Φ 3skiya Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 14 Ağustos , 2008 Kurtuluş Savaşı sırasında en büyük desteği Rusya'dan alan Mustafa Kemal, savaş sonrasında ise ilişkilerini belli bir düzeyde sürdürüyordu. Çünkü Lenin'den sonra iktidarı ele geçiren Stalin, Rusya'yı keyfi bir şekilde yönetiyordu... Yıl: 1936... Atatürk her zamanki gibi Çankaya'daki akşam yemeklerinde ülkenin sorunlarını konuşurken, masadakiler sık sık Paşam, Ruslar şöyle ileri adımlar atıyor, ekonomide, sanayide, askeri alanda şöyle başarılı oluyorlar diye anlatıyorlardı. Atatürk bunun üzerine yemeği bırakıp masanın üzerindeki içinde meyvelerin bulunduğu tabağı alıyor ve yere alacakmış gibi yapıyor. Masadakilere: "Eğer bunu yere bıraksam kaç parça olur?" diye soruyor. "40 parça olurdu Paşam" diyorlar. "Hayır..." diyor Atatürk, soruyu yine tekrar ediyor, aynı cevabı alıyor. Bunun üzerine: "Bilemediniz..." diyor. Ve devam ediyor: "Biraz sabredin... Yurtta Sulh, Cihan'da sulha sarılın. Çünkü 60 yıl sonra Rusya 60 parça olacak. Bu nesil Bolşevik İhtilali yaptı. Kan kussa, kızılcık yedim der. Oğulları da babalarının istikametinde gider. Ama ondan sonraki nesil Rusya'yı 60parçaya böler..." Şimdi Atatürk'ün bu sözleri söylemiş olduğu 1936 yıllarını şöyle bir hatırlayalım... Henüz daha II. Dünya Savaşı çıkmamış ve Rusya büyük bir güç olmamışken, bu sözler söylenmiştir. Yani inanılacak gibi değil ama 1936'da 1990'ları anlatmıştır. Bunun tek bir izahı olabilir. Bu normal şartlarda açıklanabilecek bir mesele değildir. Eğer Atatürk'ün geleceği görebilen "Üstün Sezme Gücü" olmasaydı, böyle bir kehanetti bulunabilmesi mümkün olamazdı... Gerçekten de Rusya'daki parçalanma, Atatürk'ün söylemiş olduğu gibi üçüncü nesilde meydana gelmiştir. Atatürk 1936 yılında Rusya'nın parçalanacağını söylerken ayrıntılı açıklamalarda da bulunmuştur: "Bu gün Sovyetler Birliği dostumuzdur, komşumuzdur, müttefikimizdir. Bu dostluğa ihtiyacımız vardır. Fakat, yarın ne olacağını kimse bugünden kestiremez. Tıpkı Osmanlı gibi, tıpkı Avusturya Macaristan İmparatorluğu gibi parçalanabilir, ufalanabilir. Bu gün Rusya'nın elinde sımsıkı tuttuğu milletler avuçlarından kaçabilirler. Dünya yeni dengeye ulaşabilir, işte o zaman Türkiye ne yapacağını bilmelidir. Bizim, bu dostumuzun idaresinde dili bir, inancı bir, özü bir kardeşlerimiz vardır. Onlara sahip çıkmaya hazır olmalıyız. Hazır olmak yalnız o günü susup beklemek değildir. Hazırlanmak lazımdır. Milletler buna nasıl hazırlanır? Manevi köprüleri sağlam tutarak... Dil bir köprüdür. İnanç bir köprüdür. Tarih bir köprüdür. Köklerimize inmeli ve olayların böldüğü tarihîmiz içinde bütünleşmeliyiz. Onların bize yaklaşmasını bekleyemeyiz, bizim onlara yaklaşmamız gereklidir." "Rusya bir gün dağılacaktır. O zaman Türkiye onlar için örnek bir ülke olacaktır" diyen Atatürk kehanetlerine şöyle devam eder: "Türkiye 21. Yüzyılı şekillendiren Avrasya için bir kilit ülke konumundadır. Onlar bizi örnek alacaklardır. " Atatürk'ün Türk Cumhuriyetleri için söylediği kehanetleri onaylayan Genel Kurmay İkinci Başkanı Orgeneral Çevik Bir; 4 Mayıs 1998 tarihli Sabah Gazetesi'nde "ATATÜRK GERÇEĞİ 65 YIL ÖNCE GÖRDÜ" başlığı ile yayınlanan demecinde şunları söylemiştir: "Yeni Atlantik Girişimi toplantısında konuşan Orgeneral Bir, Türkiye'nin dış politika hedeflerini ve NATO genişlemesinin bölge dengeleri üzerindeki etkisini anlattı. Türkiye'nin artan önemine dikkat çeken Bir, "Türkiye 21'inci yüzyılı şekillendiren Avrasya için bir kilit ülke konumundadır. İlginç olan, Mustafa Kemal Atatürk'ün bu gerçeği 65 yıl önce görmesidir' dedi. Orgeneral Çevik Bir, Atatürk'ün SSCB'nin günün birinde dağılacağına ilişkin sözlerini de hatırlatarak, Türkiye'nin diğer Avrasya ülkeleri için iyi bir model olduğunu kaydetti." Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 15 Ağustos , 2008 bu başlığa kimse cevao yazmamış ancak gerçekten de Atatürk'ün ileri görüşlü özelliğini bir kez daha kantılayan ve düşmanlarını, onu çekemeyenleri, ona küfredenleri çatlatan bir örnek. ona önyargıyla bakanların kendisini ve düşüncelerini bir kez daha okumalarını tavsiye ederim(çoğu okumamıştır onu zaten) çünkü onun gibi bir lider Türk milletine hiç armağan edilmemişti. bizim ödevimizse onun gibi yeni liderler yetiştirmek olmalıdır. yüce Atatürk seni ne kadar arıyor ve özlüyoruz.... Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2008 bu başlığa kimse cevao yazmamış ancak gerçekten de Atatürk'ün ileri görüşlü özelliğini bir kez daha kantılayan ve düşmanlarını, onu çekemeyenleri, ona küfredenleri çatlatan bir örnek. ona önyargıyla bakanların kendisini ve düşüncelerini bir kez daha okumalarını tavsiye ederim(çoğu okumamıştır onu zaten) çünkü onun gibi bir lider Türk milletine hiç armağan edilmemişti. bizim ödevimizse onun gibi yeni liderler yetiştirmek olmalıdır.yüce Atatürk seni ne kadar arıyor ve özlüyoruz.... Bazen elbise dolabımı açar ve bakarım. Atatürk ün 1924 ile 1938 arasındaki , giyim zevkindeki zerafet ve çekicilik aklıma gelir. Kapatırım dolabı. Gider buzdolabını açar , bir bira içerim. Bugün hala onun gibi şık giyinemediğim için kendime kızarım. Saygılar. Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2008 Bazen elbise dolabımı açar ve bakarım. Atatürk ün 1924 ile 1938 arasındaki , giyim zevkindeki zerafet ve çekicilik aklıma gelir. Kapatırım dolabı. Gider buzdolabını açar , bir bira içerim. Bugün hala onun gibi şık giyinemediğim için kendime kızarım. Saygılar. Ne alaka bilmem hatirlatmamda bir fayda varmi " COK INSANLAR GORDUM UZERINDE ELBISE YOK, COK ELBISE GORDUM ICINDE INSAN YOK " anlayana tabi Alıntı
Φ hakanaytac Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2008 Ne alaka bilmem hatirlatmamda bir fayda varmi " COK INSANLAR GORDUM UZERINDE ELBISE YOK, COK ELBISE GORDUM ICINDE INSAN YOK " anlayana tabi evet bu mevlananın çok güzel bir sözü.. (onundu sanırım) ancak Atatürk, gerçekten iyi bir "insan" olarak nitelendirilmek için elbise açısından güzel görünmeye ihtiyacı yoktu.. bu söz daha çok bugün aslında "çağdaşlığın simgesi" olduğundan nefret etmelerine rağmen içinde bulundukları kıyafetler yüzünden bugün bizi yöneten "devlet adamlarına "daha uygun.. Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2008 evet bu mevlananın çok güzel bir sözü.. (onundu sanırım)ancak Atatürk, gerçekten iyi bir "insan" olarak nitelendirilmek için elbise açısından güzel görünmeye ihtiyacı yoktu.. bu söz daha çok bugün aslında "çağdaşlığın simgesi" olduğundan nefret etmelerine rağmen içinde bulundukları kıyafetler yüzünden bugün bizi yöneten "devlet adamlarına "daha uygun.. Dogru Ataturku sirf giydigi kiyafetleriyle ornek almamiz yanlis zaten bu atasozunude oyuzden yazdim onemli olan kafa yapisi olarak Ataturku ornek alip gelecege bakmak yoksa yok dolaba baktim giyecek guzel bir kiyafetim yokta gidip bir bira actim biraz sacma cunku Ataturk illaki demiyor guzel giyineceksin onemli olan dis gorunus degildir bunu halen bakiyorumda anlamamisiz Ataturkun golgesinde yasamaya halen devam.. Alıntı
Φ AIRBUS2 Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2008 Musatafa Kemal ATATÜRK şuanda bu topraklarda Türk milleti kimliği altında yaşayan halkımızın büyük çoğunluğununu layık olduğu bir lider değildi,utanıyorum ATAM ülkemin yalan dinlemekten zevk alan,din kisvesi altında sömürü ve emperyalizmin maşası olan ve açık seçik gerçekleri bile kabul edemeyecek kadar bilincsiz olan halk kesiminden dolayı senden utanıyorum.Seni Allah a ve geri kalan herşeyi de sana borçlu olduğunu unuttu insanlar,unutturuldu..Haçlı ordusu ;100 yıl önce paramparça ettiğin hayallerine emellerine birbir erişiyorlar.Senden ve tüm çanakkale şehitlerimizden özür diliyorum başım önde.. Alıntı
Φ Taner Bayram Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2008 Musatafa Kemal ATATÜRK şuanda bu topraklarda Türk milleti kimliği altında yaşayan halkımızın büyük çoğunluğununu layık olduğu bir lider değildi,utanıyorum ATAM ülkemin yalan dinlemekten zevk alan,din kisvesi altında sömürü ve emperyalizmin maşası olan ve açık seçik gerçekleri bile kabul edemeyecek kadar bilincsiz olan halk kesiminden dolayı senden utanıyorum.Seni Allah a ve geri kalan herşeyi de sana borçlu olduğunu unuttu insanlar,unutturuldu..Haçlı ordusu ;100 yıl önce paramparça ettiğin hayallerine emellerine birbir erişiyorlar.Senden ve tüm çanakkale şehitlerimizden özür diliyorum başım önde.. Ataturk ne zaman hangi turk Milleti kimliginden bahsetmis? Yani biz Kurtler ne oluyoruz? Turkiye Vatandasi kimligi diyin su olaya lutfen! Yoksa emperyalizmin ve somurunun takendisini yapmis soluyorsunuz bir yandan da ayni seye nefret puskururken! "TURKIYE VATANDASI" diyin... Bizler Turk Milleti'nden degiliz birader! Anlatabildim mi? Ataturk'ten neden ozur dilemelisiniz biliyormusunuz? Onun sozlerinin carpitilarak bu ulkenin boylesine bir duruma gelmesine musade ettigimiz icin! Inanin kensisi sag olsaydi Kurt sorununu hemen cok barsicil bir sekilde cozerdi... Alıntı
Φ AIRBUS2 Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2008 Ataturk ne zaman hangi turk Milleti kimliginden bahsetmis? Yani biz Kurtler ne oluyoruz? Turkiye Vatandasi kimligi diyin su olaya lutfen! Yoksa emperyalizmin ve somurunun takendisini yapmis soluyorsunuz bir yandan da ayni seye nefret puskururken! "TURKIYE VATANDASI" diyin... Bizler Turk Milleti'nden degiliz birader! Anlatabildim mi? Ataturk'ten neden ozur dilemelisiniz biliyormusunuz? Onun sozlerinin carpitilarak bu ulkenin boylesine bir duruma gelmesine musade ettigimiz icin! Inanin kensisi sag olsaydi Kurt sorununu hemen cok barsicil bir sekilde cozerdi... Sn. Diyarbakirli ;öncelikle Atatürk her söylevinde karşısındaki halka Türk Milleti olarak hitab kullanmıştır. ''Ne mutlu Türküm''sözü uzaydan gelmemiştir.Bunu en başta açıklığa kavuşturmakta fayda var. Sen ve bu topralarda yaşayan herkes Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı dır ve bundan başka birşeyi aklından geçirmemelidir. Çünkü bunun sonu ülkenin parçalanması ve özellikle g.doğudaki tüm yeraltı kaynaklarının sözkonusu acımasız emperyalistlerin eline geçmesi ve g.doğu anadolu ve hatta doğu anadolu bölgesinin ortadoğuya hakimiyet kapsamında bir üs olarak kullanılması sonucu kaçınılmazdır.Sen eğer kürt kökenliysen ve çok seviyorsan kültürünü o şekilde yaşarsın..Türkiyenin hiçbir yerinde buna kimsenin birşey dediği yok,herkes istediği gibi istediği şekilde yaşamını sürdürüyor..(toplumun ahlak ve can güvenliğini tehdit etmediği sürece) AMA;eğer ki bu yaşayış tarzı siyasallaşma ve hatta ayrılıkçılık doğuracak bir şiddet eylemleri zincirine döndüğü vakit yukarıda altını çizdiğim konu gerçekleşecektir..;orada özgürlük filan tanınmaz ve ülkeler meşru müdafa hakkını kullanırlar..aradaki farkı iyi tahlil edersin umarım.. Alıntı
Φ nyx-fallen angel Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2008 Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2008 Sn. Diyarbakirli ;öncelikle Atatürk her söylevinde karşısındaki halka Türk Milleti olarak hitab kullanmıştır.''Ne mutlu Türküm''sözü uzaydan gelmemiştir.Bunu en başta açıklığa kavuşturmakta fayda var. Sen ve bu topralarda yaşayan herkes Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı dır ve bundan başka birşeyi aklından geçirmemelidir. Çünkü bunun sonu ülkenin parçalanması ve özellikle g.doğudaki tüm yeraltı kaynaklarının sözkonusu acımasız emperyalistlerin eline geçmesi ve g.doğu anadolu ve hatta doğu anadolu bölgesinin ortadoğuya hakimiyet kapsamında bir üs olarak kullanılması sonucu kaçınılmazdır.Sen eğer kürt kökenliysen ve çok seviyorsan kültürünü o şekilde yaşarsın..Türkiyenin hiçbir yerinde buna kimsenin birşey dediği yok,herkes istediği gibi istediği şekilde yaşamını sürdürüyor..(toplumun ahlak ve can güvenliğini tehdit etmediği sürece) Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.