Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Bu soru önceden soruldu mu bilmiyorum ama bi şansımı deneyim:

İstediğiniz bütün matematiksel formülleri ve kuralları kullanarak 3 tane sıfırdan 6 elde edebilir misiniz?

Gönderi tarihi:

Bu soru önceden soruldu mu bilmiyorum ama bi şansımı deneyim:

İstediğiniz bütün matematiksel formülleri ve kuralları kullanarak 3 tane sıfırdan 6 elde edebilir misiniz?

(x^0 + x^0 + x^0) ! = 3! = 3*2*1 = 6

Burada x^0 , herhangi bir sayının 0. kuvvetinin 1'e eşit olduğuna ilişkin matematiksel bir kuraldır.

Parantezin içi değişik şekillerde modifiye edilebilir.

Gönderi tarihi:

(x^0 + x^0 + x^0) ! = 3! = 3*2*1 = 6

Burada x^0 , herhangi bir sayının 0. kuvvetinin 1'e eşit olduğuna ilişkin matematiksel bir kuraldır.

Parantezin içi değişik şekillerde modifiye edilebilir.

demiştim.

Mesela:

(e^0 + e^0 + e^0) ! = 3! = 3*2*1 = 6

gibi. Burada e^0 değeri, e^x fonksiyonun 0 noktasındaki karşılığının 1 olduğunu gösterir.

Bunlara ek olarak bulduğum parantez içi ifadeler;

[rect(0)+ rect(0)+ rect(0)]! = (1+1+1) ! = 3! = 6 (burada rect(0), birim dikdörtgen darbe fonksiyonunun 0 noktasındaki değerinin 1 olduğunu gösterir)

ve

[F{δ(0)}+F{δ(0)}+F{δ(0)}] != (1+1+1) ! = 3! = 6 (burada F{δ(0)}, telekomünikasyonda sık kullanılan dirac fonksiyonunun fourier dönüşümünün 0 anındaki değerinin 1'e eşit olduğunu gösterir)

ayrıca,

[sinc(0)+ Sinc(0)+ Sinc(0)]! = (1+1+1) ! = 3! = 6 (burada Sinc(0), sinc fonksiyonunun (sinx/x) 0 noktasındaki değerinin 1'e eşit olduğunu gösterir)

şeklindedir.

Gönderi tarihi:

dogru cevabı mms_201 vermiş:)

:(:):D

Doğru yanıt her zaman soranın aklındaki veya soruyu aldığı kaynakta yer alan yanıt olmak zorunda mıdır?

Elbetteki sorunun yanıtlarından biri mms_201 arkadaşımızın verdiği yanıttır. Hatta buna ek olarak Cos (0) ifadesinin 1 'e eşit olduğu bile göz önüne alınabilir. Benim verdiğim yanıtlar da orijinal olması için düşünülmüş ve uğraş verilmiş, matematikte de yeri olan yanıtlardır. İnceleseydin keşke :)

Gönderi tarihi:

:(:):D

Doğru yanıt her zaman soranın aklındaki veya soruyu aldığı kaynakta yer alan yanıt olmak zorunda mıdır?

Elbetteki sorunun yanıtlarından biri mms_201 arkadaşımızın verdiği yanıttır. Hatta buna ek olarak Cos (0) ifadesinin 1 'e eşit olduğu bile göz önüne alınabilir. Benim verdiğim yanıtlar da orijinal olması için düşünülmüş ve uğraş verilmiş, matematikte de yeri olan yanıtlardır. İnceleseydin keşke :)

inceledim eureka merak etme, her zaman sonuca gitmek icin degisik yollar vardır ama bazı yollar daha kısadır...

Gönderi tarihi:

inceledim eureka merak etme, her zaman sonuca gitmek icin degisik yollar vardır ama bazı yollar daha kısadır...

Keşke, soruyu sorarken cümlelerinin arasına "mümkün olan en az sembol ve formül kullanılarak yapılacak" gibi garip bir ifade de ekleseydin monarosa; o zaman daha anlamlı olurdu şu görünen savunman :).

Gönderi tarihi:

eureka ii gzl uraşmışsın ama soruya dikkat etmemişsin heralde! dioki 3 tane 0 we dier semboller senn yazdıın cevaplarda e^0 demişsin enin de bi sayı olması gerkmezmi? o zamn soru metnine uymuo ha?

Sevgili ciddigeyiq,

e noktasında söylediğinde haklısın aslında; bu noktada baz aldığım şey matematiksel kuralların kullanılabilirliği idi ve herhangi bir sayının 0. kuvvetinin 1'e eşit olması kuralından hareketle yalnızca spesifik bir örnek verdim (yani burada vurgulamaya çalıştığım e^0 =1 değil , herhangi bir sayının 0. kuvvetinin 1 olması).

Ancak tüm çözümlerimin içerisinde yalnızca bu çözümü ön plana çıkarıp çözümlerimin tümü hakkında olumsuz tavır göstermen bana güzel görünmedi; bu çözümle birlikte diğer çözümleri de değerlendir(ebil)seydin daha hoş olurdu diye düşünüyorum.

Sevgiler...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.