Φ kursatotcu Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2006 panteidar wrote: Select Expand Kürşat kardeş; Ehlisünnetçilere çok güzel cevap vermişsin.. Peki ama neden amel'de Hanefi'sin ? Yani teorilerini reddediyorsun.Paratiklerini uyguluyorsun.. Pardon..Sen bir yazında diyordun ki ; Hatırladığım kadarıyla namazı farklı kılıyorum artık.Rükudan kalkarken "semiallahü limen hamide" demiyorum ,başka birşey söylüyorum" diyordun.Bu amelini bozmuyor mu? şüzel bir soru inanır mısın durumum biraz garip kaldı zira amel demek hani namaz oruç hac gibi ya bunlar özel uzmanlık gerektiren şeyler. dolayısıyla hanefi mezhebindeyim ancak bazı durumlara binaen kendim namaz kılma şekillerimde bazı şeyleri ekleme ya da çıkarma cihetine gitmek zorunda kaldım. bakın namazı nasıl kıldığımı söyleyeyim: zaten 4 yıldır sünnet kılmıyordum farz ve vitir. ancak son dönemde yani 4 aydır şöyle kılıyorum namazı: ayakta normal fatiha ve sure ancak fatihadaki dua ayetleri var ya onları söylerken bir mana kasdetmiyorum yani dua niyetini gütmüyorum ( dua etmediğimi ve duanın yanlış oldunuğunu anlatmıştım ) ve rüküya gidiyorum ama kalkarken "semi allahulümen hamideh" demiyorum zira bu şu demek: "allah hamdedeni duydu" halbuki ben allahın duymasını inkar etmiştim. dolayısıyla bunu demiyorum sonra oturuş var ya salli barik okumuyorum ve tahiyyatıda okumuyorum. otururken de yine fatiha okuyorum ve amin demeden peşine şehadeti okuyorum yani "eşhedü enne ilaheillallah ve eşhedü enne muhammeden abduhu ve resuluh" diyorum. işler karışık : ben son peygamberin peygamber olduğuna inanıyorum ancak peygamber kelimesi farsça imiş ve manası haberci demekmiş. arapça "nebi" de haberci demektir. dolayısıyla peygamberin ille de müslüman olması şart olmamış oluyor. neden salavat getirmiyorum. zira son peygamberin hadislerini iyi bilirim, onu iyi tanırım. tekrarlar dahil 100.000 hadis okumuşluğum vardır. bu şahıs insan biçimci bir tanrı anlatımında bulunmaktadır ve bu yüzyıllardır açılmayan bir kutu üzerinde düşünülemeyen bir tabu idi. ve yüzyıllardan beridir bu gibi ifadeleri hep "tevil"( başka mana verme) adı altında peygamber onu kasdetmedi, başka şeyi kasdetti gibilerinden onun bu insanbiçimci şözlerini hep başka mana demek istedi o, herkes anlayamaz bu dediklerini, gibilerinden söylemlerle paspas altı ettiler. bu paspası kimse kaldırmaya cesaret edemedi. zaten kaldırsada (yani peygamber yanıldı bu itikadi konularda desede) kendisine pek inanılmayacağını iyi bilirdi. ancak ben kendimi kandırmak istemeyen biriyimdir. yıllarca bunları gördüm, yüzlercesini ve anladım ki ismet adı verilen şey de aslında bir önkabuldü ve evet bazı ayetler var ki peygamberlerin isyan etmeyeceği manasına gelebiliyordu. ama diğer başka ayetler de var ki açıkça görmezden geliniyordu. ve bu konuyu araştırmaya karar verdim. bu konuda (yani ismet, peygamberlerin masumiyeti) kitaplar okudum. ve razi'nin yazmış olduğu "peygamberlerin masumiyeti" adlı kitapta bunu açıkça gördüm. ( yani razi zorlamalı yorumlar yapıyordu peygamberlerin masumiyetini ispat yolunda) yani peygamberlerin masumluğu konusu asla üzerinde tartışılamaz gibi algılanan husuhlardandı. : yani şunu diyorum: allah son peygamberi saptırdı, ona bu fikirleri veren de allahtı. daha önce yazdım bu konuda dediği bazı sözleri. buraya ekleyeyim de görünüz. napacam bilmiyom. ek:bugün size anlatacaklarım acayip, acayip ve şunu söyleyeyim çok kişi zaten bu işi anlamazda anlayanlarda geçiştirirler yani. ahaahhhhhhhhhhhhh yıllarca ben de içimde sakladım, sakladım sindirdim ama evet bugün birden koptu içimde fırtına. yan ben bunları söylüyorum ama buda yıllarca içimde biriken şeyler haaaaaa...... konu son peygamberin imanı meselesi ve nedir bu iş? şudur: eğer baktıysanız hadislere Allahı anlatan hadislere şunu görürsünüz: hadislerde "antropomorfizm" yani insan biçimci bir anlatım vardır. yani bu anlatımlarda Allahın bir cismi ve şekli şemali varmış gibi anlatıldığını görürsünüz. örnek olarak bir kaç tane örnek vereyim: ancak bilin ki hadis kaynakların da belki yüzlercesi var yani ona göre, ve bir kısmı da kütübü sitte( altı kitap) denen hadis kitaplarında ve yine bir kısmı da buhari, müslimin rivayetleridir. mesela "gecenin üçte biri geçince Allah gökyüzü semasına iner ve yok mu isteyen vereyim, yok mu bağışlanma isteyen bağışlayayım der" ve "Allahın iki eli sağdır" . sonra şöyle bir rivayet var biri yanında bir cariye ile resulullahın yanına gelmiş ve bununla evlenebilir miyim demiş (yani bu müslüman mı manasında) oda cariyeye sormuş ki: Allah nerede? cariye: "yukarda" demiş ve resulullah da "evet o mümin" demiş. zannedersem bu en son rivayet müslimdendi. sonra Allahın cehennemin üstüne ayağını basması ile ilgli rivayet var. yine Allahın bacağı ile ilgili rivayet var. yani çok var böyle rivayet haa. bir de şu var "Allah ademi kendi suretinde yarattı" gibi.. yani böyle insan biçimci hadisler çok var. buraya kadar tamam mı? yine mesela Allahın görülmesi ile ilgili rivayet var ki buhari ve müslim rivayet etmiş. hatta o rivayette güneşin görüldüğü gibi apaçık şekilde Allahın görüleceği anlatılıyor. evet bu tamam mı? bakın şimdi problemlere: hal böyle olunca zaten piyasadaki kitapların tamamına yakını Allahı insan şeklinde veya Allahın şekli var diyenlere ya da Allahı bir cisim gibi düşünenlere yani Allah bir yerde ya da yönde vardır diyenlere bu kitapların neredeyse tamamı kafir der. bu da tamam mı? hal böyle olunca şimdi bunları yani bu rivayetleri yorumlayanlar iki kısma ayrıldılar. bir kısmı bu rivayetleri toptan reddettiler. mesela mutezile, cehmiyye ve filozoflar gibi yani "resulullah böyle şey demez, bu rivayetler tümüyle uydurmadır" dediler. bu kişilerin ikinci kısmı ise bu rivayetleri reddetmediler( eşariler ve maturidiler) ya da edemediler hani buhari, müslim rivayet ediyor ya. bu sefer ne yaptılar? şunu yaptılar: " evet dediler resulullah böyle söyledi ama bu sözler ile zahiri yani dış görünüşünü kasdetmedi" dediler ve bu rivayetleri uygun şekilde yorumlamaya giriştiler yani tevil ettiler.( geçen de tevilin ne olduğunu anlatmıştım.) buraya kadar tamam mı? : önce şimdi sorum size: sizce Allahı cisim olarak düşünmek şekli var demek, hareket eder demek ( çünkü her hareket eden bir mekandadır, zira hareket bir mekandan diğer mekana olur) ve böyle inanmak kafirlik midir? herhalde çoğunuz bu soruya evet dersiniz. lakin bir sorun var: eğer siz bu rivayetleri reddetmezseniz iki şık var: "yani resulullah bu rivayet edilenlerin zahirini kasdetti yani Allahın cisim olduğuna inanarak ve Allahın eli vardır, gözü vardır, yüzü vardır şeklinde itikad etti, ya da evet böyle söyledi ama dış görünüşünü değil başka manaları kasdetti yani mecazen böyle ifadeler kullandı". ,ama eğer siz derseniz ki "evet o bunları söyledi ama mecazi olarak söyledi" derseniz bende size soruyorum: ama bu insanların çoğunluğu bu rivayetleri görünce, duyunca nasıl bir Allah inancı içinde olurlar? ben söyleyeyim: ekseri insanlar bu hadislerde anlatılan rivayetleri dinlediklerinde çoğunluğu anlatımın zahirine yani dış görünüşüne bakar ve öylece inanırlar. hal böyle iken "resulu ekrem evet söyledi ama başka mana kasdetti" derseniz halbuki insanların çoğunluğu bu rivayetleri dinlediklerinde Allahın bir şekli olduğunu ve Allahın cisim olduğunu düşünür. o halde böyle söylemek insanların çoğunluğunun küfre düşmesine sebep olmuyor mu? yaaaaaaaaaa.... bu da düşünülmesi gereken bir inceliktir. bu durum görmezden gelinecek bir durum mudur? size açıkça soruyorum eğer resulu ekrem evet bu rivayetleri söylemişse ve söylediği gibi yani zahirini kasdetmişse yani Allahın bir cisim gibi olduğuna inanarak söylemişse, soruyorum onu da( resulu ekrem ) tekfir eder misiniz? ( yani kafirdir dermisiniz?) eğer demezseniz, tarihte çıkmış gruplar vardır. biri de "müşebbihedir, mücessimedir" bunlar da bu rivayetlerin zahirine( dış görünüşlerine) bakarak Allahı cisim kabul etmişlerdir. hatta içlerinde bazıları Allahın eti, kanı vardır demiştir. Allahın uzuvları, organları vardır demişlerdir. o halde bunlarıda mı tekfir etmeyeceksiniz? herhalde bana çok kızdınız. lakin ben görüşümü söyle bildireyim : eğer resulu ekrem bu sözleri Allahın cisim olduğuna inanarak söylemişse kafirdir derim. eğer mecazi manada söylemişse bence bu da uygun olmayan bir davranıştır. zira bir çok insan bu lafların zahirine bakar ve öylece inanır. dolayısıyla insanların küfre düşmesine sebep olur ki bu davranışta bence küfürdür. dediğim gibi eğer bu rivayetleri söylemişse durum dediğim gibidir. ama bu rivayetler yalansa yani böyle sözler söylememişse durum başkalık arzeder. peygamberin söyledikleri: **** Bugün size anlatacaklarım acayip, şunu söyleyeyim ki, çok kişi zaten bu işi anlamazda anlayanlarda geçiştirirler. Yıllarca ben de içimde sakladım, sindirdim ama evet bugün birden koptu içimde fırtına. Yani ben bunları söylüyorum ama bu da yıllarca içimde biriken şeylerdendir. Konu son peygamberin imanı meselesi. Nedir bu iş? Şudur: Eğer baktıysanız Allah’ı anlatan hadislere, şunu görürsünüz: "Antropomorfizm" yani insan biçimci bir ilah anlatımı vardır. Bu rivayetlerde Allah’ın bir cismi ve şekli varmış gibi anlatıldığını görürsünüz. Örnek olarak bir kısmını vereyim: _“Ben gökte olanın emini (güvendiği) olduğum halde, hala siz bana güvenmiyor musunuz!” (Buhari no: 3344, Müslim no: 1063) _”Rabbimiz, (her) gecenin son üçte biri (son üçte birlik bölümü) kaldığı zaman dünya göğüne iner ve şöyle der: “Yok mu bana dua eden? Duasını kabul edeyim. Yok mu benden bir şey isteyen? İstediğini ona vereyim. Yok mu benden bağışlanma dileyen? Onu bağışlayayım.” (Buhari no: 1145, Müslim no: 758) _”Yazıklar olsun sana! Allah’tan kullarından herhangi birine şefaat etmesi istenilemez. Allahın şanı bundan daha yücedir. Yazıklar olsun sana! Sen Allah’ın (büyüklüğünün ve yüceliğinin) ne olduğunu bilir misin? Muhakkak O’nun Arş’ı göklerinin (bazı rivayetlerde: ve yerlerinin) üstündedir. (Allah’ın Arş’ı) aynen şöyledir: (Resulullah bu sırada) parmaklarıyla işaret ederek (şöyle dedi): Tıpkı bir kubbe gibidir. Ve o Arş’ın bir (deve) palanının (semerinin) binicisinin (ağırlığı) nedeniyle gıcırdaması gibi bir gıcırdaması vardır.” (Ebu Davud, no:4726) _”(Allahım!) Senden, yüzüne bakma lezzetini ve seninle buluşma şevkini (arzusunu) bana lutfetmeni diliyorum.” (Ahmed 5/191, Nesai 3/54-55) _”Allah’ın eli öyle doludur ki gece gündüz ondan (bağışlar ve nimetler) devamlı akar. Siz, Allah’ın gökleri ve yeri yarattığından beri (eliyle) infak ettiği (verdiği) şeyleri gördünüz mü? (düşündünüz mü?) Çünkü bütün bu verdikleri bile O’nun sağ elindekileri hiçbir şekilde eksiltememiştir.” (Buhari no:4684, Müslim no:993) _”Muhakkak adil olanlar (kıyamet günü) Rahman Azze ve Celle’nin sağında nurdan minberler üzerinde olacaklardır. Rahman’ın her iki eli de sağdır.” (Müslim no:1827, Nesai 8/221-222) _ “Ademoğullarının kalplerinin hepsi Rahman’ın parmaklarından iki parmak arasında tek bir kalp gibidir. Onları dilediği gibi çevirir.” (Ahmed 2/168-173, Müslim no: 2654) _ “Kıyamet günü Allah yeri avucuna alır, gökleri de sağ elinde dürer (katlar) sonra da şöyle der: ‘Mülkün sahibi melik (hükümdar) benim! Hani yeryüzünün hükümdarları nerede?” (Buhari no: 4812, Müslim no: 2787) _ “Yahudi bir adam peygamber’e gelir ve şöyle der: “Ey Muhammed! (Başka bir rivayette Ey Eba’l-Kasım!) Kuşkusuz Allah kıyamet günü gökleri bir parmağına, yedi kat yeri bir parmağına, dağları bir parmağına, ağaçları bir parmağına ve yaratıkları bir parmağına alır, sonra şöyle der : ’Bugün melik (padişah) benim.’ Bunun üzerine Resulullah (bir rivayette Yahudi’nin bu sözünü beğendiği ve tasdik ettiği için) ön dişleri görünecek şekilde gülümsemiş sonra da: ‘Onlar Allah’ı hakkıyla takdir edemediler. Oysa kıyamet günü yeryüzü bütünüyle O’nun avucundadır, göklerde sağ elinde dürülmüş olacaktır.’ (Zümer 67) ayetini okumuştur.” (Buhari no:4811, Müslim no: 2786) _ “Hiçbir peygamber gönderilmiş olmasın ki (diğer bir rivayette Allah hiçbir peygamber göndermiş olmasın ki) o ümmetini, bir gözü kör (şaşı) olan yalancı Deccal’e karşı uyarmış olmasın. Dikkat edin gerçek şu ki, Deccal’in bir gözü kördür (şaşıdır). Şüphesiz Rabbiniz kör (şaşı) değildir. Deccal’in iki gözü arasında kafir yazlıdır.” Müslim de hadisin devamında şöyle bir ek vardır: “Sonra onu heceleyerek söyledi: KFR (yani kafir); onu her müslüman okur.” (Buhari no:7131, Müslim no:2933) _ “(Rabbimiz) daralmış, ümitsiz düşmüş halinize bakar” (Ahmed 4/12, İbn Mace no:181) _ “Kuşkusuz Allah Azze ve Celle uyumaz. Zaten uyuması da gerekmez. Mizanı (diğer bir rivayette adaleti) indirir ve kaldırır. Gündüzün amelinden önce gecenin ameli, gecenin amelinden önce de gündüzün ameli O’na yükseltilir (kaldırılır). O’nun örtüsü (perdesi) nurdur (Ebu Bekr’in rivayetinde perdesi ateştir). Onu bir açıverse yüzünün nurları, yaratıklarından gözünün erdiği (iliştiği) her şeyi yakar kavurur.” (Müslim no:179, İbn Mace no:195) _”Rabbimi (uykuda) en güzel surette gördüm... Ve Rabbimin avucunu, iki omuzumun (kürek kemiğimin) arasına koyduğunu gördüm. Öyle ki gönlümde (kalbimde) O’nun parmak uçlarının (diğer bir rivayette elinin) soğukluğunu hissettim.” (Ahmed 5/243, Tirmizi no:3235) Ancak bilin ki hadis kaynakların da belki yüzlercesi var ve bir kısmı da kütübü sitte( altı kitap) denen hadis kitaplarında ve yine bir kısmı da Buhari, Müslimin rivayetleridir. Böyle insan biçimci hadisler çok var. Mesela Allahın görülmesi ile ilgili rivayet var ki Buhari ve Müslim rivayet etmiş. Hatta o rivayette güneşin görüldüğü gibi apaçık şekilde Allah’ın görüleceği anlatılıyor. Bakın şimdi problemlere: Hal böyle olunca zaten piyasadaki kitapların tamamına yakını Allah’ı insan şeklinde kabul edenlere veya “Allah’ın şekli var” diyenlere ya da Allah’ı bir cisim gibi düşünenlere yani “Allah bir yerde ya da yöndedir” diyenlere, bu kitapların neredeyse tamamı kafir der. Hal böyle olunca şimdi bunları yani bu rivayetleri yorumlayanlar iki kısma ayrıldılar. Bir kısmı bu rivayetleri toptan reddettiler. Mesela Mutezile, Cehmiyye ve filozoflar gibi; yani "Resulullah böyle şey demez, bu rivayetler tümüyle uydurmadır" dediler. Bu kişilerin ikinci kısmı ise bu rivayetleri reddetmediler (Eş’ariler ve Maturidiler) ya da edemediler; hani Buhari, Müslim rivayet ediyor ya; bu sefer ne yaptılar? Şunu yaptılar: "Resulullah böyle söyledi ama bu sözler ile zahiri yani dış görünüşünü kasdetmedi" dediler ve bu rivayetleri uygun şekilde yorumlamaya giriştiler yani te’vil ettiler. Şimdi sorum size: Sizce Allah’ı cisim olarak düşünmek, şekli var demek, hareket eder demek (her hareket eden bir mekandadır, zira hareket bir mekandan diğer mekana olur) ve böyle inanmak kafirlik midir? Herhalde çoğunuz bu soruya “evet” dersiniz. Lakin bir sorun var; eğer siz bu rivayetleri reddetmezseniz, iki şık var: “Resulullah bu rivayet edilenlerin zahirini kasdetti yani Allah’ın cisim olduğuna inanarak ve Allah’ın eli vardır, gözü vardır, yüzü vardır şeklinde itikad etti” ya da “evet böyle söyledi ama dış görünüşünü değil başka manaları kasdetti yani mecazen böyle ifadeler kullandı" diyeceksiniz. Ama eğer siz: "Evet o, bunları söyledi ama mecazi olarak söyledi" derseniz, ben de size soruyorum: Ama bu insanların çoğunluğu bu rivayetleri görünce, duyunca nasıl bir Allah inancı içinde olurlar? Ben söyleyeyim: Ekseri insanlar bu hadislerde anlatılan rivayetleri dinlediklerinde, çoğunluğu anlatımın zahirine yani dış görünüşüne bakar ve öylece inanırlar. Siz "Resulu Ekrem evet öyle söyledi ama başka mana kasdetti" derseniz; halbuki insanların çoğunluğu bu rivayetleri dinlediklerinde Allahın bir şekli olduğunu ve Allahın cisim olduğunu düşünür. O halde böyle söylemek insanların çoğunluğunun küfre düşmesine sebep olmuyor mu? Bu da düşünülmesi gereken bir inceliktir. Bu durum görmezden gelinecek bir durum mudur? Size açıkça soruyorum: Eğer Resulullah, bu rivayetleri söylemişse ve söylediği gibi inanmışsa yani zahirini kasdetmişse, Allah’ın bir cisim gibi olduğuna inanarak söylemişse, soruyorum onu da (Resulullah) tekfir eder misiniz? ( kafirdir dermisiniz?) Eğer demezseniz, tarihte çıkmış gruplar vardır. Mesela "Müşebbihe, Mücessime" bunlar da bu rivayetlerin zahirine (dış görünüşlerine) bakarak Allah’ı cisim kabul etmişlerdir. Hatta içlerinde bazıları “Allah’ın eti, kanı, organları vardır” demişlerdir. O halde bunlarıda mı tekfir etmeyeceksiniz? Ben görüşümü şöyle bildireyim: Eğer resulullah bu sözleri Allah’ın cisim olduğuna inanarak söylemişse “kafirdir” derim. Eğer mecazi manada söylemişse, bu da uygun olmayan bir davranıştır. Zira bir çok insan bu lafların zahirine bakar ve öylece inanır. Dolayısıyla insanların küfre düşmesine sebep olur ki, bu davranışta bence küfürdür. Dediğim gibi eğer bu rivayetleri söylemişse durum dediğim gibidir. Ama bu rivayetler yalansa, yani böyle sözler söylememişse durum başkalık arzeder. Alıntı
Φ kursatotcu Gönderi tarihi: 26 Mart , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 26 Mart , 2006 bu hadis zannedersem Müslim'dendi: Yesar, Muaviye b. Hakem'den rivayet etti: Dedim ki: Ya Resulullah benim bir cariyem vardı. Uhud savaşından önce benim koyunlarımı güdüyordu. Bir gün kurt koyunlardan birini götürdü. Ben de bir insanım, sizin gibi ben de üzülürüm. Ancak ben öfkelendim ve şiddetle dövdüm. Bu sözlerim Peygamberimize çok ağır geldi. Bunun üzerine dedim ki: Ya Resulullah onu azad edeyim mi? Peygamberimiz buyurdu ki: "onu bana getir." Ben de cariyeyi Resulullah'ın yanına getirdim. Peygamberimiz ona dedi ki: Allah nerededir? Dedi ki: "Göktedir" Peygamberimiz: "Ben kimim?" diye sordu; o "sen Allah'ın elçisisin" diye cevap verdi. Bunun üzerine Peygamberimiz: "Onu azad et, o mümindir" diye buyurdu. _ Yorum: Yüzyıllardır "Allah göktedir" diyenlere, Ehli Sünnet kitapları "kafir olur" derler. Hatta İbn Teymiyye, bu gibi rivayetlere binaen "Allah göktedir" dediği için, onunla alay ederek, onu aşağıladılar ve bu düşüncesinden ötürü kafir ilan ettiler. Ama peygamberimize hiç ama hiç bir şey demediler. İbn Teymiyye, bunun üzerine şu etkili lafı dedi: "Madem öyle, o halde Kuran'ın inmemesi ve hadislerin olmaması, olmasından daha hayırlı olması gerekirdi." Neden bunu dedi? Çünkü hem Kuran'da, hem hadislerde insan biçimci bir ilah anlatımı mevcuttur. Yani Allah cisimmiş gibi algılanabilecek şekilde ayet ve hadisler vardır. İşte o bakımdan ben, "Allah Kuran ile insanları saptırıyor" demiştim. "Allaha sövme" düşüncesini Allah bende yarattığı için mi ben bunu düşündüm? ya da bu düşünceyi ben mi yoksa şeytan mı yarattı? yoksa kendi kendine mi meydana geldi bu düşünce? Allah zorla günah işletiyor gördün mü, Bilgi için ara: googleden: kursatotcu / kitap şu: www . islamdakader . c jb . n et ( bitişik yaz) son peygamberde bunu dedi zaten bak kader hadislerine gör yaa), "Allaha sövme" düşüncesini Allah bende yarattığı için mi ben bunu düşündüm? ya da bu düşünceyi ben mi yoksa şeytan mı yarattı? yoksa kendi kendine mi meydana geldi bu düşünce? Allah zorla günah işletiyor gördün mü, Bilgi için ara: googleden: kursatotcu / kitap şu: www . islamdakader . c jb . n et ( bitişik yaz) son peygamberde bunu dedi zaten bak kader hadislerine gör yaa), Alıntı
Φ kursatotcu Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2006 bişe sorcam: size daha fazla bilgi aktarmak için hızlı yazmaya karar verdim. o bakımdan ben şeyi beceremedim, indiriyomda açamıyom klavyede yazma programını, siz bana hangi harfe hangi parmakla basılır onu bi öğretin yani yazın ben onu yapim hani bakalım. bunlar size bili olarak döncek Alıntı
Φ kursatotcu Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 yakında size peygamberlerin neler yaptıklarını göstereceğim Alıntı
Φ Fade to Black Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 sanırım sen ********.göster bakalım ne göstereceksen Alıntı
Φ kursatotcu Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 ama kaderi inkar etmenin cezası yok öyle mi? Alıntı
Φ Fade to Black Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 kaderden ne kastettiğine bağlı. Allah insanların ne yaptığını ve ne yapacağını bilir ve bu bir kitapta yazılır.bunu inkar eden olduğunu sanmıyorum.bu yazıldığı için öyle oluyor demek değildir.bazı şeyler yazıldığı için olur bazıları da öyle olacağı için yazılır. mücadele 20. allah'a ve peygamberine düşman olanlar, işte onlar en aşağıların arasındadırlar. 21. allah: elbette ben ve elçilerim galip geleceğiz, diye yazmıştır. şüphesiz allah güçlüdür, galiptir. bir insanın Allaha küfür etmesini ise Allah yazmas mesela. beled 5. insan, hiç kimsenin kendisine güç yetiremeyeceğini mi sanıyor? 6. " pek çok mal harcadım " diyor. 7. kimse onu görmedi mi sanıyor? 8. biz ona iki göz vermedik mi? 9. bir dil ve iki dudak , 10. ona iki yolu ( doğru ve eğriyi ) gösterdik . 11. fakat o, sarp yokuşu aşamadı. fussilet 17. semûd'a gelince onlara doğru yolu gösterdik, ama onlar körlüğü doğru yola tercih ettiler. böylece yapmakta oldukları kötülükler yüzünden alçaltıcı azabın yıldırımı onları çarptı. 18. inananları kurtardık. onlar (allah'tan) korkuyorlardı. insanların demek ki tercih hakkı var yoksa Allah zalim olmuş olur. Alıntı
Φ kursatotcu Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 zalim zaten bir insanın Allaha küfür etmesini ise Allah yazmas mesela. bu lafınla hadid 22. ayeti inkar etmiş olmadın mı? Alıntı
Φ fakir Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 zalim zaten allah zalimmi? Alıntı
Φ Fade to Black Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 Allahın bişeyi isteyerek yazması başka insanın isteyerek günah işlemesinin yazılması başka,en başta söyledim zaten.Birisizi öyle olmasını istediği için yazıyor diğerini öyle olacağı için. Hadid 22 inasanlara teselli için öyle diyor.sadece musibetler için.günah işlemek bir musibet değildir.insanın kendi isteyerek yaptığı bişeydir. zalim zaten bu sitede de son mesajım bu, olmasaydı da daha fazla senle tartışmayacaktım. Alıntı
Φ kursatotcu Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 tartışamazsın zaten allah zalimmi? evet Alıntı
Φ fakir Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 evet zalim ne demek bana bi tarif edermisin Alıntı
Φ kursatotcu Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 kötülük yapmak Alıntı
Φ kursatotcu Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 düzeltiyorum, bukadar kısıtlı bir tarif uygun olmadı allah zorla günah işletiyor ve bunu yapanı cezalandıracağını kuranda haber veriyor bu bence zalimliktir Alıntı
Φ kursatotcu Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 bakın bu diyalogta iki dakkada adam ne hale geldi dikkatinizi çekiyorum: kısa zaten silmeyiniz: darkoff: s.a. mıllet kursat: bubenisemiyo kursat: allah zalimmi sence Şu anda bir Titreşim gönderdiniz! Şu anda bir Titreşim gönderdiniz! darkoff: ??? darkoff: konu ne darkoff: bılmıyormkı darkoff: basını darkoff: kacırdm kursat: allah zalimmi darkoff: darkoff: bole sey dusunulemez bıe darkoff: sen yaratıcın hakkında bole bısey dusunemezsın bıle darkoff konuşmadan ayrıldı. kursat: neden Şu anda bir Titreşim gönderdiniz! darkoff: bılmyrm darkoff: ama darkoff: allah bıze bır beyın ve akıl vermıs ve darkoff: bız bunn sadece belırlı kısmını kullanabılıyorz darkoff: allah bızım neyı bılmemızı ıstıyosa darkoff: o kadarını bılıyorz kursat: bucevepmıyani darkoff: bılmıyorm darkoff: dedım darkoff: ya darkoff: herseyı bılemem yanı darkoff: ben kahın deılım kursat: peki kursat: kötülükler onun iradesiyle olmuyomu darkoff: hayır kendı ıradenle oluyo darkoff: ama nefsının dılemesı kursat: okeyde darkoff: ıle kursat: allahın dilemesi yokmu bu işte darkoff: allah senın zına yapmanı dılemzkı darkoff: sence dılermı darkoff: ? kursat: allahındilemesinin dışında bir şey olur diyorsunöylemi Şu anda bir Titreşim gönderdiniz! darkoff: hayır kursat: eee darkoff: oyle demıyorm kursat: çelişkiolmuyomu darkoff: celıskı deıl darkoff: bak sımdı kursat: ya darkoff: ewt darkoff: sole kursat: devam et darkoff: darkoff: sana d oncede anlatmıstım darkoff: bır ogretmen olduunu darkoff: varsay darkoff: ogrencılerı sınav edıyosun kursat: e darkoff: ve darkoff: bı ogrencının darkoff: yanlıs yaptıını gordun darkoff: ama sen onlara d onceden orettıın seylerı soruyosun darkoff: o bıldıı halde yada kursat: ee darkoff: ogrenmekle yukumlu olduu halde darkoff: yıne darkoff: yanlıs yapıo darkoff: ona bu cvp yanlıs darkoff: sıl bunu dermısın darkoff: ??? kursat: yo kursat: ne ilgisi var darkoff: sen cvp versen darkoff: az kursat: neyea darkoff: usttekı sorduum soruya kursat: demem darkoff: ogrencıne bu cvp yanlıs dermısın darkoff: eeee darkoff: teşvıkte hata olmsın darkoff: ama darkoff: allahta bızı sınava tabıı tutuyo darkoff: neyın dogru darkoff: neyın yanlıs olduunu darkoff: ogretmıs darkoff: senın darkoff: yanlıs yapmanı ıstermı darkoff: ıstese darkoff: neden darkoff: doruyu darkoff: ogretıyo darkoff: o zamn kursat: ben zaten iradesini kabul etmiyom ki darkoff: nası yanı kursat: baya kursat: ilminikabul ediyom darkoff: bak bı hadıs vardır darkoff: men teşebbehü bi kavmihi fehüve min haa darkoff: bılıyomusun bu hadısı kursat: mealine darkoff: her kım bı kavme benzerse darkoff: o da onlardandır kursat: biliyom darkoff: muşrık darkoff: neye denır bılıyomusun kursat: he darkoff: allahı sırk kosana darkoff: onlar darkoff: allahı sırk kosmuslardır darkoff: veya darkoff: bazıları allahın sıfatlarından bırını ınkar etmıslerdır darkoff: sen boyle yapaak darkoff: musrıklerden darkoff: oluyosn kursat: sen şirk koşmuyonmu kursat: koşytunu gösterimmi darkoff: goster kursat: hareketlerimizi kimyaratıyo darkoff: allah kursat: peki düşüncelerimizi darkoff: bu tamamen darkoff: ırade ıle darkoff: alakalı bıse kursat: soruya net yanıt ver darkoff: darkoff: herseyı allah yaratır darkoff: yaratmak ona mahsustur darkoff: buna ıstınaden darkoff: onuda darkoff: alla darkoff: h kursat: o halde kulun bütün isteklerini ve seçimlerinide allah yaratmış demek oluyo ölemi darkoff: ewt kursat: peki biri allaha sövdü diyelim bu sövme düşüncesinide mi allah yarattı darkoff: ewt kursat: kul allahın kendisinde yarattığı düşünceyi düşünmemeye kadir olabilirmi darkoff: bılmıyormkı kursat: ii düşün darkoff: sorunda ne demek ıstedıını anlayamdım kursat: basit sorayım o halde darkoff: darkoff: bır dakıka ben cay alıp ıyorm kursat: kul allahın kendisinde yarattığı düşüncenin meydana gelmesini engelleyebilirmi Şu anda bir Titreşim gönderdiniz! darkoff: hayır kursat: eeeeeeeeeeeee kursat: kulun hür iradesi nerede kaldı kursat: söle kursat: evet darkoff: sen ıstedıın seyı yapamıyomusun darkoff: bana yapmayı ısteyıpde yapamadıın darkoff: bıse sole kursat: bak darkoff: bunun neresı kursat: kaç yaşındasın darkoff: 22 kursat: çocuk değilsin darkoff: ewt kursat: dediğim çok açık birşey darkoff: tamam bende sana dıyorum ya darkoff: bunn kısının ozgur ıradesının olmaması ıle bı alakası darkoff: cunku darkoff: zaten darkoff: ıstedıın seyı yapabılıyosun darkoff: ama bak bazı durumlar vardır darkoff: bunlarıda darkoff: allah bır sebebe dayalı yararmıstır kursat: ama dediğin laflara göre allah sen de hangi düşünceyi yaratırsa ancak onu isteyebilityorsun darkoff: mesela kolun felc olduunda kolunu oynatamazsın darkoff: bendekı dusuncelerı allah yaratıyo darkoff: tamam ama darkoff: onuda nefıs ıstıyo darkoff: tamam men ıradeye dayalı bıse kursat: nefisin isteklerini kim yaratıyo darkoff: allah kursat: eeeeeeeee kursat: anladınmı demek istedimi darkoff: ewt anladm kursat: sana şunu söyleyim darkoff: kursat: ii dinle darkoff: kursat: ehli sünnet vel cemaat duydunmu darkoff: ewet darkoff: bende darkoff: o cemaattenım kursat: bunun itikadda yani inaçta iki mezhebi vardır kursat: biri eşarilik kursat: diğeri maturidiliktir kursat: biliyonmu bunu darkoff: hanefı safıı malıkı hambelı darkoff: bunlar ne kursat: o başka kursat: ameli mezhep onlar darkoff: bızm ıtıkatta mezhebımz ne kursat: namaz oruç gibi darkoff: amelde mezhbmz ne kursat: diyom ya kursat: iki tane kursat: eşarilik ve maturidilik kursat: hanefi darkoff: hmm kursat: ancak bilinmeyen nokta şu kursat: kulanı aç i dinle kursat: bunları sana sölemezler pek kursat: eşari mezhebi şafilerin itikadda mezhebi diye anlatılır kursat: ve kursat: hanefilerin itikadda mezhebi maturidiliktir denir genelde kursat: okeymiburayakadar Şu anda bir Titreşim gönderdiniz! darkoff: 1 dakıka kursat: ok darkoff: beklermermsn darkoff konuşmadan ayrıldı. darkoff: kusura bakma ama cımam lazm sonra knusuruz darkoff: all emanet darkoff: gusel bı munazaraydı darkoff konuşmadan ayrıldı. Alıntı
Φ fakir Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 düzeltiyorum, bukadar kısıtlı bir tarif uygun olmadı allah zorla günah işletiyor ve bunu yapanı cezalandıracağını kuranda haber veriyor bu bence zalimliktir bu kötülüğü bile bile mi yapıyor Alıntı
Φ kursatotcu Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2006 dilku dedi ki: "evet bize düşünme yetisi veren Allahtır..Ama Allah benim yerime düşünmüyor!" kürşat dedi:"ısrarla ben şunu soruyorum: düşünme yetisi değil, direkt olarak düşüncenin kendisinin allah tarafından yaratılıp yaratılmadığını soruyorum. biri allaha sövdü mesela, allah bu şahısta sövme düşüncesini yarattığı için mi bu şahıs sövdü? ısrarla bunu sormaktayım" osman dedi ki: "Düşünme makinasını aklı, hasılı her orgaqnımızı tanzim edip bize içiyle dış kaportasıyla teslim ediyor. Nasıl istersen düşünürsün sövmeyi dua etmeyi beddua etmeyi neyi istersen sana bağlı. Bu çok açık değil mi...? kürşat dedi ki:"peki benim dediğim çok mu kapalı? Alıntı
Φ kursatotcu Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2006 bu kötülüğü bile bile mi yapıyor elbette Alıntı
Φ fakir Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2006 elbette kursatotçu benim şahıslarla işim olmaz yani senin şahsınla hiç bir işim yok mesele burda ortaya atmış olduğun fikirlerin ne kadar gerçeklerden uzak olduğunu bir kez daha ispat etmek istedik o kadar bile bile yapılan bir şey irade demektir hem sen iradesizlikle itham et hem de bile bile kötülük yaptırıyor de olacak şeymi bu burda da açığı verdin işte aklını başına al daha fazla **** olma nerden dönersen o kadar senin için iyi olur gerçekten döndüğün zaman allahü tealayı çok merhametli bulacaksın bunu allah söylüyor yeter ki dönelim. Alıntı
Φ kursatotcu Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2006 kursatotçu benim şahıslarla işim olmaz yani senin şahsınla hiç bir işim yok mesele burda ortaya atmış olduğun fikirlerin ne kadar gerçeklerden uzak olduğunu bir kez daha ispat etmek istedik o kadar bile bile yapılan bir şey irade demektir hem sen iradesizlikle itham et hem de bile bile kötülük yaptırıyor de olacak şeymi bu burda da açığı verdin işte aklını başına al daha fazla rezil olma nerden dönersen o kadar senin için iyi olur gerçekten döndüğün zaman allahü tealayı çok merhametli bulacaksın bunu allah söylüyor yeter ki dönelim. senin bu ithamına dilku benim yerime yanıt versin o anlamıştı ezeli ilmi kabul etmenin iradeyi inkar etmeye götüreceğini o sana yanıt versin, zira ben bunu çok kere anlatmıştım Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 Allahın bişeyi isteyerek yazması başka insanın isteyerek günah işlemesinin yazılması başka,en başta söyledim zaten.Birisizi öyle olmasını istediği için yazıyor diğerini öyle olacağı için. Hadid 22 inasanlara teselli için öyle diyor.sadece musibetler için.günah işlemek bir musibet değildir.insanın kendi isteyerek yaptığı bişeydir. bu sitede de son mesajım bu, olmasaydı da daha fazla senle tartışmayacaktım. kardeş hayırdır??? Alıntı
Φ Fade to Black Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 Admin hasta kelimesinin bir hakaret veya kötü söz olduğunda ısrar ediyor.oysa ben hem Allah'a iradesiz deyip hemde zalim demeyi başka bir kelimeyle izah edemiyorum.başka bişey denebiliyorsa söyleyin de ben de kurtulayım. ezeli ilim diye bişey attı ve bunu geleceği bilmekle karıştırdı.oysa ezeli olan ilim değil Allah'dır ve geleceği bilmek onun ilminden bir parçadır.Allahın diğer sıfatları da ezeli olabilir bende ezeli irade diye bişey atayım diyeyim ilmini kendi iradesine göre yaptı.oysa Allah'ın bilinen 99 ismi var bunları nereye koyacaksın.Allah insanlara ruhundan üfledi dolayısıyla insanda belli bir irade var.ama ruh hakkında bize az bilgi verildiğini kuran söylüyor.bu iradenin nasıl çalıştığına insan kendi kendine bakarak anlayabilir. Admin NOT (Bu Not admin tarafından eklenmiştir): Hasta kelimesini iki örnek veriyorum: Karşıdakine olayı kişiselleştirerek: Sen hastasın dedinmi kişiselleştirme olarak algılarım... Karşıdakine olayı genel olarak açıklayarak: Bu tür düşünceleri hastalık olarak görüyorum dersen genel olarak algılarım... Olayları kişilere indirmeden açıklamlarınız genel olarak kırıcı olmadan ve saldırı olarak algılamadan yazmanız gerekmektedir. Bu hiç sevmediğiniz düşünceleri duysanız bile böyle olmak zorunda... Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2006 Bismillah kardeşim kürşat yaptığın ilk mesajdaki açıklamalarda büyük sapmalar var amacın ne bilmiyorum ama ben görevimi yerine getirmeye çalışacağım işte bunlardan bazıları Eğer amacın öğrenmekse oku.Yokdeğilse inanları meşgul etme 1 hem alemlerin rabbi olan Allaha ibadet ettiğini söylüyorsun hemde onun senden bihaber olduğunu Allah bütün noksanlıklardan münezzehtir.Eğer dediğin gibi olsay dı namaz senin neyyine 2 "gecenin üçte biri geçince Allah gökyüzü semasına iner ve yok mu isteyen vereyim, yok mu bağışlanma isteyen bağışlayayım der" ve "Allahın iki eli sağdır" . ey kardeşim hep diyorum gene diyeceğim ya türkçe yada yada şimdiki arapçayla anlamaya çalışıyorsun bak kardeşim o ayetlerin insanlığa işareti de nereden çıktı madem okadr meallere bakıyosun dikakt ettiysen bazen olmayan yerler de "o"."cebrail" "elçi" "onlar" "peygamber" gibi kelimeler kelime olarak ayette olmamasına rağmen anlamın da vardır ve paranez içerisinde gösterilir.yan burdaki HAdiste kast edilen Allahın melekleri olabilir Allahıın himmeti olabilir ki Allaha inanan bir insan himmetinin ulaşmayacağını düşünmez ki bu çok büyük bir günahtır acaba ne kadar tecrübelisinizki bu konuda böyle durumlar belirtiyorsunuz.allahın şerrinden kork. baksana bir hadis inkar edenin doğruluğundan şüphesi olanın imanı kayar ve şehadete ihtiyacı vardır öyle bir hadis vardırki değil sen kendini alim diye ilan edenler bu hadisin cevabını veremedikleri için imansız gitmiştir.Çünkü kendi acizlşiklerinden hadisi inkar etmişlerdir. Bu hadisi her kelimesiyle bilmediğim için yazmicam yanlız bende o haisi okudum ve o hadisi okuduğunda şu anlam var dünya öküzün boynuzu ve balık şeklindedir.Yani Haşa HZ.muhammed kuranı inkar etmiş gibi gözüküyor bu hadis vardır. Üstad Bediüzzaman Said Nursi bu hadisi Lmaların 14. lemasının 2. makamında açıklıyor. Efendimiz(sas) hayvanların öküzün gıda da ve toprakta kullanıldığını görmüştür aynı zamanda artık balığın diğer ülkelerdeki ünü yayıldığından orda da duyulmuştur.Efendimizde dünyanın geçim kaynağının büyük bölümünün bu kaynaklardan sağlandığını bu hadisle ortaya koymuştur. 3 bak kardeşim bütün bu kainat bütün ilim bütün sevgi bütün şefkat bütün şer bunlar Allahın sıfatlarıdır daha bu kelimemden alman lazım cevabınıama ben devamedeyim yani Allahın kudretinden sadece bir damladır gördüğün bak tasavuf ta güzelliğin arkasındaki gerçek güzelliği görmek vardır daha bunu anlamadan güzel kardeşim böyle şeyler yazma.Bak bir alim bir gün senin ihata edemediğini ihata etmiş ve onki heycanıyla ben Allahım demiş ve onu asmışlar ama bu yaptığına ancak tasavvuf geliştikten sonra anlam verilmiş ve Allah aşkını anlamışlardır. 4 demişsinki sizce Allahı cisim olarak düşünmek şekli var demek, hareket eder demek ( çünkü her hareket eden bir mekandadır, zira hareket bir mekandan diğer mekana olur) ve böyle inanmak kafirlik midir? bak karedeşim Allah(cc)ı sen aklında nasıl bişeydir diye tarif edemessin yaptığın her yorum yanlış olucak tır bu yüzden bunu yapmak yanlştır. bak kardeşm sorduğun sorulara benzer sorular cennet cehennem ve ahiret gibi mevzulardada sorulur onun için cevaplarıda yakındır. bak kardeşim sana Öyle bir Allah ınızvarki yani anlatamam yaw dehşet birşey yani bak gerçek ten diyom bana inanın gibi şeyler söyleseydi ne olurdu acaba bak kardeşim Yüce Kuranın Ve ahdislerin Ve HZ.Muhammed (sas)in sünnetlerinin herbir zerresinde sırlarla dolu kitaplar vardır sen bunları roman okur gibi okursan hataya düşersin. Merak etme hakiki inanan Allah rızası derdine olduğundan araştırır en azından sen kardeşim gibi atmaz. bak kardeşim dinde sorulan iki türlü sorular vardı *Müslümanın merak ettiği konuda öğrenmek ve öğretmek içinsorar. *İnanmadığı ve kabul etmediği için sorar buda küfürde demektir. 5 demişsinki lakin ben görüşümü söyle bildireyim : eğer resulu ekrem bu sözleri Allahın cisim olduğuna inanarak söylemişse kafirdir derim. eğer mecazi manada söylemişse bence bu da uygun olmayan bir davranıştır. bak kardeşim çok büyük yanlışlıklar içerisindesin yazdığın hadislerin hiç birisinde Allahı cisimleştirme göremedim bu senin kendi içerisinde oluşturduğun bir düşünce bak kardeşim eğer sen dersenki malesef diyosun mecazi anlam olmamalı bak kardeşim kuran mecazi anlatım dahil lolduğundan haberddar olduğumuz ve olmadığımız sanatarı içerir o zaman sen Yüce kuranıda inkar etmiş oluyorsunki Herkim Allahın elçisini inkar ederse Rabbini inkar etmiş olur bak kardeşim Allahın sıfatlarından hiç mi haberdars değilsinAlalhın ilmi bütün zamanı kapsar yani Allah zülcelal kimin yalan söyleyip kimin söylemiyeceğini kimin has peygamber olacağına karar veremeyiceğini mi ima ediyorsun sen ki zaten en büyük yanlışlar daha mesajının başın da var.Sen daha en başından Allahın sıfatlarını kıstlayıp duanın ona ulaşmayacağını söylüyorsun birde kaderler ilgili bir sorunun var galiba oda inşallah daha sonra Yani kardeşim düşersen ayba kayarsın nara Allahın hidayeti üzerine olsun Bismilalh bak kardeşim kader ve irade konusuna gelince ismi uzun aklımda kalmadı güzel bi kardeşim bu konuda silah örneğini vermişti bak kardeşim şeri yaratan Allah tır bunu inkar eden yok ama şeri şerde kullanan sensin yani senin başına çeşitli maddelerden yapılmış olan bir memi geldiyse bunu merminin maddelerini sana veren Allahtır sen osilahla Ülkenide savına bilirdin masum bir insanıda bak kardeşin eminim benim gib artık herkes şu cümleyi bir çok kez söylemek zorunda kalmıştır bıçak ekmekde keser adamda bak kardeşim biiznilalh veremeyi düşündüğüm örneği başka bir bölümde vermiştim ama tersine bir cevap verilemediğinden midir nedir hikaye dediler acaba verdiğim örnek kusurlu olsaydı acaba hikaye diyeceklermiydi neyse örneğe yerin göğün rabbi Alalhın adıyla başlarım Bismillah bak kardeşim eğer sorduğun sorunun kakaniyetini öğrenmek istiyorsan nefsin den vazgeç ve bu örneği oku ama yok sadecebaşkalarını mat etme niyetindeysen mesajı yok say şimdi zihninde bir çucuk canlandır bu çocuk gidipte birine deseki bakarmısın beni kucağına alsna ve dediği kişi ONUN İSTEDİĞNİ yapsa ve kucağına alsa sonrada onu onn gitmek istediği yere götürse ve sonra o cocuk orda hastalanıp adama senin yüzünden hastalandım dese bu yaban çelişkidir bunu içinde iki tokat atarsınız belkide bak kardeşim sen de o çcuk gibi allahın yarattığı iki yoldan birine gittiğini hal dilinle anlatırsın eğer sen amelinle hayırı istersen bulacağın hayırdır şer kapıların zorlarsan bulacağın elbette şer olacaktır. yani kardeşim istersen sen şeri de Alalh yolunda kullanıp günahtan kaçar ve normalden daha hayırl mertebe ye erişirsin yani misalden gidersek o çocuk kendisinin hastalanacağı yerden kaçmak istediğini belirtir. Yani insan Hal haliyle bunu belirtir Yani kardeşim bi düşün Alalh şeri yaratmasaydı yani o kitaba yazmasaydı sen hayrı nrden bilecektin hastalık aolmasa sağlığı nerden bilecektin o şer zaten senin imtihannındır sorusu olmayan imtihan olurmu bak kardeşim sana bu aciz kardeşinden tavsiye kendine dikkat et birazdaha mantıklı hareket et ve alacağın yorumları Hak alim ve ya onları iyi bilenlerden iste Ki müslümanlar bir birlerini uyarırlar olduğun yol yanlış yoldur kardeşim yukarıdaki ayetlerde de kardeşlerim belirmiş MUHAMMEDSİZ din olmaz o ayetlerdende anlaşıldığı gibi Muhamede yan Alıntı
Φ kursatotcu Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2006 dedi:" şimdi zihninde bir çucuk canlandır bu çocuk gidipte birine deseki bakarmısın beni kucağına alsna ve dediği kişi ONUN İSTEDİĞNİ yapsa ve kucağına alsa sonrada onu onn gitmek istediği yere götürse ve sonra o cocuk orda hastalanıp adama senin yüzünden hastalandım dese bu yaban çelişkidir bunu içinde iki tokat atarsınız belkide cevap:yani diyorsun ki: "kul seçiyor yaptıklarını" ama sen de bana cevap ver: kulun seçimleri de yine allahın ezeli iradesiyle olmuyor mu? dedi:Peki Allah seni senin istediğin zaman mı, yoksa kendi dilediği vakitmi öldürecektir? cevap; "kendisi dilediği zaman" evliyaullahtan bazıları kendi istediği vakit ölür. mesela akşemseddin hazretleri birgün çağırır etrafına müridlerini herşeyin normal olduğu birgün yasini şerifi okuyun der.okumaya başlarlar ve son nefesini verir bunu açıkla. akşemseddin hazretleri ölmeyi istedi ve öldü bunu açıklar mısın? ölüm onun elinde miydi değil miydi? cevap: peki ama onun ölmesi allahın iradesiyle olmadı mı acaba? hem de ezeli iradesiyle? *** bak ben 10 000 den fazla insanla tartışımışım bu konuda. dönen dolapların haddi hesabı yok. ben bunların içinden geliyorum. onları iyi tanırım. sizin pek bişeyden haberiniz yok. bu işler bu kadar kolay değil. sizi biraz sarsacak birkaç şey söyleyim: gazali var ya. meşhur. mesela o diyor ki kulun hür iradesi yoktur bunu biliyon mu? yok, başka deyim peygamberimizin kader hadislerine baktım 200 civarı, dedi ki :"kulun hür iradesi yok" bunu biliyon mu? yine yok. yani ne kadar bu işlere uzak oldunuzu bilin. size bunlar anlatılmıyor , gizleniyor. ben hepsini anlatacam size. *** dedi:"şimdi zihninde bir çucuk canlandır bu çocuk gidipte birine deseki bakarmısın beni kucağına alsna ve dediği kişi ONUN İSTEDİĞNİ yapsa ve kucağına alsa sonrada onu onn gitmek istediği yere götürse ve sonra o cocuk orda hastalanıp adama senin yüzünden hastalandım dese bu yaban çelişkidir bunu içinde iki tokat atarsınız belkide cevap:yani diyorsun ki: "kul seçiyor yaptıklarını" ama sen de bana cevap ver: kulun seçimleri de yine allahın ezeli iradesiyle olmuyor mu? *** dedi:"Şimdi bir örnek vereyim ama iyi kıyas edin. "Peygamber Efendimiz Rasulullah s.a.v'in damadı Halife Hz. Osman düşmanlarıyla çatışmaya girer. Düşmanlar onu ok yağmuruna tutarlar. Oklar yağmur gibi üzerine gelirken Hz Osman'a derler ki "Bu okları bize Allah attırıyor" neden bunu demişlerdi. Çünki herşeyi yapanın yani "kötülüklerede Allah müsade eder inancı vardı." Hatta el-Kur'an daki "onu atarken sen atmadın, Allah attı" ayetini delil alıyorlardı. İşte ayeti kendi mantıklarına göre örnek almanın acı bir sonucu olarak bu şekilde inanıyorlardı. Peki Hz. Osman onlara ne cevap verdi bakalım. İşte sorun bu cevapta çözülecek. "Sizler "yalan" söylüyorsunuz. Eğer o okları size Allah attırsaydı isabet ettirirdi..." cevap: eğer osman bu lafı söylemişse kafirdir. çünkü sizce de insanların fiilleri allahın iradesiyle olmuyor mu? osman bu lafı söylemişse kaderi inkar etmiş demektir. Alıntı
Φ Fade to Black Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2006 Admin belki haklı olabilirsin ama bu bölüm tamamen bir kişinin fevri ve tutarsız görüşlerinin ortalığı kapladığı,sorgulamaya değil yargılamaya yönelik fikirlerin ortamı olmuş.Oysa ki felsefe sorgular yargılmaz. Bişeye inanıyorsan onu anlamaya çalışırsın veya inkar edersin.Ama burda yapılan şey bu değil. İnsanların kafalarını karıştıracak iftiralarla dolmuş ve buna sözkonusu olan şey Allah din ve peygamberler. Benim de buna tepki koymam normaldir.neyse bu bölümü yok sayıyorum artık diğer bölümden devam edeceğim. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.