu’nu ilk o duyurdu.

Dalan’ı ilk o duyurdu.

Orgenerallerin içeri tıkıldığını da ilk o verdi, firari tuğgeneralin enselendiğini de.

Ne yarbayı ıskalıyor...

Ne yüzbaşıyı.

Bombaların topraktan çıkarılışını canlı yayında veren de o...

Canlı bomba gibi parça tesirli açıklamalar yapan sahte hahamı canlı yayına çıkaran da o.

*

Bi kime teğet geçiyor?

İbrahim Şahin’e!

*

Dikkat edin, Nostradamus gibi henüz olmamış haberi bile saatler öncesinden vermeyi başaran TRT,

İbrahim Şahin’le ilgili haberleri ne ilk veriyor, ne de detaylı detaylı... Zırt diye geçiyor.

*

Çünkü...

İki tane İbrahim Şahin var.

Biri, Susurlukçu olanı.

Öbürü, TRT Genel Müdürü!

*

Ergenekon için çırpınan TRT’nin ’’bir numara’’sı, Susurlukçu’yla adaş, iyi mi...

*

TRT’ci arkadaşlardan rica ediyorum, lütfen İbrahim Şahin’le ilgili haberleri de verin...

Korkmayın, karışmaz... Biri normal bıyıklı, öbürü badem.

17 Ocak 2009

249b.jpg

Gönderi tarihi:

TRT,hep iktidarin borazaniydi,ama agirligi vardi verdigi haberlerin,söyle ki;TRT Haber verirken,milleti kiskirtacak,milleti yönlendirecek,haber yapmaktan kacinir,haberleri belirli bir süzgecten gecirerek verirdi.Hatta PKK terörü ile ilgili haberlerde bile abartiya kacmazdi ama dedigimiz gibi Devletin kanali oldugu icin haliyle binicisine göre hareket ederdi,TRT artik o agirbasli konumunu yitirmistir,TRT devlet kanali olmaktan cikmis cemaat kanali olmustur.

Tuncay GÜney kasetlerinin yayinlanmasi,yargiyi cignemek demektir ve yasal bir suctur,TRT onca uyariya ragmen bu kasetleri yayinlamistir.Diger kanallar yani yandas televizyon kanallari ve tabiiki digerleri,TRT 'nin cikardigi bu modaya uyarak kasetlerde kendi islerine gelen bölümleri yayinlayarak karsi tarafla ilgili olarak izleyiciyi manupule etme yoluna gitmislerdir.Örnegin SAMANYOLU televizyon kanali Tuncay Güney'in kasetlerinde ki Fettulah Gülen'le ilgili konusmalari cikarmis baskalarina ait konusmalari yayinlamasi yetmezmis gibi,haberlerde de yorum yaparak"Muhterem Fetulah Eefendi hakkinda da ileri geri kousmalar yapiliyor"diye birde adami muhterem yapip cikardilar.

Cumhurbaskani A.Gül TRT'yi acik bir dille uyararak herkesin sorumluluguna dikkat etmesi gerektigini vurguladi.Gül'ün böyle bir aciklama yapmasi durumun ne kadar ciddi oldugunu anlatmaya yeterlidir.TRT resmen siyaset yapmaktadir ve bir meczup'un deli zirvalarini yayinlayarak milleti yönlendirmektedir.

Tuncay Güney'in sirtindan malum bir kesim Ordu ve Atatürkcü'leri hedef almistir.

saygilarla

Gönderi tarihi:

Tuncay Özkan'ın gözaltına alınırken söylediği sözü niye bu kadar sık anımsıyorum? İş komediye dönüşmeye çoktaaan dönüştü de, bu gidişle Türk halkı dünyanın en zeka yoksunu halkı ödülüne en güçlü aday gösterilecek, ben ondan çekiniyorum. Yani böylesi bir komedi muz cumhuriyetlerinde yaşanmaz, rezalet diz boyunu aşalı çook oldu. Dünyaya rezil olacağız. Millet "Türk mü, haa, şu dünyanın en kolay kandırılan, ayakta uyutmanın bebe kandırmaktan kolay olduğu halk mı?" diye dalga geçecek. Abdullah Gül bile isyan ettiyse artık, varın hesap edin...

Gönderi tarihi:

TRT 4 çizgi filmde bir garip ‘Zaman’ reklamı!

zamanbbb.jpg

TRT Çocuk kanalında yayınlanan ‘Ayı Paddington’ın Maceraları’ adlı çizgi filmde

“Ayı Paddington ne zaman bir gazete okuyacak olsa her seferinde ismiyle cismiyle “Zaman Gazetesi’ni ver bana” diye sesleniyor”

Televizyon yayınlarında gizli-açık reklam yapmanın yasak olduğu halde...

TRT’nin belli bir görüşü temsil eden gazetenin reklamını gizli de değil, açık açık yapılıyor…

Bir süre önce yayına başlayan TRT Çocuk kanalında her sabah 08.30’da yayınlanan Ayı Paddington’ın Maceraları adlı bir çizgi film var.

Adından da anlaşılacağı üzere yabancı bir çizgi film bu, Türkçe seslendirme yapılarak yayınlanıyor kanalda.

Bu çizgi filmde Ayı Paddington ne zaman bir gazete okuyacak olsa her seferinde ismiyle cismiyle “Zaman Gazetesi’ni ver bana” diye sesleniyor.

Çizgi filmde gazetenin adı gazete değil ya da uyduruk bir marka değil; Zaman.

Tam bir köylü kurnazlığıyla çocukların aklına Zaman gazetesi yerleştiriliyor.

Üstelik bu devlet televizyonunda yapılıyor.

STV’ye ait çocuk kanalı Yumurcak da bu zaten yıllardır böyle, tüm gazeteler Zaman, tüm kanallar Samanyolu adıyla anılıyor.

Ekranda en ufak bir markayı buzlatan RTÜK de Yumurcak’taki bu reklama yıllardır seyirci.

Ne bir uyarı ne bir ceza...

Kanal D dizisinde Hürriyet’i Milliyet’i, Show TV’de Akşam’ı, atv’de Sabah’ın logosunu görmeniz, adını duymanız mümkün değil…

Ama STV’nin Yumurcak’ında her dakika Zaman ve Samanyolu reklamı var.

Hadi diyelim bu RTÜK’ün gözünden kaçtı, devlet televizyonu nasıl alet oluyor bu işe peki?..

Ayı Paddington’ın Maceraları’nda dün sabah yayınlanan bölümde da aynı şey oldu.

Paddington, gazetenin verdiği promosyondan bahsederken,

“Nerede benim Zaman gazetem” diyerek sesleniyor.

Daha sonra bayiye giderek, “Bir Zaman gazetesi istiyorum” diyerek gazete alıyor.

TRT, gizli-açık reklam yapmanın yasak olduğu televizyonda,

belli bir görüşü temsil eden gazetenin reklamını gizli de değil, açık açık yapıyor.

Hem de bir çocuk kanalında, çizgi filmde bunun yapılması işin hiç de masum olmadığını,

TRT’deki kadrolaşmanın nasıl cemaatçi dinamiklerle gerçekleştiğini gösteriyor..

Gönderi tarihi:
TRT Çocuk kanalında yayınlanan ‘Ayı Paddington’ın Maceraları’ adlı çizgi filmde

“Ayı Paddington ne zaman bir gazete okuyacak olsa her seferinde ismiyle cismiyle “Zaman Gazetesi’ni ver bana” diye sesleniyor

Çizgi filmin orijinalini bilmiyorum ama RTÜK bir uyarı yapmaya kalksa, aslı 'Time' isimli bir dergi yada gazete ise ordan tutturup kıvırabilirler. :)

Gönderi tarihi:

TRT'nin haber bültenini izliyorum öglende sira Ekonomi haberlerine geldi,konusmaci basligi "Ekonomik krizin dünyada ki etkileri"olarak verip ,Amerika'dan girip Fransa'dan cikti ve bu ülkeler adina kötü tablolar cizerken,ben simdi sira Türkiye'de heralde diye bekledim!Ama heyhat Türkiye sanki dünya üzerinden silinmis gibi tek bir kelime sarfedilmedi Türkiye'nin ekonomik krizden etkilenmesiyle ilgili olarak.Halbuki,bizi ilgilendiren herseyden önce Türkiye'nin ekonomisi ve sonra da dünyadan haberler olmaliydi,ben haberlerde dün TOKI baskaninin konusmasinda söyledigi sözl ilgili olarak bir haber bekledim acikcasi.TOKI baskani dün aynen söyle söylüyordu;"Ekonomik kriz bize teget gececek deniyordu ama bizi cok derinden vurdu!"TOKI baskani Erdogan'in önemli bürokratlarindan biridir ve de adamidir.Eger Erdogan'in adami bunu söylüyorsa ya Erdogan'a karsidir ya da söyledikleri dogrudur.Ama, ah! su Ergenekon ve de Gazze yokmu,gündemi nasil degistiriyorlar.

saygilarla

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

TRT, 41 yaşına bastı

TRT, yayıncılıktaki 41. yılını önceki akşam Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlediği ve TRT 1’den canlı yayınlanan bir davetle kutladı. Evsahipliğini TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in, sunuculuğunu Fulin Arıkan ve Korhan Abay’ın üstlendiği gecede Ajda Pekkan, Candan Erçetin, Nükhet Duru, Emel Sayın, Hadise, Tuluyhan Uğurlu, Ayten Alpman ve Ümit Tokcan sahneye çıktı.

İyisiyle kötüsüyle 41 yıl az bir zaman değil. Açılışlardaki İstiklal marşlarını heyecanla ayakta söylediğim günleri düşünüyorum da, nereden nereye. Nice yıllara TRT!

Saygılar...

• 4 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

TRT'DEN YANIT: TRT'nin 1.6 milyon TL zarara uğradığını iddia edenlere YANITIMIZDIR

Devlet içindeki denetim görevinde bulunan tüm birimleri göreve davet ederek, TRT Kurumunu incelemelerini ve eğer varsa suçluyu çıkarmalarını istiyoruz

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ''CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın beyanlarını dikkate alarak savcıları ve devlet içindeki denetim görevinde bulunan tüm birimleri göreve davet ederek, TRT Kurumunu incelemelerini ve eğer varsa suçluyu çıkarmalarını istiyoruz. Bugüne kadar TRT Kurumunu arpalık olarak kullanan ve hukuki bir ihaleden çıkar elde edemeyenler, iftiralarla kamuoyunu yanıltmaktadır'' denildi.

''TRT Genel Müdürlüğü'nden açık çağrı'' başlıklı açıklamada, Kart'ın bugün TBMM'de düzenlediği basın toplantısında TRT hakkında ''haksız, yalan ve yanlış beyanlarda bulunduğu'' belirtildi.

''Kart'ın bu beyanlarını dikkate alarak savcıları ve devlet içindeki denetim görevinde bulunan tüm birimleri göreve davet ederek, TRT Kurumunu incelemelerini ve eğer varsa suçluyu çıkarmalarını istiyoruz. Hukukun ve devlet sisteminin denetimle görevli birimleri suçluyu bulamazlarsa da kamuoyuna kimin iftiracı olduğunu ispat etmek istiyoruz'' ifadesi kullanılan açıklamada, TRT ihalelerinin, ''kurumun teknik alt yapısını yenilemek ve yıllık trilyonlarca liralık enerji tasarrufu yapmak için'' açıldığı bildirildi.

İhalelerin tamamının hukuka uygun olduğu ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

''Bugüne kadar TRT Kurumunu arpalık olarak kullanan ve hukuki bir ihaleden çıkar elde edemeyenler, iftiralarla kamuoyunu yanıltmaktadır. Basın toplantısında bahsedilen ihale, Kamu İhale Kurumu tarafından onaylanmıştır. Yargı süreci ise halen devam etmektedir. Çıkarı kesilenler, muhalefet partilerinin milletvekillerine giderek, iftiralarla sonuç elde etmeye çalışmaktadırlar. Bugüne kadar birçok vekilimiz bu konuda aramış ve gereken bilgileri aldıktan sonra TRT yönetimine, kamu hassasiyeti için teşekkür etmişlerdir.

Son bir yılda 60 milyon TL'lik ihale yapan TRT yönetimi, tek bir ihalede bile hukuk dışına çıkmamıştır ve kamuoyunun büyük takdirini kazanmıştır.''

TRT'deki Radyo-Televizyon verici ihalelerinin mevzuata aykırı olarak bölündüğü ve kamunun zarara uğratıldığı iddialarının tamamen asılsız olduğu ve konunun yargıya intikal ettirildiği belirtilen açıklamada, ''Kurum, teknik ve hukuki zorunluluklardan ve alım konusu malzemenin farklı projelere ait olması nedeniyle 4 ayrı ihale yapmış, ihalelerde sağlanan rekabet ortamından dolayı iddiaların tam aksine 1 milyon 120 bin TL tasarruf sağlanmıştır'' denildi.

IMP firmasının ticaret sicil belgesi olmadığı savının da gerçeklere aykırı olduğu ifade edilen açıklamada, şöyle devam edildi:

''Slovenya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından verilen belge, dileyen herkese gönderilebilir. FM verici ihalesini alan Kanada'da yerleşik Nautel firmasının ürünlerinin hem CE hem de Bilgi Teknolojisi kurumu uygunluk belgesi mevcuttur. Bu belgelerin olmadığı iddia ediliyor, devletin tüm denetim birimlerine ve basınımıza bu belgeler gönderilebilir. TRT'ye bugüne kadar barter yoluyla en çok teknik malzeme satan bir firma; 2004 yılında yaptığı barter ile bugünkü fiyatlara göre aynı ürünü 4 kat fazla bedelle satmıştır. İhaleyi kaybeden firma, fazla enerji tüketmesinden dolayı ihaleleri kaybetmiştir.

TRT'nin 1.6 milyon TL zarara uğradığını iddia edenler; şartname gereği 10 yıllık enerji tüketiminin bedelinin hesaplara dahil edildiğini görmezden gelmektedir. Enerji tüketimi hesaplandığında kurumumuz yaklaşık 4 milyon TL kara girmiştir. Yönetimimiz takdir edilmeyi beklerken, art niyetli ve yalan bilgilerle yıpratılmaya çalışılmaktadır.''

Saygılar...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.