Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

DTP+PKK..TKP yi Siyasi Aşure Kazanında Kaynatıyor

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Sol tabelalı beş partinin temsilcileri ...TKP-Emek Partisi-ÖDP-Emekçi Hareket Partisi-SP ve PKK nın siyasal örgütü DTP... Taksim'de Square Otelinde toplanıyorlar ve 2009 yerel seçimlerine ilişkin bir süredir sürdürdükleri dirsek temasının sonuçlarını bir deklarasyonla basına ve kamuoyuna açıklıyorlar...

Adı geçen partilerin yetkililerinin imzaladığı deklarasyon özetle şöyle;

''Egemen güçler, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde bugüne kadar uyguladıkları krizi yaratan sömürü politikalarına, piyasacı politikalarına bir kez daha oy istiyor. Yine egemen güçler, devlet olanaklarını da harekete geçirerek AKP eli ile DTP'ye yönelik saldırı politikalarını arttırarak DTP'nin yönettiği yerel yönetimleri ele geçirmeyi hedefliyor. Egemen güçlerin, AKP, CHP ve diğer düzen partilerinin karşısında eşitlikçi-özgürlükçü, halktan yana bir seçeneği ortaya çıkarmak bu yerel seçimlerin temel bir görevi olarak önümüzde duruyor.

İşte bunun için emperyalizme, kapitalizme ve bunların ürettiği gericiliğe karşı çıkan, askeri vesayeti, milliyetçi-ırkçı, ayrımcı ve cinsiyetçi politikaları reddeden, ekolojik dengeyi savunan, Kürt sorununun demokratik çözümünü isteyen, Alevi yurttaşların inanç özgürlüğü ve eşitlik taleplerine sahip çıkan güçler olarak, 29 Mart 2009 yerel seçimleri için bir araya geliyoruz."

Sol jargonla soslanan ve alevi oylara da selam yollanan bu deklarasyon,esas itibariyle DTP+PKK nın TC karşısındaki mazlumluğuna yakılmış bir timsah ağıtından başka birşey değil.

Kendilerini DTP nin yerel kalelerini kurtarma misyonuna adamış sol tabelalı bu partilerin, tapınak şovalyeleri gibi Kürtçü şovenizmin korunmasına soyunmaları doğrusu göz yaşartıcı...

TKP dışında ki diğer sol partilerin ne yapıp ettikleriyle meşgul değilim.Sonuçta cürümleri kadar yer yakarlar...Ancak Türkiye solunun köklü partisi TKP ile en azından tarihsel bir yakınlığım var..Bu nedenle;

TKP Gn.Bşk.Aydemir Güler'in konu mankeni tavrıyla orada bulunması, en hafif tabiriyle TKP tarihine geçecek ''üzücü bir pişmanlık sayfası'' olacaktır diye düşünüyorum...

Efsanevi TKP; hasbelkader Gn.Başkan olmuş insanların eliyle, solculukla uzaktan yakından ilgisi olmayan ve Türkiye Cumhuriyetine karşı olan bölücü-şoven bir örgütün omuzdaşı olmayı nasıl içine sindirebilmektedir?

Bu duygusallıktan da öte, reel bir politik yaklaşım ve açılım da değildir.

TKP özgün yapısını bu kez ÖDP gibi Gn.Bşk.düzeyinde değil,kurumsal olarak DTP politikalarının kucağına bırakmaktadır...

TKP... DTP ile ortakçılığını sürdürme heveslerine gem vuramazsa TİP in 4 ncü Büyük Kongresinden sonra başına gelenleri yaşamaya da hazır olmalıdır...

Çünkü Türklerin asimilasyonculuğunu yerden yere vuran Kürtçü şovenistler,Türk kökenlilerin kurup geliştirdiği solcu yapıları asimile etmede rakip tanımazlar...

Ayrıca...Alevi dostların Muharrem Yasındayız...Tüm yüreğimle katılıyorum...

Ancak DTP+PKK nın siyasal aşureyi kaynatıp, içine de TKP yi atmasını o dostların da hoş karşılamadığını biliyorum.

TKP li dostlara eski bir TİP li yoldaş olarak benden söylemesi...

Gönderi tarihi:

Kürtlük, aşiret düzeniyle kendini var etmektedir. Kürt isyanların tamamı bu düzenin kaymağını yiyen ağa, bey ve şeyhlerin önderliğinde çıkmıştır. Şeyh Sait ile Dersim?i, Ağrı isyanıyla Koçgiri?yi birleştiren bu ortak özelliktir.

Bu isyanların ulusal isyanlar olduğu söylemek saçmadır. Çünkü ulusal hareketler hem gerici derebeylik sistemiyle mücadele eder, hem de emperyalizme karşı kendini ifade eder. Bu bakımdan Türk Ulusal Kurtuluş hareketi ve Türk Devrimi tam anlamıyla ulusal bir harekettir. Kendisini Türk Devleti ve Devrimiyle savaşarak var eden Kürt hareketi ise gerici ve işbirlikçidir.

Kürt isyanlarına İngilizlerin, Fransızların ve Ermenilerin desteği ve hatta bizzat onlar tarafından organize edilmesi, Kürt hareketinin işbirlikçiliğini gösterir.

Bugün ister sağ, ister sol görünümlü olsun Kürtçü hareketler bu isyanlara sahip çıkıyorlar ve bunları Kürt ulusal harketinin doğuşu olarak görüyorlar. Şeyh Sait anması yapan bir ?sol? harekete rastlamak artık şaşırtıcı değil. Çünkü bu hareketlerin ortak noktası Kürt olmalarıdır. Ne siyaset, ne de başka bir şey önemli değildir. İşte bu yüzden aynı zamanda ırkçıdırlar.

Bu isyanlar Türk Devriminin emperyalizm ve onun desteklediği geri toplumsal yapıyla mücadelesinin önüne konmuş bir engeldir. Atatürk ve devrimci kadrolar bu meseleyi en sert şekilde çözdüler ve 1938?ten sonra bu isyanlar bitti. Ancak 1970?lerin sonunda kurulan PKK, bugün ABD ve AB?den aldığı destek ve Türk Devletinin zayıf düşmesi sonucu yeni bir isyan dalgası yaratmak üzeredir.

Tehlike büyüktür. Bölgede 2000?lere kadar Kürt bölücülüğüne karşı en kararlı tavrı alan Türk devletinin, bugün vereceği en ufak tavizin bedeli Misak-ı Milli sınırlarının değiştirilmesi olacaktır.

Cumhuriyet tarihi bu meselenin nasıl çözüldüğünü bize göstermektedir. Atatürk?ün isyanlara karşı sert tavrı ve Kürtçülüğün yeşerdiği toplumsal zemini yok ederek Türklüğü yüceltme politikası bize yol göstermelidir.

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
Kürtlük, aşiret düzeniyle kendini var etmektedir. Kürt isyanların tamamı bu düzenin kaymağını yiyen ağa, bey ve şeyhlerin önderliğinde çıkmıştır. Şeyh Sait ile Dersim?i, Ağrı isyanıyla Koçgiri?yi birleştiren bu ortak özelliktir.

Bu isyanların ulusal isyanlar olduğu söylemek saçmadır. Çünkü ulusal hareketler hem gerici derebeylik sistemiyle mücadele eder, hem de emperyalizme karşı kendini ifade eder. Bu bakımdan Türk Ulusal Kurtuluş hareketi ve Türk Devrimi tam anlamıyla ulusal bir harekettir. Kendisini Türk Devleti ve Devrimiyle savaşarak var eden Kürt hareketi ise gerici ve işbirlikçidir.

Kürt isyanlarına İngilizlerin, Fransızların ve Ermenilerin desteği ve hatta bizzat onlar tarafından organize edilmesi, Kürt hareketinin işbirlikçiliğini gösterir.

Bugün ister sağ, ister sol görünümlü olsun Kürtçü hareketler bu isyanlara sahip çıkıyorlar ve bunları Kürt ulusal harketinin doğuşu olarak görüyorlar. Şeyh Sait anması yapan bir ?sol? harekete rastlamak artık şaşırtıcı değil. Çünkü bu hareketlerin ortak noktası Kürt olmalarıdır. Ne siyaset, ne de başka bir şey önemli değildir. İşte bu yüzden aynı zamanda ırkçıdırlar.

Bu isyanlar Türk Devriminin emperyalizm ve onun desteklediği geri toplumsal yapıyla mücadelesinin önüne konmuş bir engeldir. Atatürk ve devrimci kadrolar bu meseleyi en sert şekilde çözdüler ve 1938?ten sonra bu isyanlar bitti. Ancak 1970?lerin sonunda kurulan PKK, bugün ABD ve AB?den aldığı destek ve Türk Devletinin zayıf düşmesi sonucu yeni bir isyan dalgası yaratmak üzeredir.

Tehlike büyüktür. Bölgede 2000?lere kadar Kürt bölücülüğüne karşı en kararlı tavrı alan Türk devletinin, bugün vereceği en ufak tavizin bedeli Misak-ı Milli sınırlarının değiştirilmesi olacaktır.

Cumhuriyet tarihi bu meselenin nasıl çözüldüğünü bize göstermektedir. Atatürk?ün isyanlara karşı sert tavrı ve Kürtçülüğün yeşerdiği toplumsal zemini yok ederek Türklüğü yüceltme politikası bize yol göstermelidir.

Kardesim bize isbirlikci derken kendi devletinize bakin. Nato uyesi degiller mi? Irak'i kac kere sattiniz? Filistinlileri kac kere sattiniz? Israil'le iliskileriniz neden bu kadar iyi?

Ciddi misiniz? Bizler isbirlikciyiz peki ya siz nesiniz? Melaike mi? Biraz dusunce olsaydi sizde bizleri baskalarinin ellerine itmezdiniz. Hala kalkip ileri geri konusuyorsunuz? Insaf be kardesim? Kendi gozundeki mertegi gormez baskasinin gozundeki copten gozunur! Olacak is mi?

Gönderi tarihi:
Kardesim bize isbirlikci derken kendi devletinize bakin. Nato uyesi degiller mi? Irak'i kac kere sattiniz? Filistinlileri kac kere sattiniz? Israil'le iliskileriniz neden bu kadar iyi?

Ciddi misiniz? Bizler isbirlikciyiz peki ya siz nesiniz? Melaike mi? Biraz dusunce olsaydi sizde bizleri baskalarinin ellerine itmezdiniz. Hala kalkip ileri geri konusuyorsunuz? Insaf be kardesim? Kendi gozundeki mertegi gormez baskasinin gozundeki copten gozunur! Olacak is mi?

Bu isyanını dile getirmendeki asıl sebep nedir ben onu anlamadım sizlerin bir ayıbı yanlış söylendimi bunu bize diyemesin diyorusnuz ama siz bize gelince vur abalıya !!!!

insaf be kardeşim ekonomi,tarih,siyaset sadece tv den gazeteden izlediklerinden ibsaert değil

Gönderi tarihi:

O siz dediğin insanların arasında hiç Kürt yok mu sanıyorsun ? İşte bu siz-biz ayırımı resmen bölücülük.

Bir kere, o yazıda ileri devrimci bir bakış açısı var, emperyalizm ile işbirliği yapılan muhtelif sebepli, münferit başkaldırıların Ulusal hareketler olarak görülemeyeceği anlatılıyor.

Bana sağ partilerin Nato yalakası politikalarını öne sürerek, gerici-işbirlikçi Kürtçülüğü savunamazsın. Zira, onların gerici olmadığını söylemedik zaten.

Öte yandan, Türkiyenin İsrail politikalarının değişimini doğru dürüst anlamak istersen aşağıdaki linke bak.

http://www.turkish-media.com/forum/index.p...mp;#entry755900

Gönderi tarihi:
O siz dediğin insanların arasında hiç Kürt yok mu sanıyorsun ? İşte bu siz-biz ayırımı resmen bölücülük.

Bir kere, o yazıda ileri devrimci bir bakış açısı var, emperyalizm ile işbirliği yapılan muhtelif sebepli, münferit başkaldırıların Ulusal hareketler olarak görülemeyeceği anlatılıyor.

Bana sağ partilerin Nato yalakası politikalarını öne sürerek, gerici-işbirlikçi Kürtçülüğü savunamazsın. Zira, onların gerici olmadığını söylemedik zaten.

Öte yandan, Türkiyenin İsrail politikalarının değişimini doğru dürüst anlamak istersen aşağıdaki linke bak.

http://www.turkish-media.com/forum/index.p...mp;#entry755900

ya babacan yazarken önünde bir tart öyle yaz

sen li yazıları yazan ilk önce sensin bir kere

ayrıca Emperyalizmden bahsediyorsun emperyalizmin ne olduğunu senin kadar belki de senden daha fazla bende biliyorum.Bilmem ne yazmışsın birde sağ partilerin gerici, yalaka politikalarını , gerici işbirlikçi politikalarını demişsin benim yazdığım yazıya bak bakalım bunların bahseden bir yazı var mı??

İlerici devrimci yaznın olduğu bir bakış açısı yok devrimci bir insan adına devrim diyerek kalkıpta sokaklarda kürdistan diye bağarmaz tamamı ile fanatiklikle cevap veriyorsun konulara biraz objektif ol!!!

direk siz biz yazarak ayrımcı yazılar ilk önce sensin ben senin yazına bir çıkışma cevap yazdım dikkatini çekerim

Gönderi tarihi:
ya babacan yazarken önünde bir tart öyle yaz

sen li yazıları yazan ilk önce sensin bir kere

ayrıca Emperyalizmden bahsediyorsun emperyalizmin ne olduğunu senin kadar belki de senden daha fazla bende biliyorum.Bilmem ne yazmışsın birde sağ partilerin gerici, yalaka politikalarını , gerici işbirlikçi politikalarını demişsin benim yazdığım yazıya bak bakalım bunların bahseden bir yazı var mı??

İlerici devrimci yaznın olduğu bir bakış açısı yok devrimci bir insan adına devrim diyerek kalkıpta sokaklarda kürdistan diye bağarmaz tamamı ile fanatiklikle cevap veriyorsun konulara biraz objektif ol!!!

direk siz biz yazarak ayrımcı yazılar ilk önce sensin ben senin yazına bir çıkışma cevap yazdım dikkatini çekerim

İyi de arkadaşım, bir daha bak bakalım ben sana mı yazmışım :lol:

Gönderi tarihi:
Önemli değil arkadaş, hararetli durumlarda olur böyle şeyler. Bu arada hoş geldin foruma. :) Yazılarını ilgiyle okudum, kendi yaşadıklarından yola çıkarak oldukça gerçekçi ve objektif yazmışsın.

teşekkür ederim elimden geldiğince sadece kendi görüşümü yazmaya çalışıyorum tabi bazen zor tutyorum kendimi :D

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.