Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Dünyanın beklediği kehanet Dünyanın gözü 11 Eylül saldırılarını 12 yıl önceden haber veren kahinin yeni kehanetinde Rusya dünyaya hakim mi olacak? Rusya, Hitler'in bile ziyaret ettiği ve 11 Eylül saldırılarını önceden haber veren Bulgar kahin Vanga'nın kehanetini tartışıyor. Kafkaslar'da kriz ABD-Rusya kutuplaşması doğurdu. ABD'ye 2001'deki terör saldırısını 12 yıl öncesinden bilen Bulgar kâhin Vanga ölümünden iki yıl önce "Rusya bir gün dünyaya hâkim olacak" demişti..... Gürcistan'ın ayrılıkçı bölgesi Güney Osetya'ya askeri operasyonuna Rusya'nın yaptığı müdahale Kafkaslar'da kriz doğurdu. ABD'nin devreye girmesi yle Rusya ile soğuk savaş dönemini hatırlatan kutuplaşma başladı. Rus dergilerinin de Vladimir Putin'in Rusya Devlet Başkanı olduğu dönemde konu ettiği Bulgar medyum Vanga'dan söz ediyoruz. 1996 yılında 84 yaşındayken ölen iki gözü kör Bulgar kâhin Vangelia Pandeva 1994'de "Vladimir'in zaferi dünyada her şeyi buzlar gibi eritecek. İklimler değişecek. Rusya ayakta kalacak. Dünyaya hâkim olacak" demişti. 'KURSK' FACİASINI BİLDİ Özellikle şu anda Rusya Başbakanı olan ve Kafkaslar'da krizde Medvedev'i gölgede bırakan Putin'in isminin Vladimir olması bu kehanete olan merakı artırıyor. 16 yaşından itibaren çevresinde olağanüstü güçleri olan, gelecek hakkında öngörülerde bulunan biri olarak Vanga ismiyle tanınan kâhin 11 Eylül 2001'de ABD'ye El Kaide'nin düzenlediği saldırıyı daha 1989'da "Amerika'yı demir kuşlar düşürecek" diyerek haber vermişti. Vanga'yı Nazi Almanyası'nın diktatör lideri Adolf Hitler'in dahi ziyaret ettiği ve evinden üzgün ayrıldığı rivayet ediliyor. Kehanetleri arasında 2000 yılında dünya denizcilik tarihinin en büyük faciası olan Ruslar'ın Kursk denizaltısının esrarengiz bir biçimde infilak etmesi, Rusya'nın bugünlerde çıkartılması düşünülen G-8 zirvesine 10 yıl önce girmesi de var. Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 20 Ağustos , 2008 kahinlere ve onların kehanetlerine inanmam. ancak bir gün Rusya'nın dünyaya hakim olacağını düşünüyorum. bu nasıl mı olacak ? şu an süper güç konumunda olan ABD bu etkinliğini Rusya'nın gücünü tekrardan kazanmaya başlamasıyla yavaş yavaş yitiriyor. askeri açıdan yeniden dünyanın en büyüğü olmaya çalışan Rusya'nın bu alanda geleceğinin çok parlak olduğu söyleniyor. bir diğer açıdan da kahinin "İklimler değişecek. Rusya ayakta kalacak. Dünyaya hâkim olacak" sözü küresel ısınma açısından doğru noktayı işaret ediyor. bilimadamları küresel ısınma dolayısıyla Rusya'nın tarıma en elverişli ve belki de tek elverişli topraklara sahip olacağını söylüyorlar. gıdaların fiyatlarının yükselmesi ve yetişen gıdanın azalması krizi ve bugün petrol için yapılan savaşın yarın su ve gıda için yapılacağı söylemleri Rusya'nın ürettiği bu gıdanın çok değerlenmesi onu dünyanın tek hakimi yapabilir. topraklarının bu elverişliliği dolayısıyla kendisine yapılacak saldırıları da askeri gücüyle bertaraf edecektir. dünyanın artık yavaş yavaş yaşanılmaz bir yer haline gelmesi belki insanlarda eşitlik, kardeşlik ve paylaşma duygularını yeniden ortaya çıkartacaktır. bu durumda da eski ve unutulmuş yönetim biçimleri yeniden gündeme gelecektir. belki de dünyayı o tarihten sonra idare edebilecek tek yönetim o olacak ve insanların bundan başka da bir çaresi kalmayacak. belki de Rusya bütün dünyayı sosyalizmin değerleriyle yeniden tanıştıracak ve bu sefer başarılı olup benimsetecek de. inanın dünyanın sosyalizme ihtiyacı var... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2008 İşgalci ve sömürgeci Rusya, zorba askeri birliklerini derhal hür ve bağımsız Gürcistan'dan çekmelidir. Alıntı
Φ NICLENO Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2008 Konunun tabiyatıyla sulandırılmaya müsait olmasından farklı bir yorum getireceğim. Ciddi yorum bekleyenlerden özür dilerim. Rusya tabi ki dünyanın bütün ordularını yenecek güçte. Ama bunu ne atom bombasıyla, ne nötron , hidrojen bombasıyla, ne de kimyasal, biyolojik , geleneksel silahlarla yapacak. Aslında gelecek savaşların tek bir enstrumanı var. 'Beyin Kontrol Teknikleri' . (Saddamın orduları neden çarpışmadan teslim oldu sanıyorsunuz? ) Başta ABD olmak üzere bu konuya milyar dolarlar harcanıyor. Rusya'ya gelince : Onların savaşlarda beyin kontrolunu ele geçirmek için beş kuruş yatırım yapmaları gerekmiyor. Başarısı yakından bildiğimiz Katerina- Baltacı vakasıyla tescilli, sadece Nataşalardan kurulu Rus birliklerinin yenemeyeceği ordu yeryüzünde yok. Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2008 İşgalci ve sömürgeci Rusya, zorba askeri birliklerini derhal hür ve bağımsız Gürcistan'dan çekmelidir. bu konuda evet haklısın da şu anda açtığım başlıkla Gürcistan meselesini gündeme getirmen son derece yanlış... ancak şurdan bakmak gerekir ki Rusya hiçbir zaman ABD kadar sömürgeci olmamıştır. Gürcistan'ı işgal etmesinin sebebi de ABD'nin uydusu haline gelen ve Rusya'nın dış politikasına uymayan, onu tehdit eden bir komuşu olmasıdır.. bununla birlikte Saakaşvili'nin bu saldırılardan önce 12 Rus askerini öldürtmesi bu işgalin başlangıcını hazırlamıştır. peki burda soruyorum. siz kendi askerlerinizi öldüren komşunuza nasıl yaklaşırsınız ?? en basit örneği kuzey ırak'a düzenlediğimiz sınır ötesi operasyondan vermek istiyorum... tabi ki rusya'nın yaptığının asla savunulacak tarafı yok... sonuçta siviller öldürülmüştür... masum insanlar can vermiştir... ancak şöyle düşünmek gerekiyor ki, eğer bizim askerlerimiz öldüğü zaman biz dış topraklara saldırıyorsak ve bu meşruysa, başka bir ülkenin de askerlerini öldüren bölgeye saldırması meşru olur.... bir güvenlik ve asayiş meselesidir bu... ancak rusya sivilleri öldürmüş suç işlemiştir.... eğer sivillere dokunmayıp da sadece kendisini tehdit eden askeri bölgeleri vurmuş olsaydı, şahsen ben bunun gerekli olduğunu düşünecektim... şimdi gelelim konuya.... benim bu başlığı açmaktaki sebebim Gürcistan işgali değildi. kahin olduğunu söyleyen ve daha önceki kehanetleri tutan bir kadın ve onun söyledikleriydi. ben rusyanın küresel ısınma ve iklim değişiklikleri nedeniyle tarım yapılabilecek tek bölge olabileceğinden bahsetmiş, bilimadamlarının da bunun mümkünlüğüyle ilgili söylemleri karşısında bunun olabileceğini aktarmak istemiştim... böyle bir durumda eğer rusya da isterse sömürmek yerine dünyaya sosyalizmi yaymak ister ve her insanın eşit bir şekilde yaşayarak dünyanın var olabileceğini insanlara kavratabilirse dünyanın muhtaç olduğu gerçek anlaşılmış olacaktır demiştim.. ancak eğer rusya dünyaya hakim bir süper güç olmak ve sömürerek, aynı ABD gibi işgal ederek yapacak ve masum insanları öldürecekse bunun adı emperyalizmdir ve hangi düşünce yapısına sahip olursa olsun karşısında durulması gereken bir durumdur.... Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2008 Saakaşvili'nin bu saldırılardan önce 12 Rus askerini öldürtmesi bu işgalin başlangıcını hazırlamıştır. Toprağınızda işgalci bir gücün askeri varsa tabii ki onlara saldırırsınız. Rusya kimden aldığı hangi yetkiyle Gürcistan toprağına sözde barış gücü gönderiyor? Barış gücü dediğin çeşitli uluslardan olur. Bir tek ulus bir başka ülkeye tek başına barış gücü gönderemez, gönderirse bu işgaldir. Rusya'nın barış anlayışını Azerbaycan'a tanklarla müdahale ettiğinde de gördük. Sovyet zamanında sözde Varşova Paktı'ndan, aslında zalim bir dikta olan Demirperde'den kurtulmak isteyen Polonya ve Macaristan'ı en acımasız işgallerle ezerken de... Her ülkedeki her etnik grup bağımsızlık hareketine girişir ve bu hareketler emperyalist güçlerce desteklenirse dünyanın hali ne olur? Sanmayın ki emperyalist büyük devletler bu bağımsızlık isteyen halklara çok bir sempati besliyorlar. "Böl, parçala ve yönet" stratejisi uyguluyorlar. Rusya, federasyondan ayrılmak isteyen örneğin Çeçen bölgesini niye eziyor bu kadar bağımsızlık hareketlerine aşık ise? Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2008 Toprağınızda işgalci bir gücün askeri varsa tabii ki onlara saldırırsınız. Rusya kimden aldığı hangi yetkiyle Gürcistan toprağına sözde barış gücü gönderiyor? Barış gücü dediğin çeşitli uluslardan olur. Bir tek ulus bir başka ülkeye tek başına barış gücü gönderemez, gönderirse bu işgaldir. Rusya'nın barış anlayışını Azerbaycan'a tanklarla müdahale ettiğinde de gördük. Sovyet zamanında sözde Varşova Paktı'ndan, aslında zalim bir dikta olan Demirperde'den kurtulmak isteyen Polonya ve Macaristan'ı en acımasız işgallerle ezerken de... Her ülkedeki her etnik grup bağımsızlık hareketine girişir ve bu hareketler emperyalist güçlerce desteklenirse dünyanın hali ne olur? Sanmayın ki emperyalist büyük devletler bu bağımsızlık isteyen halklara çok bir sempati besliyorlar. "Böl, parçala ve yönet" stratejisi uyguluyorlar. Rusya, federasyondan ayrılmak isteyen örneğin Çeçen bölgesini niye eziyor bu kadar bağımsızlık hareketlerine aşık ise? rusyanın Gürcistan'a yaptığı saldırıda amacın işgal olduğu konusunda haklısınız. ancak öldürülen Rus askerleri özerk Osetya bölgesinde öldürüldüler. yoksa yanlış mı biliyorum ?? sonuçta Gürcistan kendi içinde özerk olan Osetyaya saldırmıştır. buna da hakkı yoktur. peki Gürcistan'ın o bölgedeki faaliyetleri Amerikan'ın işgalci, sömürgeci politikası değil mi ? büyük ortadoğu projesinin bir ayağı olarak görülen bu bölgedeki olaylar emperyalizmin göstergesi değil mi ?? peki diyelim ki komşularımızdan biri bu bizim aleyhimizde olan bir politikayla, yabancı güçlerle işbirliği yaparak farklı bir nüfusun yaşadığı bölgeye saldırdı. daha net anlaşılması için şöyle bir örnek vereyim... diyelim ki bizim güneydoğu anadolumuz ve kuzey ırak'ın bir bölümü özerk bir toprak parçası. ıiran da, bu bölgede yaşayan türk ve kürt halka amerikanın desteğiyle saldırdı.. bu durumda biz ne yapacağız ?? izlemekle mi yetineceğiz ?? yoksa iran'a mı saldıracağız ?? yanlış anlaşılmasın ki ben her türlü savaşa ve her türlü işgale karşıyım.. ancak biz böyle bir örnekle karşılaşırsak tepkimiz ne olur ve ne kadar haklı olmuş oluruz ? Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2008 Stalin isimli bir film var. Bilmiyorum izlediniz mi. 1917 devrimininden önceki bikaç ayı ve sonrasını alıyor. Stalini tarafız analtan en iyi film. Adam ******* işkenceler yapmış. Zalim likte Hitler den geri kalır yanı yok. İlerisi var. Bulunduğum bölgede Gürcülere bu yüzden sıcak bakmıyor hiçbir millet. Stalin gürcü idi. Ve gürcistanda yaşayan halkları katletmişti. Bunun içinde bisürü AHISKA TÜRK ü de vardı. Arkadaşlarım vardır. Bu katliama uğrayanların torunları... Bu günkü yaşananlarda sebeplerden biri bu. İkincisi Putin in kişiliği. Soğuktan hoşlanan bir adam. Herşeyin SOĞUĞU nu sevyiyor. Üçüncüsü , Amerikanın orada işi ne. Dördüncüsü , Rusyanın BTC hattına karşı düşmanca tavrı. Beşincisi , Rusya Gorbaçovla giriştiği ikinci devrimde sorunlu bölgeler istemiş. Ve bunu da baştan planlayarak yapmış. Belerusya , Çeçenistan , Hazar denizi sınırları , Osetya , Abhazya ve Acarya , kaliningrad ve Alaskada birtakım sınırlar. Bunlar uyuyan sorunlar , ne zaman istenirse kullanılacak olaylar. Senaristler belli. Oyuncular da 1- Global Sermaye Temsilcisi Aileler. 2- Ulus Devlet Savunucuları 3- Amerika ve Rusya dan oluşan kutuplu yönetim. Olan masum halka oluyor. Kod Adı Kılıçbalığı filminde bir söz vardı. Bakın hastahanelere bisürü adam ölüyor. Bakın trafik kazalarına... Bunlar bir amaca hizmet etmeden ölüyorlar. Oysa bu son ölenler... Bir amaca hizmet için öldüler demişti... Rehineler için. Osetya ve Gürcistanda ölen masum halk için yüreğim kanıyor. Onlar da bir candı. Onlarda insandı. Onlarında duyguları vardı... Ama oyun belli. Saygılar. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2008 diyelim ki bizim güneydoğu anadolumuz ve kuzey ırak'ın bir bölümü özerk bir toprak parçası. Olmayan varsayımlar üzerinden fikir yürütemeyiz. Bu bakımdan bu varsayıma yanıt veremem. Tereddütlü olduğum bir konu varsa, Gürcistan'ın Osetya'daki tavrının ne olduğunu tam bilmiyorum. Yani baskı, haksızlık ve halkı ayaklandıracak ve bağımsızlığa gitmelerini isteyecek bir baskıcı yönetim tarzı var mı, bunu bilmiyorum. Bu konuda bilgisi olanlar somut verilerle bilgilendirirlerse görüşümde değişiklik olabilir ve Oset bağımsızlığını destekleyebilirim de. Hatta şu an Oset bağımsızlığına karşı çıkıyor da değilim. Çekler ve Slavlar nasıl bir arada yaşamayı başaramadılarsa, Sırplar ve Hırvatlar, Boşnaklar nasıl başaramadılarsa, başkaları da başaramayabilir. Boşanacağım diye direten eşi evde tutamayacağını herkes bilir. Fakat Rus gücüyle bağımsız olacak Osetya'nın nasıl bir bağımsızlık kazanacağı da baştan belli. Ama Taklamakan'ın açıkladığı ve aynısını Orta Doğu'daki cetvelle çizilen sınırlarda da gördüğümüz gibi emperyalist güçler sorunlu bölgeler istiyorlar. Bu sorunları sorun yapıp yapmamak ve oyuna gelip gelmemek orada yaşayanlar ile orayı yönetenler arasındaki uzlaşmaya, anayasal vatandaşlık bilincinin gelişmesine bağlı. Ezgiye oynayan bulundukça, çalgıcılar çalmaya devam edeceklerdir... Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2008 Olmayan varsayımlar üzerinden fikir yürütemeyiz. Bu bakımdan bu varsayıma yanıt veremem. Tereddütlü olduğum bir konu varsa, Gürcistan'ın Osetya'daki tavrının ne olduğunu tam bilmiyorum. Yani baskı, haksızlık ve halkı ayaklandıracak ve bağımsızlığa gitmelerini isteyecek bir baskıcı yönetim tarzı var mı, bunu bilmiyorum. Bu konuda bilgisi olanlar somut verilerle bilgilendirirlerse görüşümde değişiklik olabilir ve Oset bağımsızlığını destekleyebilirim de. Hatta şu an Oset bağımsızlığına karşı çıkıyor da değilim. Çekler ve Slavlar nasıl bir arada yaşamayı başaramadılarsa, Sırplar ve Hırvatlar, Boşnaklar nasıl başaramadılarsa, başkaları da başaramayabilir. Boşanacağım diye direten eşi evde tutamayacağını herkes bilir. Fakat Rus gücüyle bağımsız olacak Osetya'nın nasıl bir bağımsızlık kazanacağı da baştan belli. inanın ki bölgedeki sorunun tek sorumlusu ABD'dir. gürcistanı başına kendi adamlarını getirip uydusu ve hatta sömürgesi haline getiren ABD, Rusya'yı zayfılatmak adına türlü oyunlar oynamaktadır. Rusya da buna karşı mücadele vermektedir. kesinlikle Rusya'nın savunulacak bir tarafı yoktur sivillerin öldürülmesi konusunda. ancak her yere hakim olmak ve herkesi sömürmek isteyen ABD'ye karşı kendilerini savunmak durumundadırlar. bu da soğuk savaşın yeninden yaşanacağını gösteriyor bize. zayıflamaya başlayan ve artık kaynakları yavaş yavaş azalan ABD, kana susamış ve nereye saldıracağını bilemeyen bir vampir gibi gözükmekte. ancak bu durumdan rusya ne kadar sorumluysa ABD ondan on kat daha fazla sorumludur... Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2008 Olmayan varsayımlar üzerinden fikir yürütemeyiz. Bu bakımdan bu varsayıma yanıt veremem. Tereddütlü olduğum bir konu varsa, Gürcistan'ın Osetya'daki tavrının ne olduğunu tam bilmiyorum. Yani baskı, haksızlık ve halkı ayaklandıracak ve bağımsızlığa gitmelerini isteyecek bir baskıcı yönetim tarzı var mı, bunu bilmiyorum. Bu konuda bilgisi olanlar somut verilerle bilgilendirirlerse görüşümde değişiklik olabilir ve Oset bağımsızlığını destekleyebilirim de. Hatta şu an Oset bağımsızlığına karşı çıkıyor da değilim. Çekler ve Slavlar nasıl bir arada yaşamayı başaramadılarsa, Sırplar ve Hırvatlar, Boşnaklar nasıl başaramadılarsa, başkaları da başaramayabilir. Boşanacağım diye direten eşi evde tutamayacağını herkes bilir. Fakat Rus gücüyle bağımsız olacak Osetya'nın nasıl bir bağımsızlık kazanacağı da baştan belli. Ama Taklamakan'ın açıkladığı ve aynısını Orta Doğu'daki cetvelle çizilen sınırlarda da gördüğümüz gibi emperyalist güçler sorunlu bölgeler istiyorlar. Bu sorunları sorun yapıp yapmamak ve oyuna gelip gelmemek orada yaşayanlar ile orayı yönetenler arasındaki uzlaşmaya, anayasal vatandaşlık bilincinin gelişmesine bağlı. Ezgiye oynayan bulundukça, çalgıcılar çalmaya devam edeceklerdir... Bir projesini tamamladığım Rus bir işadamı arkadaşım var. Ona sordum. Kendisi de çocukluk yıllarında Tiflis te yaşamış. Rusça , Gürcüce az da Azeri lehçesi ile Türkçe biliyor. 1945 lerde Stalin o bölgeyi diğer halklardan temizlediğinde , Gürcü halk pek azmış. Ve bugünkü gürcü sınırlarının olduğu yerde sadece onlar kalmış. Fakat Stalinden sonra onun yerine gelenler , daha yumşak bir politika izlemişler ve bugünkü Osetya diye adlandırılan bölgeye Oset halkının yerleşmesine müsaade etmişler. O zaman sayıları 12.000 civarıonda imiş. Sonraki zamanlarda bu sayı 120.000 leri geçmiş. Bugünlede savaşa konu olan bölgede , iki osetya arasında bir geçiş noktası varmış. Bir de ırmak. Irmağın gürcistan tarafında kalan kısmı , güney osetya ve orada da osetler yaşıyormuş. 1992 lerde Rusya halklara özgürlüklerini verirken , Osetlerin özerk yapıda olması şartını koşmuş. Sanırım Şevarnardze ye. Şimdi osetler biz topraklarımızla birlikte Rusya ya iltihak etmek istiyoruz demişler. Güneyde kalanlar. Kuzeydekiler zaten Rusya içindeler. Ve akrabaları falan da bölünmüş vaziyette. Güneydeki Osetlerin de Rsuya ya katılma isteği bardağı taşıran son damla. Gürcülerin görüşü , tamam gidin. Topraklar bizim diyorlar. Osetler de topraklarımızla birlikte iltihak edecez diyor. Bu durumda Gürcüler daha haklı gibi. Sanırım Osetler bilinçli olarak oraya yerleştirildi. Ve 1992 de de , kasıtlı olarak bu şekilde bölündü. Problemli , UYUYAN , bölgeler prensibi. İçlerinden görünüş bu. Saygılar. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2008 Gürcülerin görüşü , tamam gidin. Topraklar bizim diyorlar. Osetler de topraklarımızla birlikte iltihak edecez diyor. Bu durumda Gürcüler daha haklı gibi. Sanırım Osetler bilinçli olarak oraya yerleştirildi. Ve 1992 de de , kasıtlı olarak bu şekilde bölündü. Problemli , UYUYAN , bölgeler prensibi. Görüşümün biraz daha netleşmesine yardım eden bilgi için teşekkür ediyorum. Gerçekten zor ve karışık bir durummuş ve kasıtlı olduğu çok belli. Ne kimse toprağını bırakıp gidip sığınmacı gibi olmak ister, ne kimse toprağını vermek ister. Onlar adına üzüldüm, zor bir durum. Öte yanda bir de Abhaz sorunu var. Yani ver, ver, nereye kadar? Espri olacak ama, en verebilecek durumda olan Rusya... Koskoca toprakları var... Versin o da Kuzey Osetyayı, iki Osetya birleşip iki ülkeden de bağımsız olsunlar o zaman, ne diyeyim? Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2008 Şimdilerde , at izi ** izine karışmış veziyette. Rus televizyonları habire osetyada yıkılmış evlerı , yaralı insanları , ağlayan çocukları ve yıkılan kiliseleri gösteriyor. Bu görüntü aralarında da , Rus askerlerinin geldiğini ve bu savaşı önlediğini söyleyen propaganda haberleri koyuyorlar. Bizde depremde ünlü olan bir fotoğraf var. Elinde bikaç ekmek ve yıkık bina önünde ağlayan bir amca. Şimdilerde aynı o amcaya benzer mavi gözlü bir ihtiyarın ağlamasını gösteriyor Rus TV leri. İnsanın yüreği dayanmıyor. Bu sahnelere. Ama ağlatan kendi politikaları... Onu söylemiyorlar. Savaş güzel bişey değil. Lanetlenmesi gereken bişey. Yazıklar olsun bunu insanlara yaşatan , politika ve uygulayıcılarına. Saygılar. Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2008 dunyayi bilmem ama avrupayi tehdit ettigi kesin.zaten nato da bunun icin kuruldu.sovyetler birligine karsi.. ve bizimde cok emegimiz gecti natoya ama sovyetler birligi dagilinca yani artik sovyet tehditi ortadan kalkinca avrupa ve nato bizi bir cop gibi kenara firlatti atti.rusyaya karsi bizi cok guzel kullandi bizdee yillarca avrupa rahat uyusun diye onlarin bekciligini yaptik ve hala natonun bir uyesiyiz derhal cikmamiz gerekir aksi gibi bende nato askeriyim ve en est duzeydeki pasanin habercisiyim yapcak bise yok Alıntı
Φ Istanbulian Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2008 'Rusya Müslümanların olacak' ABD’li Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği uzmanı Paul Goble, ilginç bir tespitte bulunarak 25 yıl sonra ülkenin Müslümanların eline geçeceğini söyledi. 26 Ocak 2007 16:42 ABD’li Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) uzmanı Paul Goble, ilginç bir tespitte bulunarak Rusya’da 25 yıl sonra Müslüman nüfusun öne geçeceğini iddia etti. Paul Goble, Rusya’nın bu tarihten sonra Müslüman bir devlete dönüşebileceğini ileri sürdü. Amerikanı Sesi Radyosu’nda yer alan açıklamasında Goble, Rus nüfusunun giderek azaldığını ve buna karşılık ülkedeki Müslüman nüfusunun ise istikrarlı bir şekilde artış gösterdiğini hatırlatarak, Müslümanlığı seçen Rus nüfusu göz önünde bulundurulduğunda 25 yıl sonra bu ülkede dengelerin değişeceğine işaret etti. Goble, Rusya’nın şimdiden Avrupa’da en çok Müslüman halkın yaşadığı Hıristiyan bir ülke konumunda olduğunu ve 2030 yılına kadar Rusya’daki Müslüman nüfusunun, Rus nüfusunu katlayacağını kaydetti. SSCB uzmanı, Rusya’da her yıl 1,5 ile 2 milyon dolayında kadının çocuk aldırttığını, toplumda çok çocuklu aile anlayışının ilgi görmediğini ve bunun yanında aile yapısının giderek tehlike sinyalleri verdiğine işaret etti. RUSLAR HER YIL 700 BiN AZALIYOR Rusya’da yerli Müslüman sayısının dışarıdan gelenlerle birlikte 30 milyona yaklaştığı belirtiliyor. Ülkede 1991 yılında 300 olduğu belirtilen cami sayısı ise şu anda 8 bin. 140 milyonluk Rus nüfusu her yıl 700 bin azalıyor. Kaynak: Bugün gazetesi Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2008 Rusya'nın tek başına o kadar büyük bir iş yapabilecek durumda olduğunu sanmıyorum; petrol fiyatları ve AB nin enerji kaynağı olmasıyla bir yere kadar gücünü koruyabilen bir ülke benim bildiğim kadarıyla... Alıntı
Φ Istanbulian Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Rusya'nın tek başına o kadar büyük bir iş yapabilecek durumda olduğunu sanmıyorum; Tek basina degil ki. Amerika da tek basina degil. Bir alinti : Rusya ve Çin'in başını çektiği, Orta Asya ülkelerinin de üye olduğu Şanghay Bloku, bugün Tacikistan'da olağanüstü toplanıyor. İran ve Hindistan da toplantıda aktif rol oynayacak. ABD'nin Avrupalı ortaklarına karşı Rusya da Asya ülkelerini arkasına almaya çalışacak. Zirve o kadar önemli ki, Tacikistan'ın sınırları bile kapatıldı. petrol fiyatları ve AB nin enerji kaynağı olmasıyla bir yere kadar gücünü koruyabilen bir ülke benim bildiğim kadarıyla... Aynisi neredeyse Amerika icin de gecerli ... Petrol olmasa nasil 20bin km uzaklikta ülkeler isgal edecek. Simdi de cikacagina göre , kime karsi kullanack bu gücü? Kullanmazsa bu askerleri nasil besleyecek? Yani mecbur kalacak bir yerde kullanmaya ... Rusyanin düsdügü durum ise ilginc. Rusya su an o bölgedeki müslümanlarin hamisi olmus durumda ... Abhazya devleti müslüman. Ossetlerin yarisi müslüman. Gürcistanda ise "devrim" oldu ve bayragina bes (5!) tane hac koydu. Abhazya Soveytler Birligine girerken müstakil bir devlet idi. Stalin onu Gürcistanin bir parcasi haline getirdi. Türkiye bunlari görmemezlikten gelemez,gelmemesi lazim. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Şimdi bir benzetme yaparsak, evin kadını (Abhazya) kabadayı bir sevgiliye (Rusya) kaçmış. Koca (Gürcistan) gidip kabadayıya çatıyor. Karısını tekrar alamıyor ama, kız bari (Osetya) evde kalsın diye kızı da dövüyor, bu sefer kız da evden kaçıyor. Fiili durum bu ve insanlar bir arada yaşamayı beceremiyorlarsa, anayasal vatandaşlık kavramı gelişemiyorsa yapacak pek bir şey de yok. Bakalım iş nereye gidecek? Benim anlamadığım Çerkezler niye zil takıp oynuyor? Sanki yarın Çerkezler de Abhazya'dan bağımsızlık istemeyecek mi? Bu bölünme nereye kadar gidecek? Kafkasya şehir devletleri durumuna gelinceye kadar mı? Bu bir ********* ve Rusya'nın emelleri bu çıbanın başı. Petrol ve gaz fiyatları yükselince Rusya'nın biti kanlandı ve Sovyetler zamanında gördüğü rüyalar tekrar nüksetmeye başladı. Olan budur... Birileri de Türkiye Cumhuriyetini yıkmak için eski tüfek devrimcilerle ittifak kurdular, Nazım Hikmet'i övdüler, birlikte başörtüsü, Filistin eylemleri yaptılar, olmadı. Bölücülerle ittifak kurdular, anayasayı dini ve etnik bölücülüğe geçit verir biçimde düzenlemek istediler, o da olmadı. Son umutları Rusya müslüman hamisi olacak, Türkiye'ye savaş açacak... Vah vaaahhh. Acınası bir zavallılık... Alıntı
Φ Istanbulian Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Şimdi bir benzetme yaparsak, evin kadını (Abhazya) kabadayı bir sevgiliye (Rusya) kaçmış. Koca (Gürcistan) gidip kabadayıya çatıyor. Karısını tekrar alamıyor ama, kız bari (Osetya) evde kalsın diye kızı da dövüyor, bu sefer kız da evden kaçıyor. Evet böyle görülebilir ,ama o zaman Türkiyenin de ABDnin ******* oldugu benzetmesini kabul etmelisiniz. Ben bunlarin ikisini de kabul etmiyorum. Yapilan benzetme degil,hakaretdir ... Fiili durum bu ve insanlar bir arada yaşamayı beceremiyorlarsa, anayasal vatandaşlık kavramı gelişemiyorsa yapacak pek bir şey de yok. Bakalım iş nereye gidecek? Benim anlamadığım Çerkezler niye zil takıp oynuyor? Sanki yarın Çerkezler de Abhazya'dan bağımsızlık istemeyecek mi? Bu bölünme nereye kadar gidecek? Kafkasya şehir devletleri durumuna gelinceye kadar mı? Rusya savasi baslatmadi. ABDnin cevreleme harekati , Gürcistanin silah kullanmasiyla noktalandi. Bu ABDnin istegi disinda oldugunu sanmiyorum. Bu bir ********* ve Rusya'nın emelleri bu çıbanın başı. Petrol ve gaz fiyatları yükselince Rusya'nın biti kanlandı ve Sovyetler zamanında gördüğü rüyalar tekrar nüksetmeye başladı. Olan budur... Sovyetler bitti artik ... Birileri de Türkiye Cumhuriyetini yıkmak için eski tüfek devrimcilerle ittifak kurdular, Nazım Hikmet'i övdüler, birlikte başörtüsü, Filistin eylemleri yaptılar, olmadı. Bölücülerle ittifak kurdular, anayasayı dini ve etnik bölücülüğe geçit verir biçimde düzenlemek istediler, o da olmadı. Ulusalcilar yani ... Son umutları Rusya müslüman hamisi olacak, Türkiye'ye savaş açacak... Herkes anlayabildigi kadar anlar. Umut ile ne alakasi var? Rusyanin ilginc bir duruma düstügünü söyledim. Hakkikatden de ilginc : Kosovaya karsilik Ossetya ve Abhazya devletleri Rusya tarafindan tanindi. Kosova müslüman bir devlet ,hamisi Amerika ama Kafkasdaki misillemede Rusya bu sefer müslüman bir devletin hamisi durumuna düstü. Allahin isine bak. Amerika kizsin diye bir müslüman bölgeyi devlet olma imkanini veriyor ve missileme olarak yine bir müslüman devlet dogabilir ve Rusyanin hala müslüman Cecenlere karsi acimasiz bir harp yürüttügünü unutmamak lazim ... Ayrica Napoleonun rusya savasinda cok tekrarlanan sözü "„Gratte le Russe et vous trouverez le tartare.“ hatirlatmakta yarar var. Biri rusu kazidiginda,altindan tartar meydana cikar ... Vah vaaahhh. Acınası bir zavallılık... Tek fakru hallik keyfiyetsiz ,iskemden yorumlar ve yetersiz algilama kapasiteler ile sinirlidir. Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 28 Ağustos , 2008 ************* bilmiyorum ama konulari tartismak istiyorsak konulari saptirmadan tartissak daha verimli olacak derim... Kisa olarak arkadasin acmis oldugu yaziya sunu soylemek istiyorum evet Rusyanin tum dunyaya hakim olacagi soylenimleri cok eskilerdende soyleniyordu bu dogru yanlis bilemiyorum ama gorunen oki kehanetler boyle giderse gercek gibi gorunuyor saygilar Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Türkiyenin de ABDnin ******* oldugu benzetmesini kabul etmelisiniz. Yıldızlandığı için Türkiye'nin ABD'nin nesi olduğunu kabul edecekmişim anlayamadım ama, yıldızlandığına göre hoş bir şey olmasa gerek. Kendi adına konuş arkadaşım. Kimse senin yakışıksız yakıştırmalarını kabul etmek filan zorunda değil. Zihniyete bak ya? Evini terkeden ve başkasına kaçan kadın benzetmesinin nesi hakaretmiş? Kocası dövüyordur, eziyet ediyordur, kaçar kaçar. Herhalde kocasını terk edince başka birini de bulacak. Bunun nesi hakaret? Bir yandan Atatürk Cumhuriyeti düşmanlığı, bir yandan dini dogmaların kadını ikinci sınıf sayan empozeleri beyinlerini işgal etmiş anlaşılan bazılarının. Kadını aldın, ölene kadar malın, kölen, kimseciklere kaçamaz öyle mi? Nasılsa tapulamışsın, elinden gelen eziyeti yap! Ya senindir, ya toprağın! Zihniyet bu! Ben bu benzetmeyi Abhazya'ya hakaret olsun diye değil, durumun çözümsüzlüğünü anlatmak için kullandım. Hem çarpık ittifaklar eleştirimi niye üstüne alındın, yarası olan gocunuyor demek ki... Ben yine ortaya söyleyeyim: Sakın sen üzerine alınma: Türkiye Cumhuriyeti Devletinin dünyadaki hiç bir güçten korkusu yoktur. Atatürk'ün izindeki Türk gençliği, onu sonsuza kadar koruyacaktır... Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Birileri de Türkiye Cumhuriyetini yıkmak için eski tüfek devrimcilerle ittifak kurdular, Nazım Hikmet'i övdüler, birlikte başörtüsü, Filistin eylemleri yaptılar, olmadı. Bölücülerle ittifak kurdular, anayasayı dini ve etnik bölücülüğe geçit verir biçimde düzenlemek istediler, o da olmadı. Son umutları Rusya müslüman hamisi olacak, Türkiye'ye savaş açacak... Vah vaaahhh. Acınası bir zavallılık... nazım hikmeti övmenin Türkiye'yi bölmekle ne ilgisi var. Nazım Hikmet'in Kuvayı Milliye Destanını, bağımsızlık savaşına ve bağımsızlık yolunda şehit olan askerlere yazığı şiirleri hiç duymadınız galiba..ülkeyi bölenler ve böldürenler için, uyanın kuvayı milliye şehitleri sizler toprak altında yatarken biz toprak üstünde derin uykulardayıdık, satıldık. mezardan çıkmanın vaktidir demesi hiç mi birşey ifade etmiyor... filistine yapılan zulmü protesto etmekle türkiyeyi bölmenin ne alakası var... hiç yer almadım ama başörtüsü mitinginin türkiyeyi bölmekle ne alakası var...belki ülkeyi toplumsal kutuplara ayırmak olabilir!!! Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Tek basina degil ki. Amerika da tek basina degil. Bir alinti : Rusya ve Çin'in başını çektiği, Orta Asya ülkelerinin de üye olduğu Şanghay Bloku, bugün Tacikistan'da olağanüstü toplanıyor. İran ve Hindistan da toplantıda aktif rol oynayacak. ABD'nin Avrupalı ortaklarına karşı Rusya da Asya ülkelerini arkasına almaya çalışacak. Zirve o kadar önemli ki, Tacikistan'ın sınırları bile kapatıldı. Aynisi neredeyse Amerika icin de gecerli ... Petrol olmasa nasil 20bin km uzaklikta ülkeler isgal edecek. Simdi de cikacagina göre , kime karsi kullanack bu gücü? Kullanmazsa bu askerleri nasil besleyecek? Yani mecbur kalacak bir yerde kullanmaya ... Rusyanin düsdügü durum ise ilginc. Rusya su an o bölgedeki müslümanlarin hamisi olmus durumda ... Abhazya devleti müslüman. Ossetlerin yarisi müslüman. Gürcistanda ise "devrim" oldu ve bayragina bes (5!) tane hac koydu. Abhazya Soveytler Birligine girerken müstakil bir devlet idi. Stalin onu Gürcistanin bir parcasi haline getirdi. Türkiye bunlari görmemezlikten gelemez,gelmemesi lazim. Kimse "tek" olamaz; hep derim "hangi ABD" diye ve bunun gibi her kurumdan bahsederken içinden "hangisi"nin olduğu önemlidir ama kim ne derse desin, isterse sadece görüntüde olsun süper güç "ABD" dir... Bugün kürselleşme ABD de dahil tüm ulusal yapıları tehlikeye sokmuştur, evet ama paranın da teknolojinin de ana yönü şüphesiz ABD'dir... Sayın Mahir Kaynak Rusya'nın küresel sermayece yükseltildiğini söylüyordu mesela... Ve ayrıca bir şey eklemek isterim; bazıları sosyalizmin ölüsünün bile yettiğini söylüyorlar ama hiç hesaba katmıyorlar ki Rusya'da zengin çocukları çoktan barları doldurmuş durumda bildiğim kadarıyla... Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Ve ayrıca bir şey eklemek isterim; bazıları sosyalizmin ölüsünün bile yettiğini söylüyorlar ama hiç hesaba katmıyorlar ki Rusya'da zengin çocukları çoktan barları doldurmuş durumda bildiğim kadarıyla... ee ne demek bu şimdi !!! sosyalizm başkasının servetini en düşük maaşlıya getirmek değil, en düşük olanı en yükseğin seviyesine getirmektir.. sadece özel mülkiyetler devletleştirilir onda da sandığınız gibi insanların elinde hiçbirşey kalmaz diye birşey söz konusu değildir... Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2008 ee ne demek bu şimdi !!!sosyalizm başkasının servetini en düşük maaşlıya getirmek değil, en düşük olanı en yükseğin seviyesine getirmektir.. sadece özel mülkiyetler devletleştirilir onda da sandığınız gibi insanların elinde hiçbirşey kalmaz diye birşey söz konusu değildir... Süperzenginlerin şımarık çocuklarının eğlence mekanlarını doldurması da mı sosyalizmde normaldir; zaten Rusya'da sosyalizmin falan dert edildiği yok şu an ben sadece küçük bir örnekle geçenlerde TV'de dinlediğim ve komik bulduğum bir yoruma karşı yazmak istedim... Bu demek... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.