Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

thedaytheearthstoodstilif4.jpg

Dünyanın Durduğu Gün

The Day the Earth Stood Still

12.12.08 dünya bu gün duracak...

Geleceğe dönük felaket teorileri içeren Amerikan yapımı filmlere yeni birisi daha eklendi. Ama bu film biraz farklı.

Bu sefer dünya kurtulacak ama insanlar yok olacak. Zaten film dünyanın sorununu insanlar olarak gösteriyor. "

12.12.2008 Dünyanı Durduğu Gün" adlı film ülkemizde 12 aralık cuma günü vizyona giriyor.

Uzaylılar dünyayı insanların elinden kurtaracak

Film uzaylıların dünyayı kurtarmak için insan ırkını yok etme kararı alması ile gelişen olayları konu alıyor.

Yani bu kez çok farklı bir felaket flmi ile karşı karşıyayız. İlk kez 1951 yılında çekilen filmin orjinali de çok başarılı

olşmuştu.

Filmin Başrolünde ise dünyaca ünlü aktör Keanu Reeves yer alıyor.

Ünlü bilimci Dr. Helen Benson kendisini, insanlığı dünyanın beklediği krize karşı uyarmak için gelen uzaylı Klaatu

ile yüzyüze bulur.

Helen’in kontrolü dışındaki güçler Klaatu’ya düşman gözüyle bakarlar ve dünya liderleriyle temasa geçmesini önlerler.

Helen’in, Klaatu’ya dünyanın kurtarılmaya değer bir yer olduğunu göstermesi gerekmektedir.

Film 1951 yapımı "The Day the Earth Stood Still" filminin yeni uyarlaması aynı zamanda.

1951 yapımı orjinal filmin konusu ise şöyle...

Washington´da aniden ortaya çıkan bir uçan dairede uzaylı Klaatu ve robotu Gort vardır.

Klaatu gemisinden çıktığında yaşanan panikte bir asker tarafından yaralanır.

Oysaki uzaylı adam, 2. Dünya Savaşı´nın hemen sonrasında geldiği bu dünyaya bir mesaj ve istekle gelmiştir.

Bunu sunmak için dünya liderleriyle toplanmak ister ama bir hastanede tecrit edilen Klaatunun isteği reddedilir.

Uzaylı adam kaçar ve dünyalıları daha yakından incelemek için kimliğini gizleyerek bir eve sığınır.

Burada bir dul bir anne ile oğlu yaşamaktadırlar.

Aralarında gelişen güven ortamı Klaatu´nun kimliğini açıklamasıyla sonuçlanır.

Bir süre sonra uzaylı harekete geçer ve dünyayı adeta durdurur (!).

Gezegendeki tüm elektrik aniden kesilir.

Klaatu sözünü dinletmek için artık farklı bir yaklaşım kullanmaktadır ve vereceği bir mesajı vardır!

1951 yapımı orjinal filmin afişi

theday51bc4kx8.jpg

Yönetmen: Scott Derrickson

Senaryo: David Scarpa

Müzik: Tyler Bates

Görüntü Yönetmeni:

Oyuncular: Keanu Reeves

Tür: Dram - bilim kurgu

Yapım: ABD

Dil: İngilizce

Dağıtıcı Firmalar: Tiglon

Gönderi tarihi:

Dünyanın durduğu gün ??

Hani şu foruma giremediğimiz günler dimi :(

ya artık bana forumdan bir ödül verirler değil mi :D

Gönderi tarihi:
Dünyanın durduğu gün ??

Hani şu foruma giremediğimiz günler dimi :(

ya artık bana forumdan bir ödül verirler değil mi :D

Dünyayı bilmem ama benım kalbim bir güne daha kesınlıkle dayanmaz dururdu :D

Gönderi tarihi:
Dünyayı bilmem ama benım kalbim bir güne daha kesınlıkle dayanmaz dururdu :D

yalnız forumun saati gerçekten durmuş :D saat 13:00 minnesota saati :D:P

neyse film izlenmeli muhakkak deyip olayı bağlayalım :)

Gönderi tarihi:

Sinemadan geldim simdi filmi izledim ve gercekten hosumu gitti arkadaslarla biraz tartismasini yaptik.

Aklimda iki soru var: 1- neden hep Manhattan New York' ta dunya sonu oluyor ? Hersey ilk oraya gidiyor geliyor ve patliyor ?

2- Amerika Politiki neden kendisini Dunya Lideri goruyor ve tek karar veriyor ?

Keanu Reeves herzamanki gibi guzel oynuyor. Gozrengi hep karanlik denisik geliyor Rollerine hep uygun .... nedense severiyorum oyuncu olarak onu.

Film aslinda basitce ayni baska Filmler gibi ( day after tomorrow) ayni mesaji bizlere yolluyor. Dunya'yi maf eden bizleriz ama her filmde nedense hep ikinci sans veriliyor cunku ne kadar herseyi maf etsekte degisim de gorebiliriz istedikten sonra.

Izleyin hosunuza gider ama yenilik de fazla beklemeyin umarim filmden sonra biraz daha olsa dunyaya bakis sekliniz degisir ve dogamiz yasadimiz yerleri daha temiz tutmaya yardimci olursunuz ;) bazen kucuk bir degisiklik bile dunyayi kurtarmaya yetiyor...

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Kesinlikle izlemek istediğim bir filmdi. Ama giden bütün arkadaşlarım el birliğiyle beni bu kararımdan vazgeçirdiler. O kadar kötü mü gerçekten?

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Benim Fikrimi sorarsaniz bence gidin :) Arkadaslariniz beyenmedi icin sizinde beyenmicegiz anlamina gelmez.

Benim hosuma gitti mesaj yollaniliyor insanlara dunyamiza daha iyi baklamiyiz diye ve Film deki gibi bir cok insan gercektede gormuyorlar dunyamizi yasamamizi teklikeye atanlar biz oldugumuzu.....

Cok benzer filmler oldugu halde izleyin derim ;)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.