Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
Süperzenginlerin şımarık çocuklarının eğlence mekanlarını doldurması da mı sosyalizmde normaldir; zaten Rusya'da sosyalizmin falan dert edildiği yok şu an ben sadece küçük bir örnekle geçenlerde TV'de dinlediğim ve komik bulduğum bir yoruma karşı yazmak istedim...

Bu demek...

ee madem artık rusyanın sosyalizm gibi bir derdi yok, neden o zengin çocuklar kapitalizmin en büyük nimetlerinden yararlanmasınlar...

neden insanlar açlık çekerken onlar aynı ülkede günlerini gün etmesinler,

neden tüketmesinler ve tüketerek tükenmesinler,

dünyada açlık söz konusuyken onlar paralarını sokağa atmasınlar,

neden eşitsizliğe karşı çıksınlar...

madem rusyanın böyle bir derdi yok ki, gerçekten yok gibi gözüküyor,

neden bu garip geldi ki size..

kapitalist olmuş olan rusya tekrardan özüne dönmeye karar vermezse bu şekilde yaşayacak tabi ki nasıl olacak başka !!!

Gönderi tarihi:
ee madem artık rusyanın sosyalizm gibi bir derdi yok, neden o zengin çocuklar kapitalizmin en büyük nimetlerinden yararlanmasınlar...

neden insanlar açlık çekerken onlar aynı ülkede günlerini gün etmesinler,

neden tüketmesinler ve tüketerek tükenmesinler,

dünyada açlık söz konusuyken onlar paralarını sokağa atmasınlar,

neden eşitsizliğe karşı çıksınlar...

madem rusyanın böyle bir derdi yok ki, gerçekten yok gibi gözüküyor,

neden bu garip geldi ki size..

kapitalist olmuş olan rusya tekrardan özüne dönmeye karar vermezse bu şekilde yaşayacak tabi ki nasıl olacak başka !!!

Neden bu kadar düşmanca davranıyorsunuz???

Bana ne Rus zenginlerinin çocuklarından; ben günümüzdeki gelişmeleri "sosyalizm" tablosundan gören bir yorumu eleştirdim sadece...

Gönderi tarihi:
nazım hikmeti övmenin Türkiye'yi bölmekle ne ilgisi var.

Hakan kardeşim, bu dinciler gerçekten bunları yaptılar, yapıyorlar. Bakın ben Nazım Hikmet'i öven herkes bölücüdür demiyorum. Dediğim şu: Bunlar İran tipi bir devrim için çaba gösteriyorlar. İran'da şahı devirmek için solun da desteğini aldılar, özgürlük teraneleriyle onları kandırdı, devrimden sonra ise kurşuna dizdiler. Cumhuriyeti yıkmak için ona karşı olma potansiyeli olan herkesi geçici olarak kullanmak istiyorlar.

Sol kesime şirin görünmek için Nazım Hikmet'in mezar yerini bile tahsis ettiydi belediye. Mezarı getirilsin kampanyaları açtılardı. Çok sevdiklerinden mi? Hayır. Solu da yanlarına çekmek için. Bazı solcular da bu oyuna geldiler, laikliğin temeline dinamit koyma amaçlarını göre göre başörtüyü insan haklarına bağladılar. Ben şahsen solcu insanlarla başörtüsü tartışmaktan gına getirdim. Dincisi, devrimcisi, bölücüsü hepsinin bir olup Atatürk düşmanlığı yapmalarından gına getirdim. Tabii ki bu oyuna gelmeyen aklı başında solcular var. Onlar da zaten "gerçek sol" olmamakla, ulusalcılığa kaymakla suçlanıyorlar.

Aklımızın en baş köşesine koyalım: Bu ülkeyi din çatışması ile bölmekten başka bir yolları kalmamıştır. Tüm güçleriyle buna çalışıyorlar. Kürtçülüğü, devrimciliği, kullanabilecekleri her şeyi bu amaca hizmet ettirebilmek için gayret ediyorlar. Bir başarsalar ne mi yapacaklar?

İran'da neler oldu, bakın, görürsünüz. İdam mangaları yirmidört saat yedi gün mesai yaptı... Arşivlerde vardır, açın araştırın, ben gördüm; Kürtlerin dizi dizi sıralanıp kafalarından kurşunlandıkları. Solcu devrimcilerin Tahran caddelerinde elektrik direklerinde sallandıkları...

Gönderi tarihi:

Merhaba Arkadaşlar;

Yazılarınız okumadım, okuyamadım, ancak başlığın altında "dünyanın beklediği kehanet" vurgusunu görünce dayanamadım, yazayım dedim :)

Öncelikle Rusya dünyanın yeni hakimi falan değil. olamayacakta! Çin, hiç değil... Zira, Çin emperyalizmi çok sert bir şekilde tepki alacaktır ki önceliklede iç hukukunu bu sayede kaybeder ve dağılmasıda çok kolay olur. Zira tüm hegomonyası kendi halkına baskı üzerine kurulmuştur...

O halde 2020 lerden sonra dünyanın yönetiminde söz sahibi kim olacaktır?

Eğer, son dönemde, Orta Asya ve Afrika dan ellerini çekip, tüm hışımlarıyla Anadolu ve Batı Asya ya yönelen AB-D çırpınmalarını izlerseniz, geleceğin hakimin Türkler olduğunu görebilirsiniz....

Nasılmı?

Şamanizm ve haritaları ile yıldız haritalarını karşılaştırdığınızda; nasıl ki 19 Mayıs 1919 "özel" bir tarihtir; 2020 de şamanizmde özel bir tarihtir... Konu falcılık değildir, sakın böyle düşünmeyin.

Saygılarımla

Gönderi tarihi:
O halde 2020 lerden sonra dünyanın yönetiminde söz sahibi kim olacaktır?

Eğer, son dönemde, Orta Asya ve Afrika dan ellerini çekip, tüm hışımlarıyla Anadolu ve Batı Asya ya yönelen AB-D çırpınmalarını izlerseniz, geleceğin hakimin Türkler olduğunu görebilirsiniz....

Nasılmı?

Şamanizm ve haritaları ile yıldız haritalarını karşılaştırdığınızda; nasıl ki 19 Mayıs 1919 "özel" bir tarihtir; 2020 de şamanizmde özel bir tarihtir... Konu falcılık değildir, sakın böyle düşünmeyin.

Saygılarımla

öncelikle, şimdiden o olamaz, bu olabilir şeklindeki yorumlar yanılgıya götürebilecek yorumlardır..

bunu bilemeyiz ama fikrimize göre kanıtlarımızı, düşüncelerimizi ortaya koyarız..

Türklerin dünyaya egemen olacağı konusundaki fikriniz için "kesinlikle falcılık olarak yorumlamayın" demişsiniz ama bunun falcılıktan başka bir adı yoktur :D

bir kere Türklerin dünyaya egemen olması konusunda nasıl "egemenlik"ten kastınız nedir ?

ABD ve Rusya gibi hacim olarak yani topraklarını genişletmek olarak mı bakıyorsunuz ??

bunun kesinlikle olmayacağını size söyleyebilirim ki biz "cihanda sulhu " benimsemiş ve "gerekmedikçe her türlü savaşın cinayet" olacağı fikirleriyle yetişmiş bir toplumuz..

bunlara rağmen topraklarımızın genişlemesini istiyorsanız o zaman ABD ve Rusya'ya kızamazsınız..

zamanında Almanya'yı genişletmeye ve dünyaya egemen olmak isteyen Hitler'e de..

çünkü bu düşüncenin emperyalizmden, zorbalıktan, katillikten hiçbir farkı yoktur..!!!

biz yapınca iyi, onlar yapınca kötü fikirleri de egoizmden başka birşey değildir...

tabi bu şekilde düşünüyorsanız...

Türkiye'nin bugün ve ilerisi için tek bir amacı olmalıdır...

dünya barışını sağlamaya çalışan bir ülke olmak,

ancak bunu yaparken de bağımsızlığını koruyacak,

toprak bütünlüğünden ödün vermeyecek,

dışarıda olduğu gibi kendi ülkesinde de kardeşlik, eşitlik, barış gibi kavramları gerçek anlamda uygulayacak güçlü bir ülke olmak...!!!

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.