Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Oldukça yoğun olan bir günün yorgunluğunu televizyon karşısında gidermek için kumandayı kaptığım gibi kendimi televizyonun o muhteşem bol komedili dünyasına attım.Çok sevdiğim programa reklam arası verilmişken,kanalları dolaşmaya başladım.

Kanallar arası zaplarken,diğer bir kanalda,oldukça seviyeli olan bir tartışma programına takılı kaldım.Kürt kökenli olan sanatçımız Rojin vardı ekranda.Rojin'le beraber farklılaşan bir konu seyiri vardı.Rojin'den önce aynı programa konuk olan,Özge Özberk ile konuşulan sanat ve sinema,Rojin ile beraber Kürtlere takılı kalmıştı.O kadar ilginç bir yaklaşımdı ki;sunucular kendilerine dönerek;neden Rojin ile sanatı değil Kürtler'i konuşuyoruz diye de kendileri ile hesaplaştılar.

O kısa süreli muhabbetler ile beraber aklımda geçişen tüm yaşananları,tekrar tekrar yaşarken;yine sunucularımızdan biri,Rojin'e dönerek ona tanıklığından bir kesit sundu.Anlatırken gözyaşlarına boğuldu;anlatırken "neden" diye sordu...anlattığı;

"Ben TGV(Toplum Gönüllüleri Vakfı) ile yaptığım çalışmalardan biri için Şırnak'a gitmiştim.Öğrencilerimize her zaman olduğu gibi çok güzel şeyler öğrettik,Yine böyle bir dersimizde,öğrencilerimizden biri el kaldırdı,söz aldı..."

bundan sonrası gözyaşlarına kalan bir anlatım,bundan sonrası tıkanan bir acı...işte bundan sonrası;

"BİZ TERÖRİST DEĞİLİZ"

Bu tümceler sizin için bir anlam ifade etmeyebilir,size göre ajitasyon olabilir!

Bazen adınıza anlatılacak o kadar çok şey varken,susmayı tercih edersiniz.Susarsınız,ateşlerde yanarsınız.Herkes size kulak tıkar.Duyulmaz,boğulursunuz.

Bu tümceler,bana yeniden yaşadıklarımı hatırlattı.

Bu tümceler,bir kez daha Kürt olmanın ne kadar da zor olduğunu anımsattı.

Biz terörist değiliz,biz ölümlere susamış değiliz.Taraf olmaya zorlanan,göçü,açlığı yaşayanlarız.Yaşadıkça yitiren,yaşadıkça öfkeye dönüşeniz.

Biz terörist değiliz,amansız bir kavgaya sunulan kurbanlarız.Köylerimiz yakıldı,ağalarımız zulmetti,din adamlarımız işine göre fetvalar çıkarrtı.

Biz terörist değiliz,okullarımız yakıldı,kimi zaman devletin adamı olarak suçlandık,kimi zaman PKK'nın yuvası olarak suçlandık...suçlandık,taraf değilken bile taraf olmayazorlandık,taraf olmakla suçlandık.

Biz terörist değiliz,pis Kürtler olarak dışlandık,göç ettiğimiz yerlerde baş belası olarak damgalandık.

Bunu anlatmak için saatlerce haykırdık,barış dedik,alanlarda barış dileklerimiz de yalnız bırakıldık.

Kürt oldunuz mu;olsun siz de insansınız gibi gülünç tepkilerle aşılamayan ırkçı söylemlerde bile insanlığımızı aradık.

Biz Kürt olan,bu ülkenin vatandaşı olan,aynı vatan için savaşan...

Biz Kürt olan,kavgamız ve rengimiz ile bu ülke olan...

Siz büyüklere,küçük bir çocuktan açıklamalar.....................BİZİ TERÖRİST DEĞİLİZ!

Küçük olan bu çocuğu duymuyor musunuz hala :excl:

(Biz terörist değiliz diyen çocok 6-7 yaşlarında bir çocuk...)

Gönderi tarihi:

"BİZ TERÖRİST DEĞİLİZ"

Mehmetçiğe çapraz ateş: 3 şehit

25 Aralık 2008

CİZRE-DİYARBAKIR DHA

Mehmetçiğe çapraz ateş: 3 şehit

Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki Hudut Taburu'na, Suriye sınırındaki nöbet değişiminden dönen askerler, ilçe merkezinden geçerken saldırıya uğradı. PKK'lı teröristlerin çapraz ateşe tuttuğu askeri araçta 3 asker şehit oldu, 4'ü ağır 9 asker yaralandı.

Olay saat 17.50 sıralarında ilçenin en merkezi yeri Nusaybin Caddesi üzerindeki İpekyolu Camii yakınında meydana geldi. Suriye sınırındaki nöbet değişiminden Cizre Hudut Taburu'na dönen askerleri taşıyan araç, ilçenin en merkezi yeri Nusaybin Caddesi üzerindeki İpekyolu Camii önünde pusu kuran PKK'lı teröristlerin saldırısına uğradı. PKK'lı teröristlerin birkaç noktadan çapraz ateşe tuttuğu araçta bulunan 17 askerden henüz kimlikleri ve rütbeleri öğrenilemeyen 3'ü şehit oldu, 4'ü ağır 9 asker de yaralandı. Askeri araçtaki 4 asker ise saldırıdan şans eseri yara almadan kurtuldu.

Yaralılar hemen Cizde Devlet hastanesi'ne kaldırıldı. Durumları ağır olan 4 yaralı, buradaki ilk müdahalenin ardından Sikorsky helikopterlerle Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırıldı.

ŞEHİT ASKERLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki Hudut Taburu'na, Suriye sınırındaki nöbet değişiminden dönen askerlerin, ilçe merkezinde saldırıya uğraması sonucu şehit olan askerlerin isimlerinin Emrah Karataş, Zeki Yolcu ve Turan Damgacı olduğu belirtildi.

CUDİ MAHALLESİ'NDE GECE YARISI OPERASYONU

Cizre'nin Nusaybin caddesi üzerindeki İpekyolu camisi önünde dün akşam saat 17.30 sıralarında gerçekleşen saldırıdan sonra ilçe ölüm sesizliğine büründü. Şırnak merkezden gelen özel harekat timleri gece saat 01.30 sıralarında saldırının gerçekleştiği Cudi mahallesinin dar sokaklarına girerek büyük bir operasyon başlattı. Operasyonda, caddelere açılan sokak başlarında çevik kuvvet polisleri ellerinde makinalı tüfeklerle nöbet beklerken, özel harekat timleri ise tam teçhizatları ile dar sokaklardaki şüpheli evlere baskın düzenledi.

Kapısı açılmayan evlerin kapılarını kırarak içeri giren özel harekat timleri bazı şüphelileri gözaltına aldı. Sabıhın ilk ışıklarına kadar süren operasyon kapsamında operasyonun yapıldığı cadde traiğe kapatıldı, operasyon bölgesine kimse yaklaştırılmadı.

SALDIRGANLAR 20 MERMİ SIKMIŞ

Yetkililer, saldırının muhtemelen 2 kişi tarafından gerçekleştirildiğini ve olay yerinde 20 boş kovan bulunduğunu belirterek, "İlk belirlemelere göre saldırganların terör örgütünün dağ kadrosundan geldiğini tahmin ediyoruz. Askerler kamyonet benzeri askeri araçta karşılıklı oturdukları için şehit olan askerlerin saldırganlara arkası dönükmüş. Olay ile ilgili çalışmalar sürüyor, opersyonlar devam ediyor.Şehitlerin kanı yerde kalmayacaktır. Faliller ve onlara yardım edenlerin yakalanması için güvenlik birimleri alarm durumundadır"diye konuştular.

"BİZ TERÖRİST DEĞİLİZ"

Gönderi tarihi:

Sayin Mavi,bu da bir taktik olsa gerek,gerceklerden kacabilmek icin duygu sömürüsü ile savasin icinde yer almak ve amaca ulasmak.

Kimse cocuklara terörist demiyor,cocuk neden kendini terörist olarak görsün ki?

Cocuklari polislerin üzerine gönderenler kimlerdir,eden bunlardan hic bahsetmez de sadece Cocuklari kullanip devleti veya devletin polisini karalarsiniz.Bakin ben polisle ilgili olarak cok elestirilerde bulundum ama hakli yerde de polisin hakkini vermemiz gerekir.

Cocuklar bir ülkein gelecegidir,eger cocuklari terörist olarak yetistirirsek ülkenin gelecegini terörde bulmus oluruz,eger cocuklarimizi sevgi ile yetistirisek ülkenin geleceginin baris temelini atmis oluruz.Cocuklarimizi baris icin yönlendirelim polislere tas atmaya degil,ben hicbir Türk kökenli ailenin evladina,Kürt düsmanligi asiladigini düsünmüyorum,ama Kürtcü aileler icin ayni seyleri düsünemiyorum.

saygilarla

Gönderi tarihi:
  • Yazar

"Biz terörist değiliz" diyor küçük bir çocuk,bu sizin için hiçbirşey ifade etmiyor mu?Birkez olsun aklınıza "neden" diye sormak hiç mi gelmiyor.

Bu yazının her satırında ben varım;duygu sömürüsü yada taktik,yaşadıklarımızın yanında çok gülünç kalıyor.Yaşadıklarım diyorum;o çocukta ben varım.O çocukta daha 6-7 yaşlarında etnik kimliğinin farkına vardırılmış tüm çocuklarımız var.

Bakın,ben okula başlamadan çat pat Türkçe konuşan,ilköğretimin ilk kademesinde yabancı olan bir dili çözmeye çalışan,kendine dair olan tüm değerlere yabancı kalmış çocuklardan bahsediyorum.Düşünün ki;en büyük tezatlar ile daha çocukken uğraşıyorsunuz;düşünün ki o yaşlarda bile ne olduğunuzu anlamak için çırpınyor,büyükleriniz de dinlediğiniz hikayeler ile olan bitene tanıklık yapıyorsunuz.

Bu ülke de her dil ile şarkılar söylenirken,Kürtçe şarkı söyleyemeyenler;kendini o ülkede ne olarak görürler.Sürekli Kürtleri sorgulayan bir medya da o çocuk kendi annesini,kendi dilini nasıl bir yere koyar?

Ve Politika,

-Duygu sömürüsü ile savaşın içinde yer almak diyorsunuz ya,zaten o insanlar o savaşın içinde diri diri yananlar,size hizmet olarak algılansa da yaşananlar hizmetin çok da ötesinde;hizmet sizin algıladığınız bir anlayış!

-Bende size soruyorum;acaba çocuk neden "ben terörist değilim" deme gereği duyuyor.

-Şimdi Politika,hangi cümlede karalama var,hangi cümle de polisine laf var;ve ben burada ne yazdım,siz ne anladınız?

Gönderi tarihi:

"Biz terörist değiliz" diyor küçük bir çocuk,bu sizin için hiçbirşey ifade etmiyor mu?Birkez olsun aklınıza "neden" diye sormak hiç mi gelmiyor.

.

.

.

-Şimdi Politika,hangi cümlede karalama var,hangi cümle de polisine laf var;ve ben burada ne yazdım,siz ne anladınız?

Cocuk o cocuk beyniyle teröristin nasil bir insan oldugunun bilincindedir,eger beyni yikanip yönlendirilmemisse.

Medya da sürekli Kürtlerin degil ama bazi malum medyada Türklerin sorgulandigini biliyorum.sorgulanan sadece terördür Kürtler degil.

saygilarla

Gönderi tarihi:
  • Yazar
Cocuk o cocuk beyniyle teröristin nasil bir insan oldugunun bilincindedir,eger beyni yikanip yönlendirilmemisse.

Medya da sürekli Kürtlerin degil ama bazi malum medyada Türklerin sorgulandigini biliyorum.sorgulanan sadece terördür Kürtler degil.

saygilarla

O da zaten bunun farkında olduğu için,bunu bizlere hatırlatma gereğini hissediyor.

Kimlerin sorgulandığı değil,kimin sorgulandığını konuşuyoruz;kıyaslama yoluna gitmeyiniz.Kaldı ki;sorgudan öte "damgalanan"lardan bahsediyorum.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.