Φ wherthus Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2005 Gönderi tarihi: 11 Nisan , 2005 İŞKEMBE ÇORBASI MALZEME: 400 Gr. Et Balık Jöle İşkembe 5 bardak su Yarım baş sarımsak Yarım kaşık tuz 3,5 kaşık sade yağ 3 soğan 4 domates yada bir buçuk fincan salça 1 kahve kaşığı karabiber Yarım bardak gravyer peynir rendesi. YAPILIŞI: Bir tencerede 3,5 kaşık sade yağı 3 orta baş soğanı pembeleşinceye kadar kavurunuz, içerisine sarımsak 4 domates veya salçayı karabiberle pişiriniz. Üzerine su,tuz ve işkembeyi katınız. Kıvamı koyulaşıncaya kadar pişiriniz ve tabaklara koyunuz.Gravyer peynir rendesi ile servis yapınız. Alıntı
Φ stockholmsyndrome Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2005 işkembeyi işkembecide içeceksin bence evde olmuyo Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2005 offff ne de severim vallaaa..... bencede iyi bir lokantada icmek lazim... kendim hayatta yapmam Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2005 samatya da damardan bir tuzlama vurdurman ne zevki kalır hayatın. Alıntı
Φ DELETERİOUS Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2005 (düzenlenmiş) abicim bırakın işkembe, tuzlama nası içiyonuz yaaa, zaten hastayım, iyice kötü oluyorum...hele işkembenin o acaip kokusu yok mu...neyse siz seviyosanız afiyet olsun... Tarih: 10 Kasım , 2005 Düzenleyen: DELETERİOUS Alıntı
Φ stockholmsyndrome Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2005 burda ne işin var o zaman çık dışarı bide işkembeyi kötülüyo bana burda işkembe sevilmezmi deliterius yapma lütfen söyleme öyle şeyler Alıntı
Φ mystic river Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2005 whertus bey amma yaptın ha öyle olmaz işkembe çorbası böyle olur: işkembeyi kasaptan alacaksın kasapta temizlerler gerçi ama bir de sen evde temizleyeceksin. düdüklü tencereye suyu koyacaksın küçük doğranmış işkembeleri atacaksın içine 30 dk pişireceksin,çıkaracaksın ,pişen işkembenin suyundan 2 subardağı ayıracaksın 2 kaşık un,bir yumurtayı çırpacaksın,çorbaya yavaş yavaş terbiyeleyeceksin.tuzunu atacaksın çorba tamamdır.servisini yaparken sarımsakları döveceksin sirkeye karıştıracaksın bu karışımdan istediğin miktarda koyacaksın çorbana afiyet olsun! Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 11 Kasım , 2005 işkembe sadece işkembecilerde olur. evde yapılnalar bir şeye benzemez pek. Alıntı
Φ stockholmsyndrome Gönderi tarihi: 12 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 12 Kasım , 2005 olmuyor işte olmuyor evde işkembe olmuyor işkembecide tadı bambaşka oluyor Alıntı
Φ mystic river Gönderi tarihi: 12 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 12 Kasım , 2005 ben sizi bir ara davet ederim,bakarsınız oluyor mu:) Alıntı
Φ stockholmsyndrome Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2005 olmuyor olmuyor olmuyor hiç kendinizi kandırmayın yapamadığınızı sizde çok iyi biliyorsunuz bayanlar işkembecide aldığım tadı başka hiçbiyerde alamıyorum oy oy oy canım çekti şimdi Alıntı
Φ Supernova Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2009 olmuyor olmuyor olmuyor hiç kendinizi kandırmayın yapamadığınızı sizde çok iyi biliyorsunuz bayanlar işkembecide aldığım tadı başka hiçbiyerde alamıyorum oy oy oy canım çekti şimdi İşkembecilerde içtiğiniz çorbanın evdekinden en büyük farkı terbiyesinde kesinlikle un olmaması. terbiyeyi sadece yoğurt, yumurta sarısı ve bir bardak su ile yapmanız doğru olur. Tuzlama için de işkembelşeri temizleme aşamasında tuz ile ovmanız ve tuzlu haliyle 1 saat kadar dinlendirmeniz gerekir. tuzlama işleminden sonra güzelce yıkayıp haşlayın. Tarifi tüm miktarlarıyla yemek tariflerinin olduğu kısımda yazdım. İşkembe Çorbası (4)'e bakarsanız işkembecilerde içtiğiniz çorbanın tam tarifini bulacaksınız. Alıntı
Φ Radya Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2009 Ben galiba çorbaları biraz kıvamlı seviyorum,onun için terbiyesine çoz az un koyarım işkembe çorbasınında.. Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2009 Ben galiba çorbaları biraz kıvamlı seviyorum,onun için terbiyesine çoz az un koyarım işkembe çorbasınında.. işte işi bilen insan bende işkembenin kıvamlısını seviyorum telveli olcak bol acılı ve sarımsaklı hele bizim burda antep usulü yapıyolarki offff diyorum içerken ter basıyo ama tadı damağımda kalıyo valla... Alıntı
Φ cengiz5230 Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2013 Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2013 güzel corba servisi yapın bana da getirin Alıntı
Φ posetciyim Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2013 Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2013 işkembe çorbasını Kastamonu Taşköprü sarımsıgı ile kaşıklıcaksınki Şifa olsun Alıntı
Φ İNTERLOCK Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2013 Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2013 .. işkembeden attım salladım türkülerdende çaldımsahnelere çıkıp içtim oynadım bengönülden inandımşarkını seç gel benimleberaber bağıralımdaldanı geç sen benimleen güzel günüm gecem sizinlebu nasıl sevgidir böyleeen güzel günüm bu geceeeçalarım söylerim keyifleelimi verdim sıkmadınboynundan sarıldımtekme tokat öne geçtim bıkmadımben gönülden inandımşarkını seç gel benimleberaber bağıralımdalganı geç sen benimleeeen güzel günüm gecem sizinleçalarım söylerim keyifleen güzel günüm bu geceeeçalarım söylerim keyifle .. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.