Φ ömer_hayyam Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2008 camisi olup imamı olmayan bir köye bir imam gelmiş.... bakmış kimse namaz kılmıyor , sormuş = neden namaz kılmıyorsunuz siz.. halk = efendim biz çiftçiyiz , ayaklarımız sürekli kileniyor,çamur oluyor,sürekli pabuçlarımızı çıkartamayız.. imam= o zaman siz bundan sonra pabuçla girin camiye size izin veriyorum,pabuçlarınızla girip kılın namazı.. aradan zaman geçer imamın başka yere tayini çıkar,imam gider ! köye yeni gelen imam bakar ki millet pabuçları ile camiye gidiyor öfkelenerek halka sorar ; ya siz ne yapıyorsunuz pabuçla camiye girilirmi hiç ? halk = efendim bu izni bize eski imam verdi.... yeni imam eski imamın tayin oldugu yeri ögrenerek yanına gider... hocam sen halka pabuçları ile camiye girme izni vermişsin , nedir bunun hikmeti ? eski imam = azizim onlar evvelden camiye girmezdi ben soktum.. şimdi sende pabuçlarını çıkarttır ! ____________________________________ MUSA ALLAH I GÖRMEK İSTER... ALLAH = *** TERANİ YA MUSA,SEN BENİ GÖREMEZSİN ! musa kutsal vadi tuvaya gelir... ALLAH ; EY MUSA PABUÇLARINI (VARLIK BENLİK) ÇIKART BURASI KUTSAL VADİ TUVA (MAKAM-I CEM) ________________ ŞERİAT VE TARİKAT HALKI PABUÇLARI İLE CAMİYE SOKAR , HAKİKAT EHLİNİN İŞİ PABUÇLARI ÇIKARTMAK Alıntı
Φ birvarmışhiçyokmuş Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2008 camisi olup imamı olmayan bir köye bir imam gelmiş.... bakmış kimse namaz kılmıyor , sormuş = neden namaz kılmıyorsunuz siz.. halk = efendim biz çiftçiyiz , ayaklarımız sürekli kileniyor,çamur oluyor,sürekli pabuçlarımızı çıkartamayız.. . . Sevgili Ömer Hayyam ; Sanırım Yine İlk Yorum u Yapabilmek, Şahsıma Nasip Olacak. Zaten Nasipli olduğumun diğer bir Delil i de Siz Değerli Dostlara Sahip olabilmek Değilmidir ...? Şimdi, Gerçi Yorum Yapmaktan Bahsettim, lakin Aslında Ben Bir Soru Sormak Niyetindeyim, Artık Yorumu da Bizim Namımıza Belki Siz Getirirsiniz, Şöyleki ; Diyorsunuz ya ; ŞERİAT VE TARİKAT HALKI PABUÇLARI İLE CAMİYE SOKAR , HAKİKAT EHLİNİN İŞİ PABUÇLARI ÇIKARTMAK Alıntı Ömer Hayyam (Umarım Sizinle ''Osmanlıca'' Sohbet Etmek İstemem, Tarafınızca Hoşgörülür) İşte Bu Haşiye Suretinde Yazılmış, lakin Aslında Hülasatün Hülasa Makamında bir Kıymeti Harbiyesi bulunan Şu Cümle i Teşbih in, Hakikat ı Asliyesi Nasıldır ...? Yani; ''Şeriat ve Tarikat'' Kelimeleri Bizim gibi, Avam Emsali Kişilerce Kısmen Anlaşılabilir Mahiyette Olsa dahi , HAKİKAT EHLİ Dediğiniz, Bu Serdar ı Ekabir Sınıfı Beşerler Kimlerdir. Gerek Asrı Saadet i Temaşa Eylettirmek, Gerekse Asrı Ahir i Kıyamet i Önümüzde Bir Perde Eylemek Suretiyle, Bizler e , Bu Hakikat Ehli İnsanların On Beş Asırlık Silsilelerini, ve Numune i Serüvenlerini Kavrayabilmemiz Adına, İlhamat Nevinden, Bürhanlar Gösterebilirmisiniz ? Saygılarımla. Doğan Gülbudak Alıntı
Φ ömer_hayyam Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2008 pir seyid muhammed nurul arabi ...... Alıntı
Φ Dayı Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2008 HAKİKAT EHLİ Dediğiniz, Bu Serdar ı Ekabir Sınıfı Beşerler Kimlerdir.Doğan Gülbudak..alıntı.. BEŞ tane ER miş bunlar.. Hakikat,e ERmişler.. Hayyam..sahi kimmiş bu Ermişler.. Alıntı
Φ ömer_hayyam Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2008 Yazar Gönderi tarihi: 13 Ağustos , 2008 BENİM AKLIM ERMEDİ BU İŞE AKLI EREN ERMİŞTİR DAYI Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.