Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Duygusal yaklasimlarla kimse bir yere varamadi. AB ülkelerinde bu uygulama yillardan beri var. Bizde oranin üyesi olmak istedigimize göre celiskili davranmamiz gerekli. Isimize gelmeyeni red edelim ve hatta vicdansizlikla suclayalim, kabul görecek bir olay degil.

Sanırım siz Askerliğe karşı değilsiniz!.......... sanırım siz yanlız askerlerin iyi bir eğitim almadan operasyonlara gönderilmelerine karşısınız ve Askerliği meslek edenlerin,yani profosyonel askerlerin bu işi yapmasını istiyorsunuz doğrumu acaba?

Gönderi tarihi:

Perihan Mağden kimdir sorusuna bence de takılmaya gerek yok;sonuç itibari ile kendisi aracılığı ile ifade edilmek istenen,Mağden değil;bir vicdani retçinin yaşadıklarıdır.

Bakınız,yine vicdani retçilerden ''Ahmet Karayay'' ne diyor;

''"Türk olarak ödevim ve hakkım askerlik yapmak değildir. İnsan olarak ödevim ve görevim yaşadığım coğrafyaya en az zarar vererek yararlı bir şey olmaktır. Dünyamızın ihtiyacı olan budur. Bunun için asker olmaya gerek yoktur. Hiç kimse için ölmeyeceğim ve öldürmeyeceğim, askeri herhangi bir eğitimi veya emri ömrüm boyunca yerine getirmeyeceğim. Bu şekilde düşündüğüm için hor görüleceğimi, dövüleceğimi ve insanlık dışı birçok muameleye maruz kalacağımı biliyorum""

Sayın Kaplan'nın verdiği alıntılamayı okurken,vicdani retçiler AİHM'de neyi arıyordu,şeklinde ki soruyu bu şekilde açıklamaya ne dersiniz?

Evet,kendi ülkenizde,reddettiğiniz tabular sizi vatan haini ilan edebilir;bu tabuyu red edenler ''ben askere gitmek istemiyorum'' derken,vatanseverler ''ben paramla askerlik yaparım'' diyebilir.Biri vatanseverliği ile sorgulanırken,diğeri birilerini vatan haini ilan edebilir.

Dünyanın ihtiyacı olan nedir;asker mi insan mı?Basit olan düşünceler,basit olan toplumlar !!insan!! dese de,devletleşen,sınırlar çizen modern toplumlar,kimbilir belki de haklı olarak ''güvenlik'' için asker diyebilir.Ne dediğiniz çok önemli değil,size dayatılanlar çok daha önemli.Güvenliğimiz için 20 yaşında elinize silahı alıp,can verebilirsiniz,can alabilirsiniz.Bu adı konulamamış tüm korkuların buluştuğu bir dayatmadır,kaçışı olmayan...

Kimse bu yazdıklarıma bakıp da beni başka söylemlerle eleştirmeye kalkmasın;insan derim,sadece insan.Ama bunun yanında da farkındayım;dayatılanları yaşamak zorunda olduğumuza.

Ne yazacaktım,nerelere geldim.Dönelim vicdani ret olayına.Olay dedim değil mi?Gerçekten de büyük olaydır,ben asker olmak istemiyorum diyebilmek.Sonucu sizi medya ile ezbere zihniyetlerle yok edebilir.

Yine forumdaşımız Kaplan tarafında verilen alıntıya döneyim,dönerken başka düşüncelere;ben bu düşüncenin neresindeyim diye de sorayım.

Vatandaşlık bağı ile bağlı olduğunuz ülkenin üniformasını red ederken,şehitleri,şehit annelerini hiç düşündünüz mü,diye soruyor tüm vicdanlara,o kendimde bulamadığım düşünceler!

Özellikle o cümleyi okurken,sadece o cümleyi okurken yüzümde acı bir gülümseyiş hissettim.Sordum,o vatandaşlık bağını üniforma ile kutsayan bizler;o üniforma içersinde can veren bedenden kalanlara ne kadar sahip çıkıyoruz?

Mayında ayağını kaybeden askere,hangimiz ekmek veriyoruz;çocuğunun gözlerinde o üniforma ile düşen bedenin,babasız kalan yüreğine hangimiz el uzatıyoruz.

Bu arada,Politika;''ne demek ben asker olmak istemiyorum" demek de ki kastım;kimse asker olmaya zorlanamaz.Vicdani ret,haktır,tercihtir;vatan sevgisinde ölçüt olamaz.

Ve lütfen,bir kez olsun olayı PKK ile açıklamaya çalışmayalım...saygılar tüm forumdaşlarıma :)

Gönderi tarihi:

Perihan Mağden kimdir sorusuna bence de takılmaya gerek yok;sonuç itibari ile kendisi aracılığı ile ifade edilmek istenen,Mağden değil;bir vicdani retçinin yaşadıklarıdır.

.

.

Bu tarafsız gibi görünmenizi artık anlaya biliyorum sevgili hemşom .

Bugün her hangi bir devleti güçsüz ,güvenliksiz olarak düşünün, başına nelelrin geleceğini tahmin edebiliyorsunuzdur sanırım.

Hangi devlet varki ,biz insanız gerekçesi ile kendileri için bir savunma strateji belirlemiş olmasın,hangi insan varki ailesine ve sevdiğine karşı yapılan tecavüze,zulme karşı güç kullanmasın bu insanlığın,hatta bütün canlıların gerekliliğidir.

O nedenle hiç kimse ''20 yaşında genç olduğundan,yada silaha karşı olduğundan ve hiç bir nedenle ne ölmeye ,nede oldürmeye karşıyım'' bahanesiyle Askerliğe karşı olmalarının nedenini söyleyemez.

O zaman Bu zihniyetlere yanlız şunu söylemek istiyorum.

1_20 yaşında daha yaşları çok genç olduğundan silah verilmemeli diyenler : 30 yaşında askere alınsaydı aynı şeyi söylermiydiniz.

2-Profesyonel olmayan iyi eğitim almayan askerler operasyona gönderiliyor diyenler :Alınan askerlerimiz opersyon faliyetlerinde kullanılmasa yanlız asayiş görevlerinde kullanılsa-ydı- karşı gelecekmiydiniz.

3_Yarın abd gelip ırak'a getirdiği özgürlüğü sizede getireceğini söylese,Iraklılara yaptığı insanlık dışı muameleyi size yapsalar siz kabul edecekmisiniz..o zamanda Askerlik yapılmasın diyebilecekmiydiniz.

4-Askerlik olmasa (inananlar için)bu ezanlar,bu camiler,olan onurumuz,gururumuz,namusumuz olabilecekmiydi?

Yada bu saydıklarımdan vaz geçe bilecekmiydiniz....

Şimdi bana politik cevaplar veripde paralı askerlikten bahsetmeyin ,bu günden vicdanı ret diye süslü ve içi yumuşak ve normalmiş gibi gösterilen tv lerde bile ahlakımızın dahi yok edildiği gibi, askerliğide yok etmeye çalışırlarsa yarın bu işi gönüllü değil , parayla bile yapmak istemeyen oluncak yada yeterince bu işi yapan olmayınca kim yapacak bu işi.

O zaman giden Ahlak,onur, namus birdaha gelebilirmi sanıyorsun...tarihine şahitlik ettiğimiz ırak gibi.

Gönderi tarihi:
Sanırım siz Askerliğe karşı değilsiniz!.......... sanırım siz yanlız askerlerin iyi bir eğitim almadan operasyonlara gönderilmelerine karşısınız ve Askerliği meslek edenlerin,yani profosyonel askerlerin bu işi yapmasını istiyorsunuz doğrumu acaba?

Ben askerlige karsi degilim ama, aktif askerlik yapmak ismeyenlere firsat verilmeli diyorum. Türkiye'nin PKK gibi terörö örgütüne karsi yillardan beri vermis oldugu bir savas var. Sahsi fikrim gerilla savasina ve tuzaklara daha tecrübeli olan baska bir birimin olusturulmasi gerekli. Bu birimde gene sadece uzun yillara dayanan bir tecrübe gerektirdigi icin profesyonel askerlerin yetistirilmesi gerekli diyorum.

Gönderi tarihi:
Bu tarafsız gibi görünmenizi artık anlaya biliyorum sevgili hemşom .

öhü öhü(kış gribi :D ) neyse diyerek;

Hangi devlet varki ,biz insanız gerekçesi ile kendileri için bir savunma strateji belirlemiş olmasın,hangi insan varki ailesine ve sevdiğine karşı yapılan tecavüze,zulme karşı güç kullanmasın bu insanlığın,hatta bütün canlıların gerekliliğidir.

Farkındayım,daha önce ki iletimde belirtmiştim.

1_20 yaşında daha yaşları çok genç olduğundan silah verilmemeli diyenler : 30 yaşında askere alınsaydı aynı şeyi söylermiydiniz.

ben söylemezdim :excl:

2-Profesyonel olmayan iyi eğitim almayan askerler operasyona gönderiliyor diyenler :Alınan askerlerimiz opersyon faliyetlerinde kullanılmasa yanlız asayiş görevlerinde kullanılsa-ydı- karşı gelecekmiydiniz.

şunun farkında olmalıyız;askerlik 3 ay verilecek bir eğitim ile güvenlik adı ile dayatılacaksa;buna sadece gülünür.Benim amcamın oğlu da asker;eline aldığı silahı bile nasıl kullanacağını bilmiyor!

3_Yarın abd gelip ırak'a getirdiği özgürlüğü sizede getireceğini söylese,Iraklılara yaptığı insanlık dışı muameleyi size yapsalar siz kabul edecekmisiniz..o zamanda Askerlik yapılmasın diyebilecekmiydiniz.

işte o zaman;en önde olanlardan biri de ben olurdum :)

4-Askerlik olmasa (inananlar için)bu ezanlar,bu camiler,olan onurumuz,gururumuz,namusumuz olabilecekmiydi?

niye olmasın yada neden bununla ölçülsün ki?

Yada bu saydıklarımdan vaz geçe bilecekmiydiniz....

ben vazgeçmem :)

Şimdi bana politik cevaplar veripde paralı askerlikten bahsetmeyin ,bu günden vicdanı ret diye süslü ve içi yumuşak ve normalmiş gibi gösterilen tv lerde bile ahlakımızın dahi yok edildiği gibi, askerliğide yok etmeye çalışırlarsa yarın bu işi gönüllü değil , parayla bile yapmak istemeyen oluncak yada yeterince bu işi yapan olmayınca kim yapacak bu işi.

vicdani ret;ahlaki ve gerçek anlamda sahip olunan düşüncelerle açıklanıyorsa;neden bu gerekçelere sığınarak başka alternatifleri es geçelim ki :excl:

O zaman giden Ahlak,onur, namus birdaha gelebilirmi sanıyorsun...tarihine şahitlik ettiğimiz ırak gibi.

Irak,sadece askeri ile değil,işgale susan dünya ile de açıklanabilir!

Gönderi tarihi:
öhü öhü(kış gribi :D ) neyse diyerek;

Farkındayım,daha önce ki iletimde belirtmiştim.

ben söylemezdim :excl:

.

.

Sorularıma verdiğiniz cevaplardaki çelişkileri görebiliyormusunuz?

-Vatandaşlarımız 30 yaşında askere alınsaydı Sn mavi karşı gelmeyecekti!!

-Askerlerimize 3 ay eğitim değilde 12-15 ay gibi eğitimden sonra görev verilse yine askerliğe karşı olmayacakmış!

-Yarın abd gelip ırak'a yaptığı insanlık dışı muameleyi size yapsalar siz kabul edecekmisiniz ve o zamanda ''Askerlik yapılmasın diyebilecekmisiniz'' sorusuna ise En önde olurum diyerek kaçamak ve politik cevaplar veriyorsun, askerliğin yapılıp yapılmasına cevap vermiyorsun!

-Askerlik olmasa (inananlar için)bu ezanlar,bu camiler,olan onurumuz,gururumuz,namusumuz olabilecekmiydi sorusuna ise neden olmasın diye garip bir cevap veriyorsun....

Sanırım 1096-1270 senesinde arasında Müslümanlara karşı düzenlenen Haçlı Seferleri sırasında kadın, ihtiyar, çocuk denilmeden yüzbinlerce Müslümanların öldürüldüğü ve Haçlı orduları gittikleri yerlerdecamilere sığınan kadınları ve çocukları acımasızca nasıl yaktığını ,yıktığını,1912-1913 Balkan Savaşları sırasında, Bulgar zulmü giderek arttığını, Müslüman halkın nasıl Hıristiyanlaştırılmaya zorlandığını , camiler ve diğer İslâmî eserlerin yıkıldığını ve Asırlardır Rumeli’de yaşayan binlerce Müslüman nüfuun, soykırıma nasıl tabi tutulduğunu bilmediğinizi düşünemiyorum, fakat görmediğini düşünebiliyorum.

-Vicadi red'in hahlaki tarafı olamaz Sn mavi Ahlakı düşünen bir insan Dünyanın gidişhattını ve geçmişi,ırak örneğini düşünüp ahlakın geleceğinide düşünür.

Dtp gibi partilerin Askerliği istememesi gayet normaldir çünkü dtp türkiyenin güçlü olamsını istemez Amacı vatandaişı askerlikten soğutmak Askeri güçsüz bırakmak ve kendi emellerine rahatça ulaşmaktır....

Fakat şunun farkında değillerdir bu gün bin yada ikibin kişi askere gitmek istemesin ama bilinsinki bu ülkede askerler bitmez,her ana asker doğar .kızlarımız bile gönüllü askerlik yapmak istiyor çünkü onlarda biliyorki....Güçlü olmak zorundayız, Bir devlet askeriyle güçlü olur,Güçlü olmak içinde birlik olmalıyız,Birlik olmak içinde asker.

işgale susan dünya diyorsunuz!yarın türkiyemize aunı oynandığında dünyanın konuşacağınımı sanıyorsunuz?

kendisine faydası olmayanın başkasına faydası olabilirmi?ırak işgalinin sorumlusunu susan dünyadan soramasınız,Artık gerçeği görün ve dünyanın kanununun bu olduğunu kabullenin....

Onur diyorsan devlet adına güçlü olacaksın ,güçlü olmak içinde Asker olacaksın.

(Askerlikte değişmesi gereken konular ve yapılan yanlışlar ayrı bir konudur,elbette çağımıza uygun bir askerlik yapılmalı,Daha eğitimli ve daha tecrübeli askerimiz olmalı,çağımızın teknolojisinden mümkün oldukça faydalanmalı fakat bu askerliğin red edilmasiyle olmamalı)

Gönderi tarihi:
Sorularıma verdiğiniz cevaplardaki çelişkileri görebiliyormusunuz?

-Vatandaşlarımız 30 yaşında askere alınsaydı Sn mavi karşı gelmeyecekti!!

-Askerlerimize 3 ay eğitim değilde 12-15 ay gibi eğitimden sonra görev verilse yine askerliğe karşı olmayacakmış!

-Yarın abd gelip ırak'a yaptığı insanlık dışı muameleyi size yapsalar siz kabul edecekmisiniz ve o zamanda ''Askerlik yapılmasın diyebilecekmisiniz'' sorusuna ise En önde olurum diyerek kaçamak ve politik cevaplar veriyorsun, askerliğin yapılıp yapılmasına cevap vermiyorsun!

-Askerlik olmasa (inananlar için)bu ezanlar,bu camiler,olan onurumuz,gururumuz,namusumuz olabilecekmiydi sorusuna ise neden olmasın diye garip bir cevap veriyorsun....

Sanırım 1096-1270 senesinde arasında Müslümanlara karşı düzenlenen Haçlı Seferleri sırasında kadın, ihtiyar, çocuk denilmeden yüzbinlerce Müslümanların öldürüldüğü ve Haçlı orduları gittikleri yerlerdecamilere sığınan kadınları ve çocukları acımasızca nasıl yaktığını ,yıktığını,1912-1913 Balkan Savaşları sırasında, Bulgar zulmü giderek arttığını, Müslüman halkın nasıl Hıristiyanlaştırılmaya zorlandığını , camiler ve diğer İslâmî eserlerin yıkıldığını ve Asırlardır Rumeli’de yaşayan binlerce Müslüman nüfuun, soykırıma nasıl tabi tutulduğunu bilmediğinizi düşünemiyorum, fakat görmediğini düşünebiliyorum.

-Vicadi red'in hahlaki tarafı olamaz Sn mavi Ahlakı düşünen bir insan Dünyanın gidişhattını ve geçmişi,ırak örneğini düşünüp ahlakın geleceğinide düşünür.

Dtp gibi partilerin Askerliği istememesi gayet normaldir çünkü dtp türkiyenin güçlü olamsını istemez Amacı vatandaişı askerlikten soğutmak Askeri güçsüz bırakmak ve kendi emellerine rahatça ulaşmaktır....

Fakat şunun farkında değillerdir bu gün bin yada ikibin kişi askere gitmek istemesin ama bilinsinki bu ülkede askerler bitmez,her ana asker doğar .kızlarımız bile gönüllü askerlik yapmak istiyor çünkü onlarda biliyorki....Güçlü olmak zorundayız, Bir devlet askeriyle güçlü olur,Güçlü olmak içinde birlik olmalıyız,Birlik olmak içinde asker.

işgale susan dünya diyorsunuz!yarın türkiyemize aunı oynandığında dünyanın konuşacağınımı sanıyorsunuz?

kendisine faydası olmayanın başkasına faydası olabilirmi? Irak işgalinin sorumlusunu susan dünyadan soramasınız,Artık gerçeği görün ve dünyanın kanununun bu olduğunu kabullenin....

Onur diyorsan devlet adına güçlü olacaksın ,güçlü olmak içinde Asker olacaksın.

(Askerlikte değişmesi gereken konular ve yapılan yanlışlar ayrı bir konudur,elbette çağımıza uygun bir askerlik yapılmalı,Daha eğitimli ve daha tecrübeli askerimiz olmalı,çağımızın teknolojisinden mümkün oldukça faydalanmalı fakat bu askerliğin red edilmasiyle olmamalı)

Sn kaplan-200, sorunlarin askerle cözülemedigini biz 30 yili askindan beri anlamamisken, Amerikalilar Irak'in isgalinin ve sonrasi cözümünün asker yoluyla olmasinin yanlisligini coktan anladilar. Bunu Bush bile kabul etti. Diger taraftan neden camilerimizde ezan okunmasinki? Hangi isgal döneminde camilerde ezan yasaklandi? Senaryo üretmekten vazgecelim lütfen artik. Bu tür kavramlar eskidi dostum. O eskidenmis , gir isgal et vesömür. Görüyoruz ABD'nin halini, maddi yönden bile zarardalar, ölen askerlerini ve vatandaslarini saymasak bile. 1800 lü ve önceki fetihler ( isgaller) dönemi gecti. Bu dönem bir isgal eden pisman birde etmeyen diyenin hesabi.

Gönderi tarihi:

Tüm dünyada savaş zamanlarında devletler gerekli gördükleri halde, zorunlu askerlik uygulamasını kullanabilirler. Kullanmaktadırlar. Düzenli orduya sahip tüm ülkelerin, subay ve astsubaylardan oluşan profesyonel orduları vardır. Fakat er ve erbaş ihtiyacı iki şekilde karşılanır.

Birisi profesyonel askerlik, diğeri zorunlu askerlik. Bu iki sistemin aynı anda kullanıldığı ülkeler olduğu gibi. Genelde ikisinden birisi tercih edilir.

Profesyonel askerlik; er ve erbaşların, subay ve astsubaylar gibi. Ordunun ücretli daimi personeli olması esasına dayanır. Bu sistemde er ve erbaşlar, diğer devlet memurları gibi profesyonel olarak askerlik mesleğini icra ederler.

Zorunlu askerlik ; bu sistemde ise, ordunun esas savaş gücü olan er ve erbaşlık görevleri. Tüm yurttaşlarca (ya da sadece erkek yurttaşlarca) birer kez olmak koşuluyla, süresi belirli olacak şekilde dönüşümlü olarak icra edilir.

Şimdi iki sisteme getirilen temel eleştirilere bakalım ;

Zorunlu askerlik için getirilen temel eleştiri adı üstünde zorunlu olmasıdır. Bu yüzden isteyenin "dini veya ahlaki gerekçelerle" bu hizmeti reddebilmesi gerektiği savunulmaktadır.

Şimdi bu eleştirilerin kritiğini yaparsak. Öncelikle şunu söyliyeyim dini gerekçelerle reddetmek, Laik bir ülkede devletin kabul etmesine anlam veremediğim bir olaydır. Yani dini gerekçelerle erkek bir hastayı tedavi etmek istemeyen bir doktorada bu hakkın verilmesi gerekir o zaman.

Ahlaki gerekçelerle reddetmek; bunun için ortaya somut gerekçeler konulması gerekir. Dünya gerçekleri, ülkelerin silahlı güçler tarafından korunması gerekliliğini getirmektedir. Askerlik hizmetide vergi ödemek gibi bir yükümlülüktür. Zira ülke güvenliği tüm toplum tarafından zorunlu olarak yerine getirilirken bundan imtina etmek için "istemiyorum" yeterli bir gerekçe değildir. bir ülkede ve toplumda yaşıyorsanız o toplumun varlığı ve devamı için yapılması gerekenler vardır. Bunların bir kısmı, toplumun ödediği vergilerle ücret ödenerek yaptırılır bir kısmıda zorunlu askerlik hizmetinde olduğu gibi. Müsait olan tüm yurttaşlarca yerine getirilir. Gerekçe "ben adam öldürmek istemiyorum" gibi bir gerekçeyse, askere gidenlerde seri katiller değillerdir. Askere adam öldürmeyi istedikleri için gitmemektedirler. Siz bir işgal ya da benzer bir durumda bu gerekçeyi ortaya koyduğunuzda anlamı olabilir. Ancak, terörle mücadele gibi bir konuda, bu gerekçeyle askerlik hizmetinden muaf olmayı talep etmek, ayrıcalık istemektir.

Şöyle düşünmek gerekir, evinize hırsız girdiğinde, birisi size tecavüze yeltendiğinde, birisi sizi gasp etmeye kalktığında, birisi sizden haraç istediğinde. Devletten ,devlet gücünü kullanarak önlem almasını ve gerekirse şiddet uygulamasını talep edersiniz. Devletten güç kullanarak sizi korumasını istersiniz. O halde sizinde devletin ve vatandaşların korunması için üzerinize bir görev düşüyorsa bunu yerine getirmeniz gerekir. Zira sizi korumak için şiddet kullanan devlet görevlileri "ben şiddete karşıyım" diyerek bundan imtina edemedikleri gibi. Sizin yurt müdafasında bu tarz gerekçeler ortaya koymanız anlamsız olur. Lükse girer.

Profesyonel askerliğe getirilen temel eleştiri; Bu sistemle, ülkenin savunmasının yalnızca alt gelir grubundaki insanlar tarafından yerine getirilmesine yol açacığıdır. Bunun sosyal ve siyasal sonuçlarıda vardır.

Birincisi ülke savunması, dış politika, güvenlik politikaları gibi konularda gelir grupları arasında ciddi ve hayati bakış farkları doğar. Toplumun alt kesiminde askeri güç kullanmanın gerekli olduğu hallerde görülen zarar daha fazla olurken. Orta ve üst kesimlerde direk negatif etki olmayacağı için bakış açıları keskin olarak farklılaşır.

Bir ikincisi, ordu ve toplum ilişkisi daha kopuk hale gelir. Ordu topluma yabancılaşmaya başlar.

Acemi askerlerin eğitim süreleri gibi konular. Teknik konulardır. Bu süre uzatılabilir, çatışma bölgelerine yalnızca özel eğitimli askerler gönderilebilir. Çözümleri vardır.

Fakat askerlikten imtina etme hakkı, yada profesyonel askerlik için bunlar gerekçe olmadığı gibi. Coğrafi konum olarak dünyanın sorunsuz bölgelerinde bulunan ülkeler, ciddi bir terör tehlikesi bulunmayan ülkelerdeki sistemlere bakıp. Dünyanın en sorunlu bölgesinde, ciddi ve hayati bir terör sorunuyla karşı karşıya kalan Türkiye için kıyas yapmak gerçekçi değildir.

Gönül isterki, ordulara ve askerlere ihtiyaç olmayan ütopik bir dünyada yaşıyalım. Ama malesef öyle değil işte. Böyle bir dünyada yaşıyorsak, özelikle bu dünyanın en sorunlu bölgesindeki bir ülkeysek. ve başımızda ciddi bir terör tehlikesi varsa. Ne "başkaları yapsın ben yapmak istemiyorum" ne de, vergilerle işsiz çocuklara para ödeyelim onlar ilelebet askerlik yapsın deme lüksümüz yoktur.

Gönderi tarihi:

Bu ileti,bu konuda yazdığım üçünçü ileti :angry: iş yoğunluğuna rağmen,o kadar çok şey yazdıktan sonra;forumdan kopunca :(

Sevgili hemşom(Kaplan)

Kendini tekrarlamak gibi olacak ama ben yine başa döneceğim.Nitekim ne dediğim anlaşılmamış.Şunu baştan belirteyim;ben askerlik kavramının getirdiği tüm dayatmalara karşıyım.Ölme,öldürme,silah altına alınma vs...

Altını çiziyorum;askerliğin getirdiği tüm dayatmalara...

İşgalci olduğumuz bir dünya da(bunu Demirefe kullanmıştı;oldukça hoş) ikinci bir işgale susamış beyinler!Bu dayatmayı zorunluluğa dönüştüren asıl etken bu olsa gerek.Askerlik olmalıdır;yalnız bu askerliğin güzelliğinden ve faydasından kaynanklanan bir gereklilik değil;dünya üzerinde yaşayanların zorunluluğa dönüştürdüğüdür.

Dilediğimiz dünya da ne silah ne kan ne de ölüm var;dilediklerimiz ise sadece ütopya.Hal böyleyken;"kaldıralım şu askerliği" deme lüksü bana düşmez.

Çelişkiler diyorsunuz,Kaplan;çelişki değil yazdıklarım.Sadece dilediklerim...

ASKERLİK,GÜVENLİK KİSVESİ ALTINDA SUNULAN,HABİL VE KABİLDEN ARDA KALAN DÜŞMANLIĞI TAŞIYAN,ÖLDÜREN VE ÖLDÜRÜLEN...

Tüm bunlar bana;askerlik olmamalı dedirtenler...

BUNUN YANINDA KANA DOYAMAMIŞ İNSANLAR,HAK İHLALLERİ,ÇIKARLAR,DENGELER...

Tüm bunlar bana askerliğin olması gerektiğini çok net gösteriyor.

Gelelim benim demek istediğime;

Kaplan,

ben askerliği kaldıralım demedim;bunu çok istesemde!

20 yaşına gelmiş gencecik çocukların eline verilen silah beni rahatsız ediyor,3 aylık gibi bir eğitimle operasyonlarda kullanılan acemilik beni rahatsız ediyor.Verin bakalım,20 yaşında ki o gencin eline silahı;git öldür deyin.

Bunları tartışmalıyız.30 yaş değil mesele,sadece olması gerekenler...

İşgal;binlerce kez lanet okuduğumdur.İŞGALİN OLDUĞU BİR YERDE;SİZE AİT HİÇBİR DEĞER YOKTUR.

Ezan(inananlar için) kutsaldır;Değer olarak sunacaksanız o vatani görev denilen dayatmaları;işgal bir vatani görev değildir;ayrıca işgal eden de o ezanlar ile işgalini haklı kıılamaz mı?Bakınız,Osmanlı Devleti...çok iyi bir örnek!umarım ne demek istediğim anlaşılmıştır.

Vicdani ret;ahlaki ve politik gerekçelerle temellendirilebilinir.Ahlaki olarak onaylamasak da buna alternatif üretme yerine;olmadık yaklaşımlarla rencide etmek hiçbir mantığa sığmaz.Politik nedenlerle yada silahı elime almak isteniyorum(ki ben bunu derdim) gerekçesiyle;"vicdani ret"çi olanları afaroz misali "tokatlama" yerine bu vatani görevi başka yollarla yerine getirme olanağını sunabiliriz.

Vicdani retçiler;özellikle öldürmem diyenler...onlar ile eminim daha güzel bir dünya olabilir!

Politik cevap olarak nitelenen düşüncelerime gelince;siz beni hiç tanımamışsınız.Sosyal yaşamda yada gerçek hayatta beni bilenler;politik değil de samimi olduğumu çok net görebilir.İnanın ki düşündüğüm gibi yazar;düşündüğüm gibi konuşurum.Sizinle bşir yerler de oturup,tüm bunları konuşabilme;kendinizi anlatabilme;anlayabilme...kimbilir bu eksiklikten kaynanklanıyor tüm bu anlaşılmazlıklar.

Ben savaştanda,onu kutsallaştıranlardan da nefret ederim.Ne Kürt halkım için diyerek silaha saldıranları,ne de vatanım diyerek öldürenleri asla hoş görmem.Bir insan olarak da hakkımı helal etmem;en azından dünyamı kirlettikleri için.

İşgal;olursa en başta ben işgalciye haddini bildiririm;Irak değil mi?O işgale susanlar dediğiniz gibi buna da susacaklardır;farkında olduklarım;izin vermeyeceklerim...

Söylemlerimden,yazdıklarımdan rahatsız olabilirsiniz;ama lütfen(bu yazılanları, Kaplan'ı tenzih ederek ifade ediyorum) doğrunuzu gösterme yerine;kendinizce kılıflar uydurmayın.

Ben yanlış yaptığım yerde;özür dilerim.Herşeyi bilemem;bilgi kimsenin tekellinde değildir.Onun için suçlama yerine anlatın da ben de öğreneyim.

Bunu sık sık yazmak zorunda kalıyorum;çünkü her yazdığım iletide belki de Kürt olduğum iöçin olmadık yaftalar yapıştırılyor.Beni rahatsız falan ettiğinden değil;sadece hakkınız olmadığından;lütfen bana size göstrerdiğim saygıyı siz de az da olsa gösterin.

Çok uzun oldu;aslında daha önceki iletimde bunları yazmamıştım;affola.Kısacası;ben ütopyalardan sıkıldım;kurdukça batıyorum.En azından, ütopyalar gerçekleşmese de "insana ait olan bir dünya da" bazı alternatiflere beraber öncülük ederim.

Gönderi tarihi:

Bu ileti,bu konuda yazdığım üçünçü ileti :angry: iş yoğunluğuna rağmen,o kadar çok şey yazdıktan sonra;forumdan kopunca :(

Sevgili hemşom(Kaplan)

Kendini tekrarlamak gibi olacak ama ben yine başa döneceğim.Nitekim ne dediğim anlaşılmamış.Şunu baştan belirteyim;ben askerlik kavramının getirdiği tüm dayatmalara karşıyım.Ölme,öldürme,silah altına alınma vs...

.

.

Çok uzun oldu;aslında daha önceki iletimde bunları yazmamıştım;affola.Kısacası;ben ütopyalardan sıkıldım;kurdukça batıyorum.En azından, ütopyalar gerçekleşmese de "insana ait olan bir dünya da" bazı alternatiflere beraber öncülük ederim.

Sevgili hemşom yine aynı şeyleri yazmak zorunda kalıyorum o nedenle fazla uzatmadan ilk önce,beni yanlış anladağınızı düşünüyorum ,size saygısızlık yapmam ve bana saygısızlık yapılmadığı sürece burada hiçkimsye saygısızlık yapmam o nedenle eğer ilk önce sizi kırdıysan özür dilerim.

Fakat yazdıklarınızde gerçekten çok çelişki var yine uzatmadan yanlız şunu belireteyim

VİCDANİ RED;en basit anlamıyla vicdani ret, bireyin ahlaki tercih, dini inanç ya da politik nedenlerle askere gitmeyi ret etmesidir diye şeffaflaştırılıp,yumuşatılıp tanımlansada vicdani red demek askerliğe karşi olmak denektir,Askerlik sistemine karşı olmak demektir,ben askerlik yapmam,ne iyi bir eğitimle nede her hangi birşeyele ben yapmam,yapılmasınada karşıyım anlamındadır.

Oysa siz iyi bir eğitimden sonra olgun yaşta gerekirse geri hizmette askerlik yapılır diyorsunuz,aynı zamanda vicdani red doğrudur diyorsunuz!

Dediğim gibi vicdani red; Askerlik sistemine tamamen karşı gelmektir.

Bakın vicdani red cilere, örneğin sorun bakalım dtp ye yada onlar kadar haretli olan vicdani redcilere iyi bir eğitimden sonra olgun bir yaşta yada geri hizmetlerde dahil askerlik yapılsınmı diye.

Alacağınız cevabı göreceksiniz...

Gönderi tarihi:

Askerlik bir vatan borcudur,vatan kavramini hazmedemeyenler icin vatan borcu diye bir borc olmaz,bu nedenle vicdani reddi kendi görüslerine göre yorumlarlar.Askerlige tümden karsidirlar,ama bir tane ülke gösteremezler askeri olmayan,eger varsa da orasi zaten ülkede sayilmaz.

Vicdani retciler ne diyorlar;ASKERE GITMEM.ATES ETMEM.ELIME SILAH ALMAM,BIR BASKASINI ÖLDÜRMEM;aynen böyle diyorlar.Hele Türkiye'de askeri retcilerin ret amaclari ise tamamen farklidir;pkk ya karsi ates etmem amaclidir.Zaten vicadin retciler de PKK cilar,DHKP-C ler TKP ciler,yani bunlar zaten Türk devletine karsi olan gruplar,tabii ki vicdani ret diye askerlige karsi olacaklardir.

Ha askerlik illede kislada olur diye de bir kaide yok,geri hizmet olur,sivil hizmet olur,bunlar Avrupada bazi ülkelerde yürürlükte olan uygulamalar.Buna ragmen orada kimse askerlige karsi degil,kislaya gitmeye karsi olanlar,yani herhangi bir savasta aktif rol almaya karsi olanlar var,bizim ülkemizde de buna benzer uygulamalrin olmasi mümkündür,genis bir koalisyon ile bu konuda gerekli yasanin cikarilmasi zor degildir.

Bir oglum daha olsa onu da bu vatana feda ederim diyen insanlarin cocuklari zaten seve seve askere gidiyor,seve seve gitmese bile vatan borcu diye bilerek gidiyor ama ben askerlik yapmam demiyor.Bakin ben askerlik yapmam diyenlere ve hangi siyasi görüse ait olduklarini hemen anlarsiniz.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Sevgili hemşom yine aynı şeyleri yazmak zorunda kalıyorum o nedenle fazla uzatmadan ilk önce,beni yanlış anladağınızı düşünüyorum ,size saygısızlık yapmam ve bana saygısızlık yapılmadığı sürece burada hiçkimsye saygısızlık yapmam o nedenle eğer ilk önce sizi kırdıysan özür dilerim.

Fakat yazdıklarınızde gerçekten çok çelişki var yine uzatmadan yanlız şunu belireteyim

VİCDANİ RED;en basit anlamıyla vicdani ret, bireyin ahlaki tercih, dini inanç ya da politik nedenlerle askere gitmeyi ret etmesidir diye şeffaflaştırılıp,yumuşatılıp tanımlansada vicdani red demek askerliğe karşi olmak denektir,Askerlik sistemine karşı olmak demektir,ben askerlik yapmam,ne iyi bir eğitimle nede her hangi birşeyele ben yapmam,yapılmasınada karşıyım anlamındadır.

Oysa siz iyi bir eğitimden sonra olgun yaşta gerekirse geri hizmette askerlik yapılır diyorsunuz,aynı zamanda vicdani red doğrudur diyorsunuz!

Bakın vicdani red cilere, örneğin sorun bakalım dtp ye yada onlar kadar haretli olan vicdani redcilere iyi bir eğitimden sonra olgun bir yaşta yada geri hizmetlerde dahil askerlik yapılsınmı diye.

Sn kaplan-200 vicdani red vatan görevini silah altinda degilde sosyal bir alanda yapilmasi anlamina gelir. Ayni zamanda aktif askerlige karsi cikmaktir. Bu bazi ülkelerde yillardan beri uygulanan bir durum. Vatandas yasi gelince askerligi nasil yapacagina kendisi karar veriyor. Bunun disinda bir de her türlü vatani hizmete karsi gelenler var, söylediginiz gibi askerlige tamamen karsi gelenler. Ikisi arasinda ince bir ayrim var, bunu görmek gerek. Mesela Almanya'da vicdani red icin "Sivildienst" ve tammamen karsi gelenlere de "total Verweigerer" denilir. Tam red edenler mahkemeye de basvursalar askerlikten kurtulamiyorlar.

Tartismaya bu anlamda bakmak gerek diye düsünüyorum.

Saygilar

Gönderi tarihi:
Sn kaplan-200 vicdani red vatan görevini silah altinda degilde sosyal bir alanda yapilmasi anlamina gelir. Ayni zamanda aktif askerlige karsi cikmaktir. Bu bazi ülkelerde yillardan beri uygulanan bir durum. Vatandas yasi gelince askerligi nasil yapacagina kendisi karar veriyor. Bunun disinda bir de her türlü vatani hizmete karsi gelenler var, söylediginiz gibi askerlige tamamen karsi gelenler. Ikisi arasinda ince bir ayrim var, bunu görmek gerek. Mesela Almanya'da vicdani red icin "Sivildienst" ve tammamen karsi gelenlere de "total Verweigerer" denilir. Tam red edenler mahkemeye de basvursalar askerlikten kurtulamiyorlar.

Tartismaya bu anlamda bakmak gerek diye düsünüyorum.

Saygilar

BİZİ İLGİLENDİREN türkiye sevgili dünya siz ''Sivildienst'' lerdenmi yoksa ''total ''lerdenmisiniz? bizim için önemli olan bu?

Hararetli vicdani red'cilerede aynı soruyu sorarmısınız.?

Gönderi tarihi:
BİZİ İLGİLENDİREN türkiye sevgili dünya siz ''Sivildienst'' lerdenmi yoksa ''total ''lerdenmisiniz? bizim için önemli olan bu?

Hararetli vicdani red'cilerede aynı soruyu sorarmısınız.?

Arkadasim biz konuya aciklik getirelim diye yazdik. Ülkemizde tartisiliyor ama daha ztam anlasilmamis. Herkes haretli tartisiyor ama ne tartistigini tam olarak bilmiyor. Kimin nasil askerlik istedigide o kadar önemli degil. Önemli olan kanunlar cercevesinde hareket etmek.

Gönderi tarihi:

Sevgili hemşom,zaten sizi tenzih ederek yazdım;işin aslı saygı konusunda;bu forumda en çok tartıştığım forumdaşlarla değil;arada bir yazıştığım kişilerden gelen bir rahatsızlık oldu.Onları muhattap almayacağım bir daha;onun için burada yazma gereği hissetmiştim.

İnanın ki;eğer ki tüm yazdıklarım aynı kapıya çıkartılacaksa;bir daha burada yazmam.Çünkü boşa harcayacak zamanım yok.Neyse bunu geçelim;çok teşekkür ederim.Özür dilememesi gerekenler büyüklüğünden özür dileyenler olur.Teşekkür ederim.

Kendimi tekrarlamadan şunu ifade edeyim;

-ben "vicdani ret" olayını haklı buluyorum.çelişki olarak sunulan noktaya açıklık getirmeye çalışmıştım;yine getireyim.Askerlik kavramının getireceği tüm dayatmalara sonuna kadar karşıyım;vicdanen red edenlerin yanındayım.Ama hayalperest değilim;dünya şartları bunu gerektiriyorsa;benim isteklerim değil düzen işler.İşte bende işleyen bu düzen de kaldıramayacaksak da dayatmaları;bireye alternatifler sunalım diyorum.

Gönderi tarihi:

Vicdani Ret olayına şöyle bakıyorum.

Öncelikle bir kamu görevlisi, polis olsun, doktor olsun, muazzaf asker olsun hizmetinin ücretini alıyor. Bunların hepsi de bu işi yapmak zorunda değil ve emeklerinin karşılığını aldıkları için gönüllü olarak çalışıyorlar. Ülkemiz işsiz insanlarla dolu. Askerlik tamamen bir meslek haline getirilmeli. Ordu modernize edilip, kalabalık insan gücünden ziyade, günümüz şartlarına uygun teknolojik hale dönüştürülmeli. Erlere son derece düşük bir ücret verilmekte, askerlerin aileleri de maddi, manevi kayba uğramakta. Üstelik bu erlerin her dönem yeni baştan eğitilmesi, tam eğitimli hale gelmişken terhis olması, ordudaki kaliteyi düşürmektedir, ordunun insan kayıplarını arttırmaktadır. Uzman çavuşluk sistemi son derece iyi olmuş, orduya profesyonellik getirmiştir. Erbaşlık bir meslek haline getirilmeli bu kişilere asgari ücret verilmelidir. Üstelik isterlerse ve durumları da uygunsa orduda çalışmaya devam etmeleri sağlanmalıdır. Bu hem orduya profesyonellik getirir, kayıpları azaltır, hem askerlik yapmak istemeyenlere çözüm olur, hem işssizliğe önemli bir çözüm getirir. 300 milyar dolarlık ithalatın yapıldığı ülkemizde, bu askerlerin emeğinin karşılığının verilmesi zamanı gelmiştir. Artık Türkiye 70 cente muhtaç bir ülke değildir, bu ücretleri isterse rahatlıkla bir düzenlemeyle karşılayabilir.

Gönderi tarihi:
Vicdani Ret olayına şöyle bakıyorum.

Öncelikle bir kamu görevlisi, polis olsun, doktor olsun, muazzaf asker olsun hizmetinin ücretini alıyor. Bunların hepsi de bu işi yapmak zorunda değil ve emeklerinin karşılığını aldıkları için gönüllü olarak çalışıyorlar. Ülkemiz işsiz insanlarla dolu. Askerlik tamamen bir meslek haline getirilmeli. Ordu modernize edilip, kalabalık insan gücünden ziyade, günümüz şartlarına uygun teknolojik hale dönüştürülmeli. Erlere son derece düşük bir ücret verilmekte, askerlerin aileleri de maddi, manevi kayba uğramakta. Üstelik bu erlerin her dönem yeni baştan eğitilmesi, tam eğitimli hale gelmişken terhis olması, ordudaki kaliteyi düşürmektedir, ordunun insan kayıplarını arttırmaktadır. Uzman çavuşluk sistemi son derece iyi olmuş, orduya profesyonellik getirmiştir. Erbaşlık bir meslek haline getirilmeli bu kişilere asgari ücret verilmelidir. Üstelik isterlerse ve durumları da uygunsa orduda çalışmaya devam etmeleri sağlanmalıdır. Bu hem orduya profesyonellik getirir, kayıpları azaltır, hem askerlik yapmak istemeyenlere çözüm olur, hem işssizliğe önemli bir çözüm getirir. 300 milyar dolarlık ithalatın yapıldığı ülkemizde, bu askerlerin emeğinin karşılığının verilmesi zamanı gelmiştir. Artık Türkiye 70 cente muhtaç bir ülke değildir, bu ücretleri isterse rahatlıkla bir düzenlemeyle karşılayabilir.

söylediğinizin bir çoğuna katılıyorum, fakat biliyorsunuz bu gün bile askeriyenin yükünü çekenler ilk önce Er ve erbaşlar bunlarla beraber uzman çavuşlardır.

Bu kesim zaten Fakir ailerin çocuklarından oluşturulmakatdır.

Söylediğiniz gibi Askerimize verilen aylık ücretlerinin az olduğu gibi muvazzaflık dönemindede özlük hakları iyileştirlmeli ve Ailelerinede yardım edilmelidir.

Ailesine bakmakla sorumlu olan askerlerimiz,askerlik dönemlerinde bir çok zorluklarla karşılaşıyor Ailesi bir ekmeğe muhtaç kaldığı günler oluyor....

Efendiler Ceplerini dolduracağına,milletin parasıyla oğullarına yatlar,gemiler alacağına,Yeğenlerinin banka hotumlamasına göz yumacağına ve Teröristlere vereceği tazminatlarla,Teröristlerin sözcülüğünü yapan dtp gibi kan emicilere vereceğine ,Askerimize versinler.

En zor şartlarda ve En ön saflarda yer alan en çok şehit ve gazi veren uzman çavuşların bile doğru dürüst özlük hakları yok.

_emeklilik hakkı yok

_1 ayda sicil amirinden 30 gün ceza alırsa ilişikleri kesiliyor,Buda bir kölelik sistemi gibi yetki sicil amrinde iyi bir yönetici olmayan kendisini işveren olarak görüyor ve keyfiyete sebep veriyor.

-_90 günden fazla hava değişimi aldımı tsk ile ilişiği kesiliyor.

_özel harekat birliklerinde batı tainleri yok 20-22 yaşlarında mesleğe sırtında 30kg lık çantayla başlıyor 45 yaşına kadar sırtından çanta inmiyor.

_45 yaşından sonra ilişiği kesiliyor ve kapı önune bırakılıyor.

_nöbetini tutuğu ordu evlerine alınmıyor,2. sınıf muamemele görüyor.

işte bu şartlarda nasıl profosyonel askerlik yapılacak?kim bu şartlarda askerliği meslek olarak seçebilirki?

Bu ekonomide,bu işsizkikte bile uzman çavışluğa müracatların olmadığından ,en az lise seviyesindekiler muracat edebiliyorken şimdi orta okul seviyesine düşürüldü.

İşte gördüğümüz gibi yine bu işi yapanlar gariban ve fakir ailelerin çocukları,normalde bu kadar haksızlık varken bu durumların düzeltilmesi gerekirken , ben askerlik yapmak istemiyorum paraya ihtiyaca ihtiyacı olan yapsın dersek ve bu kanunlarla askerlik yapacak insanı bulamayız....

Kanunlar gözden geçirilmeli ve çağımıza uygun mecburi askerlik devam etmeli.

-http://www.anafikir.com/uzman-erbas/-

-www.sozleşmeliuzmanlar.com-

Gönderi tarihi:
söylediğinizin bir çoğuna katılıyorum, fakat biliyorsunuz bu gün bile askeriyenin yükünü çekenler ilk önce Er ve erbaşlar bunlarla beraber uzman çavuşlardır.

Bu kesim zaten Fakir ailerin çocuklarından oluşturulmakatdır.

Söylediğiniz gibi Askerimize verilen aylık ücretlerinin az olduğu gibi muvazzaflık dönemindede özlük hakları iyileştirlmeli ve Ailelerinede yardım edilmelidir.

Ailesine bakmakla sorumlu olan askerlerimiz,askerlik dönemlerinde bir çok zorluklarla karşılaşıyor Ailesi bir ekmeğe muhtaç kaldığı günler oluyor....

Efendiler Ceplerini dolduracağına,milletin parasıyla oğullarına yatlar,gemiler alacağına,Yeğenlerinin banka hotumlamasına göz yumacağına ve Teröristlere vereceği tazminatlarla,Teröristlerin sözcülüğünü yapan dtp gibi kan emicilere vereceğine ,Askerimize versinler.

En zor şartlarda ve En ön saflarda yer alan en çok şehit ve gazi veren uzman çavuşların bile doğru dürüst özlük hakları yok.

_emeklilik hakkı yok

_1 ayda sicil amirinden 30 gün ceza alırsa ilişikleri kesiliyor,Buda bir kölelik sistemi gibi yetki sicil amrinde iyi bir yönetici olmayan kendisini işveren olarak görüyor ve keyfiyete sebep veriyor.

-_90 günden fazla hava değişimi aldımı tsk ile ilişiği kesiliyor.

_özel harekat birliklerinde batı tainleri yok 20-22 yaşlarında mesleğe sırtında 30kg lık çantayla başlıyor 45 yaşına kadar sırtından çanta inmiyor.

_45 yaşından sonra ilişiği kesiliyor ve kapı önune bırakılıyor.

_nöbetini tutuğu ordu evlerine alınmıyor,2. sınıf muamemele görüyor.

işte bu şartlarda nasıl profosyonel askerlik yapılacak?kim bu şartlarda askerliği meslek olarak seçebilirki?

Bu ekonomide,bu işsizkikte bile uzman çavışluğa müracatların olmadığından ,en az lise seviyesindekiler muracat edebiliyorken şimdi orta okul seviyesine düşürüldü.

İşte gördüğümüz gibi yine bu işi yapanlar gariban ve fakir ailelerin çocukları,normalde bu kadar haksızlık varken bu durumların düzeltilmesi gerekirken , ben askerlik yapmak istemiyorum paraya ihtiyaca ihtiyacı olan yapsın dersek ve bu kanunlarla askerlik yapacak insanı bulamayız....

Kanunlar gözden geçirilmeli ve çağımıza uygun mecburi askerlik devam etmeli.

-www.sozleşmeliuzmanlar.com-

1986 yılında yürürlüğe giren 3269 sayılı uzman erbaş kanunununun üstünden 23 yıl geçmesine rağmen çağımızın gereğine uydurulup iyileştirilme yapılmadığı gibi ,AKP döneminde ise verilen haklarında ellerinden alındiğiını söylüyorlar.

Zaten kötü ve uydurma kanunla göreve alınanları 3-5 sene çalıştıktan sonra, gelecek endişeleri işlerini bırakmalarına sebep oluyor ve artık yıl 2008-9 oldu Avrupa birliğnede girmeye hazırlanıyoruz diyerek kanunlarda bir düzeltme yapılmalı çağımıza ayak uydurmalı diye düşünürken, Adı adalet ve kalkınma olan partin yaptığı adaletsizlik uzmanlığın sonunu getiriyor.

Artık yapılan sınavlara kimse gitmiyor,kaliteli verim olması için uzmanlığın iyi eğitimli ve en az iki yıllık yüksek okul olması beklenirken , En az lise mezunu şartı aranırken ,şimdi orta okul mezunu şartı getirildiği söyleniyor.üstelik okul görmeden hemen göreve başlanıyor.

Ben bunların bilinçli, sistematik bir şekilde ve şeytan formülüyle yapıldığını düşünüyorum.

Bence Akp nin amacı Askere hak verip,düzeltme yaparsak askere talep daha çok olur,talep oluncada güçlü olur,askeri zayıflatmak için haklarını kısıtlayalım hatta verdiğimiz(verilmiş) haklarıda geri alalım ve terörle mücadele eden uzman çavuşların görevi bırakmalarına sebep olalım ve böylece uzmanlığa olan taleplerinde olmayacağını düşündüklerini düşünüyorum.

Uzman çavuşların sitelerini zıyaret ederseniz söylediklerimin uydurma olmadığını göreceksiniz.

-http://www.emuzed.org.tr/-

-http://www.uzmancavus.com/content/view/749/47/-

-http://forum.memurlar.net/topic.aspx?id=415237-

-

Gönderi tarihi:

Askerligin vicdani ret adı altinda reddedilmesi,belki ahlaki yönden vicdani yönden hos karsilanabilir,ne var ki askerligin reddedilmesi yeterli olmuyor,cünkü savas ortami var oldugu sürece askerede ihtiyac olacaktir.O zaman savaslarin ortadan kaldirilmasi gerekiyor.Peki bu mümkün müdür?Mümkün olmasina mümkündür ama uygulanirlik olasiligi yoktur.Cünkü özellikle emperyalist devletler yani dünyayi yönetenler savas ortamini doguracak illede bazi nedenler bulabilmektedir.Ekonomik ve siyasi cikarlar savas ortamlarini her dönemde farkli bir bicimde yaratmistir.

Bakin cok ilginc bir örnekle bu savas ortami benzeri bir gercegi inceleyelim;Gemi korsanlarini hepimiz duyup okuyoruz son günlerde.Kac tane ticari ve solcu gemisini kacirip fidye istemektedirler.Bunu önlemek icin Birlesmis milletler bünyesinde bir silahli Nato gücü olusturulmasina karar verildi,ve savas gemileri Aden körfezine gönderilerek korsanlarla mücadele yapilmasi noktasinda anlasma yapildi.Bunu neden yaziyorum,silahli eylemleri ne kadar önlesenizde bunlarin önüne gecemezsiniz,cünkü intereseler ve cikarlar söz konusu oldugundan bir sekilde bu silahli gücler hep olacaktir.

Askerligin olmamasi imkan dahilinde omayan bir seydir.Profesyonel ordular silahli catismalarin önünü alamaz.Bakin Amerika Irak'ta ne durumlara düsmüstür profesyonle ordusuyla.

Yani barisi önlemenin tek yolu,bir arkadasimizin isaret ettigi gibi,savasa hazir olmaktir.Bir zamanlar Amerika ve Rusya'nin karsilikli olarak agir atom raketlerini karsilikli olarak birbirine karsi caydiricilik anlaminda nasil kullandiklarini düsünürsek,barisin korunmasi da savasa hazir olmaktan caydirici olmaktan gecer.

Bir zamanlar arabalarin arkalarina yapistirilan ve genelde solcularin kullandiklari cikartmala vardi,örnegin;"Düsünün ki savas var ve kimse savasa gitmiyor"vecizesi gerceklesebilirmi sanmam.Savaslar hep olacaktir savaslar askersiz olmayacagi icin askerlikte olacaktir.Askerlige ret cözüm degildir.Cözüm günün sartlarina uygun olarak askerlik meslegini yeniden bir düzene sokmaktir.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Yani barisi önlemenin tek yolu,bir arkadasimizin isaret ettigi gibi,savasa hazir olmaktir.Bir zamanlar Amerika ve Rusya'nin karsilikli olarak agir atom raketlerini karsilikli olarak birbirine karsi caydiricilik anlaminda nasil kullandiklarini düsünürsek,barisin korunmasi da savasa hazir olmaktan caydirici olmaktan gecer.

Bir zamanlar arabalarin arkalarina yapistirilan ve genelde solcularin kullandiklari cikartmala vardi,örnegin;"Düsünün ki savas var ve kimse savasa gitmiyor"vecizesi gerceklesebilirmi sanmam.

saygilarla

sevgili politika haklısınız size tamamen katılıyorum fakat ''Düsünün ki savas var ve kimse savasa gitmiyor''dediğiniz güne getirilmek isteniyoruz.

Korkarımki bundada başarılı olacaklar öylesine sistemli,öylesine şeytansı planlar yapılıyorki,herşey normalmiş gibi gösteriliyor.

Bugün vicdani red şeffaflaştırılarak doğal olarak Vatan hainlari elbette askere gitmek istemeyecek,bu hainlar keyif yaparken diğer vatansever vatandaşımızın çocukları şehit olacak ,bu durumda; içinde vatan sevgisi olan insanları askerlikten soğutacak ve dolayısı ile biz şehit olalım hainlar sefa sürsün diyerek askere kimse gitmeyecek.

Diğer taraftanda Kimsenin dikkatini çekmediği fakat içler acısı durumda olan profosyonel orduya geçiş sürecinde Akp nin uzman çavuşlarının özlük haklarını kısıtlaması önceden verilmiş hakların geri alınması ve bu durum profosyonel orduyu oluşturan uzman çavuşları istifaya zorlamıştır , Alınacak uzmanların eğitim seviyesini düşürerekde uzman çavuşluğa talebinde azalmasını ve olamamasını sağlamıştır.

Gönderi tarihi:

Sayin kaplan haklisiniz ve bu nedenle bizlerin cok dikkatli ve uyanik olmamiz gerekiyor.Son günlerde sahnelenen senaryolar,Ergenekon hikayeleri,insanlarin özellikle Atatürkcü ve yurtsever, adi halk arasinda taninan kisilerin terörist diye gece yarilari evlerinden alinmasi bir<yili askin birsüre sorgusuz sualsiz özgürlüklerinin kisitlanmasi,bunun icin medyanin bazi kesimlerinde baslatilan yikici kampanya ve bu kampanyalari kimlerin baslamis oldugunun bilincinde olarak diyorum ki Türkiyr üzerinde büyük oyunlar oynanmaktadir.

Bakin sayin kaplan hic ummadigimiz bir an da Türkiye bir oldu bittiye getirilebilir.Bu oldu bittilerin arasinda A-Ermeni meselesinin kabulü,B-Kürtlere,Demokratik hak zirhinin arkasinda bir tür özerklik verilmesi vardir.Belki yaniliyorumdur ve yanilmis olmayi ümit ediyorum.

saygilarla

Gönderi tarihi:
Sayin kaplan haklisiniz ve bu nedenle bizlerin cok dikkatli ve uyanik olmamiz gerekiyor.Son günlerde sahnelenen senaryolar,Ergenekon hikayeleri,insanlarin özellikle Atatürkcü ve yurtsever, adi halk arasinda taninan kisilerin terörist diye gece yarilari evlerinden alinmasi bir<yili askin birsüre sorgusuz sualsiz özgürlüklerinin kisitlanmasi,bunun icin medyanin bazi kesimlerinde baslatilan yikici kampanya ve bu kampanyalari kimlerin baslamis oldugunun bilincinde olarak diyorum ki Türkiyr üzerinde büyük oyunlar oynanmaktadir.

Bakin sayin kaplan hic ummadigimiz bir an da Türkiye bir oldu bittiye getirilebilir.Bu oldu bittilerin arasinda A-Ermeni meselesinin kabulü,B-Kürtlere,Demokratik hak zirhinin arkasinda bir tür özerklik verilmesi vardir.Belki yaniliyorumdur ve yanilmis olmayi ümit ediyorum.

saygilarla

Önce o söyde Atatürkcü ve yurtseverleri iyi taniyalimki Türkiye'de aslinda neler olup bittigini iyi anlayalim. Mesela bugün Yalcin Kücük ve Perincek hakkinda güzel haberler yolladim. Kendiniz de isterseniz baska kaynaklardan arastirip daha da iyi ögrenebilirsiniz. Bu iki sahista kendilerini Atatürkcü, yurtsever ve ulusalci olarak gösteriyorlar. Diger sözde vatanseverlerinde durumlari bu iki Atatürkcüninkinden farkli degil malesef. Istedigimiz kadar bu sahislari iyi gösterelim veya kim olduklarini görmemezlikten gelelim, durum bundan ibaret ve gercekler devamli gercek olarak kalacak.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.